13 augustus, 2021

3 of 4 dagen in Barcelona: wat te doen en dagplanning

Barcelona is één van Europa’s meest populaire steden voor een weekendje of langer weg. Er is veel te bewonderen en te doen: de ongelooflijke gebouwen van Gaudí, de gezellige markten, of zelfs relaxen op het strand. De Catalaanse hoofdstad is gigantische groot en heeft heel wat leuke wijken die je zeker gezien moet hebben. Met dat in het achterhoofd, heb ik een handige gids samen gesteld met wat je kan doen tijdens 3 dagen in Barcelona. Als je het graag een beetje uitbreid, heb ik ook een plan voor 4 dagen in Barcelona opgesteld.

Vliegtickets scoren

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt om 3 of 4 dagen in Barcelona door te brengen? Dan moet je natuurlijk nog op zoek gaan naar de beste vluchten naar deze stad. Gelukkig vind je via websites als SkyScanner en Momondo snel en gemakkelijk de goedkoopste vliegtickets. Zelf vind ik SkyScanner heel gemakkelijk, omdat je daar altijd kan zoeken naar tickets op basis van de goedkoopste maand.

Als het niet uitmaakt wanneer je precies op citytrip naar Barcelona vertrekt, kan je al retour vliegtickets scoren vanaf €37 per persoon. Afhankelijk van hoeveel dagen in Barcelona je bent, kies je best voor een vroege vlucht in combinatie met een late. Zo kan je het meeste halen uit je 3 dagen in Barcelona.

Wil je weten hoe ik altijd de goedkoopste vluchten vind? Lees dan zeker ook dit artikel.

vliegtickets Barcelona goedkoop

Vanuit België kan je spotgoedkoop naar Barcelona vliegen!

Van de luchthaven naar het centrum van Barcelona

Er zijn heel wat mogelijkheden om van de luchthaven van Barcelona El Prat naar het centrum van de stad te reizen. Er zijn zoveel opties dat het op het eerste gezicht misschien wat overweldigend kan zijn. Ik zet alvast even de meest handige vervoersmogelijkheden op een rijtje.

Met de Aérobus

De blauwe Aérobus is een handige pendeldienst die je in slechts een halfuurtje van het vliegveld naar Plaça de Catalunya, middenin het centrum, brengt. Je betaalt slechts €5,90 voor een enkele reis of €10,20 voor een rit heen en terug. De bus vertrekt zowel vanuit terminal 1 als 2.

Met de TMB City Bus 46

Veel mensen hebben geen idee dat deze bus bestaat, maar toch is de stadsbus ook een optie om naar het centrum te reizen. De TMB City Bus 46 kan je zowel vanuit terminal 1 als 2 nemen. Een ticket kost slechts €2,20 maar er is veel minder ruimte voor je bagage en je doet er zo’n drie kwartier over om in de stad te raken.

Met een huurauto

Als je niet alleen de Catalaanse hoofdstad wil verkennen maar ook de prachtige omgeving errond, dan is een huurauto in Barcelona ook een oplossing.
Via websites zoals EasyTerra kan dat trouwens al voor minder dan €10 per dag. Verkies je een all-in huurauto (volledig verzekerd + glas-, bodem- en bandenschade)? Dan is autohuur bij Sunny Cars een goed idee.

Ik raad wel aan om niet meteen een wagen te huren. Je bezoekt het centrum van Barcelona immers het best te voet of met het openbaar vervoer.

Met de trein

Natuurlijk kan deze vervoersmogelijkheid niet ontbreken in dit lijstje. Vanop terminal 2 kan je de lokale trein van Renfe Rodalies nemen. Ze rijden om het halfuur en brengen je in evenveel tijd naar het stadscentrum. Je moet de R2 Nord nemen in de richting van Mạcanet Massanes en een treinticket kost €4,20.

Met de metro

De Barcelona metro L9 Sud Line stopt zowel in terminal 1 als terminal 2 van de luchthaven. Als je een ticket op het vliegveld koopt, betaal je meer. Overweeg daarom om één van de stadspassen te kopen zodat je onbeperkt kan reizen met het openbaar vervoer als je 3 of 4 dagen in Barcelona bent.

Jammer genoeg stopt de metro niet in de buurt van het meest centrale deel van de stad (de Ramblas) waardoor je moet overstappen op een andere lijn. De metrolijnen die je naar de meest populaire plaatsen van Barcelona brengen, zijn lijn 1, 3 en 5.

Met de taxi

Een taxi van Barcelona El Prat naar het centrum duurt ongeveer 30 minuten en kost zo’n €30. Het tarief is afhankelijk van de afstand en het verkeer, maar een reis van de luchthaven naar de stad mag je niet meer kosten dan €40. Hou er rekening mee dat je een toeslag betaalt als je wordt opgehaald op het vliegveld en als je reist na 20.00 uur of in het weekend. Aan terminal 1 en 2 staan taxi-wachtrijen waar je gemakkelijk kan aanschuiven.
Wil je niet wachten? Boek dan al een taxi op voorhand.

Privé shuttles

Barcelona is een belangrijke internationale stad, maar de meeste mensen spreken er geen Engels. Zelfs de taxichauffeurs niet! Als je het zekere voor het onzekere wil nemen en niet wil verdwalen in de metropool, kan je overwegen om een privétransfer te nemen. Een privé shuttle naar het stadscentrum kost je wel wat meer dan het openbaar vervoer of een taxi, maar als je met meerdere personen reist kan je de kosten gemakkelijk delen.

De nachtbus

Als je laat in de avond of ’s nachts landt kan je vanuit de luchthaven ook de nachtbus naar het centrum nemen. Vanuit terminal 1 kan je bus N17 of N18 nemen en bus N16 vertrekt vanaf terminal 2. Deze bussen rijden tussen 21.55 en 4.05 uur. Een kaartje kost slechts €2,20 en een rit naar Plaça de Catalunya duurt ongeveer een uur. Als je graag sneller in de stad bent, kies je beter een taxi.

shuttlebus citytrip barcelona

Met een privé shuttlebusje word je aan de deur van je hotel afgezet, maar het is wel de duurste optie.

Een complete daggids voor 3 of 4 dagen in Barcelona

Tijdens 3 dagen Barcelona is er heel wat te doen en te beleven. Om je reisje zo goed mogelijk te regelen heb ik alvast een handige gids samengesteld om het beste uit je citytrip in Barcelona te halen.

Dag één

Als je slechts 3 dagen in Barcelona bent, richt je je tijdens de eerste dag best op het centrum van de stad. Alles ligt hier op wandelafstand van elkaar en dus je hebt zelfs geen ticket voor het openbaar vervoer nodig om van hier naar daar te lopen.

Voormiddag

Als je jouw citytrip in Barcelona goed gepland hebt, land je waarschijnlijk in de voormiddag op de luchthaven van El Prat. Zo ben je rond de middag in de stad en kan je alvast een kijkje nemen in één van de beroemdste en populairste huizen van Gaudí: Casa Batlló.

Je kan een bezoek aan dit prachtige bouwwerk het best plannen aan het begin van je dag. Zelfs vanop de straat is de woning heel feeëriek en de beroemde balkons op de gevel doen je vast denken aan Venetiaanse maskers. Ook binnen valt er heel wat moois te bewonderen, maar de kers op de taart is zonder twijfel het ongelooflijk dakterras dat de vorm heeft van een draak.

Omdat Casa Batlló een enorm populaire bezienswaardigheid is, koop je je kaartjes best op voorhand. Bovendien kosten ze online ook goedkoper, namelijk €25 in plaats van €29. Bij zo’n ticket krijg je dan een vast tijdstip toebedeeld. Dit wordt gedaan om de enorme drukte binnenin het huis zo veel mogelijk te beperken.

Lunch

Op enkele meters van Casa Batlló ligt Casa Milá, ook bekend als La Pedrera, maar voor je deze gaat bezoeken, kan je best even gaan lunchen. Je krijgt immers heel wat indrukken te verwerken en daardoor kan je een hongertje krijgen!
Een leuke plek is Le Pain Quotidien dat je waarschijnlijk al kent van uit België of Nederland. Het ligt rechtover La Pedrera en is de perfecte plek voor een lichte lunch. Als je toch liever iets typisch Spaans uitprobeert, dan raad ik de tapas bij Lokal Bar (Calle Bruc 118) aan. Tot op vandaag vind ik het misschien wel de lekkerste tapas die ik ooit at!

Namiddag

Na je lunch hoef je enkel de straat over te steken om Casa Milá te ontdekken. Dit is nog een woning dat werd ontworpen door Gaudí en het is meteen ook één van zijn belangrijkste werken.

Ook dit huis heeft een fantastische gevel. Doordat de façade uit kalksteen werd gemaakt, heeft de woning zo wat weg van een steengroeve, vandaar de bijnaam “La Pedrera”. Net als bij Casa Batlló zorgde Gaudí hier opnieuw voor een magnifiek interieur. Maar de meeste mensen komen naar hier voor het dakterras vol schoorstenen, dakramen, traphuizen en een fantastisch uitzicht over Barcelona.

Als je snel toegang wilt tot Casa Milá, raad ik je aan op voorhand tickets te kopen. Dat kan online cal voor €22 per persoon. Zo ontsnap je aan de drukte en kan je zelf een tijdstip kiezen van bezoek.

Na je bezoek aan Casa Milá kan je twee dingen doen. Ofwel wandel je meteen verder naar La Ramblas, ofwel ga je nog een huis van Gaudí bezoeken: Casa Vicens. Dit is één van zijn minder bekende huizen, maar daarvoor zeker niet minder speciaal! In tegendeel… Misschien vond ik het wel het mooiste huis van allemaal!
Vanaf Casa Milá kan je het te voet doen, maar dan ben je toch een klein half uurtje onderweg.

Je kan Barcelona in 3 dagen niet verkennen zonder over de wereldberoemde Ramblas te kuieren, natuurlijk. Na je bezoek aan Casa Vicens loop je het best via het Plaça de Catalunya naar La Ramblas. Aan de noordkant van de straat staat trouwens een fontein waarvan je gratis water kan drinken van de fontein. Als je de straat helemaal blijft volgen, dan kom je uiteindelijk uit bij La Barceloneta; het strand van Barcelona.

Ongeveer halverwege de Ramblas kom je uit bij La Boqueria, de oudste en populairste markt van Barcelona. Je vindt er echt alles: vlees en vis, groenten en fruit, kruiden en zelfs snoep! Geen wonder dus dat de markt al eeuwen erg geliefd is bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen. Dit is ook de perfecte plek om één van de lekkere (versgeperste) vruchtensapjes te drinken.

Als je vanuit La Boqueria je reis op de Ramblas verderzet richting La Barceloneta, word je begroet door een grote zuil waar het standbeeld van Christoffel Columbus je begroet. De Mirador de Colom werd oorspronkelijk gebouwd voor de Barcelona Universele Expositie in 1888, maar vandaag is het zowel een monument als een toeristische attractie. Je krijgt zelfs de kans om naar boven te klimmen om te genieten van een mooi uitzicht over de haven en de stad. Toegang tot het monument kost je slechts €6 als je op voorhand online een kaartje koopt.

Diner

Nu je nog in de buurt van de Ramblas bent, kan je hier een gezellig plekje zoeken voor een uitgebreid diner. Laat je vooral niet verleiden door de toeristenvallen. De beste restaurants vind je namelijk in de kleinste steegjes waar bijna geen toeristen komen. Zo vind je aan de voet van Las Ramblas, restaurant Amaya. Het is een echte klassieker onder de locals en biedt een heerlijke samensmelting van de mediterrane en Baskische keuken.

Casa Batllo 3 dagen Barcelona

De binnenkant van het wereldberoemde Casa Batlló!

3 dagen in Barcelona Casa Mila

Het dakterras van Casa Mila.

Casa Vicens bezoeken 4 dagen in Barcelona

Heb je nog zin om een ander huis van Gaudí te zien? Bezoek dan zeker ook Casa Vicens!

Dag twee

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt in je hotel is het tijd om het meer noord-oostelijke deel van Barcelona te ontdekken.

Voormiddag

De Sagrada Familia is zonder twijfel Gaudi’s meest bekende meesterwerk. Hij overleed al in 1926 toen de bouw van deze gigantische basiliek nog volop aan de gang was. Hoe dan ook zou hij het einde van de bouwwerken nooit meemaken, want zelfs vandaag wordt er nog hard gewerkt! De Sagrada Familia zal pas helemaal af zijn in 2026, maar laat je dat vooral niet tegenhouden om dit prachtige kunstwerk vandaag al te bezoeken.

Omdat dit onwaarschijnlijk dé meest geliefde attractie van Barcelona is, plan je een bezoek best aan het begin van de dag. Je kan online skip-the-line tickets kopen vanaf €22,50.

Laat je na je bezoek aan de Sagrada Familia verbazen door het Sant Pau Recente Modernista hospitaal in de Gothische wijk. Je hebt er misschien nog niet zoveel over gehoord, want het is een vrij ‘nieuwe’ bezienswaardigheid, maar dat maakt het niet minder mooi. Het is trouwens één van de mooiste Art Nouveau gebouwen die je in Europa kan zien. De fantastische architectuur werd bekroond met een plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst en een voorrangsticket kost je slechts €15 als je het online bestelt.

Lunch

Voor je aan het tweede deel van je sightseeing trip in Barcelona begint, kan je best wat aansterken met een lekkere lunch. Hiervoor kan je terecht in Granja Dulcinea waar je terug gekatapulteerd wordt naar het Barcelona van het begin van de twintigste eeuw. Mocht het die dag niet heel warm zijn, probeer dan zeker de Spaanse warme chocomelk uit.

Namiddag

De volgende halte op onze route is Park Güell, maar ik raad je aan om onderweg alvast een tussenstop te maken bij de Gaudi Experience. Het is een interactieve tentoonstelling dat je meeneemt door het leven en werk van de architect die verantwoordelijk is voor heel wat van Barcelona’s meest fabuleuze bezienswaardigheden. Je maakt er kennis met enkele van zijn meest opmerkelijke werken en er is ook een 4D-bioscoop. Een ticket voor deze unieke ervaring kost online slechts €9.

Na een fantastische 4D-ervaring bij de Gaudi Experience, is het tijd om nog een ander meesterwerk van Gaudí te bewonderen. Park Güell is een beetje anders dan zijn andere werken, omdat het eigenlijk een groot park is met enkele installaties die je kan bezoeken. Denk maar aan de geweldige entreehuizen, het fantastisch hoofdterras, de beroemde mozaïekbanken, de kolossale zuilengangen en de fraaie wandelpaden.

In het park vind je ook een huismuseum waar de architect de laatste twintig jaar van zijn leven woonde. Je moet hiervoor apart toegang betalen maar als je een grote fan bent van Gaudí’s werk dan is het echt de moeite waard om het huis te bezoeken.

Ik raad je aan om vooraf online tickets voor Park Güell te reserveren zodat je zeker niet teleurgesteld wordt wanneer je aankomt. Zo voorkom je ook dat je lang moet aanschuiven aan de ingang. Tickets zijn beschikbaar vanaf €13.

Diner

Na je bezoek aan Park Güell zit de tweede dag van je citytrip in Barcelona er ook alweer op. Hoog tijd voor een welverdiend diner in het fijne tapasrestaurant Terra Mia. Als het mooi weer is, moet je zeker op het terras zitten om te genieten van een prachtig uitzicht op het park terwijl je eet. Verwacht je aan hoogwaardige gerechten met verse, seizoensgebonden ingrediënten.

citytrip Barcelona Sagrada Familia

Ook vandaag staat weer grotendeels in het teken van Gaudí!

tips voor Barcelona

Maar niet alleen Gaudí heeft hier prachtige gebouwen neergepoot. Kijk maar naar het Sant Pau Recente Modernista!

Park Guell 3 dagen Barcelona wat te doen

Afsluiten doe je in Park Guell. Een absoluut meesterwerk!

Dag drie

Als je Barcelona in 3 dagen bezoekt, is dit helaas alweer je laatste dag in deze populaire Spaanse badplaats. Wellicht moet je in de loop van de namiddag of avond nog je vlucht naar huis halen dus plan niet te veel zodat je zeker op tijd op het vliegveld bent.

Voormiddag

Dit is de ideale dag voor een bezoek aan Montjuïc. Op de top van de heuvel vind je een aantal attracties die je zeker gezien moet hebben.

Het Kasteel van Montjuïc is zo’n pareltje dat je niet alleen vanbuiten moet bewonderen. Het speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Barcelona. Het diende zelfs ooit als gevangenis en executiecentrum. Vandaag kan je het kasteel bezoeken terwijl je kan genieten van een magnifiek uitzicht over de skyline van Barcelona. Voor een wandeltour door het kasteel, inclusief ritje op de kabelbaan, betaal je €49,50, maar op zondagmiddag is de toegang helemaal gratis.

Als je geïnteresseerd bent in de verschillende Spaanse regio’s en in het bijzonder in de architectuur en kunst, kan je daarna Poble Espanyol bezoeken. Het is een groot openluchtmuseum dat in 1929 werd gebouwd waar er 117 gebouwen uit de vijftien verschillende regio’s van het land nagebouwd werden. Je vindt er ook heel wat lokale kunstenaars, restaurants en winkels en er worden regelmatig concerten, gastronomische festivals en andere evenementen georganiseerd.

Lunch

Er is geen betere plek dan in het kunstzinnige Montjuïc om Barcelona’s liefde voor de internationale keuken te ontdekken. Verscholen in een klein straatje, ligt Café Bangkok verborgen. Je geniet hier van aromatische, zelfgemaakte gerechten gebaseerd op de Thaise keuken. De frisse en levendige sfeer maakt van dit restaurant een heerlijke plek om te genieten.

Namiddag

Mocht dit je laatste dag in de stad is dan vertrek je in de namiddag het best naar de luchthaven.

Als je Barcelona in 4 dagen bezoekt, dan kan je gelukkig nog meer bezoeken.

Fans van de kunstenaar Joan Miró zullen zeker willen stoppen bij de Joan Miró Stichting op de Montjuïc heuvel. Het museum werd door de kunstenaar zelf opgericht om het werk jonge experimentele kunstenaars te promoten. Je vindt er ook een groot aantal van zijn eigen creaties. Niet alleen de binnenkant van het museum is de moeite waard, maar ook de architectuur van gebouw is indrukwekkend. Er is trouwens ook een bibliotheek waar je de boekencollectie van Miró kan bewonderen. Voorrangstickets zijn online verkrijgbaar vanaf €13.

En er is nog meer kunst in Montjuïc! Het Nationaal Museum voor Catalaanse Kunst (MNAC) is een imposant gebouw met een spectaculair uitzicht over de stad. Het is een must als je houdt van de Catalaanse kunst. Je vindt er werken in verschillende stijlen uit de loop der eeuwen, waaronder een indrukwekkende collectie romaanse kerkschilderijen.

Diner en avond

Blijf voor het avondeten vooral in de buurt van Montjuïc, want ’s avonds staat er nog wat magie op het programma. In de koepel van het winkelcentrum op de Plaza de Las Arenas ligt Abrassame, een fantastisch restaurant dat gespecialiseerd is in visgerechten en zeevruchten. Als je in Barcelona bent moet je zeker geproefd hebben van deze heerlijke mediterrane gerechten.

Keer na het fantastisch mediterrane diner terug richting het Kasteel van Montjuïc. Daar staat namelijk de Font Màgica die overdag doodnormaal lijkt, maar ’s avonds helemaal tot leven komt. Elke avond wordt er een spectaculaire geluids- en lichtshow georganiseerd waar heel wat mensen naar komen kijken. Bovendien krijg je van deze locatie ook een prachtige zonsondergang boven Barcelona. De perfecte manier om je laatste volledige dag in Barcelona af te sluiten!

kasteel Monjuic

Het uitzicht vanaf kasteel Montjuïc.

Poble Espanyol

Poble Espanyol!

Toch gekozen voor 4 dagen in Barcelona?

Er zij natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden in Barcelona. Eigenlijk kan je hier gerust een week doorbrengen zonder alles te hebben gezien! Als je 4 dagen in Barcelona bent, probeer dan zeker ook nog deze dingen te doen als het in je reisschema past.

Een wandel- of fietstocht

Als je een Barcelona Pass kocht, kan je een gratis wandeling of fietstour door de stad maken. Het is een uitstekende manier om wat bij te leren over de geschiedenis van Barcelona en enkele van de belangrijkste attracties te zien onder begeleiding van een lokale gids.

Camp Nou

Voor fans van FC Barcelona is een bezoek aan het Camp Nou stadion hemel op aarde. Het is de thuisbasis van het zeer succesvolle voetbalteam van Barcelona en je kan rondleidingen door het stadion volgen om een kijkje achter de schermen te nemen. Je kan dan zelfs in de stoelen zitten waar de trainer zit tijdens de wedstrijd!
Ben je een echte superfan? Dan moet je misschien eens denken aan een heuse voetbalreis.

In het stadion is er ook museum dat je meeneemt door de geschiedenis van de club. Zelfs als je geen voetbalfan bent, kijk je hier je ogen uit. Een ticket voor een tour doorheen het stadion kan je online boeken voor €26.

Parc de la Ciutadella

Als je even een break wilt van de drukke stad, breng dan zeker een bezoekje aan het Parc de la Ciutadella. Het park dateert uit de negentiende eeuw en is een prachtige groene long in de metropool. Dit is een fijne plek voor een gezellige picknick en in het midden van het park vind je een grote fontein dat nog werd ontworpen door Antoni Gaudí.

Camp Nou barcelona in 4 dagen

Voetballiefhebber? Dan mag je Camp Nou niet overslaan!

parc de la Ciutadella

Nog zo’n mooi park in Barcelona, het Parc de la Ciutadella.

Pendelen in Barcelona

Dankzij het uitgebreide bus- en metronetwerk in Barcelona kan je snel en eenvoudig alles bereiken in de stad. Je kan gemakkelijk van de ene attractie naar de andere wandelen, maar sommige bezienswaardigheden van Barcelona liggen wat verder weg en daarvoor wil je waarschijnlijk wel het openbaar vervoer gebruiken.

Als je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer tijdens je 3 dagen in Barcelona, is de goedkoopste manier door de tien ticket (T10) kaart te kopen. Het kost slechts €10 en er kunnen meerdere reizigers dezelfde kaart gebruiken om te reizen in de stad. Dit is veel goedkoper dan wanneer je individuele tickets koopt.

Naast het openbaar vervoer zijn er nog andere opties om te reizen in Barcelona. Zo kan je een Barcelona Card kopen. Voor €46 kan je tot 5 dagen gratis reizen met het openbaar vervoer in de stad. Dat is inclusief de metro en de trein op de luchthaven.

Je kan ook de Barcelona Pass kopen voor €99,99. Hiermee kan je één dag gratis de Hop On Hop Off bus nemen. Voor €15,20 kan je deze kaart combineren met de Barcelona Travelcard waarmee je gratis kan reizen met het openbaar vervoer.

Er zijn trouwens nog wel meer kortingskaarten voor Barcelona. Vergelijken is dus geen slecht idee!

4 dagen Barcelona

Er is meer dan genoeg te doen in Barcelona om 4 dagen te vullen.

Waar overnachten in Barcelona?

Barcelona heeft geen gebrek aan keuze als het gaat om accommodatie. Ik zocht voor jou enkele gezellige hotels uit: van goedkoop over betaalbaar tot heel luxueus. Ben je een budget reiziger en vind je het niet erg om in slaapzalen te overnachten? Kijk dan ook eens naar dit overzicht van de beste hostels in Barcelona.

Hotel Diagonal Voor €46 per nacht krijg je een moderne maar gezellige tweepersoonskamer, inclusief ontbijt. Het Plaça de Catalunya ligt slechts op tien minuten lopen van het hotel.

Magatzem 128 Vanaf €63 overnacht je in een funky eenpersoonskamer of in één van de vierdubbele duplexen. Geniet samen met een glaasje wijn van de eclectische kunst in de lounge.

Hotel Brummell Een kamer in dit ontspannen boetiekhotel vol met lokale en exotische kunstwerken kost je €80 per nacht. Met een schitterend zwembad op het dak en een sauna kan je vast helemaal tot rust komen.

Granados 83 In dit eigentijdse hotel, dichtbij de Passeig de Gràcia, betaal je voor één nacht €103. Het ligt in een rustige buurt, dichtbij heel wat gezellige tapasbars.

Hotel Jazz De minimalistische, jazzy kamers zijn comfortabel en chic en kosten je €135 per nacht. Vanaf het dakterras (inclusief zwembad) heb je een verleidelijk uitzicht over Barcelona.

Waar kan je lekker eten in Barcelona?

Barcelona is een stad waar food lovers in de hemel belanden. Een weekendje in de Catalaanse hoofdstad is dan ook bijlange niet genoeg om te proeven van al het lekkers in de stad, maar deze leuke restaurants mag je zeker niet missen.

Els Sortidors del Parlament op de Carrer del Parlament is de favoriete plek voor vele locals. Je kan er de klok rond terecht voor heerlijke wijn en geweldige tapas in combinatie van een perfecte sfeer.

In het beroemde La Boqueria kan je niet alleen vers eten kopen, je kan er ook gezellig eten. Binnenin vind je dan ook enkele kleine en tijdloze restaurantjes. Eén daarvan is El Quim de la Boqueria dat al sinds 1987 bestaat en heel wat hemelse gerechten serveert.

Ga zeker ook eens langs bij de The Hop Fish in de boheemse wijk Gràcia waar je kennis maakt met heerlijke poke bowls en sushi burrito’s.

In de klassieke wijk Carrer d’Enrinc Granados word je onmiddellijk verliefd op de maaltijden en het interieur van Bardot. Het restaurant heeft een rustig binnenterras, fantastische tapas en de beste gin tonics.

Op de zeedijk van Barcelona gaan visliefhebbers helemaal uit hun dak. Maar als je echt op unieke plaats wil eten, boek dan zeker een tafeltje in Torre d’Alta Mar, een restaurant in de top van een oude kabelbaantoren. Het restaurant serveert een scala aan mediterrane gerechten gemixt met lokale specialiteiten.

La Boqueria

Heb je maar een kleine honger (of dorst)? Dan is een bezoek aan La Boqueria de ideale oplossing!

Party tips

Tot slot geef ik je ook graag enkele tips voor de beste feestjes in Barcelona.

Moeem – Deze levendige cocktailbar in de wijk Eixample met een mix van pop, dance en R’nB muziek trekt zowel de LGTB-gemeenschap als hetero’s aan. Er worden regelmatig speciale evenementen georganiseerd zoals de populaire ‘Bingo & Show’ op zondag.

La Terrazza – Een openlucht club op de top van een berg? Yes, please! Deze historische club in het pittoreske Poble Espanyol is populair bij zowel de toeristen als bij de lokale bevolking.

Metro – Zoals in de meeste clubs in Barcelona, start het feestje pas echt rond 2 uur ’s nachts. Bij Metro, één van de pioniers in de LGTB-clubscene, zorgen top dj’s, meerdere bars en ander vertier dat het feest helemaal op gang komt.

Sónar – Niet alleen bij ons vind je geweldige festivals, want ook Barcelona kan er wat van. Sónar is een jaarlijks driedaags muziekfestival dat eind juni wordt georganiseerd en is waarschijnlijk één van de beste en meest invloedrijke dance en techno events van Europa.

Marula Cafe – Wil je wat anders dan de populaire elektronische scene die je overal in Barcelona vindt? Dan vind je in Marula Cafe vast het antwoord met zijn hippe, funky, soulvolle muziek.

3 of 4 dagen in Barcelona

Of je nu 3 of 4 dagen in Barcelona plant… Er is meer dan genoeg te doen in deze wereldstad!

En dat vat perfect samen hoe je een geweldige citytrip in Barcelona kan plannen. Natuurlijk valt er nog heel wat meer te beleven. Check zeker ook dit artikel met 40 tips voor je bezoek aan Barcelona!

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam