6 mei, 2016

Aankomst in Curacao!

Veel vroeger dan verwacht vertrok ik al uit Aruba. Mijn vlucht was bijna een uur vroeger vertrokken dan voorzien. Dat had ik nog nooit meegemaakt, maar ik vond het zeker niet erg! Het kleine propellor vliegtuigje maakte een vrij harde landing en de Britse vrouw achter me schreeuwde me bijna dood. Geloof me, zo erg was het echt niet. Gelukkig waren we een pak vroeger, want ik wachtte samen met heel wat andere gefrustreerde bezoekers, zeker een uur in de wachtrij van customs.

De kade in Willemstad, de hoofdstad van Curacao.

De kade in Willemstad, de hoofdstad van Curacao.

Wanneer mijn visum eindelijk was gecontroleerd stapte ik buiten en nam ik een taxi richting mijn hostel. De naam van mijn verblijfplaats was heel leuk, de Ritz accommodations, aangezien de Ritz natuurlijk een poepsjieke hotelketen is en dit eigenlijk een budget optie was.

Het hostel was vroeger een ijsfabriek geweest en nu deed het dienst als een hostel en appartementjes voor de vele bezoekers van Curaçao.

De vriendelijke receptie bracht me naar mijn kamer waar de heerlijke airco gelukkig overuren had zitten draaien.

Ik ging gauw nog even de stad verkennen voor het te donker werd, want anders had ik helemaal niets meer aan m’n dag.

Op amper tien minuutjes stappen was ik al pal in het centrum van Willemstad. De vrolijke stad voelt heel Europees aan. Met zijn smalle straatjes en leuke winkeltjes deed het me echt wel aan thuis denken.

Langs de waterkant vind je enkele prachtige, koloniale huisjes terug in heerlijk felle kleuren. Na een lekker lokaal gerecht te eten kuierde ik nog even verder en sprong ik op de gratis ferry boot om me naar de overkant te brengen; Otrobanda.

Daar bezocht ik het kleine fort dat was omgetoverd tot een shopping plaza.

Het begon al lichtjes te donkeren en dus besloot ik om het zo te houden voor vandaag.

Wanneer ik in mijn kamer aankwam zag ik dat mijn kamergenoot ook terug was aangekomen. Het meisje, Stephanie, kwam uit Nederland en we begonnen algauw over van alles en nog wat te kletsen. Het erg sociale en grappige meisje zou de komende dagen mijn ‘BFF’ in Curacao worden. Heerlijk toch, als je zo’n toffe mensen ontmoet terwijl je aan het reizen bent?!

De Koningin Emma Brug in Curacao. Een brug die, als grote boten langskomen, helemaal naar de zijkant schuift.

De Koningin Emma Brug in Curacao. Een brug die, als grote boten langskomen, helemaal naar de zijkant schuift.

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CheckOutSam: Reisblog met reistips voor over de hele wereld!
WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!