Aankomst in Puerto Rico!

Nog voor m’n wekker afging was ik al wakker. Mijn vlucht zou om 11:30u vertrekken vanuit de luchthaven waar ik gisteren nog naar de vliegtuigen zat te gapen. Onze check-in begon pas rond dit tijdstip, dus ik wist dat we wellicht een beetje vertraging zouden gaan hebben. Met een busje werden we naar het kleine propeller vliegtuig gebracht, waar we gewoon op de landingsbaan stonden wachten. Na vijf minuten werd er gevraagd om terug in de bus te stappen en daar te wachten. Ongeveer een half uur later vertrokken we terug naar het vliegtuig en dit keer mochten we ook echt instappen. Op de vlucht werd er verduidelijkt dat de Verenigde Staten strenge veiligheidsvoorschriften heeft die moeten worden toegepast en dat de vlucht daardoor was vertraagd. Na een klein uurtje landden we op het eiland.

Het capitool van Puerto Rico.

Het capitool van Puerto Rico.

Het viel me meteen op dat het er veel ‘beschaafder’ uit zag dan de andere eilanden die ik tot nu toe al zag. In de verte zag ik enkele skyscrapers en de brede banen, overbevolkt met wagens. Het deed me meteen aan Amerika denken.

Het was dan ook eigenlijk een deeltje van de Verenigde Staten…

De landing verloop erg vlot en al gauw zat ik op mijn busje richting het hostel.

Gelukkig dat die man wist waar het hostel was, want ik zou het nooit hebben kunnen vinden in m’n eentje. De toegangspoort zat een beetje verstopt en alleen heel hoog zag je de vervaagde letters van ‘Palace Hostel’ staan.

De smalle jeugdherberg werd gerund door jongeren en dat zag je wel duidelijk. Veel zaken waren ongeorganiseerd of konden duidelijk worden verbeterd… Toch voelde ik me meteen thuis in het gezellige hostel met de aangename mensen.

De gezellige straatjes in het oude stadsdeel van San Juan, Puerto Rico.

De gezellige straatjes in het oude stadsdeel van San Juan, Puerto Rico.

Om toch nog iets aan m’n dag te hebben besloot ik om naar de oude stad te gaan. Daar waren immers heel wat bezienswaardigheden van Puerto Rico te zien!

Via Google Maps zocht ik op hoe ik daar kon geraken met het openbaar vervoer. Voor een dollar werd ik vlakbij de locatie die ik wou bezoeken afgezet.

Het oude stadsgedeelte was prachtig. Alles was heel mooi onderhouden en heel, heel speciaal. Je kan het misschien wel een beetje vergelijken met een Europese stad, maar toch was het iets uniek dat ik nog nooit eerder had gezien.

Na de prachtige pleintjes, façades van huizen en winkeltjes te hebben aanschouwd besloot ik om een lekkere, typisch Puerto Ricaans gerecht op te smullen.

Ik nam een avocado die gevuld was met kip, en daarbij kreeg ik nog rijst en gefrituurde bananen. Overheerlijk vond ik het! Maar ik ben dan ook gek op gerechtjes met avocado’s en bananen…

Nu ik weer wat energie had, ging ik verder met mijn zoektocht door San Juan. Al gauw kwam ik terecht bij het gigantische open terrein waar het San Felipe del Morro kasteel stond. Mijn mond viel letterlijk open. Een kasteel van deze grote op zo’n prachtige locatie had ik nog nooit gezien!

Aangezien het al wat laat was kon ik er niet meer binnen, maar dat belette me niet om eens rond het kasteel te lopen.

Rechts ervan vond ik de tofste begraafplaats ooit terug. Vlak tegen het kasteel was een klein kerkhof te vinden, die vlak tegen de zee aangrensde. Het had echt iets moois en ik bleef er dan ook heel lang naar kijken. Het serene spektakel, met de traag ondergaande zon was echt een uniek beeld.

Mijn eerste kennismaking met San Juan was alvast fantastisch.

Morgen zou ik de rest van de stad gaan verkennen en ik stond al te popelen om meer van deze hoogtepunten van Puerto Rico te mogen aanschouwen!

Castillo San Felipe del Morro, een prachtig en gigantisch fort!

Castillo San Felipe del Morro, een prachtig en gigantisch fort!

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam