20x Afscheidscadeau collega: Cadeautips voor originele bedankjes

Heeft je lieve collega een nieuwe baan gevonden? Dan ben je vast erg gelukkig voor hem of haar. Maar misschien ook een beetje verdrietig, omdat jullie samen mooie momenten hebben gedeeld. Laat je werkmaatje weten hoe je je voelt met één van onderstaande afscheidscadeau tips voor je collega. Zo zorg je voor het mooiste afscheid!

5/5 - (1 stemmen)

1. Afscheid collega invulboek

Dankzij dit boek heeft je collega het allermooiste aandenken wanneer hij of zij vertrekt. Alle medewerkers (tot 32 personen) kunnen er vragen in beantwoorden. Later is het ontzettend fijn om op terug te kijken en het is dan ook een afscheidscadeau die door je collega erg gewaardeerd zal worden.

Het leuke is dat er pagina’s met verschillende soorten vragen zijn. Sommige zijn erg persoonlijk, andere meer oppervlakkig. Daardoor kan je dit afscheidscadeau ook aan een collega geven waarmee je niet zo’n sterke band hebt!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

afscheidscadeau collega invulboek

2. Hilarische mok

Wil jij graag een goedkoop afscheidscadeau voor een collega vinden? Eentje dat toch heel erg leuk is om te ontvangen? Bekijk dan deze grappige mok. Het is bedrukt met de tekst ‘Good luck finding a better colleague than me’. Dit ludiek afscheidscadeau voor een collega is ook verkrijgbaar in een andere versie. Welke mok je ook kiest, het is de ideale verrassing als je het afscheid van je collega met humor wilt aanpakken.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

grappig cadeau afscheid collega

3. Bloemen met tafeltje

Een mooi droogbloemen boeket? Dat is een goed afscheidscadeau voor een collega vrouw die je nauw aan het hart ligt. Zo zet je haar letterlijk in de bloemetjes! Ze kan de fleurige verrassing bovendien schikken zoals ze zelf wilt in het bijgeleverde tafeltje met vaasjes.

Alles past ook in een klein doosje. Het is dus een goed cadeau om aan huis te laten bezorgen. Dat is vooral handig als jij er op de laatste werkdag van je collega niet bij kan zijn!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Bloemen met tafeltje

4. Theedoosje met tekst

Kan jouw collega de ochtend nooit starten zonder een heerlijk kopje thee? Dan is deze theedoos het ideale cadeau om aan hem of haar te schenken. Jij kiest zelf welke tekst er op de doos komt te staan. Bedank je lieve medewerker of wens hem of haar succes. De keuze is aan jou!

De theezakjes zijn reeds inbegrepen wat dit geschenkje nog leuker maakt. Het bestaat uit een mix van groene thee en Engelse thee.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Theedoosje met tekst

5. Muismat met foto

Heeft je collega die vertrekt een (nieuwe) kantoorbaan gevonden? Dan kan hij of zij vast een muismat gebruiken. Deze kan je laten bedrukken met een foto van jullie tweetjes tezamen om zo als persoonlijk afscheidscadeau te geven. Er een grappig kiekje van het hele team op plaatsen, is uiteraard eveneens mogelijk.

Wat je ook beslist, dit cadeau met foto wordt ongetwijfeld met veel liefde ontvangen!

Prijzen en beschikbaarheid: Brianto

goedkoop afscheidscadeau collega muismat met foto

6. Ferrero Rocher chocoladehart

Met dit extragrote chocoladehart maak je iemand meteen duidelijk dat je hem of haar apprecieert. Daarom is het ook zo’n goed afscheidscadeau voor een collega die je graag hebt! De doos is gevuld met lekkers. Zo bevat het heel wat Ferrero Rocher en Merci chocolaatjes. Je lieve collega kan er dus nog héél lang van smullen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Ferrero Rocher chocoladehart

7. Gepersonaliseerde bureaukalender

Zoek niet langer naar een origineel afscheidscadeau voor je collega, want met deze gepersonaliseerde kalender heb je het gevonden! Het is vooral leuk om te geven aan iemand die in een kantoor gaat werken, want hij of zij kan het dan op het bureau plaatsen om het elke dag te bewonderen. Maar het is ook een fijn afscheidscadeau voor een collega die in het onderwijs aan de slag gaat.

Prijzen en beschikbaarheid: SmartPhoto

bedankjes afscheid werk fotokalender

8. Chirurg usb-stick

Deze chirurg usb-stick is het ultiem afscheidscadeau voor een collega in de zorg. Het is grappig én komt in verschillende situaties goed van pas. Bovendien kan je er een heel bijzondere verrassing van maken door er playlists, foto’s en filmpjes van het werk op te zetten. Een gepersonaliseerd cadeau dat niet teleurstelt!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Chirurg usb-stick afscheidscadeau collega zorg

9. Macramé fotohanger

Heb je een goede band met je collega die vertrekt? Dan wil je hem of haar vast verrassen met iets erg unieks zoals deze macramé fotohanger. Je kan het versieren met de mooiste foto’s van op de werkvloer of bedrijfsuitjes om het nog unieker te maken.

Ook een tof alternatief: laat alle medewerkers een wenskaartje schrijven en bevestig ze aan deze hanger. Een heel leuk afscheidscadeau voor een collega die jullie hard gaan missen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

afscheidscadeau collega vrouw Macrame fotohanger

10. Documententas met foto

Omdat een documententas bij de meeste beroepen van pas komt, is het een geweldig afscheidscadeau voor een collega. Met de tas zeg je eigenlijk: ‘Ik wens je veel succes toe op je nieuwe baan.’ Deze boodschap kan je er trouwens op laten bedrukken zodat het duidelijk is.

Je kan er natuurlijk ook een ander tekstje op plaatsen en er een foto bijzetten. Je hebt dus heel wat vrijheid! Laat je creativiteit de vrije loop en creëer het perfect afscheidscadeau voor je collega man of vrouw!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

afscheidscadeau collega onderwijs

11. Scrubzout met een boodschap

Bedank je collega op een unieke manier met dit scrubzout. Het is vooral een erg toepasselijk afscheidscadeau voor een collega vrouw die aan de slag gaat als schoonheidsspecialiste, maar eigenlijk is het voor iedereen fijn om te ontvangen. Het is zelfs een mooi geschenkje voor iemand die op pensioen gaat!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Scrubzout met boodschap

12. Een doosje vol momenten

Dit doosje vol momenten is het meest origineel afscheidscadeau voor een collega. Want wat is er bijzonderder dan een doosje vol herinneringen? Er zitten honderd kaartjes in waarop jij en de andere medewerkers de tofste momenten kunnen neerpennen die jullie samen met hem of haar beleefd hebben. Je collega kan deze altijd teruglezen om zo herinneringen op te halen. Van een bijzonder afscheidscadeau gesproken!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

bedankjes afscheid werk doosje vol momenten

13. Gevulde snoep pot

Het beste afscheidscadeau voor een collega man die graag snoept? Een pot vol met snoep natuurlijk! Op deze pot staat bovendien ‘Dankjewel’. Met dit geschenkje laat je je dierbare collega dus weten dat je dankbaar bent voor de mooie tijden op het werk.

Je kan zelf kiezen of het met drop, toffees of een snoepmix wordt gevuld. Als je je collega een beetje kent, is dat vast geen moeilijke keuze!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Gevulde snoep pot

14. Bedankt voor de leuke tijd – klok

Deze klok wordt vaak gegeven als een cadeau aan de juf of meester aan het einde van het schooljaar. Maar je kan het zeker ook als afscheidscadeau aan je collega schenken. De klok staat symbolisch voor de mooie tijd die jullie samen beleefd hebben. En voor die keren dat jullie op het werk de minuten op de klok voorbij hebben zien tikken. Een geschenk met betekenis dus!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

klok afscheidscadeau collega onderwijs

15. Verwenbox thee en zoetigheid

Een verwenbox vol met zoetigheid en thee wie wordt daar niet blij van? Het is dan ook een fantastisch cadeau voor je collega die op pensioen gaat of elders gaat werken.

In deze doos vind je kandijstokjes, rooibos thee, een weckpot met biologische snoepjes en nog meer lekkers. Met dit afscheidscadeau geef je je collega dus ontzettend veel smulplezier!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Verwenbox thee en zoetigheid

16. Super nurse beertje

Dit schattig knuffelbeertje is het liefste afscheidscadeau voor je collega in de zorg. Met de tekst ‘Super nurse‘ erop is het wel enkel geschikt voor verplegers en verpleegsters. Maar het beertje bestaat ook in een dokter versie. Bovendien is het mogelijk om zelf een beertje te laten bedrukken. Deze kan je dan voor alle andere beroepen gebruiken!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Super nurse beertje

17. Je bent goud waard – cadeauset

De boodschap is duidelijk bij dit cadeau pakket: je bent goud waard! Een uniek geschenk dat je medewerker gegarandeerd zal ontroeren door de lieve tekst. In het pakket zit een voetenbadje, een blikje geluk en een hartvormig zeepje. Het zeepje is ook nog eens siliconenvrij en niet getest op dieren. Een leuk én verantwoord afscheidscadeau voor je collega!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

cadeau afscheid collega pensioen

18. Notitieboekje met foto

Een leuk afscheidscadeau voor je collega dat niet veel geld kost? Dat is zeker niet onmogelijk om te vinden. Neem nu dit notitieboekje bijvoorbeeld. Doordat je het met foto’s en tekst kan laten bedrukken, is het erg bijzonder.

Het is ook een praktisch cadeau, want een notitieboekje kan je in ontzettend veel (werk)situaties gebruiken en is iets wat je nooit te veel hebt!

Prijzen en beschikbaarheid: Tadaaz

gepersonaliseerd afscheidscadeau collega Notitieboekje met foto

19. Merci chocoladebox

Er is geen betere manier om je collega te bedanken dan met deze Merci chocoladebox met gepersonaliseerde kaart. Het is overheerlijk en het kaartje kan je helemaal naar wens laten ontwerpen. Laat het bedrukken met een hartverwarmende boodschap om duidelijk te maken dat je je collega gaat missen en je dankbaar bent voor de mooie tijd samen.

Wedden dat hij of zij een traantje wegpinkt? Ook een goed afscheidscadeau om aan de collega’s te geven als je zelf weggaat! Afhankelijk van hoeveel personen er bij je werken, moet je in dat geval waarschijnlijk wel meerdere doosjes kopen.

Prijzen en beschikbaarheid: YourSurprise

Merci chocoladebox

20. Serveerplankje met tekst

Deze serveerplank is een leuk afscheidscadeau voor een collega in de horeca. Het bevat een hartverwarmende tekst én is erg handig om te hebben. Als je het geschenk compleet wilt maken, kan je het combineren met een tapasbox. Zo kan het meteen gebruikt worden!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Serveerplankje met tekst

Leuke afscheidscadeau ideetjes voor als je zelf vertrekt

Heb je zelf een nieuwe baan gevonden en wil je bedankjes bij het afscheid op je werk geven? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, maar één van de beste afscheidscadeaus die je dan aan je collega’s kan schenken is een snoepcadeau zoals deze reuze chokotoff. Zet het dan in de kantine zodat iedereen ervan kan smullen.

Deze grote Côte d’Or reep is daar een goed alternatief op. Het is zelfs nog beter, omdat je er ook een lieve tekst op kan laten zetten. Een keer iets anders dan een kaartje!

Geef je liever geen gemeenschappelijk geschenk? Dan kan je ook voor meerdere kleine gepersonaliseerde cadeautjes kiezen. Dat is mogelijk bij YourSurprise, Brianto, Tadaaz en SmartPhoto. Je ziet de optie om grote hoeveelheden in één keer te bestellen automatisch staan bij de kleine geschenkjes.

Een mooi afscheidscadeau voor je collega’s is bijvoorbeeld een pepermuntdoosje met tekst, een gepersonaliseerd snoeppotje of een geurkaarsje met boodschap, maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Neem dus zeker eens een kijkje bij deze sites als je het beste afscheidscadeau voor je collega’s wilt vinden!

afscheidscadeau ideetjes

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (1 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam