Arena Verona bezoeken: Info, tips, foto’s & Tickets

Net zoals met Romeo en Julia, is Verona ook verbonden met haar amfitheater. De Arena van Verona bezoeken is dan ook onontbeerlijk wanneer je in deze prachtige plek vertoeft. Hét symbool van de stad blijft je zelfs na meerdere bezoeken verwonderen. Daarom help ik jou hieronder alvast op weg met informatie en tips voor wanneer je de Arena van Verona gaat bezoeken.

5/5 - (3 votes)

Verona Arena

Korte geschiedenis Arena van Verona

Een gebrek aan bronnen over de inwijding van de Arena van Verona maakt het zeer moeilijk om een precieze datum vast te stellen wanneer deze werd gebouwd. Historici hebben altijd gedacht aan ergens tussen de eerste en derde eeuw, hoewel nu is aangetoond dat het amfitheater niet na de eerste eeuw kan zijn gebouwd. Om een exacter tijdstip te kunnen vastleggen is men het amfitheater gaan vergelijken met de arena van Pula (in Kroatië), omdat deze stilistisch en technisch heel gelijkaardig zijn en tot hetzelfde culturele en geografisch gebied behoren. Er zijn zelfs zoveel overeenkomsten dat men aanneemt dat beide amfitheaters door dezelfde architect en zelfs arbeiders werd gebouwd.
Voeg daar allerlei andere historische vondsten aan toe en men is ondertussen tot de conclusie gekomen dat de bouw van de Arena van Verona rond het jaar 30 voltooid moest zijn geweest. Dit maakt het dan ook ouder dan het nog beroemdere Colosseum in Rome. Men is zelfs van mening dat de Arena van Verona van fundamenteel belang is geweest voor de verfijning van de bouwtechnieken die de bouw van het grootste amfitheater van het keizerrijk in Rome mogelijk zouden maken.

De Arena van Verona is een stuk kleiner dan die van Rome, want waar deze in de hoofdstad plaats bood aan meer dan 50,000 bezoekers, konden in Verona 30,000 mensen naar de ludi (spelen) komen kijken.

Verona Arena Italie

Dit bouwwerk is fenomenaal vanbuiten én vanbinnen!

Arena Verona tickets kopen

De Arena van Verona is één van de populairste bezienswaardigheden van de stad en daarom zijn er heel wat mensen die dit prachtig amfitheater willen bezoeken. Daardoor kunnen de wachtrijen soms lang oplopen en zeker tijdens het hoogseizoen.

Ik raad je dan ook aan om je tickets voor de Arena van Verona op voorhand te kopen en dit kan je via GetYourGuide doen. Het grote voordeel is dat je daar ook gratis mag annuleren tot 24 uur op voorhand en bovendien heel lang op voorhand al kaartjes kan kopen.
Je kiest snel en eenvoudig je datum en tijdstip van je bezoek en klaar is Kees.

Verona Card: beste manier om Arena van Verona te bezoeken

Maar eigenlijk is er een nog voordeligere manier om de Arena di Verona te bezoeken: de Verona Card. Deze koop je ook heel gemakkelijk op voorhand online en je krijgt er niet alleen toegang mee tot het amfitheater (zonder dat je daarbij moet aanschuiven!), maar ook tot alle andere must-see bezienswaardigheden van Verona zoals:

 • Het huis van Julia (en het balkon)
 • De top van de Torre dei Lamberti
 • Heel wat musea (o.a. het Museo Lapidario Maffeiano en de Galleria d’arte moderna Achille forti)
 • De belangrijkste kerken zoals de Basilica di San Zeno Maggiore en de Duomo

Als klap op de vuurpijl mag je ook nog eens onbeperkt gebruik maken het ATV-openbaar vervoer (de stedelijke lijn). Zo geraak je snel en efficiënt van de ene trekpleister naar de andere.

De prijs van dit alles? Amper 20 euro voor een Verona card die 24u geldig is (en slechts 25 euro voor eentje van 48u)! Als je dus van plan bent om de belangrijkste bezienswaardigheden van Verona te bezoeken, zou het echt geldverspilling zijn om geen Verona Card te kopen. Ik raad je trouwens aan om deze via GetYourGuide te kopen omdat je zo nog tot 24u op voorhand gratis kan annuleren, je weet nooit of je plannen nog op het laatste moment wijzigen.

arena verona tickets

Je kan de Arena di Verona alleen bezoeken met tickets.

Arena di Verona bezoeken: wat kan je verwachten

Als je dus bovenstaande Verona Card hebt aangeschaft kan je gelijk de wachtrijen overslaan en meteen naar binnen.

Vervolgens kan je een deel van de catacomben verkennen (waar eerlijk gezegd niet zo heel veel te zien is), alvorens je zicht krijgt op de binnenkant van de arena (wat absoluut wel de moeite is, om een understatement te gebruiken).
Je kan vervolgens via de zitplaatsen naar het hoogste punt gaan om zo een prachtig zicht te krijgen op de arena zelf. Je kan ook nog op de vloer van de arena wandelen (waar vaak stoelen staan voor de concerten en opera’s die hier plaatsvinden).

Hoewel dit allemaal op zich zeer indrukwekkend is, zal je nog meer aan je bezoek hebben als je een gegidste rondleiding boekt (vanaf 25 euro per persoon). Daarbij kom je nog meer te weten over de rijke geschiedenis en de spectaculaire gladiatorengevechten die hier plaatsvonden.

wat te doen in Verona Arena

De fantastische arena, gezien vanbinnen.

Opera bijwonen in de Arena van Verona

Eigenlijk is er nog een betere manier om de prachtige Arena van Verona te ervaren en dat is het bijwonen van een opera of concert. Het Arena Verona programma kan je raadplegen op de officiële website.

Het operaseizoen begint in 2023 op 17 juni en eindigt op 4 september. Om je een idee te geven van het aanbod: Carmen (van Georges Bizet), Aida, Nabucco, La Traviata (van Giuseppe Verdi) en het fantastische Carmina Burana (van Carl Orff) zijn maar enkele van de vele fantastische voorstellingen die je kan bijwonen.

Interessant om weten is dat je hiervoor ook tickets kan kopen via GetYourGuide, wat als extra troef heeft dat je tot 24u op voorhand gratis kan annuleren.

Het is trouwens niet alleen opera’s wat de klok slaat in de Arena van Verona, want hier vinden ook nog heel wat andere optredens plaats met allicht iets meer toegankelijke muziek zoals onder meer Zucchero (bekend van Il Volo, Senza una donna en Baila Morena), Eurovision winnaar Måneskin en internationale topartiesten zoals Nick Cave and the Bad Seeds, Gorillaz en Simple Minds. Tickets daarvoor vind je hier.

arena verona binnenin

Een concert bijwonen in de Arena di Verona moet je zeker proberen!

Tips voor de Arena van Verona te bezoeken

Arena di Verona bezoeken

Met bovenstaande tips wordt je bezoek aan de Arena van Verona nog interessanter!

Zes leuke weetjes over de Arena van Verona

 • Ik vertelde je eerder al dat er vroeger 30,000 mensen spektakels konden bijwonen in het amfitheater, nu is dat voor veiligheidsredenen ongeveer de helft.
 • De arena heeft een ecliptische vorm omdat deze de akoestische kwaliteit van de optredens verhoogt.
 • De ronde façade was oorspronkelijk in witte en roze kalksteen (afkomstig uit Valpolicella, vooral bekend voor haar fantastische wijn), maar een aardbeving verwoestte in 1117 bijna volledig de buitenste ring.
 • Met afmetingen van 152 x 123 meter is de Arena van Verona het derde grootste Romeinse amfitheater ter wereld (na uiteraard het Colosseum en dat van Capua).
 • In de middeleeuwen vonden hier ook steekspelen plaats.
arena verona

In de omgeving vind je trouwens nog meer mooie toeristische trekpleisters van deze stad.

Openingstijden Arena Verona

Je kan de Arena di Verona bezoeken van dinsdag tot zondag van negen uur ’s morgens tot zeven uur ‘s avonds. De laatste toegang is om half zeven.
De Arena van Verona is gesloten op maandag en op 25 december en 1 januari. Tijdens de zomermaanden kan de Arena iets vroeger sluiten omwille van concerten.

Arena di Verona bezoeken in tijden van corona

Net zoals in de rest van het land geraak je alleen maar binnen als je een Covid Green Pass hebt (bewijs van dubbele vaccinatie of infectie in de afgelopen zes maanden of een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72u bij aanvang van je bezoek). Je dient ook ten allen tijden een mondmasker te dragen en bij de ingang wordt je temperatuur gemeten. Als deze hoger is dan 37,5 graden mag je ook niet naar binnen.

Verona Arena bezoeken

Deze schatkamer is niet voor niets één van de mooiste bezienswaardigheden van Verona!

Hoe de Arena van Verona te bereiken

Als je met de auto komt, kan je best je auto parkeren in een van de volgende parkeergarages (die allemaal op wandelafstand van de arena liggen):

 • Arena Car Park
 • Arsenale Car Park
 • Isolo Car Park
 • Polo Zanotto Car Park

Extra handig is dat je ook hier al op voorhand een parkeerplaatsje kan reserveren, ideaal dus als je een voorstelling gaat bijwonen in de Arena van Verona.

Er zijn ook een aantal gratis parkings in Verona, maar hier ben je niet altijd verzekerd van een plaatsje:

 • Porta Palio: deze ligt op een kwartiertje wandelen van de arena en heeft ongeveer 100 plaatsen
 • Piazzale Romano Guardini: deze ligt vlakbij het treinstation (zie hieronder) en van hieruit is het nog een klein half uurtje wandelen. Ook hier zijn er ongeveer 100 parkeerplekken.
 • Piazzale Olimpia: dit is de grootste gratis parking in Verona want er zijn maar liefst 5000 plekken. Deze ligt wel op zo’n 33 minuten wandelen van de arena, dus je kan best een bus nemen naar het centrum.

Als je met de trein komt, kan je bus 11, 12, 13, 14, 72 en 73 nemen om het stadscentrum (en dus de arena) te bereiken. Het treinstation waar je moet afstappen heet Verona Porta Nuova.

Als je met het vliegtuig naar Verona gaat, moet je weten dat de Valerio Catullo luchthaven op zo’n tien kilometer van het stadscentrum ligt. Er is een bus shuttledienst die je van de luchthaven naar het centrum brengt, en deze stopt aan het Porta Nuova treinstation. Anderzijds is het ook eenvoudig om een auto te huren aan het vliegveld van Verona.
Als je dit wenst, kan je ook al op voorhand een privétransfer boeken.

arena verona bezoek

Eén van de must-see bezienswaardigheden in Verona!

Elk jaar wonen ongeveer een half miljoen mensen een van de operavoorstellingen bij. Koop dus zeker jouw tickets op voorhand. Geen geluk? Een (gegidst) bezoek is ook al de moeite! En in de buurt zijn er nog meer prachtige dingen om te ontdekken. Lees dus zeker ook mijn blog over bezienswaardigheden in Toscane, één van de Italiaanse regio’s vlakbij.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam