Auto huren in Curacao: afgelegen stranden verkennen + tips voor goedkope autohuur

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 27 april, 2022

Voor de kust van Venezuela ligt Curacao. Een paradijselijk eiland dat voor vele reizigers elk vakje aanvinkt voor een droomvakantie. Parelwitte stranden die je doen watertanden, feeërieke huisjes die bijna even kleurrijk zijn als de vissen die zwemmen in het kristalhelder water en ook nog eens een verrukkelijke plaatselijke keuken. Om je vakantie helemaal af te maken, kan je best een auto huren in Curacao. Ga lekker languit zitten in je stoel en begin alvast weg te dromen van dit aards paradijs.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (9 votes)

Belangrijk: Oorlog en covid-19 maakt auto’s huren duurder in het buitenland

Nu we eindelijk terug mogen reizen, boeken héél veel mensen huurwagens. Hierdoor zijn de prijzen van auto’s de laatste maanden duurder geworden. Daardoor kan het zijn dat je niet overal goedkope huurauto’s vindt zoals ik in het onderstaande artikel vermeld.
Volgens experts is het dan ook aangeraden om ver op voorhand te boeken want ter plekke boeken is op sommige bestemmingen nu al onmogelijk (bron: VRT nieuws).

Om die reden raad ik aan om verschillende websites te vergelijken. Zo vind je toch nog de beste prijs van dit moment. Met onderstaande bedrijven kun je altijd 48 uur voor aanvang (of korter) gratis annuleren. Maak daar dus gebruik van! Ikzelf heb goede ervaringen met al deze vergelijkende websites en raad ze dan ook aan:

– Sunny Cars (all-in verzekerd, gratis annulering en uitstekende service)

– Discover Cars (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen, 24/7 support, gratis annulering)
– EasyTerra (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen mogelijk, reviews per locatie, gratis annulering)
– Tui Cars (All-in verzekerde autohuur van bekende reisorganisatie Tui, gratis annulering)
– Auto Europe (goedkope autohuur met goede service)

Curacao letters

Waarom een auto huren in Curacao?

Vliegtuigtickets kunnen een hele hap uit je reisbudget nemen, waardoor je misschien niet zo snel geneigd zult zijn om te kiezen voor een huurauto in Curacao.

Als dit het geval is, kan je opgelucht ademhalen. Het goede nieuws is dat je de belangrijkste bezienswaardigheden kan gaan bekijken met de bus. Het slechte nieuws is dat het openbaar vervoer vrij beperkt is. Er zijn twee soorten hiervan: de collectieve auto’s met plek voor maximum negen personen die kortere afstanden afleggen en anderzijds de grotere bussen.
Voor lange routes maak je meestal gebruik van deze grotere bussen, die ook wel “Konvooi” genoemd worden.

Deze rijden naar de meeste delen van het eiland tot bij vele bezienswaardigheden zoals stranden, winkels en parken. Meestal vertrekt er om het uur of om de twee uur een bus. Op zondag rijden ze minder frequent. De stiptheid kan nogal eens te wensen over laten (zoals op vele eilanden), maar al bij al valt het goed mee.

Er zijn ook taxi’s maar deze zijn eigenlijk zeer duur. Zo kan het zelfs goedkoper zijn om een auto te huren in Curacao dan een taxi te nemen.

Ten slotte heb je natuurlijk ook nog de mogelijkheid om een gegidste tour door het eiland nemen. Zij brengen je vlot van locatie naar locatie én vertellen je daarbovenop ook nog eens leuke verhalen (of tonen je plekjes die je anders nooit zou vinden).

Ten slotte kan je eigenlijk vrij goedkoop een auto huren in Curacao, want het is minder duur dan je denkt. Zo heb je in de zomervakantie al voor 198 euro per week een economy model.

Naast het gebruiksgemak en de vrijheid is er nog een ander doorslaggevend argument om te kiezen voor een autohuur in Curacao: heel veel van de afgelegen stranden kun je enkel met je wagen bereiken (of met een dure taxi).
Ik denk trouwens dat iedereen die in Curacao al een auto heeft gehuurd, anderen altijd zouden aanraden om dit ook te doen. Je kan trouwens ook altijd maar voor een paar dagen een auto huren.
Om langs de highlights van Curacao te rijden, hoef je immers maar een auto te huren voor één of twee dagen.

autohuur Curacao

Als je in Willemstad blijft, hoef je natuurlijk geen auto te huren. Maar er is nog zo veel meer te ontdekken!

Welke huurauto in Curacao moet ik kiezen?

De kwaliteit van de wegen op het eiland is uiteenlopend: sommige banen zijn in uitmuntende staat, andere baantjes zijn dan weer ongeplaveid. Gelukkig is de overheid de laatste jaren in de infrastructuur aan het investeren. Hoe dan ook is het huren van een 4×4 overbodig. Met een gewoon economy model kan je alle belangrijke bezienswaardigheden bereiken.

huurwagen curacao

Met een economy huurwagen kan je het hele eiland rond. Buitensporige kosten zijn dus zeker niet nodig.

Wat kost een huurauto in Curacao?

Aangezien Curacao een eiland is, zit je vrij afgelegen van de rest van de wereld. Daardoor kost een auto huren iets meer dan elders ter wereld, maar al bij al valt dat nog steeds goed mee. Ik raad aan om altijd prijzen te vergelijken bij meerdere autoverhuurders.
Zelf kies ik altijd voor EasyTerra, Discover Cars, Tui Cars en Sunny Cars, omdat zij de beste deals weten te vinden en ook de goedkoopste prijzen vinden.

Bij EasyTerra of Discover Cars kan je bijvoorbeeld al een auto vinden voor €198 per week. Omgerekend is dat net geen €28 per dag. Vergeet wel niet dat hier nog geen verzekering zit inbegrepen.

Sunny Cars (en ook Tui Cars) heeft daarom mijn persoonlijke voorkeur. Deze bedrijven verhuren immers all-in huurauto’s. Dat wil zeggen dat je volledig verzekerd bent (inclusief glas, band- en bodemschade) en ook de service is geweldig. Voor zo’n all-in auto betaal je €273 per week, ofwel €39 per dag.

Het is geen slecht idee om nog verder prijzen te vergelijken. Ook op AutoEurope vind ik vaak voordelige prijzen.

Je kan ook rechtstreeks boeken bij bvb. Alamo, Avis, Budget, … maar mijn ervaring leekt me dat deze meestal veel duurdere prijzen hanteren.

auto huren CUracao sunny cars

 

Welke bezienswaardigheden zijn makkelijker bereikbaar met autohuur in Curacao?

Zoals eerder vermeld zal een eigen wagen altijd sneller en gemakkelijker zijn, dus als je het budget ervoor hebt zou ik altijd een auto huren in Curacao. Want de mooiste en vooral minst drukke stranden van dit eiland zijn niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast is het tijdens de warme zomermaanden zeker niet aan te raden enkele kilometers te wandelen in de brandende zon.

De stranden op het eiland zijn niet overigens zo lang als op andere Caraïbische eilanden, maar eerder klein en ze liggen vaak in afgelegen inhammen tussen kliffen. Hierdoor krijg je een veel intiemer gevoel.
In totaal zijn er 38 stranden op het eiland, hieronder geef ik je alvast de beste stranden op Curacao om heerlijk weg te dromen zonder hopen toeristen. Natuurlijk is er meer dan alleen dat! Daarom heb ik het ook over enkele mooie andere bezienswaardigheden.

Cas Abou

Het strand van Cas Abou kan je zo op een postkaartje zetten. Helder turquoise water, palmbomen en wit zand…het is dan ook geen wonder dat het tot de meest ongerepte stranden van Curacao behoort.

Cas Abou Curacau auto huren

Het prachtige Cas Abou wil je toch voor geen geld missen?!

Porto Mari

Naast een bijzonder mooi strand zijn hier ook wc’s en douches aanwezig, ideaal dus als je hier een dag wil doorbrengen. Ga ook zeker snorkelen, want Porto Mari is beroemd voor haar unieke dubbel rif: je kan als het ware twee snorkel routes volgen.

Kalki

De officiële talen op het eiland zijn Papiaments, Engels en het Nederlands. Dat laatste komt omdat het land deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Papiaments is een creooltaal die ontstond vanuit het Portugees zodat de slaven met elkaar konden communiceren. Kalki is Papiaments voor –je raadt het eigenlijk al- kalksteen omdat het strand zich bevindt tussen kalkstenen kliffen. Naast rustig zonnebaden kan je hier ook geweldig snorkelen en duiken. Geoefende duikers kunnen de wrakstukken van een Fokker Fairchild F27 verkennen!

Playa Kalki Curacao

Nog zo’n strand dat je gezien moet hebben: Playa Kalki.

Daaibooi

Dit is de plek waar de lokale bevolking komt relaxen en zwemmen. Het ondiepe water is ook perfect om te snorkelen. In de weekends kan het iets drukker zijn, dus je komt hier best tijdens de week.

Caracasbaai

Ook dit strand is geliefd bij de locals en eens hier begrijp je meteen waarom. In het water tref je ook nog eens een diversiteit aan onderwaterleven aan waardoor je misschien meer tijd in het water zult spenderen dan eruit.

Caracasbaai Curacao

De Caracasbaai. Met een beetje geluk heb je dit paradijselijke strand helemaal voor jezelf!

Shete Boka National Park

Het bekendste natuurgebied van Curacao is zonder twijfel Shete Boka National Park. Dit gebied ligt in het noorden van het eiland, vlakbij het Christoffelpark. In plaats van parelwitte stranden, zie je hier ruige rotsformaties die nog steeds worden uitgehold door de woeste zee. In Shete Boka (“Zeven inhammen”) zie je pas echt hoe krachtig dit allesverwoestende water kan zijn! De kolkende massa vliegt soms wel enkele meters hoog de lucht in, maar ook onder de rotsen is er veel te zien. Er zijn bepaalde plekjes waar je kan afdalen en daar kom je als het ware in een ondergrondse wereld terecht.

Shete Boka National Park Curacao

Op geen enkele plek in Curacao wordt de kracht van Moeder Natuur zo duidelijk als in Shete Boka.

Christoffelpark

Vlak naast Shete Boca, ligt het Christoffelpark. Dit is ook meteen het grootste en meest gevarieerde nationale park van Curacao. In het verleden werd dit volledige gebied ingepalmd door drie plantages. Naast prachtige natuur en heel wat wildlife, vind je hier natuurlijk ook nog overblijfselen van. Zo kan je een voormalig plantagelandhuis bezichtigen, maar ook een gegidste rondleiding plannen waar je meer te weten komt over de geschiedenis van dit gebied.
Tegenwoordig zijn alle banen door dit park verhard en is een 4×4 dus niet meer nodig.

Christoffel National Park

Het hoeven niet altijd prachtige stranden te zijn. Christoffen National Park is ook de moeite!

Klein Curacao

Save the best for last is zeker van toepassing op Klein Curacao, een klein onbewoond eilandje en eigenlijk een grote vulkanische steen. Het heeft het langste en witste strand van het land en het is gemakkelijk bereikbaar met de boot. Daarom dat een huurauto hier handig is: zo kom je vlot en op tijd op de plek waar je wordt ingescheept.

Het water is hier zo helder dat je soms tot op 35 meter diepte kunt zien. Van mei tot augustus kun je hier zelfs waterschildpadden zien broeden! Niet te missen dus.

Klein Curaçao bezienswaardigheden

Om op Klein Curaçao te geraken, ben je natuurlijk niet veel met een auto…

Bezienswaardigheden die je met het OV kunt zien

Daarnaast zijn er nog een aantal betoverende stranden die iets drukker zijn. Dit kan er mee te maken hebben omdat ze wel bereikbaar zijn met het openbaar vervoer:

Boka Sint-Michiel/Boka Sami

Dit is een traditioneel vissersdorpje en je zal dan ook vele kleine vissersbootjes zien drijven in de baai. Het strand is niet al te groot en biedt jammer genoeg geen schaduw. Je kan wel rechtstreeks van de pier in het kristalheldere water springen, of zelfs een visje proberen te vangen. Als dit niet lukt, kan je nog altijd heerlijke verse vis eten in een van de restaurantjes in het dorp.

Playa Kenepa Grandi en Playa Kenepa Chiki

Deze mooie namen betekenen zoveel als Grote Knip en Kleine Knip en van beide stranden is het eerste allicht het meest gefotografeerde van Curacao. Avonturiers kunnen zelfs vanaf de kliffen in het water springen!

grote knip Curacao

Voor mij was dit strand (Grote Knip) het mooiste van dit eiland.

Lagun

Lagun is een charmant en bijzonder pittoresk strand, waar je ook heerlijke verse vis kunt eten. Vooraleer je ze naar binnen speelt, kan je hen altijd onder water bewonderen of op zoek gaan naar de real life Spongebob Squarepants (er leven hier ook vele grote sponzen).
In de buurt van Playa Lagun vind je trouwens heel wat leguanen. Wees gerust, deze grote hagedissen zullen je niet lastigvallen. Ook zij willen gewoon van de heerlijke zon genieten!

Forti/Wespunt

West Point Beach zoals het ook genoemd wordt, is een van de drie stranden op Curacao met zwart of donkerbruin zand. Zoals de naam doet vermoeden, bevindt het zich in het uiterste westelijke punt van het eiland. Durfallen kunnen ook hier (veilig) vanaf zo’n twaalf meter in het water duiken.

Jeremi

Het unieke aan het strand hier is dat het zand bestaat uit minuscule stukjes geperste lavasteen. Ook het water is kristalhelder en gewoon zo mooi. Daarom is het eens zo opmerkelijk dat er vooral tijdens weekdagen amper andere mensen zijn. Dit is ook een geweldige plek om de zon te zien ondergaan in de oceaan.

Playa Jeremi auto huren Curacao

Playa Jeremi.

Verkeersregels in Curacao

Ook op het aards paradijs rijdt men aan de rechterkant van de baan en draagt men ten allen tijde de gordel.
Wat de maximumsnelheid betreft, mag je binnen de steden tot 50 km/u rijden, op open wegen is dat 80 km/u.
Er is ook geen specifieke alcohollimiet, de wet zegt enkel dat het verboden is om dronken te rijden. De meeste mensen zullen zich dus beperken tot één drankje als ze nog achter het stuur moeten kruipen. Maar misschien is het wel beter om helemaal niet te drinken.

De plaatselijke bevolking rijdt vrij rustig, maar misschien iets meer onvoorspelbaar dan bij ons. Je kan dus best extra oplettend zijn. Ze zijn wel bijzonder hoffelijke chauffeurs.
Tijdens het regenseizoen (van oktober tot januari) kunnen sommige wegen afgesloten worden, voornamelijk de ongeplaveide banen in het westen.
In het centrum van Willemstad is er vrij veel verkeer, maar eens daarbuiten is het heerlijk rustig cruisen.

Parkeerregels in Curacao

Parkeren is niet echt een probleem in de kleinere dorpjes of aan de stranden, maar in de hoofdstad Willemstad is het een ander verhaal. Je kan dus best iets buiten het centrum parkeren en een stukje wandelen.
Betalen om te parkeren moet je meestal enkel in Willemstad of vlakbij toeristische bezienswaardigheden. Soms lijkt dit overbodig, maar je hebt vaak geen andere keuze.

Curacao leguaan

Kijk tijdens het rijden ook altijd uit voor leguanen en ander overstekend wildlife!

Online en goedkoop een auto huren in Curacao

Eenmaal je de knoop hebt doorgehakt en hebt besloten te kiezen voor autoverhuur in Curacao, boek je best zo snel mogelijk je wagen via het internet. Je bent niet de enige reiziger die naar dit paradijselijk eiland trekt, dus er zijn heel wat autoverhuurbedrijven waaruit jij en die andere toeristen kan kiezen. In mijn ervaring geeft EasyTerra en Discover Cars bijna altijd de goedkoopste prijs.

Bij Sunny Cars en Tui Cars krijg je dan weer altijd een all- in verzekering erbij.

Andere websites waar automatisch prijzen worden vergeleken zijn o.a. AutoEurope.

Natuurlijk kan je ook rechtstreeks boeken bij een (bekend) autoverhuurbedrijf zoals  AlamoSixtAvis of Budget. Echter valt het me op dat zij zelden goedkoper zijn dan de bovenstaande websites…

De minimumleeftijd om een auto te huren in Curacao is strikt gezien 21 jaar, maar vaak moeten chauffeurs jonger dan 25 nog een extra bedrag betalen.
Voor Belgen en Nederlanders is een internationaal rijbewijs (normaal gezien) niet nodig.

Als je helemaal voorbereid wil zijn op je droomvakantie in Curacao kan je hier nog een aantal tips lezen om de puntjes op de i van indrukwekkend te zetten. Want dat is Curacao. Als je er even tussenuit wil om je batterijen weer helemaal op te laden, kan ik amper een betere bestemming bedenken. En als je dan nog eens kiest voor autoverhuur in Curacao kan je hiervan pas echt ten volle genieten.

auto huren curacao uitzichtpunten

Met je eigen auto op dit eiland, kan je op elk uitzichtpunt stoppen!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (9 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>