Auto huren Dubai Airport: Mogelijkheden, laagste prijzen & tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 11 oktober, 2022

Er zijn enorm veel dingen om te doen in Dubai. Zo kan je er heerlijk zonnebaden aan het strand, cultuur opsnuiven, wildwaterpret beleven, mooie natuur verkennen en betoverd worden door de prachtige en luxueuze gebouwen.
Ben je van plan om in Dubai een auto te huren zodat je zoveel mogelijk kan ontdekken? Dan is het een goed idee om dat te doen van aan de luchthaven. Zo kan je meteen op avontuur vertrekken. Maar voordat je een wagen huurt, is het handig om hieronder mijn info en tips voor autoverhuur in Dubai Airport door te nemen.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (1 vote)

Waarom auto huren in Dubai een goed idee is

Omdat Dubai erg groot is en er veel te zien valt, is het geen overbodige luxe om er een wagen te huren. Het openbaar vervoer is wel goed, maar het is moeilijk om alles te zien met de bus, metro of tram. Je hebt namelijk niet altijd verbinding of moet soms lang wachten. Als je een auto gaat huren vanaf Dubai airport ontdek je alles op je eigen tempo en verlies je geen onnodige tijd. Maar vooral… Je kan er ook de prachtige omgeving en enkele andere emiraten mee verkennen!

auto huren Dubai airport luchthaven

Opties vanaf Dubai airport

Zie jij een roadtrip in Dubai wel zitten en wil je graag vertrekken vanuit de luchthaven? Dan kan je ter plekke langsgaan bij een autoverhuurbedrijf om te zien of er nog wagens beschikbaar zijn. Maar dan heb je het risico dat je een auto krijgt die je helemaal niet wilt en zal je gegarandeerd meer betalen.

Een veiligere én makkelijkere optie is om online een auto te huren in Dubai Airport. In dat geval heb je verschillende mogelijkheden. De meest interessante, uit mijn eigen ervaring, vind je hieronder.

Tui Cars

Tui Cars biedt enkel volledig verzekerde auto’s aan. Zo ga je zonder zorgen de baan op. Daarnaast is een extra chauffeur gratis en mag je je wagen gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Sunny Cars

Sunny Cars verhuurt, net zoals Tui Cars, enkel wagens met een all-inclusive verzekering, waardoor je heel wat geruster bent op de baan. Daarnaast heeft dit bedrijf een uitstekende Nederlandstalige klantenservice en heb je er de mogelijkheid om je auto kosteloos te annuleren tot een paar uurtjes op voorhand.

Easy Terra

Easy Terra heeft ontzettend veel ophaallocaties. Je kan er dus niet alleen kiezen om een auto te huren in Dubai Airport, maar ook op andere plekken. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om je huurwagen tot 48 uur op voorhand kosteloos te annuleren. Een andere troef is dat je er de lokale reviews van autoverhuurbedrijven kan doornemen.

Discover Cars

Discover Cars maakt het je mogelijk om goedkoop een huurauto in Dubai Airport te boeken. Ze onderhandelen namelijk met verschillende autoverhuurbedrijven waardoor ze scherpe prijzen kunnen aanbieden. Daarnaast hebben ze heel wat verschillende ophaallocaties en kan je je wagen er tot twee dagen voor vertrek gratis annuleren.

Auto Europe

Auto Europe is een bedrijf dat het je eenvoudig maakt om prijzen te vergelijken, omdat alles mooi in een kolom weergegeven staat. Daarnaast kan je er je wagen kosteloos annuleren tot 48 uur voor vertrek.

autoverhuur dubai airport

Wat is de goedkoopste autohuur in Dubai Airport?

Als je alle bezienswaardigheden van Dubai wilt zien, of toch de meeste, wil je er waarschijnlijk wel een tijdje verblijven. Daarom is het handig om te weten bij welk bedrijf je de goedkoopste huurauto in Dubai Airport kan boeken. Uiteraard verschillen de prijzen van week tot week, maar om jou een idee te geven, heb ik hieronder een prijzentabel gemaakt. Daarin vind je de prijzen voor het huren van een auto in het hoogseizoen(15 tot 22 juli) en het laagseizoen (14 tot 21 oktober).

Hoogseizoen

Laagseizoen

huurauto Dubai airport

Wanneer is een wagen huren niet nodig?

Veel mensen reizen naar Dubai om er een luxehotel te boeken, te genieten van de wellnesfaciliteiten en helemaal tot rust te komen. Als dat ook voor jou geldt, is het niet echt nodig om er een auto te huren. Wil je toch enkele bezienswaardigheden van Dubai meepikken? Dan zijn er alternatieve manieren waarop je dat kan doen!

Interessante alternatieven voor autoverhuur

De meeste hotels in Dubai zijn erg goed gelegen. Daar komt bij dat er heel wat vervoersmiddelen zijn en dat het openbaarvervoernetwerk erg goed is. Je kan dus eenvoudig allerlei hotspots, zoals Burj Khalifa bezoeken met een bus, metro of tram. Het is zelfs mogelijk om er een fiets te huren via het Byky fietsverhuursysteem. Fietsen is in Dubai erg leuk, want er zijn net nieuwe wegen aangelegd. Zo kan je er altijd eentje huren in Downtown, Dubai Marina of Palm Jumeirah.

Helaas is het niet mogelijk om alle bezienswaardigheden in Dubai met de fiets te doen, want daarvoor zijn er niet voldoende fietsbanen. Wellicht komt daar in de toekomst verandering in want er zijn plannen om heel wat honderden kilometers extra paden aan te leggen.

Een ander interessant alternatief zijn ook georganiseerde excursies in Dubai. Het grote voordeel daarvan is dat je zelf niets hoeft te plannen. Zo kan je zorgeloos van je vakantie in Dubai genieten.
Er zijn bovendien heel wat activiteiten en excursies die je kan plannen, zoals de Burj Khalifa bezoeken en een avontuurlijke woestijnsafari. Het is dus interessant om de verschillende opties te bekijken!

metro Dubai

Wanneer wel beter auto huren in Dubai?

Er zijn veel tours in Dubai, maar vaak liggen de leuke plekjes ver van elkaar vandaan. Dan kan je er uiteraard voor kiezen om een bus, tram of metro te nemen. In dat geval moet je alleen vaak wachten op een aansluitende verbinding en verlies je ook wel wat tijd. Een auto huren in Dubai geeft je dus de mogelijkheid om veel meer te ontdekken op je eigen ritme.
Een ander groot voordeel is dat je mooie plekjes kan bezoeken die anders niet of moeilijk bereikbaar zijn. Zeker als je ook buiten Dubai op verkenning gaat!

Ik geef je hieronder een overzicht van de allermooiste highlights van Dubai die je makkelijker met de auto ontdekt!

Andere emiraten en landen ontdekken

De meeste mensen kiezen ervoor om een auto te huren in Dubai omdat ze op die manier makkelijk de omringende landen en emiraten kunnen bezoeken. Dat is een goed idee, want het is zeker niet alleen Dubai dat veel te bieden heeft. Elk emiraat is op zijn eigen manier erg interessant.

Fujairah, dat op anderhalf uur rijden ligt van Dubai, is bijvoorbeeld the place to be als je van duiken en snorkelen houdt. Het is tevens het enige emiraat dat bijna volledig bergachtig is. De perfecte bestemming voor natuurliefhebbers dus!

Sharjah is dan weer de beste plaats als je houdt van cultuur en geschiedenis, want je vindt er heel wat interessante musea en prachtige gebouwen. Je vindt er daarnaast het Arabian Wildlife Center waar je prachtige beestjes, waaronder bedreigde diersoorten, kan bewonderen. Andere plaatsen nabij Dubai die je zeker moet zien:

  • Oman (505,46 km)
  • Abu Dhabi (139 km)
  • Ras al Khaimah (128 km)
  • Ajman (45,9 km)
Oman natuurgebieden

In Oman heb je prachtige en ongerepte natuur!

Abu Dhabi Sjeik Zayed-moskee

De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi.

Prachtige natuur verkennen

Dubai staat vooral bekend om zijn prachtige en luxueuze gebouwen, maar het heeft ook genoeg mooie natuurplekjes. Daarbij behoren de dromerige stranden, de Dubai woestijn en het Hadjargebergte aan de grens met Oman. Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige plekjes om te ontdekken.

Een heel mooi plaatsje is bijvoorbeeld Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Het ligt op een kleine afstand van Dubai en is de thuisbasis van diverse zeldzame vogelsoorten. Je kijkt hier dan ook je ogen uit. Wil je de beestjes van dichtbij bewonderen? Vergeet dan niet om een goede verrekijker mee te nemen. Andere betoverende natuurplekjes in Dubai en omgeving zijn:

  • The Green Planet ( 17,2 km van Dubai luchthaven)
  • Wasit Wetland Centrum ( 23,7 km van Dubai Airport)
  • Al Hefaiyah Mountain Conservation Centre ( 122 km van Dubai vliegveld)

Wil je ook andere natuurplaatsen en culturele hotspots ontdekken? Dan raad ik je aan om het artikel over autoverhuur in Dubai door te nemen. Daar doe je gegarandeerd nog meer inspiratie op voor je roadtrip!

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

Duizenden flamingo’s in het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary!

The Green Planet Dubai

The Green Planet in Dubai.

Wagen huren in Dubai Airport: verschillende opties

Er zijn veel locaties in Dubai waar je een wagen kan huren, maar meestal wordt er gekozen voor de luchthaven. Het grote voordeel daarvan is namelijk dat je meteen naar je verblijf kan rijden, waardoor je niet hoeft te sukkelen met je bagage op de bus of tram. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om meteen op avontuur te vetrekken. Dat is uiteraard niet voor iedereen weggelegd na een lange en vermoeiende vlucht.

Maar toch is een auto huren op het Dubai vliegveld doorgaans een hele goede keuze. Let wel op, want Dubai heeft twee luchthavens. Zo kan je een auto huren in de Dubai Al Maktoum luchthaven of in de Dubai internationale luchthaven. Ze liggen maar liefst meer dan 60 km van elkaar verwijderd. Kijk dus goed op ticket in welke luchthaven je landt, zodat je niet op de verkeerde plek een auto huurt.

Vind je een auto huren op de Dubai luchthaven niet zo handig? Dan vind je in dit artikel meer info. Je komt er ook te weten of een auto huren op het Dubai vliegveld voor jou de beste optie is of niet, want je kan er vergelijken met de andere opties.

Welke wagen kiezen?

Als je een auto wilt huren, heb je op de Dubai luchthaven de meeste opties. Je kan er dus vrijwel iedere wagen boeken die je maar wil. Maar dat geeft je misschien juist keuzestress. Mijn advies? Ik raad je aan om een cabrio in Dubai te huren, omdat de gemiddelde temperatuur er 25 graden is. Zo krijg je de nodige afkoeling tijdens je roadtrip. Een wagen met airconditioning is natuurlijk ook een goed alternatief!

Wil je een luxe auto huren in Dubai? Houd er dan wel rekening mee dat je dan minstens 23 jaar oud moet zijn in plaats van 21. Bij sommige categorieën is dit zelfs 25 jaar. Het is belangrijk om dit op voorhand te checken.

auto woestijn dubai

Met een huurwagen mag je de woestijn niet in. Een excursie boeken is hier noodzakelijk!

Regels autoverhuur en verkeer in Dubai

Als je van plan bent om een huurauto in Dubai luchthaven te boeken, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zo voorkom je problemen en kan je zorgeloos van je reis in Dubai genieten. Ik vertel je alles wat je moet weten!

Verkeersregels en drukte in Dubai

Auto rijden in Dubai is erg veilig. De wegen zijn in goede staat en er wordt niet vaak te snel gereden. Wel is het soms erg druk op de baan. De kans dat je op een bepaald moment in de file komt te staan is dus groot.

De verkeersregels in Dubai zijn redelijk vergelijkbaar met die in Europa. Zo dien je altijd je autogordels te gebruiken en is telefoneren tijdens het rijden verboden. Wel zijn ze iets strenger in verband met alcohol. Er geldt namelijk een zero-beleid. Rijd dus niet met de auto als je ook maar iets van alcohol gedronken hebt.

Auto huren zonder creditcard in Dubai

Het is helaas niet mogelijk om zonder kredietkaart een wagen te huren in Dubai. Want hoewel Sunny Cars voor je garant staat, moet je vaak ter plaatse een waarborg betalen. En daarvoor heb je meestal een kredietkaart nodig. Je kan dit dus beter voor vertrek in orde brengen om zeker te zijn dat je je wagen wel mag ophalen.

Auto huren in Dubai leeftijd

Om een auto te kunnen huren in Dubai, moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ook is het belangrijk dat je al een jaar in het bezit bent van je rijbewijs. Let wel op, want als je een zware auto of luxe auto wilt huren, moet je vaak nog ouder zijn.

luchthaven Dubai autohuur

Internationaal rijbewijs nodig in Dubai?

Als je geen internationaal rijbewijs hebt is er goed nieuws, want dat heb je niet nodig. Je Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus gewoon geldig in Dubai en de overige Arabische emiraten. Het is echter wel mogelijk dat bepaalde autoverhuurders vragen om een internationaal rijbewijs. Dit vraag je het best op voorhand na.

Grens over met je huurwagen

Wil jij graag buurland Oman of de andere emiraten bezoeken met de huurwagen? Dan is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan het autoverhuurbedrijf. In dat geval dienen er namelijk nog extra papieren in orde te worden gemaakt.

Welke verzekering nemen?

Hoewel de wegen in Dubai goed zijn en rijden in deze stad en omgeving over het algemeen veilig is, doe je er goed aan om te kiezen voor een all-inclusive auto. Een ongelukje kan namelijk altijd gebeuren en op die manier hoef jij je geen zorgen te maken. Je hebt deze optie bij zowel Sunny Cars als Tui Cars.

autoverhuur luchthaven Dubai tips

Auto huren vanaf Dubai Airport tips

Om je helemaal klaar te stomen voor je roadtrip in Dubai, heb ik voor jou enkele handige autohuur tips verzameld!

Spaar geld door slim te boeken

Als je van plan bent om een auto te huren in Dubai, is het erg belangrijk dat je rekening houdt met het uur waarop je hem afhaalt en terug inlevert. Als je een wagen bijvoorbeeld voor een weekje huurt vanaf 1 mei om 10.00 uur en die pas terug inlevert op 7 mei om 11.00 uur, moet je onnodig voor een extra dag betalen. Dat kan je makkelijk vermijden!

Inspecteer altijd grondig je huurwagen

Ga je de huurauto voor het eerst ophalen? Kijk dan goed of er geen schade  is en maak er zoveel mogelijk foto’s van. Doe hetzelfde voordat je de wagen opnieuw inlevert. Zo ben je er zeker van dat je niet betaalt voor schade van iemand anders.

Denk goed na over het soort wagen

Als je van plan bent om een wagen te huren, ga je die waarschijnlijk gebruiken voor lange tochten. Daarom is het van belang om niet zomaar de eerste de beste wagen uit te kiezen, maar rekening te houden met een aantal zaken. Zo dien je ervoor te zorgen dat de auto ruim genoeg is, zodat iedereen in alle comfort van de rit kan genieten.

Bedenk daarnaast of je het liefst een auto hebt die je manueel of automatisch kan schakelen en of je voor diesel of elektrisch gaat (de laatste optie is niet aangeraden indien je meer dan 400 km per dag aflegt). Ook een extra chauffeur, kinderzitje en andere extra’s kunnen handig zijn om meteen bij te boeken.

luxe auto huren Dubai vliegveld

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (1 vote)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>