Auto huren Dubai: Mogelijkheden, prijzen & tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 11 oktober, 2022

Er is heel wat te doen in Dubai. Overal waar je gaat en staat, kan je prachtige torenhoge gebouwen spotten. Daarnaast is het de ideale vakantiebestemming voor waterpret en zonnebaden. Maar de stad is erg groot. Het bestaat namelijk uit verschillende wijken en gebieden die ver uit elkaar liggen. En nog belangrijker: ook in de omgeving is er enorm veel te ontdekken.
Daarom is het een goed idee om een auto te huren in Dubai. In dit artikel vertel ik je alvast meer over de autoverhuur mogelijkheden, de prijzen en nog veel meer!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (3 votes)

Waarom een auto huren in Dubai?

Dubai heeft een oppervlakte van 35 vierkante kilometer. Je kan alles dus niet te voet bereiken. De mooiste bezienswaardigheden in Dubai liggen bovendien niet allemaal dicht bij elkaar in de buurt. Om zoveel mogelijk te kunnen zien, is het dus een goed idee om een auto te huren.

Er zijn wel enkele alternatieven, zoals Dubai verkennen met de fiets of gebruikmaken van het openbaar vervoer. Maar als je een wagen huurt, kan je ook eenvoudig andere steden, landen en emiraten verkennen. Bovendien raak je overal sneller dan als je de fiets of het openbaar vervoer zou gebruiken. En meer tijd uitsparen, is meer zien én beleven!

autohuur Dubai

Mogelijkheden op vlak van autoverhuur in Dubai

Er zijn heel wat autoverhuurbedrijven in Dubai. Je kan deze ter plekke bezoeken om daar een auto te huren, maar dan betaal je gegarandeerd veel meer geld, moet je erg lang wachten om te vergelijken en is de kans groot dat je niet het model vindt dat jij wilt.

Je kiest er dan ook beter voor om een auto online te huren voor Dubai. Deze laatste optie heeft als groot voordeel dat jij zorgeloos op vakantie kan vertrekken, omdat je zeker weet dat je de auto die je wilt huren nog beschikbaar is. Als je online een auto wilt huren, zijn er veel opties. Mijn favoriete bedrijven -ik vertel je zo meteen ook waarom- heb ik hieronder voor jou opgelijst.

Tui Cars

Tui Cars is een goede plaats om een auto te huren, omdat alle wagens er standaard voorzien zijn van een all-in verzekering. Zo geniet je zorgeloos van je autorondreis in Dubai! Bij Tui Cars krijg je ook gratis een extra chauffeur. Dat is erg handig, want als je zelf eens geen zin hebt om te rijden, kan je reisgezel het voor je overnemen.

Daarnaast kan je rekenen op een uitstekende klantendienst en mag je er je huurwagen gratis annuleren tot één dag voor je vertrek.

Sunny Cars

Sunny Cars is één van mijn persoonlijke favorieten, omdat alle verzekeringen er inbegrepen zijn, net zoals bij Tui Cars.

Sunny Cars heeft tevens een heel goede Nederlandstalige klantenservice en biedt je de mogelijkheid om tot enkele uren voor vertrek gratis te annuleren. Zo neem je geen enkel risico!

huurauto Dubai

Auto Europe

Het fijne van Auto Europe is dat je een heel duidelijk overzicht krijgt van de verschillende wagens die je kan huren en hun prijzen. Zo vind je meteen de meest goedkope auto om te huren in Dubai! Je kan je huurwagen bij hen tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren.

Easy Terra

Bij Easy Terra zijn er heel veel mogelijkheden, omdat het bedrijf in totaal 24.000 ophaallocaties heeft. Kosteloos annuleren doe je er tot 48 uur voor aanvang. Daarnaast hanteren zij een laagsteprijsgarantie. Je kan er dus goedkoop een auto huren in Dubai. Als laatste troef zijn er de lokale reviews. Dat is nuttig, want een autoverhuurbedrijf is niet op iedere plaats even goed. Door de reviews op Easy Terra te lezen weet je wat je mag verwachten.

Discover Cars

Discover Cars geeft je de optie om tot twee dagen op voorhand je huurauto gratis te annuleren. De goede klantenservice is een andere belangrijke troef van dit bedrijf. Daarbovenop heb je heel wat mogelijkheden op vlak van locaties.

autoverhuur Dubai

Wat kost een auto huren in Dubai?

Wil je graag een goedkope auto huren in Dubai? Dan is het belangrijk om te weten wat de prijzen zijn. Uiteraard betaal je niet altijd evenveel voor je huurauto in Dubai, want de autohuur prijzen zijn afhankelijk van week tot week. Maar om jou een idee te geven, heb ik hieronder een prijsoverzicht gemaakt. Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op autoverhuur vanaf Dubai airport in de periodes van 14 tot 21 oktober (laagseizoen) en van 15 tot 22 juli (hoogseizoen).

Hoogseizoen

Laagseizoen

Zoals je ziet, is een auto huren in Dubai helemaal niet duur. Voor minder dan 152 euro (Discover Cars) kan je in het hoogseizoen al een wagen huren. Wat ook opvalt is dat de autoverhuur prijzen in Dubai in het hoogseizoen doorgaans niet veel hoger liggen dan in het laagseizoen. Sterker nog, soms is het goedkoper om een huurauto in het hoogseizoen te boeken. Als je dus wilt goedkoop een auto huren voor een maand, maakt het niet echt uit in welke periode je dat doet.

auto huren Dubai prijs

Wanneer is auto huren in Dubai niet nodig?

Het heeft heel wat voordelen om een huurauto in Dubai te boeken. Maar in sommige gevallen is dat niet nodig. Als je bijvoorbeeld in een luxehotel gaat verblijven en je van plan bent om vooral aan het zwembad te blijven liggen, doe je er geen goed aan om een wagen te huren. Ook als je slechts enkele hotspots wilt meepikken, hoef je daarvoor geen auto ter beschikking te hebben. Want dan kan je kiezen voor één van de alternatieven.

Zo kan je mooie hotspots met de fiets verkennen. Maar let op, want fietsen in Dubai is niet zo evident. Er zijn namelijk niet veel fietspaden aanwezig en op sommige plaatsen is het zelfs verboden door de verkeersdrukte. Dit is wel volop aan het veranderen. Er zijn zelfs concrete plannen om in de toekomst voor zeshonderd kilometer aan fietspaden aan te leggen. Voorlopig vind je nabij Jumeirah beach al een fijn elf kilometer lang fietspad.

De verschillende bezienswaardigheden doorheen de hele stad ontdekken, is dus niet mogelijk. Maar het is wel leuk om er eens een fietstochtje te maken. Er zijn gelukkig nog enkele andere alternatieven.

Dubai metro

De metro is een makkelijke, snelle en goedkope manier om je in Dubai te verplaatsen. Er is zowel een groene als rode lijn. Als je de toeristische trekpleisters in Dubai wilt ontdekken, is de rode lijn vooral het meest interessant, omdat het Dubai International Airport met veel populaire plekken verbindt, waaronder Burj Khalifa en Dubai Marina.

Betalen doe je op de metro met een kaartje waarop je geld kan plaatsen of een enkel ticketje. Deze laatste optie is iets duurder.
Om je een idee te geven van de prijs: voor één ritje betaal je tussen de veertig cent en anderhalve euro. Een oplaadbare kaart kan je ook op de bus en tram gebruiken.

Tram

Sinds 2014 heeft Dubai ook een tram die stopt in belangrijke toeristische plaatsen, waaronder Dubai Marina en Palm Jumeirah. De tram is dus een goede optie als je enkele bezienswaardigheden wilt meepikken. Maar dit voertuig stopt wel niet overal. De tram rijdt voornamelijk door de drukste zone.

dubai tram

Bus

Dubai heeft een uitgebreid busnetwerk. In totaal telt het meer dan honderd lijnen. Je kan dus praktisch overal naartoe gaan. Het fijne is dat de bussen voorzien zijn van airconditioning wat in Dubai geen overbodige luxe is.

Voor een busticketje betaal je doorgaans één tot twee euro. Handig om te weten: je kan ook de bus nemen naar de andere emiraten, zoals Sharjah en Abu Dhabi. Wel doe je er dan natuurlijk langer over dan met de auto.

Palm monorail

Een heel leuk vervoersmiddel in Dubai is de monorail die je kan vinden in Palm Jumeirah en loopt vanaf het begin tot aan het prachtige Atlantis The Palm hotel aan het einde van deze palmeilanden. Je kan er dus geen heel grote afstand mee afleggen, maar het is wel leuk om eens te doen omdat het een originele manier is om dit gedeelte van de stad te bewonderen.

Georganiseerde excursies

Er zijn ook heel veel excursies in Dubai die je kan uitproberen. Het grote voordeel van zo’n tour is dat alles voor jou alvast wordt geregeld. En het is zelfs de beste én enige manier om het Dubai Conservation Reserve te ontdekken, want je mag er zonder gids niet komen.

Er zijn diverse woestijnsafari’s die je in Dubai Conservation Reserve kan meepikken. Aan de hand van de ervaringen kan je zien welke safari het beste is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante georganiseerde uitstapjes in Dubai. Het is dus een goed idee om de mogelijkheden te bekijken. Ben je van plan om dagelijks dingen te ontdekken? Dan is het wel beter om een auto te huren, want dat komt je veel goedkoper uit.

dubai auto excursie woestijn

Wanneer is een auto huren wel een goed idee?

In Dubai raak je dus op vele plaatsen als je gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Er zijn tevens diverse mogelijkheden om je te verplaatsen. Toch is een huurauto in Dubai geen overbodige luxe. Met een auto krijg je namelijk meer gezien en ontdek je alles op je eigen tempo, want je hoeft nooit op een bus metro of tram te wachten.
Bovendien kent Dubai enkele mooie plekken waar je niet of nauwelijks met het openbaar vervoer naartoe kan gaan. Ik geef je enkele voorbeelden van uitstapjes in Dubai en omgeving die je het best met de wagen doet!

Natuur verkennen

Als je aan Dubai denkt, denk je misschien niet meteen aan natuur. Maar toch vind je in deze stad en de omgeving een mooi berggebied, een gigantische woestijn en een prachtige zeekust. De meeste natuurgebieden ontdek je het best met de auto, zoals het Hadjargebergte. Dit is niet meteen in de buurt van Dubai centrum gelegen, want het is zo’n vijf à zes uur rijden. Maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Omdat het gebergte aan de grens met Oman ligt, is het een goed idee om emiraat Oman ook mee te pikken. Want daar valt opnieuw heel wat te zien.

Het is ook interessant om The Green Planet te bezoeken. Het is een soort overdekt tropisch regenwoud dat zich bevindt in het City walk gedeelte. Je kan er met het openbaar vervoer naartoe, maar vaak moet je overstappen. Bovendien doe je er meer dan een uur over vanuit Dubai Marina. Terwijl het met de auto slechts een twintig tal minuten rijden is.

Hoewel je met het openbaar vervoer ook de stranden van Dubai kan bezichtigen, doe je dit makkelijker en sneller met de wagen. Van Dubai Marina naar Jumeirah beach is het bijvoorbeeld iets meer dan een uur rijden. Met de auto doe je het in minder dan de helft tijd. Bovendien kan je met een auto meerdere mooie kustplekjes zien op één dag. Dit zijn de mooiste stranden van Dubai:

  • La Mer beach (24,6 km van Dubai Marina, 6,6 km van Jumeirah beach en 5,4 km van Burj Khalifa )
  • Palm West beach (21,3 km van Burj Khalifa en 5,5 km van Dubai Marina)
  • Al Mamzar beachpark (41,5 km van Dubai Marina en 22,9 km van Burj Khalifa)
  • Umm Suqeim beach (13,8 km van Burj Khalifa en 9,8 km van Dubai Marina)
Jumeirah beach

Jumeirah Beach.

La Mer beach Dubai

La Mer Beach.

Andere emiraten ontdekken

Een auto huren voor op vakantie heeft als groot voordeel dat je ook de omringende landen kan bezoeken. Dat maakt je roadtrip compleet. Het is dus een goed idee om vanuit Dubai de andere emiraten en landen in de omgeving te bezoeken. Het is wel belangrijk dat je dit aangeeft bij de verhuurder, want je betaalt daarvoor meestal een toeslag, omdat je extra papieren nodig hebt.

Ik raad je vooral aan om een auto te huren om van Dubai naar Oman mee te gaan. Want dit land is een nog onbekende vakantiebestemming die veel te bieden heeft. Je vindt er mooie natuurplekjes, waaronder Wadi Shab en Wadi Darbat, waar je kan zwemmen en hiken. Daarnaast zijn er veel interessante bezienswaardigheden in Oman. De Grand Mosque in Muscat is daar een goed voorbeeld van.

Wil je eerder de andere emiraten verkennen? Dan raad ik je aan om een auto te huren om van Dubai naar Abu Dhabi mee te gaan. Er valt namelijk heel wat te doen in Abu Dhabi. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Sjeik Zayed Moskee, Ferrari World, Qasr Al-Watan, het Louvre en de mooie stad Al Ain.

En natuurlijk zijn er nog andere emiraten die de moeite waard zijn:

  • Ras Al Khaima ( ongeveer 45 km van Dubai)
  • Sharjah (40 km van Dubai)
  • Ajman ((ongeveer 60 km van Dubai)
bergdorpje Oman

Een mooi bergdorpje in Oman.

Sjeik Zayed Moskee abu Dhabi

De Sjeik Zayed Moskee in Abu Dhabi.

Waar in Dubai auto huren?

De meeste autoverhuurbedrijven hebben vooral verhuurlocaties bij de luchthaven. Een auto huren vanaf Dubai airport is meestal ook de meest logische keuze, want zo kan je vanaf je aankomst de allermooiste plekken ontdekken en heb je ook de meeste opties. Bovendien hoef je op die manier geen taxi naar je hotel te betalen of bussen te nemen. Dat is handig, want de luchthaven is toch enkele kilometers van het centrum verwijderd.

Een auto huren vanaf Dubai airport is echter niet de enige mogelijkheid. Bij sommige autoverhuurbedrijven kan je namelijk ook een wagen huren in het centrum.
Een auto huren in Dubai Deira centrum is bijvoorbeeld mogelijk via Discover Cars. Vanuit deze plek zit je dichter bij de belangrijkste trekpleisters. Ideaal voor een bezoek aan Burj Khalifa of andere hotspots.

dubai airport auto huren

Welke wagen kiezen?

Welke auto je het best huurt, hangt af van met hoeveel personen je reist en waar je naartoe gaat. Kies geen mini-autootje als je met het hele gezin op vakantie naar Dubai vertrekt. Want dan gaat het niet comfortabel zijn. Als je alleen of met twee reist en vooral in de stad blijft, is dat wel een optie. Dan is dit ook de goedkoopste optie.

De meeste mensen kiezen er echter voor om een exclusieve auto te huren in Dubai. Hier is het natuurlijk ook belangrijk om gezien te worden!

Luxe auto huren in Dubai

Wil jij ook het liefst een luxe auto huren in Dubai? Dan is dat zeker mogelijk. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven die een Mercedes of BMW aanbieden. Het fijne is dat het niet duur is om een auto huren in Dubai. Daardoor kan jij gerust een luxueuzer model uitkiezen. Houd er wel rekening mee dat je voor het huren van een luxewagen in Dubai minimaal 25 jaar oud moet zijn.

luxe auto huren Dubai

Verkeersregels Dubai: alles wat je moet weten voor je de baan opgaat

Voordat je met een auto gaat rijden in Dubai, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verkeersregels die er gelden en de regels omtrent autoverhuur. Neem daarom onderstaand stukje zeker door!

Veiligheid in Dubai

Met de auto rijden in Dubai is erg veilig, dankzij de goede infrastructuur. Het wegennet is ook goed uitgebouwd en ‘s nachts is alles goed verlicht. Echter is het verkeer in Dubai soms erg druk. Daarom is het belangrijk dat je geconcentreerd blijft.

De bestuurders rijden rechts.
Ook belangrijk om te weten: alcohol is in feite illegaal in Dubai. Alleen mensen met toestemming mogen drinken (of op bepaalde plaatsen). Het is dan ook logisch dat er een nultollerantie is voor alcohol achter het stuur.

Vrouwen en autorijden in Dubai

In tegenstelling tot Saudi-Arabië, mogen vrouwen wél met de auto rijden in Dubai. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Dat geldt trouwens voor alle emiraten, dus dames kunnen probleemloos de grens oversteken.

vrouwen auto huren Dubai

Huurauto zonder creditcard boeken, is dat mogelijk?

Een auto huren in Dubai zonder creditcard is geen optie. Want hoewel een bedrijf zoals Sunny Cars voor je garant staat, moet je ter plaatse nog steeds een waarborg betalen. En daarvoor is meestal een kredietkaart op bestuurdersnaam verplicht. Een auto huren in Dubai zonder borg is dus eigenlijk niet mogelijk.

Welke verzekering moet je nemen?

Hoewel rijden in Dubai veilig is, kies je toch het best voor een all-in huurwagen via Sunny Cars of Tui Cars. Zo geniet je zorgeloos van je rondreis in Dubai! Zij betalen namelijk ook (kleine) schade aan banden, bodem en dak terug.

Auto huren in Dubai leeftijd

De minimale leeftijd om een auto te huren in Dubai is 21 jaar, net zoals in de rest van de Verenigde Arabische Emiraten. Let op, want dit geldt enkel voor wagens uit categorie B en C. Wil je graag een luxe auto huren in Dubai? Dan is de minimale leeftijd 25 jaar.
Een internationaal rijbewijs is niet verplicht zo lang je een Belgisch of Nederlands rijbewijs hebt.

Dubai wagen huren

Auto huren Dubai tips

Wil jij helemaal voorbereid zijn op je auto-avontuur in Dubai? Lees dan de handige auto huren tips hieronder!

Kies voor onbeperkte kilometers

Kies er altijd voor om een huurwagen met onbeperkte kilometers te nemen. Want op die manier hoef je niet altijd uit te rekenen hoeveel kilometers je nog kan afleggen.

Inspecteer je auto grondig

Het is een goed idee om je auto voor je vertrek en bij de inlevering goed te bekijken. Neem foto’s van de wagen, zodat je bij schade kan bewijzen dat jij deze niet veroorzaakt hebt.

Boek slim

Niemand geeft graag onnodig geld uit. Zorg er daarom voor dat je slim boekt. Als je dus bijvoorbeeld een huurwagen boekt voor een weekje vanaf 20 mei om 10.00 uur, dien je je wagen terug in te leveren op 27 mei voor 10 uur. Lever je de auto in na 11 uur? Dan betaal je voor een extra dag.

Kies voor airco

Wanneer je ook naar Dubai reist: het is hier altijd warm of heet. Airconditioning in je wagen is dan ook geen overbodige luxe en ik raad dan ook sterk aan om alleen voor een voertuig te kiezen die binnen de kortste keren als een diepvries aanvoelt! 😉

auto huren dubai tips

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>