Auto huren in Sicilië: gestoord of toch doen? Tips, info en huurauto’s vanaf €1,3 per dag!

"Een auto huren in Sicilië? Niet doen! Ze rijden daar als gekken!"
Dit advies krijg je ongetwijfeld naar je hoofd geslingerd als je een reis plant naar dit zomerse eiland. Tijdens mijn kleine rondreis (Catania - Palermo - Trapani) besloot ik om de autohuur in Sicilië even onder de loep te nemen en zelf uit te proberen. Sommige bezienswaardigheden zijn immers lastig bereikbaar zonder voertuig.
Drie dagen met een kleine Fiat door de prachtige landschappen van Sicilië cruisen: hoe beviel me dat, en belangrijker: hoe veilig was het? In het onderstaande artikel geef ik ook tips over hoe je altijd en overal goedkoop een auto kunt huren.

4.9/5 - (15 votes)

Belangrijk: Oorlog en covid-19 maakt auto’s huren duurder in het buitenland

Nu we eindelijk terug mogen reizen, boeken héél veel mensen huurwagens. Hierdoor zijn de prijzen van auto’s de laatste maanden duurder geworden. Daardoor kan het zijn dat je niet overal goedkope huurauto’s vindt zoals ik in het onderstaande artikel vermeld.
Volgens experts is het dan ook aangeraden om ver op voorhand te boeken want ter plekke boeken is op sommige bestemmingen nu al onmogelijk (bron: VRT nieuws).

Om die reden raad ik aan om verschillende websites te vergelijken. Zo vind je toch nog de beste prijs van dit moment. Met onderstaande bedrijven kun je altijd 48 uur voor aanvang (of korter) gratis annuleren. Maak daar dus gebruik van! Ikzelf heb goede ervaringen met al deze vergelijkende websites en raad ze dan ook aan:

– Sunny Cars (all-in verzekerd, gratis annulering en uitstekende service)

– Discover Cars (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen, 24/7 support, gratis annulering)
– EasyTerra (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen mogelijk, reviews per locatie, gratis annulering)
– Tui Cars (All-in verzekerde autohuur van bekende reisorganisatie Tui, gratis annulering)
– Auto Europe (goedkope autohuur met goede service)

Een auto huren in Sicilië is verrassend goedkoop. Als je graag de schoonheid van dit Italiaanse eiland wilt verkennen, raad ik ook echt aan om een wagen te huren. Heel wat bezienswaardigheden in Sicilië zijn namelijk moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer en een excursie kost al gauw veel geld.

auto huren in sicilie

Ik was een beetje nerveus toen ik voor het eerst in mijn huurauto zat. Maar dat was uiteindelijk nergens voor nodig!

Auto huren in Sicilië prijs

Voor mijn huurauto in Sicilië (twee dagen) betaalde ik amper €60, waarvan €20 naar de meest uitgebreide autoverzekering ging. Dat is dus maar €30 per dag. Bovendien boekte ik mijn auto pas één dag voor mijn vertrek.

Als je kijkt naar vergelijkende websites zoals EasyTerra, Discover Cars, Tui Cars of Sunny Cars zie je dat een auto huren in Sicilië nog veel goedkoper kan.
Bij Sunny Cars en Tui Cars huur je trouwens standaard een all-in huurauto. Dit wilt zeggen dat je volledig verzekerd bent en dat mogelijke schade dus altijd wordt vergoed. Ook glas-, banden- en bodemschade zit daarbij.
Goed om te weten is dat het bij hen ook mogelijk is om zonder kredietkaart een auto te huren.

Ik raad af om ter plekke pas een huurauto te boeken. De gehanteerde tarieven zijn dan altijd schandalig duur en komen met allerlei onnodige extra’s… Probeer het gerust uit, maar wees gewaarschuwd: de tarieven kunnen wel vijf keer zo hoog liggen!

Hieronder enkele prijsvoorbeeldjes van online autohuur in Sicilië:

Auto huren in Palermo

Eén maand op voorhand boeken (Via EasyTerra of Discover Cars):

 • 1 week een kleine auto huren (Volkswagen Up): €9 of €1,29 per dag.
 • 1 week een grote auto huren (Jeep Renegade): €60 of €8,6 per dag.

Auto huren in Trapani

Eén maand op voorhand boeken (Via EasyTerra of Discover Cars):

 • 1 week een kleine auto huren (Fiat Panda): €55 of €7,86 per dag.
 • 1 week een grote auto huren (Fiat Tipo): €95 of €13,57 per dag

Voor een verzekering betaal je tussen €6 en €9 per dag extra, afhankelijk van hoe volledig deze is. Deze kan je online boeken of bij de autoverhuurder zelf afsluiten. Let er wel op dat je ter plekke altijd meer betaald. Ik raad dan ook aan om dit online al te regelen. Als ze je ter plekke dan een (dure!) verzekering proberen aansmeren, kun je deze gewoon vriendelijk afwijzen.

Als je boekt via Sunny Cars en Tui Cars dan zit daar automatisch de meest volledige verzekering bij inbegrepen. Zo hoef je je dus van niets meer iets aan te trekken.

auto huren sicilie car del mar

auto huren sicilie

Na lang twijfelen huurde ik dan toch een (klein) autootje! Gelukkig maar… Want het openbaar vervoer in Sicilië is niet denderend…

Is het makkelijk om in Sicilië rond te rijden?

Ik durfde eigenlijk echt geen auto huren in Sicilië omdat ik zo veel verhalen hoorde en las over de ‘gestoorde chauffeurs’ van dit Italiaanse eiland.
Dat wil ik niet helemaal ontkrachten, maar ik vind wel vaak dat er overdreven wordt.

Vooral in grootsteden (Palermo en Catania) rijden de autobestuurders wild, maar als ik eerlijk ben vond ik Palermo niet anders dan rondrijden in Brussel. Chauffeurs gaan vlotjes van het ene rijvak naar het andere, ze toeteren al eens wat sneller of ze maken een scherpe bocht, maar echt problematisch verkeersgedrag zag ik toch niet.
Over Catania begrijp ik mensen dan wel beter. Hier vond ik heel wat bestuurders ronduit arrogant. Als je hier rijdt, raad ik aan om voorzichtig te zijn.

Trapani vond ik helemaal niet moeilijk om door te rijden. In het centrum is het ietsje drukker, maar zeker niet gevaarlijk of moeilijk om te rijden. Ik kon het echt vergelijken met autorijden in België.

Waarom raden mensen auto rijden in Sicilië af?

Na een gesprek met een Canadees meisje, begon ik wel te snappen waarom zo veel mensen angstaanvallen krijgen als ze denken aan een auto huren in Sicilië.
Als je online immers wat rondsurft naar ervaringen over het rijgedrag van Sicilianen, dan lees je vooral Engelstalige verhalen.
Nu moet je natuurlijk weten dat onze Noord-Amerikaanse vrienden gewoon zijn van op straten te rijden die dubbel zo breed zijn, en vaak uit heel wat meer rijvakken bestaan.
Bovendien zijn er in ‘de nieuwe wereld’ ook veel minder historische dorpjes en stadjes waar je tussen kronkelende, smalle straatjes moet manoeuvreren. Net zoals België en Nederland heeft ook Sicilië heel wat middeleeuwse en historische dorpskernen. Maar als chauffeur van de lage landen ben je daar ongetwijfeld wel aan gewend.

Wees dus niet bang en huur die auto gewoon! Neem desnoods een uitgebreide verzekering, dan nog is een auto huren verdomd goedkoop. Zeker als je met een familie reist en bepaalde excursies wilt organiseren.

autohuur sicilie

Denk niet te lang na, want hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de auto meestal is.

Enkele bezienswaardigheden die je (alleen) met de auto kan bezoeken

Er is enorm veel te zien op Sicilië, maar niet alles is even toegankelijk. Om daar te geraken kan je niet rekenen (of héél beperkt, kijk maar naar het openbaar vervoer richting Etna…) op openbaar veroer, of moet je meteen een dure excursie regelen. Zeker als je met meerdere mensen reist, wordt een huurauto in Sicilië al snel voordeliger.

Agrigento (De Vallei der Tempels)

In het zuiden van Sicilië ligt Agrigento. Vooral de Vallei der Tempels is daar een toeristische trekpleister. Tientallen prachtige, mooi bewaarde tempels sieren hier het lanschap. Om er te geraken met het openbaar vervoer moet je héél veel geduld hebben en heel wat ergernissen doorstaan.
Met een auto duurt de rit van het noorden naar het zuiden nog steeds lang, maar onderweg kan je zo veel tussenstops maken als je wilt én ook terug vertrekken wanneer je wilt.

De Etna

Ik regelde mijn daguitstap van Catania naar de Etna met het openbaar vervoer, maar eenvoudig is dat niet. Er is maar één bus per dag die gaat en -veel te vroeg- terugkeert. Met de auto heb je dit probleem niet.
Bovendien kan je onderweg stoppen om de overgang van het landschap beter in je op te nemen. De Etna vulkaan is echt een prachtig ding!

sicilie bezienswaardigheden etna auto

Het voordeel van met de auto naar de Etna te rijden, is dat je ook onderweg veel tussenstops kan maken.

 

Scala Dei Turchi

Als je dan toch in Agrigento bent, moet je ook meteen naar de Scala Dei Turchi gaan. Helemaal onbereikbaar met het openbaar vervoer, en tijdens mijn verblijf zag ik ook geen enkele daguitstap die naar dit mooie strand ging.
De Scala Dei Turchi is een prachtig strandgebied, waar je kan genieten van witte kliffen die uitgeven op helder, warm zeewater. Volgens mij één van de mooiste uitzichten van Sicilië.

Syracuse

Syracuse in een andere grote stad van Sicilië. Deze stad ligt in het zuidoosten van Sicilië en heeft enkele archeologische opgravingen op zijn grondvesten staan. De stad zelf is ook heel aangenaam om het echte Siciliaanse leven te leren kennen.
Deze stad is vrij goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar het duurt alleen belachelijk lang om er te geraken.

Syracuse auto huren sicilie

Het prachtige Syracuse!

Heel wat stranden

Ik ergerde me dood aan het openbaar vervoer in Palermo. Om een afstand van tien kilometer te overbruggen (centrum naar het Mondello strand) doe je er tussen één en anderhalf uur over. Met de auto ben je er op 15 à 20 minuten…

Hetzelfde geldt voor het bekende San Vito lo Capo. Vanuit Trapani zijn er maar een beperkt aantal bussen per dag die gaan en terugkeren.
Met de auto ben je er op drie kwartier en kan je er zo lang blijven als je wilt.

De Zoutpannen van Trapani

Vlakbij Trapani liggen enkele indrukwekkende zoutpannen. Zij typeren het landschap rond deze stad en zorgen voor dramatische panorama’s. Bovendien trekken ze heel wat mooie flamingo’s aan, en die kan je echt alleen maar bereiken met een auto.

zoutpannen trapani met de auto

Op de parkeerplaats van deze zoutpannen zag ik geen enkele tourbus. Ik betwijfel dus of je hier zonder auto zelf maar geraakt.

Belangrijk om weten: de Italiaanse verkeersregels

De verkeersregels in Italië schelen niet zoveel van die in ons landje. Bestuurders rijden er rechts, mobiele telefoons mogen alleen handsfree worden gebruikt en de verkeersborden betekenen nog allemaal hetzelfde als bij ons.

Toch een klein overzicht van belangrijke weetjes en zaken die me opvielen:

 • Er is wel degelijk voorrang van rechts in Italië, maar de Italianen (en zeker de Sicilianen!) houden daar weinig rekening mee. Wees dus altijd op je hoede!
 • Zorg dat je niet in een historisch gebied rijdt! Deze staan aangeduid met ‘Zona traffico limitato’ en dit betekent dat er geen auto’s toegelaten worden.
 • Mocht je geen hotel hebben gevonden, maar je hebt wel een auto: vrees dan niet! Als je correct bent geparkeerd mag je ook in je auto overnachten. Als dat geen luxe is!
 • Rijd je buiten de bebouwde kom? Zorg dan dat je dimlichten aan staan. Ja, ook overdag!
 • Net zoals in België is het maximum toegelaten alcoholpercentage 0,5 pro mille. Let dus een beetje op met die heerlijke Italiaanse wijnen…
 • Kinderzitjes zijn verplicht tot 12 jaar of 150 cm. Kinderen tot 9 kg moeten met het gezicht richting achterruit zitten op de achterbank.

Tip: Boek je auto minstens een paar dagen op voorhand. Zo bespaar je gegarandeerd héél veel geld! Zelf vergelijk ik altijd prijzen via vergelijkingswebsites EasyTerra, Discover Cars, Tui Cars of Sunny Cars (all-in autohuur). Bij deze verhuurbedrijven vind ik altijd de mooiste deals.

huurauto sicilie

Je hebt de veiligheid van een huurauto in Sicilië natuurlijk ook zelf in de hand! Houd je dus aan de regels, rijd niet te snel en wees alert.

Maximum snelheden

 • Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 kilometer per uur rijden.
 • Buiten de bebouwde kom is dat 90 km per uur.
 • Op de autosnelweg mag je nog iets sneller, namelijk 130 kilometer per uur.
 • Snelwegen die binnen de bebouwde kom liggen hebben een limiet van 70 kilometer per uur.
 • En ten slotte de autowegen, waar je 110 km per uur mag rijden.

Let wel altijd op de verkeerssignalisatie. Het viel me op met mijn huurauto in Sicilië dat heel wat snelwegen aangeduid werden met lagere limieten (50 kilometer per uur). Dat heeft ongetwijfeld veel te maken met de kronkelende bochtjes.

auto huren op sicilie

De verkeersregels zijn grotendeels hetzelfde als bij ons, dus dat is al meteen een zorgen minder.

Parkeren in Sicilië

De parkeervakken in Italië zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden door de kleurtjes die ze hebben.

 • Een wit parkeervak is het leukste uitzicht: ze zijn immers volledig gratis, eventueel met een parkeerschijf. Als je een beetje zoekt vind je ze eigenlijk overal wel. Ik heb nooit moeten betalen om te parkeren in Sicilië.
 • Blauwe parkeervakken zijn al een pak minder leuk. Je moet immers geld in een parkeerautomaat gaan stoppen en je ticketje achter je ruit leggen.
 • Gele parkeerplaatsen zijn alleen voor invaliden.

Het valt je wellicht op dat Italianen heel vreemd parkeren. Half op de stoep, op een zebrapad, héél dicht tegen andere auto’s, … Het is hier dan ook veel minder streng dan in België en Nederland.
Zo lang je anderen niet (veel) tot last bent, knijpen parkeerwachters wel een oogje toe.

auto parkeren sicilie

Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat Sicilianen hun niet erg veel van de parkeerregels aantrekken!

Online auto huren in Sicilië

Persoonlijk kies ik er altijd voor om een auto online te huren. De tarieven zijn stukken beter, je kan makkelijker vergelijken en je weet perfect wat er in de kleine lettertjes staat en je wordt op geen enkel moment onder druk gezet om die handtekening toch iets sneller te zetten
Bovendien moet je ook veel minder lang wachten en aanschuiven ter plekke en word je niet overhaald om allerlei zaken bij te voegen aan je bestelling.

Als ik een auto huur vergelijk ik altijd prijzen tussen vier vergelijkende websites. Namelijk EasyTerra, Discover Cars, Tui Cars en Sunny Cars.
Als ik rechtstreeks op de website van verhuurbedrijven surf (denk aan Hertz, Europcar, …) zijn de prijzen meestal iets duurder. Maar vergeet niet dat vergelijken altijd voordelen oplevert: je vindt vaak wel ergens anders een goedkoper tarief.

Bij EasyTerra vind ik bijna altijd het goedkoopste tarief. Ze vergelijken tientallen (ik geloof zelfs honderden) verschillende websites, en zo kan je zien welk bedrijf de goedkoopste auto verhuurt. De website is ook eenvoudig in gebruik, en je kan makkelijk zaken toevoegen of verwijderen.
Voor een verzekering betaal je €5,50 of €10,50 per dag extra.

Discover Cars biedt goedkope auto’s aan met basisverzekering of extra af te sluiten verzekering. Verder bieden ook zij de mogelijkheid tot gratis annuleren aan en hebben ze heel goede reviews.

Sunny Cars geeft een beetje een vertekend beeld van de prijs, want bij deze autoverhuur website zit er altijd al een all-in verzekering inbegrepen. Daardoor hoef je geen verzekering meer te nemen en worden alle kosten op hun genomen.
Bij deze autoverhuurder kan je ook een auto huren zonder je kredietkaart. Dat is elders nergens mogelijk.

Tui Cars verhuurt ook all-in huurauto’s.

Als je deze drie websites vergelijkt, zit je meestal wel goed en vind je ongetwijfeld het grootste aanbod tegen de scherpste prijs.

online auto huren sicilie

De goedkoopste prijzen vind ik altijd door online websites te vergelijken. Even zoeken bespaart je snel enkele tientallen euro’s!

Let op

Goedkoop betekent soms ook dat je een slechte service krijgt, of dat er bepaalde kosten bijkomen. Als je auto wordt verhuurd door een bedrijf waarvan je nog nooit hebt gehoord, zoek dan eerste enkele beoordelingen op of lees de voorwaarden aandachtig. Zo kom je niet tijdens vervelende verrassingen te staan als je een auto huurt in Sicilië.
Verhuurbedrijven die een uitstekende reputatie hebben zijn o.a. AlamoSixt, Avis, Budget, …
Zelf raad ik aan om te vergelijken via Sunny Cars, Tui Cars en EasyTerra of Discover Cars.

car rental sicilie auto

Binnen de kortste keren ben je gewend aan het Italiaanse verkeer!

5x Hotels in Sicilië

Als je een auto gaat huren in Sicilië, dan veronderstel ik dat je ook wel even op het eiland verblijft. Daarom geef ik je graag nog vijf leuke adresjes mee waar je kan overnachten én waar je je auto (gratis) kan parkeren!

Torre Don Virgilio

Het Torre Don Virgilio is een charmante boerderij dat omgetoverd werd tot een geweldig hotel in Sicilië, omgeven door de rijke landschappen van het Zuiden. De huiselijke kamers hebben een rustiek interieur met stenen muren, houten balken en traditionele, lokaal gemaakte meubels. Het buitenzwembad, de aangename tuin en een dagelijks vers ontbijt maken van dit alles tot een verleidelijk verblijf. Reken daarbij ook nog eens op de warme Siciliaanse gastvrijheid en je weet dat dit echt een ontspannen vakantie wordt.

De accommodatie ligt op zo’n halfuurtje rijden van Ragusa, in een rustige en groene omgeving. Het personeel van Torre Don Virgilio regelt op aanvraag excursies, rondleidingen en activiteiten om je de wonderen van de regio te laten zien. Dankzij de ligging van het verblijf in Val di Noto is dit de ideale uitvalsbasis om het barokke erfgoed van Sicilië te ontdekken. Eén nacht in een tweepersoonskamer kost zo’n €66.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

autohuur Sicilie Torre Don Virgilio

© Torre Don Virgilio

Agriturismo Tarantola

Deze negentiende eeuwse agriturismo in Sicilië ligt in het hart van de beroemde wijnstreek van Alcamo. Tarantola biedt drie slimme gastenappartementen waar je met tien personen kan overnachten. Tijdens je verblijf vragen de eigenaars of je soms wilt deelnemen aan de wijn- of olijfoogst die gepaard gaat met een rondleiding door de wijngaarden en landbouwgronden. Geniet ook eens van de zelfgemaakte picknicks die met liefde zijn samengesteld.

Het vakantieverblijf ligt in een hele rustige omgeving tussen Monreale en Castellammare del Golfo en is een ideale tussenstop tijdens een roadtrip in Sicilië. De boerderij is een fantastisch toevluchtsoord voor fijnproevers en produceert vandaag nog steeds zijn eigen olijfolie, likeuren, fruit, groenten en kruiden. En dan zwijg ik nog over de vier soorten wijn! Als je enkele dagen in deze accommodatie verblijft, kan je een fiets huren of lange wandelingen maken om de omgeving te verkennen. De prijzen voor een tweepersoonskamer starten vanaf €70 voor één nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Agriturismo Tarantola

© Agriturismo Tarantola

Agriturismo Antichi Granai

Agriturismo Antichi Granai is een schilderachtige landelijke retraite tussen Palermo en Trapani in het diepe westen van Sicilië. De accommodatie ligt op een heuvel en hoort bij een stijlvolle en minimalistische, traditionele Siciliaanse boerderij. De kamers met gietijzeren bedden en gouden accenten passen perfect in het concept. Buiten is er een prachtige tuin met terras waar je lekker kan relaxen. Er is ook nog een zwembad waar je geniet van een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving en haar valleien.

Gelegen tussen twee grootsteden ben je hier even helemaal in the middle of nowhere. Er zijn nauwelijks dorpjes in deze streek, met uitzondering van het pittoreske stadje Calatafimi Segesta, dus het zal ongetwijfeld een welkome onderbreking zijn als je net uit Palermo komt. Hoewel het er erg rustig en vredig is, valt er nog veel te beleven. Je kan bijvoorbeeld een dagtrip naar Trapani maken of naar de stranden en het natuurreservaat in Scopello rijden. Een tweepersoonskamer in Agriturismo Antichi Granai kost gemiddeld €75 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Agriturismo Antichi Granai auto huren Sicilie

© Agriturismo Antichi Granai

Masseria Susafa

Nog een verbouwde boerderij in de lijst! Ze moeten maar niet zo aantrekkelijk zijn ;-). Masseria Susafa heeft een betoverend, landelijk en chic interieur met zichtbare stenen, terracotta tegelvloeren en antieke meubels. De Siciliaanse keuken van de accommodatie is heel erg bijzonder en heel wat producten, zoals olijfolie, confituur en taarten, worden huisgemaakt. Om te ontspannen kan je een duik nemen in het buitenzwembad en daarna opwarmen in de lounge met open haard.

Als je een auto gaat huren in Sicilië dan kom je op deze plek volledig tot rust. Uscita Tremonzelli staat synoniem voor landelijk op zijn best. Door de centrale ligging op het Italiaanse eiland zijn de meeste bezienswaardigheden binnen een uur met de auto te bereiken, maar ook in de omgeving zal je je zeker niet vervelen. Maak lange wandelingen door de omliggende olijf- en wijngaarden of leer hoe je in Siciliaanse stijl kan koken tijdens een les in het hotel. Je betaalt voor een tweepersoonskamer in het Masseria Susafa €115 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hotels sicilie Masseria Susafa

© Masseria Susafa

Verdura Resort

Er is weinig reden om ooit het terrein van dit uitzonderlijke resort in het zuidwesten van Sicilië. Laat je verrassen door één van de drie villa’s van het Verdura, elk met een eigen zwembad en strak meubilair en zachte kleuren. Bij elke woning horen ook twee golfkarren die perfect zijn voor het verkennen van de omgeving. Ben je soms op vakantie met het hele gezin? Dan kan je voetbalgekke kinderen op stap sturen met professionele coaches van het Italiaanse Juventus team.

Het Verdura Resort ligt op het Siciliaanse platteland aan de kustlijn van Ribera. Omgeven door kilometers olijfbomen is dit een paradijselijk rustoord waar je helemaal zen wordt. Als je houdt van luxe, kan je ontspannen op het privéstrand of met een heerlijke schoonheidsbehandeling. Sportievelingen kunnen hun hart uitleven in een watersportvereniging of met een potje tennis. Je betaalt hier zo’n €281 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Verdura Resort

© Verdura Resort

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (15 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 1. Geachte,

  Ik denk dat je de opgegeven prijzen voor een huurauto in Sicilië eens zal moeten actualiseren.
  Ik ben aan het zoeken voor 13 dagen in september en voor een Fiat500 vind ik de goedkoopste (all-in verzekering) voor € 829 (= € 63/dag) via Easyterra. Bij sunny cars voor hetzelfde kom ik al aan € 1175.

  Verder een mooie site.

  Met vriendelijke groeten,

  Petra Roussel

  • Hey Petra

   Thanks voor de tip. De website heeft momenteel 1000+ artikels en ik doe alles in m’n eentje, dus het kan inderdaad dat prijzen regelmatig eens een update moeten krijgen. Alleen heb ik daar niet altijd tijd voor, zeker omdat die echt heel vaak veranderen… Het grote prijsverschil nu is nog steeds te wijten aan een chiptekort omwille van Covid-19, alsook de oorlog in Rusland… Hopelijk zien we binnenkort opnieuw wat lagere prijzen!
   Succes in ieder geval met je zoektocht en bedankt voor de mooie woorden.

   Gr.
   Sam

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam