Auto huren aan Verona airport: Tips, info & goedkope autohuur

Verona is éé van de meest onderschatte bestemmingen voor een citytrip naar Italië. Buiten haar imposante Arena en het huis van Julia, valt er nog zoveel meer te ontdekken in deze bruisende stad. Door haar ligging pal tussen Milaan en Venetië, heeft het ook de perfecte locatie voor een rondreis door Noord Italië. En dan is een huurwagen natuurlijke het ideale hulpmiddel.
Ik vertel je dan ook alles wat je moet weten over een auto huren aan Verona Airport, aangezien dit de meest aangewezen locatie is om je huurwagen op te pikken.

5/5 - (4 votes)

Belangrijk: Oorlog en covid-19 maakt auto’s huren duurder in het buitenland

Nu we eindelijk terug mogen reizen, boeken héél veel mensen huurwagens. Hierdoor zijn de prijzen van auto’s de laatste maanden duurder geworden. Daardoor kan het zijn dat je niet overal goedkope huurauto’s vindt zoals ik in het onderstaande artikel vermeld.
Volgens experts is het dan ook aangeraden om ver op voorhand te boeken want ter plekke boeken is op sommige bestemmingen nu al onmogelijk (bron: VRT nieuws)

Om die reden raad ik aan om verschillende websites te vergelijken. Zo vind je toch nog de beste prijs van dit moment. Ikzelf heb goede ervaringen met al deze vergelijkende websites en raad ze dan ook aan:

– Sunny Cars (all-in verzekerd, gratis annulering en uitstekende service)

– Discover Cars (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen, 24/7 support, gratis annulering)
– EasyTerra (goedkoop, verschillende soorten verzekeringen mogelijk, reviews per locatie, gratis annulering)
– Tui Cars (All-in verzekerde autohuur van bekende reisorganisatie Tui, gratis annulering)
– Auto Europe (goedkope autohuur met goede service)

autoverhuur Verona

Waarom een auto huren aan Verona airport

Vanuit Brussel doe je er met de auto minstens elf en een half uur over om naar Verona te rijden. Let wel op dat dit zonder stops is. Onderweg verlies je nog meer tijd omdat je moet eten, rusten, tanken en vaak ook nog eens in de file staat. Reken dus maar gemakkelijk op een reistijd van ongeveer dertien uur.

Voor velen is dit te lang om in één keer te rijden, daarom stoppen ze onderweg nog ergens om te overnachten. Als je maar een beperkte vakantietijd hebt, is dit een flinke domper op de feestvreugde. Zeker omdat je er met het vliegtuig maar anderhalf uurtje over doet en je soms vluchten van nog geen vijf euro vindt!
Dit maakt de prijs van je vlucht en huurauto zelfs goedkoper dan wat je aan brandstof zou betalen om in Verona te geraken.

Een huurauto ophalen aan Verona airport is vlot en heeft veel voordelen!

Citytrip of rondreis?

Natuurlijk moet je jezelf afvragen of je überhaupt een auto moet huren in Verona. Als je enkel om een korte citytrip gaat en je niet buiten het centrum gaat, heb je absoluut geen huurwagen nodig. Koop jezelf in dat geval een Verona Card, want dit is niet alleen de voordeligste manier om alle belangrijkste bezienswaardigheden van Verona te bezoeken, je kan er tevens onbeperkt gebruik mee maken van het openbaar vervoer.

Excursies en uitstapjes buiten Verona

Ook wanneer je enkel wat uitstapjes naar grote nabijgelegen steden wil maken, hoef je geen auto te huren in Verona. In Italië kan je heel goedkoop de trein nemen en alle grote steden zijn uitstekend met elkaar verbonden. Je doet er vaak nog eens sneller over dan met de auto en hoeft bovendien geen parking te betalen.
Bovendien is er met Flixbus nog een ander goedkoop alternatief qua openbaar vervoer.

Wanneer je echter de kleinere dorpjes wil verkennen en de natuur bewonderen, dan ben je beter af met een huurauto. Zeker als je op rondreis door de Veneto trekt, zou ik altijd een auto huren aan het vliegveld van Verona.

auto huren Verona vliegveld

Wil je alleen Verona bezoeken? Dan is een huurauto echt niet nodig!

Mogelijkheden om goedkoop een auto te huren aan Verona airport

 • Ik ben zelf een grote fan van Easy Terra omdat zij een groot deel van het werk verlichten door de prijzen van alle grote verhuurders te vergelijken.
  Als kers op de taart bieden zij ook de laagsteprijsgarantie en kan je gratis annuleren.
  Je kan bovendien kiezen uit verschillende opties die het best bij jouw noden passen: de goedkoopste huurauto, diegene met de beste verzekering en ook nog eens de meest luxueuze wagen.
  Ook bij het kiezen van verzekering heb je heel wat keuze. Het laatste maar zeker niet minste voordeel is dat je ook altijd de lokale reviews voorgeschoteld krijgt. Het is namelijk perfect mogelijk dat het kantoor van een verhuurbedrijf veel efficiënter/betrouwbaarder is in de ene stad dan in een andere.
 • De meest zorgeloze optie om een auto te huren aan het Verona vliegveld is mijns inziens Sunny Cars. Ik heb al heel veel bij hen een wagen gehuurd en nog nooit heb ik een slechte ervaring gehad. Ze zijn iets duurder, maar dat komt omdat zij een all-inclusive huurformule aanbieden: je voertuig is dus volledig verzekerd. Dat betekent dat je met een gerust gemoed op de baan kan, want je moet nooit opdraaien voor eventuele schade.
 • Tui Cars is een uitstekend alternatief voor Sunny Cars, aangezien je bij hen ook een volledig verzekerde auto kan huren. Ze hebben echter nog een aantal bijkomende voordelen zoals een gratis extra chauffeur (elders moet je hiervoor soms bijbetalen) en je kan tot 24 uur op voorhand zonder kosten je huurauto wijzigen en zelfs annuleren.
 • Ten slotte is er ook nog Auto Europe, zij bieden een beetje dezelfde opties aan als Easy Terra en qua prijzen zijn ze ook vaak heel gelijkaardig.
auto huren Verona vliegveld

Met een huurauto ben je altijd op je gemak. Ideaal voor een ontspannende vakantie!

Wat is de goedkoopste autohuur aan Verona airport?

Om je een idee te geven van de prijzen heb ik zelf al wat informatie voor je opgesnuisterd. Daarbij krijg je een prijs om een auto te huren aan het Verona vliegveld in het laagseizoen (van 7 tot 14 februari) en in het hoogseizoen (van 4 tot 11 juli). De prijs die je ziet, is voor het kleinste type wagen en dus één week.

 • Sunny Cars: 491 euro in het hoogseizoen en 248 euro in het laagseizoen.
 • Tui Cars: 357 euro in het hoogseizoen en 202 euro in het laagseizoen.
 • Easy Terra: 337 euro in het hoogseizoen en 169 euro in het laagseizoen.
 • Auto Europe: 337 euro in het hoogseizoen en 169 euro in het laagseizoen.

Je merkt een duidelijk verschil tussen Sunny Cars en Easy Terra en Auto Europe, dat komt omdat die eerste inclusief complete verzekering is (net zoals Tui Cars trouwens).

Ik wil ook nog even benadrukken dat de prijzen ontzettend kunnen verschillen naar gelang de periode waarin je een auto wil huren.
Soms is het goedkoper om in die maand een auto te huren in Verona bij Tui Cars, dan komt Easy Terra weer als de meest voordelige optie. Je vergelijkt dus best de prijzen op alle bovenstaande websites als je goedkoop een auto wil huren aan Verona airport.

goedkoop auto huren Verona airport

Door te vergelijken kun je veel geld besparen!

Auto huren aan Verona airport zonder credit card

Sunny Cars is je enige optie om een auto te huren aan Verona airport zonder credit card. Je kiest hiervoor dan de “Geen waarborg” optie (die vijftien euro duurder is) en Sunny Cars staat dan garant voor jou.

Het is trouwens ook perfect mogelijk om je auto op voorhand te betalen met een debetkaart, en dan ter plekke een kredietkaart gebruiken voor je huurwaarborg (250 euro bij Sunny Cars).

auto huren Verona airport zonder creditcard

De enige optie om een auto te huren bij Verona airport zonder creditcard, is bij Sunny Cars.

Welke bezienswaardigheden zijn gemakkelijker bereikbaar met een huurauto in Verona?

Zoals ik al aangaf, heb je geen huurwagen nodig als je enkel de bezienswaardigheden in Verona centrum wil zien. Je bent dan veel beter af met de Verona Card omdat je dan onbeperkt gebruik kan maken van het vervoer binnen de stad.

Ook de grote steden in de nabije omgeving (Padua, Mantua, Venetië, Brescia, Vicenza, Bologna en Milaan) zijn veel sneller en gemakkelijker bereikbaar met de trein.

Er zijn echter een aantal uitzondering die je best wel met een huurauto kan bezoeken, zowel qua bereikbaarheid als de vrijheid die je met eigen vervoer geniet.

Het Gardameer kan je bijvoorbeeld ook met de trein bereiken, maar je doet er dan veel langer over. Ook ter plekke kan je met een eigen auto rond het meer rijden of rustigere plekjes opzoeken.

Natuurliefhebbers kunnen met een huurauto ook het Parco Naturale Regionale della Lessinia bezoeken en daar schitterend gaan wandelen, net zoals in het Parco Regionale dei Colli Euganei.

Het adembenemende Santuario della Madonna della Corona (dat niets met COVID-19 te maken heeft overigens) kan je ook vele malen sneller bereiken met je eigen wagen.

Wijnliefhebbers die de beroemde Valpolicella regio willen bewonderen hebben ook eigen vervoer nodig (en een BOB uiteraard).

Een bijkomend voordeel wanneer je over eigen vervoer beschikt, is dat je in een van de vele charmante agriturismi kan overnachten, en deze bevinden zich altijd buiten het stadscentrum en zijn vaak zeer moeilijk (of niet) bereikbaar met het openbaar vervoer.

Santuario della Madonna della Corona

Het Santuario della Madonna della Corona is echt betoverend mooi!

Valpolicella regio italie

En ook de Valpolicella regio mag er zijn.

Waar kan ik een auto huren in Verona?

De meest voor de hand liggende optie zal uiteraard de luchthaven van Verona zijn. De Valerio Catullo luchthaven ligt op een goede tien kilometer van het centrum van de stad.

Als je eerst (een paar dagen) Verona wil verkennen, heb je uiteraard nog geen huurauto nodig. Dan heb je nog de optie om aan het Porta Nuova treinstation een auto te huren, of in het centrum zelf.

Die eerste is misschien nog de interessantste optie omdat je vanaf het treinstation de shuttlebus naar de luchthaven kan nemen, ideaal als je je vlucht moet halen. De laatste optie is ook interessant omdat je dan meteen vanuit het centrum kan vertrekken, waar je hotel mogelijks ligt.

De verschillende verhuurbedrijven hebben uiteraard ook verschillende locaties, maar bij Sunny Cars is dat bv. op nog geen kilometer van de Arena van Verona.

Verona bezienswaardigheden bezoeken

Verhuurbedrijven vind je voornamelijk aan de luchthaven, maar er zijn er ook enkelen in de stad.

Welke huurauto in Verona kiezen?

In principe kan je perfect het kleinste model kiezen. Al hangt dit natuurlijk af van hoeveel passagiers mee reizen. Als je je beperkt tot het pendelen tussen de verschillende steden in de Veneto, heb je echt geen speciale huurauto nodig. Dan is een kleiner model zelfs een troef omdat je hiermee makkelijker kan parkeren.
Als je wat meer de bergen/heuvels wil intrekken (zoals bijvoorbeeld het Parco Regionale dei Colli Euganei) zorg je best voor een huurwagen met genoeg pk zodat je zonder problemen bergop geraakt.

Welke verzekering heb ik nodig voor een huurauto in Verona?

Deze vraag geldt niet alleen voor een huurauto in Verona, maar voor een huurwagen in het algemeen. Ik huur zelf nooit een auto zonder verzekering omdat een ongeluk zo gebeurd is, zeker in het buitenland. De meerprijs voor verzekering zal altijd goedkoper zijn dan wat je moet betalen voor eventuele schade. Zeker in de Italiaanse grootsteden is je auto extra kwetsbaar voor krassen, dus zorg voor minstens de basisverzekering.

Lees ook zeker eens deze blogpost van me waarin ik je haarfijn uitleg welke verschillende soorten autoverzekering er zijn. Dan zal je nooit te veel betalen!

auto huren Verona tips

Een verzekering is niet verplicht, maar kan je wel kopzorgen besparen!

Auto huren in Verona tips

 • Het centrum van Verona is een ZTL oftewel een Zona a Traffico Limitato. Dit betekent dat het enkel toegankelijk is voor bewoners met een vergunning. Hierin rijden zal je dan ook een fikse boete opleveren. Als je hotel in deze zone ligt, geven ze jouw nummerplaat door aan de plaatselijke instanties en dan is deze zone wel toegankelijk voor jou.
 • De belangrijkste tip die ik altijd geef aan mensen die een auto willen huren is: neem voldoende foto’s van je huurwagen voor vertrek en ook wanneer je deze weer afzet. Zo moet je achteraf niet opdraaien voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt.
 • Als je goedkoop een auto wil huren aan Verona airport, dan is je reisperiode cruciaal. Zoals je ziet, betaal je in het laagseizoen vaak de helft van wat je in het hoogseizoen zou betalen. Bovendien is het dan nog een uitstekende periode om op vakantie te gaan in Verona en omstreken aangezien het in de steden altijd iets warmer is dan daarbuiten.
 • Let wel op dat je van 15 november tot 15 april in Italië op bepaalde wegen en in sommige gebieden bij wet verplicht bent om je wagen te voorzien van winterbanden of sneeuwkettingen. De huurwagens zijn hier sowieso van voorzien, dus als je eigen wagen dit niet heeft, is dit misschien nog een reden om een auto te huren in Verona.
 • De staat van de Italiaanse wegen is trouwens beter dan die van de Belgische. Daarnaast zijn er in Verona minder wegpiraten op de baan dan bijvoorbeeld in Napels, dus je moet je niet bang zijn om een auto te huren in Verona. Ik voelde me zelf nooit onveilig in het verkeer.
 • Voor meer auto huren in Verona (en Italië) tips verwijs ik je graag door naar deze blogpost, waarin je nog meer uitleg krijgt waar je allemaal op moet letten bij autohuur in Italië.
  Wil je nog meer informatie? Dan kijk je best eens hier, want hier staan alle valkuilen en tips uitgelegd bij het huren van een wagen.
arena van verona bezoek

Of je nu een auto gaat huren in Verona of niet… Het wordt ongetwijfeld een mooie citytrip!

Ben je je reis naar Verona nog aan het voorbereiden? Lees dan zeker ook mijn blogs over dingen om te doen in Verona en een bezoek aan de Arena!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (4 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam