31 mei, 2020

Autohuur tip: moet je ter plekke echt nog een extra verzekering aanschaffen?

Heb jij ooit al een huurauto geboekt op reis? Dan weet je vast wel al hoe standvastig de verkopers ter plekke kunnen zijn. Volgens hen is die extra verzekering écht wel nodig en werkt internet nergens, zodat je toch zeker wel een GPS moet aanschaffen.
Autohuurspecialist Sunny Cars onderzocht de ervaringen van meer dan duizend vakantiegangers en kwam tot de conclusie dat zeventig procent van de autohuurders (ongewild) extra opties krijgt aangeboden. Daarvan voelt veertien procent zich zo onder druk gezet, dat ze toch nog een extra verzekering afsluiten.

Is een extra verzekering nodig?

Laat ik het voor eens en altijd duidelijk stellen: als je online al een verzekering hebt afgesloten, dan hoef je geen extra verzekering meer af te sluiten.
Bij Sunny Cars huur je altijd een all-in huurauto, waar alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen. Dat wil zeggen dat je geen eigen risico meer moet afkopen en dat je in geen geval zelf zal moeten betalen bij een ongeval of schade aan de huurauto.

Maar… Wat met de ‘afkoop van eigen schade’ dan?

Als je elders een huurauto boekt, dan is het goed om je goed te informeren over het soort verzekering. Sommige verzekeringen hebben immers nog steeds eigen schade of eigen risico. Dat wil zeggen dat jij tot een bepaald bedrag (meestal tot €300 à €500) de kosten zelf moet betalen. Alles wat daarboven ligt, wordt door de verzekering betaald.
Als je een all-in huurauto boekt of een verzekering zonder eigen schade, dan hoef je dus nooit nog zelf iets te betalen.

Aangezien deze afkoop van eigen risico nogal onduidelijk is, zijn heel wat mensen hierover erg verward. Daardoor wordt deze ‘eigen schade’  gretig misbruikt door verkopers om toch maar extra opties aan te bieden. Bij Belgen blijkt de afkoop van eigen schade en een extra verzekering tegen diefstal immers de meest verkochte extra.

extra autoverzekering nodig

Laat je niet in de luren leggen!

De meest gemene trucjes opgesomd

Ondertussen bezocht ik al heel wat landen en daar huurde ik ook al heel wat wagens. Toch heb ik nog nooit een extra verzekering afgesloten, ook al werd ik soms héél erg hard onder druk gezet… Dit zijn de meest gemene trucs die verkopers al op mij hebben uitgeprobeerd.

  1. De auto mag niet worden meegegeven als je geen extra verzekering afsluit, want de verzekering die jij hebt genomen is ongeldig.” – Vreemd, want ik heb al een paar keer schade gehad aan één van mijn huurwagens en die is altijd netjes terugbetaald door de verzekering. Volgens mij is die verzekering dus zeker wel geldig!
  2. Als je een huurauto gaat afhalen, dan moet je altijd voor een bepaald bedrag borg staan op je kredietkaart. Eén keer was de borg van de huurauto meer dan duizend euro. Mijn kredietkaart heeft een maximale bestedingslimiet van €1200 per transactie en dus moest ik vijftig euro extra betalen om een lagere borg te krijgen. Zorg er dus voor dat je kredietkaart een voldoende hoge bestedingslimiet heeft. Dit bedrag wordt alleen tijdelijk geblokkeerd, je bent het dus niet echt kwijt. Autoverhuurder Sunny Cars biedt op sommige bestemmingen zelfs huurauto’s aan zonder borg.
  3. Het internet is hier overal heel slecht. Je moet een GPS bijnemen of je raakt verdwaald.” – Nee, bedankt! Er zijn voldoende apps voor je smartphone die ook offline perfect functioneren.

Blijven de verkopers agressieve trucs toepassen? Of weigeren ze om je de auto mee te geven als je geen extra verzekering afsluit? Contacteer dan altijd de website waar je de auto hebt gehuurd. Dan plooien de verkopers verrassend snel!

huurauto verzekeren

Met een huurauto op reis kan je veel meer zien, dus laat je niet afschepen!

Sunny Cars geeft ook nog de volgende tip: kies voor een betrouwbare verhuurder door reviews te lezen en weiger resoluut als je extra’s worden aangepraat die je niet nodig hebt. Vertrouw op je gezond verstand en alles komt goed! Laat je huurauto in ieder geval niet achter, want dat zou je vakantie weleens kunnen vergallen!

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam