De avontuurlijke zielen onder ons houden ervan om heel wat landen te doorkruisen en vooral heel wat kilometers af te leggen. Een luxueuze trolley is daar niet echt ideaal voor, want eens je op een niet zo vlakke ondergrond stuit kan je nog maar weinig met je baggage op wielen.
Tegenwoordig is er zo veel aanbod in backpacks dat het bijna onmogelijk wordt om ze allemaal te gaan vergelijken. In dit artikel bespreek ik waar je op moet letten als je een nieuwe backpack koopt.
Onderaan het artikel vind je ook enkele favorieten van mezelf terug, net zoals kortingscodes (als die er zijn) van online backpack winkels.
***Via Backpackspullen.nl mogen wij jou 5% korting geven op het gehele assortiment met de kortingscode 'checkoutsam' (zonder aanhalingstekens)!***

Backpack kopen

Aandachtspunten bij aankoop van een backpack

Kwaliteit van je backpack

Een trekkingrugzak koop je niet voor één enkele reis. Aangezien je rugzak rond wordt gegooid, neer wordt geploft en aan weer en wind wordt blootgesteld koop je er maar best eentje van een goede kwaliteit.

Denk daarbij aan duurzame ritsen, stof die niet snel scheurt, degelijke sluitingen en een solide frame.

Gewicht van je rugzak

Zorg ervoor dat je rugzak, zonder baggage, niet te veel weegt. Hoe zwaarder de backpack, hoe meer gewicht jij moet meesleuren en hoe minder extra je kan meenemen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je tussen 21 en 23 kg meedoen. Vrij veel voor een backpack, maar zorg dus zeker dat je daaronder blijft zitten.

Pasvorm van de rugzak

Toen ik voor de eerste keer ging backpacken kocht ik de grootste en dikste trekkingrugzak die ik kon vinden. En dan nog ging alles er niet in! Bovendien zat hij allesbehalve comfortabel…
Probeer altijd voor een backpack te kiezen die het gewicht van je schouders en rug wegneemt door het gewicht op je heupen te plaatsen. Kies ook meteen voor een rugzak waarbij je de heup- en schouderbanden manueel kan verstellen zodat die stevig op jouw rug komt te zitten.

Prijs van de backpack

Helemaal niet zo onbelangrijk is natuurlijk het kostenplaatje van die goed zittende, kwalitatieve lightweight backpack.

Even online kijken brengt je helemaal van de wijs, want er zijn spotgoedkope en peperdure rugzakken bij alle merken te vinden.
Uit mijn eigen ervaring heb ik vastgesteld dat je voor €100 à €220 echt wel een uitstekende trekkersrugzak kan aanschaffen.

 

Backpack online kopen

Grootte van de backpack

Er zijn tientallen maten voor backpacks, afhankelijk van hoeveel inhoud je in de rugtas kan proppen.
Die inhoud wordt altijd in liters uitgedrukt.

40 tot 60 liter is geschikt voor kleinere reisjes, of een tocht naar een warmer land. Daar heb je immers veel minder kleren en extra’s nodig dan in ijskoude landen waar je per dag verschillende laagjes kledij aan moet.

60 tot 80 liter is meer dan genoeg voor de meeste (langdurige!) reizen. In deze grote trekkersrugzakken kan je een hele kleerkast kwijt en nog heel wat extraatjes die je vaak niet eens nodig hebt.

80+ liter is volgens mij alleen nodig als je een erg lange wereldreis maakt of enkele maanden in ijskoude temperaturen gaat kamperen. Denk er ook aan dat deze backpacks heel zwaar zijn en dat je ze nog altijd op je rug moet kunnen torsen!

In totaal zou je trekrugzak nooit meer mogen wegen dan 25% van je eigen lichaamsgewicht. Qua grootte is het best dat de tas nooit onder je heupen uitkomt of dat de top van de rugzak te hoog boven je hoofd uitsteekt.Backpack kopen

Backpack merken

Er zijn tientallen, zo niet honderden merken die backpacks aanbieden. Toch zijn er erg weinig gespecialiseerde bedrijven, en die zijn toch echt een pak beter in kwaliteit dan de goedkopere merken.
Kijk bij je zoektocht naar een trekkingrugzak zeker eens naar deze merken:


deuter backpackDeuter is te koop bij:

Backpackspullen.nl (Kortingscode voor -5% : checkoutsam)
– Bol.com
Coolblue

lowe alpine backpackLowe Alpine is te koop bij:
– Backpackspullen.nl (Kortingscode voor -5% : checkoutsam)
Bol.com

 

nomad backpack

Nomad is te koop bij:
Backpackspullen.nl (Kortingscode voor -5% : checkoutsam)
– Bol.com
Coolblue

 

The North Face backpacks

The North Face is te koop bij:
Bol.com
Coolblue

 

Osprey backpacks

Osprey is te koop bij:
Bol.com

 

 

De ‘beste’ backpacks

Natuurlijk willen jullie meteen weten wat de beste backpacks zijn. Om eerlijk te zijn denk ik dat er tientallen trekrugzakken zijn die uitstekend zijn om mee rond te trekken.
Veel hangt af van wat je ermee gaat doen en hoeveel je wenst te betalen.

Ik heb het internet even afgezocht en volgens velen zijn dit de beste rugzakken die je tegenwoordig kan kopen:

De Deuter Act Lite backpack van 50 + 10 l.

DE MIJNE : De Deuter Act Lite backpack van 65 + 10 l (ook andere groottes mogelijk): Tussen €130 en €170
Zelf gebruik ik deze trekkingrugzak en ik ben er héél tevreden over. Hij zit als gegoten en met 75 liter is er meer dan genoeg plaats om al m’n kleren en prulletjes in op te bergen. Deuter blijft voor mij een van m’n favoriete merken door de mooie vormgeving en het comfort.

Kopen bij: Backpackspullen.nl – Coolblue

 

 

 

Osprey farpointDE BEST BEOORDEELDE : De Osprey Farpoint backpack (verschillende maten): Tussen €100 en €180
Uitgeroepen tot handigste en beste backpack door heel wat travelbloggers is de Osprey Farpoint trekkingrugzak zeker eentje om te overwegen. De backpack is te verkrijgen in vier maten: 40L, 55L, 70L en 80L.

Kopen bij: Bol.com

 

 

 

high peak backpack

DE GOEDKOOPSTE : De High Peak backpacks (verschillende soorten): Tussen €40 en €140
De High Peak rugzakken winnen meer en meer aan populariteit. Dat komt wellicht doordat ze vaak iets goedkoper zijn dan andere backpacks, maar toch niet aan kwaliteit laten inboeten. De rugzakken zitten fijn, zijn gestroomlijnd en zijn van hoge kwaliteit.

Kopen bij: Bol.com

 

 

 

north face backpackUITSTEKENDE KWALITEIT: De tassen van North Face (verchillende soorten): Tussen €70 en €150
Zelf hou ik veel van de spullen van de North Face, simpelweg omdat ze van erg hoge kwaliteit zijn en erg lang mee gaan. Bovendien vind ik dat de trekkingrugzakken van dit merk best meevallen qua prijs, zeker voor de kwaliteit en het gebruiksgemak die je ervoor terugkrijgt.

Kopen bij:  Bol.com – Coolblue

 

 

 

Mijn favoriete (online) winkels

  • Backpackspullen.nl – Dit is een winkel voor echte backpackers en avonturiers. Fijn aan de site is het grote aanbod backpacks, gratis verzending naar België en Nederland en de snelle levering. Ook als je nog heel wat vragen hebt of een beetje twijfelt tussen verschillende spullen helpen ze je graag verder op weg. 
  • Bol.com – De grootste Nederlandse online winkelketen verkoopt zo’n beetje alles, en dus ook backpacks! Leuk aan deze winkel is het grote aanbod en de snelle verzending. Soms viel het me wel op dat sommige backpacks iets duurder waren dan elders… Vergelijken is dus zeker aangeraden!
  • Coolblue.be – Wie kent deze leuke online winkelketen nog niet? Coolblue verzend werkelijk alles binnen één dag naar je toe! Naast heel wat elektronica hebben ze ook tal van backpacks of avontuurlijke spullen in de aanbieding. Zeker kijken dus, als je van plan bent om een nieuwe backpack te kopen!
  • Amazon.de / Amzon.fr / Amazon.co.uk – De grootste online winkel ter wereld, Amazon, is spijtig genoeg nog niet actief in België en Nederland maar gelukkig maken enkele buurlanden wel al gebruik van deze gigant! Ik vergelijk altijd op deze drie verschillende websites, want vaak vind ik hier een erg groot aanbod en ook vaak goedkoper dan in andere winkels. Kijk wel altijd de verzendingskosten na, soms (zelden, maar toch…) zijn deze vrij duur.

Kortingscodes!

Goed nieuws! Checkoutsam heeft enkele kortingscodes kunnen bemachtigen om jouw aankoop goedkoper te maken. Kom regelmatig terug, want deze pagina wordt af en toe upgedate:

  • De kans is groot dat je op Backpackspullen.nl een backpack of iets anders ziet dat je goed kan gebruiken voor je volgende reis. Door een samenwerking met Checkoutsam geeft deze online winkel 5% korting op het gehele assortiment! Gebruik bij het uitchecken de kortingscode: ‘checkoutsam‘ (zonder aanhalingstekens).
5/5 - (7 votes)
Vond je dit artikel interessant? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
Check Out Sam

Check Out Sam