Wat dekt de beste reisverzekering juist?
Je kan een reisverzekering afsluiten voor jezelf, voor jezelf en je partner en voor je gezin.
Daarnaast moet er worden opgemerkt dat je verschillende opties hebt om toe te voegen aan je reisverzekering. Uiteraard heb je naargelang van het type contract dat je aangaat hierbinnen ook nog verschillen. Maar over het algemeen kan je stellen dat een reisverzekering uit de volgende twee zaken bestaat:
Medische bijstand
- doktersbezoeken en medische kosten worden terugbetaald (hierbij zijn verschillende limieten, hoe meer je betaalt voor je verzekering, hoe meer je terugbetaald krijgt)
- ziekenhuisverblijven en indien nodig repatriëring (ook van overleden personen)
- opsporings- en reddingskosten: handig als je vaak gaat skiën of snowboarden
- bijdrage aan kosten van de begrafenis
Reisbijstand
- nasturen of repatriëring van bagage (ook huisdieren in dat laatste geval)
- assistentie tijdens een natuurramp (bijvoorbeeld betalen voor verlenging van verblijf)
- opsturen van prothesen of geneesmiddelen (indien deze niet ter plekke verkrijgbaar zijn)
- geld ter beschikking stellen
- bijstand qua gerechtelijke vervolgingen
- dringende terugkeer bij overlijden, ziekte of ongeval van familie of schade aan je woning
- tolkkosten
- bijstand bij diefstal of verlies van reisdocumenten
Let op dat je voor sommige zaken hierboven moet bijbetalen. Opsporings- en reddingskosten zitten bijvoorbeeld niet standaard inbegrepen in elke reisverzekering.
Daarnaast zijn er nog een aantal opties die je kan toevoegen aan je reisverzekering:
Mobiliteitsbijstand
Beschermen tegen eventuele pech, diefstal of ongeval van je voertuig (herstellingen, sleepdienst, vervangwagen, …).
Als je al een autoverzekering hebt, dekt deze meestal alleen maar ongevallen (en dus geen mechanische problemen).
Bagageverzekering
Hierbij wordt de inhoud van je koffer verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging door de transportmaatschappij.
Reisannulatieverzekering
Hierbij worden je vluchten, verblijf, huurwagen, skipas en heel wat andere zaken terugbetaald als je niet op reis kan vertrekken of je reis voortijdig moet afbreken.
Epidemieën en pandemieën worden trouwens zelden als geldige reden gezien, dus in gelijkaardige situaties als het coronavirus word je hierbij niet gedekt.
Je kan uiteraard zelf kiezen welke van deze opties je toevoegt aan je reisverzekering en welke niet. Het is heel vaak goedkoper om samen een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering te nemen, dan elk afzonderlijk.

Medische bijstand en reisbijstand zijn meestal inbegrepen. Maar hoe zit het met andere zaken?
Welke soorten contracten van reisverzekering zijn er?
Hierbij onderscheiden we grosso modo twee verschillende contracten: een doorlopende reisverzekering en een tijdelijke reisverzekering.
Een doorlopende reisverzekering dekt je het hele jaar door, wat dit de beste reisverzekering maakt voor zij die meerdere keren per jaar op reis vertrekken. Let wel op dat je reistijd beperkt is tot bijvoorbeeld veertien dagen of maximum drie maanden per reis. Dan moet je even weer in België zijn om je reisteller weer op nul te zetten (en kan je bijvoorbeeld weer voor drie maanden vertrekken).
Een tijdelijke reisverzekering beschermt je tijdens één enkele reis. Hierbij kan je zelf de duur kiezen met vaak een maximum van 45 dagen. Hierbij ben je gedekt in de landen van je bestemming, alsook de landen die je onderweg doorkruist op weg naar je eindbestemming (als je bv. naar Italië rijdt, ben je ook beschermd in onder meer Zwitserland). Dit is dus de beste reisverzekering voor zij die maar één keer per jaar op reis (kunnen) gaan.

Vergelijk een reisverzekering altijd goed. Je weet zelf best wat je nodig zal hebben!
Is een reisverzekering echt nodig?
Wat de kans betreft dat je effectief je reisverzekering nodig zal hebben, wil ik even getuigen dat ik al een aantal keer het ziekenhuis heb moeten bezoeken tijdens het reizen. Dan is het echt wel heel geruststellend dat je niet bang moet zijn hoeveel alle doktersbezoeken en tests gaan kosten. Een reisverzekering voor Thailand is bijvoorbeeld onontbeerlijk, want je wil echt wel behandeld worden in de beste (en duurste) ziekenhuizen, waar de kwaliteit van zorg gelijk staat aan die bij ons.
Een vriend van me werd trouwens onwel tijdens het wandelen op een Indonesisch eiland en zijn reisverzekering liet zelfs speciaal een dokter overvliegen die Engels sprak.
Of het dus iets relatief onschuldigs is zoals een keelontsteking of iets heel ernstigs: in mijn ogen is de gemoedrust die je hebt dankzij een reisverzekering elke euro dubbel en dik waard. Nadien stuur je gewoon de rekening op en alles wordt keurig terugbetaald. Als je bijvoorbeeld in Amerika naar de dokter moet, kan dit heel handig zijn want hier kunnen de dokterskosten heel snel oplopen.
Ten slotte is een reisverzekering ook verplicht als je een aantal landen (bijvoorbeeld Rusland en Cuba) wil bezoeken. Zonder een verzekeringsattest kom je het land met andere woorden niet binnen.
Medische bijstand door mutualiteit
Als je bent aangesloten bij een mutualiteit (of ziekenfonds voor de Belgen), dan heb je geen reisverzekering nodig voor medische ingrepen binnen Europa en een aantal landen daarbuiten. Dankzij Mutas kan je via je mutualiteit genieten van medische bijstand in het buitenland. Een extra reisverzekering afsluiten is dus niet nodig voor de essentiële zaken.
Ook je hospitalisatieverzekering kan een ziekenhuisopname in het buitenland terugbetalen. Maar let op, dagverblijven of ambulante zorgen horen daar niet bij.
Reis- en annulatieverzekering kredietkaarten
Ook je kredietkaart komt met een verzekering, al hangt het hiervan af welk type je juist hebt.
De zogenaamde premiumkaarten (goud of platina) bieden meer voordelen, maar je betaalt hier natuurlijk ook jaarlijks voor.
Op deze website vind je een handig overzicht van de verschillende kredietkaarten, inclusief jaarlijkse kosten en dekking qua reis- en annulatieverzekering.
Om je alvast een idee te geven: de Cofidis Mastercard Gold kost je jaarlijks 5 euro en daarvoor ben je tot 25.000 euro gedekt qua reisverzekering. Een Beobank Visa Gold kost je even veel, maar daarmee ben je tot 150.000 euro gedekt. Het kan dus ontzettend verschillen zoals je kan zien.
De duurste kredietkaart (Platinum American Express) kost je elk jaar 570 euro. In ruil krijg je wel een annulatieverzekering van 10.000 euro en een reisongevallenverzekering van 500.000 euro.
Als je al een van deze verzekeringen hebt, moet je goed nakijken op welke manier je al gedekt bent. Want je wil uiteraard niet dubbel betalen!
Reisverzekering bij auto huren
Als je een auto gaat huren heb je vaak nog een extra verzekering nodig, aangezien de standaard reisverzekering enkel voor jouw persoonlijke wagen geldig is. Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik altijd Sunny Cars aanbeveel omdat hier een all-in verzekering standaard in de prijs zit inbegrepen. Zo moet je je werkelijk nergens zorgen over maken.
Als je gebruik maakt van prijsvergelijkingwebsites zoals EasyTerra of AutoEurope kan je ook bij hen een verzekering afsluiten. Vaak kan je kiezen uit verschillende opties:
- De basisoptie waarbij enkel een CDW-verzekering en diefstalverzekering zit inbegrepen. Hierbij ben je nog wel aansprakelijk in geval van schade tot het bedrag dat is vastgelegd in de huurvoorwaarden.
Let op, schade aan de banden, glas, het dak of de onderkant van de auto moet je zelf betalen. - De tweede, iets uitgebreidere optie, koopt het eigen risico af, waarbij je in geval van schade niets moet betalen. Behalve als dit de banden, glas, het dak of de onderkant betreft.
- Ten slotte heb je ook nog de all-in optie, waarbij alles verzekerd is. Deze kost vaak het dubbele van de basisoptie, maar hierdoor moet je bij schade nooit nog iets betalen.

Een ongeval zit in een klein hoekje. Verzeker je huurauto dus ook op reis!
Reisverzekering bij zwangerschap
Kan je zomaar je reis annuleren als je hebt ontdekt dat je in blijde verwachting bent?
Dit hangt af van het type annuleringsverzekering dat je hebt, aangezien niet elke verzekeraar dit is als een geldige reden ziet. Sommigen eisen bijvoorbeeld dat je zwanger bent geworden nadat je jouw reis hebt geboekt. Serieuze complicaties zoals bv. zwangerschapsvergiftiging zijn dan weer altijd een gegronde reden om je geld terug te krijgen.
Verder mag je tot 28 weken in de zwangerschap zonder probleem op het vliegtuig. Tussen de 28 en 34-36 weken heb je wel vaak een zwangerschapsverklaring nodig, die je bij de dokter kan krijgen. Na 36 weken is het vrijwel onmogelijk om nog te kunnen vliegen.
Verder wordt het altijd afgeraden om zwanger naar bepaalde landen te reizen waar de medische zorgen niet echt top zijn. Ook landen waar het zikavirus aanwezig is zijn geen veilige bestemming voor zwangere vrouwen.
Als je van plan bent om een kind te krijgen, kijk je dus best wat elke verzekeraar hierover zegt aangezien dit heel veel kan verschillen.
Wel kan ik vermelden dat Allianz de meest complete verzekeraar hierin is.

Lees het contract van je reisverzekering goed door als je tijdens een zwangerschap op reis gaat.
Kan je een reisverzekering zomaar opzeggen?
Een kortlopende reisverzekering kan je vaak opzeggen tot het moment dat de reisverzekering ingaat en meestal is dit zonder extra kosten.
Een doorlopende reisverzekering mag tegenwoordig niet meer stilzwijgend verlengd worden en kan in principe niet plotseling opgezegd worden. Dit kan je enkel doen wanneer het contract afloopt of wanneer de voorwaarden of tarieven door de verzekeraar worden gewijzigd.
Als je jouw verzekering na een jaar nog eens verlengt, heb je wel de mogelijkheid om maandelijks je doorlopende reisverzekering op te zeggen. Dit moet je steeds schriftelijk aanvragen en dit kan tot drie maanden voor de laatste dag van de verzekering.
Wat bij een faillissement van een luchtvaartmaatschappij?
Reisverzekeringen zijn niet op een dergelijke scenario voorzien en vaak zal je dan door hen niet terugbetaald worden. Als je de tickets met je kredietkaart hebt geboekt, kan je via MasterCard of Visa nog wel een terugbetaling aanvragen via mijnkaart.be, maar dit is onzeker.
Als je jouw reis via een touroperator hebt geboekt, moet deze een alternatief voorzien.
Je laatste redding is een schuldvordering indienen bij de curator maar ook hier ben je niet altijd zeker van een terugbetaling.
Je kan je wel tegen het faillissement van een luchtvaartmaatschappij verzekeren als je via aanbieders zoals Skyscanner of Cheaptickets een speciale vliegticketverzekering boekt.
Als je voor een lagekostenmaatschappij zoals bijvoorbeeld Easyjet kiest, kan dit wel handig zijn. Voor grotere maatschappijen zoals Emirates of Qatar Airways is dit vrijwel zeker overbodig.

Het gebeurt niet vaak, maar je bent maar beter voorbereid op alles!
Geldt een reisverzekering ook bij (buitenlandse) festivals?
Bij het merendeel van de verzekeraars ben je ook verzekerd tijdens een bezoek aan een festival. Wat dit precies inhoudt, verschilt van maatschappij tot maatschappij. Maar meestal zitten hier de volgende zaken bij inbegrepen:
- Medische hulp
- Onkosten bij een ongeval of repatriëring
Soms ben je ook verzekerd bij diefstal of schade aan je kampeerspullen en bagage, als je kan aantonen dat je tent afgesloten was. Water- en brandschade zitten helaas niet inbegrepen.
Wat wel heel belangrijk is, is dat je minimum één nacht op het festival moet overnachten. Dagfestivals zitten er dus niet bij inbegrepen.
Festivaltickets worden ook door heel wat annulatieverzekeringen gedekt, dus deze kan je ook vaak terugbetaald krijgen.

De meeste reisverzekeringen zijn ook gewoon geldig tijdens een festival. Laat je dus maar goed gaan 😉 !
Reisverzekering in geval van een herexamen
Als je iets van je geld wil terugzien als je jouw reis moet afzeggen vanwege herexamens, heb je geen reisverzekering maar een annulatieverzekering nodig. En dan nog is dit niet altijd een geldige voorwaarde bij elke verzekeraar.
Verder moet je er ook rekening mee houden dat hoe dichter bij afreisdatum je moet annuleren, hoe minder je zal terugbetaald krijgen. Als dit binnen de acht dagen voor vertrek is, krijg je bijna altijd helemaal niets terugbetaald.
Een andere voorwaarde is dat je bij het afsluiten van je annulatieverzekering nog geen herexamens mag hebben.
Een aantal verzekeraars die herexamens wel opnemen in hun annulatieverzekering zijn Europ Assistance, Allianz Touring, Ethias en AG.
De beste reisverzekeringen op een rijtje
Er zijn heel wat verschillende agentschappen, waardoor je vaak het bos door de bomen niet meer kan zien. Al dat opzoekwerk is overweldigend, en je bent al snel geneigd om de eerste de beste optie te kiezen. Ik maak het echter voor jou gemakkelijk, want ik heb me verdiept in deze materie waardoor de beste reisverzekering vergelijken voor jou kinderspel is geworden. Hieronder zet ik je mogelijkheden even op een rijtje.
Allianz
Dit Duitse bedrijf is één van de grootste spelers in de verzekeringswereld waardoor een Allianz reisverzekering quasi synoniem staat voor kwaliteit.
Zij bieden al een doorlopende reisverzekering aan vanaf 62 euro per jaar, een tijdelijke reisverzekering kost je minstens 25 euro. Ook bieden zij een cancellation only verzekering aan, deze annuleringsverzekering kost tevens minstens 25 euro. Hier hangen de prijzen natuurlijk af of je binnen of buiten Europa blijft en hoeveel personen je wil verzekeren.
Wat krijg je in ruil terug bij het aangaan van de standaard doorlopende reisverzekering?
- Onbeperkte medische kosten
- Tot 15.000 euro opsporings- en reddingskosten en tot 6.250 euro medische nabehandelingskosten
- Bagageverzekering tot 2000 euro
- Bij blijvende invaliditeit of overlijden: tot 12.500 euro per persoon
- Catastrofedekking in geval van een natuurramp, terroristische aanslag of onaangekondigde staking (tot vijf dagen tot maximum 120 euro per dag)
- Repatriëring bij overlijden, ongeval of ziekte of omwille van een dringende reden
Het is weliswaar een prijzige, maar ook een van de beste reisverzekeringen omdat je er heel wat voor terug krijgt.
Europ Assistance
Europ Assistance Belgium is ook een gevestigde naam en zij bieden ook verschillende formules aan. Voor een tijdelijke reisverzekering betaal je minstens 16 euro (4 dagen Frankrijk). Voor een doorlopende reisverzekering heb je drie opties: smart (vanaf 80 euro), sport (vanaf 160 euro) en VIP (vanaf 280 euro). Die laatste twee bevatten bijvoorbeeld ook een bagageverzekering en bij de VIP zit er ook een annuleringsverzekering bij.
Als je jouw annuleringsverzekering apart wil kopen, betaal je tussen de 15 en 65 euro voor een tijdelijke en 153 euro voor een jaarlijkse. In dat opzicht ben je dus beter af met hun VIP reisverzekering.
Dit krijg je in ieder geval voor de basisformule (de smart reisverzekering):
- Medische kosten tot 750.000 euro in Europa en 1.250.000 euro wereldwijd
- Opsporings- en reddingskosten tot 5000 euro
- Medische repatriëring en vervroegde terugkeer
- Dekking in geval van natuurramp
Safety Wing
Dit bedrijf heeft zich in een mum van tijd ontpopt tot één van de beste reisverzekeringen. Iedereen kan zich bij hen aansluiten, van waar ook ter wereld. Het grote voordeel is dat je hier heel goedkope en kortlopende reisverzekeringen kunt afsluiten. Als je bijvoorbeeld enkel maar een verzekering nodig hebt omdat je een weekje naar Rusland gaat, kan je dit met Safety Wing heel gemakkelijk doen. Ze werken ook met verschillende prijscategorieën per leeftijd en je betaalt ook een meerkost als je naar de Verenigde Staten reist.
Ben je tussen de 10 en 39? Dan betaal je voor een week amper 8,5 euro (€34 voor een maand). Mensen tussen de 40 en 49 betalen €13,79 (€55,12 voor een maand), tussen de 50 en 59 is dat €21,63 (€86,54 voor een maand) en tussen de 60 en 69 is dat €29,36 voor een week en €117,45 voor een maand. Er kan een maximum van twee kinderen tussen de 15 dagen en 9 jaar gratis worden toegevoegd aan elke reisverzekering.
Dit zit onder meer inbegrepen:
- Alle ziekenhuiskosten inclusief intensieve zorgen
- Noodbezoek aan de tandarts (tot 919 euro)
- Tot 4597 euro terugbetaald bij onderbreking van je reis
- Tot 459 euro per verloren bagagestuk (elektronica niet inbegrepen)
- Bij een natuurramp krijg je vijf dagen lang tot 91 euro voor een nieuwe overnachtingsplek
- Tot 9.190 euro bij een politieke evacuatie, 91.900 euro bij een dringende medische evacuatie
- 22.986 euro bij verlies van een van je ledematen, 45.973 euro bij verlies van meerdere ledematen of overlijden.
Qua tijdelijke reisverzekeringen is Safety Wing alvast één van de beste reisverzekeringen.

Safety Wing is zonder twijfel de beste reisverzekering voor kortlopende vakanties.
World Nomads
Dit is een reisverzekering van reizigers voor reizigers, zoals ze zichzelf graag adverteren. World Nomads heeft een aantal interessante voordelen, zeker voor de meer avontuurlijke reizigers. Zo kan je ter plaatse je reisduur (en verzekering) verlengen en bieden zij ook reisverzekering voor meer dan 200 avontuurlijke activiteiten zoals onder meer bungeespringen, scubaduiken en mountainbiken.
Momenteel staat hun verzekering even on hold vanwege het coronavirus, maar hou dit artikel zeker in de gaten voor een update.
Touring
Het Belgische Touring begon in 1895 als wielerclub en de meeste mensen associëren dit bedrijf met pechverhelping. Zij bieden echter ook zowel een doorlopende of kortlopende reisverzekering aan. Die laatste kost minstens 20 euro voor het basispakket. Een jaarlijkse reisverzekering begint vanaf 109 euro, wil je daar ook verzekering voor je voertuig aan toevoegen dan zit je minimum aan 260 euro.
Voor een doorlopende reisverzekering krijg je onder meer:
- Onbeperkte medische kosten en repatriëring, alsook vervroegde terugkeer (bij ziekte of overlijden van een familielid of schade aan de eigen woning)
- Tot 6000 euro nazorg in België na een ongeval in het buitenland
- Tot 5000 euro opsporings- en reddingskosten
- Fly Zen: schadevergoeding bij onder meer vertraging of annulering van je vlucht
VAB
De Vlaamse Automobilistenbond wordt net zoals Touring eerder geassocieerd met autoverzekering, maar zij bieden ook zowel een doorlopende reisverzekering als een tijdelijke reisverzekering aan. Voor de eerste betaal je 90 euro per persoon en vanaf 113 euro voor een gezin. Voor 16 euro kan je daar nog je voertuig aan toevoegen. Wil je ook nog bagageverzekering? Dan kost dat je 105 euro voor één persoon en 169 euro voor een gezin.
Wil je liever een tijdelijke reisverzekering? Dan kost dat je minstens 25 euro voor een week binnen Europa en 28 euro daarbuiten.
Bij een doorlopende reisverzekering zit dit inbegrepen:
- Medische kosten tot 1.000.000 euro
- Nazorg tot 6200 euro in België na een ongeval in het buitenland
- Onbeperkte repatriëring bij lichamelijk letsel of ziekte
- Vervroegde terugkeer bij overlijden, ziekte familielid of schade aan woning
- Verlengd verblijf in omwille van medische redenen
Voor een doorlopende reisverzekering is dit zeker een van de beste reisverzekeringen.
De voordelen van enkel online agentschappen
Agentschappen zoals Safety Wing en World Nomads laten enkel toe om online een contract af te sluiten. Het voordeel daarvan is dat je dit eenvoudig, snel en goedkoop thuis kan doen en zelfs tijdens je verblijf in het buitenland.
Ben je op vakantie vertrokken en is het verkeer bijvoorbeeld iets minder veilig dan je had gedacht? Dan kan je zonder veel gedoe nog een last-minute reisverzekering afsluiten.
Dit zijn overduidelijk de beste reisverzekering opties voor beperkte duur.
Wil je een doorlopende reisverzekering dan kies je best voor een agentschap met een fysiek kantoor.

Op je bestemming of zelfs nog op het vliegtuig: je kan deze online verzekeringen vlot en van overal afsluiten.
Wat is de beste reisverzekering in geval van een pandemie?
Heel wat reizigers zijn allicht (veel) geld kwijt doordat hun vakantie door het coronavirus in het water viel. Anderen wachten misschien nog bang af of ze iets gaan terugkrijgen. Wat vast staat, is dat velen onder ons zullen kiezen voor een reisverzekering die hen beschermt tegen onvoorziene omstandigheden zoals een pandemie. Deze worden niet gedekt door de meeste reisverzekeringen. Wil je in de toekomst hier tegen beschermd zijn, dan moet je kunnen aantonen dat de reis geboekt werd voor de eerste besmettingen in het land van bestemming werden gesignaleerd.
Dit is in dat geval de beste reisverzekering:
Allianz Royal Service: €599 per persoon voor 1 jaar (maximum van drie maanden reizen), €739 voor 2 personen en €799 voor een gezin.
Sommige andere verzekeringsmaatschappijen zullen eventueel iets terugbetalen als Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft, maar bijna elke maatschappij zal je wijzen op de kleine lettertjes waarin staat dat pandemie een uitsluiting is in hun contracten.
Ik verwacht echter dat hier binnenkort verandering in zal komen en zodra dit het geval is, post ik een update in dit artikel.

Tijdens een epidemie of pandemie zoals Corona is een reisverzekering niet erg happig om alles terug te betalen…
De beste reisverzekeringen vergelijken: een overzicht
Om het voor jou nog gemakkelijker te maken om de beste reisverzekeringen te vergelijken, heb ik voor jou een handige en overzichtelijke tabel gemaakt. We gaan bij Safety Wing uit van een persoon tussen de 10 en 39 jaar en tevens wordt “wereld” vervangen door de Verenigde Staten incluis.
De prijzen van World Nomad worden toegevoegd zodra deze weer beschikbaar zijn.
In conclusie
Zoals je hierboven al kon zien, moet jij eerst bepalen wat voor type reisverzekering je nodig hebt.
Als je maar één keer per jaar op vakantie gaat, is een van tijdelijke duur de beste reisverzekering. Is dat meer dan eens, dan ben je beter en goedkoper af met een doorlopende reisverzekering.
In het eerste geval wordt de prijs heel erg beïnvloed of je binnen of buiten Europa reist, dus daar zal je zelf je keuze moeten maken.
Het loont echt wel de moeite om de verschillende reisverzekeringen te vergelijken, want zo kan je heel wat geld uitsparen.
Afsluiten doe ik graag met de bedenking dat een goede reisverzekering quasi essentieel is en zich meer dan dubbel en dik terugbetaalt als je ze dan eens nodig hebt.

Heb je alles geregeld? Dan kan je nu met een gerust hart op vakantie vertrekken!
Handige sites om je reis te plannen
Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.
🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Andere interessante berichten...

Volg je mij al op Social Media?
Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.