Melbourne

Melbourne reisgids

Al enkele jaren op rij werd Melbourne tot meest leefbare stad van de wereld gekroond. Terecht, zo denk ik. De vriendelijke atmosfeer, de nabijheid van stranden, natuurparken en pretparken en het uitstekende uitgaansleven zetten deze stad logischerwijs op nummer één. In de stad zijn heel veel monumenten te bezichtigen, maar vooral de omgeving daarbuiten is gevuld met unieke parken en andere bezienswaardigheden. De brede straten lijden je al gauw naar het drukke stadscentrum, dat enigszins Europese invloeden heeft. Net buiten de binnenstad staat de Shrine of Remembrance. Een monument om alle slachtoffers van de wereldoorlogen te herdenken. Vanaf dit monument heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Melbourne.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Strandhutten fleuren de zeeën rond Melbourne op!

Strandhutten fleuren de zeeën rond Melbourne op!

  Gemiddelde kosten in Melbourne

Accommodatie Een andere reden waarom Melbourne tot meest leefbare stad van de wereld werd gekozen is omdat de inwoners er heel wat geld verdienen. Daardoor zijn de kosten van accommodatie ook wel vrij duur. Voor een hostel betaal je zeker 35 AUD. Een budgetkamer (tweepersoons) krijg je voor ongeveer 80 AUD. Luxueuzere hotels vind je vanaf 120 à 150 AU$.
Voor een lijst met alle hotels en hun prijzen kan je hier kijken en op trivago.
Voor een lijst met hostels kan je hier klikken.

Eten Lekker eten is te vinden in alle prijsklasses. Goedkoop fastfood zoals “Maccas” (=Mac Donalds) vind je vanaf 5 AUD. Een iets betere maaltijd begint bij ongeveer 12 AUD. Reken per dag toch op 20 à 30 AUD voor je voeding.

Vervoer Taxi’s zijn peperduur in Melbourne en zeker niet nodig. Kies liever voor het openbare vervoer of ga te voet. In grote delen van Melbourne is het openbare vervoer immers volledig gratis. Een enkel ticketje buiten deze zones kost je al gauw 3,75 AUD voor één zone. Een dagpas is ongeveer het dubbele en bespaart je vaak een hee hoop geld.
De afstanden in Melbourne zijn vrij goed te voet te doen, dus als je graag wandelt kan dit zeker.

De haven van Melbourne. Gezellig genoeg om overdag én 's avonds te verkennen.

De haven van Melbourne. Gezellig genoeg om overdag én ‘s avonds te verkennen.

  Tips om geld te besparen in Melbourne

Gratis openbaar vervoer In de binnenstad rijden dagelijks gratis busjes tussen 10:00 u ’s morgens en 16:00u ’s avonds. Daarnaast zijn er ook nog enkele trams die rijden van 10 u ’s morgens tot 18u ’s avonds. Deze gaan meer naar het business district toe.

Gratis gegidste tours Melbourne in detail leren kennen doe je door een gegidste tour mee te pikken. Heel wat van die rondleidingen zijn erg duur. Gelukkig zijn er bepaalde organisaties in Melbourne die gratis rondleidingen geven. Gratis is misschien niet helemaal juist, want ze vragen wel dat je hun een fooi geeft, maar hoeveel dat kies je dan weer zelf.

Een must-do als je in Melbourne bent? De Great Ocean Road verkennen!

Een must-do als je in Melbourne bent? De Great Ocean Road verkennen!

  Wat te doen in Melbourne

Shrine of Remembrance Een prachtig monument ter ere van alle gesneuvelden tijdens de wereldoorlogen. Binnenin is er ook een mooi museum met authentieke stukken van deze wereldoorlogen te vinden.
Vanaf de trapjes van de Shrine of Remembrance heb je een uitzonderlijk mooi uitzicht over de skyline van Melbourne.

Great Ocean Road Op enkele honderden kilometers van Melbourne zelf, maar dit is een must. Regel een tour naar de Great Ocean Road en geniet van het prachtige uitzicht over de 12 Apostles, de London Bridge, de regenwouden en de rondhoppende kangoeroe’s en walabi’s langs de baan.

Penguin Parade Een uniek schouwspel van de natuur. Dagelijks komen honderden, dan wel duizenden, pinguïns boven water in Phillip Island. Traag waggelen zij vervolgens naar hun handgemaakte hokjes of de door zichzelf gegraven kuilen.
Deze tour wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de Churchill Island Heritage Farm. Hier wordt getoond hoe schapen worden geschoren en de Australische farms werken. Niet echt de moeite als ik eerlijk ben, maar de Penguin Parade is dat zeker wel!
Foto’s zijn niet toegelaten voor de gevoelige ogen van de pinguïns.

Wildlife Parks Er zijn verschillende wildlife parks waar je de typische beestjes van Australië kan gaan knuffelen of uit je hand laten eten. Koala’s, kangoeroe’s en walabi’s zijn te aaien. Emoe’s, wombat’s en andere Ozzies zitten op veilige afstand.

Eureka Skydeck 88 Een stad vanuit de lucht zien is altijd leuk. Ga naar de Eureka Skydeck 88 voor het hoogst mogelijke uitzicht over Melbourne. Ga net voor zonsondergang, zodat je de stad bij daglicht, zonsondergang en avond kan aanschouwen.

Shoppen Melbourne + shoppen = lege portefeuille. Veel leuke winkels en shoppingcentra door de gehele stad!

De Yara rivier loopt dwars door het centrum van Melbourn en splitst de stad daardoor in twee.

De Yara rivier loopt dwars door het centrum van Melbourn en splitst de stad daardoor in twee.

   Vermijden in Melbourne

Weinig variatie in kledij – In Melbourne kan het weer erg wispelturig zijn. Het ene moment bevind je je nog in de sahara, de volgende minuut sta je onder de Niagara Waterfalls. Neem gerust shorts en topjes mee, maar breng altijd een sweater of jasje mee voor de zekerheid.

Churchill Island – Misschien persoonlijk, maar ik vond het erg saai. Je kan er zien hoe schapen worden geschoren of hoe honden schapen hoeden. Maar dat kan in Bokrijk toch ook?

In de natuur rondom Melbourne zie je heel wat kleine walabi's rondhuppelen!

In de natuur rondom Melbourne zie je heel wat kleine walabi’s rondhuppelen!

Reizen en aanbiedingen Australië

 Meer info over Melbourne

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!