Sydney reisgids

Sydney is, in tegenstelling tot wat vele mensen denken, niet de hoofdstad van Australië! Het is zeker en vast wel één van de bekendere steden van Down Under. Befaamd geworden door het Opera House, de Harbour Bridge, Finding Nemo en heel wat surflegendes zou deze stad best de hoofdstad geweest kunnen zijn. De oudste stad van Ozzie heeft heel wat prachtige historische gebouwen wat de stad een heel Europees uitzicht geeft. Het enige wat verraad dat je helemaal aan de andere kant van de wereld zit, zijn de vrolijke Australiërs met hun te gekke accent.
Het gebied rond de haven is het populairst onder toeristen, maar andere plekjes zoals de vele stranden en de prachtige natuurparken in de nabijheid zijn zeker ook de moeite waard.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Het bekendste gebouw van de stad... Het Sydney opera house!

Het bekendste gebouw van de stad… Het Sydney opera house!

  Gemiddelde kosten in Sydney

Accommodatie – Grote steden in Australië zijn niet goedkoop. Voor een hostel of jeugdherberg betaal je ongeveer 25 AUD. Om een beetje in het centrum te zitten betaal je ongeveer 30 AUD.
Voor een budget hotel (tweepersoonskamer) moet je iets meer dan 70 AUD ophoesten.
Luxehotels van drie sterren of meer beginnen bij 140 Australische dollar.
Voor een volledig overzicht aan accommodaties in Sydney kijk je hier en op trivago.
Voor hostels of jeugdherbergen raad ik aan om te kijken op HostelsClub.

Eten – Gelijkaardig met de rest van Australië. Budget maaltijden beginnen bij net iets minder dan 10 AUD. Als je buiten fastfoodketens ook wat anders wilt eten, betaal je minstens 15 AUD. Per dag moet je toch rekenen op een goeie 30 à 40 Australische dollar voor eten.

Vervoer – De meeste afstanden -zeker in het centrum- in Sydney zijn erg goed te doen. Als je wat verder wilt verkennen, is het openbaar vervoer ook uitstekend. Maar wel vrij duur. Voor een enkel bus of metropasje betaal je al gauw 4 AUD.
Vele plekken in de stad zijn ook bereikbaar met de ferryboot. Voor een enkel ticket betaal je tussen 6 en 8 AUD. Voor een retourticket betaal je het dubbele.

Bondi Beach. Eén van de vele stranden in de bekendste stad van Australië.

Bondi Beach. Eén van de vele stranden in de bekendste stad van Australië.

  Tips om geld te besparen in Sydney

Plan Vooraf – Heel wat attracties en bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar in deze stad. Plan op voorhand al een beetje waar je heen wilt zodat je geen onnodige kosten maakt aan het dure openbare vervoer. Te voet kom je ook al een heel eind.

Predrinks – Ga je uit? Koop al wat biertjes of andere alcohol op voorhand. Australische biermerken zoals Victoria Bitter en Tooheys zijn het goedkoopst.

Het Sydney Royal National Park ligt vlakbij de stad en is perfect om even te wandelen en tot rust te komen in de prachtige natuur.

Het Sydney Royal National Park ligt vlakbij de stad en is perfect om even te wandelen en tot rust te komen in de prachtige natuur.

  Wat te doen in Sydney

Sydney Harbour – Haal je camera boven en klik hem vol met prachtige foto’s van de typische uitzichten van Sydney. Rond de Sydney harbour staat het prachtige Sydney Opera House en de al even machtige Sydney Harbour Bridge. Achter het Opera House liggen de Royal Botanic Gardens. Hier kan je heerlijk tot rust komen met het schelle gekraai van de kaketoes iets verderop.

Show in het Opera House – Reserveer zeker een show in het Opera House. In het bekendste gebouw van Australië zijn trouwens niet alleen opera shows te zien. Ballet, stand-up comedy, theater en andere voorstellingen passeren ook de revue. Ga tijdens de pauze zeker eens op het prachtige balkon van het Opera House.

Royal National Park – Ga met de trein naar het Royal National Park en wandel wat rond. Je kan korte en lange parcours afleggen. Het terrein begint heel erg vlak, maar wordt een beetje rotsachtiger als je hoger komt. Leuk om te zien hoe afwisselend de natuur ik Australië is.

Blue Mountains – Een gigantisch park dat wordt gekenmerkt door enkele grote bergen (met name ‘The Three Sisters’). Dit park is werelderfgoed van UNESCO en herbergt heel wat verschillende soorten eucalyptus bomen. Gegarandeerd een frisse neus dus!

Beaches – Rondom Sydney vind je het ene na het andere strand. Stranden zijn leuk om te relaxen en om mensen te bekijken. Ga zeker naar Manly Beach, Coogee en Bondi beach. Er zijn nog heel wat meer leuke stranden in Sydney, dus ga zelf ook even op onderzoek. Let wel goed op de redders of de borden die uitstaan. Kwallen en haaien zijn immers sporadische bezoekers aan de Australische kusten. Van Bondi kan je ook naar Coogee wandelen. Zeker doen als je in mooie landschappen bent geïnteresseerd!

Queen Victoria Building – Een prachtig gebouw in het centrum van Sydney. Vanbuiten ziet het er al spectaculair uit, maar wacht tot je binnen bent. Verken het historische gebouw met heel wat grandeur en spendeer je Australische dollars naar hartelust. Binnenin werd het gebouw mooi omgebouwd tot een shoppingcenter.

Het is niet overal zo druk! De stadsrand van Sydney heeft veel gezellige buurtjes om door te slenteren.

Het is niet overal zo druk! De stadsrand van Sydney heeft veel gezellige buurtjes om door te slenteren.

   Vermijden in Sydney

Zwemmen wanneer je niet mag – Als er gevaarsborden staan, dan staan die er met reden. Hang niet de held uit en doe zoals van je wordt verwacht. Haaienaanvallen zijn uitzonderlijk. Het zijn voornamelijk de giftige kwallen rond Australië die voor veel onnodige slachtoffers zorgen.

Te lang blijven – Sydney is een erg Europese stad. Met dat bedoel ik dat ze vrij compact is en dat alle mooie uitzichten dicht bij elkaar liggen. Daardoor hoef je zeker geen week te blijven. Als je snel bent kan je alles op een viertal dagen zien, maar comfortabeler is toch een midweek. Geef je zelf zeker ook wat tijd om te relaxen en van het

Laat uitgaan – Ga je feesten in Sydney? Bij ons is het de gewoonte om pas tegen middernacht naar de clubs te trekken. Vele clubs sluiten de deuren al rond 2 or 3u ’s nachts, dus dan heb je daar natuurlijk niet heel veel aan… Je portefeuille zal je weliswaar wel dankbaar zijn.

De skyline van het mooie Sydney. Uitgeroepen tot één van de leukste en meest leefbare steden van de wereld!

De skyline van het mooie Sydney. Uitgeroepen tot één van de leukste en meest leefbare steden van de wereld!

Reizen en aanbiedingen Australië

 Meer info over Sydney

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!