Ayia Napa

5/5 - (1 stemmen)

Ayia Napa reisgids

Soms wordt Ayia Napa ook vergeleken met het bruisende uitgaansoord Ibiza. Of die vergelijking juist is laat ik in het midden. Het klopt wel dat het om een uitstekende uitgaansplek gaat, met heel wat moderne en westerse clubs en bars. Maar rond Ayia Napa zijn ook enkele bezienswaardigheden te bezichtigen.
Ook voor de zonnekloppers is Ayia Napa waarschijnijk één van de betere plekken in Cyprus. Met heel wat vier- en vijfsterrenhotels langs de mooie kust is een mix van zon en uitgaan ideaal.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Eén van de populairste stranden van Cyprus ligt in Ayia Napa: Nissi Beach!

Eén van de populairste stranden van Cyprus ligt in Ayia Napa: Nissi Beach!

  Gemiddelde kosten in Ayia Napa

Accommodatie – Accommodaties in Ayia Napa zijn veelvuldig aanwezig omdat het zo’n populaire bestemming is onder zowel toeristen als Cyprioten. Vooral in de zomer is het hier erg druk en rijzen de prijzen een stuk hoger. Toch hoef je je spaarpotje niet te breken om hier te overnachten. In het laagseizoen betaal je tussen 20 en 40 euro per nacht voor een ietwat verouderd hotel of appartement/studio. Mooiere hotels kun je tijdens deze periode ook veel goedkoper krijgen; voor amper 60 euro krijg je een mooi driesterrenhotel.
Bekijk hier alle accommodaties in en rond Ayia Napa, of neem een kijkje op trivago.

Eten – Gaan eten in Ayia Napa is vergelijkbaar met België. Prijzen liggen tussen tien en twintig euro voor een hoofdgerecht. Drankjes zijn vaak iets duurder, tegen drie euro. Vermijd de erg toeristische plekjes als je heel lekker eten wilt.

Vervoer – In Ayia Napa is er weinig transport, maar dat is ook niet echt nodig. Het stadje is relatief klein en makkelijk te voet te doen. Als je toch een bus wilt of moet nemen, dan kost je dat ook niet erg veel. Voor anderhalve euro heb je al een enkel ticket. 75 cent op vertoon van een studentenpas. Contant en gepast geld is noodzakelijk.

Taxi’s zijn duur en raad ik niet aan. Als je meer dan alleen Ayia Napa wilt zien is een auto huren ook geen slecht idee. Als je op voorhand boekt kan je een kleine auto huren voor nog geen vijftien euro per dag.

Cape Greco. Een indrukwekkende, rotsachtige kuststrook op tien minuten rijden van het stadscentrum.

Cape Greco. Een indrukwekkende, rotsachtige kuststrook op tien minuten rijden van het stadscentrum.

   Tips om geld te besparen in Ayia Napa

Pre-drinks – Uitgaan is altijd een beetje duur. Om de kosten van een nachtje stappen te drukken is er niets beter dan enkele blikjes bier of andere alcohol in de lokale supermarkt aan te schaffen.

Studio of appartement huren – In plaats van een hotel te regelen kies je beter voor een studio of appartement. Ze zijn vaak veel goedkoper dan hotels, maar daarnaast hebben ze ook allemaal nog enkele kookgelegenheden. Daardoor bespaar je op restaurants.

Voor de uitgaanders onder ons: Hierdoor verlies je ook geen kosten aan ontbijt. Want als je uitgaat wil je natuurlijk geen ontbijt dat maar tot 10:00 uur ’s morgens geopend is…

Salamis (in Famagusta) is een gigantische archeologisch park vlakbij Aiya Napa.

Salamis (in Famagusta) is een gigantische archeologisch park vlakbij Aiya Napa.

   Wat te doen in Ayia Napa

Uitgaan – De voornaamste reden om naar Ayia Napa te trekken zijn de uitstekende uitgaansgelegenheden. Profiteer er van en laat het feestbeest in je los.

Cape Greco – Op amper tien minuutjes rijden van Ayia Napa’s centrum kom je terecht in een uitgestrekt natuurgebied: Cape Greco. Het volledige domein is heel groen en wordt afgewisseld door mooie rotsformaties. Onder deze rotsen en kliffen spat de woeste zee in een prachtig blauwe kleur.

Famagusta – Op amper twintig minuten vanuit Ayia Napa kan je naar de Turkse kant van het eiland rijden. Van de grenspost kom je al gauw aan in Famagusta. Deze kuststad was ooit de grootste toeristische trekpleister van het hele land. Nu is het volledig ingenomen door de Turken en mag je er als bewoner of toerist niet binnen. Vanuit Palm Beach krijg je het beste overzicht over de stad die volledig is ommuurd met prikkeldraad en een wachtpost met soldaten. Houd je fototoestel uit het zicht want foto’s maken is volstrekt verboden.

Het klooster van Ayia Napa, want die moeten er naast tal van clubs en bars ook zijn natuurlijk!

Het klooster van Ayia Napa, want die moeten er naast tal van clubs en bars ook zijn natuurlijk!

   Vermijden in Ayia Napa

Engelse stopcontacten vergeten – Cyprus werd ooit overheerst door de Britten. Zij brachten de Engelse stopcontacten met zich mee en dus moeten de toeristen nu een omvormer met zich meenemen.

Alleen maar Ayia Napa – Het is een mooi stadje en je kan er gerust enkele dagen feesten. Maar er is zo veel meer te zien. Boek dus één of meer dagtours of huur een autootje en verken de rest van Cyprus.

De clubs en bars van Ayia Napa. Soms wordt deze stad ook het Ibiza van Cyprus genoemd!

De clubs en bars van Ayia Napa. Soms wordt deze stad ook het Ibiza van Cyprus genoemd!

Citytrips en aanbiedingen Cyprus

 Meer info over Ayia Napa

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam