Famagusta

Famagusta reisgids

Vroeger was deze badplaats de grootste en bekendste toeristische hotspot in Cyprus. Tot de Turken binnenvielen en het noordelijke deel van Cyprus overnamen. Sindsdien is de kuststad een spookstad geworden en mag niemand buiten het Turkse leger er nog binnen. Uiteraard niet volledig Famagusta, maar het grootste deel toch wel.
De rest van de stad heeft zich naar het noorden uitgebreid in een wirwar van baantjes, ronde punten en niet aangelegde weggetjes. Famagusta is een leuke daguitstap waard vanuit Ayia Napa, Nicosia, Limassol of Larnaca. Langer dan een dag hoef je er echt niet te zijn.

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 02 april, 2019

5/5 - (1 vote)
Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Salamis is de grootste archeologische site van Cyprus.

Salamis is de grootste archeologische site van Cyprus.

   Gemiddelde kosten in Famagusta

Accommodatie – Er is accommodatie in Famagusta, maar je bent beter om een plekje te zoeken langs de Grieks Cypriotische kant van het land. Deze accommodaties zijn over het algemeen een pak beter en er is veel meer keus.

Eten – Voeding in en rond Famagusta is minder duur dan aan de andere kant van de grens. Voor een wrap betaal je het minst: drie tot vier euro. Voor een grotere maaltijd betaal je tussen acht en vijftien.

Vervoer – De beste mogelijkheid om in Famagusta rond te toeren is door zelf je vervoer te regelen. Het goedkoopst is om zelf een autootje te huren. Als je alles op voorhand regelt, en wat geluk hebt, kan dat voor amper vijftien euro per dag. Dagtrips naar Famagusta kunnen ook, maar daar betaal je al gauw dertig euro (of meer) per persoon voor.

Taxi’s zijn een laatste optie, maar deze zijn héél erg duur en dus zeker niet aan te raden.

De omwalling rond Famagusta.

De omwalling rond Famagusta.

   Tips om geld te besparen in Famagusta

Zelf rijden – Boek zelf een autootje vanuit de luchthaven (Paphos of Larnaca) of vanuit een omliggende stad (Ayia Napa). Dit kost je tussen 15 en 30 euro per dag en zo kan je Famagusta op je gemak bekijken. Rijd ook eens door de kleine weggetjes om de erbarmelijke levensomstandigheden van sommige mensen te bekijken.

In Famagusta vind je heel wat kerkjes. Deze kerk werd omgevormd tot een moskee, maar vanbuiten zie je daar niets van.

In Famagusta vind je heel wat kerkjes. Deze kerk werd omgevormd tot een moskee, maar vanbuiten zie je daar niets van.

   Wat te doen in Famagusta

Palm Beach – De beste plek om het post-apocalyptische Famagusta te bezichtigen. Naast het Palm Beach hotel is een klein strand dat je helemaal kan afstappen. Tijdens de zomer zijn er ook bootjes die je van hieruit iets dichter laten kennismaken met Famagusta.

Houd je camera goed uit het vizier want er is altijd een wachter aanwezig die foto’s allesbehalve op prijs stelt.

Salamis – Tien minuutjes vanuit Palm Beach kan je de beste archeologische opgravingen van volledig Cyprus zien. Een badplaats, amfitheater en veel meer zijn in uitstekend goede staat te bekijken. Ingang is drie euro voor een volwassene en anderhalve euro voor studenten.

Ooit zat Palm Beach in Famagusta vol met zonnekloppers, maar nu is het een spookstrand geworden...

Ooit zat Palm Beach in Famagusta vol met zonnekloppers, maar nu is het een spookstrand geworden…

   Vermijden in Famagusta

Opvalend foto’s maken – Foto’s maken van het belegerde gebied wordt allesbehalve geapprecieerd. Houd je camera dan ook uit het vizier als je echt foto’s wilt maken. De beste oplossing om toch enkele fotootjes te maken is een kleine camera zoals een GoPro.

Paspoort of ID vergeten – Om van de ene kant van het eiland naar de andere kant te geraken heb je een visum of identiteitskaart nodig. Vergeet je die? Dan kan je de grens niet over.

In elkaar gezakte hoogbouw en een griezelige grenspost. Famagusta werd door de Turkse bezetter omgevormd tot een spookstad.

Citytrips en aanbiedingen Cyprus

 Meer info over Famagusta

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam