Nazareth

Nazareth reisgids

In het Noorden van Israel vind je de plek waar Jezus opgroeide. Deze vrij kleine stad is daardoor uitgegroeid tot een pelgrimsoord voor heel wat christenen. Hoewel het voor de christenen zo'n belangrijke plek is, woont er toch een meerderheid moslims in Nazareth. Van de oorspronkelijke stad waar Christus zou zijn opgegroeid blijft niet meer veel over. In zijn tijd was Nazareth wellicht een klein plattelandsdorpje. Pas rond de vierde eeuw na Christus werd Nazareth een belangrijke plek voor de pelgrims.
Hoewel de stad heel wat monumenten en religieuze gebouwen op zijn grondvesten heeft staan, zijn de inwoners best wel vrijgevochten. Getunede auto's en jonge meisjes met massa's make up en korte rokjes zijn niet zo'n vreemd zicht in deze kleine stad.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

De basiliek van de aankondiging in Nazareth is een van de bekendste monumenten van de stad.

De basiliek van de aankondiging in Nazareth is een van de bekendste monumenten van de stad.

  Gemiddelde kosten in Nazareth

Accommodatie – Nazareth is een erg kleine stad. Je hebt er dan ook geen onbeperkte keuze aan hotels of slaapplaatsen. De goedkoopste optie is een jeugdherberg, waar je je kamer deelt met enkele andere mensen. Gelukkig vind je op deze plekken ook vaan budget één- of tweepersoonskamers.
Zelf verbleef ik in de Fauzi Azar Inn. Een prachtige, authentieke woning omgebouwd tot verblijfplek voor pelgrims en andere toeristen. Met vele leuke activiteiten (Arabisch koken, basiscursus Arabisch, …) en een prachtig uitzicht over de stad vond ik dit één van de leukere plekjes in Israel.
Moest dit prachtige hostel volgeboekt zijn, zijn er ook nog enkele andere budget opties. Prijzen beginnen rond €20 per nacht.
De meeste hotels in Nazareth zijn in feite gasthuizen, waardoor je altijd een leuke ervaring kan krijgen. Voor een volledig overzicht (+ prijzen) kijk je het best op booking of trivago. Jeugdherbergen kan je hier terug vinden.

Eten – Heel wat mensen vertelden me dat Nazareth het lekkerste eten van Israel heeft, omdat het verschillende stijlen met elkaar durft combineren. Toegegeven, de keuken is apart én lekker én niet duurder dan elders.
Voor een broodje falafel, shoarma of hummus betaal je tussen 10 en 20 shekels (€2,5 – €5) en vaak zit je dan al propvol. Wil je toch wat uitgebreider eten? De vele restaurants rekenen tussen 40 en 70 shekels aan voor een maaltijd en drankje.
Wil je een versgeperst sinaasappel- of granaatappelsapje? Reken dan op vijftien tot twintig shekels.

Vervoer – Het Nazareth van Israel is zo klein dat je eigenlijk geen openbaar vervoer nodig hebt. Wil je toch iets verder uit Nazareth trekken? Dan kan het misschien wel handig zijn. Voor een korte rit betaal je ongeveer €2 per persoon.
Taxi’s nemen kan ook, maar deze zijn natuurlijk weer een stukje duurder…

Een overzicht van uit het 'viewpoint' over Nazareth.

Een overzicht van uit het ‘viewpoint’ over Nazareth.

Tips om geld te besparen in Nazareth

Kraantjeswater – In Nazareth wordt het nooit echt koud. Die immer aanwezige warmte vergt wat van je lichaam, waardoor je heel wat vocht zal uitzweten! In plaats van €2 per fles water neer te tellen vul je je herbruikbare fles beter op met kraantjeswater. Het water die door Israelische leidingen stroomt is perfect drinkbaar.

Local food In Nazareth komen jaarlijks heel wat pelgrims en toeristen. Er zijn dus heel wat restaurants of plekjes die de westerse keuken aanbieden. Toch is dit voedsel vaak een pak duurder dan de lokale gerechtjes, en het is altijd leuk om eens wat nieuws te proberen! Toch?

Binnen in de basiliek van de aankondiging in Nazareth, Israel.

Binnen in de basiliek van de aankondiging in Nazareth, Israel.

Wat te doen in Nazareth

Basiliek van de Aankondiging – Een van de bekendste taferelen uit de bijbel speelde zich, naar het schijnt, af op de locatie waar deze grote kerk werd gebouwd. De engel Gabriël informeerde Maria dat zij baby Jezus weldra ter aarde zou brengen.
Deze gigantische en erg mooie basiliek is een bezoek meer dan waard. Vergeet niet dat je knieën en schouders moeten bedekt zijn voor een bezoek aan dit monument.

St. Josephs Church – De Sint Jozefkerk in Nazareth staat vlak naast de basiliek van de aankondiging. Deze kerk werd gebouwd op de vermoedelijke plek waar Jozef (de vader van Jezus Christus) zijn werkplek had.
Onder de kerk zijn nog enkele geschiedkundige opgravingen te bezichtigen.

Sint Gabriëls kerk (St. Gabriel’s Church) – In Israel zijn er heel wat religieuze onzekerheden. Zo zijn er vaak verschillende plekken waar een bijbels tafereel zou hebben plaatsgevonden. De Sint Gabriëls kerk is er daar eentje van. Ook hier wordt immers gedacht dat de aankondiging door de engel Gabriël aan Maria zou zijn gebeurd. In de Grieks Orthodoxe traditie zou dit immers de plek zijn geweest waar een waterbron doorheen liep, en waar Maria de engel voor het eerst zag.

Salesian Church of Jesus the Adolescent – Iedere kerk bezoeken in Nazareth zou je heel wat dagen, misschien zelfs weken, innemen. Als je dan toch een selectie moet maken, raad ik deze kerk zeker aan. De prachtige kerk is enkel te betreden door een fikse trapwandeling (250 trappen!) maar je wordt wel beloond voor je moeite. Van boven krijg je immers een spectaculair uitzicht over Nazareth. Bovendien is de kerk zelf ook heel erg mooi.

De Shuk – Vlak voor de Basiliek van de Aankondiging vind je de shuk of bazaar terug. Deze overdekte marktplaats is tegenwoordig meer op toeristen gericht, maar het blijft leuk om te bezoeken. De vele souvenirs, kruiden en het lekkere streetfood die worden verkocht door de vrolijke handelaars laten je meteen in Midden-Oosterse sferen terecht komen.

International Mary of Nazareth Center – Vlakbij de Basiliek vind je ook het ‘International Mary of Nazareth Center’. Hier vind je een mooie voorstelling terug van het belang die Maria had/heeft als moeder van Jezus. Naast de mooie multimedia voorstellingen vind je er ook een prachtige kapel terug en krijg je vanop de daken een ongeëvenaard uitzicht over de stad.

De Grieks orthodoxe kerk van de Aankondiging (Greek orthodox church of the annunciation), waar vermoedelijk Gabriël tegen Maria vertelde dat ze zwanger was.

De Grieks orthodoxe kerk van de Aankondiging (Greek orthodox church of the annunciation), waar vermoedelijk Gabriël tegen Maria vertelde dat ze zwanger was.

Vermijden in Nazareth

Te blote kledij – Als je naar Nazareth trekt, wil je vast wel enkele heilige plekjes betreden. In de meeste kerken of tempels moet je wel aangepaste kledij dragen. Schouders en knieën moeten ten alle tijde zijn bedekt.

Moslim feestdagen – Zelf was ik in Nazareth tijdens het offerfeest. Daardoor moest ik heel wat zaken missen, omdat ze voor die gelegenheid gesloten waren. De shuk en de vele winkeltjes zijn spijtig genoeg gesloten, waardoor je een van de leukere activiteiten al niet meer kan doen.

Te lang verblijf – Er is echt niet zo veel te zien in Nazareth. Uiteraard zijn er heel wat kerken of andere religieuze taferelen te bekijken, maar die gaan al snel een beetje vervelen… Vanuit Nazareth kan je uiteraard wel een leuke daguitstap regelen.

Mary's well square. Een centraal gelegen plein met een grote religieuze betekenis.

Mary’s well square. Een centraal gelegen plein met een grote religieuze betekenis.

Reizen en aanbiedingen in Nazareth

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

 Meer info over Nazareth

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Gerelateerde artikels

Bekijk alles  

Zwemmen met dolfijnen op een verantwoorde manier

zwemmen met dolfijnen
Eerst moet je voor jezelf beslissen of je met wilde of gevangen dolfijnen wil zwemmen. Eigenlijk is dit een non-beslissing, maar ik zet het toch graag even voor jou op een rijtje. Wanneer je er voor kiest om te zwemmen met \"getrainde\" (gevangen) dolfijnen, draag je bij aan een verschrikkelijk
Lees verder  

Dode zee

de dode zee in Israel
[widgets_on_pages id=\"ADTOP\"] Masada of Massada is een vierhonderd meter hoge rots die strategisch werd ingepalmd door Koning Herodes en zijn volgers. Door de Romeinse bezetting van Jeruzalem moest de Joodse gemeenschap wel vluchten, en waar beter dan in een geïsoleerde woestijn waar niets
Lees verder  

Citytrip Jeruzalem

citytrip jeruzalem
Drie uurtjes was het ongeveer rijden, inclusief verplichte pitstop aan een souvenirwinkeltje, eer we aankwamen aan de Allenby Bridge grensovergang. Alles verliep dit keer vrij vlot en op iets langer dan een uur werd de hele groep terug toegelaten tot Israel. Nu ja, Israel is eigenlijk fout.
Lees verder  

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!