Maleisië

Maleisië reisgids

Maleisië is een land dat uit twee verschillende delen bestaat. Het vasteland beslaat ongeveer 40% van volledig Maleisië en hier woont ook de meerderheid van de bevolking. Het overige deel van het land bestaat uit eilanden en eilandengroepen. Toen ik in Maleisië was wist ik niet dat het overgrote deel van de bevolking islam als religie had. In feite zijn er heel wat religies doorheen het land. Naast islam is ook boeddhisme en hindoeïsme sterk vertegenwoordigd in het straatbeeld. Het land is er eentje van tegengestelden. Straatarm en steenrijk wonen er op enkele steenworpen van elkaar. Hoewel het land erg toeristisch is worden westerlingen niet altijd met open armen verwelkomd.

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 01 december, 2017

5/5 - (1 vote)
Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam

 

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Plaatsen in Maleisië

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, de metropool van Maleisië.

Kuala Lumpur, de metropool van Maleisië.

  Gemiddelde kosten in Maleisië

Accommodatie – Spotgoedkope hostels, jeugdherbergen en budgethotelletjes vind je overal doorheen het land. Zeker in de grotere steden. Voor amper vier tot acht euro per nacht kan je een hostel vinden. Een klein beetje meer luxe begint bij 10 tot 12 euro per nacht. Voor vijfsterrenhotels en resorts betaal je ook niet overdreven veel. Prijzen beginnen bij 80 euro per nacht.
Voor een overzicht aan hotels in Maleisië (inclusief prijzen en aanbiedingen) kan je hier en hier een kijkje nemen.

Eten – Streetfood is zoals altijd het meest economisch. Een lekkere maaltijd kan je hier al vinden voor één tot drie euro. Voor Maleisische gerechten betaal je in een restaurant vanaf vier euro. Kan de Maleisische keuken je niet bekoren? Voor meer westerse gerechten betaal je vanaf zes euro per maaltijd.

Vervoer – Taxi’s zijn het meest gebruikte vervoersmiddel. Vrij goedkoop, maar niet spotgoedkoop. Veel taxi’s hebben geen meter; spreek de prijs dus op voorhand af. Om van één deel naar een ander deel in Maleisië te geraken zijn er veel goedkope bussen.

De huizen van de zeenomaden in Borneo (aan de Maleisische kant).

De huizen van de zeenomaden in Borneo (aan de Maleisische kant).

  Tips om geld te besparen in Maleisië

Streetfood – Lekker en perfect om lokale gerechten uit te proberen. ‘s Avonds worden heel wat marktjes uitgestald en vind je ongetwijfeld spotgoedkoop eten.

Trein naar Singapore – Vliegtuigtickets zijn duur. Een leuke uitstap die je kan maken is om voor een dag of twee de grens over te steken naar Singapore. Doe je dat met de trein? Dan betaal je bijna niets. Met het vliegtuig betaal je eenvoudig het tienvoudige.

Mantabuan is het kleinste eiland van het Tun Sakaran Marine Park. Perfect voor te duiken en te relaxen!

Mantabuan is het kleinste eiland van het Tun Sakaran Marine Park. Perfect voor te duiken en te relaxen!

  Wat te doen in Maleisië

Kuala Lumpur – De hoofdstad van Maleisië is natuurlijk een bezoek waard. Houd je wel aan een sobere dresscode; geen shortjes, (tank)topjes, sandalen en flipflops, … Anders krijg je mogelijk een ongemakkelijk gevoel van de mensen die staren.
Eens in Kuala Lumpur kan je het openbaar vervoer gebruiken (trein) om eenvoudig van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te hoppen. Ga zeker naar de Petrona towers.

Stranden bezoeken – Dit landheeft enkele van de mooiste stranden in de wereld. Het zou zonde zijn om deze mooie zeeën niet te bezoeken. Sipadan is geweldig voor duikers. Redang voor als je gewoon een vakantie vol ontspanning wilt.

Wildlife tours – Het land heeft een enorm uitgebreid scala aan bezienswaardigheden en attracties. Verspreid over het vasteland en de eilanden ligt heel wat natuurgebied en nationale parken. Laat je verwonderen door de prachtige natuur en het bijzondere wildlife. De bedreigde orang-oetan’s leven voornamelijk in Borneo.

De prachtige thee plantages van Maleisië op de steile bergflanken van 's lands hoogste bergen.

De prachtige thee plantages van Maleisië op de steile bergflanken van ‘s lands hoogste bergen.

   Vermijden in Maleisië

Alcohol drinken – Dit land is grotendeels moslim. Alcohol drinken is dan ook een groot taboe. Het wordt gedaan, maar zelden.

Niemendalletjes kledij – Shorts, topjes, tanktops, flipflops of nog erger: badpakken. Vermijden waar je kan. Probeer niet te toeristisch over te komen of je zou wel eens onbeleefde Maleisiërs kunnen tegenkomen.

Luxueuze spullen meenemen – Draag geen dure armbanden of halsbanden. Stop je camera in een tas. Het zijn maar enkele tips om ervoor te zorgen dat deze spullen niet worden gejat. Ik hoorde heel wat verhalen van onfortuinlijke toeristen die hun dure speeltjes kwijt raakten aan dieven of dievenbendes.

Bergbeklimmers op de Kinabalu berg in Maleisië.

Bergbeklimmers op de Kinabalu berg in Maleisië.

Reizen en aanbiedingen Maleisië

 Meer info over Maleisië

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam