Auswitch bezoeken

Auswitch bezoeken: info, tips en mijn eigen ervaring

De poolse stad Oświęcim (Auswitch of Auschwitz) werd in 1940 door de Duitsers ingenomen. Eens alle oorspronkelijke inwoners waren weggejaagd, werden er op deze plek verscheidene doorvoer- en vernietigingskampen neergepoot. Oorspronkelijk was het de bedoeling om andere Poolse gevangenissen bij te staan met het opnemen van de vele gevangenen, maar we weten allemaal hoe dat uiteindelijk is uitgedraaid... Het oorspronkelijke kamp voor 10.000 gevangenen groeide uit tot Auswitch-Birkenau en heel wat subkampen. Daar werden miljoenen mensen naartoe gebracht en ter dood opgeschreven.
Wat je te zien krijgt als je Auswitch gaat bezoeken, laat niemand ongedeerd. Iedere bunker zit vol met verhalen, foto's en voorwerpen die je doen terugdenken aan deze gruwel. Dit is tegelijkertijd één van de indrukwekkendste en meest trieste musea ter wereld. Ik vertel je alles wat je moet weten over Auswitch.
Wil je graag meer over mijn eigen ervaring lezen? Lees dan zeker ook dit blogartikel: Auschwitz-Birkenau bezoeken vanuit Krakau.

Auswitch Checkoutsam

Lees meteen meer over…

 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Wat is er te zien?   |
 Vermijden   |    Met een tour naar Auswitch
   |    Hotels in Krakau en Auschwitz

Auswitch bezoeken met of zonder gids?

Ga je Auswitch-Birkenau zelf bezoeken en twijfel je nog of je dat met of zonder gids moet doen? Het is zeker mogelijk om beide kampen te bezoeken zonder een gids, maar persoonlijk vind ik dat de informatie dan wel beperkt is. Uiteindelijk kom je toch naar Auschwitz om iets bij te leren, en daarom zou ik zelf wel voor een gids kiezen. Bovendien zijn ze echt niet zo duur (vanaf €24 per persoon, vervoer van en naar Krakau inbegrepen).
Via websites zoals GetYourGuide is het bovendien ook mogelijk om (bijna alle tours) gratis te annuleren tot 24u op voorhand. Als je op het einde nog twijfelt, kan je zo de kampen altijd nog op jezelf verkennen.
Als je graag tickets voor Auschwitz wil combineren met een Nederlandse gids, dan kan je ook eens kijken naar de mogelijkheden bij TicketBar.

Hieronder zijn alvast enkele interessante rondleidingen:

Auschwitz I, het oorspronkelijk enige kamp van Auschwitz. Het zat al gauw overvol en nieuwe kampen werden bijgebouwd.

Auschwitz I, het eerste en oorspronkelijk enige kamp van Auschwitz. Het zat al snel overvol en nieuwe kampen werden bijgebouwd.

  Wat kost een bezoek aan Auswitch?

Lokaal geld – In Polen betaalt men met de Zloty. Voor actuele wisselkoersen ten opzichte van de euro kan je kijken op Travelex. Op deze website kan je meteen ook enkele Poolse zloty omwisselen zonder commissie en vervolgens het geld afhalen in een wisselkantoor of op de luchthaven. Volgens mij is dat geen slecht idee, want de Poolse wisselkantoren durven hoge commissies te vragen. Natuurlijk kan je ook in de bank geld afhalen, maar daar worden ook extra kosten voor aangerekend.

Accommodatie – De grootste kampen van Oświęcim (Auschwitz I en Birkenau) zijn een populaire dagtour vanuit Krakau (vanaf €24 pp). Volgens mij is het zeker mogelijk om beide kampen grondig te verkennen in één dag. Veel langer wil je hier trouwens ook niet doorbrengen, want het doet echt wel wat met je gemoed!
Probeer je uitstap naar Auswitch daarom ook te combineren met andere activiteiten. Ga na je bezoek in ieder geval niet meteen terug naar je kamertje, maar ga nog een wandeling maken of verwen jezelf in een lekker restaurant.

Een jeugdherberg voor avontuurlijke zielen kost in Krakau nog geen €10 per persoon. Een basic tweepersoonskamertje kan al voor €20. Heb je liever wat meer luxe? Vijfsterrenhotels kosten tussen €90 en €200. Vier sterren kunnen al vanaf €65. Kijk voor de beste prijzen in Krakau naar de zoekresultaten op Booking.com en Trivago.

Wil je in Auswitch zelf verblijven? Deze stad is verrassend groot en er zijn heel wat overnachtingsmogelijkheden. Een tweepersoonskamertje kost rond €25 per nacht, en voor diezelfde prijs kan je zelfs al een appartement huren.
Kijk op Booking.com voor alle beschikbare plekken in Oświęcim.

Eten – Binnenin de kampen kan je niet eten. Aan de ingang van Auschwitz I is er wel een klein winkeltje waar je snacks en hapjes kan kopen, maar het best ga je in het centrum zelf voor een degelijk restaurant. Of je neemt natuurlijk een lunchpakket mee, die je ‘s middags buiten het concentratiekamp kan opeten.

   Tip:

Boek je Auschwitz tickets samen met een Nederlandse gids: online vanaf €31,50 per persoon (vervoer vanuit Krakau inbegrepen).
Een Engelstalige gids is mogelijk vanaf €20.

Vervoer – Vanuit Krakau is het ook erg makkelijk om je uitstap zelf te plannen. Dat kan ofwel met de bus, ofwel met de trein.
Zelf raad ik niet aan om met de trein te gaan. Dit vervoersmiddel doet er veel langer over en zet je vrij ver af van beide kampen. Na je treinrit zal je dus nog een taxi of bus moeten nemen om Auswitch te bezoeken. Wil je toch liefst met de trein naar Auschwitz pendelen? Dan kan je die rit online al vastleggen voor €3,5 per persoon.
Beter zijn de rechtstreekse bussen. Een enkel ticket kost dan 15 zloty (€4) en een enkele rit duurt één uur.
Er zijn verschillende tijdstippen van vertrek.
Probeer op tijd aan het punt van vertrek te zijn, want bussen zitten vaak vol (zeker ‘s morgens).

Dit zijn de vertrektijden van deze bussen die je online al kan vastleggen:

  • Bushalte G1: 06:20u, 08:05u, 08:40u, 10:10u, 14:45u en 16:15u.
  • Bushalte G2: 09:10u en 14:20u.
  • Bushalte G3: 09:40u en 15:15u.
  • Bushalte G4: 07:10u, 11:10u en 12:30u.
  • Bushalte G6: 12:00u en 13:30u.

Vanuit Auschwitz I kan je terug pendelen naar Krakau om 10:10u, 11:00u, 12:15u, 13:45u, 15:30u, 16:10u, 16:40u, 17:10u, 18:45u en 19:45u.

Tussen beide kampen (Auswitch I en Birkenau) rijden gratis pendelbussen. Te voet is het zo’n drie kilometer wandelen.

Als je uitgebreider wilt lezen hoe je naar de concentratiekampen geraakt met behulp van het openbaar vervoer raad ik aan dit artikel ook te lezen.

Wil je liever een live gids om al jouw vragen te beantwoorden? Dan kan je ook een dagexcursie vanuit Krakau regelen. Dat kost je €20 tot €35 per persoon. Voor tickets voor Auschwitz met een Nederlandse gids betaal je €31,50 als je online boekt.
Vooral voor Birkenau raad ik een gids aan. Hier staan immers geen extra informatiebordjes.

Goedkope vluchten – Om Auschwitz te bezoeken, moet je natuurlijk wel eerst in Polen geraken. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Krakau. Een enkel vliegtuigticket van België naar Krakau kan al voor €15 als je een beetje flexibel bent.
Zelfs tijdens de vakantieperiodes ben je nog niet veel geld kwijt. Een enkel ticket is dan nog steeds mogelijk voor €26 à €40. Kijk voor prijzen zeker eens op Skyscanner of Momondo.
Hoe ik altijd de goedkoopste vluchten vind, lees je hier.

Excursies – Als je tijdens je bezoek aan Auswitch ook iets wil bijleren, dan is een gegidste daguitstap van Krakau een goed idee. Online zijn er tal van mogelijkheden. Kijk in ieder geval eens naar de mogelijkheden van GetYourGuide en TicketBar.
Rondleidingen met een Nederlandse gids (met tickets voor Auschwitz) zijn ook mogelijk. Prijzen beginnen dan bij €31,50 per persoon. Wil je Auschwitz combineren met de beroemde zoutmijn van Krakau, de Wieliczka zoutmijn, dan betaal je ongeveer €70 per persoon.

Het Auschwitz I kamp. Hier was plaats voor 10,000 gevangenen. Al gauw werden het er honderdduizenden...

Het Auschwitz I kamp. Hier werden honderdduizenden mensen gevangen gehouden.

 Tips om geld te besparen in Auswitch

Regel je uitstap zelf – Een daguitstap naar Auswitch is één van de meest populaire excursies vanuit Krakau. Voor je vervoer en een gids betaal je tussen €20 à €35 per persoon, een Nederlandse gids met vervoer kan dan weer voor €31,50 pp.
Als je liever alles zelf regelt, dan kan je al vervoer regelen voor zeven euro heen-en-terug. Zeker als je met meerdere mensen naar Auschwitz reist, kan het zo veel goedkoper worden.

Neem je lunch mee – Spijtig genoeg zijn er in de buurt van beide kampen niet veel eetgelegenheden. De weinige winkeltjes die er al zijn, hebben niet veel keuze en vragen ook hoge prijzen. Daarom raad ik aan om zelf een lunch mee te nemen of in de stad op zoek te gaan naar een restaurant.

Een van de tentoonstellingen in het museum van Auswitch. Hier zie je een gigantisch boek met bijna alle joodse slachtoffers van de kampen.

In één van de bunkers hangt een gigantisch boek met alle namen van joodse slachtoffers in beide kampen.

  Zeker zien tijdens een bezoek aan Auswitch

Bereid je bezoek goed voor – Probeer je bezoek al een beetje voor te bereiden. Op Netflix (of andere steaming sites) staan tal van documentaires die je een inzicht geven over hoe het leven in Auschwitz was. Ook op YouTube zijn enkele (korte) verhalen en docu’s te vinden.

Daarnaast zijn er ook tal van boeken die je kan doorbladeren om de verschrikkelijke geschiedenis van dit kamp beter te vatten. Mijn gids uit Birkenau raadde de volgende boeken aan: ‘Ik ontsnapte uit Auschwitz‘,  ‘De fotograaf van Auschwitz‘ en ‘Ik overleefde Auschwitz‘.

Natuurlijk is een daguitstap met gids nog een betere manier om een inzicht te krijgen in beide kampen. Zij vertellen je immers niet alleen feiten en weetjes, maar ook aangrijpende verhalen of ze wijzen je op verschrikkelijke details.

Auschwitz I, bunker 5 – Dit is één van de meest aangrijpende bunkers van het volledige kamp. Achter grote glazen ramen zie je een bonte verzameling van achtergelaten of gevonden voorwerpen uit de kampen. Honderden brillen, duizenden schoenen, tienduizenden kookpotten en pannen, … De tweede verdieping toont zelfs een griezelige collectie van tonnen afgeschoren haren…

Auschwitz I, bunker 7 – Dit werd gebruikt als het sanitaire blok en de slaapkamers. Toen dit kamp nog niet uit zijn voegen was getreden, sliepen gevangenen in deze kamers op stro. Niet veel later, werden stapelbedden geïnstalleerd om het plaatsgebrek deels op te lossen. Natuurlijk was dit maar een druppel op een hete plaat, want de vele ziektes die hier uitbraken maken duidelijk dat de levensomstandigheden hier onmenselijk waren.
De badkamers werden nauwelijks onderhouden en waren zo de ideale voedingsbodem voor ziektes. Bovendien kreeg iedere gevangene slechts enkele minuten de tijd om zijn of haar hele ochtendroutine af te werken.

Auschwitz I, bunker 11 – Dit was wellicht de meest gevreesde bunker: het ‘Death block’. Het beruchte Cyclon B gas werd hier voor het eerst gebruikt om mensen te vergassen.
Deze bunker werd vakkundig dichtgemetseld en afgesloten met houten panelen. Dit was met de bedoeling om de gevangenen helemaal hopeloos te maken, maar voornamelijk om ze af te schermen van de aanblikken die zich naast deze ruimte afspeelden. Daar ligt immers een klein pleintje. Aan de achterkant daarvan, werd een griezelig uitziende doodsmuur gemetseld. Duizenden onschuldige slachtoffers werden hier zonder pardon doodgeschoten.

Auschwitz I, Bunker 20 –  De benedenverdieping van deze bunker gaat dieper in over de jodenvervolgingen in Frankrijk en hoe de nazi’s daar aan de macht raakten. Op de tweede verdieping, vind je een kamer die alleen maar over het terreurbewind en de vervolgingen in België praat.
Kijk naar de verschrikkelijke foto’s, lees de propaganda die onder de nazi’s werd verspreid of wees verbaasd van de walgelijke en willekeurige wetten die zij verkondigden.

Auschwitz I, bunker 21 –  Dit deel van het museum spreekt over de vervolgingen in Nederland. Deze bunker hangt vol met mooie en minder mooie foto’s en heel wat interessante stukjes tekst. Vooral de stukjes poëzie vond ik heel erg mooi. Zeker omdat deze ook vandaag nog van toepassing kunnen zijn… Uiteraard gaat een groot deel van de tentoonstelling ook over Anne Frank.

Auschwitz I, bunker 27 – Bij deze bunker kon ik het moeilijk droog houden. Op de benedenverdieping hangt een reusachtig boek terug waarin alle namen van alle joodse slachtoffers staan geschreven. Dit boek is verscheidene meters dik, en het lettertype is bijzonder klein. En dan nog kan je niet vatten hoeveel namen hier staan geprint!
In de kamer ernaast vind je enkele interessante documentaires met verhalen die worden verteld van voormalige gevangenen.
De bovenverdieping exposeert dan weer een lugubere kunstcollectie. Kindertekeningen die in Auswitch werden gevonden werden zorgvuldig gekopieerd en op de witte muur getekend.

Birkenau – Birkenau is het andere kamp van het Auswitch complex en ligt op enkele kilometers van het eerste vernietigingskamp. Uiteindelijk kwamen de meeste mensen hier om het leven, aangezien op deze locatie ook de meeste gaskamers werden gebouwd. Dit deel van het museum is veel minder informatief en daarom raad ik zeker aan om een gids te boeken. Hier speelden zich immers heel wat interessante verhalen af.
Zelfs tijdens een bezoek zonder gids, kan je je al goed inbeelden wat voor gruwelijkheden zich hier hebben afgespeeld. De overblijfselen van prikkeldraad, verroeste treinsporen en ijskoude bunkers doen je gegarandeerd kippenvel krijgen.

Het 'death block', of bunker 11. Tegen deze muur werden willekeurige slachtoffers neergeschoten.

Het ‘death block’, of bunker 11. Tegen deze muur werden willekeurige slachtoffers neergeschoten.

   Vermijden in Auschwitz

Geen respect tonen voor de vele slachtoffers – Er zijn hier miljoenen mensen om het leven gekomen. Het spreek dan ook voor zich dat je ten alle tijde sereen bent en respect toont voor de slachtoffers.

Zonder gids / informatieboekje verkennen – Een gids is aangeraden, maar niet noodzakelijk nodig. Tijdens je bezoek borrelen duizenden vragen in je op, en dan is het wel handig dat je een gids bij je hebt die ze allemaal kan beantwoorden. Bovendien hebben zij ook vaak contact gehad met overlevers van de kampen, waardoor zij (verschrikkelijke) verhalen en details kunnen overleveren naar hun toehoorders. Anderzijds, kan je je ook altijd voorbereiden met behulp van documentaires of boeken.
In het bezoekerscentrum van zowel Auschwitz I als Birkenau vind je (Nederlandstalige!) boeken over Auschwitz-Birkenau. De informatieve gids kost ongeveer twee euro. Ik kocht hem ook zelf, maar vond de vertaling nogal ouderwets en niet bijzonder informaties. Gelukkig zijn er ook andere boeken en verhalen die je hier kan aanschaffen om je kennis uit te breiden.
Toch liever een gids? Een begeleide excursie vanuit Krakau kan al voor €25.

Slechts één kamp bezoeken – Het spreekt voor zich dat je beide kampen moet bezoeken. Het is misschien zwaar, maar je móét zowel Auswitch I als Birkenau gezien hebben. Beide kampen zijn volledig verschillend en je kan pas echt snappen hoe het leven in een concentratiekamp was als je beiden hebt bezocht. Je kan tussen de kampen pendelen met een gratis bus.

Wees niet gehaast – Er is heel veel te zien in beide kampen. Wellicht breng je het grootste deel van je dag door in Auschwitz I, omdat hier het meeste te zien valt, maar ook in Birkenau kan je enkele uren doorbrengen. Met een gids ben je ook minstens een halve dag weg. Eventueel kan je je uitstap ook combineren met een andere uitstap, zoals een bezoek aan de zoutgrotten van Wieliczka.

In de bunkers van Auschwitz I vind je informatieve musea die je gegarandeerd een krop in de keel zullen bezorgen.

In de bunkers van Auschwitz I vind je informatieve musea die je gegarandeerd een krop in de keel zullen bezorgen.

 Begeleid Auswitch bezoeken (gids & vervoer)

Wil je de meest beruchte concentratiekampen ter wereld met eigen ogen aanschouwen? Voor een vlot verloop van de dag raad ik aan om een gegidste uitstap te regelen. Bovendien krijg je bij de meeste van deze tours ook nog een interessante gids die je alles vertelt over beide vernietigingskampen.

Hotels in Krakau en Auschwitz

Een bezoek aan Auschwitz is bijzonder vermoeiend. Zorg er dus voor dat je uitgerust bent! Ook na afloop is een beetje rust en comfort wenselijk. In dit lijstje som ik twee hotels op bij de concentratiekampen zelf, maar ook vijf hotels in Krakau. Want daar is ook heel wat van deze vreselijke geschiedenis te ontdekken!

Hotel Olecki (Auschwitz)

Hotel Olecki is een rustig en sereen hotel in Auschwitz. De kamers van de accommodatie zijn heel sober ingericht, ideaal wanneer je even wilt bekomen aan je bezoeken aan Auschwitz-Birkenau. ’s Morgens wordt er een fijn ontbijt geserveerd en in het hotel is ook een restaurant aanwezig. De menu is beperkt, maar je kan er zowel typische Poolse als Europese gerechten bestellen.

Hotel Olecki is ideaal gelegen als je naar Polen bent gereisd voor een bezoek aan Auswitch. Het oude concentratiekamp ligt amper op 200 meter stappen. Het centrum van de stad ligt op twee kilometer wandelen. Wil je ook graag Krakau bezoeken? Dan kan je het openbaar vervoer nemen aan het treinstation van Babenhausen.

Logeren in Hotel Olecki kan al voor zo’n €44 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Olecki Auschwitz

© Hotel Olecki

Hotel Imperiale (Auschwitz)

Als je een bezoek aan Auswitch plant, is hotel Imperiale een comfortabele uitvalsbasis. De kamers zijn bekleed met warme, gezellige kleuren voor een goede nachtrust voor of na je uitstap naar Auschwitz-Birkenau. Het personeel zorgt elke ochtend voor een stevig ontbijt dat je goed kan gebruiken als je een hele dag gaat wandelen. Hotel Imperiale heeft ook een bar waar je kan bekomen na je bezoek aan het staatsmuseum.

Dit rustige hotel ligt vlak aan Auschwitz en naar Birkenau is het nog een kwartiertje wandelen. Vergeet ook niet dat je, om van kamp tot kamp te gaan, altijd gebruik kan maken van de gratis pendelbussen. In de stad Auschwitz valt er verder niet veel te bezoeken. Als je er langer dan twee dagen verblijft, kan je even verderop wel naar het sport- en recreatiecentrum gaan.

In Hotel Imperiale betaal je €71 per nacht voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Auswitch bezoeken hotel Imperiale

© Hotel Imperiale

Hotel Nowa Panorama (Krakau)

Nowa Panorama is een comfortabel, net hotel in Krakau. De kamers zijn heel sober ingericht, maar toch is alles aanwezig wat je nodig hebt voor je overnachting. Elke ochtend voorziet het hotel een lekker ontbijt zodat je de dag goed kan starten. Als je met de auto naar Krakau bent gereisd, is er gratis parkeergelegenheid in het Hotel Nowa Panorama. Verder vind je er ook een rustige ontspanningsruimte en bar.

Het hotel is omgeven door heel wat groen, maar ligt tegelijk toch in het centrum van Krakau. De oude binnenstad is dan weer wel iets meer dan drie kilometer verwijderd van de accommodatie. Gelukkig vind je vlakbij een tram- en bushalte waarmee je het historisch centrum snel kan bereiken. In de buurt van de accommodatie vind je wel het Heiligdom van de Goddelijke Genade dat zeker een bezoekje waard is.

Je kan al vanaf €35 per nacht een tweepersoonskamer boeken in het Nowa Panorama hotel.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Nowa Panorama Krakau Auswitch

© Hotel Nowa Panorama

Benefis Boutique Hotel (Krakau)

Bescheiden, maar toch modern. Zo kan je het Benefis Boutique Hotel omschrijven. Als je van plan bent om Krakau of Auschwitz te bezoeken met een grote groep, dan zit je hier goed. De kamers zijn comfortabel met in elke suite een statement kunstwerk. Er is een sfeervol restaurant met voor ieder wat wils op het menu, ideaal om te ontspannen na een vermoeiende uitstap.

Het kleinschalige boetiekhoetel ligt op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau. De Koninklijke Burcht, het centrale marktplein en het oude centrum liggen op minder dan tien minuten wandelen va de accommodatie. Geen slecht idee, als je nog even je zinnen wil verzetten.
De sympathieke medewerkers van Benefis Boutique Hotel geven je bovendien heel graag tips over wat je allemaal kan bezichtigen en hoe je het best tickets kan regelen voor de bezienswaardigheden.

Een nacht in het bescheiden Benefis Boutique Hotel kost je ongeveer €76 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Auswitch hotel Krakau Benefis Boutique hotel

© Benefis Boutique hotel

Hotel Amber (Krakau)

Hotel Amber is een indrukwekkend hotel in een rustige straat in het historisch centrum van Krakau. De accommodatie heeft een elegante roze-witte renaissance gevel waar je onmiddellijk verliefd op wordt. Hierdoor lijkt het pension een pak duurder dan het werkelijk is. De kamers zijn een gezellige mix van moderne interieurs met neutrale tinten en Art Deco invloeden. ’s Morgens geniet je van een een heerlijk ontbijt en als gast mag je gratis gebruikmaken van de sauna en fitness.

Dit hotel in Krakau is een onberispelijke en vriendelijke uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. De Grote Markt, het Oude Theater en de Pryzmat Art Gallery liggen op minder dan een kwartier wandelen vanuit Hotel Amber. Als je ’s avonds graag wilt dineren in één van de nabijgelegen restaurants helpt het personeel van het hotel je maar al te graag met een reservatie.

Overnachten in een tweepersoonskamer van Hotel Amber kan vanaf €109 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Amber Krakau

© Hotel Amber

Hotel Pod Różą (Krakau)

Dit is Krakau’s eerste hotel in het hart van het oud historisch centrum. De originele erfgoedkenmerken met hun traditionele Europese elegantie zijn mooi samen gesmolten met moderne luxe. Onder een glazen dak op de prachtige voormalige binnenplaats van Hotel Pod Różą zijn er twee restaurants waar je kan kiezen tussen Poolse of Italiaanse gerechten. De accommodatie is een luxueuze uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Dankzij de centrale ligging van dit hotel in Krakau vind je in de buurt heel wat populaire bezienswaardigheden die je niet wilt missen tijdens je verblijf in Polen. Op een boogscheut van Hotel Pod Różą vind je de Grote Markt en het Koninklijk Kasteel van Wawel. Bezoek ook eens de Joodse wijk Kazimierz waar je helemaal ondergedompeld wordt in de geschiedenis. Hier kan je je wellicht al een beetje voorbereiden op je bezoek aan Auswitch.

Per nacht betaal je in Hotel Pod Różą €109 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Pod Roza Krakau

© Pod Różą

Hotel Copernicus (Krakau)

Hotel Copernicus is echt bijzonder met haar renaissance fresco’s, gebeeldhouwde stenen portalen en gotische kamers met donker hout en fluweel. Het hotel heeft een prachtig dakterras met bar en adembenemend uitzicht over het oude centrum van Krakau. In de gewelfde kelders van de accommodatie is er een zwembad en sauna. Vergeet zeker niet te dineren in het bekroonde Poolse restaurant van Hotel Copernicus.

Vanuit deze 5-sterrenaccommodatie is het slechts drie minuten wandelen naar het Koninklijk Paleis op de Wawel. De Grote Markt en de Joodse Wijk van Kazimierz liggen ook op een steenworp van het pension. In de omgeving van het hotel vind je trouwens ook heel wat kunstgalerijen en musea.

Vanaf €188 per nacht kan je logeren in een tweepersoonskamer in Hotel Copernicus.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hotel Copernicus Krakau Auschwitz

© Hotel Copernicus

 Meer info over Auswitch

Virtueel bezoek aan Auswitch

Ben je benieuwd geworden naar Auschwitz-Birkenau, maar kan je momenteel niet naar daar reizen? Dan is deze interactieve video misschien wel leuk!
Sleep je muis naar links en rechts om je uitzichtpunt te veranderen (met telefoon of tablet gewoon links of rechts swipen). Tijdens deze virtuele rondleiding krijg je ook al interessante feitjes en weetjes te horen over beide kampen.

Inside Auschwitz – English version in 360°/VR

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Gerelateerde artikels

Bekijk alles  

10 Bezienswaardigheden in Krakau en omgeving

Krakau bezienswaardigheden
 Auschwitz bezoeken: met of zonder gids?   |    De zoutmijn van Krakau: Wieliczka |  Handige info over Krakau Ga je op citytrip naar Krakau en ben je op zoek naar dingen om te doen? In dit artikel som ik alvast enkele mooie bezienswaardigheden op. Zoek je naar meer inspiratie
Lees verder  

Rondreis in Polen

Rondreis Polen
Polen is een gigantisch land en er valt ontzettend veel te ontdekken. Toch kan je je vakantie zo lang maken als je zelf wilt. Een rondreis door Polen hoeft geen verschillende weken in beslag te nemen! Met één week in dit Oost-Europese land kan je al heel wat zien. Regel je liefst alles
Lees verder  


In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!