Chiang Rai

Chiang Rai reisgids

Chiang Rai is niet te verwarren met Chiang Mai. Deze steden liggen immers op een drietal uur van elkaar verwijdert. Een daguitstap van Chiang Mai naar Chiang Rai is zeker de moeite, maar is wel vermoeiend. Te lang in Chiang Rai blijven is dan ook weer niet nodig. Als je de keuze hebt is twee volle dagen goed genoeg om de stad te ontdekken. Deze stad maakt deel uit van de gouden driehoek (Thailand - Myanmar - Laos) en grenst zelf aan een stukje niemandsland. Vanuit Chiang Mai of Chiang Rai kan je een boottocht nemen die je even naar Laos brengt, maar dit is de moeite niet waard. Als het in je tour inbegrepen zit, waarom niet. Maar speciaal daarvoor naar Chiang Rai reizen moet je zeker niet doen. In Chiang Rai staan enkele van de mooiste tempels in de noordelijke regionen van Thailand. Naast de tempels zijn ook heel wat culturele, geschiedkundige en natuurlijke fenomenen de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

De prachtige natuur van Chiang rai.

De prachtige natuur van Chiang rai.

  Gemiddelde kosten in Chiang Rai

Accommodatie Heel veel jeugdherbergen zijn er niet te vinden in Chiang Rai. Door deze kleine concurrentie zijn de prijzen dan ook vrij duur voor Thailand. Een bed op een slaapzaal kost je tussen 200 en 350 THB.
Voor een standaard budgetkamertje betaal je tussen 400 en 800 THB, terwijl je een luxueus hotel of ressort al kan vinden voor 500 THB per nacht.
Voor een overzicht aan alle accommodaties kan je hier terecht en via deze website.
Alle hostels of jeugdherbergen vind je op deze pagina.

Eten Heel gelijklopend met Chiang Mai. Het goedkoopste dat je vind zal tussen 30 en 100 THB liggen. In een restaurant kunnen prijzen voor lokale gerechten iets meer dan 200 THB kosten.

Vervoer Tuktuk’s, taxi’s en bromfietsen zijn ook goed vertegenwoordigd in Chiang Rai. Over het algemeen zijn bromfietsen het goedkoopst, gevolgd door tuktuk’s en taxi’s.

De witte tempel van Chiang Rai heeft een erg uniek toilet... Eentje uit goud!

De witte tempel van Chiang Rai heeft een erg uniek toilet… Eentje uit goud!

   Tips om geld te besparen in Chiang Rai

Boek een dagtour vanuit Chiang Mai Hoewel Chiang Rai best mooi is, hoef je er geen week te blijven. Op één dag kan je de highlights van Chiang Rai zeker zien. Vanuit Chiang Mai zijn er verschillende tour operators die een daguitstap maken naar hun stadsgebuur. Vroeg vertrekken (rond 08:00u ’s morgens) en laat terugkomen (rond 20:00u) moet je wel zien zitten. Een enkele rit is immers al drie uur. Deze ritten zijn wel vaak goed ingedeeld. Zo zie je onderweg ook nog wat zaken, die de rit veel korter doen aanvoelen.

Door een dagtour te boeken hoef je geen accommodatie en eten te zoeken / regelen. Wat je weer geld bespaart.

Afdingen – Zoals overal in Thailand. Ding bij alles af. Je kan vaak tot de helft van de prijs krijgen als je een beetje doorzet. Bovendien hebben heel wat winkeltjes dezelfde voorwerpen. Als je dus een beetje zoekt, kan je zeker kortingen krijgen.
In winkels met vaste prijzen en restaurants kan je niet afdingen.

Een jong meisje van de Long Neck Tribe.

Een jong meisje van de Long Neck Tribe.

   Wat te doen in Chiang Rai

Wat Rong Khun Of de witte tempel. Volgens mij een van de prachtigste tempels die ik zag in Thailand. Een gigantische tempel met prachtige taferelen, volledig afgebeeld in het wit en volgens mij ook spiegelglas. Zelf het gouden toilet is indrukwekkend!

Chiang Rai Night Market Marktjes afschuimen is altijd gezellig. Zeker als je dat ook ’s avonds nog kan doen! Van 18:00u tot 02:00u ’s nachts verkopen lokale stammen hun zelfgemaakte producten op deze markt, te vinden in het centrum van Chiang Rai.

Bezoek ethnische stammen In de omgeving van Chiang Rai wonen heel wat ethnische stammen, zoals de Karen Long Neck Tribe en de Hilltribe. Ga zeker een kijkje nemen hoe deze mensen zich, ook vandaag nog, vasthechten aan hun eeuwenoude cultuur.

De witte tempel van Chiang Rai is een meesterwerk!

De witte tempel van Chiang Rai is een meesterwerk!

   Vermijden in Chiang Rai

Boottocht Golden Triangle Het klinkt misschien leuk; een boottochtje maken op de Mekong Rivier die de drie landen, Thailand – Myanmar en Laos, met elkaar verbinden. Maar eigenlijk is het best saai. Je zit gewoon op een bootje in een vuile rivier en mag daarna (in sommige gevallen) even naar Laos. Stel je daar niets bij voor, want je wordt gedropt in een toeristisch stukje niemandsland waar verkopers je allerlei spulletjes proberen te verkopen.
Je kan de Golden Triangle perfect zien vanaf de kade.

Drugs – Chiang Rai was vroeger een belangrijke stad in verband met de opiumplantages in Thailand. Als overblijfsel kan je daardoor af en toe nog worden aangesproken om drugs te kopen. Loop gewoon weg en bedankt vriendelijk.

Wat Rong Khun of de witte tempel in Chiang Rai.

Wat Rong Khun of de witte tempel in Chiang Rai.

Reizen en aanbiedingen Thailand

 Meer info over Chiang Rai

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Gerelateerde artikels

Bekijk alles  

Ethisch omgaan met olifanten in Thailand

Thailand ethisch olifanten rijden
  Vooraleer ik begin met deze verschrikkelijke mishandeling van olifanten aan te kaarten, wil ik ook wel melden dat sommige reisorganisaties actief handelen in het afschaffen van allerlei onethische tours met dieren. Tui (vluchten en reizen) besliste nog niet zo lang geleden dat zij ni
Lees verder  


In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Check Out Sam

Check Out Sam