Phuket

Phuket reisgids

Phuket krijgt vaak de onverdienstelijke naam van grootste Thaise prostitutie stad met zich mee. Hoewel de dames van plezier er wellicht in grote getale aanwezig zijn is er veel meer te zien in deze tweede metropool van Thailand.
De grote uitgaansbuurt (Bangla Road) is niet te missen door de vele lichtdecoraties. Rond dit punt vind je ook de meeste massagehuizen met iets extra’s terug. Vanuit Phuket kan je ook eenvoudig tours ondernemen naar enkele van de omliggende eilanden. Het feesteiland Koh Phi Phi, maar evengoed beschermde natuurwonderen zoals de Similan eilanden. Als je van plan bent om een duikcursus te volgen in Thailand is Phuket trouwens de beste keuze. Veel Engelstalige en Franstalige bedrijven hebben hier voet aan grond gezet, waardoor je gegarandeerd een uitstekende initiatie of scholing krijgt.

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 14 juni, 2017

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Banana beach in Phuket is één van de vele paradijselijke stranden.

Banana beach in Phuket is één van de vele paradijselijke stranden.

   Gemiddelde kosten in Phuket

Accommodatie – Iets duurder dan Krabi (andere grote stad in het zuiden van Thailand), maar nog steeds goedkoop.
Voor een hostel of jeugdherberg betaal je ongeveer 100 – 300 THB of iets meer. Een aanrader is het Capsule Hostel in Patong Beach; erg ruim, schoon en door de capsulevorm heb je veel privacy. Ook al lig je op een slaapzaal. Bovendien ligt het pal in het centrum van Bangla road. Vraag wel even waar het precies is, want je loopt het eenvoudig voorbij.
Voor een goedkoop hotelletje betaal je niet veel meer. Tussen 200 en 500 THB per nacht.
Vier- of vijfsterrenhotels en resorts kosten minimaal 750 THB en lopen op tot 4000 THB per dag.
Voor een overzicht van alle hotels in het Phuket district kan je hier en hier een kijkje nemen.

Eten – Phuket is erg gefocust op toerisme, daardoor vind je doorheen heel de stad heel wat Europees en westers voedsel terug. Prijzen voor dit Europese voedsel zijn iets hoger dan lokaal eten. Reken op 150 à 200 THB. Voor lokale specialiteiten betaal je vanaf 50 THB.
Ga ’s avonds zeker eens langs de stranden wandelen. Daar staan altijd wel enkele foodcarts met lekkere pannenkoeken en wafels.

Vervoer – Openbaar vervoer in Phuket is vrijwel niet bestaand. Af en toe komt er een bus langs, maar die is op onregelmatige tijdstippen. Regel dus zelf vervoer door middel van een taxi, tuk tuk of bromfiets. Deze laatste is het goedkoopst. Taxi’s en tuk tuk’s kosten je ongeveer het zelfde.

De Chalong tempel van Phuket.

De Chalong tempel van Phuket.

   Tips om geld te besparen in Phuket

Street food – Zoals overal in Thailand is street food het goedkoopste voedsel die je kan vinden, maar daarom niet minder lekker. Vaak zelf beter!

Vervoersafspraken – Spreek met je chauffeur op voorhand al een prijs af. Zo voorkom je ergernis en vervelende verrassingen.

Ding af – Op marktjes, bij chauffeurs, zelfs bij sommige winkeltjes kan je de prijs met een pak verminderen. Laat je niet intimideren en laat de oorspronkelijke prijs kelderen. Alsof je leven er van af hangt!

Vergelijk tours – Eens je in Phuket bent aangekomen zie je honderden maatschappijen die tours aanbieden. De prijzen kunnen sterk verschillen, maar in feite betaal je voor exact dezelfde tour.

Ik betaalde bijvoorbeeld 50 euro voor een tour naar de similan eilanden. Toen ik aan mijn medepassagiers vroeg hoeveel zij betalen vertelden ze me dat ze 65 euro hadden betaald…

De laagste prijs kan je gegarandeerd terugvinden op onze touring pagina.

Laat je mond openvallen bij een ladyboy show in Phuket! Zie jij het verschil nog?

Laat je mond openvallen bij een ladyboy show in Phuket! Zie jij het verschil nog?

   Wat te doen in Phuket

Duiken – Rondom Phuket liggen enkele van de mooiste duiklocaties in Thailand. Maak kennis met de prachtige onderwaterwereld en laat je overweldigen. Een duikinitiatie is vaak niet de moeite, omdat je te veel rekening moet houden met allerlei technische zaken. Kies voor een PADI open water course en geniet van drie dagen duiken. Op de eerste dag leer je alle technische zaken, op dag twee en drie kan je heerlijk genieten van vissen, koralen en meer. Bovendien kan je daarna overal ter wereld duiken met je open water diploma.

Bezoek Big Buddha – Tempels of religieuze bouwwerken zijn hier moeilijk te bespeuren. Als je die toch wilt zien, ga je best even naar de Big Buddha.

Dit grote beeld van een Buddha staat bovenop een berg die uitzicht geeft over volledig Phuket. Zeker de moeite waard.

Uitgaan – Bangla Road (Patong Beach) is heerlijk om te zitten. Al is het maar om de massa’s toeristen voorbij te zien stromen. Hoe later het wordt, hoe gretiger de straatmadeliefjes worden en hoe meer ze in hun opzet slagen om dronken mannen te doen betalen voor hun diensten. Voor de rest kan je gewoon feesten tot je er (letterlijk) bij neervalt! Bruisende beats in openlucht bars klonken nog nooit zo goed!

Ping-pong show (18+) – Het klinkt ranzig – en eigenlijk is het ook gewoon goor – maar toch is het een once in a lifetime experience. Ga zeker een kijkje nemen naar één van de vele ping-pong shows waar vrouwen ping-pong balletjes en andere voorwerpen uit hun onderste lichaamsdelen laten schieten.

Ladyboy shows – Thailand staat bekend om zijn tolerantie van transeksuelen. In deze badstad is er dan ook een bruisend uitgaansleven voor dit derde geslacht! Iedere avond zijn er wel ergens leuke ladyboy shows te zien. Laat je bekoren door het verschrikkelijk slechte playbacken van deze diva’s. Laat je vooral door verstomming slaan, want je kan vaak gewoon niet merken dat het om een (ex)-man gaat!

Chalong tempel – In Phuket zijn niet bijzonder veel tempels. Als je niet verder gaat naar Bangkok of Chiang Mai, dan moet je toch wel één tempel zien… Kies dan voor Chalong! Een prachtig tempel complex met meerdere tempels met een majestueus en zelf een beetje kitscherig exterieur én interieur.

Patong Beach, dé uitgaansplek van Phuket.

Patong Beach, dé uitgaansplek van Phuket.

   Vermijden in Phuket

Onveilig vrijen – Dit is een seksueel erg actieve stad, het is dus ook niet zo vreemd als je er een one-night-stand hebt (of wie weet wel je toekomstige geliefde?). Let in ieder geval op voor SOA’s. Veilig vrijen is een must.

Dieronvriendelijke tours en parken – Vooral olifanten en tijgers krijgen een niet zo mooi bestaan in deze Thaise stad. Vermijd olifantenshows (kunstjes, schilderijen, …) en plaatsen zoals Tiger Kingdom.

Vele dierenactivisten toonden aan dat de diertjes in verschrikkelijke levensomstandigheden werden grootgebracht en dagelijks nog steeds worden mishandelt.

Moeder natuur doet tijdens de zonsondergang goed haar best in Phuket!

Moeder natuur doet tijdens de zonsondergang goed haar best in Phuket!

Reizen en aanbiedingen Thailand

 Meer info over Phuket

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Gerelateerde artikels

Bekijk alles  


Ethisch omgaan met olifanten in Thailand

Thailand ethisch olifanten rijden
  Vooraleer ik begin met deze verschrikkelijke mishandeling van olifanten aan te kaarten, wil ik ook wel melden dat sommige reisorganisaties actief handelen in het afschaffen van allerlei onethische tours met dieren. Tui (vluchten en reizen) besliste nog niet zo lang geleden dat zij ni
Lees verder  

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Check Out Sam

Check Out Sam