Chicago reisgids

Chicago wordt ook wel eens de winderige stad of the windy city genoemd. De betekenis van deze naam speelt niet alleen in op het winderige klimaat, maar ook op de wispelturige politiek van Chicago. De stad die dezelfde naam deelt als de meest succesvolle Broadway Musical ligt in het binnenland van de VS en grenst aan Canada.
Door het gigantische Michigan meer lijk je dat soms te vergeten en denk je dat de stad aan de Atlantische Oceaan grenst.
In de zomer zijn de temperaturen erg aangenaam in Chicago en kan je gerust in shorts en topjes rondlopen. De winters daarentegen zijn bijna dodelijk. Meters sneeuw, liters regen en verschrikkelijke temperaturen. In Chicago wonen is geen pretje. Bezoeken daarentegen is heel fijn.
Het centrum van Chicago staat volgebouwd met skyscrapers en is voorzien van de beste shopping gelegenheden. Doe zeker de Magnificent Mile als je wilt shoppen. Eén mijl lang vind je gegarandeerd de beste winkels! Ga ook een kijkje nemen naar de wijken die iets buiten het centrum liggen. Deze zijn uniek en erg mooi. Maar ga niet te ver, want bepaalde wijken in Chicago zijn heel gevaarlijk.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Aanschouw de fenomenale architectuur van Chicago vanaf het water met een van de vele boot tours.

Aanschouw de fenomenale architectuur van Chicago vanaf het water met een van de vele boot tours.

  Gemiddelde kosten in Chicago

Accommodatie – Gelijklopende prijzen met de rest van Amerika. Voor een hostel betaal je iets meer dan 20$ per nacht. Voor een aparte kamer (tweepersoons) betaal je minstens 60$. Slaapplekken dichter bij het centrum kosten je zeker 100 USD.
Voor een overzicht aan accommodatie + prijs kan je hier kijken. Prijzen vergelijken doe je het best via trivago.
Voor hostels neem je dan weer beter een kijkje op HostelsClub.

Eten – Er zijn veel mogelijkheden om te eten in Chicago. Door de concurrentiedruk worden de prijzen dan ook vrij laag gehouden. Prijzen om te lunchen of dineren liggen tussen 9 en 30 USD per persoon. De befaamde deep dish pizza kost je ongeveer 15$ (één persoon) en 20$ voor een grotere pizza voor twee of meer personen.

Vervoer – Het openbaar vervoer in Chicago is uitstekend. Vanuit de luchthaven kan je vrij snel en gemakkelijk in het centrum geraken met de metro. Afhankelijk van waar je moet zijn kost het je 5 of 2,25$. Een enkel ticket voor de bus of de metro kost je 2,25$. Als je van plan bent om het openbaar vervoer regelmatig te gebruiken is een weekpas misschien interessanter.

Het Art Institute van Chicago werd bekroond als het #1 museum van de wereld!

Het Art Institute van Chicago werd bekroond als het #1 museum van de wereld!

  Tips om geld te besparen in Chicago

Gratis naar de zoo – Ga naar de Lincoln Park zoo en ga er beestjes kijken. Er is geen toegang te betalen en het uitzicht is verbluffend. Je kan perfect de skyline van Chicago zien vanop een brugje in het park.

Skydeck dag en nacht – Om helemaal bovenaan de Willis Tower op het Skydeck te raken ga je best iets voor zonsondergang. Zo kan je Chicago overdag, bij zonsondergang en bij nacht zien. Drie vliegen in één klap!
Reken er wel op dat je enige tijd zal moeten aanschuiven voor je boven de Willis Tower op het Skydeck aankomt.

Chicago leeft 24u op 24u. Er is geen moment stilte in deze metropool!

Chicago leeft 24u op 24u. Er is geen moment stilte in deze metropool!

  Wat te doen in Chicago

Willis Skydeck – – In het verleden genoot ik al van meerdere uitzichten op hoge gebouwen en het uitzicht is telkens weer geweldig, maar mijn absolute favoriet was toch wel het uitzicht op de Willis Tower. Simpelweg omdat er glazen cabines zijn gemaakt waarin je kan staan. Het lijkt net alsof je boven de toren zweeft, want je staat letterlijk op een glazen vloer. Niet voor doetjes!

Chicago Millenium Park – Een gezellig park in het centrum van Chicago, waar je ook de Cloud Gate kan gaan bezichtigen (door de inwoners ook de ‘Bean’ of boon genoemd). Ga zeker ook eens naar de openluchtconcertzaal in het midden van het park. Als je geluk hebt kan je er een gratis concert meepikken.

Magnificent Mile – Ben je een shopaholic, dan is dit zeker een must. De Magnificent Mile loopt van de Chicago rivier tot Oak Street en maakt deel uit van de bekende Michigan Avenue. Wees bereid om heel wat dollars uit te geven, want er zijn ook best wat interessante outlet stores langs deze baan.

Architectuur spotten – Chicago staat bekend om zijn uitzonderlijke architectuur. Een boottochtje op de Chicago River bied je een prachtig uitzicht op de mooie architectuur die Chicago te bieden heeft. Ervaren gidsen die de boottochten begeleiden geven je interessante weetjes mee over de mooie bouwwerken in de omgeving.

Art Institute of Chicago – Ik hou zelden van musea, en bij het Art Institute of Chicago was dat voor mij dan ook niet anders. Toch zet ik het museum in dit lijstje omdat het bekroond is als één van de mooiste musea van de wereld. Er hangen heel wat bekende kunstwerken en er zijn ook leuke, kleinere exposities die regelmatig veranderen. Voor mensen die musea al gauw saai vinden raad ik het museum wel niet aan. Maar langs de andere kant is kunst ook zo subjectief om te beoordelen… Dus wie weet vind jij het wel geweldig?

Skyline bewonderen – Laat je mond openvallen door de prachtige skyline van Chicago. De beste plekjes om de skyline te bezichtigen zijn (volgens mij) vanuit Lincoln Park Zoo (op het bruggetje nabij het aangelegde moeras), het Adler Planetarium  en vanuit Navy Pier.

Navy Pier – Deze plek is leuk voor jezelf maar ook voor kinderen. Je vindt er een permanent aanwezige kermis met een reuzenrad en een mooi uitzicht over het Michigan meer en de skyline van Chicago.

Deep dish pizza – De culinaire specialiteit van Chicago is de deep dish pizza. Het is een pizza van enkele centimeters hoog met daarin heerlijk veel lagen mozarella, heerlijke tomatensaus en in dit alles Kies je zelf gecombineerde ingrediënten. De lekkerste plekken om een deep dish pizza te gaan eten zijn Giordano’s en Lou Malnati’s. Krijg je de pizza niet op? Vraag ‘m dan zeker mee. Veel te lekker om zomaar weg te gooien!

De cloud gate van Chicago, door locals ook wel de 'bean' (de boon) genoemd.

De cloud gate van Chicago, door locals ook wel de ‘bean’ (de boon) genoemd.

   Vermijden in Chicago

Bussen tijdens spits – Te voet ga je een pak sneller! Als je ziet dat het verkeer vastzit stap je beter uit, of anders verlies je makkelijk enkele kostbare uren. Stap liever over naar een bovengronds metrostation.

Winter – Wanneer je geen inwoner bent van Chicago, is het erg moeilijk om je op de koude winterdagen voor te bereiden. De thermometer zakt makkelijk enkele tientallen graden onder nul en de sneeuwval strooit ongetwijfeld roet in je vakantieplannen. Ga liever tijdens de zomer.

Gevaarlijke buurten – Ga niet onnodig kilometers buiten het centrum. Vermijd buurten zoals Austin, West-Englewood, Humboldt Park en South Shore. Er zijn nog wel meerdere gevaarlijke buurten, maar in het centrum van Chicago zit je daar gelukkig nog enkele kilometers van af.

Probeer de lokale specialiteit zeker uit! De Chicago deep dish pizza is overheerlijk!

Probeer de lokale specialiteit zeker uit! De Chicago deep dish pizza is overheerlijk!

Citytrips en aanbiedingen Verenigde Staten

 Meer info over Chicago

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!