Key West reisgids

Key West is het zuidelijkst gelegen bewoonde eiland van de Verenigde Staten. Het ligt op slechts 145 kilometer van Cuba en heeft dan ook veel invloeden van de nabijgelegen Caraïbische eilanden. Het relaxte, dunbevolkte Key West staat in schril contrast met Miami. Toch zijn er ook veel gelijkenissen, zo is er een vrij bekende feestcultuur en genieten de mensen er ook van de met zon gevulde dagen. Key west is voor vele bekende mensen een paradijs op aarde. Ernest Hemingway en Tennessee Williams brachten er een groot deel van hun leven door. Harry Truman (Een ex-president van de VS) hadden ook een buitenverblijf op dit zuidelijke puntje.
Een bezoek brengen aan het huis van Hemingway en het little white house van Truman zijn dan ook een aangename souvenir als je het eilandje bezoekt.
Grappig weetje: op het eiland kan je heel wat loslopende kippen tegenkomen. Dat komt gewoon door de nalatigheid van vroegere bewoners, waardoor kippen konden ontsnappen. Maar ook het illegaal worden van hanengevechten zit er voor iets tussen.

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

5/5 - (3 votes)
Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Enkele pelikanen in de turquoise wateren rondom Key West.

Enkele pelikanen in de turquoise wateren rondom Key West.

  Gemiddelde kosten in Key West

Accommodatie Het eiland is heel klein en er is dus geen breed scala aan accommodaties. Op het gehele eiland is er maar één hostel (het Seashell Motel en Hostel), maar het ligt wel op een goede locatie. Voor een plekje op een gedeelde kamer betaal je wel veel. Per bed betaal je 44 USD per nacht. Een aparte kamer kost je al meteen 100$ of meer.
Voor een hotel met iets meer luxe betaal je al gauw 140 – 150 $ per nacht. Kijk hier voor een overzicht aan alle hotels, hostels en prijzen. Neem ook een kijkje op trivago.

Eten Zoals alles is ook het eten in Key West vrij duur. Voor een eenvoudige maaltijd betaal je al gauw 17 USD. Een beetje uitgebreider voor 30 à 40 USD.

Vervoer Key West is vrij klein. Het goedkoopste transportmiddel is een fiets die je kan huren voor ongeveer 10$ per dag. Voor de minder sportieve zielen onder ons is er ook de mogelijkheid om een bromfietsje te huren en zelfs een golfkarretje.
Taxi’s zijn er ook, maar alleen op afspraak. Taxi’s kunnen erg veel kosten, dus dat is zeker niet aangeraden.
Voor het openbare vervoer (bussen) betaal je 1 USD per ritje.
Van Miami naar Key west (kijk hier voor tickets en prijzen) betaal je ongeveer 50$ met bus transport.

Vanuit de vuurtoren van Key West krijg je een prachtig uitzicht!

Vanuit de vuurtoren van Key West krijg je een prachtig uitzicht!

  Tips om geld te besparen in Key West

Vertrek vanuit Miami Vlieg naar de luchthaven van Miami of Fort Lauderdale en rijd van daar verder naar de Keys. Meteen naar de luchthaven van Key West vliegen kost je enkele honderden dollars meer.

Ga in ketens eten Het eten kost je pakken goedkoper en is ook best lekker. In Duval Street zijn de meeste mogelijkheden te vinden. Subway en Wendy’s zijn waarschijnlijk de goedkoopste optie. Zelf koken is natuurlijk het goedkoopst.

Blijf niet te lang Eén dag is misschien een beetje kort, maar twee à drie dagen zijn meer dan voldoende om het eiland te ontdekken. Hou je kosten onder controle door niet te lang te boeken.

Ga in de zomer of lente Dan is het off-season in de Keys. Dit is over het algemeen ook de warmste periode en de periode met het minst aantal toeristen. Daardoor dalen de prijzen vrij drastisch. Spijtig genoeg zijn ze nog altijd heel erg hoog.

Heerlijk ontspannen op de paradijselijke stranden van Key West.

Heerlijk ontspannen op de paradijselijke stranden van Key West.

  Wat te doen in Key West

Duiken of snorkelen De wateren rond de Keys wemelen van de tropische vissen. Boek een snorkel- of duiktour en laat je verwonderen door de mooie koralen en zeewezens. Op mijn tour zag ik twee zeeschildpadden, een kleine rifhaai een hamerhoofd haai en heel wat tropische vissen! Als ik er aan terugdenk, gaat m’n hart nog steeds tekeer.

Fietsen Huur een fiets en rijd langs de mooie stranden, de gezellige straatjes en de unieke huizen. Dit alles in combinatie met de immer aanwezige zon tovert zeker en vast een glimlach op je snoet.

Ernest Hemingway House De befaamde schrijver van onder andere ’The Old Man And The Sea’ woonde voor een lange tijd in Key West. Leer hier meer over zijn decadente levensstijl en maak kennis met de snoezige kleinkinderen van zijn befaamde katten met zes tenen!

Zonsondergang aan de dokken Ga naar de dokken om de befaamde zonsondergang van Key West te bekijken. Ook ’s avonds is er heel wat te doen rond de dokken van Key West (Mallory Square). Ga zeker eens langs en steun lokale kunstenaars of bekijk de kunstjes van talenten die met katten jongleren of vlammende zwaarden inslikken.

Dry Tortugas De Dry Tortugas is één van de vele nationale parken in Amerika. Het is een volledig eilandje volgebouwd met een negentiende eeuws fort. De inkom is maar 10$ maar om daar te geraken moet je een pak meer betalen… Tenzij je zelf over een bootje beschikt zijn er maar twee opties. De goedkoopste is met de ferry. Voor 175$ (hier boeken) word je vanuit Key West naar de Dry Tortugas gevaren. Gelukkig zit daar de entreeprijs, ontbijt en lunch al in.
Meer uitgeven kan ook als je gebruik maakt van een Seaplane of zeevliegtuig.

Key west is slechts één stad van de Keys, maar het is wel de meest bezochte.

Key west is slechts één stad van de Keys, maar het is wel de meest bezochte.

   Vermijden in Key West

Te veel dagen boeken – In Key West zijn het vooral de strandactiviteiten die je dagen zullen vullen. Als je wat meer wilt doen dan alleen aan het strand liggen, hoef je echt niet langer te blijven dan twee of drie dagen. Bovendien is het ook een beetje duur om er lang te blijven.

Schuif niet aan bij de boei – Een bekende fotolocatie is de Southernmost Point boei helemaal in het zuiden van het eiland. Er staat vaak een hele rij te wachten om ook even een foto te maken. Fiets regelmatig langs de boei en wacht gewoon tot er niemand staat.

Vanaf Key West kan je met de (dure) boot naar de Dry Tortugas. Een voormalig fort dat een heel eiland inneemt!

Vanaf Key West kan je met de (dure) boot naar de Dry Tortugas. Een voormalig fort dat een heel eiland inneemt!

 Meer info over Key West

5/5 - (3 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Gerelateerde artikels

Bekijk alles  In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Check Out Sam

Check Out Sam