Los Angeles

5/5 - (1 vote)

Los Angeles reisgids

Ikzelf heb Los Angeles voor twee jaar mijn thuisstad mogen noemen. Als er een stad is waar ik een liefdes en haat verhouding mee heb, dan is het zeker Los Angeles. Vergeet de glitter and glamour die je alleen maar op TV ziet. Los Angeles is grotendeels de stad van gebroken dromen en vergane glorie. Natuurlijk zie je her en der wel enkele sterren rondlopen, wereldpremières van nieuwe blockbusters en decadente party animals, maar dit is zeker niet de dagelijkse gang van zaken in the City of Angels. De stad is allesbehalve Europees te noemen. De verschillende wijken liggen ver uit elkaar en het is dan ook koning auto die er de plak zwaait. De samenkomst van meer dan honderd verschillende gelukzoekende nationaliteiten geeft de stad een geweldige culturele achtergrond. Veel van deze gelukzoekers hun dromen werden na enkele jaren al aan diggelen geslagen. Want zeg nu zelf: Wie wilt tegenwoordig niet in de spotlights staan? De concurrentie en competitie is moordend en de cafés, bars en restaurants zijn dan ook voorzien van hordes toekomstige showbiz mensen.
Los Angeles is de stad van tegengestelden. En precies dát is wat het zo aantrekkelijk maakt.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

 

De skyline van Los Angeles wordt 's avonds en 's nachts prachtig verlicht.

De skyline van Los Angeles wordt ’s avonds en ’s nachts prachtig verlicht.

  Gemiddelde kosten in Los Angeles

Accommodatie – De verschillende wijken in Los Angeles zijn erg uiteenlopend qua prijs. Probeer in bekendere buurten te verblijven zoals Hollywood, West Hollywood, Santa Monica of Downtown L.A. In deze omgevingen is trouwens toch het meeste te zien. Een dormitory’ of hostel kost je doorheen de stad iets meer dan 20 USD per nacht. Gelijklopend met de rest van Amerika.
Voor een aparte kamer betaal je minstens 50$ in de verdere buurten van Los Angeles. Voor een motelletje in het centrum van de bovengenoemde wijken betaal je ongeveer 60$.
Luxueuze hotels beginnen bij 75 à 100 USD.

Voor een volledige lijst van accommodaties kan je hier een kijkje nemen en vergelijken op trivago.
Kijk ook eens op hostelsclub voor een lijst met jeugdherbergen in Los Angeles.

Eten – Verbazend genoeg vond ik eten nooit erg duur in Los Angeles. Je kan al een volwaardige maaltijd eten voor minder dan 10$ bij een keten zoals Chipotle. (De porties zijn erg groot in Amerika!)
Op restaurant betaal je iets van een 30-40 USD voor een hoofdgerecht, dessert en drankje.

Vervoer – Eén van de grootste pijnpunten in Los Angeles is het vervoer. Er is weliswaar openbaar vervoer, maar het is ergerlijk traag en ontoereikend voor deze metropool. Voor een enkel ticketje betaal je 1,75$, op voorhand aan te schaffen of op de bus (gepast!) te betalen. Er is ook een metro in Los Angeles, maar deze reikt erg beperkt. Bepaalde attracties zoals Hollywood zijn wel eenvoudig te bereiken met de Metro.
Taxi’s zijn erg duur. Vermijd ze dan ook ten alle koste. Een uitstekende oplossing om het transportprobleem op te lossen zijn de smartphone apps Uber en Lyft. Ze worden door iédéréén gebruikt in L.A. Gemiddeld zijn ze twee tot drie keer goedkoper dan taxi’s.

De befaamde Hollywood letters!

De befaamde Hollywood letters!

  Tips om geld te besparen in Los Angeles

Uber en Lyft – Download de app op je smartphone, want hij kan je tot honderden euro’s besparen. Je rijdt mee met locals tegen de helft of een derde van de prijs die taxi’s je aanrekenen en bovendien hoef je geen tips te geven: dubbele winst!

Geen tips in ketens – Het is de gewoonte om tips (fooien) te geven in Amerika. Dat is echter niet overal nodig. Ketens zoals Starbucks, Wendy’s, Chipotle, Wetzel’s Pretzel’s, In ’N Out Burger, … zijn lekker, goedkoop en fooivrij!

FlyAwayBus – Van de luchthaven naar het centrum van de stad is nog een eindje rijden. Een taxi kost je zeker 60$, een shuttlebusje die op voorhand is geregeld iets van een 15 à 20$, maar de goedkoopste mogelijkheid is om de FlyAwayBus te nemen. Je hoeft niet te reserveren, alleen op te dagen. Het kost je 7$ en zet je af aan Union station; het centrale station in Los Angeles van waar je een vrij goede verbinding hebt naar de overige stadsdelen.

Predrinks – Ga je uit in Los Angeles? Koop je drank op voorhand in een winkel zoals Ralph’s. Bier en andere alcohol zijn ongelooflijk duur in de City of Angels als je uitgaat. Reken op minstens 7$ voor een biertje, 6$ voor een shotje en 10-25$ voor een cocktail.

Los Angeles heeft heel wat stranden. Eén van de leukste is het Santa Monica strand en de befaamde pier.

Los Angeles heeft heel wat stranden. Eén van de leukste is het Santa Monica strand en de befaamde pier.

  Wat te doen in Los Angeles

Muscle Beach Eigenlijk zijn er twee. Beiden zijn te vinden op wandelafstand in Santa Monica. Eentje is een ringenparcours voor gymnasten, het andere is een openlucht fitness waar Arnold Schwarzenegger zijn spieren heeft laten werken.

De Beaches Malibu, Santa Monica, Venice Beach, … Ze hebben allemaal hun eigen cultuur en zijn stuk voor stuk leuk. Ga zeker eens een wandeling maken op de befaamde Santa Monica Pier en mensen spotten in het hippie-achtige Venice Beach. Voor surfers is Huntington Beach het summum.

Hollywood – Overal wordt Hollywood gezien als het centrum van de glitter en glamour. Ga eens een kijkje nemen en zie met je eigen ogen hoe vies Hollywood eigenlijk wel niet is. Naast de kilometerslange walk of fame, het dolby theatre en het Chinese theatre zie je ongetwijfeld ook enkele knettergekke mensen op de straat.

Downtown L.A. – Het enige stukje centrum in Los Angeles. Wolkenkrabbers zijn het niet te noemen, maar toch zijn er enkele hoge gebouwen die over de erg brede lanen van Downtown Los Angeles uittorenen. Ga zeker eens naar het fashion district waar vele goedkope marktjes te vinden zijn.

Halloween in West-Hollywood – Ben je in Los Angeles tijdens Halloween? Goed. Ga op 31 oktober zeker naar West Hollywood en verkleed je in om het even wat. Je wordt vergezeld door massa’s mensen die over de vijf kilometer lange straat paraderen die speciaal voor vanavond is vrijgemaakt. Dit is één van de grootste Halloween parade’s in de wereld en dit mag je dus niet missen!

Gay Pride – Vergeet de beelden die je vaak op TV ziet van schaarsgeklede mannen en vrouwen of dragqueens en travestieten. Natuurlijk zijn er wel enkelen, maar de overgrote meerderheid die deelneemt aan deze gigantische gay pride zijn doodgewone mensen.
De gay pride begint ’s morgens en mondt uit in een gigantisch festival in West-Hollywood. Bekende sterren zoals Ke$ha (2015) en Demi Lovato (2014) treden op en gaan daarna mee clubben met alle feestvierders.

Beverly Hills – De shoppingplaats van de jetsets. Ga naar Beverly Hills en Rodeo Drive om je een ongeluk te schrikken van de prijskaartjes. 250$ voor een paar sokken? Iéts te duur voor mij…

Shop ’til you drop – L.A. heeft ongelooflijk veel winkelcentra, outlet stores en interessante koopjes. Voor goedkope merkkledij moet je een bezoekje brengen aan Ross, Marshall’s, TJ Max en Nordstrom Rack.
Voor een indrukwekkend winkelcentrum ga je best naar het Beverly center op Beverly Boulevard.

Partytime – Alcohol is duur, maar de feestjes zijn heerlijk! De populairste plekjes om uit te gaan zijn Silverlake en West Hollywood. Niet echt een club, maar wel gezellig voor een drankje is The Edison in Downtown L.A.

Eten – Hoewel Amerika vaak geen hoogstaande culinaire cultuur heeft, is er heel wat lekkers in Los Angeles te bespeuren. Dat komt door de vele culturen die daar aanwezig zijn. Voor overheerlijk Italiaans eten in een authentieke setting (Marilyn Monroe en Frank Sinatra waren er vaste gasten!) moet je zeker naar Micelli’s in Hollywood gaan. Goedkope, maar overheerlijke fastfoodketens zijn In ’N Out Burger (alleen in Californië) en Chipotle.
Probeer ook eens een Korean BBQ; gezellig, lekker en zo veel eten als je wil.

De Rodeo Drive in Los Angeles is voor de rich and famous... En de nieuwsgierige toeristen!

De Rodeo Drive in Los Angeles is voor de rich and famous… En de nieuwsgierige toeristen!

   Vermijden in Los Angeles

Te lang op de bus zitten – De airco op de bus draait op volle toeren, terwijl het buiten heerlijk warm is. Van centraal Hollywood naar Santa Monica met de bus is geen goed idee als je geen extra jasje meeneemt. Verkoudheid verzekerd.

Taxi’s – Ze zijn onbetrouwbaar, weinig te vinden in het straatbeeld en kosten je heel wat geld.

Niet toeristische wijken – Ga gerust eens een kijkje nemen buiten Hollywood, West-Hollywood en Downtown, maar vermijd buurten zoals Skid Row, Watts en Compton.
Tijdens mijn twee jaar durende verblijf in L.A. heb ik nooit problemen gehad, dus ik kan gerust zeggen dat L.A. geen onveilige plek is.

Het grootse Griffit Park omringt bijna volledig Los Angeles en is perfect voor een dagje wandelen.

Het grootse Griffit Park omringt bijna volledig Los Angeles en is perfect voor een dagje wandelen.

Reizen en aanbiedingen Verenigde Staten

 Meer info over Los Angeles

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam