New Orleans

New Orleans reisgids

NOLA of N’orlans is voor mij één van de topbestemmingen in de Verenigde Staten. De grootste stad van het zuidelijk gelegen Louisiana werd in 1718 door de Franse bezetter gesticht. Veel van de Franse cultuur heeft zich dan ook vermengd met de Amerikaanse cultuur.
New Orleans is een plek zoals geen ander op het Amerikaanse vasteland. De kleurrijke en unieke zuiderse huizen, de nabijheid van moerasgebieden, de mysterieuze geschiedenis van de stad en de illustere figuren die New Orleans tot hun thuis mochten rekenen maken van deze stad een absolute must voor iedereen die een bezoek aan het zuiden van de VS brengt.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

 

Vanuit New Orleans kan je een excursie doen naar de 'bayou' (moeras). Daar zie je honderden aligators en prachtige natuur!

Vanuit New Orleans kan je een excursie doen naar de ‘bayou’ (moeras). Daar zie je honderden aligators en prachtige natuur!

  Gemiddelde kosten in New Orleans

Accommodatie – New Orleans is geen hele grote stad, de prijzen voor je verblijf zullen dan ook niet uit de hand lopen. Voor een jeugdherberg betaal je gemiddeld 20 USD per nacht. Betaal gerust iets meer als je geen last wilt hebben van vervelende beestjes…
Een eenpersoonskamer in een budgethotelletje buiten het centrum kost je tussen 50$ en 70$. Het transport is makkelijk en dus hoef je zeker niet pal in het centrum te zitten om van NOLA te genieten. Voor een kamer in het centrum van de stad betaal je minstens 90 USD.

Een volledig overzicht aan accommodaties in NOLA vind je hier en op trivago.
Het uitgebreidste aanbod aan jeugdherbergen en hostels vind je op HostelsClub.

Eten – Lokale gerechten moet je zeker eens uitproberen. Ga naar een goed restaurant en vraag er naar de specialiteiten. Je betaalt ongeveer 30 tot 40 USD voor een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en drankje.

VervoerUber en Lyft kosten in New Orleans evenveel als taxi’s en die laatste zijn toch vrij duur… De goedkoopste oplossing is om op het openbaar vervoer te rekenen. Er zijn regelmatige bussen, maar soms zijn de tabellen met uurregelingen wel een beetje moeilijk te ontcijferen. Een enkel ticket kost je 1,25$.

De charme van New Orleans lijkt wel verdwenen bij deze foto, maar geloof me... New Orleans is hemels!

De charme van New Orleans lijkt wel verdwenen bij deze foto, maar geloof me… New Orleans is hemels!

  Tips om geld te besparen in New Orleans

Neem geen taxi’s – Taxi’s nemen een grote hap uit je budget. Kies liever voor de openbare bussen.

Laat je gratis gidsen – Er zijn verschillende organisaties in New Orleans die je op allerlei verschillende gegidste tours meenemen (Ghost tours, cemetery tours, New Orleans history tours, …) en dat helemaal gratis. Nu ja… Ze vragen je om te betalen wat je maar wil. Als je weet dat een gemiddelde gegidste tour 40 tot 60$ kost, is een 20$ briefje aan het einde van de tour heus niet zo veel!

De St. Louis Cathedral van New Orleans!

De St. Louis Cathedral van New Orleans met recht daarvoor het Jackson Park!

  Wat te doen in New Orleans

Mardi Gras – New Orleans is over de hele wereld bekend vanwege hun geweldige carnavalsfeesten, oftewel Mardi Gras. Laat je volledig gaan op opzwepende beats, geniet van zwoele drankjes en droom weg bij de praalwagens die gekleurde kettingen naar toeschouwers werpen.

Gegidste tours – Zelf ben ik nooit zo voor rondleidingen of tours, maar in New Orleans heb ik mijn mening daarover toch moeten herzien. De gratis tours van Free Tours By Foot waren stuk voor stuk interessant. Doe zeker de Ghost tours als je meer wilt weten over de behekste plaatsjes en huizen in New Orleans.

Moerasboottochten – Regel een tour naar de Bayou’s van New Orleans. ’s Morgens word je opgepikt met een busje, waarna je vervolgens door het gebied rijdt waar orkaan Katrina lelijk heeft huisgehouden. Vandaag de dag is daar nog heel weinig van te zien, maar toch zijn de paalwoningen een erg uniek zicht. Eens je aankomt bij de moerasgebieden word je omgeven door honderden alligators. Misschien zie je ook wel de grootste van hen allemaal: Brutus.
Uiteraard ga je ook iets dieper in de mangrovewouden varen. Daar kan het zo maar zijn dat je ook kennis maakt met enkele wilde zwijnen.

Plantages bezoeken – Rondom N’orlans zijn er heel wat oude plantages waar vroeger zwarte slaven aan het werk waren. De bekendste zijn de Laura Plantation en de Oak Alley Plantation. Hoewel ik de tours naar deze bezienswaardigheden allemaal een beetje duur vind, is een bezoek wel belangrijk om een inzicht te krijgen in de geschiedenis van Louisiana. Vooral de Oak Alley Plantation doet je wegdromen.

Jackson Square – Het centrale punt van New Orleans in Jackson Square. Hier spelen dagelijks honderden muzikanten hun vrolijke deuntjes voor jou. Aan de achterkant van Jackson Square kan je ook in een paardenkoets klimmen om zo een leuke rondrit door de stad te maken.

Kerkhoven spotten – Uhm… Wat? Het klinkt luguber, maar ga zeker eens langs naar één van de vele kerkhoven in New Orleans. Op de begraafplaatsen vind je gigantische tombes. Sommige kerkhoven zijn bovendien een beetje vervallen en bieden je daardoor een uniek fotomoment. Ga zeker naar Lafayette cemetery n°1. Daar zie je het graf van voodoo Queen Marie Laveau en het toekomstige graf van Nicolas Cage.

EET! – New Orleans heeft HEERLIJK eten!!! Probeer enkele van de cajun en Creoolse gerechten uit voor een unieke smaakervaring. Probeer ook eens alligator. Het smaakt een beetje naar kip en vind aansluiting bij hét gerecht van Louisiana: Fried chicken. Ga zeker eens langs bij Coop’s place voor een heerlijk stukje gefrituurde kip, Creole style.
Café Du Monde wordt trouwens overal opgehemeld voor zijn heerlijke beignets, maar om eerlijk te zijn vond ik onze Belgische smoutebollen toch een heel stuk lekkerder.

District Donuts – Ik dacht dat ik donuts niet lekker vond, maar deze mening moet ik nu toch herzien. District Donuts ligt een beetje uit het centrum, maar het is de trip absoluut waard! L-e-k-k-e-r-s-t-e donuts EVER!

De huizen van New Orleans hebben een erg aparte architectuur. Kleurrijke huizen met heel wat smeedijzer. Prachtig!

De huizen van New Orleans hebben een erg aparte architectuur. Kleurrijke huizen met heel wat smeedijzer. Prachtig!

   Vermijden in New Orleans

Dehydratatie – NOLA heeft een verschrikkelijk vochtig klimaat. Na twee minuten rondwandelen ben je drijfnat. Blijf dus voldoende gehydrateerd doorheen de dag en ga af en toe ergens binnen om even te genieten van de verfrissende airco.

Zwemmen in rivieren, meertjes, … – Er zitten overal alligators. En daar wil je volgens mij toch echt niet gaan tussen zwemmen?!

Onvriendelijke mensen – Soms een beetje vervelend, maar er zijn toch wel wat chagrijnige mensen in New Orleans. Waarom, dat weet ik niet. Maar veel kan je er niet aan doen. Vind je dat mensen onbeleefd zijn tegen jou? Zeg hun dat dan ook. Soms hebben ze het gewoon niet door.

NOLA heeft enkele heel erg speciale begraafplaatsen... Dit is het toekomstige graf van Nicolas Cage!

NOLA heeft enkele heel erg speciale begraafplaatsen… Dit is het toekomstige graf van Nicolas Cage!

Citytrips en aanbiedingen Verenigde Staten

 Meer info over New Orleans

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam