Orlando reisgids

Dol op pretparken? Dan is Orlando jouw droombestemming. Buiten attractieparken en waterpretparken is er eigenlijk niets te zien of te doen in Orlando, maar steden zoals Miami en Key West zijn goed bereikbaar vanaf hier.
Orlando wordt in de zomer gekenmerkt door een erg wisselend klimaat. Tot ongeveer 16:00 u ’s middags is het warm tot heet, maar dan plots beginnen gemene donderwolken op te borrelen. Normaal geen probleem, maar wel irritant als je weet dat de pretparken verplicht zijn om het grootste deel van hun attracties stil te leggen als zo’n wolk voorbij komt.
Orlando is zowel onder Amerikanen als toeristen erg populair. De preparken zijn dan ook van topklasse! Eigenlijk is er voor ieder wel wat te vinden: avontuurlijke ritjes, kinder themaparken, dierenparken en waterpretparken om even in te verkoelen.

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Universal Studios in Orlando zit boordevol leuke en prachtige attracties!

Universal Studios in Orlando zit boordevol leuke en prachtige attracties!

  Gemiddelde kosten in Orlando

Accommodatie – Verblijven in Orlando is duur. Vooral omdat je echt een beetje moet kijken waar je zit. Probeer altijd een locatie rond International Drive te boeken. Dan zit je erg centraal en kan je makkelijk naar de verschillende parken.
Er zijn praktisch geen hostels of jeugdherbergen te vinden in Orlando. Dat heeft alles te maken met het lobbyen van de hotelketens, zodat zij geen klanten verliezen aan goedkope dorms.
Een motel is meer dan genoeg, want de pretparken zijn open van 08:00u ’s morgens tot soms wel 02:00u ’s nachts (disney)! Zo’n motel begint bij ongeveer 35$ (€32) per nacht, maar om een beetje centraal gelegen te zijn betaal je toch maar beter die 5 tot 15 USD meer.
Luxehotels beginnen bij 100$ of €90.
Een overzicht van alle accommodaties in Orlando vind je op deze pagina en via trivago.
Voor hostels kijk je best hier eens.

Eten – Lekker of gezond eten in Orlando is moeilijk. Je wordt overspoeld door fastfoodketens in en rondom de parken. Het voordeel daarvan is dat ze vaak een pak minder duur zijn dan echte restaurants en dat kan toch al wat schelen als je met een familie op de baan bent. Voor fastfood betaal je tussen 8 en 15 dollar. Voor een restaurant reken je toch op minstens 20 dollar.

Vervoer – Openbaar vervoer is vrij goed in Orlando. Vanuit International drive zijn er verschillende bussen die je naar de parken kunnen brengen, zowel openbare bussen als privé bedrijven die bussen regelen. Voor het openbaar vervoer betaal je 2$ per rit. I-ride en LYNX kosten evenveel, maar voor slechts 25 cent meer kan je de hele dag hetzelfde parcours afleggen met de LYNX bussen.

Het aquatica pretpark van Orlando. Op warme dagen zit het er bomvol, want de attracties zijn te gek!

Het aquatica pretpark van Orlando. Op warme dagen zit het er bomvol, want de attracties zijn te gek!

  Tips om geld te besparen in Orlando

Boek op voorhand – Weken of maanden: hoe langer, hoe beter. De goedkopere plaatsen zijn erg snel volzet en er zijn er niet al te veel. Om tientallen euro’s per nacht uit te sparen boek je dus maar beter enige tijd op voorhand.

Boek entree ergens anders – Vreemd genoeg zijn de tickets aan de ingang van de pretparken altijd duurder dan als je ze on-line koopt. Nog goedkoper dan on-line zijn in de vele hutjes en winkeltjes die je langs I-drive (international drive) ziet. Het goedkoopste is een combinatie pas. Als je naar meerdere pretparken gaat, komt dit je tot 30% goedkoper uit.

Neem water mee – Het is erg belangrijk om veel te drinken in het vochtige klimaat van Orlando. In pretparken vragen ze regelijk wat geld voor een simpel flesje water of frisdrank. Als je een fles hebt kan je die altijd opvullen met gratis kraantjeswater.

Koop all-you-can-eat pasjes – De meeste pretparken bieden een mogelijkheid aan waar je voor een meerprijs onbeperkt kan eten. In de pretparken zelf kost een hamburger je al gauw 15 USD, voor 15 euro meer kan je zo veel eten als je wilt. (Ook desserts en drank komen in aanmerking!)

Koop geen foto pasjes – Photo passes worden door bijna alle pretparken aangeboden. Er zijn heel wat fotografen die in de parken lopen en die, op vertoon van je fotopas, een mooie foto van je nemen. Als je zelf een camera hebt moet je de mannen en vrouwen gewoon even aanspreken en zij maken zonder problemen ook een foto voor jou met jouw camera.

Disney world in Orlando, het tweede grootste Disney park van de wereld!

Disney Magic Kingdom in Orlando, het tweede grootste Disney park van de wereld!

  Wat te doen in Orlando

PRETPARKEN! – Als je naar Orlando gaat, ga je naar pretparken. Persoonlijk vond ik Universal Studios (de twee parken) het allerleukst, maar ook Magic Kingdom en Sea World waren heel leuk om te doen. Aquatica is leuk, maar in de zomer heel erg druk. Bovendien zorgt het onweer vaak voor plotse stopzetting van de waterattracties. Alle Disney parken zijn de moeite waard om te bezoeken. Het personeel van Disney is om verliefd op te worden. Geen enkel detail ontgaat ze, in tegenstelling tot die van Universal Studios die soms een beetje bitchy overkomen.
Discovery cove (een tweede pretpark van Sea World) is voor diegenen die veel geld willen betalen om tussen vissen en zelfs dolfijnen te zwemmen. Leuk, maar volgens mij het geld niet waard.
Gatorland is nog een ander dierenpark, waar je op de foto kan met echte krokodillen en andere geschubden.

Single-rider lines – Om tijd te besparen ga je best aanschuiven in de single-rider lines. Er zijn altijd nog wel zitjes open naast mensen die met een groep staan aan te schuiven, hierdoor kan je twee keer zo snel op de attractie komen te zitten. Single-rider lines zijn niet in elk pretpark te vinden.

Ga vroeg of blijf laat! – Om het meeste uit je dag te halen, vertrek je het best vroeg. Zo zijn er de minst lange wachttijden en kan je extra genieten van je daguitstap. Ga je naar Universal Studios? Rep je dan meteen naar het gedeelte van Harry Potter. Na de middag zit het daar stampvol.
In Disney Magic Kingdom is het druk tot het geknetter van het vuurwerk is weggestorven. Daarna kan je (afhankelijk van het seizoen en feestdagen) tot 11:00 en zelfs tot 01:00u in het park rondzwerven.

Boek een shuttle naar disney – De verschillende Disney parken ligt vrij ver van de andere pretparken. De meeste bussen doen er erg lang over (tot twee uur!) én de laatste bus keert al een poosje voor sluitingstijd terug. Betaal liever 45$ – 50$ voor een heen-en-terug rit (grote families kunnen goedkopere privé shuttlebusjes huren) en krijg waardevolle tips over hoe je het park het best bezoekt.

Sea world is vooral bekend van de orka shows die het vroeger gaf, maar intussen zijn deze (gelukkig!) afgeschaft en is er plek voor andere dieren.

Sea world is vooral bekend van de orka shows die het vroeger gaf, maar intussen zijn deze (gelukkig!) afgeschaft en is er plek voor andere dieren.

   Vermijden in Orlando

Te lang gaan – Op vele fora las ik dat je voor alle parken minstens twee dagen moet uitrekken, maar dat vind ik echt te veel van het goeie. SeaWorld ben ik volledig afgestapt, heb ik alle attracties gedaan, alle shows gezien (de orka show zelfs twee maal) en ik had nog twee uur over.
Voor de verschillende Disneyparken zijn meerdere dagen wel nodig. Gemiddeld één dag per park.
Voor beide Universal Studios parken vond ik één dag ook meer dan voldoende, op voorwaarde dat je vroeg vertrekt.
De waterparken (Aquatica, Adventure Island) zijn goed te doen op een halve dag.

Selfiesticks – Ze zijn in principe verboden, maar erg streng zijn ze er niet in. Zo lang je ze maar niet meeneemt op ritjes. Toen ik naar de parade in Magic World (Disney) zat te kijken kwam een vrouw me melden dat selfiesticks verboden waren in het park. De rest van de dag heb ik van niemand nog diezelfde opmerking gekregen.

Go-pro’s in waterpretparken – Het is niet dat ze verboden zijn, maar in attracties mogen ze niet worden meegenomen. Als ze worden opgemerkt heb je helemaal voor niets staan wachten, want je wordt onverbiddelijk terug naar beneden gestuurd.

Het Harry Potter gedeelte van Universal Studios trekt de meeste toeristen. Echte HP fans gaan er helemaal los!

Het Harry Potter gedeelte van Universal Studios trekt de meeste toeristen. Echte HP fans gaan er helemaal los!

Reizen en aanbiedingen Verenigde Staten

 
Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

 Meer info over Orlando

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Gerelateerde artikels

Bekijk alles  


Zwemmen met dolfijnen op een verantwoorde manier

zwemmen met dolfijnen
Eerst moet je voor jezelf beslissen of je met wilde of gevangen dolfijnen wil zwemmen. Eigenlijk is dit een non-beslissing, maar ik zet het toch graag even voor jou op een rijtje. Wanneer je er voor kiest om te zwemmen met \"getrainde\" (gevangen) dolfijnen, draag je bij aan een verschrikkelijk
Lees verder  

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Check Out Sam

Check Out Sam