San Francisco

San Francisco reisgids

Sanfran of the city by the bay is vooral bekend voor zijn steile straten, de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de liefde voor homoseksuelen en de tweede grootste Chinatown van Noord Amerika. Wat mij vooral opviel in San Francisco is de erg Europese levenswijze en stadsopbouw. Een beetje vergelijkbaar met New York, maar dan in het klein. In de stad ligt alles vrij dicht bij elkaar en dat maakt het bijzonder leuk om er doorheen te wandelen. Hoewel de stad gelegen is in het zonnige Californië is de temperatuur er erg afwisselend. Dat heeft alles te maken met de ligging van het schiereiland. Je ziet ook dat de Golden Gate Bridge vaak gehuld is in een dikke mist en daar heeft de ligging aan de kust heel veel mee te maken. San Francisco heeft zijn eigen luchthaven maar de route van LA naar SF is te mooi om aan je voorbij te laten gaan. Rijd je liever niet zelf? Ga dan met Megabus of de Greyhound bussen.

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

5/5 - (2 votes)
Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Alcatraz was vroeger een gevangenis voor de zwaarste criminelen. Nu is het een geweldig museum!

Alcatraz was vroeger een gevangenis voor de zwaarste criminelen. Nu is het een geweldig museum!

  Gemiddelde kosten in San Francisco

Accommodatie – San Francisco is één van de duurste steden in Amerika en zelfs in de wereld. Voor accommodatie zal je dus wat meer moeten betalen dan je gewoon bent. De laagste prijs die ik zag voor een hostel bedroeg net geen 40 USD. Voor een tiental dollar meer heb je al een eigen kamertje, dus misschien is dat net iets aangenamer.
Vanaf $80 heb je een groter en mooier hotel dat zich iets dichter bij het centrum bevindt. Luxehotels vind je vanaf ongeveer $150 per nacht.

Bekijk op deze pagina alle accommodaties in en rond San Francisco en vergelijk prijzen via trivago.
Een overzicht aan hostels vind je hier.

Eten – De kost van voeding is vrij gelijklopend met de rest van Amerika. Fastfood is het goedkoopst (5 – 15$) en andere goedkope restaurantketens kosten je tussen 12 en 20$. Op restaurant gaan kost je tussen 17 USD en 40 USD.

VervoerTransport in San Francisco is uitstekend. Er zijn bussen, cable cars, metro’s en treinen. Een enkel ticketje kost je 2,25$ per rit (overstappen niet inbegrepen). Taxi’s zijn relatief duur en zeker niet nodig in San Francisco. Je kan ook een fiets huren. Zo kan je naar en over de Golden Gate Bridge rijden. Een fiets huren voor een dag kost je tussen 20 en 40 USD. Kies je voor een elektrische fiets, dan betaal je meer.

De befaamde kabeltram van San Francisco.

De befaamde kabeltram van San Francisco.

  Tips om geld te besparen in San Francisco

Muni Pass – Als je van plan bent het openbaar vervoer in San Francisco regelmatig te gebruiken, denk dan aan een muni pass. Deze pasjes zijn goed voor ongelimiteerde ritjes op alle openbare vervoer in San Francisco. Voor 3 dagen betaal je 31$, voor 7 dagen betaal je 40$.

Het Dolores Park leeft 's zomers op met honderden levensgenieters!

Het Dolores Park leeft ‘s zomers op met honderden levensgenieters!

  Wat te doen in San Francisco

Chinatown – De grootste en leukste wijk in San Francisco is volgens mij Chinatown. Het is de tweede grootste Chinatown van Amerika en je kan er dus gerust enkele uren in verdwaald raken.

Golden Gate Bridge – Een trip naar San Francisco is pas compleet als je over de Golden Gate Bridge gewandeld of gefietst hebt. Een leuk tochtje over deze schijnbaar oneindige brug doet je beseffen hoe klein je eigenlijk wel bent. Heerlijk!

Golden Gate Park – Ideaal om in de zomer een uitstapje naartoe te maken. Mensen kijken en interessant volk spotten doe je hier gegarandeerd. Neem gerust je picknick mee om te genieten van de steile grasheuvels in het park.

Alcatraz – De gevangenis die onder andere Al Capone en de birdman onder hun gasten mochten rekenen. Dit afgezonderde gevangeniseiland doet je gegarandeerd kippenvel krijgen. Neem bij voorkeur een Engelstalige audioguide, de verhalen zijn veel beter dan de Nederlandstalige versie.
Als je tijdens een drukke periode een bezoek aan Alcatraz brengt is op voorhand reserveren noodzakelijk!

Fisherman’s Wharf – In San Francisco hoef je niet naar een zoo te gaan om wilde dieren te zien. Ga naar de Fisherman’s Wharf en je wordt al van ver begroet door de luidruchtige zeehonden en zeeleeuwen die op de drijvende vlotten liggen te zonnen. De zeehonden en zeeleeuwen liggen voornamelijk aan pier 39.

Ga uit in Castro – Castro is de homobuurt van San Francisco en is toegankelijk voor iedereen. Geweldige feestjes met voor elk wat wils vind je in deze buurt. Naast clubs vind je hier ook de leukste restaurants en cafeetjes.

Lombard street – Nog zo een bekend uitzicht van San Francisco is Lombard Street. Lombard Street is erg steile straat vol met korte bochten. Rijd je er met je auto door? Druk dan genoeg op je rempedaal en zorg dat je niet duizelig wordt. Zoek je trouwens nog naar een huurauto? Lees dan zeker ook dit artikel.

Cable Cars – De steile straten van San Francisco worden heroïsch beklommen door de historische cable cars. Voor 7$ kan je een ritje maken. Blijf zeker zitten tot het einde, want dan zie je hoe de straat onder de cable cars handmatig of automatisch wordt omgedraaid.

Shoppen – Er is niets leuker dan één centrale shopping street. In het centrum van San Francisco vind je er zo meerdere.

Huur een fiets – Vanuit één van de Wharfs in het centrum van Sanfran kan je een fiets huren. Van daaruit kan je richting Golden Gate Bridge fietsen. Onderweg kan je dan enkele mooie monumenten bezichtigen en tot rust komen in één van de parken. Als je voldoende tijd hebt moet je zeker ook eens naar Sausalito gaan.

Sausalito – De kleine stad ligt aan de overkant van de Golden Gate Bridge. Rijd of stap stijl naar beneden en ga dan naar links. Het doet een beetje denken aan een zuiderse kuststad, maar het is minder warm. Ga zeker een kijkje nemen naar de befaamde paalwoningen en iets verder naar de al even bekende boothuisjes.

Muir woods – Voor iedereen die niet naar de sequoia bomen kan gaan kijken in Yosemite National Park zijn de Muir woods al heel indrukwekkend. Hier is een collectie van de grootste en breedste bomen ter wereld te vinden. Indrukwekkend om de bomen te zien, maar ook aangenaam om de oorverdovende stilte die er heerst mee te maken.

Pier 39 in San Francisco. Rustplaats van vermoeide zeeleeuwen.

Pier 39 in San Francisco. Rustplaats van vermoeide zeeleeuwen.

  Vermijden in San Francisco

Eten aan Fisherman’s Wharf – Het uitzicht is er geweldig, maar het eten is er niet al te best. Vaak zijn de prijzen ook veel te duur. Ga liever naar enkele restaurants die iets verder van deze toeristische trekpleister liggen.

Weinig kledij meenemen – Er wordt soms het grapje gemaakt dat San Francisco vier seizoenen op één dag heeft, maar dat is eigenlijk niet ver van de waarheid. Shorts dragen in San Francisco is niet echt een goed idee. Breng altijd een jasje of pulletje mee. ’s Avonds koelt het ook erg af in de stad.

De steile straten van San Francisco.

De steile straten van San Francisco.

 Meer info over San Francisco

5/5 - (2 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam