Washington D.C.

Washington D.C. reisgids

Het District of Columbia, in Europa gewoon bekend als ‘Washington’ is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Washington is absoluut niet te vergelijken met een andere stad in de VS. Volgebouwd met culturele en geschiedkundige bouwwerken is deze hoofdstad onverwacht aangenaam om te bezoeken. Het enige dat er op wijst dat je niet in Europa bent is het constante uitzicht op fiere Amerikaanse vlaggetjes en de extreem brede avenues, streets en boulevards. Als je de stad beter leert kennen is er natuurlijk een pak meer die je heel erg duidelijk maakt hoe Amerikaans deze stad eigenlijk wel is.
Het befaamdste monument van de VS, het witte huis, werd ook op de grond van het District of Columbia rechtgetrokken. Zeker een bezoek waard, maar denk nu wel niet dat je de president zal zien zitten… Wist je trouwens dat Washington volledig is gebouwd op moerasgronden? Vandaar het vochtige klimaat en de wisselvallige regenbuien in de zomer. In de winter mag je daarentegen gerust enkele extra pulls en jassen meezeulen.

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 30 mei, 2020

5/5 - (1 vote)
Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam

Lees meteen meer over…
 Gemiddelde kosten   |    Tips om geld te besparen   |    Zeker doen   |
 Vermijden   |    Aanbiedingen

Het Lincoln Memorial maakt deel uit van de reusachtige Reflective Pool. Een reuzegroot standbeeld van Abraham Lincoln zit hier permanent te waken.

Het Lincoln Memorial maakt deel uit van de reusachtige Reflective Pool. Een reuzegroot standbeeld van Abraham Lincoln zit hier permanent te waken.

  Gemiddelde kosten in Washington D.C.

Accommodatie Voor iedereen die gepakt en gezakt is als backpacker zijn er voldoende hostels in The Capital. De prijzen hangen een beetje af van het seizoen, maar gemiddeld beginnen ze rond 20 tot 30$.
Een- of tweepersoonskamers beginnen bij 100$. Voor die prijs lig je wel een beetje buiten het centrum. Om mooi in het centrum te liggen reken je het best op 200 USD of meer.
Klik hier voor een lijst met alle accommodaties in Washington DC en vergelijk ook prijzen met trivago.
Op HostelsClub vind je verschillende hostels in de omgeving van Washington.

Eten Het eten in Washington is niet ongelooflijk duur in vergelijking met de rest van het land. Reken iets van een 10 tot 15$ voor lunch en 15 tot 45$ voor je avondeten.

Vervoer Openbaar vervoer in Washington is heel goed maar ook erg duur. Metro’s en bussen kosten je minstens 1,75$, maar voor een langere rit zit je vrij gauw over 5$. Vanuit de luchthaven geraak je wel eenvoudig in het centrum met de metro.
Een goedkopere oplossing om grote delen van Washington te zien is om een fiets te huren bij Capital Bikeshare. Lees hieronder meer.

Het capitool van Washington DC. Breng zeker een bezoek! Prachtig vanbinnen en buitengewoon interessant.

Het capitool van Washington DC. Breng zeker een bezoek! Prachtig vanbinnen en buitengewoon interessant.

  Tips om geld te besparen in Washington D.C.

Capital Bikeshare Over volledig Washington staan heel wat fietsstanden met de rode fietsen van Capital Bikeshare. Je kan zo’n fiets voor één of drie dagen huren of je kan zelf het aantal dagen kiezen. Voor één dag betaal je 8$, voor drie dagen betaal je 17$ en voor de dagen die je zelf kiest betaal je 10$ + 7$ per dag die je huurt. Het eerste half uur die je rijdt is volledig gratis. Vanaf dan kost ieder half uur je iets extra.

Silver Line Express vanuit de luchthaven Openbaar vervoer in Washington is heel erg duur, maar taxi’s zijn nog een pak duurder. Gebruik de Silver Line Express bus om je naar het dichtstbijzijnde metrostation in Washington te brengen en van daaruit verder je trip te plannen. Een enkel ticket kost je 5$ om naar Wiehle -Reston East Metro Station te gaan.

SmarTrip kaart Ben je van plan om de metro regelmatig te gebruiken? Koop dan een SmarTrip kaartje. Dit is een plastic kaartje die je telkens kan herladen als je de metro wilt gaan gebruiken. Het kaartje kost 10$, maar daarvan gaat 5$ wel meteen naar je tegoed op de kaart. Als je telkens papieren tickets koopt, kost dat je 1$ extra per rit.

Gratis musea In Washington zijn heel veel musea en de meeste ervan zijn volledig gratis. Een must is het Smithsonian met zijn prachtige collecties, maar ook de nabij liggende musea zijn een bezoekje waard. Handig om te schuilen als het regent of sneeuwt ook!

De Reflective Pool van Washington doet je stil worden. Eén van de mooiste monumenten in Washington DC.

De Reflective Pool van Washington doet je stil worden. Eén van de mooiste monumenten in Washington DC.

  Wat te doen in Washington D.C.

National Mall Neem je fotocamera zeker mee naar monumenten zoals het Washington Monument, en de Lincoln, Jefferson, Martin Luther King Jr. and Franklin Delano Roosevelt memorials. het Witte Huis ligt op fietsafstand van de National Mall.

Tour het Capitol – Neem een tour door het Capitol en dat helemaal gratis! De toegang is gratis, maar je moet wel tickets hebben. Bestel deze bij voorkeur op voorhand om teleurstellingen te vermijden. Breng niet te veel met je mee, grote rugzakken bijvoorbeeld zijn verboden, net zoals water, eten en deodorants.

Library of Congress Ga na je tour door het Capitol zeker naar de Library of Congress. Ik stond versteld van de schoonheid van deze gigantische bibliotheek. Je kan ook regelmatig gegidste gratis tours krijgen door de Library, maar verwacht je vooral aan veel kleine details en historische achtergrond.

Arlington Cemetery Als je wil stil worden van de duizenden en duizenden rijen witte stenen die de graven van gesneuvelde soldaten markeren, dan is er geen betere plek om dat te doen dan Arlington Cemetery. Prachtig en triestig tegelijk, maar zeker een bezoek waard. Ga zeker naar de Tomb of the Unknown Soldier en de laatste rustplek van president Kennedy.

Daar geraken kan eenvoudig met de metro (er zijn geen nabijgelegen fietsstanden voor Capital Bikeshare, dus let op!).

Musea Ikzelf ben niet erg dol op musea, maar in Washington moet ik bekennen dat ik er toch wel een paar heb gedaan die me intrigeerden. Ik ging vlug enkele van de musea binnen om te schuilen voor het ruige regenweer en bleek daar al gauw enkele uren te hebben gespendeerd! Het Smithsonian heeft voor ieder wat wils. Aanraders zijn het Museum of Natural History, het Air en Space museum en het US Holocaust Memorial Museum.

Pentagon + Fashion centre Pentagon City Ga zeker een kijkje nemen naar het achthoekige pentagon. Dit gebouw wordt door de Amerikaanse inlichtingendiensten gebruikt bij al hun activiteiten die met het leger en landsveiligheid te maken hebben. Tours door het pentagon zijn mogelijk maar je moet voor een lange tijd op voorhand boeken! Doe dit dus zeker! Rondom het pentagon is ook een memorial gebouwd om de slachtoffers van de 9/11 aanslagen te herdenken.
Om je wat vrolijker te maken kan je daarna één stop verder de metro nemen en gaan shoppen in een gigantisch shoppingcenter: het Fashion Centre in Pentagon City.

Arlington Cemetery moet een van de droevigste plekjes zijn van de VS. Meer dan 300,000 soldaten liggen hier begraven.

Arlington Cemetery moet een van de droevigste plekjes zijn van de VS. Meer dan 300,000 soldaten liggen hier begraven.

   Vermijden in Washington D.C.

Alles te voet doen De afstanden in Washington DC zijn vreemd genoeg erg verraderlijk. Hoewel je de monumenten al van ver kunt zien, ben je al gauw drie kwartier kwijt om van het ene naar het andere monument te stappen. Neem beter de fiets of de metro.

Zonder jas buiten komen Het weer in Washington kan zo maar omslaan. Wees dus voorzien van een (dun) regenjasje voor wanneer je niet snel genoeg kan schuilen.

Nog zo'n gedenkplaats voor een overleden president: het Jefferson Memorial.

Nog zo’n gedenkplaats voor een overleden president: het Jefferson Memorial.

Citytrips en aanbiedingen Verenigde Staten

 Meer info over Washington D.C.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 
Check Out Sam

Check Out Sam