21x Bezienswaardigheden Algarve: Wat te doen? Reisblog met tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

De Algarve in Zuid-Portugal is één van de allermooiste plekken van Europa. Hier boek je een vakantie tussen geweldige stranden, schitterende steden en attracties waar je jaren later nog aan terugdenkt. Dit zijn maar liefst 21 bezienswaardigheden van de Algarve die je direct in je reisplanning kunt zetten.
Ik wens je alvast een topvakantie!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (4 votes)

1. Majestueus Faro

Een paar van de echte hoogtepunten van de Algarve tref je aan in Faro, de hoofdstad van de regio. Waarschijnlijk zul je in Faro aankomen als je met het vliegtuig gaat, en dan is het de moeite om meteen even de stad te verkennen.

Je kan hier in veel leuke traditionele en moderne winkels shoppen, en ook de horeca en het uitgaansleven is goed ontwikkeld. Omdat de grote aardbeving van 1755 een deel van deze stad verwoestte vind je in Faro vooral veel gebouwen uit de 19e eeuw. Maar de meest bijzondere bezienswaardigheden in Faro zie je in de Cidade Velha. Dat is het oude deel van de stad, en hier vind je nog resten van de Romeinse en Berberse bewoners terug.

Ook de promenade met de jachthaven is een stukje lopen waard, en daarbuiten strekt zich een landschap vol lagunes, strandjes, duinen en moerassen uit. Dit natuurgebied bij Faro hoort (een beetje onverwacht) thuis bij de mooiste bezienswaardigheden in de natuur van de Algarve.

Ik hoef je vast niet te vertellen dat Faro ook een populaire opstapplek is voor veel excursies door de Algarve, zoals deze cruise per catamaran door dat natuurgebied voor de kust.

Als je liever in je eigen tempo in de omgeving wilt rondneuzen, dan moet je weten dat een auto huren in Faro goedkoop is.

Faro bezienswaardigheden algarve

Faro, gezien vanuit de lucht.

Faro strand

En een mooi strandje ligt ook altijd binnen wandelafstand.

2. Rotskust van de Algarve vanaf zee

Ik ga in dit artikel heel vaak verwijzen naar de prachtige kusten van de Algarve. Natuurlijk kan je elk bijzonder stukje daarvan met een auto bezoeken. Maar het is ook heel leuk om een boottocht te boeken waarbij je langs kilometers en kilometers Portugese rotskust vaart. Zo krijg je de schitterende kliffen, zandstrandjes en zuilen van gesteente vanuit een heel andere hoek te zien. Dit soort boottochten kan je afleggen per motorboot, zeilschip, catamaran of kajak – net wat jou het leukst lijkt. Als je er eentje wilt boeken bij een reisgids voor de Algarve, dan moet je even zoeken op de naam ‘grotto tour’.

Het kalksteen van de kliffen wordt op sommige plekken namelijk uitgesleten door de stroming van de zee, waardoor het vol met gaten, grotten en tunnels zit. Vooral in het westen van de regio (waar de zee het wildst is) zie je echt prachtige dingen tijdens zo’n tour.
Boek bijvoorbeeld deze betaalbare tour naar de kustgrotten van Ponta de Piedade bij Lagos.

Rotskust Algarve

Dit wordt niet voor niets één van de mooiste kuststroken van Europa genoemd!

wat te doen in Algarve Ponta de Piedade

De Ponta de Piedade. Prachtig!

3. Feesten in Albufeira doe je zo!

Albufeira is dé plek waar elke Nederlander (en ook wel wat Belgen) onder de 30 naar toe lijkt te gaan als hij of zij een Portugese vakantie boekt. En the hype is real: Albufeira is een verzameling van goedkope hotelletjes en dito restaurants, van overvolle stranden en even drukke clubs, en van jonge mensen die zich misschien niet altijd even netjes gedragen als het zou moeten.

Wat is er te doen in de Algarve als je in Albufeira vakantie viert en energie hebt voor tien? Natuurlijk ga je feest vieren, en de beste plekken om los te gaan zijn de ‘Strip’ (Praia da Oura) en het oude centrum. Verder kan je zonnen, zwemmen en zuipen op meerdere stranden – ik raad je speciaal het drukke feeststrand Praia da Falésia en Praia Sao Rafael aan.
En in Albufeira kan je ook een stuk of 100 excursies door de Algarve boeken. Hoe klinkt een surfles voor beginners, een off-road quadtour of een jetski huren?

Waarschijnlijk ga je met je vrienden in een betaalbaar hotel zitten – maar wist je dat je in de buurt ook kunt logeren bij Belgen in Portugal?

Albufeira feesten Algarve

Party, party, party!

4. Kasteel van Albufeira

Zijn jij en je vrienden gisteravond een beetje te ver gegaan in Albufeira? Natuurlijk kan je je kater verwerken aan het zwembad. Maar je kunt er ook een rustig dagje van maken waarop je ook nog iets leuks ziet, en je naar het legendarische kasteel van Albufeira slepen.

Het Castelo de Paderne ligt op een heuveltop en bestaat uit goed bewaarde muren, torens en een poort. Het werd in de 12e eeuw gebouwd door de Berbers die toen de dienst uitmaakten in Portugal – een klein stukje Duizend en één Nacht dus.

Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de valleien en heuvels in de buurt, en kan je verder uitbrakken in de schaduw van de hoge bomen rond het fort. Zodat je vanavond met nieuwe energie de club in kunt!

Castelo de Paderne bezienswaardigheden Albufeira

Het Castelo de Paderne in Albufeira.

5. Albufeira, maar dan voor iets oudere bezoekers

Is er ook wat te doen in de Algarve als je minder op het feesten wilt focussen? Ja hoor! Albufeira is verrassend in trek bij gezinnen met jonge kinderen en bij reizigers die niet per se de rimboe in willen trekken, maar gewoon een leuke, verzorgde vakantie willen beleven.

De faciliteiten van de stad zijn gebouwd op het massatoerisme, en de oudere bezienswaardigheden van Albufeira vallen in de smaak bij anderen.

Bekijk bijvoorbeeld de oude binnenstad van dit voormalige vissersplaatsje, waar je prachtige witte woonhuisjes uit de 18e eeuw vindt. Langs de kust van het plaatsje vind je ook bijzondere grotten en tunnels die ooit gebruikt werden door de Berbers die Christelijke soldaten probeerden te ontvluchten. En Galeria de Arte Pintor Samora Barros is een museum gewijd aan de gelijknamige artiest en toont zijn prachtige landschapsschilderijen van deze goddelijke streek.
Ik noem als laatste het Zoomarine Algarve, dat gewijd is aan dolfijnen, zeeleeuwen en roofvogels – boek hier alvast je tickets.

Albufeira strand hoogtepunten Algarve

Het stadsstrand van Albufeira.

Albufeira avond

Albufeira heeft veel te bieden voor jong en oud.

6. Whale watchen in de Algarve

Als je niet van dolfijnen houdt, dan ben je best wel een uhm… bijzonder persoon. De meeste mensen die een rondreis door de Algarve maken worden namelijk razend enthousiast van het idee dat ze dolfijnen kunnen spotten. Terwijl we deze intelligente wateracrobaten thuis alleen opgesloten in dierentuinen vinden spelen ze hier gewoon lekker in zee.

Op een whale watching tour, één van de populairste activiteiten in de Algarve, bezoek je de leefgebieden van de gewone dolfijnen en de tuimelaars. Met een klein bootje of catamaran kom je heel dicht bij de nieuwsgierige zoogdieren, die vaak dichterbij komen en rond de boot zwemmen en springen.
Bij een begeleide whale watching tour is er een gids met natuurkennis aanwezig, zodat je alles te weten komt over het gedrag en de familiebanden van de prachtige beesten.

En zoals de naam al duidelijk maakt… ook het spotten van enkele iets grotere zeezoogdieren is mogelijk!

dolfijnen Algarve

Het is veel leuker om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien!

7. Bestel een visje in het rustige Olhão

Het grootste deel van Portugal is eeuwenlang het domein van de Berbers geweest. In Olhão zie je daar nog veel van terug: de nauwe straatjes vol op elkaar gepakte huisjes met geometrische motieven hebben de sfeer van een Noord-Afrikaanse kasba.

Olhão is geen overdreven toeristisch stadje, maar het heeft een mooie havenmarkt waar dagelijks de meest verse vis die je je kan voorstellen wordt afgeleverd. Koop hier smakelijke en bijzondere vissen of zeeschelpen, of kies voor de makkelijke weg en bestel iets bij de vele goede visrestaurants in de stad.

Ik kan je aanraden om de Igreja Matriz-kerk in te gaan en de toren te beklimmen, van waaruit je een geweldige blik over dit heuvelachtige stadje krijgt. Een andere attractie van Olhão zijn de drie praktisch verlaten eilandjes die voor de kust liggen, een favoriet doelwit van mensen die een reisblog over de Algarve maken.

Olhao Algarve bezienswaardigheden

Olhao gezien vanuit de lucht, met de eilandjes er vlak voor.

Olhao Igreja Matriz

De Igreja Matriz.

8. Heerlijke Monchique in het binnenland

Het is begrijpelijk dat veel toeristen bij de schitterende kust van Zuid-Portugal blijven plakken. Toch zijn er ook hele mooie plekken in het binnenland van de Algarve die een expeditie verdienen.

Monchique is bijvoorbeeld een ontzettend fotogeniek plaatsje aan de bergruggen met dezelfde naam, en ligt zo’n 20 kilometer ten noorden van Portimão. De felwitte paleisjes, villa’s en kerkjes van Monchique liggen tussen de loof- en palmbomen en zijn extra schattig door de kleurige kozijnen en de straatjes van kinderkopjes.

Dit is één van de meest romantische plekken in de Algarve en ook een fantastisch startpunt voor een heerlijke (en beschaduwde, dus koele) wandeling door de lokale heuvelbossen. Probeer ook de uitstekende lokale honing of de drank medronho, die gemaakt wordt van de aardbeiboom.
Maar zorg dan wel dat je vervoer terug naar je hotel hebt – dit pittige spulletje bevat 50 procent alcohol…

Monchique

Leuk toch, zo’n kleurrijk stadscentrum?

Monchique Foia

Vlakbij Monchique vind je ook het hoogste punt van de Algarve: Foia!

9. Ship Wreck Nature Reserve Park

Er zijn meer dan genoeg plekken langs de kust van de Algarve waar je perfect kunt duiken en snorkelen. Het water is verbazingwekkend helder en de rotsen op de bodem zitten vol spleten en holen. Daardoor kan je tijdens je afdaling onder water scholen met duizenden vissen, roggen, murenes, inktvissen en schelpdieren te zien krijgen, in alle kleuren en maten.

Wat is de beste plek om te duiken dan? Verrassend genoeg zou dat wel eens de kunstmatige riffen in het Ship Wreck Nature Reserve Park kunnen zijn. Door de vele zeeslagen in de omgeving liggen er langs de Algarve nogal wat scheepswrakken op de bodem, en in dit park liggen er vier grote. En zulke schepen vormen een uitstekende broed- en leefomgeving voor vissen en andere rifbewoners.

Je kunt hier de wonderlijke variatie van zeeleven bekijken op een diepte van 26 tot 30 meter, vooropgesteld dat je een ervaren duiker bent en je brevet laat zien. Bij deze scheepswrakken (misschien wel de raarste bezienswaardigheden van de Algarve) zie je dan hoe groot de biodiversiteit onder water is, en waarom het zo belangrijk is om de oceanen te beschermen

snorkelen Algarve wat te doen

En snorkelen kan natuurlijk nog op veel andere plekken in de Algarve!

10. Ria Formoso: enorm en gevarieerd stuk natuur

Almancil (hierboven) ligt ook in de buurt van het grote beschermde natuurgebied Ria Formoso, waar je door een schakering van duinen, kustinhammen en struikgewas kunt wandelen of fietsen. Of huur een keertje een Segway, waarom niet!
Dé beste manier om deze waterrijke regionen te ontdekken, is volgens mij wel met een bootje. Of eigenlijk nóg beter… heb je al van een gyrocopter gehoord?

In de lagunes en de bossen van dit 20.000 (!) hectare grote park leven duizenden planten en dieren die verderop in Portugal al lang verdwenen zijn. Met een beetje geluk kan je hier schildpadden, lepelaars, flamingo’s en purperkoeten met een goede verrekijker spotten. Omdat Ria Formosa 60 kilometer kustlijn telt, bevat het ook een groot aantal mooie stranden, waar je met weinig moeite voorbij de branding dolfijnen kunt spotten. Knoop deze tip in je oren als je een natuurliefhebber bent en nog wat te doen in de Algarve zoekt.

Om Ria Formosa en andere bestemmingen wat verderop te bereiken, kan het handig zijn om een auto te huren in de Algarve.

Ria Formosa

Een prachtig stukje natuur in het zuiden van Portugal!

wat te doen in Faro Ria Formosa

Hier kom je heerlijk tot rust tussen de natuur.

11. Bizarre grotten van Algar Seco

Deze natuurlijke grottengangen bij Carvoeiro leveren je een spannende wandeling en onrealistisch mooie uitzichten op. In de Algarve beuken de golven van de Atlantische Oceaan beuken ongenadig in op de zachte kalksteen van de kust. Het resultaat is een kustlijn met bizarre inhammen, enorme steenzuilen in zee en een hele verzameling kleine en grote grotten.

Bij Algar Seco vind je één van de hoogtepunten van de Algarve op dit gebied. Het is een stukje kust waar de zee grotten, bogen, holen en tunneltjes heeft uitgesleten. Je klautert hier door een magisch tafereeltje van steen, water en uitzicht op de oceaan. Pak je camera of smartphone mee, want zulke vreemde rotsformaties zie je niet op veel plekken in Europa.

bezienswaardigheden Algarve Algar Seco

Vanuit deze grotten krijg je natuurlijk prachtige uitzichten.

12. Sightseeing in Tavira

Je kan ook in de Oost-Algarve bezienswaardigheden bezoeken, en Tavira zou dan ergens bovenaan je to do-lijstje moeten staan. Het is een heerlijk stadje vol charmante oude gebouwen die vertellen van de vroegere rijkdom.

De wit gestucte huizen zijn vaak extra mooi gemaakt met geleurde kozijnen en balustrades en worden deels bedekt door rijk bloeiende planten. Ook zie je overal het bekende Portugese azulejo-tegelwerk dat een beetje aan Delfts blauw doet denken, en dat vroeger het hoogtepunt van decoratie voor gebouwen was.

Het stadje heeft veel grachten en bruggen, waardoor het wel eens met Venetië vergeleken wordt. Je kunt hier een kasteeltje, een traditionele volkswijk, een Romeinse brug en meer dan 30 torenspitsen tegenkomen.
Een ritje met een (neppe) stoomtrein laat je de leukste plekken van Tavira zien. Ook kan je er prima eten – de vis en schelpdieren in de restaurantjes zijn extreem vers.

Tavira

Tavira.

tavira dingen om te doen met kinderen algarve

Het stroomtreintje! Leuk om te doen met kinderen in de Algarve.

13. Ankerkerkhof van Tavira

Ook buiten het centrum is wat te doen in de Algarve plaats Tavira: er liggen verlaten zoutpannen in de omgeving, je kunt zonnen op een aantal prima stranden, en er is zelfs een meertje met een waterval in de buurt.

Of zoek je wat te doen in de Algarve dat je gegarandeerd een leuk verhaal op feestjes oplevert? Dan wil je misschien de moeite nemen om naar het Ankerkerkhof te gaan, waar honderden verroeste ankers in de duinen geslagen zijn. Misschien ben je dit mysterieuze stukje kust wel eens tegengekomen op een reisblog over de Algarve, en dacht je dat het een monument was voor zeevaarders die nooit meer thuis zijn gekomen.

De waarheid is net wat minder dramatisch: vroeger werd hier veel op tonijn gevist, maar toen de visstand kelderde moesten veel vissers met hun beroep stoppen en lieten ze hun ankers op deze plek achter. Wat je hierover ook aan je vrienden gaat wijsmaken: je krijgt topfoto’s als je deze bijzondere bezienswaardigheid een bezoekje brengt.

ankerkerkhof Tavira

Dit ankerkerkhof heeft veel weg van een kunstwerk, vind ik.

14. São Lourenço, de Kerk van Porselein

Ik geef je graag een leuke tip die bij niet veel toeristen bekend is. Almancil is een dorpje bij de plek Loulé waar je de kerk van São Lourenço vindt. Dit is een schattig kerkje met steenhouwwerk en wit gestucte muren. De echte charme van dit godshuisje zit binnenin: het hele binnenwerk is bedekt met de beroemde blauw-met-witte tegeltjes of azulejos, een populaire Portugese kunstvorm.

De kerk is zo bont versierd met azulejos dat hij in de volksmond ook wel de ‘Kerk van Porselein’ wordt genoemd. Je hebt er geen dagactiviteit aan, maar als oude kunst en gebedshuizen jouw aanspreken, stel ik voor dat je de kerk meeneemt op je rondreis door Portugal.

Een paar parken en het stadion waar in 2004 het EK werd gehouden zijn de andere attracties van Almancil, één van de zeldzame niet toeristische plekken van de Algarve.

São Lourenço Loule

De buitenkant van de São Lourenço kerk.

15. Lagos: Vol geschiedenis & moderne attracties

De binnenstad van Lagos hoort eigenlijk bij één van de verplichte bezienswaardigheden van de Algarve. In de koloniale tijd was Portugal één van de grootste wereldmachten en groeide deze stad als kool. In het centrum van Lagos vind je dan ook een hele serie monumenten en herinneringen aan die veelbewogen periode.

De snelste manier om een blik op die geschiedenis te werpen is door het stadsmuseum te bezoeken, waar er duizenden objecten en overblijfselen uitgestald zijn. Daarna raad ik je aan om een stadswandeling te maken langs de barokke kerken, de oude stadsmuren en de bont betegelde straten. Je loopt langs oude handelshuizen, legerbarakken, paleisjes en wachttorens. Je kunt hier ook het gebouw zien dat het centrum was voor de grootschalige slavenhandel in de 15e eeuw – treurig, maar erg indrukwekkend.

Iets vrolijker dan: de stad staat ook vol met prima eethuizen en heeft een actief nachtleven. Lagos is ook een goede uitvalsbasis in de Algarve voor allerhande wateractiviteiten, zoals zeilboottochten, grotverkenningen en georganiseerde kajaktochten.

Nog meer tips nodig? Lees ook mijn blog over wat te doen in Lagos.

bezienswaardigheden Algarve Lagos

De mooie haven van Lagos.

historisch centrum Lagos

Schattige straatjes in Lagos.

16. Grensstad Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António is een kleine, leuke stad aan de grens met Spanje. Er zijn hier en in de nabije omgeving flink wat interessante bezienswaardigheden van de Algarve verzameld.

Je kunt gratis een streekmusueum bezoeken,met de veerboot naar het Spaanse stadje Ayamonte gaan of de natte natuurgebieden aan de stadsgrens bekijken.

Het centrale plein van het plaatsje ontleent zijn charme aan de kerk, de sinaasappelbomen die er rond geplant zijn en de enorme zonvormige mozaïek op de grond, en is een prima plek om een goed glas muskaatwijn uit de regio te proberen. Ook wat verderop is er iets te doen – je kan een boottocht over de Guadiana-rivier maken, het kasteel van Alcoutim bezoeken of naar één van de traditionele dorpjes in de oostelijke Algarve wandelen.

Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António.

17. Slide & Splash in Lagoa waterpark

Een tour in de Algarve maken betekent absoluut niet dat je vast zit aan oude monumenten en natuurgebieden. Er zijn ook typische toeristenattracties, en het grote en ongelofelijk kleurige Slide & Splash in Lagoa is één van de beste.

Je kinderen springen meteen in de fantastische zwembaden die vol zitten met whirlpools, speeltoestellen en aquatische rides. Het hoogtepunt is misschien wel de Disco River, waar je doorheen zwemt terwijl je wordt gebombardeerd met muziek en lichteffecten. Maar denk maar niet dat dit alleen één van de dingen om te doen is in de Algarve met kinderen! Speciaal voor volwassenen zijn er ook glijbanen, wildwaterrivieren en rides die het bloed naar je hoofd pompen en je met G-krachten om de oren slaan. En als je murw bent gebeukt door het water, dan kan je uitpuffen op een grasveld met parasols, een restaurant bezoeken of naar de sauna’s gaan.

Dit park is dus ideaal als je wat te doen in de Algarve zoekt waar je van afkoelt en dat je ook de kans geeft om uit te rusten.

Bestel hier je tickets voor Slide & Splash (tot 24 uur van tevoren gratis af te zeggen).

waterpark Portugal Algarve activiteiten

Een leuke activiteit in de Algarve voor jong en oud!

18. Top 3 van mooiste stranden

De meeste toeristen gaan natuurlijk naar Zuid-Portugal voor zon en zee. En ik vind het zeker niet eenvoudig om maar enkele van de mooiste stranden van de Algarve aan te wijzen. De kustlijn van het gebied bestaat voor een groot deel uit indrukwekkende kliffen van kalksteen, waartussen perfecte zandstranden aan een subliem blauw zeetje liggen.

Als ik dan toch drie tips voor de Algarve stranden moet geven, dan hoort Praia Dona Ana bij Lagos daar absoluut tussen. Het is een strand met uitstekende faciliteiten, een wirwar van steenformaties waar je mond van openvalt en een zee vol prachtige schelpen.

Een andere aanrader is Alvor Beach. Dit lange strand heeft de geniale kleurencombi van gouden zand, groene bossen, witte heuvels en blauwe zee waar je het hele jaar naar uitkijkt.

Als laatste noem ik Ponta da Piedade, dat met zijn natuurlijke stenen bogen en zuilen één van de bekendste bezienswaardigheden van de Algarve is. Ik noem hier maar een hele kleine selectie: de Algarve ligt vol met stranden van de hoogste kwaliteit.

Praia Dona Ana

Praia Dona Ana.

Alvor Beach Algarve bezienswaardigheden

Alvor Beach.

19. Romantische Silves

De plaats Silves gaat terug tot de Romeinse tijd en werd groot tijdens de Moorse overheersing. Het is een prachtig stadje met authentieke woningen, sierlijke handelspanden en een leuk marktje. Dit stadje is perfect om rustig doorheen te slenteren en wat foto’s te maken, en halverwege de dag de specialiteiten van de Algarve te proeven in één van de vele eethuizen.

Niet alleen de gebouwen zijn trouwens mooi. Silves ligt op een heuvel, en in de hogere stadsdelen kan je genieten van het panorama van de omliggende vallei, waar sinaasappel- en olijfboomgaarden worden afgewisseld met dichte bossen en de oevers van de Rio Arade die langs de stad stroomt.

De kathedraal van de stad is ontzettend mooi en de kleinere bouwwerken zijn in verschillende zachte pastelkleuren geschilderd. Je kunt makkelijk een dagdeel besteden in de bebouwde kom van deze plaats – maar de attractie waar Silves écht om bekend staat is het kasteel.

Silves wat te doen in Algarve

Mooie huisjes in het centrum.

Silves

Silves met het mooie kasteel op de achtergrond.

20. Perfect gerestaureerde kasteel van Silves

Dit is het tweede kasteel in mijn lijst, en één van de best bewaarde exemplaren in Portugal. Het Castelo del Silves heeft een bewogen geschiedenis. Van oorsprong was het in de handen van de Berbers, die vanaf de 7e eeuw bijna het hele Iberische Schiereiland veroverden.

In de 12e eeuw ging Koning Sancho (een nationale held in Portugal) in de tegenaanval en veroverde dit kasteel dat op een belangrijke strategische plek ligt. Sinds die tijd is het Castelo del Silves gerestaureerd en verkeert nu in supergoede conditie.

In de kasteeltorens, de wapenkamers en de woonverblijven zie je nog schilderingen, uitgehakte versieringen, wapens en harnassen. De vestiging zelf ziet er perfect uit, waardoor je het idee hebt dat je opeens duizend jaar terug in de tijd bent gestapt. Het bezoekerscentrum geeft je ook een heel goed idee van hoe het kasteelleven en de oorlogen er toen aan toegingen.

Echt één van de historische bezienswaardigheden van de Algarve waar je naartoe wilt dus. Bezoek het kasteel bijvoorbeeld met deze georganiseerde tour.

Silves kasteel

En van zo hoog krijg je ook prachtige uitzichten!

21. Surfen aan het westelijkste puntje van Europa

Surfen is één van de favoriete activiteiten in de Algarve voor veel jongeren. De ondiepe zeeën, prima watertemperatuur en ruime beschikbaarheid van surfspullen helpen daar zeker bij. Als jij surfmoves als een pro hebt (of het gewoon voor de eerste keer wil proberen) kan ik je een reisje naar Cabo de São Vicente bij Sagres aanraden.

Deze plek is favoriet bij jonge toeristen, niet alleen omdat de stranden zich perfect lenen voor wind- en kitesurfen, maar ook omdat er geen dure resorts en voorzieningen zijn en de prijzen dus bescheiden blijven. Verwacht hier geen luxe, maar wel veel gezelligheid en mensen van jouw leeftijd, goed geprijsde hotelletjes en betaalbare eethuizen

Dit is het allerwestelijkste puntje van ons werelddeel en een fantastische plek om het gevecht met de golven aan te gaan. Er worden zelfs onderdelen van de World Surfing Championships gehouden!

Cabo de São Vicente Portugal

En de uitzichten zijn hier uiteraard fantastisch.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (4 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>