28x Bezienswaardigheden in Brussel en dingen om te doen: info, foto’s en tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Brussel wordt snel over het hoofd gezien als een leuke daguitstap en dat is eigenlijk volledig onterecht. De hoofdstad van België is een mengelmoes van historisch en modern, druk en rustig, sierlijk en strak. Hoe vaak je ook in Brussel komt, je ontdekt er altijd weer iets nieuws en wat anders. In dit artikel vertel ik je alvast welke 26 bezienswaardigheden in Brussel je zeker niet mag missen en hoe je een dagje of weekendje in onze hoofdstad perfect kan vullen.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.9/5 - (37 votes)

Dingen om te doen in Brussel

In dit artikel som ik al heel wat bezienswaardigheden op in Brussel, maar natuurlijk is er nog veel meer te doen. Denk daarbij aan gegidste wandelingen, nog meer musea of zelfs pretparken in de buurt. Voor nog meer ideeën kan je ook eens een kijkje nemen op GetYourGuide. Op deze website kan je alvast tickets en tours boeken en bovendien kan je bij hen bijna altijd tot 24u op voorhand gratis annuleren.

bezienswaardigheden Brussel

1. Atomium

Het Atomium is meteen ook de bekendste bezienswaardigheid van Brussel. Het monument is gelegen in het Heizelpark in het westen van de stad. Spijtig genoeg is dat niet zo makkelijk te bereiken vanuit het centrum, maar met de auto ben je er zo. Het is ook een goed idee om een ticket te kopen voor de hop-on hop-off bus. Die brengt je naar alle bezienswaardigheden van Brussel in het centrum, maar ook ver daarbuiten. Als het goed weer is kan je bovendeks zitten en van de stralende zon genieten terwijl je interessante weetjes hoort op de audio guide.

Het Atomium werd al in 1958 gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling die dat jaar doorging in Brussel. Dit futuristische gebouw stelt een nauwkeurige weergave van een ijzeren molecule voor. Het enige verschil is dat dit monument maar liefst 165 miljard keer groter is.

Vandaag fungeert het Atomium als een museum. Zo vind je er informatie terug over de Wereldtentoonstelling uit 1958, maar ook over het failliete Sabena en nog veel meer. Het allerleukste plekje in het Atomium vind je volgens mij wel helemaal bovenaan. Daar is immers een uitkijkplatform waar je kan genieten van een verbluffend 360°-graden uitzicht over Brussel. Aan de top van het Atomium is er ook een restaurant waar je kan lunchen en dineren. Als je erover nadenkt om je vriend(in) ten huwelijk te vragen tijdens je citytrip in Brussel, dan is dit dus wel de ideale plek! 😉

Je kan tickets voor dit museum/uitkijkplatform alvast online aanschaffen voor €15 per persoon.
Ze zijn even duur als aan de kassa, maar je mag alle wachtrijen wel voorbijsteken. Zeker tijdens het weekend is dat een voordeel, want dan is er altijd veel volk!

bezienswaardigheden Brussel Atomium

Tot op de dag van vandaag is dit monument toch behoorlijk modern, vind je ook niet?

roltrap atomium verlichting

Met deze blitse roltrap ga je van bol naar bol.

uitzicht Atomium Brussel bezienswaardigheden

En dit is het uitzicht dat je krijgt vanuit de bovenste bol.

2. De Grote Markt

Eén van de beste dingen om te doen in Brussel is ongetwijfeld een bezoekje brengen aan de Grote Markt. Het plein vormt de hart van de stad en ligt een beetje verscholen tussen allerlei (andere) prachtige historische gebouwen. Op de Grand Place sta je gegarandeerd versteld van het wondermooie stadhuis uit de vijftiende eeuw. Volgens een Brusselse legende was het de bedoeling dat de prachtige toren precies in het midden van dit gebouw zou staan, maar zoals je ziet is dit spiegelbeeld niet geslaagd. De architect van het stadhuis was daarom zo kwaad dat hij van het gebouw sprong en zo ook zijn dood vond… Tja, van een obsessie gesproken!
Geschiedkundigen zijn het er echter over eens dat het wel degelijk om een legende gaat. Het niet zo symmetrische resultaat heeft gewoon te maken met de telkens veranderende plannen van het gebouw.
De rest van dit plein wordt mooi gemaakt door de gouden gildehuizen en hun opvallende architectuur. Let vooral op de details bij deze gebouwen, want telkens opnieuw vallen nieuwe dingen je op!

Er is zoveel te zien op de Grote Markt dat je niet weet waar je eerst moet kijken. Het loont ook de moeite om het plein eens op verschillende tijdstippen te bezoeken. Soms zie je er mensen picknicken en op elk uur van de dag zie je wel iemand een selfie maken met het prachtige stadhuis op de achtergrond. Op sommige dagen wordt er ook een bloemenmarkt georganiseerd op het plein en tijdens de kerstperiode is het plein feeëriek versierd.

dingen om te doen in Brussel Grote Markt

De vergulde gildenhuizen zijn prachtig! Geen wonder dat dit plein tot de mooiste van Europa behoort!

grote markt grand place Brussel

Wist je trouwens dat koning Leopold II dit plein wou afbreken om er een grote avenue in de plaats te leggen? Gelukkig dat dat niet is gebeurd!

3. Bubbelen in een bad vol bier: Good Beer Spa!

België is wereldberoemd voor zijn biertjes in duizenden smaken! In dit lijstje met bezienswaardigheden en dingen om te doen in Brussel vind je dan ook verschillende activiteiten die met dit gerstenat te maken hebben. Maar de meest originele? Dat is ongetwijfeld een heuse ‘Good Beer Spa Experience’!

Vijfenveertig minuten lang mag je jezelf onderdompelen in een kruidenbad dat met lekker Belgisch bier wordt aangevuld. En naast de badkuip staat er een tap waar je (onbeperkt!) bier kan tappen om de hele ervaring nog leuker (en vooral lekkerder!) te maken.

Je hoeft je trouwens ook niet ongerust te maken… Na het bad ruik je niet naar een alcoholist, maar heerlijk fris door de combinatie van kruiden en hop. En bovendien voel je je ook nog eens als herboren. Als dat geen ideale manier is om je citytrip naar Brussel te beginnen of eindigen, weet ik het ook niet meer! 😉

Hier vind je de link naar de bierspa.
beer spa brussels

Alleen of met vrienden… Deze ervaring is altijd leuk!

4. Manneken Pis

Het is een vreemd zicht, maar Manneken Pis is zowel bij de Brusselaar als buitenlandse toeristen één van de populairste bezienswaardigheden van Brussel. Als je maar één dagje in Brussel bent, dan moet dit gekke beeld zeker op je sightseeing lijstje staan. Als je toevallig voorbij dit kleine beeldje loopt, zal je al snel doorhebben dat je in de buurt bent van Manneken Pis, want op elk uur van de dag staat het hier vol met toeristen.

Het standbeeld werd oorspronkelijk in 1619 gemaakt. Het is dus een historisch monument. Jammer genoeg werd Manneken Pis in de loop der jaren regelmatig ontvoerd (en nooit terug gebracht). De huidige versie van het standbeeld dateert uit 1965 en hij wordt vaak gekleed in leuke kostuums. Op twintig meter van dit beeldje, vind je trouwens ook een museum waar je al zijn kleurrijke pakjes kan bekijken!

Wist je trouwens dat de nationale trots van België al vaak op een lijstje heeft gepronkt met de ‘meest teleurstellende bezienswaardigheden ter wereld’ (tezamen met o.a. de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen)? Veel mensen schatten het plassende ventje véél groter in. Dus onthoud het: Size does matter!

Dit grappige beeldje is trouwens gebaseerd op een al even komische legende:
Lang, lang geleden werd Brussel belegerd door de vijand en het duurde niet lang voor deze bemoeiallen van plan waren om de stad op te blazen met buskruit. Eén heldhaftig jongetje moest echter héél erg dringend plassen en deed dat bijgevolg ook op de lont van dit ontplofbaar materiaal. En zie daar… Brussel leefde nog lang en geduldig, en vooral zonder gaten in haar omwalling!

Je vindt Manneken Pis op de hoek van de Eikstraat en de Stoofstraat, vlakbij de Grote Markt.

bezienswaardigheden in Brussel Manneken Pis

Het blijft één van de vreemdste bezienswaardigheden in Brussel, maar zeg nu zelf… Met dit beeldje moet je toch écht een selfie hebben?!

manneken pis toeristen

En geloof me: je bent niet de enige toerist die naar dit plassende ventje komt gluren!

5. Jeanneke Pis

Omdat Manneken Pis zo beroemd geworden is, hebben nog twee andere plasbeelden hun weg gevonden naar het Brusselse stadscentrum. Zo werd Jeanneke Pis geboren in 1987 in opdracht van de eigenaar van een nabijgelegen restaurant. Je ziet haar glimlachend plassen in de buurt van de Rue des Bouchers, in de kleine doodlopende straat van de Impasse de la Fidélité. Spijtig genoeg zit dit meisje heel erg ingesloten en belemmert het rode hekwerk een beetje het zicht.

Als je Manneken Pis hebt gezien, wil je zijn zusje vast ook wel bezoeken. Het is leuk om beide beelden eens met elkaar te vergelijken. Hoewel het beeldje van Jeanneke Pis veel moderner is en niet zo’n rijke geschiedenis heeft als Manneken Pis, zijn de beelden even groot en behoren ze beiden wellicht tot de vreemdste toeristische attracties van een stad.

Jeanneke Pis Brussel activiteiten

Brussel heeft duidelijk iets met plassende beelden…

6. De huizen van Victor Horta

De fantasievolle Art Nouveau stijl uit de negentiende eeuw werd in Brussel geïntroduceerd door architect Victor Horta. Zijn huis en atelier vormen vandaag het bekende Horta Museum, een populaire bezienswaardigheid in Brussel. Naast het museum kan je zelfs een bezoek brengen aan enkele privéwoningen en -gebouwen die door Horta zijn ontworpen. Hieronder som ik zijn belangrijkste huizen op die je zeker niet mag missen als je een Art Nouveau-wandeling door de stad maakt.

Het Tasselhuis werd in 1893 gebouwd door de beroemde architect en is het eerste gebouw in Art Nouveau-stijl in Brussel. Daarnaast kan je ook het Autriquehuis (1893), het Solvayhuis (1894) en het Van Eetvelde huis (1895-1897) bewonderen. De kers op de taart blijft ongetwijfeld wel het Victor Horta huis, beter bekend als het Hortamuseum waar je alles over deze fantasierijke stijl en Victor Horta zelf kan ontdekken.

Wil je alle huizen zien of bezoeken? Weet dan wel dat ze ver uit elkaar liggen. Daarom is vervoer met de hop-on hop-off bus aangeraden. Bovendien kan je dan ook de vele andere hoogtepunten van Brussel aanschouwen vanaf deze rode bussen met open dak.

Er is in Brussel trouwens veel meer art-nouveau te ontdekken. Voor €15 kan je een tour door Brussel langsheen de mooiste Art Nouveau-gebouwen volgen.

Hotel Tassel Tasselhuis

Hotel Tassel, ook wel gekend als het Tasselhuis.

Solvayhuis Victor Horta

En de buitenkant van het Solvayhuis.

7. De koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn prachtig in elk seizoen, maar vooral tijdens de wintermaanden blaakt het hier van de gezelligheid. Van leuke cafés, de beste chocolatiers tot chique modewinkels: er is voor iedereen wel wat te zien in deze galerij. Ga zeker eens één van de chocolatiers binnen. De interieurs zijn stuk voor stuk prachtig en bovendien krijg je vaak een stukje chocolade aangeboden tijdens je bezoek. Als je op zoek bent naar misschien wel de beste pralines van Brussel, dan is dit ook de ideale plek om je inkopen te doen.
Zelfs als je niet aan het shoppen bent in de Belgische hoofdstad, is een wandeling door galerijen een must, want de architectuur is echt formidabel.

Ga ook eens in één van de zijstraatjes piepen. Daar vind je immers tal van romantische restaurants en cafeetjes en ook Jeanneke Pis is hier niet ver vandaan!

koninklijke Sint-hubertusgalerijen

Wist je trouwens dat de Sint-Hubertusgalerijen de oudste galerijen van Europa zijn?

8. Mont des Arts

Als je op zoek bent naar één van de mooiste uitzichtpunten van Brussel, dan moet je naar de Mont des Arts (de Kunstberg) gaan. Het ligt op slechts twee minuten wandelen van Brussel-Centraal station. De Kunstberg is eigenlijk een park met op verschillende niveaus prachtig onderhouden tuinen en fonteinen waar je gezellig kan relaxen. Zeker in de zomermaanden zit hier altijd wel wat volk.

Als je naar de top van het park klimt (let onderweg zeker op de mooi versierde achterwand), krijg je een ongelooflijk uitzicht over Brussel en al het omliggende groen. Als je hier één keer bent geweest, wordt dit ongetwijfeld je favoriete hotspot in Brussel.

Aan de rand van de tuinen vind je trouwens enkele bankjes waar je gezellig kan lunchen als je geen zin hebt om in een restaurant te eten. In de buurt vind je tal van broodjeszaken of take-away restaurants waar je wat kan kopen om het daarna rustig op te eten met het mooiste panorama van Brussel in je vizier.

kunstberg mont des arts Brussel

De Kunstberg is misschien wel mijn favoriete plekje in Brussel. Heerlijk relaxen met een prachtig panorama!

9. Fietstour door Brussel

Wil je de Belgische hoofdstad eens op een andere manier leren kennen? Met een fiets rijd je vlotjes langs de bezienswaardigheden van Brussel die soms nogal ver uit elkaar liggen. Als je een tour boekt, word je bovendien bijgestaan door een Nederlandstalige gids. Hij of zij stippelt de fietsroute uit en vertelt je onderweg leuke verhalen, stopt langs verschillende highlights en beantwoord al jouw vragen.

Bij Baja Bikes zijn er verschillende mogelijkheden vanaf €21,50. Ongeveer drie uur lang word je op sleeptouw genomen door een Brusseleir of Vlaming die alles over de Europese hoofdstad weet.

fiets tour Brussel

Brussel is erg uitgestrekt! Met een fiets wordt het dus veel makkelijker om de stad te verkennen.

10. Magritte museum

Of je nu van kunst houdt of niet, een bezoek aan het Magritte Museum is één van die activiteiten in Brussel die eigenlijk op niemand zijn of haar lijstje mag ontbreken. Het museum is eigenlijk opgedeeld in twee verschillende gebouwen. In het eerste kan je de meest befaamde schilderijen van de beroemde surrealist bewonderen. Denk maar aan verdwijnende gezichten, varkensmannen en zijn beruchte appelkunstwerken. In totaal vind je er zo’n 200 originele werken van Magritte. Dit deel van het museum bevindt zich in het centrum van Brussel, op een boogscheut van de Mont des Arts.

Het tweede deel van het museum richt zich dan weer vooral op het privéleven van René Magritte. Het Magritte House Museum is eigenlijk de oude woning van de kunstenaar waar hij maar liefst 24 jaar woonde en werkte. Dit deel van het Magritte Museum bevindt zich in Jette.

Met de Brussels Card krijg je toegang tot zowel het Magritte Museum als het Magritte House Museum. Deze kaart kost je €27 per persoon en daarin zit ook openbaar vervoer inbegrepen.

dingen om te doen in Brussel Magritte Museum

In dit eerste museum vind je enkele van de belangrijkste kunstwerken van Magritte.

11. Mini Europa

Wist je dat je volledig Europa in één dag kan zien? Mini Europa in Brussel is een miniatuurpark (vlakbij het Atomium) en toont honderden belangrijke gebouwen uit de Europese Unie. De schaal van de gebouwen is 1:25, wat dus wilt zeggen dat één centimeter in werkelijkheid 25 centimeter telt.

Terwijl je door het park wandelt, maak je een mini road trip door Europa. Met reuzenstappen wandel je van de ene bezienswaardigheid naar de andere, vergeet dus zeker je fototoestel niet! Kinderen en volwassenen kunnen hier trouwens ook echt iets bijleren, want de wandelroutes zijn doorspekt met interessante weetjes over de EU.

Een toegangsticket kost €16,5 per volwassene en €12 voor kinderen. Aangezien dit miniatuurpark vlakbij het Atomium ligt, is het ook geen slecht idee om hier naartoe te pendelen met de hop-on hop-off bus.

Er werd al verschillende keren bericht dat Mini Europa zou sluiten, maar tot nog toe is het park nog altijd open. Geniet er dus nog van zo lang het kan!

brussel mini europa

Herken je de miniatuurversie van Nyhavn (Kopenhagen, Denemarken)?

mini europa dinant

En natuurlijk zie je ook de mooiste plekjes van België in miniatuur vertegenwoordigd! Hier zie je Dinant.

atomium mini europa pisa

Vanuit het hele park zie je altijd het Atomium. Vlakbij de scheve toren van Pisa, bijvoorbeeld!

12. De Koninklijke Serres van Laken

Deze bezienswaardigheid in Brussel is een pareltje dat voortvloeide uit het creatieve brein van Alphanse Balat, de mentor van Victor Hora. Dankzij het ontwerp kan de koninklijke familie al jarenlang exotische planten en bomen verzamelen op hun uitgestrekte domein in Laken. Het complex van paviljoenen, koepels en galerijen voelt bijna als een kleine, groene stad.

Eén keer per jaar, tijdens de lente, zijn de Koninklijke Serres van het paleis in Laken geopend voor het publiek. Als je in april of mei een weekendje Brussel plant, dan zou ik ook meteen één dagje (of een volledig weekend!) naar deze tuinen plannen. In het voorjaar zijn de serres op hun best, vol met prachtige kleuren en betoverende geuren. Bovendien is het een mooie gelegenheid om het Paleis ook van dichterbij te bekijken zonder dat je wordt belemmerd door de poorten.

De exacte data worden elk jaar bekendgemaakt op de website van de Belgische Monarchie. Een bezoek kost €2,5 per persoon (en is gratis voor -18-jarigen).

Koninklijke serres laken activiteiten Brussel

De Koninklijke Serres van Laken zijn alvast iets om naar uit te kijken!

koninklijk paleis laken

En ook het koninklijk paleis is leuk om eens van dichtbij te zien!

13. Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal

Als je de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal voor de eerste keer ziet, denk je vast onmiddellijk aan de Notre Dame in Parijs. Het duurde maar liefst 300 jaar om deze imposante gotische kerk te bouwen. Intussen staat de kathedraal al zo’n 600 jaar te blinken in het centrum van de stad. Daarmee is het gebouw één van de oudste en mooiste bezienswaardigheden van Brussel.

De twee torens van de kerk zijn in de typische Frans-gotische stijl gebouwd en lijken heel erg op die van de Notre Dame. Binnen kan je enkele prachtige barokke kapellen spotten en kan je het aantal gebrandschilderde ramen niet op twee handen tellen. Wanneer je binnenkomt kan je trouwens ook enkele foto’s bewonderen van bekende mensen die hier zijn langsgekomen. Zo zie je héél veel beelden van het Belgische koningshuis, maar ook van een bezoek van Paus Johannes Paulus II.

Als je toevallig een citytrip plant naar Brussel tijdens de kerstperiode, dan is het misschien ook leuk om te weten dat hier jaarlijks enkele kerstconcerten worden georganiseerd.

Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal

Let zeker op de prachtige beelden die de grote zuilen versieren. Wauw!

14. De Marollen

De Marollen zijn een oude maar levendige wijk in Brussel, gelegen tussen het Justitiepaleis en het station Brussel-Zuid. Door de charmante straatjes met antiek- en vintagewinkels, de kleine galerijen en de rommelmarkt is de wijk een onmisbare bezienswaardigheid in Brussel geworden waar heel wat te beleven valt.

Eén van de leukste activiteiten in Brussel is de rommelmarkt op de Place du Jeu de Balle. Elke dag van 7 tot 14 uur kan je lekker rondneuzen tussen de tweedehandsspullen. Zorg dat je onderhandelingsskills zijn bijgeschaafd, want de verkopers hebben een nogal speciale persoonlijkheid! Hou je ogen ook goed open, want de kans is groot dat je voor een zacht prijsje zelfs diamanten kan scoren in deze brocante-hemel.

Naast de kleurrijke rommelmarkt zijn er nog heel wat andere bezienswaardigheden en dingen om te doen in deze gezellige wijk. Tijdens je wandeling door de Marollen zie je ongetwijfeld het Justitiepaleis opdoemen, maar kijk zeker ook naar de zonsondergang op het Poelaertplein, wandel over de lange Rue Haute en bewonder de Hallepoort.

bezienswaardigheden Brussel rommelmarkt Marollen

Op de dagelijkse rommelmarkt in de Marollen vind je zonder twijfel verborgen schatten!

rommelmarkt Marollen

En soms vind je er zelfs heel aparte… Euh… Rommel!

15. Musea van het Verre Oosten

Aan de rand van het Koninklijk Domein in Laken zie je uit het niets een paar Aziatische gebouwen verschijnen. De opvallende ronde toren en de bijhorende paviljoenen vormen de Musea van het Verre Oosten. Ze versieren nu al meer dan 100 jaar de skyline van Brussel en werden gebouwd in opdracht van koning Leopold II. Hij liet zich hiervoor in 1900 inspireren door de oosterse pracht en praal op de Wereldtentoonstelling in Parijs.

Als je deze bijzondere bezienswaardigheid in Brussel van dichterbij wil ontdekken, moet ik je helaas wel teleurstellen. Doordat de gebouwen niet zo goed zijn onderhouden, zijn de musea gesloten wegens veiligheidsrisico’s. Ondertussen zijn ze al sinds 2013 dicht, maar men is nog steeds niet zeker wanneer deze aantrekkelijke gebouwen terug open gaan. Tja… We leven natuurlijk nog steeds in België!

Toch trekken de gebouwen nog elke dag de aandacht van tientallen bezoekers die graag foto’s komen maken met deze ongewone gebouwen in Brussel.

musea van het verre Oosten Brussel bezienswaardigheden

Gelukkig kan je nog wel een kijkje nemen van buiten het domein. Indrukwekkend, vind je ook niet?

16. Chocolade proeven

Tijdens een weekendje Brussel kan je heel wat bezienswaardigheden bezoeken, maar de hoofdstad van België heeft ook heel wat lekkers te bieden aan al haar bezoekers. Als je naar Brussel komt, kan je de vele chocoladewinkels natuurlijk niet missen. Echt zoetekauwen zullen zeker geïnteresseerd zijn om een chocoladetour door Brussel te volgen. Voor €70 pp kan je online al een rondleiding van een halve dag boeken, inclusief een heuse chocolade-workshop bij een echte chocolatier. En als je vooral zin hebt om zelf chocolade te maken, maar niet mee wilt deelnemen aan de rondleiding dan is deze tour waarbij je zelf chocolaatjes maakt misschien nog leuker!

Ga je liever zelf op ontdekking uit? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je de beste chocolade kan kopen. Hieronder som ik enkele winkels op waar je heerlijke chocolade kan vinden:

  • Neuhaus is één van de oudste chocoladewinkels van Brussel. Ze startten in 1857 als een apotheek die medicijnen bedekte met chocolade om ze te verkopen aan haar klanten. Vandaag kan je er geen medicijnen meer vinden, maar je koopt er wel de beste chocoladetruffels die er bestaan.
  • Bij Pierre Marcoloni kan je luxueuze chocolade kopen. De chocolatier verzorgt alles tot in de puntjes: van de juiste bonen tot de creatie van chocolade tot zelfs de verpakking.
  • Le Comptoir du Mathilde is geen klassieke chocoladewinkel waar je alleen maar pralines kan vinden! Hier verkopen ze alleen maar de leukste chocolade creaties en alles wat met deze donkere lekkernij te maken heeft. Als je met de kinderen in Brussel bent, moet je hier zeker eens binnenspringen.
  • Voor de lekkerste ambachtelijke chocoladesnoepjes van België spring je dan weer binnen bij Elisabeth.
chocolade proeven Brussel activiteiten

Stap zeker eens één van de vele chocoladewinkels binnen. De heerlijke geur doet je meteen kwijlen!!

17. De Brusselse striproute

Deze bezienswaardigheid in Brussel is misschien niet zo bekend als andere attracties, maar de Belgische hoofdstad heeft een heel rijke stripverhaalgeschiedenis. In totaal telt België trouwens meer dan 700 striptekenaars en dat is meer dan waar dan ook ter wereld!

Als je graag wat meer wilt weten over de Belgische stripverhalen, dan is het misschien een leuk idee om de Brusselse striproute te volgen. Als je van straatkunst en graffiti houdt is deze tour ook vast iets voor jou.
De striproute brengt op meer dan 50 plaatsen in de stad een hulde aan bekende lokale stripfiguren en -auteurs. Je kan er trouwens ook een spelletje van maken hoeveel muurschilderingen je kan spotten. Voor de exacte route kan je trouwens hier terecht.

Heb je nog niet genoeg gekregen van al die stripverhalen? Dan kan je ook nog stoppen bij het Brusselse Comic Book Museum. Daar leer je meer over de geschiedenis van de stripverhalen en hoe ze tot leven komen. Je zal er ook een paar van de meest bekende Belgische stripverhalen zien, zoals De Smurfen en Kuifje.

Brusselse striproute

Ik moet toegeven dat ik veel van de stripfiguren niet herken…

marsupilami striproute Brussel

Maar soms duikt er ook een oude bekende op, zoals deze Marsupilami!

18. Huis Saint-Cyr

Dit huis is één van de meest extravagante bezienswaardigheden in Brussel. Het werd ontworpen door Gustave Strauven, onder het toeziend oog van meestersurrealist Victor Horta. De architect bouwde en ontwierp de woning tussen 1901 en 1903 in opdracht van de schilder George Saint-Cyr naar wie het huis vernoemd is.

Het huis van Saint-Cyr staat te pronken op het Ambiorixplein. Je herkent het meteen aan de smalle gevel, die slechts vier meter breed is, en aan het verfijnd ijzerwerk. Eén van de meest opvallende elementen van de gevel is het ronde overdekte terras met daarboven een smeedijzeren puntgevel in barokke stijl. Door de architectuur en de flamboyante versieringen lijkt het zelfs alsof je naar een sprookjeshuis staat te kijken.

huis sant-cyr Brussel hoogtepunten

Huis Saint-Cyr is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Brussel voor liefhebbers van architectuur!

19. Wandelen in het Zoniënwoud

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van het centrum, dan is het Zoniënwoud de plek waar je moet zijn. Een wandeling in dit enorme grote bos is één van de meest ontspannende dingen om te doen in Brussel. Het bos is 4.421 hectare groot en ligt aan de zuidoostelijke rand van Brussel. Je vindt er vooral Europese beuken en eiken en sommige bomen zijn zelfs meer dan 200 jaar oud.

In het Zoniënwoud bevindt zich ook het Bosmuseum Jan van Ruusbruuc (Musée de la Forêt) waar je tentoonstellingen kan bezoeken over de fauna, flora en de geschiedenis van het Zoniënwoud. Sinds 2017 staat het woud ook op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Via het Zoniënwoud kan je trouwens ook meteen het Ter Kamerenbos-park in wandelen. Daar is een klein eiland gemaakt met in het midden de Robinson Chalet waar je heerlijk kan eten. Na een dagje wandelen is dit wel de ideale afsluiter in het groen.

Zoniënwoud

In de herfst is het Zoniënwoud op z’n mooist. Dan komen de kleuren hier pas echt tot leven!

20. De Basiliek van Koekelberg

De Basiliek van Koekelberg ligt niet bepaald in het centrum van Brussel en veel toeristen slaan dit imposante gebouw dan ook liever over. Als je met de wagen in de Belgische hoofdstad bent, of het niet erg vindt om even op de bus te zitten, dan raad ik echt aan om ook dit monument te bezichtigen.

Deze gigantische kerk op de Koekelberg is het grootste Art Deco gebouw ter wereld en ook meteen één van de grootste basilieken. Door de twee Wereldoorlogen en een gebrek aan geld leek het eerst alsof de Basiliek nooit afgewerkt zou worden. Gelukkig bleek die vrees ongegrond en siert de groene koperen koepel nu al enkele jaren de Brusselse skyline.

Voor een fenomenaal uitzicht over Brussel, kan je de basiliek ook beklimmen. Het uitkijkplatform bevindt zich op 52,80 meter hoogte en kost €6 per persoon.
Met de Brussels Card (€27) krijg je 20% korting op je tickets naar de top van de Basiliek. Dit uitkijkpunt is een echte aanrader want het is één van de weinige plekken in Brussel waar je lang kan genieten van zo’n prachtig uitzicht zonder te veel toeristen rondom je.

Basiliek van Koekelberg hoogtepunten Brussel

Spijtig genoeg ligt de Basiliek van Koekelberg wel een beetje uit het centrum.

uitzicht basiliek van Koekelberg

Maar anders zou het uitzicht ook nooit zo mooi kunnen zijn!

21. Wafels eten

België is wereldberoemd voor zijn chocolade, maar ook de Belgische wafels zijn een lekkernij die nergens zo lekker wordt vertegenwoordigd als hier. Je kan op bijna elke hoek van de straat wel een wafel kopen, maar als je het aan mij vraagt vind je de lekkerste in Maison Dandoy. Ze bakken deze heerlijke gebakken lekkernijen al sinds 1829 waardoor je hen ongetwijfeld als een specialist kan beschouwen.

Bij veel wafelkraampjes in België worden de wafels opnieuw verwarmd, maar in de tearoom van Maison Dandoy wordt alles op bestelling gemaakt. Het kwaliteitsverschil is dus enorm! Je kan kiezen tussen zoete Luikse wafel of een zachte Brussels wafel. Daarnaast kan je ook nog tal van toppings kiezen voor je wafel: ijs, suiker, warme chocoladesaus en nog zoveel meer. Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg kraampjes waar je een wafel to-go kan bestellen.

wafels Brussel België

Mogelijkheden om deze Belgische lekkernij uit te proberen vind je in Brussel in ieder geval genoeg!

22. Kroegentocht

Wie bier zegt, denkt onmiddellijk aan België. Als je in Brussel bent, kan je dan ook niet anders dan een bezoek brengen aan enkele van de beste cafés in de stad. Het aanbod aan verschillende bieren mag in deze bars dan wel enorm zijn, de keuze aan andere dranken is dat vaak niet.

Enkele van de meest bekende cafés in Brussel zijn het historische A Mort Subite – waar je ook lekker kan eten – en Moeder Lambiek die gespecialiseerd is in verschillende lambiekbieren. Daarnaast is ook The Puppet Cellar in de Poechenellekelder geweldig om te genieten van een frisse Belgische pint.

Het café met het grootste assortiment op de kaart is de Deliriumbar. Hier kan je proeven van maar liefst 2.000 bieren! Je herkent het café gemakkelijk aan het roze olifantenlogo. Bovendien vind je in dit kleine straatje ook Jeanneke Pis! Twee bezienswaardigheden van Brussel in één klap!
De bar is enorm populair en vaak heb je er niet eens plaats om te zitten. Op feestdagen en rond etenstijd is het net iets rustiger. Als je een grote bierliefhebber bent, dan is Delirium echt fantastisch.

Net omdat België en bier hand in hand gaan is een gegidste tour door Brussel waarbij je verschillende lokale biertjes uitprobeer een superleuke activiteit.
Vanaf €25 kan je online al een tour boeken om de beste bieren van dit kleine landje te ontdekken. Er zijn veel mogelijkheden – dus kijk vooral zelf even wat jou leuk lijkt!

Delirium café Brussel

Alle biertjes uitproberen in het Delirium café zal niet lukken in een weekend, maar misschien kan je het toch proberen?

23. Het Sint-Katelijneplein

Op tien minuten wandelen van de Grote Markt ligt het Sint-Katelijneplein, een levendige buurt vol gezellige cafés, een markt en een kerk met dezelfde naam. Als je op het plein bent moet je zeker gaan eten in De Noordzee, een knus restaurant waar je de lekkerste visgerechten kan eten. De visburger is hier een echte aanrader.

Als je niet van vis en schelpdieren houdt, kan je uiteraard ook kiezen uit tal van andere adresjes in de buurt. Of kom ’s avonds terug om het nachtleven in de vele bars te bekijken. Overdag kan je op het plein rond snuisteren op de voedsel- en bloemenmarkt. Op woensdag wordt er trouwens enkel organisch voedsel verkocht. De markt gaat altijd door van 7.30 tot 15.00 uur.

Naast de vele eet- en drinkgelegenheden op het plein kan je niet naast de Sint-Katelijnekerk kijken. Deze mastodont werd gebouwd in 1874 en is dus nog vrij nieuw als je ze gaat vergelijken met andere gebouwen in de stad. De architect liet zich inspireren door de zestiende eeuwse kerken uit Frankrijk waardoor je nog heel wat waterspuwers en standbeelden ziet staan op de kerk.

Sint-Katelijneplein Brussel

Het Sint-Katelijneplein.

Sint-Katelijnekerk Brussel bezienswaardigheden

Het interieur van de Sint-Katelijnekerk. Verrassend licht, vind je ook niet?

24. Relaxen in het Jubelpark

Als je het Zoniënwoud wat afgelegen vindt, kan je ook iets minder ver uit het centrum van Brussel genieten van wat groen.
Het weer in België is helaas niet altijd erg mooi, maar áls de zon dan eens schijnt, dan komt de stad helemaal tot leven. Op zulke momenten is het heerlijk om tijd door te brengen in het Jubelpark. Neem gerust je picknick mee, want er is genoeg gras voor iedereen! Bovendien zijn er ook tal van bankjes, waar je heerlijk in de schaduw kan genieten van het prachtige uitzicht in dit park.

In het park bevindt zich ook het Koninklijk Museum van de Strijdkrachten en Militaire Geschiedenis. Een bezoek aan het museum is heel interessant, maar het brengt je ook naar de Arc de Triomphe van het park. Daar heb je een geweldig uitzicht over Brussel. Enneh… Niet om te stoefen, maar onze Belgische variant is véél groter dan de Arc de Triomphe van Parijs!

bezienswaardigheden Brussel Jubelpark

Het Jubelpark ligt niet in het centrum van Brussel, maar met de handige deelsteps of het openbaar vervoer ben je er ook zo.

25. Le Botanique

Le Botanique of de Kruidtuin vormde de oorspronkelijke botanische tuinen van Brussel. Intussen is de Nationale Plantentuin verhuisd naar Meise, maar toch trekt Le Botanique nog heel wat bezoekers aan. In de oude serre, die gebouwd werd in de negentiende eeuw, worden nu regelmatig optredens gehouden. Het is vandaag dus meer een cultureel centrum dan alleen maar een tuin.

Ondanks de verhuis van de Nationale Plantentuin, kan je nog altijd de omliggende tuinen van Le Botanique bewonderen. Al dat groen is vast een zeker een welgekomen onderbreking van het drukke tempo in de stad. De toegang tot de eigenlijke serre is trouwens inbegrepen in de Brussels Card die je al vanaf €27 online kan aankopen.

Brussel Botanique Kruidtuin

Dit park is niet heel groot, maar toch is het de perfecte plek om even aan het drukke Brussel te ontsnappen.

dagje Brussel Botanique

Neem een boek mee en zet je op één van de bankjes in de Kruidtuin. Zo kom je helemaal tot rust!

26. Ancienne Belgique (AB)

De Ancienne Belgique is een supergezellige concertzaal in het centrum van Brussel. Enkele jaren geleden werd het door een Amerikaans muziekmagazine zelfs genomineerd als één van de beste zalen in de hele wereld. De zaal is niet heel erg groot maar dat maakt de beleving ook meteen veel beter. De akoestiek in de zaal is geweldig en je hebt het gevoel dat je favoriete groep alleen voor jou staat te zingen.

Mocht je dus de tijd hebben om een concert mee te pikken tijdens je weekendje Brussel, boek dan op tijd je tickets. Veel concerten zijn snel uitverkocht omwille van de relatief kleine capaciteit van de zaal.

Ancienne Belgique concertzaal

De Ancienne Belgique is zonder twijfel de gezelligste concertzaal (met de grootste namen!) van Brussel.

27. Het Museum van Schone Kunsten

Als je in de Europese hoofdstad bent en zin hebt om te genieten van enkele prachtige kunstwerken dan moet je in het Museum van Schone Kunsten zijn. Je vindt er over heel wat collecties moderne en oude werken in verschillende stijlen. Eén van de bekendste werken in het museum is het schilderij ‘De Val van Icarus’. Daarnaast worden ook verschillende schilderijen van de schilders Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck en Hans Memling tentoongesteld.

Het Museum van Schone Kunsten is gigantisch groot, dus ik raad aan om niet te veel andere bezoeken op deze dag te plannen. Tenminste, als je een beetje op je gemak wil genieten van al deze kunst!

museum van schone kunsten Brussel

Er zijn permanente tentoonstellingen, maar evengoed tijdelijke. Er valt hier dus altijd wel iets nieuw te ontdekken!

28. De Brusselse kerstmarkt

Tijdens de eindejaarsperiode wordt Brussel omgetoverd tot een prachtig winterlandschap. Van eind november tot begin januari kan je er tijdens Winterpret de zalige kerstsfeer opsnuiven en genieten van romantische winterwandelingen. Tijdens de Brusselse kerstmarkt vind je in het hele historische centrum gezellige chalets met verlichting, decoraties en prachtige kerstbomen.

De pleinen rond de Beurs en het Sint-Katelijneplein zijn dan op hun gezelligst. Overal waar je komt zijn er verkopers die geschenken en snoep aanbieden, maar er zijn ook kraampjes met glühwein, oesters, champagne en lekkere gerechten, zoals tartiflette en oliebollen. Elk jaar staat de Brusselse kerstmarkt, Winterpret, in het teken van een ander land.

Je kan natuurlijk veel meer doen dan alleen lekker eten en drinken op de kerstmarkt. Zo kan je je uitleven op de schaatsbaan en de magische lichtshows op de Grote Markt en het Sint-Katelijneplein bewonderen. Daarnaast zorgen de concerten, optochten en andere speciale evenementen er voor dat er elke dag wel iets feestelijks te gebeuren valt.

wat te doen in Brussel kerstmarkt

De kerstmarkt van Brussel is zonder twijfel mijn persoonlijke favoriet in België!

Brusselse kerstmarkt

Blijf zeker tot het donker wordt, want dan krijg de Brusselse kerstmarkt pas echt een magisch sfeertje!

Tours en andere bezienswaardigheden in Brussel?

Wil je graag alvast tours en/of tickets boeken voor bepaalde bezienswaardigheden in Brussel? Kijk dan eens naar de mogelijkheden als je online al iets wil vastleggen:

Waar overnachten in Brussel?

Plan je een weekendje in Brussel? Dan is een leuk hotel wel een goed idee. Ik som hier alvast enkele van de leukste en beste overnachtingsmogelijkheden op:

Generation Europe Youth Hostel

Dit fijne budgethotel op zo’n twintig minuten wandelen van de Grote Markt, is ideaal als je op reis bent met een niet zo groot budget. Voor ongeveer €50 per nacht kan je logeren in één van de slaapzalen of slaapkamers. De badkamer moet je delen met andere gasten, maar gelukkig zijn ze altijd erg schoon. ‘s Avonds kan je genieten van het buffetrestaurant.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Generation Europe Youth Hostel

© Generation Europe Youth Hostel

New Hotel Charlemagne

New Hotel Charlemagne ligt in het hartje van de Europese wijk en is een vrij kleine accommodatie dat feilloos luxe en comfort combineert. De kamers zijn ruim en kleurrijk en bieden een levendige uitvalsbasis in een charmante maar bescheiden omgeving. Als je op reis bent met (kleine) kinderen is een verblijf in dit hotel zeker het overwegen waard, want er is kinderopvang voorzien waardoor je ook even een dagje voor jezelf kan uitrekken.

Het hotel is omringd door tal van toeristische bezienswaardigheden in Brussel, zoals het Koninklijk Paleis, het Europees Parlementsgebouw en de magnifieke Grote Markt. Op een zomerse dag moet je ook eens naar het Jubelpark gaan – perfect om te picknicken en te genieten van al het groen in deze bruisende stad. Het pand is dus ideaal als je graag midden in het centrum van de Belgische hoofdstad wilt overnachten. De gemiddelde kamerprijs voor twee personen bedraagt hier zo’n €153 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

New Hotel Charlemagne

© New Hotel Charlemagne

Pantone Hotel

Het Pantone Hotel is een eenvoudige modern hotel dat ingericht werd met heldere kleuren en veel natuurlijk licht. Vanaf €64 kan je een nachtje logeren in één van de chique tweepersoonskamers van de accommodatie. ’s Morgens kan je genieten van een uitstekend ontbijt om daarna een fiets te huren om de Brusselse binnenstad te ontdekken.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.com Booking.com

Pantone Hotel

© Pantone Hotel

Hotel Agora

Anuna en Greta zullen zonder twijfel grote fan zijn van dit ecologisch hotel in Brussel. De accommodatie gebruikt regenwater om de toiletten door te spoelen en heeft zonnepanelen voor elektriciteit en verwarming. De producten die gebruikt in Hotel Agora zijn bovendien milieuvriendelijk en van gerecycleerd materiaal. De daken van het pand worden gebruikt als kruidenboxen en moestuinen én er is ook een insectenhotel en enkele bijenkorven.

Milieubewuste mensen zullen zich dus zeker thuis voelen in dit geweldig pand. Bovendien ligt het in het hartje van Brussel, dicht bij de meest belangrijke toeristische trekpleisters. De Grote Markt, Manneken Pis, de Muntschouwburg of de Beurs: het ligt allemaal op nog geen kwartier wandelen van deze bijzondere uitvalsbasis. Eén nachtje in een tweepersoonskamer kost je hier zo’n €79.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Brussel Hotel Agora

© Hotel Agora

Brussels Welcome Hotel

Deze eigenzinnige, leuke en kleurrijke accommodatie is gevestigd in een negentiende eeuws herenhuis. Het Welcome Hotel telt slechts zestien kamers, die elk ingericht zijn met originele kunstwerken en antiek. Je logeert hier vanaf €85 per twee personen in de historische wijk Sint-Anne, dicht bij de meeste bezienswaardigheden van Brussel.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Brussels Welcome Hotel

© Brussels Welcome Hotel

Vintage Hotel Brussels

Overnachten in Brussel krijgt een retro touch als je kiest voor het Vintage Hotel in het meest trendy deel van de stad. Er zijn 38 kamers – enkele daarvan hebben een tussendeur waardoor het een perfecte oplossing is voor grote gezinnen die graag bij elkaar slapen, maar ook nood hebben aan een eigen plekje. Er is een gezellig stadstuintje en als je zin hebt in een drankje na een lange dag verkennen, kan je in de lounge nog terecht voor een wijntje of een streekbier.

Het Vintage Hotel ligt op nog geen vijf minuten lopen van de metrostations Louiza en Munthof. De buurt Louiza is ook gekend voor haar (peperdure) chique winkels waar je heerlijk kan shoppen. Cultuurliefhebbers kunnen in de buurt dan weer populaire attracties, zoals het Onze-Lieve-Vrouw van de Zavelkerk en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, bezoeken. Per nacht betaal je hier gemiddeld €62 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Vintage Hotel

© Vintage Hotel

X2Brussels

X2Brussels is een prachtige boutique B&B met hele grote, lichte en luchtige kamers. De suites zijn modern ingericht en zijn perfect voor een romantisch weekendje weg. De accommodatie ligt op een boogscheut van de belangrijkste activiteiten in Brussel, zoals o.a. de kerstmarkt. Je betaalt €130 per nacht in een kamer voor twee personen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

X2Brussels hotel

© X2Brussels

NH Brussels Bloom!

Een briljant idee ligt aan de basis van het concept van Hotel Bloom! De eigenaars vroegen maar liefst aan 287 kunstenaars van de Europese Kunstacademie om hun interpretatie achter de uitdrukking ‘to bloom’ te schilderen. Het resultaat? Een groot aantal unieke en stijlvolle kamers, elk met een eigen kenmerkende muurschildering. Je mag zelf kiezen in welke kamer je wilt verblijven, zodat je bij elk bezoek de mogelijkheid hebt een andere artistieke ervaring op te doen.

De accommodatie is prima gelegen voor tal van dingen om te doen in Brussel. Gelegen in de wijk Kruidtuin is het zo’n twintig minuten wandelen naar de Grote Markt en de Beurs. Maar een bezoek aan het Stripmuseum is ook een aanrader als je op citytrip bent met kinderen in de Belgische hoofdstad. Vanaf €72 per nacht kan je al een tweepersoonskamer boeken in dit fleurig verblijf.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

NH Brussels Bloom

© NH Brussels Bloom

Meininger Hotel Bruxelles City Center

Goedkoop overnachten in Brussel kan in het hartje van de stad, in het Meininger Hotel. De ruime en lichte kamers geven je het gevoel dat je thuis bent. Of je nu alleen reist of met familie, er zijn suites in allerlei maten en tegen een extra vergoeding mag je zelfs je huisdieren meenemen! Deze accommodatie biedt ook fietsverhuur aan, perfect als je de stad op een snellere manier wilt zien en jezelf wilt onderdompelen in het leven van een echt Brusselaar.

Als fietsen niet zo je ding is, kan je nog altijd met het openbaar vervoer deze parel van een stad verkennen. Het metrostation Graaf van Vlaanderen ligt namelijk op korte wandelafstand en vandaar kan je alle richtingen uit: het Sint-Katelijneplein, het Atomium of Margritte Museum – je mag zelf kiezen. Per nacht betaal je hier gemiddeld €43 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Meininger Hotel Bruxelles City Center

© Meininger Hotel Bruxelles City Center

Hôtel le Berger

Vlak bij de Matongewijk ligt één van de meest bijzondere hotels in Brussel met een rijke geschiedenis. Het was vroeger een rendez-vous plekje dan zijn charme van 1930 heeft behouden. Verschillende klassieke elementen zorgen voor die romantische sfeer: dubbele liften, een knappe open badkamer en een bar met nissen die een gestolen kus aanmoedigen. De architect Martina Nievergelt heeft er dus voor gezorgd dat de mysterieuze sfeer van vroeger er vandaag nog altijd leeft.

Dankzij de sublieme locatie kan je bijna alle bezienswaardigheden te voet ontdekken. De bekende Zavelmarkten – op nog geen kilometer van het pand – zijn zeker de moeite waard om eens rond te snuisteren. Wandel van daar verder naar de Grote Markt en geniet bij mooi weer van een gezellig terrasje terwijl je horde mensen voorbij ziet hollen. De gemiddelde prijs voor een nacht in een tweepersoonskamer van dit dromerig verblijf bedraagt zo’n €98.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hôtel le Berger Brussel bezienswaardigheden

© Hôtel le Berger

Zoals je leest is de Belgische hoofdstad een plek met vele gezichten. Of je er nu bent om wat cultuur op te snuiven of om te genieten van de heerlijke gastronomie: er is altijd wat te doen in Brussel. Ken jij nog verborgen plekjes in deze fijne stad? Laat het dan zeker weten in een reactie onderaan dit artikel.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.9/5 - (37 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam