20+ Bezienswaardigheden in Hong Kong en omgeving

Hong Kong is mijn favoriete stad ter wereld. En om zo'n eervolle titel te krijgen, moet er natuurlijk heel veel te doen en te zien zijn!
Tezamen met Cathay Pacific ging ik één week (en dat heb je zeker nodig!) naar deze miljoenenstad, en daar maakte ik kennis met een plek die al je zintuigen in overdrive doen gaan.
De mooiste, meest fantastische en uitzonderlijke bezienswaardigheden van Hong Kong som ik op in deze lijst.

5/5 - (5 votes)

hong kong bezienswaardigheden

Verken Victoria Harbour met een Junk Boat

Victoria Harbour is één van de mooiste plekjes in Hong Kong. Dit gigantische meer wordt omringd door torenhoge gebouwen en het wateroppervlak wordt voortdurend doorkruist door honderden bootjes en schepen. Vanop land is het al de moeite om naar deze prachtplek te staren, maar het wordt nog mooier eens je op een boot zit.
Ik raad aan  om in te schepen op een traditionele Junk Boat van Dukling. Deze wondermooie boten werden vele jaren geleden nog gebruikt om te vissen, maar nu worden ze eigenlijk alleen nog gebruikt voor plezierige haventochtjes. In feite is er nog maar één echte traditionele Junk Boat over, en die is van Dukling. De gigantische rode zeilen staan in schril contrast met de grijsblauwe skyscrapers waar je rustig voorbij vaart en zorgen zo non-stop voor een magisch blikveld.
Het mooie houten interieur van de boot is de perfecte plek om te genieten van al dat moois, en bovendien krijg je ook een verfrissend drankje terwijl je aan boord bent. Zeker een aanrader!

victoria harbour hong kong junk boat

Dit mooie schip zeilt neem je mee langs de gigantische skyscrapers van Hong Kong!

dukling hong kong bezienswaardigheden junk boat

Een selfie op de authentieke Junk Boat van Dukling… Weer iets om van de bucket list te schrappen!

Fantastische Dim Sum uitproberen in Hong Kong

In deze metropool vind je honderden, misschien wel duizenden ‘Dim Sum’ restaurants. Dim Sum kan je eigenlijk nog het beste vergelijken met de Spaanse tapas. Een soort van mengelmoes van kleine hapjes die je kan delen (of voor jezelf houden, natuurlijk). De gefrituurde, gestoomde of gewoon gekookte hapjes zijn meestal een of ander deegwaar (of rijstpapier) gevuld met varken, garnalen of een ander vulsel.

Een absolute topper is ‘Tim Ho Wan‘, het goedkoopste restaurant ter wereld dat een Michelin ster heeft gekregen! In feite is het ondertussen een keten geworden, maar alleen de ‘Tim Ho Wan’ restaurants in North Point, Sham Sui Po en Tai Kwok Tsui staan op de beruchte Michelin lijst.
Voor minder dan vijftien euro per persoon zit je hier bómvol en geloof me: het eten smaakt hier echt fantastisch!

Nog zo’n beroemd Dim Sum restaurant in Hong Kong is ‘Yum Cha‘. Hier heb je een erg grote keuze, maar het leukste van al zijn hier toch de fantastische vormpjes waarin de hapjes worden klaargemaakt. Broodjes in de vorm van een varken, knapperige koekjes die zijn omgekneed tot vogeltjes (en in een vogelkooi worden geserveerd) en tijdens vakanties of feesten worden specials klaargemaakt. Tijdens Halloween zag ik bijvoorbeeld griezelige vingers of eetbare oogballen. Het is hier iets duurder dan de andere Dim Sum restaurants, maar de fantastische foto’s die je hier kan maken verantwoorden dat zeker en vast!
Loop niet te snel door, want aan de ingang zie je hoe de koks deze lekkernijen klaarmaken.

Een ander leuk plekje om deze lokale specialiteit uit te proberen is ‘Dim Sum Icon‘.
Wellicht is dit vooral bedoeld voor kinderen, maar zelf vond ik het zeker ook één van de leukste restaurants Van Hong Kong! De Dim Sum hapjes zijn hier lekker, maar het zijn vooral de vrolijke tekeningen die erop staan en de vormpjes waarin ze zijn gemaakt die het eten hier zo smakelijk maken. Fantastisch en absoluut iets dat je móét gedaan hebben tijdens je bezoek aan Hong Kong.

hong kong dim sum yum cha

De vrolijke Dim Sum creaties van Yum Cha!

dim sum icon hong kong

Nog zo’n topper! Dim Sum Icon tovert lekkers op je bord met vrolijke tekeningen.

Tim Ho Wan Dim Sum Hong Kong

Minder vrolijk, maar zonder twijfel de lekkerste Dim Sum OOIT!!! Tim Ho Wan.

Sky100 toren

Om de mooiste uitzichten over Hong Kong te krijgen, ga je maar best zo hoog mogelijk! Sky100 bevindt zich in het hoogste gebouw van Hong Kong, dus een betere plek om een mooi panorama te krijgen bestaat er eigenlijk niet.
Met een razendsnelle lift word je honderd verdiepingen omhoog gekatapulteerd en van hieruit krijg je ook meteen verbluffende uitzichten.
De piepkleine autootjes, mensen en bootjes onder jou strekken zich uit zo ver als het oog kan zien.

Nog een tip voor je bezoek: probeer tegen de valavond te komen. Dan kan je de indrukwekkende skyline van Hong Kong overdag zien, maar ook tijdens zonsondergang en eens de lichtjes aan gaan. Het is echt indrukwekkend!

Hong Kong skyline Sky100

De meest uitgestrekte uitzichten over Hong Kong krijg je vanuit deze toren!

sky100 hong kong bezienswaardigheden

En ’s nachts wordt het eigenlijk nóg mooier!

Yick Cheong Building

Dit gebouw wordt soms ook wel het ‘monster building’ genoemd. Waarom? Dat weet ik niet, want de foto’s die je van dit bouwwerk kan maken zijn allesbehalve monsterlijk!
Via een smal straatje kom je uit op een heel fotogeniek pleintje dat helemaal wordt ommuurd door hoge skyscrapers.
De kleurrijke hoogbouw ziet er heel apart uit. Tientallen balkonnen steken zo ver als mogelijk uit en creëren daardoor een heel apart en magisch sfeertje. Eigenlijk is deze plek de perfecte eerste indruk van Hong Kong, want dit is letterlijk het beste voorbeeld van de ‘concrete jungle‘ die deze stad is.

yick cheong building hong kong dingen om te doen

Het ‘Monster Building’ laat je kennismaken met de aparte skyscrapers van Hong Kong.

Victoria Peak

Je hoeft niet noodzakelijk een helikoptervlucht te nemen om Hong Kong vanuit de hoogte te zien! Vanuit Victoria Peak krijg je adembenemende vergezichten (als het goed weer is of als er niet te veel smog is) over deze grootstad. Via een schijnbaar oneindig lang pad kan je omhoog klimmen, maar geloof me: het is geen makkie!
het is veel makkelijker om de authentieke tram naar boven te nemen en die rit meteen te combineren met het uitkijkplatform van de Peak Tower. Dit is één van de populairste dingen om te doen in Hong Kong, dus verwacht je aan lange wachtrijen (of koop voorrangstickets). Het is best mogelijk dat je een uur moet aanschuiven, maar de wandeling naar boven is minstens even lang.
Vanuit de Peak Tower krijg je fantastische uitzichten over de tientallen torens van Hong Kong. Van hieruit zie je ook goed hoe deze miljoenenstad toch nog steeds wordt omringd door prachtige natuur.
Ben je nog niet uitgekeken? Bezoek dan ook het park errond.

bezienswaardigheden Hong Kong victoria Peak

Victoria Peak gezien vanaf het uitkijkplatform.

Central Mid Levels Escalator

Voor mij is dit één van de minder indrukwekkende bezienswaardigheden in Hong Kong, maar toch is het leuk om er even langs te lopen. Of beter gezegd: om er even langs te rollen.
De Central Mid Level Escalator is de langste roltrap ter wereld en overbrugt een aantal vrij steile straten. Aangezien Hong Kong warm en vochtig kan zijn is het in ieder geval de perfecte manier om je lichaamsvocht bij je te houden!

central mid levels escalator hong kong

Misschien niet zo spannend, maar wel een goede manier om niet te zweten in dit warme klimaat!

dingen om te doen in hong kong central mid levels escalator

En zo sta je wel even stil!

Man Mo Tempel

Er zijn heel wat tempels in Hong Kong, maar dit is toch echt een pareltje! Verscholen tussen skyscrapers ligt dit relatief kleine tempeltje. Wanneer je binnenloopt is het best mogelijk dat je onmiddellijk wordt verblind door dikke walmen wierook. De vreemde kronkelende stokjes overspoelen de tempel met de typische geur -en héél veel rook-, terwijl devote bezoekers hun eer betuigen aan de God van de Literatuur (Man) en de God van de Oorlog (Mo).
Tijdens mijn bezoek waren hier nog niet heel veel toeristen te bespeuren. Vreemd! Want ik vond dit toch echt een van de leukste bezienswaardigheden in Hong Kong.

man mo tempel hong kong

Zonder twijfel één van mijn favoriete dingen om te doen in Hong Kong: de Man Mo tempel.

Temple Street

Overdag is het hier al superdruk, maar eens de zon onder is gegaan wordt het hier pas echt crazy. De felgekleurde neonlichten dansen om je heen terwijl honderden marktkramers proberen om hun (grappige) spulletjes te verkopen en iets verderop non-stop streetfood wordt klaargemaakt voor hongerige locals en bezoekers.
Dit is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen in Hong Kong. Ik kwam hier ogen tekort. Dit is waarom ik zo van Hong Kong hou; de mix van culturen, de fantastische eetplekjes, de enorme drukte en het gigantische contrast met Europa. Temple Street is echt een plekje dat je niet mag overslaan tijdens je bezoek!

temple street hong kong

Temple Street , gefotografeerd vanuit een parkeergarage in de buurt.

street food hong kong temple street

Lekker eten in een gezellig omgeving? Ga naar Temple Street!

Yuen po Street Bird Garden

Je kan dit kleine parkje het best vergelijken met een gespecialiseerde vogelwinkel, maar dan volledig in open lucht. Een tiental krakkemikkige hutjes verkopen hier kleurrijke vogelkooien met de daarbij horende gevederde beestjes. Het gefluit, gekras en gefladder zijn (wederom) een aanslag op je zintuigen en je móét hier gewoon enkele foto’s maken voordat je het zelf gelooft.
Loop niet te snel door, want op de minder druk bezochte plekjes in dit park worden ook miljoenen wriemelende insecten verkocht waar de dieren (of jijzelf natuurlijk) zich aan te goed kunnen doen. Op het moment dat een verkoopster haar hand tussen al deze beestjes stopte om het mij te laten zien, ben ik toch maar vlug weggelopen…

dingen om te doen in hong kong bird street garden

Vogels in kooitjes. Hopelijk krijgen ze na verkoop een groter plekje om in te vliegen!

bird street garden hong kong

Meelwormen, krekels, vliegen, … Brrr!

Goldfish Market

Het lijkt wel alsof Hong Kong één gigantische dierenwinkel is! Helaas is het hier wel iets minder diervriendelijk… Dit is nog zo’n straat -maar veel groter- die gespecialiseerd is in één bepaalde diersoort: vissen.
Duizenden piepkleine (en heel erg grote) van deze geschubde dieren zwemmen hier in neonverlichte aquariums of in (te) kleine plastic zakjes die torenhoog tegen de gevels worden geplakt.
Hoewel ik me serieus afvraag of de beestjes het leuk vinden, blijven de kleuren van al deze visjes magisch om naar te kijken. Voor ons is dit even aanpassen, maar voor de mensen van Hong Kong is het de normaalste zaak ter wereld. Af en toe tikt een mogelijke klant even met zijn vingers tegen een zakje om er zeker van te zijn dat de vis nog leeft.
De winkels die vissen verkopen zijn nogal verspreid, maar loop zeker wat verder door deze straat. Want in het verlengde van de goldfish market liggen ook nog tientallen dierenwinkels gespecialiseerd in honden, katten en konijnen. Het is allemaal een beetje vreemd hier. Heel erg vreemd.

goldfish market hong kong bezienswaardigheden

Triest, maar tegelijkertijd ook best mooi om te zien… Zo zie je maar dat Azië een volledig andere cultuur heeft!

Ga een dag naar Macau

Vanuit Hong Kong duurt het slechts een uurtje om met de ferry naar Macau te varen. Erg lang hoef je hier niet te zijn en dus vind ik een daguitstap de perfecte keuze. Hoewel deze grootstad amper zestig kilometer verder ligt, is het hier toch verrassend anders.
Macau kan eigenlijk het best worden gezien als het Las Vegas van Azië. Dit is trouwens de enige plek in China waar gokken legaal is, en je kan er dus zeker van zijn dat het heel wat excentrieke Aziaten aantrekt!
De casino’s zijn absoluut adembenemend. Vanbinnen én vanbuiten! Eigenlijk bestaat Macao uit twee eilanden. Voor de meeste casino’s (en de beroemde ‘Macao Strip’) moet je wel even naar het andere eiland (met de bus of taxi), maar de weelderige decors zijn die moeite zeker waard. Vooral ‘The Venetian’ en ‘The Parisian’ zijn indrukwekkend. Binnenin ‘The Venetian’ vind je een nagebootst Venetië (met Venetiaanse gondels en al!) en bij ‘The Parisian’ vind je prachtige Franse decors. Aan de buitenkant vind je een prachtige replica van Eiffeltoren die je kan bezoeken, maar dan ‘maar’ half zo groot. Wacht hier zeker tot het donker wordt, want dan baadt de Macao Strip in prachtige verlichte shows.

Op het eiland waar je toekomt met de ferry raad ik aan om ook het Grand Lisboa te bezoeken. Iets klassieker, maar desalniettemin een fantastisch casino. Andere dingen die je gezien moet hebben in Macao zijn de Fisherman’s Wharf, St-Pauls Church Ruins en Senado Square.
Bij deze laatste drie bezienswaardigheden merk je heel duidelijk Portugese invloeden op. Dat komt omdat Macao vroeger een kolonie was van Portugal. Op de straatborden staat trouwens ook altijd alles in het Chinees én het Portugees.

Hong Kong naar Macau the parisian

Een daguitstap van Hong Kong naar Macau is de moeite! Hier zie je ‘de Parisian’.

Wing Lok Street

In Hong Kong vind je tal van vreemde straatjes en weggetjes. Eentje die ik ook wel de moeite vind om te bezoeken, was Wing Lok Street. Hier vind je tientallen winkels en magazijnen waar de vreemdste producten worden verkocht en opgekocht. Gedroogde ikweetnietwat of glibberige watzouhetzijn: de geuren en vormen kun je soms wel thuisbrengen, maar de meeste exotische goederen zegden mij in ieder geval niets.

wing lok street hong kong

De dingen die hier worden verkocht zien er niet alleen vreemd uit, vaak hebben ze ook een erg apart geurtje…

Spring eens op de Star Ferry

Hong Kong bestaat uit tientallen verschillende eilanden, maar het echte centrum van de stad ligt eigenlijk verspreid over twee eilanden. Om van het ene naar het andere te geraken kan je gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer, maar een mooier alternatief is om de Star Ferry te nemen. Op deze oude boten word je in ongeveer vijf minuten naar de overkant gebracht en ondertussen zie je natuurlijk ook de mooie skyline rond Victoria Harbor.
Minder leuk dan een boottocht met een traditionele Junk Boat, maar het is wel een goed alternatief!

star ferry hong kong bezienswaardighden

De Star Ferry is een leuke manier om Hong Kong goedkoop te verkennen vanop het water.

Hong Kong skyline at night

Ik kan niet over de bezienswaardigheden in Hong Kong praten, als ik de fantastische skyline niet zou bespreken.
Overdag zijn de monsterlijk hoge gebouwen al heel indrukwekkend, maar ’s avonds -eens de lichten aangaan- word je pas echt betoverd. De creaties van licht zijn echt adembenemend en verdienen zeker een foto (of honderd)!

Dagelijks is er ook de ‘Symphony of Lights’ show. Een spektakel waarbij de hoogste wolkenkrabbers van Hong Kong met behulp van sterke lampen en lasers het beste van zichzelf geven. Om eerlijk te zijn vond ik dit niet heel erg de moeite om te zien. Het lijkt alsof de lichten gewoon een beetje in het rond schijnen en zo zonder muziek is het ook niet heel erg meeslepend…
Anyway… De skyline van Hong Kong is wel degelijk de moeite waard om te zien!

hong kong skyline avond

De skyline is op elk moment van de dag de moeite, maar ’s avonds wordt het toch echt magisch!

Hiken, hiken, hiken!

Je zou het niet verwachten in een stad van bijna acht miljoen inwoners, maar er is hier énorm veel natuur in de nabije omgeving. Als je Hong Kong binnenrijdt met de trein, dan merk je vast al dat er heel veel bergen en heuvels zijn die bezaaid zijn met groen. Welnu, heel veel van deze natuurrijke plekjes kan je ook bezoeken!
Trek je wandelschoenen aan en begin maar te zweten. Er zijn tientallen wandelingen of trektochten die je in Hong Kong kan doen, dus je zoekt best op voorhand al eens naar mooie routes. De ‘Dragons back hike’ of de wandeling naar Sai Kung zijn absolute toppers. Persoonlijk vond ik ook de vermoeiende klim naar de Lion Head Rock fantastisch.

hong kong wandelingen hiken

Misschien zie je ook wel één van deze aapjes tijdens je wandeling!

Wong Tai Sin tempel

Er zijn meer dan genoeg tempels in Hong Kong, maar Wong Tai Sin moet je toch echt gezien hebben. Al van ver ruik je de bedwelmende geur van wierookstokjes terwijl je ogen worden verblind door de felrode gebouwen in de Chinese stijl.
Vergaap jezelf aan de honderden mensen die hier hun religie komen uitoefenen of bewonder gewoon de erg mooie architectuur.
Ik vind het echt fascinerend hoe dit traditionele gebouw perfect in een omgeving van hypermoderne skyscrapers past!

bezienswaardigheden hong kong wong tai sin tempel

Prachtig om te zien!

Nan Lian tuinen

Ik zei het al eerder: Hong Kong is een stad met héél veel groen. Eens je de Nan Lian tuinen binnenkomt, denk je onmiddellijk dat je in China rondloopt. Prachtig gemanicuurde bomen gaan naadloos over in de magnifieke architectuur van tempels, pagoda’s en andere traditionele gebouwen. In het park is ook heel veel water en zelfs een waterval te vinden! Het is echt een zalige plek om terug zen te worden na de drukte van de stad.

Vergeet zeker niet om ook de boeddhistische tempel helemaal bovenaan het park te bezoeken. Je mag binnen geen foto’s maken, maar de gigantische grote (en dikke) gouden boeddha’s zijn eigenlijk toch veel mooier als je ze met je eigen ogen ziet.

dingen om te doen in hong kong nan lian tuinen

De Nan Lian tuinen zijn de perfecte plek om even te ontspannen.

Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Dit klooster ligt een stukje buiten het drukke centrum, maar toch is het vrij eenvoudig te bereiken met behulp van het uitstekende metronetwerk.
Bovendien is het één van de leukste bezienswaardigheden van Hong Kong en mag je het dus eigenlijk echt niet overslaan.
Tijdens een fikse klim naar deze heuveltop word je verwelkomd door honderden goud geschilderde Boeddha’s in allerlei (vreemde) poses. Voordat je het weet hebben deze stenen monniken je mee naar boven geloodst en daar staat het fantastische klooster je dan eindelijk op te wachten.
Binnenin staan (letterlijk) tienduizenden piepkleine Boeddha’s samengeschoold rond één gigantische gouden Boeddha. Het is echt prachtig (maar toch ook een beetje decadent)!
Ga na je bezoek aan het eigenlijke klooster nog een stukje hoger (dit keer word je begeleid door gouden beelden van vrouwen – Shiva’s?) en bewonder daar de mooie Chinese architectuur van een nog andere tempel. Van hier krijg je ook een erg mooi uitzicht over de vallei onder jou.

Na je bezoek aan het klooster is het ook een leuk idee om de aanpalende begraafplaats te bezoeken. Nuja… Begraafplaats? In een gigantisch tempelcomplex (vreemd genoeg is het met een roltrap te bereiken) liggen de assen van duizenden devote inwoners van Hong Kong. Het verschil met een Belgische begraafplaats kan niet groter! Vreemd, maar eigenlijk ook heel mooi!

klooster van de tienduizend boeddha's hong kong

Het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s mag je nogal letterlijk nemen…

hong kong begraafplaats

Skip deze begraafplaats niet. Ik vond ze ook indrukwekkend!

Lantau Island

Lantau Island is één van de leukste eilanden van Hong Kong en het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de metropool. Hier vind je trouwens ook de internationale luchthaven, maar er zijn uiteraard véél interessantere dingen om te doen en te zien. Je hebt zeker een dag nodig om de tofste bezienswaardigheden op dit eiland te ontdekken:

Ngong Ping 360

De beste manier om Lantau eiland te verkennen, is via de Ngong Ping 360 kabelbaan. Meer dan vijf kilometer (!) lang, word je hoog in de lucht gehesen en kan je genieten van de mooiste uitzichten over Hong Kong en Lantau Island. De turquoise oceaan wordt afgewisseld met groene bergtoppen en in de verte blijf je natuurlijk ook enkele skyscrapers zien. Een beter overzicht over Hong Kong kan je volgens mij niet krijgen!

Het kan erg druk worden, dus ik raad aan om je tickets al op voorhand aan te schaffen (zelfde prijs, maar je verliest er wel geen tijd mee).
Je hebt de mogelijkheid om in een ‘standard cabin’ te kruipen, maar ik raad aan om toch minstens één rit (als je een retour met de kabelbaan doet) met de ‘crystal’ cabin’ te doen. In deze laatste is de vloer vervangen door een glazen variant waardoor je echt ten volle kan genieten van de prachtige uitzichten. Voor mensen met hoogtevrees is het misschien wel een minder leuk idee…

ngong ping 360 bezienswaardigheden lantau hong kong

Het glazen vloerpaneel is echt wel cool!

Tian Tian Boeddha

Op het einde van je ritje met de Ngong Ping 360 kan je dit gigantische Boeddha beeld al zien verschijnen, maar het wordt pas echt indrukwekkend als je deze mastodont van dichtbij ziet.
De Tian Tian Boeddha (of ‘Big Buddha’) ligt in een tempelcomplex dat evenzeer de moeite is om te verkennen. De fantastische architectuur van de kleurrijke Chinese tempel is echt adembenemend mooi!

Als je het reusachtige standbeeld van dichterbij wilt zien, dan moet je wel eerst heel wat trapjes beklimmen. Maar daar krijg je uiteraard ook een mooi uitzicht voor terug! Vergeet niet om ook eens langs de achterkant van de Tian Tian Boeddha rond te wandelen, want van daaruit krijg je een erg mooi overzicht over de rest van het eiland.

tian tian boeddha hong kong

Hoi, Boeddha!

Tai O

Wie denkt dat Hong Kong alleen maar een metropool is kan niet verder van de waarheid zitten! Tai O is daar immers het perfecte bewijs van.
Dit authentieke vissersdorpje kan je makkelijk met de bus bereiken vanuit het eindstation van de Ngong Ping 360 (of met de bus vanuit Hong Kong centrum). Bovenop modderig grijsbruin water staan hier honderden paalwoningen met daaronder tientallen kleurrijke vissersbootjes. Loop rustig rond in dit toffe stadje -maar let op voor de wilde fietsers!- en vergaap jezelf aan de vreemde constructies.
Voor $20 of $30 (ongeveer twee à drie euro) kan je met zo’n vissersbootje meevaren om zo de paalwoningen van dichterbij te zien. Na je korte boottocht tussen de kanaaltjes van Tai O vaar je ook nog even op zee om op zoek te gaan naar de beruchte witte Chinese dolfijn. Er zijn er nog maar zo’n zestig over dus de kans dat je ze ziet is erg klein, maar wie weet heb je wel extra veel geluk na het eten van een gelukskoekje!
Over eten gesproken: hier vind je tal van restaurants met heel erg verse vis (bij sommige mag je je vis zelf kiezen).

Tai O Lantau Island hong kong

Je zou een vissersdorpje zoals Tai-O niet meteen verwachten in Hong Kong, maar dit is toch prachtig?!

Tai Long Wan Beach

Omdat Hong Kong eigenlijk bestaat uit verschillende eilanden, is het maar normaal dat er ook heel veel stranden zijn. Tai Long Wan Beach is zo’n paradijselijk plekje en bovendien lijkt het nog niet ontdekt door de massa. Het is een beetje lastig om er te geraken (met de bus en dan een stukje te voet), maar als beloning is het best mogelijk dat je dit zandstrand helemaal voor jezelf krijgt!
Rondom het strand ligt heel wat groen en het uitzicht vanop het gouden zand is ook niet mis!
Vergeet wel geen zonnecrème mee te nemen, want de zon brandt hier extra fel!

tai long wan beach hong kong

Ik had het Tai Long Wan Beach helemaal voor mezelf!

Het mooiste uitzicht over Hong Kong: Lion Rock Head

Heel veel van de bezienswaardigheden in Hong Kong hebben te maken met de fantastische uitzichten die je over de stad krijgt. Er zijn tal van uitzichtpunten, maar voor mij blijft het vergezicht vanaf Lion Rock Head het absolute hoogtepunt.
Na een dodelijk vermoeiende wandeling (er zijn verschillende manieren om deze klim te doen, dus kies niet de moeilijkste zoals ik deed!) word je beloond met een grandioos blikveld over de miljoenenstad. Het is echt maar op het allerlaatste moment dat je je ogen echt de kost kan geven. Terwijl je de trapjes en steile hellingen omhoog klimt kan je her en der al een blik over de skyscrapers opvangen, maar geloof me: blijf doorzetten tot je aan de top komt. Want van daaruit is het echt fenomenaal mooi.
Als je geluk hebt, kom je onderweg misschien wel enkele aapjes tegen die ook van het mooie uitzicht willen genieten.

hong kong hiken lion head rock

Een serieuze klim, maar de uitzichten zijn fenomenaal vanaf de Lion Head Rock!

Vlieg in comfort van Brussel naar Hong Kong

Cathay Pacific vliegt dagelijks van Brussel Zaventem naar Hong Kong met de goed uitgeruste Airbus A350. Omdat het een vlucht is van ongeveer twaalf uur, is het geen slecht idee om een upgrade te doen van Economy Class naar Premium Economy.
Comfortabelere zitjes, champagne, oplaadstations en overal voorrang. Geloof me: op deze manier begint en eindigt je reis naar Hong Kong perfect!
Wil je weten wat ik van een vlucht in Premium Economy Class vind? Lees dan zeker ook dit artikel.

premium economy cathay pacific hong kong

Met Premium Economy Class van Cathay Pacific zit je goed tijdens zo’n lange vlucht!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (5 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam