11 oktober, 2020

17x Bezienswaardigheden in Luik en dingen om te doen

Luik is de meest bezochte stad van Wallonië en dat wil natuurlijk ook zeggen dat er hier heel wat bezienswaardigheden zijn!
Met zijn volkse charme, eigenzinnige architectuur en alomtegenwoordige joie de vivire valt er heel wat te beleven in deze stad vlakbij het Nederlandse Maastricht. Lees snel verder en ontdek de leukste dingen om te doen in Luik.

Reisorganisaties met gratis annulatie tijdens Covid-19

Ben je bang om een reis te boeken tijdens de Corona pandemie? Dat versta ik, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn immers heel wat van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest als je op vakantie gaat tijdens Covid-19!

Klik hier voor een overzicht van de reisorganisaties met hun annulatie- en terugbetalingsvoorwaarden.

luik bezienswaardigheden

1. Bewonder het episch treinstation Liège-Guillemins

Zelfs als je niet met de trein naar deze gezellige stad reist, is het station Liège-Guillemins één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luik. Dit meesterwerk van Santiago Calatrava werd in 2009 afgewerkt en wordt door liefhebbers van de hedendaagse architectuur als het mooiste gebouw van heel België beschouwd. Je zal zelf misschien ook snel vallen voor het sierlijke glaswerk en het stalen dak dat is ontworpen om de heuvels van de stad na te bootsen. Het heeft zelfs wat weg van een sciencefictionfilm.

Je kan in het station ook regelmatig tentoonstellingen bezoeken, maar ook het toerisme kantoor is hier gevestigd – ideaal als je een stadskaart wilt om door het centrum te slenteren.

bezienswaardigheden luik liege guillemins

Dit spectaculaire treinstation mag zich volgens velen tot één van de mooiste ter wereld kronen!

2. Smul van een Luikse wafel

Zoet, kleverig en recht van het ijzer: een hap van een échte Luikse wafel is een must wanneer je in de stad bent. Jep, deze lekkernij hoort naast het bier, speculoos, frietjes en chocolade ook op het lijstje met Belgische specialiteiten. Er zijn in dit kleine landje twee soorten wafels en deze versie is net iets ‘zwaarder’ dan zijn broertje uit Brussel.

‘Gaufres de Liège’ worden gemaakt met een dikker, broodachtig deeg. In het beslag zitten ook brokken suiker die karameliseren wanneer het wordt opgewarmd. Hierdoor heeft de wafel een gouden, knapperige laag en is hij veel zoeter dan de Brusselse wafel. Je kan bijna op elke hoek een Luikse wafel kopen, maar er is één plek waar je helemaal je duimen en vingers aflikt.

Als je graag dit zoet goedje uitprobeert, moet je zeker naar ‘Une Gaufrette, Saperlipopette’ gaan. De etalage van de sprookjesbakkerij laat je ongetwijfeld al watertanden: stapels gouden wafels, bergen heerlijke gebakjes en pannenkoeken. Stap dus zeker eens binnen en laat je eens lekker gaan… 😉

luikse wafel

Je kan geen citytrip naar deze stad plannen zonder ook een Luikse wafel te proberen!

3. Beklim de trappen van de Buerenberg

Trek je stevige wandelschoenen aan want de steile berg van Bueren in het Citadelpark is één van de zwaarste dingen om te doen in Luik. Er is geen betere manier om je eetlust op te wekken (of om die Luikse wafel weg te werken) dan alle 374 trappen van de Montagne de Bueren op te klauteren. Helemaal boven kan je een mooie blik werpen op de stad beneden: de sprankelende Maas die door het centrum loop, de strakke kronkelende lanen van het historisch centrum en de heuvelachtige omgeving.

Deze berg is een echte bezienswaardigheid in Luik, zeker op de eerste zaterdag van oktober. Tijdens La Nocturne des Coteaux worden langs de trappen kaarsen geplaatst en dat resulteert in een toverachtig schouwspel. Zorg ervoor dat je voldoende op voorhand aankomt, want het kan er dan wel erg druk zijn.

Buerenberg trappen Luik bezienswaardigheden

Je moet er wat voor over hebben…

trappen Buerenberg

Maar het uitzicht vanboven is dat wel dubbel en dik waard!

4. Les je dorst op Place du Marché

De Place du Marché is één van de meest bruisende plekken in de omgeving en de perfecte plek voor een drankje voor je het middeleeuwse centrum gaat verkennen.

In het midden van dit gezellige plein staat het Perron de Liège, een statige fontein die hier al sinds 1305 mag pronken. Dit monument symboliseert de vrijheden van de stad, want die werden lang niet altijd gerespecteerd! Karel de Stoute verplaatste deze zuil zelfs helemaal naar Brugge om de Luikenaars te straffen. Tweehonderd jaar nadat het monument werd teruggeplaatst, werd het ook nog eens omgeblazen door een hevige storm.
Gelukkig werd het keer op keer mooi hersteld en kan je nu nog altijd genieten van deze toch wel indrukwekkende fontein!

Terwijl je op een terrasje tussen de fonteinen en bomen ontspant, kan je ook nog genieten van het uitzicht op het stadhuis of het hôtel de ville als je graag je Frans even oefent. Bewonder zeker de symmetrische trap en het standbeeld met de Drie Gratiën op de top.

Het gemeentehuis behoort tot imposantste bezienswaardigheden van Luik maar als je het gebouw echt in al zijn glorie wilt zien, moet je het ’s avonds bezoeken wanneer het glorieus wordt verlicht door rode spotlights. Tijdens de Kerstperiode halen de Luikenaars alles uit de kast, want dan fonkelt het gebouw als nooit tevoren!

Perron de liege bezienswaardigheden

Je moet toch toegeven dat het Perron de Liège er nog prachtig uit ziet na al die tegenslagen!

stadhuis Luik bezienswaardigheden

Tijdens de kerstperiode wordt het stadhuis van luik nog kleurrijker door alle lichtjes!

5. Loop verloren in het oude stadscentrum

Aan het einde van de levendige hoofdweg die door het historisch centrum rolt, ligt een gigantisch netwerk van kleine doodlopende straatjes met bloemen en wijnstokken die je het gevoel geven dat je ergens in het zuiden van Frankrijk aan het kuieren bent. Dus mocht je je afvragen wat er te doen is in Luik, dan is een wandeling door deze serene kasseistraatjes iets dat zeker op je bucket list moet staan.

Dwaal langs de verschillende ambachtelijke winkels en rustieke huisjes terwijl je probeert het smalste middeleeuwse steegje van de stad te vinden: la rue du Carré. In de schaduw van de massieve muren die het straatje omringen, lijkt het wel alsof je terug de tijd bent in gereisd.

dingen om te doen Luik

De mooiste plekjes hebben daarom niet noodzakelijk een naam. Dat bewijst Luik!

liege bezienswaardigheden

Loop langs verborgen straatjes en misschien vind je wel de mooiste uitzichten over de stad!

vakwerkhuis Luik

Je vindt hier zelfs enkele prachtige vakwerkhuizen terug.

6. Geniet van de kunst in de Sint-Bartholomeuskerk

Als je het aan mij vraagt is de Sint-Bartolomeuskerk met voorsprong de mooiste bezienswaardigheid in Liège. En dat is vooral te danken aan de magnifieke Mosaanse kunst: een middeleeuwse stijl met een mix van stijlen die in Frankrijk, Nederland, Duitsland en België populair zijn. Na een bezoek aan de kerk zal je het vast met me eens zijn dat je hier één van de beste voorbeelden van deze eclectische kunststroming vindt.

De beroemde doopvont die in de kerk te vinden is en in het begin van de twaalfde eeuw werd gemaakt, is de moeite waard om te bewonderen. Oorspronkelijk was dit kunstwerk te vinden in de Sint-Lambertuskathedraal, maar toen deze werd afgebroken vond het hier een nieuwe thuis. De doopvont toont verschillende doopscènes en rust op kleine ossenfiguurtjes die het gewicht van het oeuvre lijken vast te houden. Om dit meesterwerk te bewonderen, moet je €2 betalen maar je kan ook gewoon stiekem door het kerkraam kijken.

Sint-Bartholomeuskerk Luik bezienswaardigheden

Zo’n kleurrijke kerk vind je niet vaak in België!

7. Dwaal rond op Cour Saint-Antoine

Mocht je niet weten wat te zien in Luik dan blaast een bezoek aan Cour Saint-Antoine je misschien wel van je sokken. Deze binnenplaats is net zo surrealistisch als Dali’s schilderij met de heilige Antonius.

De centrale sculptuur, die de binnenplaats domineert, bevat een beekje dat door een gootje loopt waardoor het een Mayapiramide met een Egyptische obelisk verbindt. Er is ook een rij gebouwen waar allemaal zuilen voorstaan waardoor de bewoners een beetje moeten slalommen om bij de deur te komen. De mix van verschillende stijlen verbaast je vast even veel als mezelf.

Coeur Sant Antoine obelisk

Een Egyptische obelisk in Luik? Het kan alleen op de Coeur Sant Antoine!

dingen om te doen in Luik Coeur Saint Antoine

Kleurrijke huisjes en allerlei vreemde stijlen door elkaar. Leuk, he?

8. Probeer Luikse gehaktballetjes

Ben je wel echt in Luik geweest als je zijn beroemde gehaktballen niet hebt gegeten? Het is hét traditionele gerecht dat elke toerist moet proberen voor hij of zij vertrekt. Het is vooral lekker met frietjes en konijnensaus, een heerlijke Belgische zoetzure saus van bier, rozijnen en appelstroop. Er zijn dus geen konijnen gedood om in de saus te draaien, want de naam komt eigenlijk van de vrouwelijk kok die het uitvond, Géraldine Lapin (Lapin is Frans voor konijn!).

Naast alles wat er te doen is in Luik is het proeven van dit heerlijk streekgerecht zeker iets wat je je smaakpapillen moet gunnen. In Café Lequet vind je – naar eigen zeggen – de beste gehaktballen van de hele stad.

Boulets Liégeoises

De befaamde ‘Boulets Liégeoises’ of Luikse gehaktballetjes!

9. Proef een shotje Peket

Bijna elke regio in dit kleine landje heeft zijn eigen alcoholische drankje. Zo is Vlaanderen vooral bekend om zijn jenever en vind je in Luik dan weer Peket, gemaakt van jeneverbessen. Er wordt verteld dat dit brouwsel werd geboren toen Luikse mijnwerkers besloten om de bessen toe te voegen aan hun eaux de vie om er wat meer smaak aan te geven. Tegenwoordig is het verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende smaken, zoals aardbei, viooltjes en kaneel.

Je kan dit streekgebonden drankje het best uitproberen in La Maison du Peket dat intussen een echte bezienswaardigheid in Luik is geworden. Het café is gelegen in het historisch centrum, vlak bij Place du Marché. Je bestelt er het best een Luikse kaasschotel bij. Zo stijgen de shotjes Peket je niet onmiddellijk naar je hoofd, want ik kan je zo al vertellen dat je in de bar sowieso alle smaken wilt uitproberen!

Tijdens de kerstperiode zijn er trouwens heel wat houten kraampjes die deze lekkernij ook aanbieden. Dit is dan ook het ideale moment om het eens uit te proberen. Zo blijf je lekker warm vanbinnen en leer je de Luikse cultuur ook wat beter kennen.

peket jenever Luik dingen om te doen

Tijdens de Luikse kerstmarkt kan je de Luikse peket echt overal uitproberen!

10. Dans tot in de vroege uurtjes in Le Carré

Overdag is Le Carré met zijn pittoreske winkeltjes en restaurants één van de charmantste bezienswaardigheden in Luik. Maar laat je niet misleiden door de smalle voetgangersstraatjes in het hart van de oude stad, want ’s avonds verandert deze wijk in een heuse feestzone. Achter verborgen deuren verschijnen plots bars, feestvierders lopen de straat op en de muziek blijft lopen tot diep in de stad.

Je kan Le Carré het best vergelijken met de Overpoort in Gent. Het is dé plek voor studenten om eens goed te vieren en goedkoop te drinken. Als je graag je beste dansmoves boven haalt, dan speelt Point de Vie misschien wel de beste muziek met een onstuimige mix van hiphop en pop.
Ook de LGTBQ-gemeenschap kan zich helemaal laten gaan en voor hen is Sweet de hipste plek.
Dertigplussers kunnen zich dan weer laten verwennen in de chicste bar van Le Carré: Notger.

Waar je uiteindelijk ook eindigt, uitgaan in deze buurt staat ongetwijfeld garant voor een katertje in de ochtend! Maar de onvergetelijke nacht maakt het dat beetje hoofdpijn meer dan waard.

11. Wandel door het natuurgebied van de Hoge Venen

Eén van de leukste bezienswaardigheden die je vanuit Luik kan bezichtigen, zijn de Hoge Venen. Het is een prachtig natuurgebied dat in de verste verte niks op de kronkelende valleien en de golvende heuvels van de Belgische Ardennen lijkt.

Elk seizoen verandert het landschap van goudkleurig gras dat doet denken aan de Afrikaanse savanne, in een tapijt van weelderig groen met paarse bloemen, wilde bessen en grassen. In de winter krijgt het dan weer een maagdelijk wit sneeuwtapijt over zich heen.

Er zijn heel wat wandelroutes die door de Hoge Venen lopen, maar de mooiste is de route van Baraque Michel die je door het grasland en de bossen voert.

hoge venen dingen om te doen luik omgeving

Wil je even ontsnappen aan de stad? Ga dan wandelen in de Hoge Venen.

hoge venen

De landschappen zijn hier echt betoverend mooi!

12. Bezoek de kerstmarkt van Luik

In december lijkt heel Europa in de ban te zijn van Kerstmis en dan schieten overal de kerstmarkten uit de grond. Liège is daarop natuurlijk geen uitzondering. Dus als je tijdens de eindejaarsperiode in de buurt bent, wees dan zeker dat de kerstmarkt het meest magische wat er te zien is in Luik.

Je komt terecht in een wereld met fonkelende lichtjes, ijspistes en héél veel liters glühwein of… Peket! De Luikse kerstmarkt doet zijn titel van beste en oudste van België dan ook alle eer aan. De beste tijd om hier een rondje te wandelen is wanneer de zon gaan slapen is en het gezellig donker is buiten. Ideaal voor een romantisch uitje terwijl je je opwarmt aan een heerlijk Luikse wafel en warme chocolademelk.

Lees zeker ook dit artikel: Kerstmarkt van Luik.

luik kerst reuzenrad

Heb je geen hoogtevrees? Klim dan in het reuzenrad. Vanaf hier krijg je de mooiste uitzichten!

luik kerstmarkt

Gezelligheid troef op de Luikse kerstmarkt!

13. Maak een cruise op de Maas

Het weer in de Lage Landen kan al eens tegenvallen, maar laat je dat vooral niet tegenhouden om een boottochtje op de Maas te maken. Het is de beste manier om enkele van de beste bezienswaardigheden van Luik vanuit een ander perspectief te ontdekken. Je vaart langs indrukwekkende, historische gebouwen zoals het Aquarium-Museum waar de cruise trouwens ook vertrekt.

De tocht kost slechts €8 en eindigt in de buurt van Pont Albert I. Van hieruit moet je dan zeker het betoverende park La Boverie bezoeken waar ik het verderop in dit lijstje ook nog over heb.
De kleine vijvers die omringd worden door treurwilgen lijken zo uit een sprookjesboek te komen. Een wandeling door deze magische warande is dan ook de perfecte afsluiter van een boeiende riviercruise op de Maas.

Maas cruise

Op een mooie dag is dit één van de prettigste activiteiten in Luik!

14. Leer wat meer over de Walen

Het Museum over het Waalse leven is een opmerkelijke bezienswaardigheid in Liège.
Mocht je het niet weten: Walen zijn een Franstalig volk dat voornamelijk in het zuiden van België woont. 😉

De expositie vond onderdak in een formidabel oud klooster van de Fransicanen. Je kan er een blik werpen op het leven in deze regio vanaf de negentiende eeuw tot de dag van vandaag.

Er wordt hier een grote collectie aan voorwerpen uit het vroegere en huidige leven van het Waalse volk tentoongesteld. Het hoogtepunt in het museum is ongetwijfeld de echte guillotine, inclusief het hoofd van zijn laatste slachtoffer…

Tijdens La Nocturne des Coteaux kan je de expo trouwens ook ’s nachts bezoeken.

15. Bekijk het voormalig Paleis van de Prins-bisschoppen

Recht in het hartje van het centrum in Luik staat het vroegere Paleis van de Prins-bisschoppen, een magnifiek gebouw dat onmiddellijk je aandacht steelt.

Vroeger keek je hier ook uit over de Sint-Lambertuskathedraal voordat deze afgebroken werd.

Wist je trouwens dat dit niet het eerste paleis is dat hier staat? Het eerste werd meer dan 1.000 jaar geleden gebouwd, maar werd in de twaalfde eew afgebrand.

Na die verwoestende brand, bouwde men in de achttiende eeuw een nieuwe. Vandaag zie je het gebouw nog grotendeels in zijn originele staat en het straalt een mix van ernst en grootsheid uit – of dat zijn toch de woorden van de grote Victor Hugo.

Het kasteel wordt trouwens nu gebruikt als gerechtsgebouw. Je kan de binnenkant dus niet bezoeken, maar de eerste binnenplaats is wel open voor het publiek en daar kan je al een goede blik opvangen van de imposante architectuur.

binnenplaats Prins Bisschoppelijk Paleis

De binnenplaats van het Prins-Bisschoppelijk Paleis. Imposant, he?

bezienswaardigheden Luik paleis Prins Bisschoppen

En ook vandaag is dit voormalige paleis nog in gebruik!

16. Parc de la Boverie

Tussen centrum Luik en het prachtige station Liège Guillemins stroomt de Maas. Als je denkt dat je daar alleen boottochtjes op kan maken, ben je verkeerd! Deze brede rivier is immers ook de thuis van enkele eilandjes. Eentje daarvan is Outremeuse.

Vele jaren geleden werd er een park gemaakt om de Belgische eer te verdedigen op de Wereldtentoonstelling van 1905 en 1930.

Terwijl je in dit park rondloopt, zou je eigenlijk nooit denken dat je je op een eiland bevindt. De tuinen zijn prachtig gemanicuurd, er zijn heel wat mooie fonteintjes, stenen bruggen en uiteraard tal van aangelegde paden om die fietsers en voetgangers te plezieren. Als je één zo’n baantje volgt, dan kom je uit bij het Musée de La Boverie. Dit museum heeft de grootste collectie aan kunstwerken in Luik en moet dus door elke kunstliefhebber worden bezocht!

wat te doen luik parc de la boverie

Op een eilandje naast het centrum vind je deze groene long in Luik.

museum van la boverie

Hou je van kunst? Ga dan zeker eens het Museum van La Boverie binnen.

17. Kasteel van Jehay

In België zijn er héél veel kastelen, maar zelden zijn ze zo mooi als het slot van Jehay. Dit meesterwerk van de Maasrenaissance is dan ook één van de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Luik.
De buitenkant deed mij zelfs een beetje denken aan de Franse paleizen aan de Loire, maar dan op z’n Belgisch.

Het kasteel wordt omringd door talrijke slotgrachten, waardoor er hier een sprookjesachtige sfeer ontstaat. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de prachtige tuinen die rondom dit unieke erfgoed gelegen zijn.
Als je graag wandelt, is hier veel te zien! De parken en tuinen zijn in Italiaanse stijl ontworpen, maar het is toch vooral de moestuin die bezoekers betovert.

Ben je ook zo benieuwd naar hoe er vroeger werd geleefd in dit kasteel? Ga dan ook een kijkje nemen binnenin. Daar zie je de meubels, hebbedingen en allerlei andere voorwerpen die je daar een beeld van laten scheppen.

Kasteel van Jehay

Het kasteel van Jehay is één van de mooiste in België!

Dit is de grootste stad van Wallonië en dus verbaast het je vast niet dat er heel wat dingen om te doen zijn in Luik. Hoewel deze plek op het eerste gezicht misschien wat rustiger lijkt, zal je al snel ontdekken dat het net zo levendig is als andere Belgische steden. Wedden dat je na een bezoekje al snel wilt terugkeren?

Reizen tijdens Corona: reisorganisaties met gratis annulatie

Ben je een beetje nerveus om een reis te boeken door Corona? Het zou zo maar eens kunnen dat er een negatief reisadvies geldt of dat grenzen worden gesloten. Gelukkig zijn er tal van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest tijdens een vakantie gedurende deze pandemie!

Ik maakte een overzichtje:

De volledige lijst vind je op deze pagina.

Vakanties en weekendjes weg

 • Roompot: Vakanties dichtbij (België, Nederland, Frankrijk en Duitsland) vanaf €200, zodat je nooit ver weg bent van huis tijdens deze vreemde tijden. Je krijgt bij hen een omboekgarantie, waarbij je je verblijf gratis mag aanpassen tot 28 dagen voor aankomst. Bovendien werken ze samen met alle vakantieverblijven voor een hygiënischer en veilig verblijf. (zie hier)

Toegangstickets, tours en rondleidingen:

 • GetYourGuide: Toegangstickets voor bezienswaardigheden, attracties, tours en gegidste rondleidingen mag je gratis annuleren en worden volledig terugbetaald tot 24 uur voor aanvang van je uitstapje. (zie hier)
 • Tiqets.com: Ook bij deze verkoper van tickets, tours en gegidste rondleidingen is een uitgebreid annuleringsbeleid beschikbaar: je kan ten allen tijde gratis annuleren tot 24 uur op voorhand waarbij je volledig wordt terugbetaald. Een reden opgeven hoeft niet. (Zie hier)

Huurauto's

 • Sunny Cars: All-in huurauto's (wagens met de meest complete verzekering mogelijk) geven je sowieso al gemoedsrust op reis, maar bij deze verhuurder kan je ook gratis annuleren tot 24 uur op voorhand. Je krijgt hiervoor een voucher terug. Wijzigingen maken aan je boeking zijn ook gratis. (Zie hier)
 • Easy Terra: Spotgoedkope autohuur (vanaf €2 per dag!), maar indien je een verzekering wilt moet je die wel extra afsluiten (€5 extra per dag). Bij Easy Terra kan je tot 48 uur op voorhand gratis annuleren of wijzigen. (zie hier)

Parkeren aan luchthaven

 • Parkos: Parkeren bij luchthaven Charleroi of Zaventem (of Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf, Keulen, ...) kan ook met volledige terugbetaling bij een annulatie tot 24 uur op voorhand. Ook bij wijzigingen zijn er geen kosten aan verbonden. (Zie hier)

Vliegtickets

 • Brussels Airlines: Bij annulatie krijg je een voucher ter waarde van het aankoopbedrag die je mag inwisselen voor een nieuwe vlucht tot en met 31 januari 2021. Is er geen annulatie maar wil je je vlucht toch wijzigen? Momenteel mag je éénmalig een gratis wijziging maken tot en met 31 januari 2021. (Zie hier)
 • Tui Fly: Deze populaire reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij biedt ook enkele Corona gerelateerde services. Bij annulering wordt de volledige reissom terugbetaald met een voucher. Word je reis niet geannuleerd maar wil je liever niet vertrekken? Dan kan je tot en met 31 augustus 2020 je vakantie kosteloos omboeken. (Zie hier)
 • Accommodaties en hotels

  • Booking.com: De bekendste website om hotels en overnachtingen bij te boeken geeft geen geld terug bij annulatie of wijziging. Uit voorzorg boek je dus maar beter een accommodatie waarbij je wel gratis kan annuleren. Dit wordt telkens duidelijk vermeld op de website.
  • Air BNB: Deze populaire website om accommodaties te boeken heeft geen aanpassingen gedaan aan zijn beleid. Er is geen gratis annulatie, maar indien je voldoende op tijd annuleert moet je wel maar een deel van de totaalprijs betalen.
  Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
   
  In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
   

  Volg je mij al op Social Media?


  Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
  Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
  Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

  Like Checkoutsam op Facebook
   

  Laat een bericht achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Check Out Sam

  Check Out Sam

  WIL JE MEER REISTIPS?
  Volg me dan op
  Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!