Tip! Zelfgeleide speur- en wandeltocht door Luik
Wil je Luik op een unieke manier ontdekken? Laat je smartphone je mee op pad nemen op je eigen tempo en ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Luik door raadsels en puzzels op te lossen tijdens deze unieke wandeltocht.
Beschikbaarheid en mogelijkheden kun je hieronder checken:
1. Bewonder het episch treinstation Liège-Guillemins
Zelfs als je niet met de trein naar deze gezellige stad reist, is het station Liège-Guillemins één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luik. Dit meesterwerk van Santiago Calatrava werd in 2009 afgewerkt en wordt door liefhebbers van de hedendaagse architectuur als het mooiste gebouw van heel België beschouwd. Je zal zelf misschien ook snel vallen voor het sierlijke glaswerk en het stalen dak dat is ontworpen om de heuvels van de stad na te bootsen. Het heeft zelfs wat weg van een sciencefictionfilm.
Je kan in het station ook regelmatig tentoonstellingen bezoeken, maar ook het toerisme kantoor is hier gevestigd – ideaal als je een stadskaart wilt om door het centrum te slenteren.

Dit spectaculaire treinstation mag zich volgens velen tot één van de mooiste ter wereld kronen!
2. Smul van een Luikse wafel
Zoet, kleverig en recht van het ijzer: een hap van een échte Luikse wafel is een must wanneer je in de stad bent. Jep, deze lekkernij hoort naast het bier, speculoos, frietjes en chocolade ook op het lijstje met Belgische specialiteiten. Er zijn in dit kleine landje twee soorten wafels en deze versie is net iets ‘zwaarder’ dan zijn broertje uit Brussel.
‘Gaufres de Liège’ worden gemaakt met een dikker, broodachtig deeg. In het beslag zitten ook brokken suiker die karameliseren wanneer het wordt opgewarmd. Hierdoor heeft de wafel een gouden, knapperige laag en is hij veel zoeter dan de Brusselse wafel. Je kan bijna op elke hoek een Luikse wafel kopen, maar er is één plek waar je helemaal je duimen en vingers aflikt.
Als je graag dit zoet goedje uitprobeert, moet je zeker naar ‘Une Gaufrette, Saperlipopette’ gaan. De etalage van de sprookjesbakkerij laat je ongetwijfeld al watertanden: stapels gouden wafels, bergen heerlijke gebakjes en pannenkoeken. Stap dus zeker eens binnen en laat je eens lekker gaan… 😉

Je kan geen citytrip naar deze stad plannen zonder ook een Luikse wafel te proberen!
3. Beklim de trappen van de Buerenberg
Trek je stevige wandelschoenen aan want de steile berg van Bueren in het Citadelpark is één van de zwaarste dingen om te doen in Luik. Er is geen betere manier om je eetlust op te wekken (of om die Luikse wafel weg te werken) dan alle 374 trappen van de Montagne de Bueren op te klauteren. Helemaal boven kan je een mooie blik werpen op de stad beneden: de sprankelende Maas die door het centrum loop, de strakke kronkelende lanen van het historisch centrum en de heuvelachtige omgeving.
Deze berg is een echte bezienswaardigheid in Luik, zeker op de eerste zaterdag van oktober. Tijdens La Nocturne des Coteaux worden langs de trappen kaarsen geplaatst en dat resulteert in een toverachtig schouwspel. Zorg ervoor dat je voldoende op voorhand aankomt, want het kan er dan wel erg druk zijn.

Je moet er wat voor over hebben…

Maar het uitzicht vanboven is dat wel dubbel en dik waard!
4. Ga op fietstour door Luik
Ben je na de Buerenberg nog altijd niet moe? Klim dan op een tweewieler en boek een gegidste fietstour van ongeveer drie uur die je meeneemt langs alle highlights van Luik.
Een Vlaamstalige gids loodst een kleine groep fietsers langs 15 bezienswaardigheden en geeft je onderweg heel wat informatie, maar vertelt je ook verhalen, weetjes en beantwoord alle vragen die je hebt. Onderweg is er natuurlijk ook altijd tijd om een foto te maken.
En voor de prijs moet je het ook al niet laten, want €29 per persoon is echt geen geld voor zo’n interessante tour waarbij je alle bezienswaardigheden van Luik in één keer te zien krijgt!
5. Les je dorst op Place du Marché
De Place du Marché is één van de meest bruisende plekken in de omgeving en de perfecte plek voor een drankje voor je het middeleeuwse centrum gaat verkennen.
In het midden van dit gezellige plein staat het Perron de Liège, een statige fontein die hier al sinds 1305 mag pronken. Dit monument symboliseert de vrijheden van de stad, want die werden lang niet altijd gerespecteerd! Karel de Stoute verplaatste deze zuil zelfs helemaal naar Brugge om de Luikenaars te straffen. Tweehonderd jaar nadat het monument werd teruggeplaatst, werd het ook nog eens omgeblazen door een hevige storm.
Gelukkig werd het keer op keer mooi hersteld en kan je nu nog altijd genieten van deze toch wel indrukwekkende fontein!
Terwijl je op een terrasje tussen de fonteinen en bomen ontspant, kan je ook nog genieten van het uitzicht op het stadhuis of het hôtel de ville als je graag je Frans even oefent. Bewonder zeker de symmetrische trap en het standbeeld met de Drie Gratiën op de top.
Het gemeentehuis behoort tot imposantste bezienswaardigheden van Luik maar als je het gebouw echt in al zijn glorie wilt zien, moet je het ’s avonds bezoeken wanneer het glorieus wordt verlicht door rode spotlights. Tijdens de Kerstperiode halen de Luikenaars alles uit de kast, want dan fonkelt het gebouw als nooit tevoren!

Je moet toch toegeven dat het Perron de Liège er nog prachtig uit ziet na al die tegenslagen!

Tijdens de kerstperiode wordt het stadhuis van luik nog kleurrijker door alle lichtjes!
6. Loop verloren in het oude stadscentrum
Aan het einde van de levendige hoofdweg die door het historisch centrum rolt, ligt een gigantisch netwerk van kleine doodlopende straatjes met bloemen en wijnstokken die je het gevoel geven dat je ergens in het zuiden van Frankrijk aan het kuieren bent. Dus mocht je je afvragen wat er te doen is in Luik, dan is een wandeling door deze serene kasseistraatjes iets dat zeker op je bucket list moet staan.
Dwaal langs de verschillende ambachtelijke winkels en rustieke huisjes terwijl je probeert het smalste middeleeuwse steegje van de stad te vinden: la rue du Carré. In de schaduw van de massieve muren die het straatje omringen, lijkt het wel alsof je terug de tijd bent in gereisd.

De mooiste plekjes hebben daarom niet noodzakelijk een naam. Dat bewijst Luik!

Loop langs verborgen straatjes en misschien vind je wel de mooiste uitzichten over de stad!

Je vindt hier zelfs enkele prachtige vakwerkhuizen terug.
7. Geniet van de kunst in de Sint-Bartholomeuskerk
Als je het aan mij vraagt is de Sint-Bartolomeuskerk met voorsprong de mooiste bezienswaardigheid in Liège. En dat is vooral te danken aan de magnifieke Mosaanse kunst: een middeleeuwse stijl met een mix van stijlen die in Frankrijk, Nederland, Duitsland en België populair zijn. Na een bezoek aan de kerk zal je het vast met me eens zijn dat je hier één van de beste voorbeelden van deze eclectische kunststroming vindt.
De beroemde doopvont die in de kerk te vinden is en in het begin van de twaalfde eeuw werd gemaakt, is de moeite waard om te bewonderen. Oorspronkelijk was dit kunstwerk te vinden in de Sint-Lambertuskathedraal, maar toen deze werd afgebroken vond het hier een nieuwe thuis. De doopvont toont verschillende doopscènes en rust op kleine ossenfiguurtjes die het gewicht van het oeuvre lijken vast te houden. Om dit meesterwerk te bewonderen, moet je €2 betalen maar je kan ook gewoon stiekem door het kerkraam kijken.

Zo’n kleurrijke kerk vind je niet vaak in België!
8. Dwaal rond op Cour Saint-Antoine
Mocht je niet weten wat te zien in Luik dan blaast een bezoek aan Cour Saint-Antoine je misschien wel van je sokken. Deze binnenplaats is net zo surrealistisch als Dali’s schilderij met de heilige Antonius.
De centrale sculptuur, die de binnenplaats domineert, bevat een beekje dat door een gootje loopt waardoor het een Mayapiramide met een Egyptische obelisk verbindt. Er is ook een rij gebouwen waar allemaal zuilen voorstaan waardoor de bewoners een beetje moeten slalommen om bij de deur te komen. De mix van verschillende stijlen verbaast je vast even veel als mezelf.

Een Egyptische obelisk in Luik? Het kan alleen op de Coeur Sant Antoine!

Kleurrijke huisjes en allerlei vreemde stijlen door elkaar. Leuk, he?
9. Probeer Luikse gehaktballetjes
Ben je wel echt in Luik geweest als je zijn beroemde gehaktballen niet hebt gegeten? Het is hét traditionele gerecht dat elke toerist moet proberen voor hij of zij vertrekt. Het is vooral lekker met frietjes en konijnensaus, een heerlijke Belgische zoetzure saus van bier, rozijnen en appelstroop. Er zijn dus geen konijnen gedood om in de saus te draaien, want de naam komt eigenlijk van de vrouwelijk kok die het uitvond, Géraldine Lapin (Lapin is Frans voor konijn!).
Naast alles wat er te doen is in Luik is het proeven van dit heerlijk streekgerecht zeker iets wat je je smaakpapillen moet gunnen. In Café Lequet vind je – naar eigen zeggen – de beste gehaktballen van de hele stad.

De befaamde ‘Boulets Liégeoises’ of Luikse gehaktballetjes!
10. Proef een shotje Peket
Bijna elke regio in dit kleine landje heeft zijn eigen alcoholische drankje. Zo is Vlaanderen vooral bekend om zijn jenever en vind je in Luik dan weer Peket, gemaakt van jeneverbessen. Er wordt verteld dat dit brouwsel werd geboren toen Luikse mijnwerkers besloten om de bessen toe te voegen aan hun eaux de vie om er wat meer smaak aan te geven. Tegenwoordig is het verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende smaken, zoals aardbei, viooltjes en kaneel.
Je kan dit streekgebonden drankje het best uitproberen in La Maison du Peket dat intussen een echte bezienswaardigheid in Luik is geworden. Het café is gelegen in het historisch centrum, vlak bij Place du Marché. Je bestelt er het best een Luikse kaasschotel bij. Zo stijgen de shotjes Peket je niet onmiddellijk naar je hoofd, want ik kan je zo al vertellen dat je in de bar sowieso alle smaken wilt uitproberen!
Tijdens de kerstperiode zijn er trouwens heel wat houten kraampjes die deze lekkernij ook aanbieden. Dit is dan ook het ideale moment om het eens uit te proberen. Zo blijf je lekker warm vanbinnen en leer je de Luikse cultuur ook wat beter kennen.

Tijdens de Luikse kerstmarkt kan je de Luikse peket echt overal uitproberen!
11. Dans tot in de vroege uurtjes in Le Carré
Overdag is Le Carré met zijn pittoreske winkeltjes en restaurants één van de charmantste bezienswaardigheden in Luik. Maar laat je niet misleiden door de smalle voetgangersstraatjes in het hart van de oude stad, want ’s avonds verandert deze wijk in een heuse feestzone. Achter verborgen deuren verschijnen plots bars, feestvierders lopen de straat op en de muziek blijft lopen tot diep in de stad.
Je kan Le Carré het best vergelijken met de Overpoort in Gent. Het is dé plek voor studenten om eens goed te vieren en goedkoop te drinken. Als je graag je beste dansmoves boven haalt, dan speelt Point de Vie misschien wel de beste muziek met een onstuimige mix van hiphop en pop.
Ook de LGTBQ-gemeenschap kan zich helemaal laten gaan en voor hen is Sweet de hipste plek.
Dertigplussers kunnen zich dan weer laten verwennen in de chicste bar van Le Carré: Notger.
Waar je uiteindelijk ook eindigt, uitgaan in deze buurt staat ongetwijfeld garant voor een katertje in de ochtend! Maar de onvergetelijke nacht maakt het dat beetje hoofdpijn meer dan waard.
12. Wandel door het natuurgebied van de Hoge Venen
Eén van de leukste bezienswaardigheden die je vanuit Luik kan bezichtigen, zijn de Hoge Venen. Het is een prachtig natuurgebied dat in de verste verte niks op de kronkelende valleien en de golvende heuvels van de Belgische Ardennen lijkt.
Elk seizoen verandert het landschap van goudkleurig gras dat doet denken aan de Afrikaanse savanne, in een tapijt van weelderig groen met paarse bloemen, wilde bessen en grassen. In de winter krijgt het dan weer een maagdelijk wit sneeuwtapijt over zich heen.
Er zijn heel wat wandelroutes die door de Hoge Venen lopen, maar de mooiste is de route van Baraque Michel die je door het grasland en de bossen voert.

Wil je even ontsnappen aan de stad? Ga dan wandelen in de Hoge Venen.

De landschappen zijn hier echt betoverend mooi!
13. Bezoek de kerstmarkt van Luik
In december lijkt heel Europa in de ban te zijn van Kerstmis en dan schieten overal de kerstmarkten uit de grond. Liège is daarop natuurlijk geen uitzondering. Dus als je tijdens de eindejaarsperiode in de buurt bent, wees dan zeker dat de kerstmarkt het meest magische wat er te zien is in Luik.
Je komt terecht in een wereld met fonkelende lichtjes, ijspistes en héél veel liters glühwein of… Peket! De Luikse kerstmarkt doet zijn titel van beste en oudste van België dan ook alle eer aan. De beste tijd om hier een rondje te wandelen is wanneer de zon gaan slapen is en het gezellig donker is buiten. Ideaal voor een romantisch uitje terwijl je je opwarmt aan een heerlijk Luikse wafel en warme chocolademelk.
Lees zeker ook dit artikel: Kerstmarkt van Luik.

Heb je geen hoogtevrees? Klim dan in het reuzenrad. Vanaf hier krijg je de mooiste uitzichten!

Gezelligheid troef op de Luikse kerstmarkt!
14. Maak een cruise op de Maas
Het weer in de Lage Landen kan al eens tegenvallen, maar laat je dat vooral niet tegenhouden om een boottochtje op de Maas te maken. Het is de beste manier om enkele van de beste bezienswaardigheden van Luik vanuit een ander perspectief te ontdekken. Je vaart langs indrukwekkende, historische gebouwen zoals het Aquarium-Museum waar de cruise trouwens ook vertrekt.
De tocht kost slechts €8 en eindigt in de buurt van Pont Albert I. Van hieruit moet je dan zeker het betoverende park La Boverie bezoeken waar ik het verderop in dit lijstje ook nog over heb.
De kleine vijvers die omringd worden door treurwilgen lijken zo uit een sprookjesboek te komen. Een wandeling door deze magische warande is dan ook de perfecte afsluiter van een boeiende riviercruise op de Maas.

Op een mooie dag is dit één van de prettigste activiteiten in Luik!
15. Leer wat meer over de Walen
Het Museum over het Waalse leven is een opmerkelijke bezienswaardigheid in Liège.
Mocht je het niet weten: Walen zijn een Franstalig volk dat voornamelijk in het zuiden van België woont. 😉
De expositie vond onderdak in een formidabel oud klooster van de Fransicanen. Je kan er een blik werpen op het leven in deze regio vanaf de negentiende eeuw tot de dag van vandaag.
Er wordt hier een grote collectie aan voorwerpen uit het vroegere en huidige leven van het Waalse volk tentoongesteld. Het hoogtepunt in het museum is ongetwijfeld de echte guillotine, inclusief het hoofd van zijn laatste slachtoffer…
Tijdens La Nocturne des Coteaux kan je de expo trouwens ook ’s nachts bezoeken.
16. Bekijk het voormalig Paleis van de Prins-bisschoppen
Recht in het hartje van het centrum in Luik staat het vroegere Paleis van de Prins-bisschoppen, een magnifiek gebouw dat onmiddellijk je aandacht steelt.
Vroeger keek je hier ook uit over de Sint-Lambertuskathedraal voordat deze afgebroken werd.
Wist je trouwens dat dit niet het eerste paleis is dat hier staat? Het eerste werd meer dan 1.000 jaar geleden gebouwd, maar werd in de twaalfde eew afgebrand.
Na die verwoestende brand, bouwde men in de achttiende eeuw een nieuwe. Vandaag zie je het gebouw nog grotendeels in zijn originele staat en het straalt een mix van ernst en grootsheid uit – of dat zijn toch de woorden van de grote Victor Hugo.
Het kasteel wordt trouwens nu gebruikt als gerechtsgebouw. Je kan de binnenkant dus niet bezoeken, maar de eerste binnenplaats is wel open voor het publiek en daar kan je al een goede blik opvangen van de imposante architectuur.

De binnenplaats van het Prins-Bisschoppelijk Paleis. Imposant, he?

En ook vandaag is dit voormalige paleis nog in gebruik!
17. Parc de la Boverie
Tussen centrum Luik en het prachtige station Liège Guillemins stroomt de Maas. Als je denkt dat je daar alleen boottochtjes op kan maken, ben je verkeerd! Deze brede rivier is immers ook de thuis van enkele eilandjes. Eentje daarvan is Outremeuse.
Vele jaren geleden werd er een park gemaakt om de Belgische eer te verdedigen op de Wereldtentoonstelling van 1905 en 1930.
Terwijl je in dit park rondloopt, zou je eigenlijk nooit denken dat je je op een eiland bevindt. De tuinen zijn prachtig gemanicuurd, er zijn heel wat mooie fonteintjes, stenen bruggen en uiteraard tal van aangelegde paden om die fietsers en voetgangers te plezieren. Als je één zo’n baantje volgt, dan kom je uit bij het Musée de La Boverie. Dit museum heeft de grootste collectie aan kunstwerken in Luik en moet dus door elke kunstliefhebber worden bezocht!

Op een eilandje naast het centrum vind je deze groene long in Luik.

Hou je van kunst? Ga dan zeker eens het Museum van La Boverie binnen.
18. Kasteel van Jehay
In België zijn er héél veel kastelen, maar zelden zijn ze zo mooi als het slot van Jehay. Dit meesterwerk van de Maasrenaissance is dan ook één van de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Luik.
De buitenkant deed mij zelfs een beetje denken aan de Franse paleizen aan de Loire, maar dan op z’n Belgisch.
Het kasteel wordt omringd door talrijke slotgrachten, waardoor er hier een sprookjesachtige sfeer ontstaat. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de prachtige tuinen die rondom dit unieke erfgoed gelegen zijn.
Als je graag wandelt, is hier veel te zien! De parken en tuinen zijn in Italiaanse stijl ontworpen, maar het is toch vooral de moestuin die bezoekers betovert.
Ben je ook zo benieuwd naar hoe er vroeger werd geleefd in dit kasteel? Ga dan ook een kijkje nemen binnenin. Daar zie je de meubels, hebbedingen en allerlei andere voorwerpen die je daar een beeld van laten scheppen.

Het kasteel van Jehay is één van de mooiste in België!
5x Leuk overnachten in Luik
Luik ligt niet voor iedere Vlaming of Nederlander dicht bij de deur. Daarom is het geen slecht idee om jezelf met wat meer comfort te verwennen door een accommodatie te boeken. Bovendien vind je in de buurt nog meer bezienswaardigheden van de Ardennen, dus je kunt hier gerust een (verlengd) weekendje vertoeven!
Luxe hotelkamer of appartementje midden in het centrum van Luik
Zoek je een chique hotel en wil je dicht bij de meeste bezienswaardigheden van Luik zitten? Dan is het Faubourg Saint Martin (4 sterren) een goede keuze! Onder andere het Paleis van de Prins-bisschoppen en Le Carré zitten binnen 0,5 km van dit hotel af, dus dit is de ideale slaapplek voor een weekend Luik!
Bij Faubourg Saint Martin boek je een hotelkamer (vanaf €145), compleet met comfortabel bed, flatscreen tv, toilet, badkamer met grote douche en een houten vloer. Het geheel is 25 m² groot en oogt luxe.
Daarnaast is het ook mogelijk om een appartement van 60 m² te boeken in dit hotel vanaf €165. In dit appartement zit dan ook nog een keuken met fornuis, oven, vaatwasser, een woonkamer en eetgedeelte. Als je dus graag boodschappen doet en zelf wilt koken, dan is dat hier dus prima mogelijk. Je zit immers midden in de stad en hier zijn meer dan genoeg supermarkten en andere winkels te vinden.
Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com
Goedkoop en hip hostel
Wil je goedkoop overnachten in Luik? Dan is het Youth Hostel zeker een mooie optie. Je boekt hier namelijk al een slaapplekje vanaf €50 in een slaapzaal die je deelt met andere mensen (gemengd of alleen met mannen/vrouwen). Daarnaast zijn er ook familiekamers (voor maximaal zes personen) vanaf €160 of privé kamers vanaf €60 te boeken. Er valt dus genoeg te kiezen, of je nu meer privacy wilt of juist graag de gezelligheid opzoekt. Alle prijzen zijn trouwens inclusief ontbijt!
Een hostel is in het algemeen sowieso een goede plek om medereizigers te leren kennen en dit is ook het geval in het Youth Hostel. Er is namelijk een gezellige bar waar je een drankje kunt doen, maar er is ook een tafeltennis, pooltafel en een gameroom waar je andere gasten kunt ontmoeten. Qua locatie zit het Youth Hostel 500 meter van het centrum af, dus er is heel wat te doen in Luik als je hier logeert. Het Sint-Bartolomeüskerk en de kerstmarkt zitten bijvoorbeeld op 700 meter afstand.
Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com
Elegant en modern hotel historisch Luik
Ook Hotel Neuvice is qua locatie een mooi hotel in Luik. Deze accommodatie is gelegen in het historische stadsdeel, zo’n 350 meter van het Paleis van de Prins-bisschoppen. De oevers van de Maas rivier bereik je binnen 200 meter, dus dit is het ideale startpunt voor een mooie stadswandeling. De receptie helpt je trouwens graag met het uitstippelen van een mooie route of het boeken van interessante stadstours.
Hotel Neuvice is elegant en modern ingericht en er is een binnenplaatsje waar je lekker buiten een kop koffie kunt drinken. Je boekt er een reguliere hotelkamer met alles erop en eraan vanaf €110 waarbij je de keuze hebt tussen twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed. Een familiekamer (twee volwassenen + twee kinderen) boek je vanaf €200.
Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com
Wellness overnachting
Wil je een citytrip naar Luik combineren met wellness? Overweeg dan zeker dit Van der Valk hotel! Het spa-gedeelte is 1350 m² groot en hier is een zwembad, sauna en fitnesscentrum te vinden. Daarnaast zijn er ook allerlei massages en beautybehandelingen te boeken. Je kunt hier dus heerlijk ontspannen na een hele dag in de stad hebt rondgeslenterd!
Bij dit beste Van der Valk hotel heb je de keuze uit verschillende accommodaties. Een reguliere kamer met privébadkamer en de keuze uit twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed boek je vanaf €90. Een familiekamer geschikt voor vier personen kost €120 per nacht. Verder zijn er ook verschillende suites te boeken vanaf €175 (normale suite) tot €250 (historische suite). Je maakt je wellness overnachting in Luik dus zo goedkoop of zo duur als je wilt!
Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com
Met het hele gezin net buiten de stad
Als je graag Luik wilt ontdekken, maar niet perse in de stad hoeft te verblijven, dan is dit vakantiehuis een goede optie. Deze royale accommodatie ligt in Sart Jalhay in de Belgische Ardennen, een half uurtje met de auto van Luik. Combineer dus bijvoorbeeld een middag winkelen in de stad met rustgevende wandelingen in de bossen en langs de vallei van de Hoëgne.
Bijzonder overnachten in de Ardennen en slapen in deze vakantievilla doe je al vanaf €140 per nacht. Wat mij betreft een prima prijs, want het interieur is netjes en gezellig ingericht en je kan hier met 9 mensen slapen, verdeeld over vijf slaapkamers. Ook is er een privézwembad te vinden in de grote tuin en is er speciaal voor de kinderen een recreatieruimte in het huis. De ideale accommodatie voor een familieweekend dus!
Prijzen en beschikbaarheid: Belvilla
Dit is de grootste stad van Wallonië en dus verbaast het je vast niet dat er heel wat dingen om te doen zijn in Luik. Hoewel deze plek op het eerste gezicht misschien wat rustiger lijkt, zal je al snel ontdekken dat het net zo levendig is als andere Belgische steden. Wedden dat je na een bezoekje al snel wilt terugkeren?

Over de auteur
Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.
Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.
Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
Handige sites om je reis te plannen
Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.
🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.