11 Bezienswaardigheden in Mechelen en omgeving + de 6 beste hotels

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 20 augustus, 2023

Tijdens een korte citytrip naar Mechelen kan je verrassend veel doen. Je vindt hier prachtige musea, verborgen meesterwerken, een rijke geschiedenis en erg veel natuur. Héél veel van al dat moois heeft te maken met Karel V en Margareta van Oostenrijk. Om al deze Bourgondische indrukken door te spoelen, kan je nadien natuurlijk ook nog bourgondisch tafelen. Lekkere restaurants zijn er hier genoeg, maar een bezoek aan een authentieke bier- en whisky brouwer mag natuurlijk ook niet op je planning ontbreken.
Ben je benieuwd geworden wat er hier allemaal te beleven valt? Ik som elf toffe dingen op om te doen in Mechelen op.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (14 votes)

mechelen bezienswaardigheden

1. Slenteren langs het Dijlepad

Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd gefascineerd te blijven staren naar de mooie gildehuizen, de indrukwekkende Romboutstoren of het gigantische stadhuis.
Het is altijd gezellig om langs de Dijle te lopen, en water heeft Mechelen meer dan genoeg. Ieder seizoen is het daardoor ook supertof om langs het Dijlepad te lopen en zo te genieten van de uitzichten, de rust en de natuur.
Op hete lente- of zomerdagen vind ik het hier echt geweldig. Het zacht kabbelende water, een bootje dat af en toe voorbij vaart, de laaghangende zon… En voor je het weet ben je terug aan de Vismarkt beland: de ideale plek om wat te eten of een lekker pintje te drinken.

Als je de Dijle liever vanop het water zelf verkent, is dat natuurlijk ook mogelijk. Tijdens een boottocht op de Binnendijle word je langs de mooiste huisjes van Mechelen geloodst en intussen hoor je via de audio guide ook nog eens heel wat (sappige) verhalen over de stad. Voor €6,50 per persoon mag je al op het zacht kabbelende water cruisen, dus voor de prijs hoef je het ook al niet te laten.

dijlepad dingen om te doen mechelen

Zoek je nog naar dingen om te doen in Mechelen? Begin dan met een wandeling langs het Dijlepad!

2. Museum Hof van Busleyden

Museum Hof van Busleyden is nog zo’n geweldige bezienswaardigheid in Mechelen.
Ga niet meteen binnen, want de façade van het voormalige stadspaleis (dat heel recent volledig werd gerenoveerd) is op zich al de moeite waard om te bekijken. Onder de feeërieke torentjes en prachtige gewelfbogen is tegenwoordig een museum gevestigd.
In plaats van het vol te hangen met meesterwerken en onbetaalbare kunst (want Mechelen heeft veel kunstenaars over de vloer gehad!), is dit een plek geworden waar de geschiedenis van de stad naadloos overvloeit in het hedendaagse stadsleven.
Aan de hand van schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, video’s en andere interactieve manieren wordt het dagelijkse leven van toen en nu weergegeven. En niet onbelangrijk: het wordt nooit saai.
Niet alleen de kunstwerken zijn heel mooi, maar ook de zalen waar ze in zijn geëtaleerd zijn een pareltje. Modern design dat perfect bij klassieke kunst past, het is eigenlijk een kunst op zich!

Vergeet zeker niet om de bovenste verdieping van dit indrukwekkende museum te bezoeken. Daar vind je de -volgens mij- mooiste stukken.
Hier kan je immers de ‘Besloten Hofjes’ zien. Dit zijn een soort van retabelkasten waarbij vooral het centrale werk heel indrukwekkend is. Piepkleine Jezusjes, Mariaatjes en andere heiligen zijn gedetailleerd in elkaar geknutseld en overladen met vele lagen goud. Deze goddelijke sculpturen zijn op hun beurt weer omringd met zijden bloemetjes die bijna niet van echte te onderscheiden zijn. Hoe ze dit 3D-kunstwerk avant la lettre ooit in elkaar hebben kunnen flansen, blijft voor mij een raadsel. Gelukkig zijn er achteraan ook enkele interessante TV’tjes die dat ingewikkelde proces ophelderen.

bezienswaardigheden mechelen hof van busleyden

Een modern interieur met antieke kunst. De perfecte combinatie!

besloten hofjes hof van busleyden

Eén van de prachtige Besloten Hofjes. Wauw!

3. Kazerne Dossin

Als je geïnteresseerd bent in het verloop van (voornamelijk) Wereldoorlog Twee, dan moet je zeker een bezoek aan Kazerne Dossin inplannen. Deze voormalige legerkazerne werd spijtig genoeg effectief gebruikt om onschuldige Joden door te versluizen naar vernietigingskampen zoals Auschwitz-Birkenau. Een groot deel van de permanente tentoonstelling gaat dan ook over dit drama. Aan de hand van beklijvend fotomateriaal, hartverscheurende videobeelden en walgelijke propaganda zie je hoe hard het leven tijdens Wereldoorlog Twee moest zijn voor Joden en andere minderheden. Trek zeker anderhalf à twee uur voor je bezoek uit, want eens je begint met het lezen of kijken naar de verhalen word je meegezogen in de verschrikkelijke leefwereld van de oorlogsslachtoffers.
Tijdens mijn bezoek (juni 2018) waren er ook twee verdiepingen met prachtige (tijdelijke) kunsttentoonstellingen die het leed en de pijn aan het front perfect weergaven. In plaats van het bloederige geweld te verheerlijken zoals de middeleeuwse heersers maar al te vaak deden, wordt hier duidelijk dat oorlog een egoïstische beslissing is van de elite die er eigenlijk alleen geld aan wil verdienen.
Ga na je bezoek zeker ook naar de bovenste verdieping. Van daaruit kan je op het dakterras wandelen en daar krijg je een fenomenaal blikveld over Mechelen. Kijk naar de skyline van de stad en vergeet ondertussen al de gruwelijkheden die je hebt gezien, want geloof me: dit museum is erg confronterend.

bezienswaardigheden mechelen kazerne dossin

Honderdduizenden joodse gezichten (foto’s rechts) staren je tijdens je hele bezoek aan… Confronterend, maar alleen zo kan je de omvang van deze gruwelijkheden een beetje vatten.

4. Verken het Mechelse groen

Mechelen profileert zich als een heel veelzijdige stad. Om iedereen tevreden te stellen, moeten er natuurlijk ook voldoende groene plekjes in de stad (en de omgeving) zijn.
Parken, binnentuintjes of felgekleurde bloemen om de binnenstad op te fleuren: Mechelen is een stad vol natuur!
Op het einde van het Dijlepad kan je bijna rechtstreeks de Kruidtuin binnenwandelen, waar ‘s zomers heel wat activiteiten en concerten plaatsvinden. Maar ook elders zijn er voldoende plekjes om even een frisse neus op te halen.
Bezoek ook de Karmelietentuin, het Vrijbroekpark of de Sinte-Mettetuin. Bij goed weer verhuist een groot deel van de stad naar deze schaduwrijke omgeving. Doe daar een lekker drankje bij en je kan hier makkelijk enkele uren vertoeven!
Ook tof om weten: op veel van deze plekken is er ook aan de kleinsten onder ons gedacht. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op (originele) speeltuigen. Zoo Planckendael heeft naast mooie dieren trouwens ook heel wat groen om te bewonderen.

mechelen kruidtuin

De kruidtuin van Mechelen.

5. Beklim de Sint-Romboutstoren

In het hart van de stad ligt de Sint-Romboutskathedraal. Eigenlijk kan je deze mastodont onmogelijk missen, en dat heeft alles te maken met de gigantische toren die van overal boven de stad is te zien. Vooraleer je de 538 (!) trappen omhoog klimt (gelukkig kan je onderweg ook geregeld rusten op één van de tussenplatformen), loont het zeker de moeite om de kathedraal vanbuiten én vanbinnen te inspecteren.
De gotische details langs de buitenkant zijn op zijn minst indrukwekkend. Maar eigenlijk is het best logisch dat er zo veel aandacht werd besteed aan deze mooie kathedraal, want ze is immers de hoofdkerk van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Als je je afvraagt waarom de allerbelangrijkste kerk van België niet in Brussel staat, dan moet je even terug gaan in de geschiedenis. In lang vervlogen tijden was Mechelen immers een véél belangrijkere stad dan onze huidige hoofdstad.
De grandeur en het oog voor details werden ook vanbinnen doorgetrokken. Het altaar is prachtig, maar het houten spreekgestoelte ging voor mij toch met alle aandacht lopen. Let zeker ook op de fraaie schilderwerken die hier aan de muren plakken.

Als je je benen een goeie work-out wilt geven, dan raad ik aan om de Sint-Romboutstoren ook te beklimmen.
Van bovenaf krijg je een mooi uitzicht over Mechelen, maar ga gerust even op je tippen staan want soms word je uitzicht een beetje belemmerd door de kantelen van de toren. Deze gigant haalt net geen honderd meter (97,9m), maar wist je dat er oorspronkelijk zelfs aan 167 meter werd gedacht? Misschien is dit ook meteen een geluk bij een ongeluk. Anders moest je nóg meer trappen beklimmen!

sint romboutstoren mechelen

Zie je al die trappen niet zitten? Bekijk deze mooie kathedraal dan gewoon van beneden. Ze blijft indrukwekkend!

sint romboutstoren beklimmen

Zoek je verkoeling of een mooi uitzicht? Voor beide zaken zit je hier op de juiste plaats!

6. Bezoek brouwerij Het Anker

België en bier gaan hand in hand. Er is dan ook geen betere plek om meer over de Belgische biergeschiedenis te weten te komen dan in brouwerij ‘Het Anker’. Deze bierbrouwerij is tot op de dag van vandaag nog steeds actief, en dat al sinds 1872.
Misschien zegt de naam ‘Gouden Carolus’ je wel iets? Wel, dat overheerlijke biertje wordt hier gemaakt!
Tijdens je rondleiding leer je meer over het bier maken. Welke grondstoffen worden er gebruikt? Hoe kom je uiteindelijk tot een (lekker) bier? Wat kan er misgaan? Hoe werd bier vroeger gebrouwen en… Waarom? Het zijn allemaal vragen die onderweg perfect worden uitgeklaard. Tijdens je bezoek, krijg je natuurlijk héél veel te zien. Opslagplaatsen, gigantische toestellen waarin het bier wordt gebrouwen en nog veel meer. Wist je trouwens ook dat deze brouwerij sinds enkele jaren whisky stookt? De overheerlijke geur van deze sterke drankjes doet natuurlijk heel veel vragen stellen, en dus wordt er ook aan de whisky voldoende aandacht besteed.
Als afsluiter krijg je natuurlijk nog enkele biertjes voorgeschoteld. En dat smaakt!

brouwerij het anker mechelen dingen om te doen

Leer alles over de lekkere bieren van deze brouwerij en sluit af met een heerlijke degustatie.

7. Gluur eens binnen bij de Begijnen

Tijdens de middeleeuwen werden heel veel vrouwen weduwe, maar tegelijkertijd waren er ook voldoende dames die hun leven niet noodzakelijk wilden toeleggen op godsdienstige verering. Samen sta je sterk, en dus groepeerden deze vrouwen zich als begijnen in begijnhoven; een groep huizen (meestal afgesloten van andere stadsdelen) waarin de dames als in familieverband woonden en werkten.
Tegenwoordig is er gelukkig geen nood meer aan afgeschermde Begijnhoven, maar de restanten van deze mooie plaatsjes zijn nog wel in veel Vlaamse steden te zien. Zo ook in Mechelen.

In deze stad kan je zowel het Groot Begijnhof als het Klein Begijnhof bezoeken. De prachtig gerestaureerde (maar authentieke!) huisjes vormen een charmant doolhof dat je terug meeneemt naar lang vervlogen tijden. In sommige van deze huisjes zitten nu musea en andere bezienswaardigheden (bvb. Koninklijke Manufactuur De Wit), maar de meeste huisjes zijn gewoon de eigendom van families.

Koninklijke manufactuur de wit begijnenhof mechelen

De Koninklijke Manufactuur De Wit, gelegen in het Kleine Begijnenhof van Mechelen

8. Bewonder eens een Rubens (gratis!)

Zoals ik eerder zei, was Mechelen vroeger een heel erg belangrijke stad. Dat had veel te maken met de invloeden van Karel V en Margareta van Oostenrijk. Enerzijds was Keizer Karel een vrome katholiek en anderzijds was Mechelen sinds 1559 ook al de thuisstad voor de aartsbisschop…
Of om het et andere woorden te zeggen: Mechelen was duidelijk een plek van geestelijk belang!
Om de macht van de geestelijken nog een beetje extra in de verf te zetten (letterlijk en figuurlijk), werd er dan ook beroep gedaan op meesterschilders zoals onder andere Rubens.
In Mechelen zijn er twee kerken waar je zijn meesterwerken kan aanschouwen. In de Onze-Lieve-Vrouw-Over-De-Dijlekerk hangt de ‘Wonderbare visvangst’, en in de Sint-Janskerk kun je ‘de Aanbidding de Wijzen’ aanschouwen.
Het leukste van al? Beide kerken zijn helemaal gratis te bezoeken en er hangt trouwens nog veel meer moois aan de muren van deze indrukwekkende godshuizen.

rubens mechelen onze lieve vrouw over de dijlekerk

Een meesterwerk van Rubens zien? Dat kan onder andere in de Onze Lieve Vrouw over de Dijlekerk.

9. De tuinen van het Paleis van Margareta van Oostenrijk

Al die prinsjes en prinsesjes en koningen en koninginnen en andere piefen met adellijke titels hebben natuurlijk ook hun stempel op Mechelen gedrukt. Vorstelijke paleizen en magnifieke tuinen zijn dan ook geen uitzonderlijk zicht hier in Mechelen. Eén tuin die je zeker moet bezoeken, ligt in het voormalige Paleis van Margareta van Oostenrijk (het hof van Savoye). Verscholen tussen muren die voorzien zijn van gewelfbogen, kantelen en allerlei andere tralalaatjes ligt een perfect gemanicuurde Engelse tuin. De buxushagen passen perfect bij de rijke omgeving van het paleis.
Tegenwoordig wordt het gebouw rond de tuinen gebruikt als de Rechtbank van Eerste Aanleg, zorg er dus voor dat je heel braafjes bent als je deze bezienswaardigheid gaat bezoeken!

tuinen paleis van margareta van oostenrijk

De tuinen van het Paleis van Margareta van Oostenrijk. Magisch mooi!

10. De Vleeshalle

Je kent ze vast wel, de gigantische ‘food courts’ of ‘food hallen’ die je in de meeste grootsteden wel vindt. De ‘Fenix Food Factory’ in Rotterdam, de ‘Time Out Market’ in Lissabon, … Het zijn allemaal geweldige plekken waar je heerlijk (en gevarieerd) kan eten, en meestal ook op heel erg mooie locaties.
Mechelen wil niet achterblijven, en een heel gemotiveerde ondernemer heeft ook hier een gelijkaardig project uit de grond gestampt, maar dan wel met enkele aanpassingen. Naast overheerlijke plaatsen om te eten (Italiaans, sushi, lokale specialiteiten en noem maar op!) vind je hier ook enkele winkels waar je alle gerechten mee kan kopen om zelf mee aan de slag te gaan.
Een plek om terug sociaal te zijn terwijl je lekker eet? Beter kan toch niet! Bovendien kan je ’s zomers ook nog eens van al dat lekkers genieten op een prachtig dakterras.

Wie dol is op lekker eten, een lokaal concept wilt steunen en vooral onder de indruk wil zijn van de ondernemingszin in Mechelen, die mag de Vleeshalle niet overslaan.
Van buitenaf lijkt de locatie misschien niet ‘waauw’, maar eens je binnenkomt kan je niet anders dan onder de indruk zijn.

vleeshalle Mechelen

Dat ziet er gezellig uit, of niet soms?! © VisitMechelen

11. De wintertuin van Mechelen

Ik heb het mooiste (volgens mij) ook voor het laatste gehouden.
Op ongeveer twintig minuutjes rijden van Mechelen ligt Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Op het eerste zicht is dit een typisch Vlaams dorpje met bezienswaardigheden die niet noodzakelijk de moeite zijn om te bezoeken. Maar vergis je niet, want ik durf zelfs te zeggen dat je hier één van de mooiste plekjes van België kan bezoeken!
De Ursulinen (nonnen) van Onze-Lieve-Vrouw-Waver kwamen al snel tot het besluit dat het nieuw gevormde België nood had aan goede onderwijsinstellingen. Om de rijke elite aan te trekken, moest er naast een uitstekend onderricht natuurlijk ook worden gedacht over de inrichting van deze plaats. Iedereen moest zich hier immers thuisvoelen en aangezien alleen rijkaards zich in die tijd onderwijs konden permitteren, werden hier kosten noch moeite gespaard.
De Wintertuin van Mechelen is zonder twijfel het (art nouveau) paradepaardje van deze school, maar er is nog véél meer te zien. Magische gangen, een eigen kapelkerk, een fantastisch schoolmuseum, … Deze plek deed me soms denken aan een filmset van Harry Potter! Lees zeker ook dit artikel over de Wintertuin in Mechelen, want ik kan met niet genoeg foto’s en tekst duidelijk maken hoe mooi deze plek is.

wintertuin mechelen

Je gelooft je ogen niet. Dit is echt een art-nouveau paradijs!

Nog enkele tips om je citytrip naar Mechelen helemaal af te maken

  • Mechelen is héél kindvriendelijk. Neem dus gerust jullie oogappels mee! Verspreid over de volledige binnenstad vind je (heel erg mooie) speeltuintjes of toffe activiteiten om je kinderen voor enkele dagen zoet te houden. De toeristische dienst van Mechelen vindt het heel belangrijk dat families zich welkom voelen in hun stad, en dus organiseren zij ook allerhande wandelroutes die perfect zijn afgestemd op families. Spring zeker eens binnen in het toeristische infopunt voor meer informatie (Hallestraat 2, 2800 Mechelen – vanaf 9 september 2018: Vleeshouwersstraat 6).
  • Zet je tanden in Mechelen. Maar dan niet letterlijk, natuurlijk… Een hippe stad trekt ook hippe eetgelegenheden aan, en dus zal je hier ook geen honger lijden! Zelf kan ik in ieder geval al “Bokes & Co” (Korenmarkt 53) warm aanbevelen voor een lunch. Ik nam er een toast met kip en pesto en begin er nog spontaan van te kwijlen als ik er aan terugdenk.
    Heb je de leuke uitgaansbuurt van Mechelen ontdekt en wil je brunchen? Reserveer dan een plekje in het gezellige “Sister Bean” (Vismarkt 26). Het interieur is hier geweldig, maar ook het brunchbuffet is njammie, njammie, njammie!
    Heb je grote honger en wil je in het hart van de stad (naast de Dijle!) zitten? Ga dan eens op bezoek bij ‘De Cirque‘. De garnaalkroketjes en slibtongen zijn alvast de moeite waard, maar ook de cocktails sip je hier zonder moeite leeg. Wil je graag wat meer keuze? Ga dan zeker eens langs in het eerdergenoemde ‘De Vleeshalle‘. Lekker eten, verse gerechten en heel wat evenementen!
  • Kom met het openbaar vervoer. De stad is autoluw, waardoor er alleen ‘s morgens wagens door Mechelen mogen rijden. Bovendien is parking nogal duur en ligt het centrale treinstation van Mechelen op wandelafstand van al de bovengenoemde bezienswaardigheden (met uitzondering van de Wintertuin). Wordt er lustig gestaakt door de NMBS? Parkeer je dan aan de parking op het Rode-Kruisplein. Hier betaal je van maandag tot en met vrijdag, maar in de weekends is het hier helemaal gratis. Joepie! (Voor meer info over parkeren in Mechelen kan je hier terecht).
bokes en co mechelen

Honger gekregen van al dat leesvoer? Ga eens langs bij Bokes & Co in Mechelen.

En nog 6 hotels voor een fantastisch verblijf

Hotel Elisabeth

Als je wil overnachten met een beetje humor, dan kan ik in ieder geval Hotel Elisabeth aanraden. Het moderne en strakke interieur wordt opgefleurd met grappige kattebelletjes (‘Ben je ook zo dol op de benen van Naomi Campbell? Neem dan de trap.’) maar evengoed door artistieke fotoreportages. Vraag gerust naar een kamer met uitzicht, want langs de rechterkant van het hotel krijg je een geweldig panorama over de stad en de imposante Sint-Romboutskathedraal.
Het ontbijt is uitgebreid en bij goed weer kan je ook buiten zitten op het private terras van het hotel. Eén nachtje in Hotel Elisabeth begint bij €65.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Elisabeth

© Hotel Elisabeth

Martin’s Patershof

De kans is groot dat je in Mechelen in het fantastische Martin’s Patershof wil verblijven. Dit hotel is bekend over het hele land (en ver daarbuiten!), omdat het zo’n spectaculair hotel is. Deze accommodatie was vroeger immers een kerk. Met respect voor de glad-in-loodramen, traditionele gewelfbogen en nog veel meer, werd dit gebouw omgetoverd tot één van de meest luxueuze hotels van Mechelen. Ook de locatie is trouwens schitterend! Op amper vijf minuten stappen van het bruisende centrum zal je nooit wakker worden gehouden door het feestgedruis in deze stad. ‘s Morgens word je uiteraard ook verwend met een overweldigend ontbijt. Zoek je naar een romantische of héél ongewone overnachting? Dan kan je een kamer bij het Martin’s Patershof boeken vanaf €94 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Martin’s PatershofAgoda.comBooking.com

Martin's Patershof Mechelen Bezienswaardigheden

© Martin’s Patershof

Hostel De Zandpoort

Het moderneDe Zandpoort” is gelegen aan de rand van de stad, in een rustige wijk. Dit goedkope hotel in Mechelen heeft een indrukwekkende architectuur en je betaalt slechts €22,70 voor een nacht in één van de comfortabele kamers. In De Zandpoort maak je gegarandeerd nieuwe vrienden wanneer je vertoeft in de gezellige lounge, de sfeervolle bar of de ruime binnentuin

Mechelen is een fascinerende en aangename stad met een rijk verleden. Dankzij de ligging van het hotel heb je dan ook een geweldige uitvalsbasis om dat allemaal te ontdekken. Het Speelgoedmuseum ligt op vijf minuten wandelen en nog wat verder vind je het leerrijke Technopolis. Hierdoor kreeg De Zandpoort de titel van ‘Meest Kindvriendelijke hotel’. Je kan de vele bezienswaardigheden en attracties dan ook vlot bereiken met het openbaar vervoer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hostel De Zandpoort

© Hostel De Zandpoort

Hotel 3 Paardekens

Het is het oudste hotel van Mechelen, maar is bijlange niet gedateerd. De 3 Paardekens werd in 2010 nog helemaal gerenoveerd en behield tegelijk haar authentieke charme. Je logeert voor €87 per nacht dan ook in een warme, gezellige kamer met heel wat moderne faciliteiten. Er is een fantastisch Italiaans restaurant gevestigd in de 3 Paardekens, maar het meest sublieme is zonder twijfel de formidabele glazen ontbijtruimte op het bovenste verdiep.

Rondom de accommodatie vind je heel wat bezienswaardigheden van Mechelen. Vanuit het hotel kan je gemakkelijk de Sint-Romboutstoren bezichtigen van waaruit je rustig kan verder wandelen richting de Grote Markt met z’n vele knusse bars. De centrale locatie midden in de stad is dan ook perfect om lekker uit eten te gaan en te shoppen op de Bruul of de Ijzerenleen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Mechelen hotel 3 paardekens

© Hotel 3 Paardekens

B&B De Groene Maan

B&B De Groene Maan is een gezellige accommodatie in het centrum van Mechelen. Het wordt uitgebaat door de sympathieke Marijke en Klaas. Tijdens een zorgvuldige renovatie slaagden ze erin om de authenticiteit van het negentiende-eeuwse herenhuis prachtig in de verf te zetten. Voor een nacht in een statige tweepersoonskamer, betaal je €98.
Wist je trouwens dat de naam van de B&B zowel naar de ecologische manier waarop het wordt uitgebaat als naar de bijnaam van de Mechelaars (de Maneblussers) verwijst?

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Mechelen dan geven Marijke en Klaas je graag wat meer informatie. Wil je graag de omgeving van de stad verkennen? Dan kan je in de B&B gratis een fiets lenen. In de buurt vind je enkele leuke restaurants waar je ’s middags kan lunchen of ’s avonds gezellig kan dineren. Technopolis en het Speelgoedmuseum zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanuit het hotel.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

B&B Mechelen De Groene Maan

B&B De Groene Maan

Hotel Vé

In de panden van een oude visrokerij en sigarenfabriek vind je het luxueuze Hotel Vé. Bij de renovatie en inrichting werd het unieke karakter van de voormalige fabrieksgebouwen gemixt met hedendaagse architectuur en moderne luxe. De luxe straalt niet alleen uit in het interieur maar ook in de persoonlijke en warme aanpak. Vanaf €104 overnacht je in een geweldige kamer en mag je gebruikmaken van de zalige wellnessfaciliteiten.

Hotel Vé is gelegen aan de Vismarkt, zonder twijfel één van de meest gezellige en levendige pleinen van de stad. Het is één van die hotels in Mechelen waar je kan genieten van een heerlijk zicht op de Dijle en op de Sint-Rombautskathedraal. Neem zeker ook eens de tijd om naast het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden, uit te rusten op één van de leuke terrasjes op de Grote Markt.

Prijzen en beschikbaarheid: Accor hotels – Agoda.comBooking.com

Hotel Vé Mercure

© Hotel Vé

Dit artikel kwam er in samenwerking met Visit Mechelen.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (14 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>