20x Bezienswaardigheden in Milaan en dingen om te doen: info, tips & foto’s

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Of het nu Fashion Week is of niet, er valt altijd wel wat te doen in Milaan. De Italiaanse modestad is een sublieme mix van historische bezienswaardigheden, moderne gebouwen en een snufje Italiaans leven maar je kent Milaan waarschijnlijk vooral om zijn overvloed aan high-end modewinkels en de knappe Duomo kathedraal. Toch zijn er heel wat meer bezienswaardigheden in Milaan die je zeker gezien moet hebben…

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.7/5 - (27 votes)

Dingen om te doen in Milaan

Hieronder vertel ik jullie alvast meer over enkele prachtige bezienswaardigheden in Milaan en leuke daguitstapjes. Als je graag nog meer inspiratie wil opdoen, of alvast tickets en excursies wil boeken, dan raad ik aan om dat te doen via GetYourGuide. Op deze website kan je bijna alle tickets en tours tot 24u op voorhand annuleren. Dat kan handig zijn als plannen veranderen, natuurlijk.

1. De dom van Milaan bewonderen

Ik kan deze blog niet anders beginnen dan met de bekendste bezienswaardigheid van Milaan: de Duomo. Als je in de Italiaanse modestad bent, kan je er niet naast kijken en als je wat anders wil doen dan shoppen, moet je zeker een bezoekje brengen aan deze monumentale kathedraal. Dit imposante gebouw ligt pal in het hart van de stad op het Piazza del Duoma.

De dom van Milaan werd in 1386 gebouw, maar werd pas in 1965 helemaal afgewerkt. Het duurde dus meer dan 600 jaar om de kathedraal helemaal op te bouwen! Wanneer je de voorgevel van dit gothisch pareltje van dichtbij ziet, wil je het gebouw ook vanbinnen zien. Het interieur is minstens even fantastisch als de buitenkant. Bovendien mag je met je toegangskaartje ook de daken van dit meesterwerk betreden. En van daaruit krijg je natuurlijk een prachtig uitzicht! Bij helder weer kan je zelfs de Alpen zien.

Online kan je voorrangstickets kopen voor een bezoek aan de kathedraal en het dak vanaf €16 per persoon.
Wil je daar graag een interessante rondleiding aan koppelen? Dan kan dat vanaf €28 per persoon.

dom van Milaan bezienswaardigheden

Hét monument van Milaan is natuurlijk de beroemde Duomo.

Milaan duomo dak bezoeken

Vergeet zeker niet om het dak te bezoeken. Je krijgt er een fantastisch uitzicht over Milaan!

2. Een unieke blik op het Laatste Avondmaal van Da Vinci

Achter de muren van de Santa Maria delle Grazie kerk schuilt één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Milaan. Als je voor de eerste keer een citytrip naar deze modestad plant, doe dan je uiterste best om zo snel mogelijk kaartjes te scoren voor Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci.

Het Laatste Avondmaal in Milaan is waarschijnlijk het beroemdste schilderij ter wereld en werd geschilderd tussen 1494 en 1498. Het schilderij is geen fresco maar een muurschildering en dat verklaart waarom het kunstwerk in een tamelijk slechte staat is. Toch is het nog steeds de moeite waard om Da Vinci’s meesterwerk van dichtbij te bewonderen.

Er mogen slechts 1.300 mensen per dag Het Laatste Avondmaal bezichtigen en een bezoek duurt slechts een kwartier! Daarom wordt er aangeraden om je tickets al enige tijd op voorhand te boeken.
Je kan tickets kopen voor €18 pp bij TicketBar.

Een nog betere manier om dit schilderij te eren, is door er een gegidste rondleiding aan te koppelen. Dan zie je niet enkel dit schilderwerk, maar bezoek je ook andere plekken in Milaan met een gids.

Santa Maria delle Grazie Milaan bezienswaardigheden

De Santa Maria delle Grazie is vooral bekend om haar waardevolle interieur, maar de buitenkant is ook niet mis!

3. Rondwandelen in de Galleria Vittorio Emanuel II

Je kan geen weekendje weg naar Milaan en niet het mooiste shoppingcentrum te wereld binnen stappen. Als je de Galleria Vittorio Emanuel II binnenloopt, zou je haast denken dat je in één of andere opera of paleis bent terecht gekomen. Deze extravagante galerij is ook wel bekend als de gouden vierhoek van Milaan. Dit komt van het Italiaanse ‘Quadrilatero della Moda‘, wat kan vertaald worden als vierhoek van de mode. The place to be voor shopaholics, dus!

Koopjes ga je hier niet scoren met winkels als Prada, Louis Vuitton en Chanel maar je kijkt er wel je ogen uit. Dan heb ik het niet alleen over de inhoud van de winkels. Ook de architectuur van het winkelcentrum is bewonderenswaardig met zijn sierlijke lambriseringen.

Gelukkig kan je al deze luxeboetieks ook links laten liggen en een stukje verder wandelen. Daar vind je immers wel betaalbare mode!

gouden vierhoek Milaan galleria Vittorio Emanuel II

Je vindt hier heel wat mooie winkels, maar de blikvanger blijft toch het gebouw zelf.

dingen om te doen in Milaan Galleria Vittorio Emanuel II

Vlak naast de beroemde kathedraal van Milaan staat dit prachtig stukje architectuur.

4. Griezelen in het San Bernardino alle Ossa

Op slechts vijf minuten wandelen van de dom ligt San Bernardino alla Ossa, een wel heel bijzondere bezienswaardigheid in Milaan. De reden waarom is tegelijk misschien ook de reden dat je de kerk helemaal niet wilt bezoeken… Vroeger was het gebouw omgeven door een begraafplaats maar die was zo klein dat de overblijfsel van de doden bewaard werden in een kapel van de kerk.

De botten en schedels werden heel netjes op elkaar gestapeld en op een specifieke wijze in elkaar gezet zodat ze als het ware als decoratie konden dienen. Klinkt griezelig, he?

Als je graag wat meer wilt weten over de bottenkapel van San Bernardino alle Ossa, kan je voor €86 een leuke tour door Milaan volgen waarbij je alle verborgen parels van de stad ontdekt.

San Bernardino alle Ossa ossuarium Milaan

Langs de buitenkant ziet deze kerk er heel normaal uit. Maar wacht maar tot je de binnenkant ziet!

5. Wandelen in en rond de Cimitero Monumentale

Elke belangrijke stad heeft een grote begraafplaats en die van Milaan is nogal spectaculair. Het Cimitero Monumentale is een echte ‘stad van de doden’ waar de geschiedenis van deze plek voortleeft via de graven van de meest illustere inwoners. Als je niet goed weet wat te doen in Milaan, dan moet je deze eigenzinnige plek zeker toevoegen aan je lijstje van bezienswaardigheden.

De Cimitero Monumentale telt meer dan 15.000 beelden en omvat drie gebouwen. In het Famedio of Pantheon liggen tal van beroemde Milanezen begraven, waaronder de schrijver Manzoni. Daarnaast heb je nog het Ossario en het vroegere Crematorium. Maar de beste manier om deze bezienswaardigheid van Milaan te bezoeken is door gewoon langs de grindweggetjes te dwalen en de beelden te bewonderen.

De toegang tot de begraafplaats is gratis, maar er zijn ook tours mogelijk met een gids. Hiervoor kan je online tickets boeken vanaf €33.

Cimitero Monumentale Milaan

De ingang van het Cimitero Monumentale.

Milaan bezienswaardigheden Cimitero Monumentale

Maar het zijn toch vooral de magnifieke graftombes die hier de show stelen.

6. Relaxen in het Biblioteca degli Alberi

Wanneer Milaan wat te druk voor je wordt, heb je misschien nood aan wat rust. Bezoek in dat geval de Biblioteca degli Alberi. Je hoeft hier trouwens geen boekenwurm voor te zijn, want in tegenstelling tot wat je waarschijnlijk dacht is dit geen bibliotheek, maar een prachtig stadspark in het centrum van Milaan. Deze groene long werd pas in 2018 officieel geopend en is dus nog vrij nieuw en onbekend bij heel wat bezoekers.

De Biblioteca degli Alberi is een park zonder echte grenzen. Het vloeit naadloos over in vervoersknooppunten en drukke pleinen zoals het Gae Aulenti en de Regione Lombardi. Hoewel de struiken en bomen nog niet helemaal volgroeid zijn, is het park nu al een fascinerende plek voor jong en oud om even te bekomen van de toch wel drukke stad.

Biblioteca degli Alberi Milaan

De Biblioteca degli Alberi is een prachtige groene long die helemaal breekt met de klassieke stadsparken.

Bosco verticale Milaan bezienswaardigheden

Misschien zegt het Bosco Verticale je ook wel iets. Deze prachtige groene woontoren staat aan de rand van de Biblioteca degli Alberi.

7. Shoppen in Milaan

Van alle dingen om te doen in Milaan, staat shoppen misschien wel bovenaan je lijstje. Zeker als je met vriendinnen (of je vriendin) op citytrip bent.
Zelfs als je niet veel budget hebt om te winkelen, is rondlopen in de Galleria Vittorio Emanuel II wel iets om op je bucketlist te zetten. Ga er windowshoppen bij Prada, Gucci en nog tientallen andere high-end modemerken.

Een andere leuke plek waar modeliefhebbers zeker hun hart verliezen is 10 Corso Como, één van de beroemdste conceptstores van Milaan. De winkel ligt een beetje verstopt en je kan er niet alleen shoppen, maar ook overnachten, dineren en een cocktail drinken. Genoeg mogelijkheden om ook hier geld op te doen, dus!

Natuurlijk vind je ook enkele mainstream winkels in het hartje van Milaan, zoals H&M en Zara. Voor €20 kan je vanuit Milaan ook een uitstapje naar de Franciacorta Outlet Village boeken. Hier shop je alle bekende merken aan gigantische kortingen. En natuurlijk krijg je meer dan genoeg tijd om enkele nieuwe outfits te kopen.

shoppen in Milaan

Overal in Milaan zijn winkels. De perfecte citytrip voor shopliefhebbers, dus!

8. Genieten van een Navigli grachtenrondvaart

Wie zegt dat je alleen in Venetië prachtige kanalen hebt om te bewonderen, is nog niet in Milaan geweest. Het zijn er misschien niet zo veel, maar toch is het Navigli district de moeite waard om te bezichtigen. De Navigli wijk bestaat eigenlijk uit twee kanalen, waarvan één de Naviglio Grande is. Dit kanaal is maar liefst vijftig kilometer lang en strekt zicht uit van de Porta Ticinese tot de Ticino rivier.

Het kanaal doorkruist het stadscentrum en is een fantastische plek om te wandelen, te eten en te shoppen. Een andere leuke manier om het Navigli district te verkennen is met een rondvaart op de grachten. Spijtig genoeg maak je geen gebruik van Venetiaanse gondels, maar dat neemt de charme nog steeds niet weg! Bovendien is een boottochtje hier ook véél goedkoper, want het kan al voor €15 per persoon.

Voor €59 kan je het Navigli district ook op een originele manier verkennen met een glaasje wijn en een lekker hapje.

Navigli grachtenrondvaart Milaan

Waan je even in Venetië tijdens een grachtenrondvaart in Milaan!

9. Supporteren in het San Siro stadion

Het San Siro stadion is wellicht één van de bekendste bezienswaardigheden in Milaan en voor de fans van AC Milan en Inter Milan is het dan ook een onmisbare activiteit. Het stadion werd gebouwd in 1926 en sindsdien één van de belangrijkste sportlocaties van Italië. Er kunnen iets meer dan 80.000 supporters het stadion binnen waardoor het San Siro één van de grootste stadia is van Europa.

Je kan deze voetbaltempel op twee manieren bezoeken. De zelfgeleide tour is natuurlijk het goedkoops, want dat kan al vanaf €18 pp. Een gegidste rondleiding is natuurlijk wel iets interessanter en zo kom je ook op plekken die je normaal niet mag zien (€58 pp).

Je kan tijdens een tour of individueel bezoek op je eigen tempo het San Siro bezoeken, op het voetbalveld lopen, een kijkje nemen in de kleedkamers en een aandenken meenemen uit de fanshop. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het gezamenlijke museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van AC en Inter Milan.

wat te doen in Milaan San Siro stadion

Ben je een voetbalfan? Dan moet je natuurlijk even langs bij het San Siro stadion.

10. Rondslenteren door Isola

Wandelen door de levendige wijken van de stad is één van de leukste dingen om te doen in Milaan. Een echte aanrader is dan ook Isola.
Isola is een buurt waar je instant verliefd op wordt. Vroeger was deze wijk afgesneden van de stad, maar toch heeft Isola het grootste deel van haar eigenheid weten te behouden.
De gemakkelijkste manier om het te bereike, is door onder het Garibaldi station te lopen en de borden naar Via Pepe te volgen.

De reden waarom Isola zo de moeite waard is, is omdat de wijk een perfecte mengelmoes is van oud en nieuw. Je vindt er winkels die er al meer dan 50 jaar gevestigd zijn, maar er zijn ook hippe plekjes en restaurants zoals Frida en Capra e Cavoli.

Isola wijk Milaan

Hier zie je duidelijk hoe oud en nieuw met elkaar worden gecombineerd in Isola.

11. Laat je verbazen door het Castello Sforzesco

Het Castello Sforzesco ligt midden in het centrum van de stad en werd gebouwd in de vijftiende eeuw. Als je op zoek bent naar een plekje in het groen dan is deze magnifieke bezienswaardigheid in Milaan een goede keuze om even te ontspannen van de drukte.

Na al die jaren straalt het kasteel nog steeds elegantie en macht uit. Dat zie je al aan de immense bakstenen muur en de centrale wachttoren aan de voorzijde van het Sforzesco. Ook op de binnenplaats merk je al snel de enorme omvang van het kasteel op. Naast een bezoek aan het kasteel zijn er ook enkele kleine musea met heel wat historische informatie over het kasteel.

Een rondleiding door het kasteel kan je online vanaf €15 boeken.

dingen om te doen in Milaan Castello Sforzesco

Zeker een aanrader in Milaan: het Castello Sforzesco.

12. Genieten van kunst in Pinacoteca di Brera

Voor kunstliefhebbers is Pinacoteca di Brera de hemel op aarde als je in Milaan bent. Deze mooie kunstgalerie is gelegen in het Palazzo Brera en bevat een grote collectie aan Italiaanse kunst. Vroeger was het paleis een klooster en een nationale bibliotheek, maar sinds de negentiende eeuw doet het dienst als een museum.

In de Pinacoteca di Brera vind je werken zoals het Huwelijk van de Maagd van Rafaël, de Aanbidding der Koningen van Correggio, het Laatste Avondmaal van Rubens en Pieta van Bellini.
Als je interesse hebt om het kasteel en de galerij te bezoeken, samen met een rondleiding door het Brera district, dan kan je online een tour boeken voor €57.

Pinacoteca di Brera

De mooiste kunstgallerij van Milaan: de Pinacoteca di Brera.

13. La Scala Opera bezoeken

Er zijn maar weinig andere theaters in de wereld waar zoveel grote artiesten hebben opgetreden als La Scala Opera. Het ligt vlakbij de dom van Milaan en het kasteel van Sforzesco. Bovendien is dit operahuis niet alleen één van de mooiste bezienswaardigheden van Milaan, maar eigenlijk ook wel van de wereld. Vooral de akoestiek is fantastisch! Als je dus de kans hebt om een concertje mee te pikken… Zeker doen!

Ook het interieur en alle pracht en praal zijn fantastisch om te bewonderen. La Scala Opera heeft maar liefst zes verdiepingen met zitplaatsen en individuele boxen en de hele ruimte is versierd met rood fluwelen gordijnen en gouden meubilair.

Er zijn rondleidingen beschikbaar vanaf €29, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om kaartjes te kopen voor een voorstelling.

Teatro alla Scala Milaan wat te doen

Dit operagebouw is vanbuiten prachtig, maar ook de opvoeringen zijn waanzinnig mooi!

14. Kuieren door de Brera wijk

Deze charmante en pittoreske wijk ligt ten noorden van de Duomo, tussen Broletto en Borgonuovo. De sfeer is hier buitengewoon relaxt en je kan hier genieten van de heerlijkste Italiaanse gerechten, een aperitiefje drinken, shoppen of gewoon wandelen door de straten en genieten van de architectuur.

Je kan in de Brera wijk ook de Pinacoteca di Brera en het kasteel van Brera bezoeken. Ook de Botanische Tuinen en de prachtige Braidense Bibliotheek zijn de moeite waard om eens langs te gaan.

Brera wijk Milaan

Zoek je naar een beetje rust en kleur? Dan moet je naar de Brera wijk in Milaan!

15. Genieten van het uitzicht op de Torre Branca

Voor een goed zicht over alle bezienswaardigheden in Milaan, moet je naar de Torre Branca gaan. Het is een grote uitkijktoren van meer dan 100 meter hoog en werd gebouw in 1933 door Gio Ponti. Wist je trouwens dat de toren niet altijd Branca heette? Vroeger heette het de Torre Littoria.

Een ticket naar de top van de toren kost slechts €6. Vanaf hier heb je een ongeëvenaard uitzicht op de stad en kan je zelfs kilometers ver kijken. Als je geluk hebt kan je bij mooi weer, net als op de top van de Duomo, de Alpen en de Apennijnen zien.

bezienswaardigheden MIlaan Torre Branca

De Torre Branca ziet er niet erg mooi uit als je het bouwwerk zo ziet staan…

Torre Branca uitzicht Milaan

Maar het uitzicht vanaf de Torre Branca is wel meer dan de moeite!

Torre Branca uitzicht nieuwe stad

En ook op het moderne Milaan krijg je een mooi uitzicht.

16. Dagexcursie naar het Comomeer

Een dagtrip naar het Comomeer is een uitstekend idee als je niet meer weet wat te doen in Milaan. Het wordt ongetwijfeld één van de mooiste hoogtepunten van je reis. Het Comomeer ligt slechts op zo’n vijftig kilometer van de Italiaanse modestad, aan de voet van de Alpen. Je wordt er omver geblazen door het prachtige landschap, de prachtige Italiaanse cultuur en het lekkere eten.

Vanaf €70 kan je vanuit Milaan een excursie boeken naar het mooiste meer van Italië. Je kan de trip natuurlijk ook op eigen houtje plannen als je een auto hebt gehuurd tijdens je weekendje weg in Milaan.

dagexcursie Milaan Comomeer

Er is veel te doen in Milaan, maar een dagje naar het Comomeer is ook de moeite!

Varenna Comomeer

Varenna, nog zo’n prachtig dorpje aan het Comomeer.

17. Daguitstap naar Zwitserland met de Bernina express

Met de prachtige Alpen zo dicht in de buurt, is een dagje naar Zwitserland niet zo’n gek idee. Met de iconische Bernina Express geniet je van een lange daguitstap, waarbij je de schilderachtige landschappen van Italië en Zwitserland mag ontdekken.

Een typische daguitstap met de Bernina Express bevat ook een bezoek aan het charmante St. Moritz, waar je onderweg langs beboste bergen, weelderige kloven en uitgestrekte, besneeuwde vlaktes rijdt. Geniet hier van een drankje op een terras en geniet het van het natuurlijke landschap.

Een daguitstap met de Bernina Express vanuit Milaan kost ongeveer €125. Natuurlijk kan je ook alles zelf regelen, maar in prijs zal dat (helaas) niet zo veel schelen. Een treinticket van Turijn naar St. Moritz (ook met de Bernina Express) kan je regelen voor €68 pp.

Bernina Express daguitstap Milaan

Met de Bernina Express krijg je prachtige landschappen te zien!

Bernina Express vanuit Milaan

Deze landschappen word je nooit beu!

18. Een dagje naar Venetië

Op slechts drie uur rijden van Milaan is Venetië de perfecte bestemming voor een romantische daguitstap. De beste manier om naar de meest dromerige stad ter wereld te reizen vanuit Milaan, is met de trein. Verras je vriend(in) met een romantisch driegangendiner in een gezellig Venetiaans restaurant en neem je tijd om de stad op je eigen tempo te verkennen. Deze geweldige excursie kan je voor €135 online boeken, inclusief diner én treinticket voor de hogesnelheidstrein.
Natuurlijk kan je ook alles zelf boeken en er dan wat langer blijven. Hier zijn alvast enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Venetie dagtrip Milaan

Eén dag of een weekendje? Een uitstap naar Venetië is altijd een goed idee!

gondels Venetie milaan bezienswaardigheden

Wil je er een romantisch momentje van maken? Vergeet dan niet om een gondelvaart te regelen!

19. Een uitstap naar Cinque Terre

Als je dan toch in Milaan bent, kan je een daguitstap naar één van de meest betoverende landschappen ter wereld plannen. Cinque Terre is eigenlijk een verzameling van vijf pittoreske vissersdorpjes aan de Ligurische kustlijn. Het is echt een prachtige streek dat jaarlijks duizenden toeristen aantrekt.

Vanuit Milaan vertrekken er regelmatig bussen richting Cinque Terre. Voor €129 kan je al zo’n excursie online boeken. Hierin zit een bezoek aan alle vijf dorpjes en een boottour inbegrepen.
Uiteraard kan je ook zelf je vervoer regelen en iets langer in deze charmante stadjes blijven. Lees zeker ook mijn reisgids over deze betoverende bestemming.

Cinque Terre daguitstap Milaan dingen om te doen

Zeg nu zelf… Cinque Terre ziet er toch prachtig uit!?

bezienswaardigheden Milaan dingen om te doen Cinque Terre

Naast de prachtige dorpjes kan je hier ook erg mooie wandelingen maken.

20. Dagtrip naar Verona

Fans van Shakespeare kunnen hun hart ophalen in het romantische stadje Verona. Het is doordrenkt met geschiedenis en je kan er misschien wel de beroemde balkonscène uit Romeo en Julia naspelen. Dwaal door de gezellige straten van Verona en ontdek al het lekkers uit de Italiaanse keuken. Er valt op elke hoek wel iets te ontdekken in deze bijzondere en bruisende stad.

Voor €99 boek je online al een fantastische dagexcursie naar het beroemde Shakespeare stadje. Daarna trek je naar het Gardameer waar je een oogverblindend uitzicht krijgt te zien.

bezienswaardigheden omgeving Milaan

Eigenlijk kan je gerust een meerdaagse citytrip naar Verona plannen. Het is hier ook heel mooi!

Verona dagtrip Milaan

Verona is een pareltje!

Excursies en tours in Milaan

Zoals je ziet is er meer dan genoeg te doen in deze Italiaanse modestad! Het is geen slecht idee om alvast enkele tours, tickets en excursies te boeken. Zo hoef je geen lange wachtrijen meer te trotseren en zo ben je bovendien zeker dat sommige tickets niet zijn utiverkocht.

Hieronder zijn alvast enkele interessante tours en tickets:

Waar overnachten in Milaan?

Zoals je kan zien, zijn er bijzonder veel bezienswaardigheden in Milaan en kan je hier dus gerust enkele dagen blijven. Ik zocht alvast enkele mooie hotels en accommodaties uit om je verblijf naar deze modestad nog leuker te maken.

Magville

Dit kleinschalig hotel in Milaan is een gezellige uitvalsbasis om het centrum van de stad te verkennen. Een nacht in een luxueuze tweepersoonskamer kost je €40 en je krijgt er bovendien nog een uitstekende service extra bij. Genieten van het continentaal ontbijtbuffet is zalig in de zomer op het terras van de accommodatie.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hotel Milaan bezienswaardigheden

© Magville

Home BB

Home BB is een eigentijds hotel met een prachtige locatie en een uitmuntend uitzicht op de stad. De kamers kosten je €89 per nacht en zijn gestylet met eigenzinnige details, zoals schoolborden. ’s Morgens krijg je een uitstekend ontbijt op de kamer geserveerd. In buurt van de accommodatie vind je ook heel wat van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Home BB Milaan

© Home BB

Casa Titta

Verblijven in Casa Titta voelt net als thuiskomen in het huis van een stijlvolle vriend. Met vier klassiek ingerichte kamers vanaf €100, inclusief heerlijk ontbijt, is dit de perfecte plek om de omgeving van Milaan te verkennen. Van hieruit reis je in slechts tien minuten naar de Duomo van Milaan.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Casa Titta Milaan

© Casa Titta

Biocity

Dit ecologisch hotel in Milaan heeft moderne, stijlvolle kamers met een grote badkamer. Op de binnenplaats kan je genieten van een aperitief en ontbijten doe je in de zonnige ontbijtruimte. Voor €116 per nacht kan je ook relaxen in de sauna. In het hotel vind je trouwens ook een kleine winkel met biologische producten.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Milaan Biocity hotel

© Biocity

Chateau Monfort

Wil je echt eens gek doen tijdens een weekendje Milaan? Verblijf dan in het sprookjesachtige Chateau Monfort, vlakbij de Piazza San Babila en de Galleria Vittorio Emanuel II. Voor één nacht betaal je €245 en krijg je een kamer met fijne mix tussen luxe en elegantie. Een aanrader in dit hotel is de afternoon tea waar je wordt getrakteerd op heerlijke thee en lekkere taarten.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Chateau Monfort Milaan

© Hotel Chateau Monfort

Natuurlijk valt er nog veel meer te zien in Milaan. Er zijn nog véél meer kerken, andere musea en ontelbare prachtige paleizen. De hoeveelheid bezienswaardigheden in Milaan zijn haast ontelbaar, maar dit artikel brengt je alvast dichter bij de meest onmisbare plekjes tijdens je weekendje weg naar Milaan.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.7/5 - (27 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>