15x Bezienswaardigheden in Namen en dingen om te doen

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Namen is een intrigerende stad, gelegen in een charmant landschap en omringd door rivieren en kastelen. Of je nu een architectuurjunkie of een levensgenieter die dol is op authentieke cafés, de Waalse stad heeft voor iedereen wat in petto. Laat je dus inspireren door het symbool van Namur, de slak, en geniet in je eigen tempo van de vijftien mooiste bezienswaardigheden van Namen en haar omgeving.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.6/5 - (27 votes)

bezienswaardigheden Namen stad

1. Wandel door de Citadel van Namen

De Citadel kan je onmiddellijk herkennen wanneer je door de stad wandelt. Het is een indrukwekkend fort en het behoort tot de meest unieke bezienswaardigheden van Namen omdat het één van de weinige citadellen in Europa is die er nog zo goed uitziet. Bovendien is de plek ook bijzonder door zijn rijke verleden: elke periode van de Middeleeuwen tot de twintigste eeuw liet namelijk sporen na op de citadel.

Omdat de Citadel van Namen op een heuvel ligt, is dit misschien wel de beste locatie van de stad om van een panoramisch uitzicht te genieten. Maar dat zicht wordt nog magischer wanneer de zon zakt en de leien daken en rivieren overspoeld worden met goudkleurig licht. Het hele jaar is het erg rustig aan de vestiging, maar op warme zomerdagen is het onder de lokale bevolking een populaire plek om samen met vrienden wat te drinken en naar de zonsondergang te kijken.

Wanneer de warme gloed smelt, dwaal je naar beneden naar de oevers van de Maas voordat je verdwaalt in de kronkelende straatjes van het historisch centrum. Wandel de door de geplaveide straten langs vrolijke winkels, pastelkleurige huisjes en levendige bars.

uitzicht citadel Namen wat te doen

Vanaf de Citadel krijg je een ongeëvenaard panorama over de stad. Het is zelfs één van de mooiste uitzichtpunten in de Ardennen!

2. Tuinen van Annevoie

Er is een hele waslijst aan dingen om te doen in Namen, maar één van de meest rustgevende locaties in de omgeving van de stad zijn ongetwijfeld de Tuinen van Annevoie. De plek staat bekend om zijn fantastische fonteinen en watervallen. Mocht je je afvragen hoeveel elektrische pompen daarvoor nodig zijn, dan zal het antwoord je verbazen. Alle effecten werken namelijk op een natuurlijke manier, zonder enige vorm van mechanische of elektrische ingrepen. Ongelooflijk toch?!

De tuin is al meer dan 250 jaar oud en werd in 1758 ontworpen door Charles-Alexis de Montpellier, een plaatselijke ijzerhandelaar. In totaal groef hij zo’n twintigtal poelen en vijvers met meer dan 50 fonteinen en watervallen. Zelfs toen al gebeurde dit automatisch, zonder elektriciteit. Een beetje groene energie avant-la-lettre dus ;-). Bovendien stroomt sindsdien de achttiende eeuw het water non-stop door. Dus ook tijdens een kurkdroge zomer in België. Je weet dus meteen waar je naartoe kan, als het te heet wordt voor jou!

Laat je tijdens een wandeling door de tuin verbazen door de vele verrassende elementen. Zo leiden de haagbeuken je naar enkele bedrieglijk realistische kunstwerken en onverwachte hoekjes. Verken de grotten die versierd zijn met beelden van de vier seizoenen en zoek de stenen everzwijn in één van de vijvers.

De Tuinen van Annevoie zijn trouwens ook een bezoekje waard tijdens het derde weekend van mei. Dan is de tuin het toneel voor een Venetiaanse maskerade, compleet met extravagante kostuums en Italiaanse hapjes en drankjes. Heel uniek om dit mee te maken en veel minder druk dan in het echte Venetië!

Tuinen van Annevoie

Een groene long, vlakbij Namen stad: de Tuinen van Annevoie.

tuinen van Annevoie watervallen

Het is toch echt bijzonder om deze watervallen te zien die zonder moderne technieken ook nog steeds stromen!

3. Uitrusten in het Louise-Marie Park

Als je je als koppel afvraagt wat er te doen is in Namen dat ook een beetje romantisch is, dan is het stadspark misschien wel de ideale plek om een bepaalde vraag te stellen aan je vriend(in). Het is een geweldige plaats om een ontspannende wandeling te maken terwijl je het omringende groen, de dieren en de ruïne van een sierlijke brug.

Het park is op zijn best in de zomer wanneer de bloemen in bloei staan en de bomen voor schaduwrijke plekken zorgen. De zon is dan ook het perfecte excuus om een picknickmand te vullen met wat lekkers en dat gezellig met twee (of met vrienden) op te smullen, ver weg van de levendige Naamse stadsstraten. Neem zeker ook iets mee om de eenden en ganzen in het park te voeren. Zo vallen ze je ook niet lastig tijdens het picknicken.

Louise-Marie Park Namur wat te doen Namen

Even uitrusten na je citytrip? Dan is het Louise-Marie Park daarvoor de beste plek!

4. Kerk van Saint-Loup

Wanneer je rondreist door België zal je snel merken dat enkele van de beste attracties, de barokke kerken zijn. En natuurlijk kan zo’n religieuze plek ook niet ontbreken in deze lijst met de beste bezienswaardigheden in Namur. De kerk van Saint-Loup is met voorsprong het meest interessante stukje architectuur van deze stad. Het werd gebouwd in 1621 en is een magnifiek voorbeeld van de barok gemixt met invloeden uit de Italiaanse Renaissance.

De buitenkant van de kerk is al verbluffend, maar wacht tot je het opvallende interieur hebt gezien. Ga eens zitten in de gebeeldhouwde biechtstoelen en verklap al je zonden terwijl je de stenen bogen en de rode marmeren zuilen bewondert. Ook het zandstenen plafond zorgt ervoor dat de Église van Saint-Loup je voor altijd bij blijft.

Je kan deze schitterende gebedsplaats het hele jaar bezoeken dus stap zeker eens binnen wanneer je door de oude stad wandelt.

Kerk van Saint-Loup bezienswaardigheden Namur

Je kan uren kijken naar deze uitzonderlijk gedetailleerde façade…

binnenkant Kerk van Saint-Loup Namur

Maar de overdaad aan de binnenkant doet je mond pas echt open vallen!

5. Amuseer je in het Koningin Fabiola Recreatiepark

Weet je niet goed wat te doen in Namen met kinderen? Plan dan een namiddagje naar het Koningin Fabiola Recreatiepark. Het is een kleinschalig pretpark waar kinderen tussen twee en twaalf jaar zich te pletter amuseren. Je kan een bezoek aan het park misschien koppelen met de Citadel van Namen, want beide bezienswaardigheden ligt namelijk dicht bij elkaar. Terwijl je oogappels zich vermaken, geniet je als ouder van het formidabele uitzicht over de groene omgeving.

De attracties in het park halen de kleine avontuur in je zoon of dochter naar boven. Laat ze ravotten op de speeltuin of ontdek hoe hoog ze kunnen springen in de te gekke zone vol springkastelen en trampolines. Je deugnieten kunnen hier ook voor het eerst proeven van het autorijden – helemaal veilig natuurlijk én bovendien elektrisch. Als je liever iets met het hele gezin doet, dan is minigolf een leuke activiteit. Om de dag af te sluiten kan je tenslotte nog lekker barbecueën in het Koningin Fabiola Recreatiepark. Wat kan het leven toch heerlijk zijn!

6. De Place d’Armes

De lijst met bezienswaardigheden in Namen stad zou niet compleet zijn zonder het bekendste plein. In de Waalse hoofdstad is dat de Place d’Armes met het beeld van de beroemde slak, het onofficiële symbool van de regio. Je zal zien hoe twee grappige figuren het beestje proberen te vangen. De standbeelden worden dan ook vaak gefotografeerd, maar heel weinig mensen kennen de betekenis erachter. Weet jij het? 🙂 Ik zal het alvast vertellen…

De beelden staan symbool voor de rustige filosofie van de inwoners: alles kan, niets moet… En “doe maar rustig”.

Pak je citytrip naar Namur op identiek dezelfde manier aan en je verandert meteen in een local. Als je wat moe bent van al dat sightseeing, blijf dan gerust wat rondhangen op de Place d’Armes. Je kan er bijvoorbeeld lekkere mosselen eten in het Café Central, een kleine kroeg met houten muren waar veel bewoners van verschillende leeftijd graag hun tijd doorbrengen. Daarnaast zijn er ook heel wat leuke winkels op het plein of in de onmiddellijke omgeving. Shopaholics zullen hier dus ook graag even langs komen!

Op warme dagen komen de locals vaak op dit pleintje zitten om samen iets te drinken. Doe gerust mee en geniet ondertussen van het uitzicht op het oude beursgebouw!

Place d Armes slak beeld

Het beroemde beeld waarover ik het eerder had.

place d armes wat te doen in namen

Het prachtige oude beursgebouw op de Place d’Armes.

 

7. Bewonder de Saint-Aubain Kathedraal

Een bezoek aan Sain-Aubin is nog zo’n voorbeeld van monumentale dingen om te doen in Namen. In tegenstelling tot de kerk van Saint-Loup is de architectuur eerder klassiek, maar dat maakt het gebouw niet minder indrukwekkend. Met zijn talrijke stenen zuilen en donkere gevel lijkt het gebouw wel uit een roman van J.R.R. Tolkien te komen. Het exterieur heeft iets duister en laat net dat hetgene zijn waarom je de kerk binnen wilt stappen.

Reken maar dat de binnenkant van de kathedraal minstens even imposant is als wat je buiten zag. Dat is misschien wel te danken aan de restauratiewerken die de laatste jaren werden uitgevoerd. Vooral het orgel en het gedenkteken voor Don Jan van Oostenrijk achter het altaar zijn het bekijken waard. Hoewel de kerk zeker een bezoekje waard is, duurt het geen uren om de pracht en praal te bewonderen dus combineer deze bezienswaardigheid meteen ook met een rondwandeling door de oude stad.

Saint Aubain Kathedraal bezienswaardigheden Namen

De binnenkant van de Saint-Aubain kathedraal.

Saint Aubain kathedraal Namur buitenkant

En ook de buitenkant is een meesterwerk!

8. Belfort van Namen

Bijna elke stad in België heeft een eigen belfort. Denk maar aan Brugge, Gent en Kortrijk! En natuurlijk is Namen daar geen uitzondering op.

Bovendien is dit ook één van de 56 vestigingen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan dus als je van plan bent om ze allemaal te bezichtigen, mag het belfort van Namen niet ontbreken op je sightseeing lijstje. De toren van deze stad wordt ook wel eens ‘Tour de Saint-Jacques’ genoemd en het is dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Namen.

De toren werd in 1388 gebouwd en maakte deel uit van de stadsmuur om één van de stadspoorten te beschermen tegen vijanden. Het is pas in 1746 dat het een belfort werd nadat de omwalling werd afgebroken. Als je het monument bezoekt, moet je zeker genieten van het uitzicht dat minstens even memorabel is als dat van de Citadel. Verscholen achter het gezellige Place d’Armes kan je achteraf even relaxen op een terras met een biertje of twee.

bezienswaardigheden Namur belfort

Het Naamse Belfort is wel een stukje kleiner dan zijn Vlaamse tegenhangers!

9. Kasteel van Vêves

Op zo’n halfuurtje rijden van Namen ligt een schitterend Waals erfgoed waar heel wat dromen uitkomen. Het slot van Vêves lijkt wel uit het sprookjeskasteel van Doornroosje uit Disneyland Parijs en torent trots boven de rotsachtige omgeving uit. De enige die ontbreekt in het tafereel is Malfidus die tegen de prins strijdt.
De vijfhoekige vorm en de vele torens doen je sowieso fantaseren over de historische middeleeuwse tijden. Het oude paleis is dus echt een straf staaltje Belgische militaire architectuur uit de dertiende eeuw.

Sindsdien wordt het kasteel nog steeds door dezelfde familie bewoond. Hoe onwerkelijk moet het zijn om vandaag kasteelheer te zijn? Je kan de woning van het gezin dan ook binnenin bezoeken en bewonderen hoe mooi de inrichting is. De kers op de taart is natuurlijk het onvergetelijke uitzicht over de toverachtige vallei en de weelderig groene omgeving.

En alsof een doodgewoon bezoek aan dit monument niet genoeg is, worden er regelmatig leuke rondleidingen voor het hele gezin georganiseerd. Er worden ook elke dag speurtochten op touw gezet én kinderen mogen zich verkleden als prinsen en prinsessen (en daar ben ik stiekem wel wat jaloers op)…

bezienswaardigheden Namen en omgeving kasteel van veves

In de buurt van Namen is er ook heel wat te zien! Het sprookjeskasteel van Vêves is zeker een aanrader.

10. Op schattenjacht naar Trésor d’Hugo d’Oignies

Nog zo’n pareltje onder de bezienswaardigheden in Namen stad is de schatkamer van Trésor d’Hugo d’Oignies. Het is één van de minder bekende attracties van de stad en daardoor vergeten heel wat mensen deze unieke plek te bezichtigen. Maar ik beloof je dat een bezoek aan deze trekpleister zó de moeite waard is dat je het daarna zelf gaat aanbevelen aan mensen die Namur willen bezoeken.

Het gebouw heeft aan de buitenkant geen opvallende kenmerken dus als je er niet naar op zoek bent, loop je er waarschijnlijk gemakkelijk voorbij. Gelukkig is de inhoud van het museum wél de moeite waard – zeker wanneer je gefascineerd bent door de middeleeuwen. Je zal in de schatkamer zonder twijfel genieten van de kunstwerken, juwelen en schilderijen uit deze wonderlijke periode. Leer over de ongelooflijke collectie, verken daarna ook nog het pand en kijk je ogen uit.

11. Concert zien in Théâtre Royal de Namur

Wauw! Dat is het eerste wat in me opkomt bij het zien van het Koninklijk Theater van Namen. Het gebouw ligt in het centrum van de stad en lijkt wel een beetje op het pantheon van Parijs en Rome. De schouwburg werd gebouwd in 1824 en de gevel maakt deel uit van het openbaar burgerlijk erfgoed van Wallonië. Het is kortom gewoon prachtig om te zien. Laat de buitenkant je dan ook verleiden om het pand naar binnen te stappen want wat je daar ziet, is erg moeilijk om met woorden te beschrijven.

De toneelzaal is om het zacht uit te drukken ‘majestueus’. De grote zaal heeft de vorm van een hoefijzer zodat je vanuit elke stoel een prima zicht hebt op het podium. Kijk bovendien zeker eens naar het plafond dat versierd is met een oogverblindende schildering die wat weg heeft van het kunstwerk van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. In de Foyer worden ook regelmatig events georganiseerd terwijl je een prachtig uitzicht over de stad hebt vanaf het balkon.

In het Théâtre Royal de Namur worden regelmatig optredens en evenementen georganiseerd. Dus als je tijdens je verblijf in de Waalse hoofdstad graag een ontspannende avond meemaakt, check dan zeker de website om het aanbod aan theater, muziek en dans te ontdekken.

Theatre Royal de Namur

Ziet het Théâtre Royal de Namur er vanbinnen niet fantastisch uit?!

bezienswaardigheden Namen theater

En zelfs als je geen concert gaat bekijken, is een bezoek de moeite! Wat een prachtige architectuur!

12. Het verhaal van de Negen Forten

Tussen 1888 en 1892 werden rond Namen negen forten gebouwd om de stad en haar rivieren te verdedigen. Ze waren met elkaar verbonden door loopgraven en werden nog eens extra beschermd met prikkeldraad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden vijf van de negen bouwwerken jammer genoeg gebombardeerd waardoor je sommige plekken niet meer dan ruïnes kan bezoeken.

Er wordt wel eens naar de Negen Forten verwezen als de ‘de Versterkte Positie van Namur’. Het is misschien een leuk idee om een fortentocht langs de verschillende vestigingen te organiseren. Net als een kroegentocht eigenlijk, maar dan zonder bier. Tenzij je dat zelf meeneemt natuurlijk!

Om ze allemaal te bekijken, huur je best een auto want voor een wandeling liggen ze misschien net te ver uit elkaar. Begin je tocht met het fort van Cognelée en rijd zo verder in wijzerzin naar de burchten van Marchovelette, Maizeret, Andoy, Dave, Saint-Héribert, Malonne, Suarlée en sluit af in Émines.

13. Kruip door de Naamse grotten

Als je aan bezienswaardigheden in de Belgische Ardennen denkt, denk je er misschien wel aan om één van de grotten in de regio af te dalen. Ze maken dan ook deel uit van enkele van de beste bezienswaardigheden in Namen. Ik som er vast al enkele op die je zeker moet bekijken.

In de grot van Scladina reis je een beetje terug in de tijd. Het is een boeiende trekpleister waar je prehistorische dieren kan bewonderen –Ice Age!-, maar dan in het echt. Je ziet er leeuwen, neushoorns, beren en hyena’s maar ook een echte Neanderthaler die iets ongelooflijks gaat meemaken… Er werken regelmatig archeologen in de grot en dat is ontzettend boeiend om van dichtbij mee te maken.

Ook in de grot van Spy kan je kennismaken met je voorouders. De 300 miljoen jaar oude trekpleister ligt op slechts enkele kilometers van Namen en is bovendien één van de belangrijkste plekken uit de oude steentijd in Europa. Het is een fantastische locatie om te dromen over hoe het vroeger allemaal was, maar ook het uitzicht over de vallei van de Orneau-rivier vanaf Spy is schitterend.

Of misschien is de kunstmatige grot van Saint-Antoine wel iets voor jou als je religie leuk vindt. De spelonk werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd op verzoek van de pastoor van Crupet. Het resultaat is trouwens erg apart en in de grot vind je scènes uit het levensverhaal van de heilige voor wie de plaats bedoeld is. Bekijk zeker het indrukwekkende beeld van de duivel dat stiekem ook een beetje angstaanjagend is.

Alsof dat nog niet genoeg spelonken zijn om te bezoeken in de omgeving van Namen, zijn er nog tal van andere plekken die je kan verkennen. Denk maar aan de grotten van Han waar je met beren kan slapen en de grot van La Merveilleuse met haar prachtige stalactieten en stalagmieten.

bezienswaardigheden Namen en omgeving

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillende grotten in de omgeving van Namen. Maar de bekendste zijn wellicht de Grotten van Han!

14. Vaar onder de Pont de Jambes

Namur ligt eigenlijk aan de samenvloeiing van de Maas en de Samber. Een boottochtje over het water is dan ook een aangename manier om de bezienswaardigheden van Namen snel te ontdekken. Denk maar aan het Waalse parlement en de Élysette waar de Waalse regering zit. Het gebouw lijkt trouwens niet toevallig op het Elysée van Parijs, want de twee regio’s hadden een zeer goede relatie toen het pand gebouwd werd.

Let tijdens de rondvaart vooral op de beroemde Jambesbrug – ook wel de Maasbrug genoemd. Deze zou naar verluidt in de Romeinse tijd gebouwd zijn dus het is wel gedenkwaardig om onder de brug te varen. Als je snel zeeziek wordt, kan je natuurlijk ook gewoon de Pont de Jambes overlopen. Dat doe je het best wanneer je het Citadel van Namen wilt bezoeken en daarna nog even het naburig dorpje, Jambes, wilt ontdekken.

dingen om te doen in Namen pont des jambes

Namen wordt omringd door water en alleen met prachtige bruggen zoals deze is de stad bereikbaar.

15. Rondleiding door de Abdij van Maredsous

Een bezoek aan een Belgische stad kan niet zonder een tour door een authentieke abdij. De vroegere brouwerij ligt op slechts een halfuurtje rijden van Namur en is één van de leukste bezienswaardigheden in Namen en haar omgeving. In de Abdij van Maredsous werd vroeger het beroemde gelijknamige bier gemaakt. Hoewel het nu niet meer door monniken wordt gebrouwen, kan je nog steeds de traditionele stijl van hen observeren in het gebouw.

Het klooster is magnifiek en omgeven door heel wat groen. Perfect dus voor een heuse fietsvakantie of gewoon om enkele wandelingen door te maken. Je kan in de abdij nog steeds een rondleiding volgen door het oude brouwerijgedeelte. Daarna kan je proeven van het heerlijke Maredsous bier en kaas of je kan de tour door het gebouw overslaan en onmiddellijk ontspannen op het ruime terras.

Vanaf half november vindt hier ook een leuke kerstmarkt plaats met tal van kraampjes. Je kan dan gezellig keuvelen over het streekbier, maar je kan ook leuke cadeautjes shoppen voor het thuisfront. Eén van de leukste dingen die ik hier zag, zijn de handgemaakte klompen die voor je ogen uitgehouwen worden.

abdij van Maredsous

De Abdij van Maredsous!

abdij van Maredsous wat te doen in Namur

Na je rondleiding kan je ook de groene tuinen van de abdij ontdekken.

5x Overnachten in Namen

Van al het moois in Namen wil je natuurlijk niets missen. Daarom kan je het best een leuk hotel boeken. Verblijven in een charmante B&B in Namen is natuurlijk ook een interessante optie. Wat je ook verkiest, in onderstaand lijstje vind je sowieso wat je zoekt!

1. Ne5t Hotel & Spa

Het Ne5t hotel in Namen is een bijzonder plekje dat luxe en gezelligheid combineert. Hierdoor is het een goede optie voor zowel de liefhebbers van luxehotels als zij die eerder op zoek zijn naar een sfeervolle accommodatie!

Zet je schrap voor een bijzondere belevenis, want een verblijf in dit logement vergeet je niet gauw! Het is gevestigd in een voormalige boerderij en heeft daarom een gezellig karakter. Maar het is ook precies wat je zoekt als je je eens goed wilt laten verwennen. Er is namelijk een spa waar je maar geen genoeg van krijgt. Met enkele ontspannende massages heb je snel weer de moed om opnieuw op verkenning te gaan!

Ook de kamers van dit hotel in Namur zijn meer dan de moeite waard. Ze zijn uitgerust met een sfeervolle badkamer met douche, ligbad en toilet en hebben een bureau, kleedkamer en grote zithoek. Elke ochtend geniet je in het restaurant van een vers ontbijtbuffet en in de avond worden er traditionele Franse gerechten opgediend.

Rusten doe je het best in de mooie tuin met gemeubeld terras of door een plonsje te nemen in één van de twee zwembaden. Ga je liever op ontdekkingstocht? Geen probleem, want in de omgeving valt er genoeg te doen. Het ligt helemaal niet ver van de belangrijkste bezienswaardigheden in Namen. Op slechts 5 minuten rijden zit je al in het stadscentrum! Een nachtje in dit heerlijk verblijf kan je boeken vanaf €222 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Ne5t Hotel Spa

© Ne5t Hotel & Spa

Ne5t Hotel Spa Namur

© Ne5t Hotel & Spa

2. Chambre d’hôtes CAPRICE B&B WEPION

Op 5 kilometer van de Citadel van Namen bevindt zich Chambre d’hôtes CAPRICE B&B WEPION, één van de meest gezellige accommodaties in de buurt. Het authentiek gebouw heeft iets weg van een sprookjeskasteel. Hier verblijven is dan ook magisch!

De kamers bieden een mooi uitzicht op de Maas en zijn voorzien van een grote badkamer en een flatscreen-tv met kabelzenders. In het restaurant kan je elke ochtend terecht voor een heerlijk continentaal ontbijt.

Nood om te relaxen? Zet je dan op het mooie terras. Daar heb je een perfect zicht op het heuvelachtig landschap! Een betoverend nachtje in dit uniek logement kan je al boeken vanaf €69.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Chambre dhotes CAPRICE BB WEPION

© Chambre d’hôtes CAPRICE B&B WEPION

3. Gîte Villa Léanne

Wil jij je uitstapje naar Namen nog bijzonderder maken? Verblijf dan in Gîte Villa Léanne. Dit sympathiek herenhuis is vanbinnen erg stijlvol. De perfecte combinatie voor een unieke ervaring!

Het huisje heeft een slaapkamer, een woonkamer met eethoek, een televisie, een open keuken met alle voorzieningen en een badkamer met douche. Kortom alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten!

Maar de grootste troef is de ligging, want bijna alles wat er te doen is in Namen, ligt op enkele minuten wandelafstand. Het centrum vind je op slechts 650 meter, de St. Aubin Kathedraal op 1,6 kilometer en de Citadel op 1,9 kilometer. Twee nachten in dit verblijf heb je al vanaf €180. Let op, want je moet minimaal twee nachten boeken!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Gite Villa Leanne

© Gîte Villa Léanne

4. Vakantiehuis tegenover de Leffe abdij

Als echte bierliefhebber vind jij dit charmant huisje, gelegen tegenover de Leffe abdij, vast het einde. Hoe kan dat ook anders? Je kan vanaf hier eenvoudig naar de abdij om nadien meteen je roes uit te slapen!

Ook als je geen bezoekje brengt aan de abdij is er in de buurt genoeg te doen. Er is een gastronomisch restaurant, een supermarkt en een heerlijke bakker. Een kleine kilometer verder vind je ook het centrum van Dinant, waar er tal van interessant bezienswaardigheden zijn. Wil je liever nog wat meer van de stad Namen zien? Dan hoef je slechts 40 minuten te rijden en er is de mogelijkheid om een fiets te huren!

In plaats van de mooie omgeving te ontdekken kan je natuurlijk ook eens lekker lui zijn en een volledig dagje in dit fantastisch huisje spenderen. In de woonkamer is er een tv met Netflix, een authentieke stoof en een comfortabele zetel. Aan gezelligheid ontbreekt het dus niet! Maaltijden bereiden doe je eenvoudig in de volledig uitgeruste keuken. Daarnaast zijn er twee badkamers en drie slaapkamers. Dit verblijf is dus perfect voor grote gezinnen of om samen met vrienden naartoe te gaan. Je kan het huren vanaf €75 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: AirBNB

Vakantiehuis tegenover de Leffe abdij

© Vakantiehuis tegenover de Leffe abdij

5. Tiny house

In Malonne ligt een design houten huisje dat op zijn minst bijzonder te noemen is. Naar de unieke vormgeving kan je wel blijven staren en ook het interieur is de moeite waard. Hier maak je ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen!

Het tiny house ligt op enkele kilometers rijafstand van Namen. Je kan er dus makkelijk met de auto naartoe. Maar er zijn ook fietsen die je mag huren. Zo verken je op een sportieve manier de stad!

Eens je het bijzonder huisje betreedt word je ondergedompeld in sfeer en luxe. Er is een mooie uitgeruste keuken en een comfortabele slaapkamer. Dit is het ideale plekje voor koppeltjes die romantiek willen beleven! Een nachtje in dit verblijf kost je ongeveer €80.

Prijzen en beschikbaarheid: AirBNB

Tiny house Namur bezienswaardigheden hotel

© Tiny house Namur

Tiny House Namen

© Tiny House Namur

Namen is hét bewijs dat grootte niet alles is. Het is een stijlvolle, charmante stad met heel wat bezienswaardigheden in het centrum en in de nabije omgeving. Wedden dat je niet kan kiezen welke plek je hart het meest veroverd heeft?

Zoek je nog naar meer mooie plaatsen in de Ardennen? Lees dan ook deze artikels over bezienswaardigheden in Dinant of dingen om te doen in Doornik.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.6/5 - (27 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>