3 juni, 2020

De 18 mooiste bezienswaardigheden in Napels + 5x de beste hotels!

Napels is zonder enige twijfel een van de interessantste en meest diverse steden van Italië. Een spectaculair rijke geschiedenis, een magnifieke kust en overheerlijk eten zijn maar enkele van haar vele troeven. La Bella Napoli is de ideale bestemming voor een citytrip en daarom geef ik je de 18 meest geweldige en diverse bezienswaardigheden in Napels.

Reisorganisaties met gratis annulatie tijdens Covid-19

Ben je bang om een reis te boeken tijdens de Corona pandemie? Dat versta ik, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn immers heel wat van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest als je op vakantie gaat tijdens Covid-19!

Klik hier voor een overzicht van de reisorganisaties met hun annulatie- en terugbetalingsvoorwaarden.

Tip: de Napels City Pass

Heb je een goedkoop vliegticket naar Napels kunnen boeken (bij TuiFly kan dat voor €68!)? Bespaar dan nog meer tijdens je vakantie door een city pass aan te kopen.
Excursies kosten al snel veel geld per persoon en dus is de Napels City Pass een erg voordelig alternatief, want hier krijg je meteen meerdere excursies en toegangstickets aan een veel betere prijs (€57)!
Met deze pas krijg je gratis vervoer van en naar de luchthaven, gratis toegang tot Pompeieen gratis city tour met een Hop-on Hop-off bus en 20% korting op de meeste musea en andere attracties in Napels.

Bovendien kan je voor €18 extra per persoon ook een retour shuttle van en naar Pompei regelen (anders toch al snel €30 pp).

Sam Napels checkoutsam

Dingen om te doen in Napels

In deze blogpost zie je ook telkens mijn favoriete tours en excursies met GetYourGuide. Ik gebruikte deze website ook om inspiratie te krijgen voor tijdens mijn citytrip in Napels. De site is erg makkelijk in gebruik en je kan de meeste tours en tickets tot 24u op voorhand annuleren en je geld gewoon terugkrijgen.

1. Galleria Borbonica

Napels is gebouwd boven heel wat catacomben, ondergrondse gangen en tunnels. Er is dan ook veel meer te verkennen dan alleen de bovengrond van deze stad!

De Galleria Borbonica is één van de bezienswaardigheden in Napels die je niet mag overslaan.
Vanuit een parkeergarage loop je zo een ondergronds gangennetwerk in, waarin zich heel wat geschiedenis van Napels heeft afgespeeld.
Vanaf de vijftiende eeuw werd hier heel wat poreus lavagesteente uitgekapt om aan de bovengrondse stad te werken, maar wat mij vooral bijbleef was het hergebruik van dit ondergrondse labyrinth tijdens de tweede wereldoorlog.
In deze smalle en brede gangen vind je roestige old-timers en vespa’s, ondergrondse waterbassins en heel wat spannende verhalen. Naast een normale gegidste rondleiding kan je er ook veel avontuurlijkere activiteiten ondernemen. Let wel op dat de Galleria Borbonica enkel in het weekend is geopend!

Tickets voor deze spectaculaire bezienswaardigheid kosten €10 per persoon en gratis toegang zit ook inbegrepen in de Napels Campania Arte Card (€32) en de Napels Artecard (€21).

galleria borbonica dingen om te doen in Napels

De Galleria Borbonica heeft een beetje vanalles in zijn ondergrondse gangen verstopt. Van waterputten tot vrachtwagens en scooters!

2. Castel Nuovo

Het koninklijke kasteel wordt gekenmerkt door het adellijke publiek dat hier woonde. De Franse, Aragonese, Spaanse en Oostenrijkse koningen hebben elk op hun eigen manier hun stempel gedrukt op hun woonst. Oorspronkelijk werd het door Charles I van Anjou gebouwd in 1279-1282 en daarna werd het mondjesmaat uitgebreid. De meest indrukwekkende toevoeging is absoluut de triomfboog tussen twee van de vijf torens. Haar interessante architectuur en bijzondere ligging maken dit tot een van de populairste bezienswaardigheden van Napels.
Gratis toegang tot het kasteel en de musea daarbinnen zit inbegrepen in de Napels Art Card (€21).

castel nuovo bezienswaardigheden napels

Een indrukwekkend kasteel! Vanbinnen krijg je ook een mooi zicht over de haven en de Vesuvius enkele kilometers verderop.

3. Vesuvius

Als je een goedkoop vliegticket naar deze stad hebt kunnen boeken (bij TuiFly kan dat voor €68 per persoon), dan moet je natuurlijk naar de Vesuvius afzakken.
Deze vuurspuwende berg in Napels is de enige vulkaan op het Europese vasteland die nog altijd actief is. Gelegen vijftien kilometer ten zuiden van de stad in de baai van Napels, is deze vooral bekend vanwege haar uitbarsting in 79 die zowel Pompeii als Herculaneum vernietigde. De laatste keer dat deze bad boy van zich liet horen was in 1944 en ze wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Daarom kan je gerust de verplaatsing naar de Vesuvius maken en deze kanjer zelfs beklimmen. Het spectaculaire zicht dat je krijgt als beloning zal je voor altijd bijblijven. En moest ze toch uitbarsten kan je Napels zien en sterven. Er zijn slechtere manieren om te gaan.

Bestel je tickets online en vermijd wachtrijen. Een ticket voor de Vesuvius te mogen beklimmen kost €10 per persoon. Wil je graag een dagexcursie organiseren vanuit Napels naar de Vesuvius (en Pompeii)? Dan betaal je ongeveer €90 per persoon.

vesuvius bezoeken bezienswaardigheden omgeving napels

Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden in de omgeving van Napels! De befaamde Vesuvius, bijvoorbeeld.

4. Pompeii en Herculaneum

Op 24 augustus van het jaar 79 werd deze stad en haar 20 tot 25.000 inwoners bedolven onder de as van de Vesuvius. Hiervan werden 1044 lichamen teruggevonden waarvan er een heel aantal uitstekend bewaard zijn gebleven (en die je ook kan zien!). De grootste delen van Pompeii zelf, werden ook erg goed bewaard gebleven. In deze spookstad kan je nog steeds het forum, theater, thermen, arena’s en huizen bewonderen. Dit UNESCO-werelderfgoed is gigantisch groot. Daarom raad ik aan om er zeker je tijd voor te nemen. Zeker als je ook het naburige Herculaneum gaat bezoeken. Deze stad werd niet door as, maar door lava bedolven, waardoor ze eigenlijk iets beter bewaard is gebleven. Toch raad ik aan -als je de tijd hebt- om beiden te bezoeken. Zo kan je bijvoorbeeld een tour boeken waarbij je zowel Pompeii als Herculaneum aandoet.

Om het jezelf makkelijk te maken, kan je een tour naar Pompeii boeken vanuit Napels, maar die zijn vaak nogal prijzig (€60+). Als je het niet erg vindt om het openbaar vervoer te nemen, dan spaar je meteen veel geld uit. Voor €27,20 (of €13,75 per kind) kan je immers een retour treinticket + een toegangsticket voor Pompeii boeken. Dan heb je natuurlijk wel geen gids, maar die kan je eenvoudig ter plekke bijboeken. Plan je bezoek dan wel in de morgen, want in de namiddag zijn er vaak geen gidsen meer.

pompei vesuvius

Pompeii is reusachtig groot! De straten, huizen en tuinen zijn heel goed bewaard. Bovendien zie je er ook enkele afgietsels van lichamen die tijdens de uitbarsting zijn omgekomen.

herculaneum napels

Het Herculaneum lijkt erg op Pompeii, maar je vindt er vaak nog net iets doortastender bewijs van hoe verschrikkelijk deze uitbarsting moet zijn geweest.

5. Nationaal archeologisch museum

Het Museo Archeologica Nazionale herbergt een van de mooiste kunstverzamelingen uit de oudheid en is daarom een van de bezienswaardigheden van Napels die je absoluut niet mag missen. Kroonjuwelen van de verzameling zijn het 3,17 meter hoge standbeeld van de Farnese Hercules en de Farnese Stier, de grootste groep marmeren beelden uit de oudheid. Daarnaast zijn er een heel aantal kunstwerken uit Pompeii onder gebracht. Als je in tijdnood zit en niet naar de beroemde archeologische site zelf kunt gaan, mag je dit indrukwekkende museum al helemaal niet missen!

Tickets kan je online bestellen voor €19 per persoon, maar veel beter is om te kiezen de Napels Art Card (€21). Deze kost bijna hetzelfde, maar je krijgt wel toegang tot drie zelfgekozen bezienswaardigheden in Napels (en een vierde aan -50%).

nationaal archeologisch museum napels bezienswaardigheden

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, moet hier naartoe! Hier vind je trouwens ook heel wat archeologische opgravingen met betrekking tot Pompeii en het Herculaneum.

6. Cimitero Delle Fontanelle

Mijn favoriete bezienswaardigheid in Napels moet wel de Cimitero Delle Fontanelle zijn.
Alle botten, schedels en skeletten vanuit de Catacombe di San Gennaro werden hier ondergebracht.

De toegang tot deze grotten is gratis, en vanaf dat je de duisternis betreedt word je omringd door duizenden menselijke botten.
Sommigen zijn mooi opgestapeld rond religieuze monumenten, anderen liggen kriskras verspreid achter houten hekkens.
Het is onvoorspelbaar hoe groot deze grotten zijn, en hoeveel mensen hier opgebaard liggen. Hoe dieper je in dit gangennetwerk trekt, hoe donkerder en creepier deze omgeving wordt.

In de Cimitero Delle Fontalle is er ook een klein kerkje ondergebracht, en ja… Het wordt nog steeds gebruikt!

cimitero delle fontanelle napels bezienswaardigheden

Doodskoppen, skeletten, knoken en beenderen. Duizenden exemplaren liggen tentoongesteld in deze donkere gangen.

7. Cappella Sansevero

Kerkjes en kathedralen… Maar ook kapellen!
De Cappella Sansevero liijkt vanbuiten niet meteen indrukwekkend, maar de binnenkant deed me meteen aan het Vaticaan denken.
Het plafond van deze kapel is prachtig versierd met kleurrijke plafondschilderingen, net zoals de muren.
De vele beeldhouwwerken zijn al minstens even mooi, maar het is vooral het centrale monument dat alle aandacht steelt.
Daar vind je een gebeeldhouwd marmeren monument van Jezus die onder een fluwelen doek ligt.
Het beeld is zo levensecht dat je haast zou denken dat het om bedrog gaat. Ik kan de schoonheid ervan haast niet beschrijven!

Vergeet niet om ook even naar het ondergrondse deel van de kapel te stappen. Daar vind je twee perfect bewaarde lichamen terug, waarin je alle bloedvaten en haarvaten kan zien. Het is nog altijd een raadsel hoe ze in die tijd zo’n uitstekende kennis van het lichaam konden hebben… En dat zorgt natuurlijk voor heel wat wilde verhalen!

cappella sansevero buitenkant

Spijtig genoeg mag je vanbinnen geen foto’s maken, maar op dit toegangsbewijs zie je al een beetje hoe het prachtige beeldhouwwerk er uit ziet. Het gele gebouw is trouwens de kapel.

8. Chiostro di Santa Chiara

Kerkjes en kathedralen genoeg in Napoli! De binnenkant van de Santa Chiara kerk is niet spectaculair, maar het aanpalende binnenplein is een kort bezoekje wel waard.

De mooie zuilen en muren van het Chiostro di Santa Chiara zijn aangekleed met fresco’s en prachtig versierde tegeltjes. Perfect om tot rust te komen in het drukke Napels.
Breng zeker ook een bezoekje aan het museum van het Chiostro. Je vindt er enkele heel mooie standbeelden en kunstwerken.

napels bezienswaardigheden chiostro di santa chiara

Ontsnap aan de drukte van Napels en kom tot rust in de mooie abdijtuinen van het Santa Chiara klooster!

9. De vele andere kerken

Men zou haast vermoeden dat Hozier in Napels zijn wereldhit “Take me to church” schreef. Overal vind je interessante en uitnodigende kerkgebouwen die het binnenwippen waard zijn. Gesù Novo, de kathedraal van Napels en de Santa Restituta zijn in elk geval drie kerken die je niet mag missen. Let wel op dat alle kerken tussen 13u en 16u gesloten zijn. Die tijd kan je dan gebruiken voor een goddelijke koffie of een ijsje!

kathedraal van Napels

De kathedraal van Napels. Vergeet zeker niet om de mooie crypte te bezoeken.

10. Het Toledo metrostation

Het lijkt misschien een vreemde bezienswaardigheid om op te noemen, maar het Toledo station is een korte tussenstop zeker waard.
Het plafond van dit metrostation wordt prachtig opgelicht door een blauwe lichtshow die zich non-stop afspeelt. De lichtjes flikkeren vrolijk op in allerlei blauwtinten, en klimmen uiteindelijk naar omhoog in de cilindervormige tunnel die boven de roltrappen zweeft.
Vanuit het centrale station van Napels (Napoli Garibaldi) kan je de metro L1 nemen naar dit station. Het is de derde stop.
Als je dit al indrukwekkend vindt, ga dan zeker ook naar de ‘Universita’ metrostop in Napels. Gekke vormen en flashy kleuren. Te gek!

toledo metrostration napels

Het lijken wel duizenden kleine diamantjes die boven je hoofd fonkelen terwijl je de roltrap neemt!

11. Napoli Sotteranea

Als je geïnteresseerd bent in archeologische sites, raad ik aan om Napoli Sotteranea zeker niet over te slaan.
Onder één van de vele kerken van Napels, vind je hier immers een oud-Romeinse marktplaats, helemaal ondergronds. De muren zijn nog grotendeels in tact, en met behulp van een gids weet je perfect wat er in deze markt werd verkocht, en hoe het Romeinse leven in elkaar zat.
Een ticket kost €10 met een (Engelstalige) rondleiding.

napoli sotteranea markt napels

Hier werd volgens archeologen een markt gehouden. Op de zware stenen blokken werd vis en vlees gesneden.

12. Catacombe di San Gennaro

Als je dan toch ondergronds zit, dan kan je meteen ook de Catacombe di San Gennaro bezoeken.
In deze catacombes vind je heel wat -lege- grafkelders terug vanuit een lang vervlogen tijd. De heilige San Gennaro werd hier ten ruste gelegd, en heel wat Napolitanen wouden in zijn buurt worden begraven.
Door allerlei ziektes die de stad teisterden lagen hier op den duur duizenden mensen begraven, en deze graven kan je nu bezoeken. De mooiste graven zijn diegene die zijn versierd met prachtige fresco’s, maar het is vooral de ondergrondse wandeling door dit gigantische gangennetwerk dat je fantasie op hol doet slaan.

Tickets voor deze spectaculaire catacomben koop je online voor €9 per persoon, gratis toegang is ook inbegrepen in de de Napels Art Card (€21).

catacombe di san gennaro napels dingen om te doen

Onder Napels lopen honderden kilometers aan catacomben! De San Gennaro catacomben zijn ontzettend spectaculair als je het mij vraagt.

13. MADRE: Museo d’Arte Contemporanea Donnaregina

De havenstad wordt niet alleen gekenmerkt door een bijzonder rijke geschiedenis maar ze is ook een broeihaard voor hedendaagse kunst. Het MADRE is sinds de opening in 2005 uitgegroeid tot een van de beste musea van de Laars van Europa. Als je even genoeg hebt van alle religieuze kunst kan je hier de artistieke creaties van onder meer Daniel Buren en Richard Serra bewonderen.
Als je van plan bent meerdere highlights van Napels te bezoeken, dan is het geen slecht idee om te investeren in de Napels Art Card (€21). Hiermee mag je ook in het MADRE gratis binnen.

MADRE museum Napels

Hou je van hedendaagse kunst? Dan is MADRE een must voor jou!

14. Lungomare

Het is niet alleen bijzonder leuk wandelen in het oude stadscentrum maar ook op de Lungomare. Deze promenade loopt drie kilometer langs de kustlijn van Megellina naar Santa Lucia. Liefhebbers van de legendarische tv-serie The Sopranos kunnen even stoppen in Hotel Excelsior waar een aflevering werd opgenomen. Niet te missen is ook Castel dell’Ovo (niet te verwarren met Castel Nuovo) van waar je een prachtig zicht op de stad hebt. Na al dat wandelen kun je onderweg even stoppen voor een deugddoende Spritz!

castel dell'ovo dingen om te doen in Napels

Het Castel dell’Ovo. Heerlijk om een zonsondergang vanuit mee te maken!

15. Capri

Dit is misschien wel de leukste excursie vanuit Napels. In de haven kun je eenvoudig de boot nemen die je na een uurtje varen tot bij dit majestueuze eiland brengt. Mis zeker de Blauwe Grot niet, waar het water op een spectaculaire manier gereflecteerd wordt die door geen enkele foto recht wordt aangedaan. Verder is het heerlijk rondkuieren op dit eilandje en met goede wandelschoenen kan je zelfs tot de top wandelen. Die portie verrukkelijke verse vis heb je nadien meer dan verdiend.

Vanuit Napels kan je een daguitstap naar Capri regelen vanaf €50 pp.

Capri bezienswaardigheden omgeving napels

Een leuke daguitstap vanuit Napels? Ga naar Capri!

blauwe grot capri bezienswaardigheden omgeving napels

De blauwe grot in Capri lijkt wel magie!

16. SSC Napoli

Het Stadio San Paolo is populairder dan eender welk andere gebouw in Napels. Hier wordt om de twee weken de belangrijkste dienst van de stad gehouden: calcio. Sinds een aantal jaren draait Napoli weer mee aan de top van de Serie A en dat is niet in het minst te danken aan de Belg Dries Mertens (ex-PSV en Utrecht). Verder heeft het team nog heel wat andere leuke spelers zoals Marek Hamsik en Lorenzo Insigne. Bezoek het stadion waar Diego Maradona echt god werd en beleef voetbal zoals je het nog nooit ervaren hebt.

SSC napoli stadium

Ga een voetbalmatch van deze topploeg bekijken, of aanschouw de prachtige architectuur van dit stadium in Napels.

17. Santa Lucia

Santa Lucia is een fijne buurt in Napels die je echt niet mag overslaan. Dit kleine wijkje ligt vlak aan de zeedijk en is om verliefd op te worden!
Piepkleine huisjes, torenhoog op elkaar gestapeld met om de vijf stappen een kapelletje of goddelijk monument. Tussen deze schattige appartementen vind je tientallen onderbroeken, jurken, shirts en andere kledingstukken die in de straten hangen te drogen.

Terwijl je de trappen of stijle straten omhoog klimt, maak je ook kennis met enkele echte Napolitanen en hun kinderen. Het lijkt wel alsof je in een teletijdmachine bent gestapt!

santa lucia buurt napels bezienswaardigheden

Kapelletjes met neonlichten, kledij die hoog boven de straten hangt te wapperen en piepkleine huisjes. Dit moet de gezelligste buurt van Napels zijn!

18. Eet pizza

Je vraagt je misschien af waarom ik de lijst met bezienswaardigheden in Napels begin met iets dat je in het hele land kunt doen. Toegegeven, over heel Italië kun je overheerlijke pizza eten maar Napels is nu eenmaal de bakermat van dit goddelijke gerecht. Hoewel men vermoedt dat de inwoners van Napoli al pizza aten in de zeventiende eeuw, is 1889 een jaar dat nooit vergeten mag worden. Dit is het jaar waarin de beroemde pizzaiolo (pizzamaker) Raffaele Esposito zijn pizza margherita voorschotelde aan koning Umberto I en zijn vrouw Margareta. Inderdaad, naar wie deze heerlijkheid vernoemd werd. Over de hele stad kun je fantastische pizza eten maar de populairste plek is ongetwijfeld bij Michele. L’Antica Pizzeria da Michele gaat zover terug als de laat negentiende eeuw en soms staan mensen hier uren in de rij aan te schuiven. Eenmaal je zijn pizza hebt geproefd zal je merken dat dit meer dan terecht is. Een andere pizzeria die meer dan de moeite waard is is Sorbillo. Heerlijk!

sorbillo pizza napels

Pizza van bij Pizzeria Sorbillo. Aangeraden door locals, en goedgekeurd door mij! Heerlijke pizza!

5x de beste hotels in Napels

Il Convento

Il Convento is een warm en gezellig hotel in Napels met een hele vriendelijke gastheer. In de accommodatie wordt de authentieke Italiaanse stijl met een moderne inrichting gecombineerd. Als je de suite boekt, krijg je er een fijn dakterras vol bloemen en een fantastisch uitzicht over het oudste deel van de stad bij. Elke ochtend zorgt het sympathieke personeel voor een heerlijk ontbijt zodat je goed aan een dag in de stad kan beginnen.

Hotel Il Convento ligt in een rustige wijk van Napels zodat je geen last hebt van het lawaai op de straat. De accommodatie ligt naast het Santa Maria Francesca-klooster. Ook de rest van de stad is erg gemakkelijk te bereiken vanuit het hotel. Il Convento ligt ook heel dicht bij de haven van Navels. Van daar kan je de boot nemen naar Sicilië, Capri en Ischia.

Voor een nacht in een tweepersoonskamer in het kleinschalige Il Convento hotel betaal je ongeveer €65.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Il Convento hotel Napels

© Il Convento

Santa Chiara Boetiekhotel

Dit elegante boetiekhotel ligt in het midden van het kloppende hart van Napels. De kamers zijn eenvoudig aangekleed en bieden met hun zachte tinten een welkome pauze van de levendige straten. Het Santa Chiara heeft een bar waar je ’s avonds gezellig kan napraten en er is ook zonneterras als je even geen zin hebt om door de stad te wandelen. ’s Morgens kan je kiezen tussen een Italiaans en continentaal ontbijt.

Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis als je de bezienswaardigheden van Napels wilt ontdekken. Op minder dan één kilometer vind je geweldige trekpleisters zoals het Piazza Bellini, het San Gregorio Armeno en het San Lorenzo Maggiore. Rondom Santa Chiara vind je ook heel veel typische Italiaanse restaurantjes en pizzeria’s, ideaal als je de lokale keuken wil verkennen.

Je kan al vanaf €117 per nacht een tweepersoonskamer in het Santa Chiara Boetiekhotel boeken.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Santa Chiara boetiekhotel Napels bezienswaardigheden

© Santa Chiara boetiekhotel

Hotel Piazza Bellini

Al bij binnenkomst word je helemaal vrolijk van dit moderne hotel in Napels. De kamers hebben felle kleuren, creatieve schilderijen, gigantische bedhoofden en warme parketvloeren. Sommige kamers hebben een leuk balkom met een wondermooi uitzicht over de oude binnenstad. Elke ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijt met onder andere spek, croissants en zelfgemaakte cake. Op aanvraag kan je ook glutenvrije maaltijden verkrijgen.

Het Piazza Bellini hotel ligt in een erg rustige buurt van Napels. Mocht je met de auto naar het hotel rijden, hou dan zeker in je achterhoofd dat het hotel in een zone met beperkt verkeer ligt. Op drie minuten van het pension ligt het populaire winkelgebied Spaccanapoli. Als je graag de bezienswaardigheden van Napels ontdekt, vind je dicht bij het hotel ook tal van kerken en musea.

Een overnachting in Hotel Piazza Bellini kost je gemiddeld €98 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Piazza Bellini Napels

© Hotel Piazza Bellini

Micalò

Dit prachtige hotel met zicht op zee ligt vlak aan het strand van Napels. Hoewel de buitenkant er niet zo luxueus uitziet, zal het interieur van Micalò je aangenaam verrassen. De accommodatie heeft kamers in zachte en neutrale kleuren met een balkon dat uitkijkt op de Vesuvius en Capri. Micalò heeft ook een leuke originele bar met witte stenen muren waar je zowel overdag als ’s avonds even kan ontsnappen aan de drukte van Napels.

Dit luxe pension ligt op loopafstand van restaurants en in een buurt dat doordrenkt is van de geschiedenis van de omliggende barokke kerken. Dankzij de prachtige ligging vlak aan de Middellandse Zee, stap je zo vanuit het hotel het strand op. Bovendien ligt de populaire winkelstraat Via Chiaia tien minuten wandelen van Micalò.

Per nacht in een tweepersoonskamer in het luxe Micalò betaal je gemiddeld €94.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

bezienswaardigheden Napels hotel Micalo

© Micalò

Romeo Hotel

Met een wondermooi uitzicht op de baai van Napels en de Vesuvius is dit hotel een moderne haven in een oude stad. Net als de inrichting, een mengelmoes van modern en antiek van over de hele wereld, zijn de menu’s van de drie restaurants een frisse mix van traditionele gerechten en haute cuisine. Er is een uitgebreide spa, fitnessruimte en buitenzwembad waar je kan ontspannen na een dagje citytrippen. Het hotel heeft ook een eigen lounge en bar.

Het Romeo Hotel ligt rechtover de haven van Napels. Als je andere Italiaanse eilanden wilt ontdekken kan je daar gewoon de veerboot nemen. De accommodatie is ook goed gelegen als je allerlei bezienswaardigheden in Napels wilt ontdekken. De Umberto Gallerijen en het Teatro di San Carlo liggen op minder dan tien minuten lopen van deze accommodatie. Mocht je niet goed weten wat er allemaal te ontdekken valt in de stad, dan geeft de conciërge je graag enkele insider tips.

Je kan voor €329 per nacht een tweepersoonskamer boeken in het luxe Romeo Hotel.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Romeo hotel Napels

© Romeo Hotel

Excursies in Napels

Zoals je ziet is er ontzettend veel te doen in Napels. Van prachtige kerkjes, tot ondergrondse gangen verkennen. Plan je dagen dus goed in om zoveel mogelijk van al dit moois te kunnen zien! Vergeet niet dat heel wat excursies en tickets voor bezienswaardigheden al zijn inbegrepen in de Napels City Pass.
Wil je graag meer weten over deze mooie stad? Of wil je gemoedsrust door al enkele activiteiten vast te leggen? Kijk eens welke tours en excursies je in Napels allemaal kan doen:

» Alle tours en excursies in Napels

Citytrip naar Napels

Al gauw zal je merken dat er nog zoveel meer in Napels te beleven valt en dat je zo snel mogelijk moet terugkeren. Van hieruit kan je ook gemakkelijk doorreizen naar Puglia of de eilanden Sardinië en Sicilië en voor je het weet wil je Italië nooit meer verlaten. Het zuiden van het land is anders dan het noorden en vele reizigers verkiezen de warmere sfeer hier. Ik kan ze moeilijk ongelijk geven.
Napels is bovendien geen dure bestemming. TuiFly biedt spotgoedkope rechtstreekse vluchten aan voor €68 per persoon. Liever een geregelde citytrip? Kijk dan eens naar deze mooie aanbiedingen:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

Reizen tijdens Corona: reisorganisaties met gratis annulatie

Ben je een beetje nerveus om een reis te boeken door Corona? Het zou zo maar eens kunnen dat er een negatief reisadvies geldt of dat grenzen worden gesloten. Gelukkig zijn er tal van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest tijdens een vakantie gedurende deze pandemie!

Ik maakte een overzichtje:

Toegangstickets, tours en rondleidingen:

 • GetYourGuide: Toegangstickets voor bezienswaardigheden, attracties, tours en gegidste rondleidingen mag je gratis annuleren en worden volledig terugbetaald tot 24 uur voor aanvang van je uitstapje. (zie hier)
 • Tiqets.com: Ook bij deze verkoper van tickets, tours en gegidste rondleidingen is een uitgebreid annuleringsbeleid beschikbaar: je kan ten allen tijde gratis annuleren tot 24 uur op voorhand waarbij je volledig wordt terugbetaald. Een reden opgeven hoeft niet. (Zie hier)

Huurauto's

 • Car Del Mar: Huurauto's en extra verzekeringen die zijn afgesloten kunnen gratis geannuleerd worden tot 24 uur op voorhand. (zie hier)
 • Sunny Cars: All-in huurauto's (wagens met de meest complete verzekering mogelijk) geven je sowieso al gemoedsrust op reis, maar bij deze verhuurder kan je ook gratis annuleren tot 24 uur op voorhand. Je krijgt hiervoor een voucher terug. Wijzigingen maken aan je boeking zijn ook gratis. (Zie hier)

Parkeren aan luchthaven

 • Parkos: Parkeren bij luchthaven Charleroi of Zaventem (of Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf, Keulen, ...) kan ook met volledige terugbetaling bij een annulatie tot 24 uur op voorhand. Ook bij wijzigingen zijn er geen kosten aan verbonden. (Zie hier)

Vliegtickets

 • Brussels Airlines: Bij annulatie krijg je een voucher ter waarde van het aankoopbedrag die je mag inwisselen voor een nieuwe vlucht tot en met 31 januari 2021. Is er geen annulatie maar wil je je vlucht toch wijzigen? Momenteel mag je éénmalig een gratis wijziging maken tot en met 31 januari 2021. (Zie hier)
 • Tui Fly: Deze populaire reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij biedt ook enkele Corona gerelateerde services. Bij annulering wordt de volledige reissom terugbetaald met een voucher. Word je reis niet geannuleerd maar wil je liever niet vertrekken? Dan kan je tot en met 31 augustus 2020 je vakantie kosteloos omboeken. (Zie hier)
 • Accommodaties en hotels

  • Booking.com: De bekendste website om hotels en overnachtingen bij te boeken geeft geen geld terug bij annulatie of wijziging. Uit voorzorg boek je dus maar beter een accommodatie waarbij je wel gratis kan annuleren. Dit wordt telkens duidelijk vermeld op de website.
  • Air BNB: Deze populaire website om accommodaties te boeken heeft geen aanpassingen gedaan aan zijn beleid. Er is geen gratis annulatie, maar indien je voldoende op tijd annuleert moet je wel maar een deel van de totaalprijs betalen.
  Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
   
  In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
   

  Volg je mij al op Social Media?


  Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
  Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
  Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

  Like Checkoutsam op Facebook
   

  Laat een bericht achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Check Out Sam

  Check Out Sam

  WIL JE MEER REISTIPS?
  Volg me dan op
  Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!