3 juni, 2020

12 wondermooie bezienswaardigheden in Palermo en omgeving

Palermo is een van de meest diverse en interessante steden van Italië. Haar rijke geschiedenis wordt gekenmerkt door verschillende culturen die allemaal hun stempel op de stad hebben gedrukt. De Siciliaanse hoofdstad barst dan ook van de trekpleisters, maar ik zet de twaalf leukste bezienswaardigheden van Palermo voor jou op een rijtje.

Reisorganisaties met gratis annulatie tijdens Covid-19

Ben je bang om een reis te boeken tijdens de Corona pandemie? Dat versta ik, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn immers heel wat van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest als je op vakantie gaat tijdens Covid-19!

Klik hier voor een overzicht van de reisorganisaties met hun annulatie- en terugbetalingsvoorwaarden.

Palermo bezienswaardigheden Checkoutsam

Dingen om te doen in Palermo

Hieronder vind je alvast de mooiste bezienswaardigheden in Palermo, maar natuurlijk is er nog meer te zien in de Siciliaanse hoofdstad! Ben je nog op zoek naar leuke uitstapjes of activiteiten? Kijk dan zeker ook eens naar GetYourGuide. Op deze website vind je toegangstickets voor allerlei bezienswaardigheden, maar ook excursies in en rond Palermo. Bovendien kan je bij hen bijna altijd gratis annuleren tot 24u op voorhand. Je weet maar nooit dat het weer slecht is of dat plannen veranderen!

1. De kathedraal van Palermo

Ik kan moeilijk anders dan beginnen met het kroonjuweel van de Palermitaanse kroon. In 1185 werd de eerste steen gelegd en over de jaren heen werden er zoveel nieuwe delen toegevoegd dat het pas zijn definitieve vorm aannam in het begin van de negentiende eeuw. Voluit heet het Il Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta (de Kathedraal van de Maria-Tenhemelopneming) en het wordt gekenmerkt door verschillende stijlen. Dit komt onder meer dat het ook door de Saracenen als moskee werd gebouwd. Het is de belangrijkste kerk van de stad en een van de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië. Bovendien mag je hier gratis naar binnen! Enkel als je de tomben en het dak wil bezichtigen moet je een kaartje kopen.

Voor het dak betaal je €5, een combiticket voor de cryptes en het dak kost €7.
Persoonlijk vond ik de cryptes niet zo interessant, maar het uitzicht vanop het dak is fe-no-me-naal! Zeker doen dus.

bezienswaardigheden palermo kathedraal

Eén van de indrukwekkendste dingen om te doen in Palermo is de lokale kathedraal! Verken alle ruimtes en het dak voor een prachtig uitzicht.

uitzicht kathedraal palermo

Het uitzicht vanop de Kathedraal van Palermo. Het is even klimmen, maar de moeite meer dan waard!

2. Palazzo dei Normanni

Waar vroeger de koningen van Sicilië huisden in dit imposante bouwwerk, is het nu de zetel van het Siciliaanse parlement. Het is zelfs het oudste koninklijke gebouw in Europa! Het eerste onderdeel van dit complex was een Arabisch kasteel dat in de negende eeuw werd gebouwd door de Emir van Palermo. Deze invloed is nog duidelijk merkbaar en in de kelders zie je zelf Arabische gewelven. Later werd het door de Noormannen gekozen als residentie voor hun koningen en zij transformeerden dit Arabische paleis in een multifunctioneel complex met zowel administratieve als residentiële doeleinden. Alle gebouwen werden met elkaar verbonden door zuilengalerijen en ingesloten door tuinen. In 1132 voegde Koning Roger II de beroemde Capella Palatina toe aan het geheel, wat een van de mooiste bezienswaardigheden van Palermo is. Deze kapel is trouwens het best bewaarde voorbeeld van de zogenaamde Arabische-Normandische-Byzantijnse stijl die Sicilië zo kenmerkt.

capella palatina palazzo dei normanni palermo dingen om te doen

De prachtige Capella Palatino! Gouden muren, gouden plafonds en gouden relieken.

palazzo dei normanni palermo

Naast de kapel vind je in het Palazzo dei Normanni ook nog de kamers waar de Italiaanse koningsfamilie regelmatig in verblijft. Ze zijn versierd met luxueuze voorwerpen, kunst en klassieke architectuur.

3. De catacomben van Palermo

Ze zijn niet zo bekend als de catacomben van Parijs, maar moeten zeker niet onderdoen. Voluit heten ze de catacomben van de Kapucijnen en deze macabere plek ontstond wegens een gebrek aan begraafplaatsen. Daarom besloten de Kapucijnse broeders in 1599 hun recentelijk overleden broeder Silvestro van Gubbio te mummificeren en in de tomben onder hun klooster te plaatsen. Oorspronkelijk was het enkel voor broeders bedoeld maar al gauw werd het een statussymbool om hier “begraven” te mogen worden. Vandaag kun je hier meer dan 8000 lijken en 1252 mummies bewonderen. De bekendste is Rosalia, een bijster goed bewaarde mummie van een meisje van twee jaar oud dat haar ogen nog gedeeltelijk open heeft. De catacomben hebben de Vlaamse striptekenaar Merho geïnspireerd voor zijn album “De Hoofdzaak” en je zal snel merken hoe onvergetelijk deze plek is.
Meer weten over deze lugubere trekpleister? Lees dan ook dit artikel.

catacomben Palermo bezienswaardigheden

Mijn absolute favoriete bezienswaardigheid moeten wel de Catacomben van Palermo zijn geweest. Een macabere en unieke collectie mummies!

4. De Orto Botanico di Palermo

De Orto Botanico di Palermo is zowel verzameling van botanische tuinen als een onderzoeks- en educatief centrum van de universiteit van Palermo. De geschiedenis hiervan gaat zo ver terug als 1779 toen men hier de geneeskrachtige functies van bepaalde planten begon te onderzoeken. Door de eeuwen heen werden hier een zwembad, broeikassen en verschillende andere prachtige tuinen aan toegevoegd. In het herbarium zijn er tussen de 50,000 en 200,000 verschillende soorten planten. Dit maakt de Orto Botanico di Palermo de ideale plek om heerlijk rond te kuieren in al deze groene pracht.
Sla deze bezienswaardigheid zeker niet over! Ik vond het zo mooi, dat ik zelf zou durven zeggen dat het de mooiste botanische tuin is die ik ooit zag!

orto botanico palermo botanische tuin

De botanische tuin van Palermo was voor mij één van de mooiste verrassingen in de stad. Prachtige bomen en planten die ik nog nooit eerder had gezien!

5. Stadspark Villa Giulia

Vlak naast de Orto Botanica vind je de Villa Giulia. Dit stadspark verwelkomt je met prachtige, hoge palmbomen en comfortabele banken om even uit te rusten nadat je alle bezienswaardigheden van Palermo hebt bezocht. In het midden van het park vind je vier eigenaardige halfopen bebouwingen die rond een mooie fontein staan gecentreerd. Minder indrukwekkend dan de Orto Botanico, maar desalniettemin een kort bezoekje waard!

villa giulia palermo bezienswaardigheden

Rust even uit tussen al dit natuurschoon van Palermo, en geniet van de warme zon op je huid!

6. Giardino Garibaldi

Wie van stadsparken nog meer houdt, moet zeker de Giardino Garibaldi bezoeken. Dit natuurstukje in Palermo heeft prachtige ficusbomen staan. Met hun dikke stronken en vreemd kronkelende takken lijkt het wel alsof je in een jungle bent belandt. Eén van de ficussen is trouwens de de ouste boom van Palermo, en die mocht niet lang geleden nog 150 kaarsjes uitblazen!
Kijk ook eens naar de smeedijzeren omheining die rond het stadspark loopt. In het hekwerk zie je mooie tekeningen en letters verwerkt.

Giardino Garibaldi bezienswaardigheden Palermo

Deze bomen zijn gigantisch groot en heel indrukwekkend! Mooie natuur temidden van deze prachtige stad.

7. Teatro Massimo

De opera van Milaan mag misschien de beroemdste zijn van Italië, Teatro Massimo is het grootste operagebouw van het land en het derde omvangrijkste van Europa. Enkel de Opéra National de Paris en het K.K. Hof-Opernhaus in Wenen zijn groter. Het werd geopend in 1897 ter ere van de koning Vittore Emanuele II. Tot 1387 bezoekers kunnen hier genieten van een perfecte akoestiek. Daarom is het ten zeerste aangeraden om een operavoorstelling bij te wonen indien mogelijk.

teatro massimo bezienswaardigheden palermo

De buitenkant van dit gigantische theater is indrukwekkend genoeg om er een foto van te maken. Als je kan, pik dan zeker een voorstelling mee!

8. Fontana Pretoria

De Fontana Pretoria ligt in het midden van het oude stadscentrum. Deze spectaculaire fontein werd in Florence neergepoot, maar nog geen twintig jaar later werd hij volledig afgebroken en heropgebouwd in Palermo. Spijtig genoeg raakten bepaalde stukken beschadigd en moesten er aanpassingen gebeuren. De fontein is tegenwoordig al zo knap! Je kan je haast niet voorstellen dat dit monument er ooit nog beter heeft uitgezien… Vlakbij de fontein vind je trouwens ook bezienswaardigheden zoals de ‘Quattro Canti’, de ‘Martorana’ en de ‘San Giuseppe dei Teatini’ kerk.

Palermo bezienswaardigheden Fontana Pretoria

De Fontana Pretoria heeft een bijzonder verhaal en mag er zeker zijn!

9. Quattro Canti

Zoals vrijwel elke Italiaanse stad, heeft ook Palermo tientallen monumentale pleinen. Op dit kruispunt vind je vier barokke gebouwen, elk met hun eigen prachtige façade. Elke gevel heeft een fontein met daarop een standbeeld van één van de vier seizoenen, één van de vier Spaanse koningen van Sicilië en één van de vier beschermvrouwen van Palermo.

Het deed me een beetje denken aan de Quattro Fontane in Rome, maar dan nog vele malen mooier…

quattro canti palermo

Dit kruispunt wordt prachtig versierd met vier sculpturen. Heerlijk om overdag of ‘s avonds langs te lopen.

10. Santa Maria dell’Ammiraglio (Martorana)

Zoals de meeste kerken in Palermo, bestaat dit kerkje ook uit een smeltkroes aan bouwstijlen. Als je helemaal weg bent van de kapel in het Palazzo dei Normanni, raad ik aan om ook de Santa Maria dell’Ammiraglio, of korter: Martorana, te bezoeken. Volgens mij is het interieur van deze kerk nóg indrukwekkender. Prachtige Byzantijnse mozaieken met allerlei mythische en bijbelse taferelen spelen zich op het gouden plafond boven je af. Op de prachtige koepel, vooraan in de kerk, zie je eerder Griekse invloeden.

Santa Maria dell'Ammiraglio bezienswaaridhgeden Palermo Martorana

De binnenkant van de Santa Maria dell’Ammiraglio kerk in Palermo. Geef toe, dit is toch echt waanzinnig mooi?

11. Monreale

Technisch gezien is dit niet Palermo zelf, maar een stadje in de gelijknamige provincie op amper negen kilometer van de Siciliaanse hoofdstad. Als je niet weet wat te doen in Sicilië moet je op een bus springen, die vlakbij de catacomben vertrekt. Na een twintigtal minuutjes bereik je Monreale, de koninklijke berg (de Monte Caputo). Van hier heb je een prachtig zicht op Palermo zelf en ook “La Conca d’Oro”, het gouden bekken. Dit is een bijzonder vruchtbare vallei waar sinaasappels, olijven en amandelen gekweekt worden die vervolgens in enorme hoeveelheden worden verscheept. Kroonjuweel van Monreale is de Normandisch-Byzantijnse kathedraal, die tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. Het is een nationaal Italiaans monument en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië. Je kan de binnenkant verkennen voor €8 per persoon.
Daarbovenop is het heel leuk rondwandelen in Monreale dus dit mag je eigenlijk ook niet missen.

Wil je een leuke daguitstap maken? Kies dan voor een combinatie van Monreale met Cefalu. Dagtours kan je boeken voor €60 pp, of je kan natuurlijk zelf een auto huren (of met het openbaar vervoer gaan).

monreale bezienswaardigheden omgeving palermo

Monreale is één van de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Palermo. Het prachtige interieur is echt adembenemend.

12. De vele vele vele restaurants

Eten heeft zo’n aparte status in Palermo (en Italië) dat het een bezienswaardigheid op zich is. Palermo barst van de gezellige, verfijnde maar ook volkse restaurants in die mate dat het zelfs overweldigend is. Om jou op weg te helpen geven we je vijf eetgelegenheden die je niet mag missen in Palermo!

Dolce Carlino

Als je tussen de lokale bevolking wil eten, ver weg van alle toeristen, moet je bij Dolce Carlino (Zoete Kleine Carlo) zijn. Tijdens de middag kan je hier al een heerlijke pasta eten voor amper twee euro en afsluiten doe je met een of meerdere canoli. Deze zoete lekkernij is de specialiteit van Sicilië en is verslavend lekker.

i compari

De diverse geschiedenis toont zich ook in de gevarieerde keuken die Sicilië zo kenmerkt. De Arabieren brachten couscous met zich mee en in i compari wordt dit geserveerd met een heerlijke stoverij.

Ke Palle

Wanneer je Sicilië bezoekt, moet je zeker en vast een arancina proberen. Dit is een gefrituurde gevulde rijstbal die je over heel Italië kunt eten, maar qua vorm verschilt op het eiland. Traditioneel bestaat de vulling uit gehakt, tomatensaus, kaas en erwten. Ke Palle (Wat een ballen) besloot deze specialiteit tot een heel ander niveau te tillen. Ze bedachten tientallen verschillende vullingen, waarvan de americana (barbecue varken) een van de meest geliefde is.

Buatta

Dit is een van de populairste (en beste) restaurants van Palermo en jammer genoeg werken zij niet met reserveringen. Als je een tafel wil bemachtigen zorg je ervoor dat je iets voor half acht ‘s avonds mee staat aan te schuiven aan de deur. Dan is de kans bijzonder groot dat je van deze overheerlijke en lokale gerechten kunt genieten.

Pizza Ferrari

Uiteraard wil je in Palermo ook pizza eten en hoewel het bijna onmogelijk is slechte pizza te eten in Italië, zijn er plekken waar je van werkelijk magnifieke pizza’s kunt genieten. Als je geen tafel bij Buatta hebt kunnen bemachtigen moet je niet treuren. Je wandelt gewoon een beetje verder en dan kom je tot bij Pizza Ferrari. Als je weinig honger hebt kies je een stukje pizza (al taglio) of je kan altijd een pizza delen. Al zal je gauw een tweede bestellen want dit is de beste pizza van Palermo!

ke palle palermo arancina

Ke Palle biedt overheerlijke, Siciliaanse kost aan: de arancina!

arancina palermo

En dit is hoe die gevulde rijstbollen er in Palermo uitzien. Lekker!

Wanneer je eenmaal deze historische speeltuin verkend hebt, valt er in de nabije omgeving nog zoveel te beleven. Als je het aandurft met de auto te rijden in deze jungle moet je zeker naar Céfalu gaan. De rode daken en hemelsblauwe oceaan zorgen voor een adembenemende mix. Je kan ook relaxen op het strand van Mondello, maar eigenlijk is dat van Scopello het mooiste. Voor prachtige wandelingen moet je in La riserva naturale dello zingaro (Het natuurreservaat van de zigeuner) zijn. De bezienswaardigheden van Palermo hebben voor ieder wat wils en de stad zal zonder enige twijfel een van je favoriete vakantiebestemmingen worden.

5x De beste hotels in Palermo

Denk ook jij dat Palermo een wondermooie stad is? Ik alvast wel!
Als je de bovenstaande bezienswaardigheden -en nog veel meer- met je eigen ogen wil zien, dan moet je natuurlijk ook ter plekke overnachten. Hier zijn alvast de vijf beste hotels in Palermo.

29 Venti Luxury

Als je op zoek bent naar de perfecte mix tussen betaalbaar en luxe, dan is 29 Venti Luxury vast de juiste keuze voor jou. De kamers geven je het gevoel dat je heel wat geld hebt betaald om er te mogen logeren terwijl dat eigenlijk niet het geval is. Het exterieur van het hotel verraadt dan ook niet wat je aan de binnenkant allemaal kan ontdekken. Voordat je ’s morgens op ontdekking gaat door de stad, kan je profiteren van een lekker ontbijt.

Dit betaalbare hotel ligt dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden in Palermo, zoals de kathedraal van Palermo, Ruggero Settimo, het Piazza Pliteama en Palazzo dei Normanni.

Je betaalt gemiddeld €65 per nacht in een tweepersoonskamer bij 29 Venti Luxury.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

29 Venti Luxury hotels Palermo

© 29 Venti Luxury

Palazzo Brunaccini

Dit elegante hotel in Palermo ligt aan een mooie Piazzetta in het centrum van de stad. De kamers zijn licht en modern met luxe beddengoed en prachtig meubilair. Als je het geluk hebt om in één van de beste suites te logeren, hebben de kamers marmeren vloeren, hemelbedden en een eigen balkon. Naast lekker ontbijten kan je ook stijlvol lunchen in het Da Carlo restaurant.

Het Palazzo Brunaccini is gelegen in het historische centrum van Palermo. De accommodatie ligt vlak bij de kathedraal van Palermo en bij de gezellige lokale markt, Mercato Ballarò. Op een kwartier wandelen vind je trouwens ook het bekende Teatro Massimo. Als je graag wat tips van locals wilt over wat er te ontdekken valt in de stad, dan kan je altijd info vragen aan het vriendelijke personeel van het hotel.

Voor één nacht in het Palazzo Brunaccini betaal je €109 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Palermo Hotel Palazzo Brunaccini

© Hotel Palazzo Brunaccini

Hotel Principe Di Villafranca

Een prachtig boetiekhotel in het hartje van Palermo. De kamers zijn ingericht met antieke designmeubels. De marmeren vloeren en gewelfde plafonds geven alle ruimtes in de accommodatie een authentieke, luxe uitstraling. Het Principe Di Villafranca beschikt ook over een eigen gezellig Siciliaans restaurant waar je zowel voor het ontbijt als het avondeten terecht kan.

Als je op zoek bent naar een hotel met heel wat dingen om te doen Palermo, ben je hier aan het juiste adres. Het pension ligt op korte loopafstand van de theaters Politeama en Massimo en in de buurt van hotel Principe Di Villafranca vind je verschillende leuke bars waar je ’s avonds kan ontspannen.

Eén nachtje in het luxueuze Principe Di Villafranca kost je gemiddeld €193 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Principe Di Villafranca Palermo

© Hotel Principe Di Villafranca

BB 22 Palace

BB 22 Palace is een mooi hotel in Palermo dat zich in een prachtig gerenoveerd herenhuis bevindt. De kamers hebben een modern interieur en je slaapt er onder zalig beddengoed. Als je graag een tikkeltje meer pracht en praal wilt, reserveer dan de luxe kamer. De B&B biedt elke ochtend een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet. Het pension heeft trouwens ook een chic terras waar je gezellig kan ontspannen met een drankje.

Het hotel is ideaal gelegen als je interesse hebt in Palermo’s mooiste bezienswaardigheden. Het Piazza Politeama, het Teatro Massimo en de kathedraal van Palermo bevinden zich op wandelafstand van BB 22 Palace. Je kan in het hotel ook fietsen huren om de omgeving rondom de accommodatie te verkennen.
Wil je wat meer van Sicilië ontdekken? Dan kan je natuurlijk ook altijd een auto huren.

Overnachten in het stijlvolle BB 22 Palace kan al vanaf €143 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

BB 22 Palace Parlermo

© BB 22 Palace

Mondello Palace Hotel

Het Mondello Palace Hotel is één van de beste strandhotels van Palermo. Je logeert er in één van de luxe kamers met uitzicht op de mediterraanse tuin of op de Middellandse Zee. Omdat het hotel in de buurt van het strand van Mondello ligt, kan je de hele middag zonnebaden op het privéstrand of zwemmen in het buitenzwembad en het bubbelbad van het hotel. Je kan anders ook rustig lezen of genieten van een ontbijt onder de zon op het terras van het hotel.

Dit hotel ligt in de badplaats Mondello in de provincie Palermo. De stad Palermo ligt slechts op 7km van het hotel. Als je op zoek bent naar een hotel waar je strand en cultuur goed kan combineren, is het Mondello Palace Hotel de place to be. Je kan aan de receptie van het hotel ook fietsen huren om de omgeving op je eigen tempo te verkennen.

Een nachtje logeren in het Mondello Palace Hotel kan al vanaf €121 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Mondello Palace Hotel Palermo

© Mondello Palace Hotel

Tours en uitstapjes

Word je liever rondgetourd naar de mooiste bezienswaardigheden van Palermo? Dat kan natuurlijk ook! Bovendien zijn er bepaalde daguitstappen die je beter al even vastlegt. Voor ideeën en leuke tours kan je ook online al eens kijken:

Een rijke en diverse geschiedenis

Door haar ideale ligging in het Middellandse Zeegebied was Palermo gegeerd gebied in de ogen van vele volkeren. Talloos bloed is dan ook gevloeid om toch maar de hoofdstad van Sicilië te kunnen veroveren. De Carthagers waren de eersten om het gebied te koloniseren, maar na de Punische Oorlogen werd het al gauw een Romeinse kolonie. Zij bouwden wegen, tempels en badhuizen die je vandaag nog altijd kunt bewonderen. In de vijfde eeuw werd het door Germaanse veroveraars uit Romeinse handen gerukt, die het iets later zelf verloren aan de Saracenen. Dit Noord-Afrikaanse volk construeerde moskeeën en bibliotheken over het gehele eiland en veranderden de naam van vele steden. Zo werd Palermo omgedoopt tot Balharm en deed het dienst als de hoofdstad van Arabisch Sicilië tot 1072. Deze invloed is dan ook nog altijd zeer merkbaar wanneer je door de straatjes kuiert. Vervolgens was het de beurt aan de Noormannen die een aantal kastelen bouwden, waarvan het Palazzo dei Normanni (het Paleis van de Noormannen) het bekendste is.
Deze multiculturele invloed maakt Palermo (en bij uitbreiding Sicilië) tot een bijzonder interessante vakantiebestemming en je zal snel merken hoe anders het is van de rest van Italië.

Benieuwd naar een vakantie naar Sicilië? Kijk eens naar deze deals in Palermo:

Reizen tijdens Corona: reisorganisaties met gratis annulatie

Ben je een beetje nerveus om een reis te boeken door Corona? Het zou zo maar eens kunnen dat er een negatief reisadvies geldt of dat grenzen worden gesloten. Gelukkig zijn er tal van reisorganisaties en -bedrijven die ervoor zorgen dat je geen geld verliest tijdens een vakantie gedurende deze pandemie!

Ik maakte een overzichtje:

De volledige lijst vind je op deze pagina.

Vakanties en weekendjes weg

 • Roompot: Vakanties dichtbij (België, Nederland, Frankrijk en Duitsland) vanaf €200, zodat je nooit ver weg bent van huis tijdens deze vreemde tijden. Je krijgt bij hen een omboekgarantie, waarbij je je verblijf gratis mag aanpassen tot 28 dagen voor aankomst. Bovendien werken ze samen met alle vakantieverblijven voor een hygiënischer en veilig verblijf. (zie hier)

Toegangstickets, tours en rondleidingen:

 • GetYourGuide: Toegangstickets voor bezienswaardigheden, attracties, tours en gegidste rondleidingen mag je gratis annuleren en worden volledig terugbetaald tot 24 uur voor aanvang van je uitstapje. (zie hier)
 • Tiqets.com: Ook bij deze verkoper van tickets, tours en gegidste rondleidingen is een uitgebreid annuleringsbeleid beschikbaar: je kan ten allen tijde gratis annuleren tot 24 uur op voorhand waarbij je volledig wordt terugbetaald. Een reden opgeven hoeft niet. (Zie hier)

Huurauto's

 • Sunny Cars: All-in huurauto's (wagens met de meest complete verzekering mogelijk) geven je sowieso al gemoedsrust op reis, maar bij deze verhuurder kan je ook gratis annuleren tot 24 uur op voorhand. Je krijgt hiervoor een voucher terug. Wijzigingen maken aan je boeking zijn ook gratis. (Zie hier)
 • Easy Terra: Spotgoedkope autohuur (vanaf €2 per dag!), maar indien je een verzekering wilt moet je die wel extra afsluiten (€5 extra per dag). Bij Easy Terra kan je tot 48 uur op voorhand gratis annuleren of wijzigen. (zie hier)

Parkeren aan luchthaven

 • Parkos: Parkeren bij luchthaven Charleroi of Zaventem (of Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf, Keulen, ...) kan ook met volledige terugbetaling bij een annulatie tot 24 uur op voorhand. Ook bij wijzigingen zijn er geen kosten aan verbonden. (Zie hier)

Vliegtickets

 • Brussels Airlines: Bij annulatie krijg je een voucher ter waarde van het aankoopbedrag die je mag inwisselen voor een nieuwe vlucht tot en met 31 januari 2021. Is er geen annulatie maar wil je je vlucht toch wijzigen? Momenteel mag je éénmalig een gratis wijziging maken tot en met 31 januari 2021. (Zie hier)
 • Tui Fly: Deze populaire reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij biedt ook enkele Corona gerelateerde services. Bij annulering wordt de volledige reissom terugbetaald met een voucher. Word je reis niet geannuleerd maar wil je liever niet vertrekken? Dan kan je tot en met 31 augustus 2020 je vakantie kosteloos omboeken. (Zie hier)
 • Accommodaties en hotels

  • Booking.com: De bekendste website om hotels en overnachtingen bij te boeken geeft geen geld terug bij annulatie of wijziging. Uit voorzorg boek je dus maar beter een accommodatie waarbij je wel gratis kan annuleren. Dit wordt telkens duidelijk vermeld op de website.
  • Air BNB: Deze populaire website om accommodaties te boeken heeft geen aanpassingen gedaan aan zijn beleid. Er is geen gratis annulatie, maar indien je voldoende op tijd annuleert moet je wel maar een deel van de totaalprijs betalen.
  Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
   
  In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
   

  Volg je mij al op Social Media?


  Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
  Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
  Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

  Like Checkoutsam op Facebook
   

  Laat een bericht achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Check Out Sam

  Check Out Sam

  WIL JE MEER REISTIPS?
  Volg me dan op
  Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!