20 prachtige bezienswaardigheden in Schotland tijdens een roadtrip

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 28 februari, 2020

Twee keer ging ik ondertussen al naar Schotland en nu ben ik het zeker: als je op zoek bent naar de mooiste bezienswaardigheden van Schotland, dan moet je een roadtrip organiseren! De absolute hoogtepunten van dit land vind je immers in de uitgestrekte natuur.
Van de Schotse Hooglanden tot het fantastische Isle of Skye. Maar ook een klein beetje Edinburgh en Glasgow... Lees hier alles over de leukste dingen om te doen in Schotland!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (8 votes)

schotland bezienswaardigheden

 1. Neist Point

Eén van mijn absolute hoogtepunten in Schotland was het fantastische Neist Point. Het Isle of Skye heeft heel wat wondermooie natuurlandschappen (in dit lijstje staan er nog enkele!), maar dit is zeker één van mijn favorieten.
Alleen al om naar dit punt te komen is het onmogelijk om niet betoverd te raken door de mooie landschappen! Onderweg passeer je prachtige groene valleien met héél veel schapen, meren en heuvels. De alleenstaande huizen maken de omgeving eigenlijk alleen nog maar mooier.

Neist Point is eigenlijk het laatste stukje van de Isle of Skye vooraleer je de woeste zee hoort bulderen en ziet klotsen tegen de dramatische rotsformaties. Op deze langgerekte landtong staat een (grote) vuurtoren, maar die wordt door de grootsheid van de natuur bijna helemaal opgeslokt.
Daal de honderden trapjes af en beklim daarna het feitelijke Neist Point. De uitzichten van hieruit zijn subliem, naar waar je ook kijkt.

dingen om te doen schotland neist point

Als je Neist Point bezoekt krijg je altijd het gezelschap van tientallen schaapjes!

rondreis schotland

De andere kant van Neist Point. Hier kan je makkelijk enkele uren doorbrengen.

2. Fairy Pools

Nog zo één van de mooiste bezienswaardigheden in Schotland moeten wel de Fairy Pools zijn. Deze traag stromende watervalletjes vind je ook op het Isle of Skye en in totaal strekken ze zich uit over enkele kilometers. Verwacht geen luid gedonder, want deze waterval daalt slechts heel geleidelijk af. Het water zakt helemaal naar beneden vanaf de prachtige berg in de achtergrond en op sommige plekken ontstaan daardoor zelfs echte vijvertjes (waar je ook in kan zwemmen!). Hoe hoger je gaat, hoe ruiger de watervalletjes worden en hoe magischer deze omgeving wordt.

bezienswaardigheden schotland fairy pools

Een serieuze wandeling, maar het is al die moeite dubbel en dik waard!

3. Loch Morlich

Schotland staat bekend om zijn vele lochs (= meren), en Loch Morlich is daar zeker één van de mooiste van. Het meer ligt niet ver van Inverness (de hoofdstad van de Schotse Hooglanden) en deed mij denken aan een idyllisch plekje in Canada of Noorwegen. Dit zoetwatermeer wordt omringd door prachtig groene bomen en in de verte zie je prachtige heuvellandschappen opdoemen.
Als je een perfecte plek zoekt om je tent op te zetten, dan is het hier wel! Het zacht kabbelende water is trouwens ook heerlijk om in te zwemmen. En met zo’n uitzicht wil ik iedere dag wel wakker worden!

loch morlich bezienswaardigheden schotland

Deze foto doet eigenlijk geen eer aan Loch Morlich. Het is echt een hemels plekje!

4. De magische stoomtrein van Harry Potter!

Heb je de Hogwarts Express (trein uit Harry Potter) altijd al met je eigen ogen willen zien? Dan moet je even stoppen bij het Glenfinnan Monument. Iedere dag passeert deze magische tsjoek-tsjoek hier een paar keer over de al even magische brug.
Je ziet de trein eigenlijk niet langer dan twee minuten, maar het is best spannend om daar te staan! De groene valleiflanken worden ingepalmd door honderden nieuwsgierige toeristen met hun cameratoestellen in de aanslag. Als dan plotseling een gigantische rookpluim van onder de bomen verschijnt, dan wordt iedereen natuurlijk gek! Wat een magisch gevoel om deze locomotief in levende lijve te zien.

stoomtrein harry potter schotland

Geloof me: als je deze trein voorbij ziet tuffen komt de magie van Harry Potter meteen weer tot leven!

5. De Old Man of Storr beklimmen

Op het Isle of Skye kan je één van de mooiste wandelingen in Schotland maken. Al vanuit de verte kan je de typische rotspieken van deze berg zien, maar ze worden pas echt indrukwekkend als je ze vanuit de hoogte mag aanschouwen. Op het eerste zicht lijkt de wandeling naar de top niet zo vermoeiend, maar geloof me… Je kuiten zullen het zwaar krijgen!
Neem voldoende water en misschien zelfs een snack mee, want het utizicht van helemaal bovenaan wil je niet missen. Naast de pieken krijg je immers ook een onbelemmerd uitzicht over de groene vallei iets verderop.

old man of storr bezienswaardigheden in schotland

De Old Man of Storr. Wat een fantastische uitzichten krijg je van hier!

6. Quiraing

Het lijkt wel alsof ik alleen met superlatieven over de Isle of Skye kan spreken! Quiraing is nog zo’n natuurlijk wereldwonder. Om hier te geraken, word je eerst meegenomen langs een slingerend wegdek dat je langs groene heuvellandschappen en valleien meeneemt tot je uiteindelijk aankomt. Vanuit de parking die zich naast Quiraing bevindt krijg je al een fantastisch uitzicht, maar dat wordt alleen nog maar mooier hoe verder je wandelt. De groene, gele en aardetinten zijn onweerstaanbaar mooi en de vreemd gevormde heuveltoppen en rotspieken zorgen er alleen maar voor dat het landschap nog feeërieker wordt. Veel mooier dan dit kan het echt niet worden… Wauw!

quiraing dingen om te doen in schotland

De bezienswaardigheden van Schotland zijn eigenlijk allemaal fantastisch… Vind je ook niet?

7. Schotse stranden

Als je genoeg hebt gekregen van al dat wandelen, dan kan je natuurlijk ook even uitrusten op het strand.
Say what? Stranden in Schotland?! Ja hoor! En ze zijn heel mooi ook! Sommigen zagen er zelfs zo paradijselijk uit dat ik even dacht dat ik in de Caraïben was terechtgekomen. Nuja… Het Schotse weer maakt je wel snel duidelijk dat dat niet het geval is.
Tijdens een roadtrip door Schotland kom je zonder twijfel tientallen pareltjes tegen. Enkele bekende zijn Sound of Sleat Beach, Achnahaird Bay, West Beach, Oldshoremore Beach en Vatersay Bay.
De mooiste stranden liggen spijtig genoeg nogal ver weg van de bewoonde wereld. Je moet er dus wel iets voor over hebben om daar te geraken!

Elgol schotland strand

Geloof me… Er zijn meer dan genoeg prachtige (zand)stranden in Schotland!

stranden schotland

Maar ook de rotsige stranden zijn mooi!

8. Eilean Donan Castle

Aan kastelen is er in Schotland geen tekort. De meeste forten en burchten liggen niet zo ver van de steden, maar het Eilean Donan Castle is daar een uitzondering op. En dat maakt het net één van de mooiste bezienswaardigheden van Schotland! Het grauwe kasteel staat immers neergepoot op een klein schiereiland temidden van een meer. Waar het water nog niet zo diep is, zie je heel veel donkere stenen met algen op. Tezamen met de fjordachtige landschappen zorgen zij er voor dat dit een favoriete plek is voor veel fotografen. Je zou ze eens ongelijk moeten geven!
Als je graag een kijkje binnenin wilt nemen, dan kan dat natuurlijk ook. Voor £7,50 mag je een blik werpen op het adellijke interieur.

eilean donan castle hoogtepunten schotland

Eilean Donan Castle was ook één van de hoogtepunten van Schotland voor mij. Er zijn véél kastelen, maar zelden staan ze in zo’n mooie omgeving!

9. Loch Coruisk

De Schotse meren zijn bijna stuk voor stuk fantastisch mooi, maar Loch Coruisk mag zeker niet op dit lijstje ontbreken. Vanuit Elgol vertrekken er dagelijks verschillende bootjes naar dit afgelegen meer. Tijdens het varen krijg je trouwens bijna altijd dolfijnen of zeehonden te zien (alleen al daarvoor zou ik het doen!). De omgeving rond het meer is mooi, maar ik raad aan om een beetje hogerop te klimmen. De wondermooie uitzichten die je dan op Loch Coruisk krijgt zijn echt adembenemend.
Vooraleer je naar Elgol rijdt om deze bezienswaardigheid te bezoeken, raad ik wel aan om eerst even naar de tour operators van de bootjes te bellen. Bij slecht weer (en dat kan wel eens in Schotland…) varen de sloepen immers niet uit. (Misty Isle boat trips: 0147 186 6288, Bella Jane: 0800 731 3089)

loch coruisk schotland dingen om te doen

Nog maar zelden zag ik zo’n mooie natuur als hier!

10. Loch Lomond

Het grootste meer van Schotland is niet Loch Ness, maar Loch Lomond. Deze gigantische watermassa ligt niet zo ver van Edinburgh en Glasgow en is dus de perfecte locatie om je rondreis door Schotland te beginnen of te eindigen. Er zijn heel veel mooie plekjes rond dit meer, maar ik raad zeker aan om ook één of meer wandelingen of trektochten in deze omgeving te plannen.
Vooral als je vanop een hoger gelegen gebied uitzicht krijgt over het National Park zal je versteld staan.

Loch Lomond bezienswaardigheden Schotland

De wandeltochten zijn soms wat zwaar, maar de uitzichten die je daarvoor in de plek krijgt zijn de klim absoluut waard!

11. Loch Ness

Bij een bezoek aan Schotland kan je Loch Ness toch niet overslaan? De omgeving rond dit meer is heel mooi, maar (afhankelijk van waar je je bevindt) het kan ook heel toeristisch worden. Het Monster van Loch Ness spreekt ook vandaag nog tot de verbeelding, en sommige dorpen die rond dit grootse meer liggen hebben zich dan ook volledig aangepast aan Nessie.
Of je het monster zal zien, betwijfel ik. Maar de omgeving en de dorpjes rond Loch Ness zijn sowieso de moeite waard om te verkennen.

schotland bezienswaardigheden loch ness

Loch Ness. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Schotland!

12. Sligachan Old Bridge

Misschien is een oude brug wel een beetje een gekke bezienswaardigheid, maar als je in de buurt bent raad ik echt aan om even een fotostop in te lassen. Deze prachtige brug is op zich al mooi, maar de omgeving waarin ze staat maakt het echt helemaal af.
Bovendien is het de perfecte plek om even een hapje te eten, want vlakbij vind je een gezellig restaurant met superlekker eten! Probeer hier zeker de sticky toffee pudding als dessert. Gewoonweg hemels!

sligachan old bridge schotland bezienswaardigheden

Deze brug staat in een idyllische omgeving en is daardoor een geliefde fotostop!

13. The Kelpies

Als je naar Schotland reist, is dat natuurlijk voornamelijk om de knappe natuur te zien. Maar dat wil niet zeggen dat er ook geen mooie architectuur is! De Kelpies zijn heel modern in vergelijking met de rest van het land, maar dit knap staaltje vakmanschap is echt de moeite waard om met je eigen ogen te zien.
Twee gigantische stalen paardenkoppen staren je hier aan. Als je vroeg genoeg komt kan je ze zelfs beklimmen!

the kelpies Schotland

Het moet niet altijd de natuur zijn die indrukwekkend is in Schotland!

14. Knuffel eens een Schotse hooglander!

Eens je de Schotse steden verlaat, zal je ongetwijfeld heel wat schapen zien. Maar wist je dat er ook fantastisch mooie koeien op het malse Schotse gras grazen? De Schotse hooglander is de trots van Schotland! Deze langharige koeien (met gigantische hoorns!!!) zie je her en der in één van de mooie natuurlandschappen staan en dan kan je eigenlijk niet anders dan even stoppen. De meeste koeien zijn gewend aan mensen en dus kan je ze gerust aaien of voederen. Wat een cuties!

Schotse hooglander koe schotland

Dit zijn volgens mij de meest knuffelbare koeien die ik ooit zag!

15. Queensferry

Niet zo ver van Edinburgh vind je Queensferry. Een typische Schots stadje, die heel atypisch wordt door de reuzegrote bruggen die land met land verbinden. Ik vond vooral de rode stalen brug heel mooi, omdat het lijkt alsof ze voortdurend in beweging is. De stalen buizen en kabels kronkelen en draaien en vormen zo een hoogstaand stukje architectuur. Het is leuk om te zien hoe stad, bouwkunde en natuur zo mooi hand in hand kunnen gaan!

Queensferry schotland

Queensferry. Op een beugschoot van Edinburgh.

16. Edinburgh Castle

Als je de Schotse hoofdstad bezoekt, dan móét je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan Edinburgh Castle. Edinburgh is sowieso al magisch, maar het kasteel dat boven alles uittorent zorgt pas echt voor de kers op de taart.
Je ziet dit grootse fort eigenlijk van overal in de stad, maar het is pas als je het kasteel bezoekt dat je beseft hoe gigantisch dit bouwwerk is. Tijdens de zomer wordt hier trouwens ook de wereldberoemde Military Tattoo gehouden. Een prachtig spektakel met honderden dansers, acteurs en militairen in typisch Schotse klederdracht (kilts en doedelzakken!!!) en héél véél vuurwerk!

schotse bezienswaardigheden edinburgh castle

De bekendste van alle Schotse bezienswaardigheden: Edinburgh Castle!

17. Arthur’s Seat

Als je de wondermooie natuur van Schotland mist terwijl je in Edinburgh bent, dan raad ik aan om Arthur’s Seat te beklimmen. Dit aanzienlijke stadspark ligt net buiten het centrum en vanop de steile kliffen krijg je een onverstoord uitzicht op de Schotse hoofdstad.
In een park zou je heel veel bankjes en bomen verwachten, maar daarin is Arthur’s Seat anders. De oneven groene landschappen zijn perfect voor iedereen die van fikse wandeltochten houdt.

dingen om te doen in schotland arthurs seat edinburgh

Eén van mijn favoriete plekjes in Edinburgh: Arthur’s Seat.

18. Calton Hill

Calton Hill is iets minder avontuurlijk dan Arthur’s Seat, maar toch is het ook één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Edinburgh. In dit kleine stadspark vind je, naast het mooiste uitzicht over Edinburgh, ook nog enkele monumenten die hier een beetje out of place lijken. Een Griekse tempel en een Romeinste pagode. Vreemd? Ik vind het wel mooi!

Calton Hill Edinburgh bezienswaardigheden

Calton Hill! Van hieruit krijg je zonder twijfel het mooiste zicht over de Schotse hoofdstad!

19. Kelvingrove Art Gallery and Museum

Voor musea en cultuur moet je in Glasgow zijn. Het mooiste museum daar vond ik de Kelvingrove Art Gallery and Museum omdat er zo’n leuke mix was van dingen om te zien. De buitenkant alleen al is een plaatje!
Aan de binnenkant kant heb je een prachtig natuurhistorisch museum met tientallen opgezette dieren of skeletten daarvan. Deze standbeelden zijn tentoongesteld in een fantastisch decor en je kan hier zeker enkele uren doorbrengen.
Aan de andere kant van het museum vind je ook een kunstgalerij. Daar vind je veel klassieke kunst, maar mij konden vooral de moderne fratsen bekoren. De zwevende hoofden van Sophie Cave vond ik bijvoorbeeld geniaal!

Kelvingrove Art Gallery and Museum Glasgow

De zwevende hoofden in de Kelvingrove Art Gallery and Museum.

20. De kathedraal van Glasgow

Schotland was ooit een héél katholiek land. Een overblijfsel daarvan is de magnifieke kathedraal van Glasgow. Deze donkergekleurde mastodont wordt omringd door een heuvelrug die dienst als kerkhof. De honderden graftombes zijn stuk voor stuk de moeite om te bekijken en van zo hoog heb je bovendien ook een mooi uitzicht op de kathedraal.
De binnenkant is heel donker, maar tegelijkertijd ook heel mooi verlicht door de mooie glas in loodramen.

bezienswaardigheden glasgow kathedraal

De grootsheid van de kathedraal van Glasgow is indrukwekkend!

5x overnachten in Schotland

Om van al dat moois te genieten, moet je natuurlijk ook nog wel ergens slapen.
Ik zocht vijf leuke hotels voor je uit, verspreid over dit prachtige land.

Eden Locke (Edinburgh)

In dit chique boutique aparthotel logeer je in een studio-appartement. Het verblijf straalt erg veel rust uit. Je kan je verwachten aan coole meubels in Scandinavische stijl en muren die geschilderd zijn in zachte pasteltinten. Dankzij de grote ramen worden de kamers overspoeld met heel veel licht en geniet je van een uitstekend uitzicht op de oude stad.

Dit hotel in Edinburgh is de perfecte uitvalsbasis als je zowel de nieuwe stad als het historisch centrum wilt bezoeken. Het Edinburgh Castle is slechts een kwartiertje wandelen van de accommodatie. En na een dagje sightseeing kan je even uitblazen in het Eden Locke Café & Bar waar met veel liefde een artisanale espresso voor je wordt klaargemaakt. Eén nacht in een tweepersoonskamer kost je gemiddeld €65.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Eden Locke Edinburgh

© Eden Locke

citizenM Hotel (Glasgow)

Laat ik gewoon zeggen dat CitizenM niet het gemiddelde hotel in Glasgow is. Er heerst een kunstzinnige vibe in het gebouw en het interieur is dan ook versierd in een opvallend zwart, wit en rood hypermodern decor. De lobby lijkt op een woonkamer, compleet met computerlabo, gevulde boekenplanken en een lounge, waardoor je als freelancer je vakantie perfect kan combineren met je werk.

Het CitizenM is een fijne plek als je van plan bent verschillende onmisbare bezienswaardigheden in Schotland te bezoeken. De accommodatie ligt slechts op een korte wandeling van de Glasgow Koninklijke Concertzaal en het Koninklijk Theater, er is dus geen excuus om niet een beetje cultuur op te snuiven als je hier bent. Als je met twee personen in een kamer logeert, betaal je per nacht zo’n €78.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Citizen M Glasgow

© CitizenM

Inverlochy Castle (Scottish Highlands)

De Highlands zijn zonder twijfel de mooiste bezienswaardigheden van Schotland, je vindt hier dan ook een overvloed aan kastelen waar je kan logeren. Maar geen enkel paleis is zo elegant of gewild als het Inverlochy Castle. Het is een luxehotel met alles erop en eraan en heel wat beroemdheden komen hier graag overnachten. Kies uit zeventien unieke kamers die tot in het nok versierd zijn en geniet van een heerlijk diner van wereldklasse.

De omgeving van het verblijf is ronduit idyllisch: het is gelegen te midden van de talloze lochs, dalen en bergen van de West Highlands. In het hotel wordt bovendien nog een overvloed van activiteiten aangeboden, zoals tennis en kleiduifschieten. Dus als je houdt van de fijnere dingen in het leven is dit sprookjesachtige kasteel zeker niet te verslaan. Voor één nacht in een tweepersoonskamer betaal je al snel €364, maar het is het zeker waard.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Inverlochy Castle

© Inverlochy Castle

Marmalade Hotel (Isle of Skye)

Marmalade is een gezellige, landelijke woning dat werd omgetoverd tot een stijlvol hotel in Schotland. Dankzij de weelderige tuinen en een onvergetelijk uitzicht over de baai kom je hier zeker tot rust. De kamers zijn slim en gezellig ingericht met een chic kleurenpalet van grijstinten en een vleugje zeeblauw. Mis zeker de topkeuken van het huisrestaurant niet tijdens je verblijf.

Vanuit de accommodatie kan je prachtige wandelingen in de omgeving maken. Eén van de beste plekjes is de The Old Man of Storr, een rotsachtige heuvel, waar je fantastische tochtjes kan maken. Ontdek ook de verschillende markten, boetiekjes en cafés van de schilderachtige havenstand van Portree. De prijs voor een nacht in een tweepersoonskamer start vanaf €165.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Marmalade Hotel

© Marmalade Hotel

Bunchrew House (Inverness)

Haal je camera al maar boven want dit roze herenhuis uit de zeventiende eeuw is zeker een plaatsje op je smoelenboek waard. Maar niet alleen de buitenkant is indrukwekkend! Met een restaurant, cocktail lounge en salon, word je hier temidden van luxueus comfort helemaal ontspannen. Elke kamer is trouwens ook anders ingericht en het landhuis wordt regelmatig verhuurd voor speciale evenementen, zoals bruiloften.

Dit hotel in Schotland ligt op een rustige en vredige locatie, op slechts een drietal kilometer van Inverness. De accommodatie wordt omringd door twintig hectare aan wondermooi terrein en bosgebied en is gelegen aan de pittoreske Beauly Firth kust. Je kan hier dan ook regelmatig wilde dieren spotten, waaronder dolfijnen die toch altijd wel iets magisch over zich hebben. Je betaalt in het Bunchrew House zo’n €111 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Bunchrew House

© Bunchrew House

Reis naar Schotland?

Ben je verliefd geworden op de schoonheid van dit fantastische land? Dan wordt het tijd om een reis te boeken! Kijk eens naar deze mooie aanbiedingen:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden
 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (8 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 1. hallo Sam
  Sinds gisterenavond hebben we besloten om binnenkort een reisje te maken naar Schotland. Jouw bevindingen en enthousiasme hebben me enorm geïnspireerd, dank je wel!! Dat gaat vast een fantastische trip worden !

  • Hey Lilian!

   Dat vind ik echt héél leuk om te lezen. Bedankt!
   Schotland is een prachtig land. Als je nog vragen hebt; je weet me te vinden 😉 .
   Veel plezier alvast!

   Groetjes
   Sam

 2. Hoi Sam,

  Ik ga in mei met mijn beste vriendin een rondrit maken door het verenigd koninkrijg en met name schotland doorkruisen. Ik heb echt enorm veel aan je tips gehad en heb zo een mooie roadtrip kunnen uitstippelen.
  Het enige wat ik nog als tip wil meegeven is dat ik het totaal niet erg zou vinden als je dus ook de goedkoopste overnachtingen (Hostels e.d) erbij noteerd. Dit is voor menig reiziger zeer interessant!

  Ga zo door en ik hoop in de toekomst als ik meer geld heb om nog meer van deze rondreizen te kunnen maken, het is alleen zo gruwelijk duur allemaal haha.

  Bedankt voor al je inspiratie en enthousiasme.
  Het wordt gewaardeerd.

  Groetjes van Kayley uit Hamont (Belgie).

  • Hey Kayley!

   Dat is echt heel leuk om te lezen. Het is altijd tof als mensen echt iets hebben aan de tips die ik neerschrijf.
   Bedankt ook voor de tip. Daar ga ik in de toekomst zeker rekening mee houden. Er zijn al enkele artikels waar ik leuke en goedkope hotels/hostels bij heb toegevoegd. Ik zal dat dus zeker verderzetten 😉 !

   Het is inderdaad niet goedkoop allemaal, maar als je alles zelf plant bespaar je toch al veel. Goed bezig, dus! 😉

   Groetjes uit Gent!
   Sam

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>