17x Bezienswaardigheden in Straatsburg: Wat te doen? Tips & info! + 5 Hotels!

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Straatsburg of Strasbourg is de hoofdstad van de Elzas, een prachtig gebied op de grens van Frankrijk en Duitsland. De architectuur en cultuur van Straatsburg is sterk door die twee landen beïnvloed en heeft toch iets heel eigens. Dat maakt een citytrip naar deze stad meer dan waard.
Zelf bezocht ik deze feeërieke plek kort tijdens een riviercruise op de Rijn, maar je kunt hier gerust ook enkele dagen langer blijven. Ik vertel je alvast waar de mooiste bezienswaardigheden van Straatsburg te vinden zijn.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (4 votes)

straatsburg bezienswaardigheden strasbourg

1. Fenomenale kathedraal van Straatsburg

De enorme kathedraal valt onder de belangrijkste bezienswaardigheden van Straatsburg. Officieel heet dit godshuis de Liebfrauenmünster, en het is een pareltje. Een intens gedetailleerde gevel, hoge en smalle ramen, fantastisch steenhouwwerk en één machtige spits die boven de stad uittorent: de kathedraal van Straatsburg bezoeken is een must.

De Liebfrauenmünster stamt uit de Hoge Middeleeuwen en wordt gezien als één van de mooiste gotische gebouwen van Duitsland. In de kerk zie je veel heiligenbeelden, bewonder je de prachtige gebrandschilderde ruiten en neem je een kijkje bij het rijk versierde Grote Orgel. Je kunt ook één van de eerste astronomische klokwerken van Europa bekijken, dat nog steeds de posities van de planeten en het verloop van het jaar aangeeft.

En als je nog de puf hebt om de torenspits te beklimmen word je beloond met een geweldig uitzicht over Straatsburg en de Elzas. In de verte kan je zelfs het Zwarte Woud en de Vogezen spotten!

Straatsburg kathedraal

De beroemde kathedraal is omringd door prachtige huisjes.

binnenkant kathedraal Straatsburg

Het interieur van de kathedraal.

uitzicht kathedraal Strasbourg bezienswaardigheden

Je kunt ook genieten van prachtige uitzichten vanaf de kathedraal!

2. Monumentale vakwerkhuis Maison Kammerzell

Op het plein waar de indrukwekkende kathedraal van Strasbourg staat, vind je nog een ander monumentaal gebouw. Dit is een huis in de Elzasser vakwerkstijl dat in de Middeleeuwen gebouwd is en sinds die tijd niet veranderd is.

Het Maison Kammerzell is één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Straatsburg en lijkt thuis te horen in een attractiepark of een videogame.

Het is één van de alleroudste woonhuizen van het land, en is sinds de 15e eeuw ook in gebruik geweest als handelskantoor en als eetgelegenheid.

Jij kan bij dit monument in het centrum van Straatsburg je ogen de kost geven: er zijn hier fresco’s, glas-in-loodramen en eeuwenoud houtsnijwerk. Als het uitkomt, raad ik je ook aan om een hapje eten in de prachtige brasserie die op de begane grond van Maison Kammerzell gevestigd is.

Wil je een écht bijzondere ervaring? Overnacht dan een nachtje in één van de schattige kamertjes.

Maison Kammerzell

Rechts zie je het uiterst gedetailleerde Maison Kammerzell.

3. Petit France: leukste plek in Straatsburg?

Het charmantste wijkje van de stad heet Petit France oftewel ‘klein Frankrijk’. Het is gebouwd op een wirwar van kanalen en rivieren, en de antieke huizen van Petit France zijn opgetrokken in een kleurrijke vakwerkstijl met vloeiende, natuurlijke lijnen en opvallende kleuren. Zoals je wel verwacht is dit een erg toeristische wijk, waar je heerlijk kan tafelen en een terrasje pakken en die ook een goede keuze is om te winkelen in Straatsburg (tenminste: als je op zoek bent naar souvenirs!).

‘s Avonds blijven de grachten en steegjes druk, en dan kan je genieten van live muziek of karaoke in de clubs. Ik raad je ook zeker aan om de kanaaltjes van Petit France te gaan verkennen als je nog tijd hebt voor een rondvaart in Straatsburg!

petite france straatsburg hoogtepunten

Heerlijk, die huisjes in Petite France!

bezienswaardigheden Strasbourg Petite France

In deze buurt verdwaal je maar al te graag!

4. Ponts Couverts: middeleeuwse verdedigingslinie

De Ponts Couverts is één van de opvallendste bezienswaardigheden van Straatsburg. Het is een serie van drie bruggen, die drie hoge, steile torens met elkaar verbinden (vroeger waren het er trouwens vier, maar eentje ervan is verwoest).

De torens zijn gebouwd in de Middeleeuwen en hadden een verdedigingsfunctie. Een vijand die Straatsburg wilde innemen, kon op het land en op het water bestookt worden met pijlen en kogels vanuit de torens.

De Ponts Couverts zijn uitstekend in te passen op een stadswandeling door Straatsburg: je kunt ze bijna niet missen. Ze verbinden de belangrijkste wegen in het historische wijkje Petit France. Dit uitstekend bewaard gebleven stadsdeel moet je absoluut bezoeken, ook al blijf je maar 1 dag in Straatsburg.

Ponts Couverts Straatsburg

Ooit waren ze van levensbelang, nu zijn ze vooral heel erg mooi.

5. Barrage Vauban: beste uitzichtpunt over de stad

Voor het beste panorama over de bovengenoemde Ponts Couverts, wandel je best nog even door naar de Barrage Vauban. Deze dam was niet alleen een stuw, maar diende ook als overdekte brug en verdedigingswerk.

Gelukkig wordt Straatsburg dezer dagen niet meer lastig gevallen door allerhande veroveraars en dus is het hier nu helemaal veilig om rond te kuieren. En dat moet je zeker doen! Want vanaf deze hoogte krijg je namelijk fenomenale uitzichten over de gehele stad.

wat te doen in Straatsburg Barrage Vauban

Voor een prachtig panorama moet je hier zijn, zoals je ziet.

6. Straatsburg verkennen vanaf het water

Een boottocht maken is toch wel één van mijn favoriete tips voor Straatsburg. De vele grachten en riviertjes van Straatsburg waren vroeger een belangrijke manier om goederen te vervoeren en om de stad te verdedigen. Als je een heel andere blik wil krijgen op Straatsburg, ga dan mee met één van de tochten over de waterlopen.

Het waterige wijkje Petit France laat zich prima vanuit een bootje ontdekken, maar er zijn meer mogelijkheden om een rondvaart in Straatsburg te maken. Je ziet dan bruggen, kades, historische woonhuisjes en stadsversieringen die je anders nooit zouden zijn opgevallen.

Je komt erachter welke oude sluizen, poorten en dammen het centrum van Straatsburg rijk is, en je ziet verborgen monumenten die te voet niet bereikbaar zijn. Boottochten in Straatsburg hebben over het algemeen een audiogids die vaak ook in het Nederlands beschikbaar is.

rondvaart straatsburg dingen om te doen

De beste manier om Straatsburg te verkennen? Tijdens een rondvaart, natuurlijk!

7. Rijncruise langs Straatsburg

Nog een leuke optie is trouwens om een heuse riviercruise langs de Rijn in te plannen. Gedurende enkele dagen word je dan meegenomen langs deze gigantische rivier en ontdek je niet alleen Straatsburg, maar ook tal van andere schattige steden en dorpjes.

Ik probeerde het zelf uit en kan deze manier van reizen zeker aanbevelen! En als je voor een all-in formule kiest, wordt het nog leuker.
Lijkt het jou ook wel wat? Lees dan zeker ook mijn ervaringen met de all-in Rijn cruise van VIVA Cruises.

Cruise op de Rijn 5 dagen

Deze reusachtige schepen zijn trouwens echt pure luxe!

riviercruise duitsland Rijn

En vanop de boot krijg je het ene na het andere mooie uitzicht.

8. Stevig tafelen in een restaurant in Straatsburg

Ik vind zelf lekker eten één van de leukste onderdelen van elke reis. En ik probeer altijd om iets te bestellen uit de lokale keuken van de plek waar ik ben. De Elzasser cuisine, die je op veel plekken in Straatsburg kunt proeven, is een bijzondere ervaring. Voor een deel is die een spannend mengsel van Duitse en Franse gerechten: je kan hier in één dinersessie zuurkool met worst én foie gras eten.

Ook de unieke gerechten van de Elzas zijn interessant en smakelijk. Je kent vast de romige, hartige Flammkuchen of Tartes Flambés wel, en ook de stevige cheesecake kougelhopf komt uit deze provincie.
Of probeer het lokale stoofgerecht baeckeoffe, waar wel drie verschillende soorten vlees inzitten.

En goed nieuws als je de hele dag door Straatsburg bent gewandeld: de porties zijn overal groot!! Waarmee je al dat eten wegspoelt maakt de Straatsburgers niet uit. Biertjes van lokale microbrouwerijen zijn hier even populair als goede Rieslings en andere witte wijnen uit de omgeving.

Wist je dat er ook gastronomische wandeltochten door de stad beschikbaar zijn?

Flammkuchen

Mijn persoonlijke favoriet in deze regio: Flammkuchen!

9. Pruisisch machtsvertoon: Palais du Rhin

Het Palais du Rhin is een groot en weelderig paleis, dat als machtscentrum van de Pruisen werd gebouwd na de Franco-Pruisische oorlog van 1870-1871. Deze oorlog verliep rampzalig voor de Franse Republiek, en na afloop kwam Straatsburg met de rest van de Elzas onder Pruisisch bewind.

De Pruisen zetten er als statement snel het prachtige Palais du Rhin neer, en dat is een geluk voor ons. Want dit enorme paleis is van binnen en buiten prachtig, met rijk versierde gevels, beschilderde plafonds, marmeren trappenhuizen en een (uiteraard strak geordende) paleistuin.

Bewonder dit gebouw vanaf de buitenkant als je een stadswandeling door Straatsburg maakt, of ga naar binnen om de geweldige interieurs te ervaren en meer te weten te komen over de turbulente geschiedenis van de stad.

Het Palais du Rhin ligt aan de Place de la République, wat vroeger de ‘Kaiserplatz’ heette en waar nog vier andere indrukwekkende gebouwen uit de Duitse tijd staan. Dit plein is dan ook één van de niet te missen tips in Straatsburg!

Palais du Rhin

Een belangrijk gebouw op de voormalige Kaiserplatz: het Palais du Rhin!

10. Schitterende Bibliothèque Nationale et Universitaire

Waarschijnlijk maak je geen citytrips om boekenverzamelingen te bezoeken, maar in dit geval zou je een uitzondering moeten maken. Aan de voormalige Kaiserplatz van Straatsburg (nu dus de Place de la République) vinden we namelijk het Bibliothèque Nationale et Universitaire, één van de mooiere monumentale optrekjes van de stad.

Het gebouw is herkenbaar aan zijn neoclassicistische façade en aan zijn grote koperen koepel; ik vind dit zelf één van de mooiste bezienswaardigheden van Strasbourg. De bibliotheek is toegankelijk en bevat meer dan 3 miljoen geschriften, waaronder papyrusrollen, middeleeuwse boeken en zeldzame manuscripten uit privécollecties. Dat is -na de Bibliothèque nationale de France in Parijs- trouwens de grootste collectie van boeken en dergelijke in Frankrijk!

Zeker als je de Franse of Duitse taal machtig bent kan het interessant zijn om even naar binnen te wippen en deze gigantische literaire collectie te bewonderen.

Wat te doen in Straatsburg als je nog meer van zulke mooie monumenten wilt zien? Bezoek dan de andere monumenten aan het voormalige Kaiserplatz: het Palais du Rhin (hierboven), het barokke Préfecture en het voormalige regeringsgebouw Hôtel des impôts.

Place de la République Strasbourg

De Place de la République met op de achtergrond de prachtige bibliotheek!

11. Drie topmusea in Straatsburg

In een stad met zo’n uitgebreide geschiedenis als Straatsburg staan natuurlijk ook musea! Dit zijn mijn persoonlijke drie favorieten.

  • Je ziet overal in Straatburg huizen en kerkjes van een paar eeuwen geleden. Hoe leefden de bewoners van die gebouwen toen? Het Musée Alsacien laat je kennismaken met die dagelijkse realiteit, aan de hand van historische gebruiksvoorwerpen, meubels en kledingstukken.
  • Ben je ook liefhebber van moderne kunst? Als je even niet weet wat te doen in Straatsburg, ga dan naar het Musée d’Art Moderne et Contemporain. Dit is één van de grootste kunstmusea in Frankrijk en staat boordevol schilderijen, beeldhouwwerken, multimedia art en modern design. Precies wat je nodig hebt als je even voldoende oude gebouwen hebt gezien!
  • Palais Rohan geeft je drie musea inéén: het huisvest een museum vol archeologische vondsten, één met decoratieve kunst en één over de schone kunsten. Natuurlijk kan je ze alle drie met combikorting meepakken! Deze forse verzamelingen zijn gehuisvest in het voormalige bisschopspaleis van Straatsburg.
Musée Alsacien Straatsburg bezienswaardigheden

Een blik terug in het verleden in het Musée Alsacien!

kat spin Alain Sechas

Deze ‘katspin’ (of ‘spinkat’?) van Alain Sechas vind je in het Musée d’Art Moderne et Contemporain.

palais Rohan

Palais Rohan.

12. Fietsen langs Canal du Rhône au Rhin

Fietsers die wat te doen in Straatsburg zoeken zouden het Canal du Rhône au Rhin moeten opzoeken.

Deze fietstocht loopt langs het kanaal dat de Rijn en de Rhône met elkaar verbinden, en voert je langs oude grachten, waterlopen en aantrekkelijke oude architectuur.
Het kanaal is trouwens erg rustig: afgezien van wat tegenliggers en scheepjes ben je hier gewoon lekker alleen in de natuur. Op je route kom je schattige dorpjes, grazige weiden en beboste heuvels tegen. Het grootste deel van het fietspad is beschaduwd door bomen en struiken, zodat je ook op een warme zomerdag niet hoeft te aarzelen om op de fiets te stappen.

Het totale kanaal is 237 kilometer lang, dus verwacht niet dat je de hele route kunt afleggen.

Een fiets kun je trouwens online alvast huren voor zo’n €20 per dag en per persoon.

Canal du Rhone au Rhin

Even ontsnappen aan de drukte in de stad? Met een fiets kom je zo tot rust!

13. Place Kléber, het hart van de stad

Je kan niet Straatsburg bezoeken zonder naar het grootste plein van de stad te gaan. Place Kléber is omringd door hoge, smalle handels- en herenhuizen en één van de bekendste plekken van de stad. Naar mijn mening is het niet erg mooi, maar als je van levendigheid houdt zit je hier zeker wel goed.

Op het plein staat een standbeeld van een Franse nationale held, generaal Kléber, die ooit Maastricht heeft veroverd.

Het plein bevindt zich in het hart van het toeristische deel van Straatsburg en je kan er verschillende interessante activiteiten boeken, zoals deze begeleide telefoontour. Place Kléber is namelijk een voetgangerszone en vaste prik voor elke stadswandeling door Straatsburg. Het is ook een uitstekend beginpunt om lekker te gaan winkelen, een tocht langs de attracties van de stad te maken en goed te lunchen of te dineren.

In de straten rond Place Kléber vind je ook overal wat te doen in Strasbourg als je tot diep in de nacht wilt feesten. Ten slotte staat er in de winter een grote, gezellige kerstmarkt op het plein.

wat te doen in Straatsburg Place Kleber

Dit plein is niet heel speciaal, maar vanaf hier vertrekken heel wat tours en rondleidingen!

14. Straatsburg als springplank voor de Elzas

De Elzas, waarvan Straatsburg de hoofdstad is, is een prachtig gebied. Ongerepte natuur, leuke oude stadjes en dorpjes en moderne attracties zorgen voor de perfecte afwisseling op je vakantie. Ik raad je dan ook zeker aan om een kijkje te gaan nemen in de omgeving van Straatsburg en een bredere indruk van de Elzas te krijgen.

Je kunt verschillende kastelen in de buurt bezoeken, waarvan het op een rotspunt gelegen Haut-Koenigsbourg één van de meest imposante is. Ook een bezoek aan het oude vestingstadje Riquewihr levert je veel mooie fotomomenten op.

Een visite aan de Elzasser wijnstreek zal je prachtige herinneringen (en een lichte kater) opleveren, terwijl je in het Munstertal de bekende kaas proeft. Deze halfdaagse wijntour vanuit Straatsburg is misschien ook wel interessant!

De oude stad Colmar is tenslotte een uitstekende plek om te dineren en een romantische wandeling door de wijk Klein Venetië te maken. Een paar van deze hoogtepunten in de omgeving van Straatsburg bezoek je met deze dagtour.

wijngaarden Riquewihr Alsace bezienswaardigheden Strasbourg

De wijngaarden rond Riquewihr. Eén van de niet te missen dorpjes van de Alsace.

bezienswaardigheden omgeving Straatsburg Colmar

Colmar is één van de kleurrijkste steden in de Alsace regio.

15. Recht uit de Middeleeuwen: Église Saint Pierre-le-Jeune

Van buitenaf lijkt deze Romaanse kerk, die uit de 13e eeuw dateert, niet erg boeiend. De perfect gerestaureerde binnenkant van Église Saint Pierre-le-Jeune is dan ook de echte attractie hier. Daar vind je fantastische steenbogen, houtsnijwerken en mozaïeken, magistrale fresco’s en glas-in-loodramen en een rijk versierd preekgestoelte.

In de Elzas regio waren de Protestante en de Rooms-katholieke geloven vroeger ongeveer even sterk vertegenwoordigd. Dus wat deed men toen een erg populaire kerk door beide partijen geclaimd werd? In tweeën delen, natuurlijk!!

Twee eeuwen lang is de Église Saint Pierre-le-Jeune zowel door Katholieken als door Protestanten bevolkt, die elk hun eigen deel van het gebouw gebruiken voor hun eredienst. Behalve deze erg mooie kerk in het centrum van Straatsburg vind je ook een klooster en een oeroude crypte op het terrein.

Église Saint Pierre-le-Jeune strasbourg bezienswaardigheden

Een kerk met een toch wel heel bijzonder verleden!

16. Ontspannen in het groen: Parc de l’Orangerie

Heb je het maximale uit je citytrip naar Straatsburg gehaald? Wil je op de laatste dag gewoon uitpuffen op een mooiste plek? Het Parc de l’Orangerie is een beeldig stadspark vol gazonnetjes, waterpartijen en kleine monumentjes. In de Franse tijd stonden hier honderden sinaasappelbomen, en nog steeds staat het park vol met prachtige bomen en bloemstruiken.

Ook is er wat te doen in Straatsburg’s mooiste park: wandel naar een dierentuin, het paviljoen van Joséphine (de echtgenote van Napoleon) of een stadsboerderij. Dicht bij het park staat ook het Europees Parlement in Straatsburg – een omweg waard als moderne politiek jou interesseert. Dat parlement symboliseert de samenwerking tussen de Europese lidstaten. En het kan eigenlijk geen betere locatie hebben dan Straatsburg, een prachtige stad met een wonderlijk mengsel van gebouwen, cultuur en attracties.

wat te doen in Straatsburg Parc de l'Orangerie

De groene long van Straatsburg: het Parc de l’Orangerie!

17. Magische kerstmarkt van Strasbourg

Je hoorde vast wel al eerder dat Straatsburg ook de thuis is van een onvergetelijke kerstmarkt. Uiteraard is dit dan ook één van de hoogtepunten die je niet mag overslaan tijdens een bezoek in de wintermaanden.

Al sinds 1570 worden verschillende pleinen (13 locaties in totaal!) omgetoverd tot een winter wonderland met honderden prachtig versierde chalets. Daar worden niet alleen leuke souvenirs verkocht, maar ook heerlijke lokale drankjes en hapjes geserveerd. De mooiste kerstmarkten vind je trouwens rond de kathedraal en op de Place Kléber (waar je ook een meer dan 30 meter hoge kerstboom vindt).

Ook leuk om te weten: elk jaar opnieuw wordt er een ander land uitgenodigd die zijn eigen kerstmarkt mag opzetten. Ik ben alvast benieuwd wanneer België of Nederland aan de beurt is!

Ben je geïnteresseerd in een beetje meer geschiedenis van deze kerstmarkt? Of wil je gewoon graag weten waar je de lekkerste hapjes en drankjes kan vinden? Ga dan mee met één van deze originele kerstmarkt tours!

hoogtepunten Straatsburg Kerstmarkt

Rond de kathedraal vind je de gezelligste kerstsfeer!

kerstmarkt Straatsburg Place Kleber

De kerstboom komt traditioneel op het Place Kléber te staan.

5x Hotels in Straatsburg

Ik gaf je nu al een hele hoop leuke dingen om te doen in Straatsburg. Maar om al dat moois te bezichtigen of mee te maken, moet je natuurlijk ook nog even in deze stad verblijven! De stad ligt namelijk niet echt bij de deur… Hier zijn alvast enkele originele plekjes om te overnachten in Straatsburg:

1. Château de Pourtalès

Eén van de mooiste hotels in Straatsburg is Château de Pourtalès. Want zeg nu zelf, wie wil er niet in dit prachtige kasteel slapen? Tal van bekende filosofen, dichters en muzikanten hebben het reeds bezocht. Dat maakt dit plekje natuurlijk extra bijzonder!

Er zijn kamers voor iedereen. Sommige zijn namelijk authentiek ingericht, terwijl andere modern zijn. Ontspannen kun je er ook voldoende. Er is een Finse sauna, een stoombad en je kan er schoonheidsbehandelingen krijgen. In de tuinen van het kasteel kun je dan weer heerlijk wandelen. Daarnaast zijn er in de directe omgeving enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Straatsburg te vinden.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Chateau de Pourtale Straatsburg Château de Pourtalès

2. Hotel & Spa Regent Petit France

Hotel & Spa Regent Petite France is één van de meest sfeervolle hotels in Straatsburg. Het is gevestigd in een gerenoveerde zeventiende-eeuwse molen en biedt gezellige kamers met uitzicht op La Petite France.

Gelegen in het hartje van het centrum zul je niets missen van wat er te doen is in Straatsburg. Op minder dan een kilometer vind je la Musée historique de Strasbourg, Jardin partagé du Square St Jean en tal van andere toeristische attracties.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

REGENT PETITE FRANCE Hotel Spa REGENT PETITE FRANCE

3. Camping de Strasbourg

Als je het fijn vindt om in het midden van de natuur te verblijven, is Camping de Strasbourg het ideale overnachtingsplekje voor jou. Er zijn prachtige safaritenten beschikbaar waar je heerlijk in kan slapen.

Dit is een goede plaats als je met je familie wilt overnachten in Straatsburg. Er is namelijk een speeltuin voor de kinderen. Daarnaast zijn er spelletjes en is er een zwembad.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Camping Strasbourg Camping de Strasbourg

4. Captain’s cabin

Verblijf in Captain’s cabin als je graag bijzonder wilt overnachten in Straatsburg. Deze boot maakt je vakantie nog onvergetelijker.

De accommodatie heeft een slaapkamer en een keuken met een koelkast, een oven en een koffiezetapparaat. De belangrijkste bezienswaardigheden van Straatsburg bevinden zich op minder dan twee kilometer afstand.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Captains cabin strasbourg Captains cabin

5. La terrasse Desaix

Een andere gezellige accommodatie is la terrasse Desaix. Dit is een appartement dat gelegen is in het midden van het centrum. Je hoeft dus nooit ver te wandelen om leuke dingen te kunnen doen!

Het appartement biedt een fraai uitzicht over de stad. Het heeft een slaapkamer, een woongedeelte met een flatscreen-tv, een uitgeruste keuken met een vaatwasser en een oven, alsook een badkamer met een inloopdouche. En niet te vergeten: een prachtig ingericht balkon waarop je kan relaxen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

la terrasse Desaix straatsburg la terrasse Desaix

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (4 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>