20x Bezienswaardigheden in Tromsø en omgeving: info, foto’s & tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 15 november, 2023

In het noorden van Noorwegen vind je het magnifieke Tromsø, een stad die je met geen enkele andere kan vergelijken. Het wordt niet voor niets de arctische hoofdstad genoemd!
Zowel in de winter als in de zomer heeft deze magnifieke plek heel wat te bieden. Ontdek hieronder de twintig leukste bezienswaardigheden van Tromsø en omgeving.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (10 votes)

Dingen om te doen in Tromsø

Hieronder vertel ik je alles over mijn favoriete bezienswaardigheden in Tromsø, maar natuurlijk is er nog veel meer om te doen. Als je meer inspiratie wil krijgen of alvast enkele tours en tickets wil aanschaffen voor een paar toffe excursies, dan raad ik GetYourGuide aan. Op deze website kan je de meeste activiteiten in Tromsø bovendien ook helemaal gratis annuleren en dat tot 24 uur op voorhand.

bezienswaardigheden Tromso

1. Huskytocht

Als je net als ik van schattige viervoeters houdt, dan is een huskytocht iets dat je gewoon moet doen! Het is één van de spannendste activiteiten in het noorden en je kan het perfect combineren met het Noorderlicht. Terwijl je door de prachtige wildernis glijdt, omgeven door de bergen en de fjorden, hoor je alleen zacht gehijg en geblaf en hondenpoten die zachtjes door de sneeuw rennen… Zalig! Zeker wanneer het magische Noorderlicht ook nog eens over je hoofd danst.

Er zijn heel wat verschillende bedrijven die ritjes met de huskies aanbieden. Dat komt natuurlijk omdat het één van de populairste bezienswaardigheden in Tromsø in de winter is. Gelukkig maar! Want zo kan jij kiezen uit heel wat verschillende excursies én de concurrentie drukt de prijs ook nog eens een beetje.
Zo zijn er mogelijkheden van enkele uren tot zelfs een vijfdaagse trip voor de echte avonturiers. Voor een halve dag sleeën betaal je zo’n €197, inclusief lunch.
Als je die tour van vijf dagen wel ziet zitten, dan zal je wel diep in de buidel moeten tasten. Vijf dagen in de sneeuwwitte woestenij, omringd door tientallen huskies, kost je immers meer dan €2000 per persoon. Gelukkig zit daar wel alles bij inbegrepen!

Na de tocht kan je ook nog knuffelen met de (soms nog niet zo) harige en vriendelijke husky’s. En als je echt geen genoeg kan krijgen van de honden, kan je nog een bezoekje brengen aan een Husky Home. Zo’n bezoekje kost €75 en je komt er alles te weten over dit schattige ras.

bezienswaardigheden tromso huskytocht

Avontuurlijk én schattig tegelijk.

Noorwegen huskies

En als er dan net kleintjes zijn, dan wil je ze toch ook even knuffelen?!

2. Ga op Noorderlicht safari

Tromsø staat bekend als één van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht te spotten. Het wonderbaarlijke natuurverschijnsel is soms zo sterk dat je het in het centrum van de stad of vanuit je hotel kan zien. De ervaring wordt nog intenser als je de stad uitgaat en naar de gebieden trekt waar er nauwelijks huizen en straatverlichting zijn.

De Aurora Borealis aanschouwen behoort dan ook tot de mooiste dingen om te doen in Tromsø. Iedereen zou het minstens één keer in zijn leven moeten meemaken. Aangezien de zon hier van 21 november tot 21 januari nooit boven de horizon komt, zijn dit de beste maanden om het schouwspel te bewonderen.

Persoonlijk zou ik aanraden om een noorderlicht safari te boeken bij een bedrijf. Eigenlijk is dit de enige manier om het noorderlicht met bijna  honderd procent zekerheid te zien. Aangezien deze bedrijven in contact staan met andere tours, maar ook met weermannen en -vrouwen, weten zij immers precies waar ze het licht kunnen zien.
Als je een tour boekt via GetYourGuide, krijg je bovendien ook nog eens de mogelijkheid om 24 uur op voorhand gratis te annuleren. Dit is een meerwaarde, omdat je zo zelf het weerbericht een beetje in het oog kan houden. Wordt het erg bewolkt? Dan is de kans op noorderlicht erg klein en dan kan je je tour alsnog annuleren.

Je kan zo’n safari van ongeveer zeven uur al boeken voor €100. Dat lijkt lang, maar geloof me… Eens je het poollicht ziet dansen, wil je nooit meer weg! Lijkt het je toch te koud om zo lang buiten te gaan? Dan zijn er ook kortere speurtochten en die kosten ook minder (€60 voor drie uur).

Zoals je ziet is Tromsø allesbehalve een goedkope bestemming, maar toch prijkt het nog altijd in het lijstje met mijn favoriete bestemmingen!

noorderlicht Tromsø bezienswaardigheden

Tromsø is de perfecte plek om het noorderlicht te kunnen zien!

3. Walvissen kijken

Eén van de redenen waarom ik Noorwegen zo fascinerend vind, is omdat je hier de grootste zoogdieren ter wereld kan spotten. Tussen oktober en februari trekken walvissen, dolfijnen en orka’s naar de fjorden rond Tromsø om zich te voeden met haring. Als je deze fabelachtige dieren in levende lijve wilt zien, dan is Tromsø echt de ideale plek om dit te doen. Ondertussen deed ging ik deze reuzen al op verschillende plekken bewonderen, maar nog nooit vond ik het zo prachtig als in Tromsø.

Het is zonder twijfel de meest populaire activiteit in Tromsø en er zijn dan ook tientallen excursies waar je uit kan kiezen.
Als je van een adrenalinekick houdt, raad ik ongetwijfeld de Midnight Sun Safari op een RIB-boot aan. Mag het iets minder avontuurlijker? Dan is een tour op een elektrische catamaran een echte aanrader. Je krijgt unieke onderwaterbeelden te zien terwijl je vol spanning wacht op de verschijning van een groepje walvissen. Bovendien is het veel ecologischer én omdat je bootje geen geluid maakt, komen de walvissen vaak erg dichtbij.

Gemiddeld kost een walvis safari €120 à €150. Noorwegen is een duur land, maar geloof me… Dat ben je zo vergeten als je de prachtige natuur hier ontdekt!

Lees zeker ook de blog post over walvissen kijken in Noorwegen, want er zijn nog wel meer plekken waar je ze kan bewonderen.

orka Tromsø walvissen noorwegen

Het is echt een fantastisch gevoel als deze reuzen zo dicht bij je bootje zwemmen.

walvissen kijken Tromso

Maar vergeet geen aangepaste kledij! Het kan erg koud worden op zo’n boot.

4. Bezoek het Tromsø Polar Museum

Hou je van informatieve musea met enkele fantastische tentoonstellingen? Dan is het Polar Museum één van de meest interessante plaatsen in Tromsø. Je ontdekt er de unieke positie die het had als hoofdstad van de zeehondenjacht en als ‘poort naar de Noordpool’.

De tentoonstelling schetst een goed beeld over het harde leven van de vallenzetters op Spitsbergen (een eiland in het noorden van Noorwegen, zo’n 1000 kilometer verder) in de winter. Laat je onderdompelen in het leven van beroemde pelsjagers, zoals Wanny Wolstad en Henry Rudi en ga mee op een verbazingwekkende poolexpeditie met Roald Amundsen en Fridtjof Nansen.

Tromsø Polar Museum

Het Tromsø Polar Museum is heel indrukwekkend!

5. Kajakken tussen de fjorden in Tromsø

Dacht je dat er tussen mei en augustus geen spannende avonturen te beleven vallen in Noord-Noorwegen? Think again! Er zijn immers ook heel wat leuke bezienswaardigheden in Tromsø in de zomer. Zo kan je hier van de (bijna) nooit ondergaande Scandinavisch zon en het adembenemende landschap genieten, maar als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd dan is kajakken misschien wel de beste manier om de natuur en haar gletsjers te bewonderen.

Op deze ongelooflijke kajak tour leer je hoe je een kajak vlotjes door de Noorse wateren kan navigeren. Je vaart door de prachtige fjorden en rond de eilanden die Tromsø omringen en je zal je nog nooit zo dicht bij de natuur en het leven op zee hebben gevoeld. Met een beetje geluk zie je zelfs enkele walvissen, zeehonden of dolfijnen!
Deze excursie kan je enkel boeken tijdens de zomermaanden en staat zonder twijfel garant voor een onvergetelijke ervaring.

kajakken Noorwegen

Vanop het water wordt de omgeving rond Tromsø nog indrukwekkender.

6. Laat je verwonderen in het Polaria Aquarium

Als je met kinderen op reis bent en een aantal leerzame bezienswaardigheden in Tromsø wilt bezoeken, dan is Polaria zeker een plek die je niet wilt missen. Het is een soort museum, maar het is ook zoveel meer dan dat. De expo is een combinatie van een interactieve tentoonstelling en een aquarium waar je alles leert over de Arctische natuur en de dieren die hier leven.

Je kan er twee geweldige films over het Noordpoolgebied bekijken en je maakt kennis met echte levende pooldieren, zoals wolfsvissen en koningskrabben. Maar het echte hoogtepunt is ongetwijfeld het moment wanneer ze de zeehonden voeden en de beestjes hun beste trucjes bovenhalen.

polaria aquarium tromso bezienswaardigheden

Je vindt hier een bonte collectie aan dieren, maar je leert ook heel wat bij over de arctische regio!

7. Maak een wandeling over de stadsbrug

Wanneer je in Tromsø bent, zal je waarschijnlijk wel enkele lange wandelingen willen maken. En daar kan ik je helemaal geen ongelijk in geven, want de stad is namelijk adembenemend – zeker wanneer het bedekt is met een vers laagje sneeuw. Loop tijdens één van je mini-poolexpedities ook eens over de Tromsøbrua. Je krijgt hier zonder twijfel hét meest magnifieke uitzicht over de Tromsdalstinden met de magistrale Arctische kathedraal op de achtergrond.

De Tromsø brug maakt sinds het einde van de jaren ’50 deel uit van de bijzondere skyline van de stad. Het was jarenlang de langste brug in Noord-Europa dankzij haar lengte van meer dan één kilometer.

wandeling brug Tromso

Tijdens je wandeling op de brug krijg je alvast enkele prachtige uitzichten over de stad.

8. De Arctische kathedraal

De vele poolexpedities zorgen spijtig genoeg voor heel wat slachtoffers en de beste plek om al die mensen te eren, is natuurlijk in een kerk. Als je een gewone kerk verwacht zoals in alle Europese steden, dan zal de Arctische kathedraal je zeker verrassen. Deze mastodont heeft de vorm van een ijsberg en vooraan hangt er een magnifieke glazen mozaïekraam dat fonkelt met ongelooflijke kleuren als de zon erdoorheen schijnt. Het lijkt zelfs een beetje op het noorderlicht!
Je kan de witte kerk zien van bijna overal in de stad, maar stap zeker eens binnen als je het oogverblindende lichtspel wilt bewonderen.

Ga je deze bezienswaardigheid in Tromsø in de winter bezoeken? Dan moet je misschien eens overwegen om er een optreden bij te wonen. Het kerstconcert is immers heel bijzonder.

arctische kathedraal Tromso

Deze moderne kathedraal gaat perfect op in haar omgeving!

9. Domkerk van Tromsø

Aangezien we ons nu toch in religieuze sferen bevinden, is er nog een gebedshuis dat je zeker moet zien.

De Domkerk is waarschijnlijk één van de meest charmante bezienswaardigheden van Tromsø. Het is een bijzondere plek omdat het de enige kerk is in Noorwegen dat volledig uit hout werd gebouwd. Maar niet alleen de buitenkant is de moeite waard, ook het interieur is een tikkeltje speciaal. Stap dus zeker eens binnen en bewonder de schitterende kunstwerken die de dom versieren.

Wist je trouwens dat dit de meest noordelijk gelegen kerk ter wereld is? Daarnaast is het één van de grootste gebedsplaatsen in Noorwegen en werd ze in 1860 gebouwd, pal in het hartje van de stad. Rond de kerk werd heel wat groen geplant waardoor het – zeker in de winter – wat weg heeft van een idyllisch kerstkaartje.

domkerk tromso dingen om te doen

Brandgevaar is er hier gelukkig niet zo vaak. Een houten kerkje is dan ook geen slecht idee, zo noordelijk.

10. De haven van Tromsø

Van alle dingen om te doen in Tromsø, is de haven er eentje die zowel in de zomer als in de winter de moeite waard is. Je hebt er een ongelooflijk uitzicht op de omliggende bergen en de eindeloze zee. Kleurrijke huisjes omringen de plek en op het water liggen altijd wel enkele prachtige boten te dobberen.

Gelukkig heb je meer dan genoeg tijd om van dit idyllische plekje te genieten, want de lekkerste restaurants vind je ook langs de kade. Wie weet zie je zelfs een walvis of enkele zeehonden uit het water springen terwijl je hier zit!

haven tromso

Gezellig, he!

11. Prestvannet meer

Helemaal aan de bovenkant van de stad vind je een wondermooi meer dat echt een bezoekje waard is. Het is één van die interessante plaatsen in Tromsø waarbij je je adem automatisch even inhoudt door het oogverblindende uitzicht. Je kan helemaal om het Prestvannet meer lopen terwijl je onderweg joggers, wandelaars en zelfs langlaufers tegenkomt.

Als je Tromsø bezoekt tijdens de winter, dan moet je zeker eens naar deze plek komen op een heldere poolnacht. Dan kan je de schemerkleuren erg goed zien en heb je een mooie en rustige plek om het Noorderlicht te fotograferen.

prestvannet meer wandeling

Idyllisch!

Prestvannet meer Tromso

Vergeet af en toe niet om even uit te rusten. Als je kan tenminste…

12. Tromsøbadet

In het lijstje van dingen om te doen in Tromsø behoort zeker ook een dagje relaxen in Tromsøbadet. Het is trouwens veel meer dan een wellnesscentrum. Je kan er ook zwemmen en veel plezier beleven in het waterpretpark. Het is dus ook een leuke activiteit waar je je kinderen mee naar toe kan nemen en zo te ontsnappen aan het koude Noorse weer.

Eén van de dingen die je hier zeker gedaan moet hebben, is een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad met een prachtig uitzicht op de stad. Je kan online een dagpas voor dit fantastische park regelen voor zo’n €49.

Tromsøbadet

Plezier voor jong en oud!

13. Een overnachting in Camp Tamok

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om te overnachten in een tent wanneer de temperatuur ver onder het vriespunt daalt? Dan is Camp Tamok misschien wel iets voor jou. Deze bezienswaardigheden in de omgeving van Tromsø ligt op zo’n 75 minuutjes rijden van het centrum. Het bevindt zicht in een prachtig dal omgeven door de betoverende bergen en werd uitsluitend gebouwd als wilderniskamp voor de meest avontuurlijke toeristen.

Mocht je denken dat je hier enkel in een tent kan slapen: geen paniek! Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar. Van een verblijf in een Sami-herderstent tot verschillende hutjes. Camp Tamok is trouwens ook het begin- en eindpunt voor verschillende excursies, zoals huskytochten en rendiersleeën. Daarna word je verwend met een jacuzzi en sauna in de open lucht.

 

14. Kennismaken met de Sami

Als de kerstman nog meer rendieren nodig heeft, schakelt hij het liefst de hulp in van zijn Sami-vrienden. Ze leven al honderden jaren in het noorden van Noorwegen en hebben een rijk cultureel erfgoed. Velen denken dat deze tradities alleen bestaan uit kleurrijke klederdracht, traditionele handgemaakte producten en het vangen van rendieren, maar het is duidelijk véél meer dan dat. De moderne Sami kan zowel een bekroonde filmmaker als een rendierhoeder op een sneeuwscooter zijn, maar beiden voelen wel nog altijd dezelfde diepe relatie met de natuur.

Een fijne manier om kennis te maken met de Sami, is een bezoek brengen aan een rendierboerderij waar je meer leert over hun manier van leven en mag mee genieten van een heerlijke maaltijd. Voor deze onvergetelijke activiteit betaal je zo’n €110.

Bij je ontmoeting is het belangrijk om een open geest te hebben, vooral omdat de Sami in zulke zware omstandigheden leven. Zo rijden ze niet met auto’s, hebben ze thuis geen verwarming en zijn ze afhankelijk van de rendieren om hen te voorzien van alles wat ze nodig hebben. Het totaal tegenovergestelde dus van jij waarschijnlijk gewoon bent, maar dat laat hen vooral niet tegenhouden om je met open armen te ontvangen.

Sami Lapland

Misschien ontmoet je tijdens je bezoek ook wel een Sami sjamaan!

15. Rendieren voeren en sleeën

Volgens Tripadvisor is dit één van de beste dingen om te doen in Tromsø. En daar ben ik het helemaal mee eens, want wie wil er nu geen rendieren voederen en er een tochtje mee maken door de Noorse natuur? Ze zien er niet alleen schattig uit, maar zijn ook nog eens vredig en vriendelijk. Dat komt vooral om de Sami hen getemd hebben en ze hoeden zoals boeren dat doen met koeien en schapen.

Op deze excursie ga je ’s avonds niet alleen op rendiersledetocht, maar kan je ook kijken naar het spectaculaire Noorderlicht terwijl je geniet van een traditioneel Sami-diner. Een fantastische combinatie als je het mij vraagt!

rendier sleeen tromso

Een ontmoeting met de rendieren of een ritje op de slee behoort absoluut tot één van de leukste activiteiten in Tromsø.

16. De fjorden bezoeken

Van alle bezienswaardigheden in Tromsø mag je zeker de kans om de fjorden te verkennen niet missen. Je hebt ze vast al vanop een afstand gezien wanneer je op walvis safari bent vertrokken, maar niks verslaat het gevoel om ze van dichtbij te zien. Je kan een auto huren in Noorwegen en zelf op avontuur trekken om de verbazingwekkende schoonheid van dit gebied te ontdekken, of je kan deelnemen aan één van de vele tours waarbij een gids je door de charmante dorpjes en alle andere noordelijke wonderen leidt.

Deze dagtour van €123 neemt je mee op een vijf uur durende tour vanuit Tromsø. Een minibus rijdt je langs de mooiste plekjes langs de fjorden. Tijdens de stops heb je tijd om oogverblindende foto’s te maken en natuurlijk kan je onderweg ook opwarmen met een kopje koffie of thee aan het kampvuur, terwijl je een praatje slaat met de locals.

dingen om te doen Tromso fjorden

De fjorden zijn gigantisch! Kijk maar eens naar de verhouding tussen de boot die tussen de fjorden vaart…

17. Bezoek aan de Ice Domes

De Ice Domes zijn ongetwijfeld één van de meeste unieke en magnifieke bezienswaardigheden in de omgeving van Tromsø. Ze zijn volledig gebouwd van ijs en sneeuw. Zelfs de bar en het restaurant. Super cool (en koel 😉 ), dus! Een bezoekje aan de Ice Domes verandert je kijk op sneeuw en ijs volledig. Ongelooflijk hoe ze in dit gebied zo’n grote gebouwen en sculpturen kunnen bouwen met niets meer dan ijskristallen.

Als je al verwonderd bent door de buitenkant, wacht dan tot je de binnenkant hebt gezien! iedere ruimte of kamer is prachtig versierd en verlicht door gekleurde lampjes en ijssculpturen. Na de rondleiding word je getrakteerd op een gratis drankje. Vanuit Tromsø is het mogelijk om een tour te regelen die door Ice Domes zelf wordt aangeboden (inclusief transport). Die duurt ongeveer vijf uur en kost €90 per persoon. Natuurlijk kan je ook zelf een auto huren in Noorwegen en naar deze activiteit trekken, maar vergeet niet dat je dan wel door sneeuw moet rijden! Een ticket zonder vervoer kost €50 per persoon (499 NOK).

Wil je graag wat langer blijven? Dan kan je zelfs overnachten in deze Arctische accommodatie. Eén nacht in het Ice Domes Hotel wordt ongetwijfeld een winteravontuur dat je nooit meer zal vergeten. En je portefeuille ook niet! Per nacht betaal je hier immers €1250. In deze totaalprijs zit gelukkig niet alleen de overnachting, maar ook transfers, gegidste tour van de Ice Domes, een sneeuwschoenwandeling, avondeten, ontbijt en een sledetocht met huskies. Gelukkig maar dat er twee personen in één kamer mogen verblijven!

bezienswaardigheden Tromsø Ice Domes

De aandacht voor details is fantastisch!

18. Maak een sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandelen is de laatste jaren heel populair geworden in Tromsø. Je wandelt met een speciaal aanhangsel aan je schoenen door de sneeuw en vanuit de bergen krijg je een spectaculair uitzicht over de natuur. Het is trouwens niet zo vermoeiend als het lijkt. Als je liever geen tour boekt, dan kan je alles ook zelf regelen. Vraag in je hotel waar je het geschikte materiaal kan huren en neem vervolgens de bus richting Rødtind, Fløya of Ersfjord.

De beste optie is volgens mij wel om mee te doen aan een sneeuwschoenwandeling onder begeleiding van een gids. Het duurt zo’n vijf uur en kost je (helaas alweer duur!) ongeveer €130 om door de maagdelijke sneeuw tussen de fjorden te wandelen. Dit is een geweldige manier om de poolcirkel rond Tromsø op een andere manier te verkennen.

sneeuwschoen wandelen noorwegen

Door het grote oppervlak van een sneeuwschoen stap je nu moeiteloos door de sneeuw.

19. Fjellheisen kabelbaan

De Fjellheisen kabelbaan is één van de meest iconische bezienswaardigheden in Tromsø en is geliefd bij zowel de lokale bevolking als bij vele reizigers. Vanaf de top heb je een subliem uitzicht over de stad en de sprookjesachtige omgeving van bergen en fjorden. Met wat geluk kan je ook Kvaloya zien, één van de grootste eilanden van Noorwegen. Als je echt héél veel geluk hebt, danst de spectaculaire Aurora Borealis misschien ook boven jou! Ga dan gerust even binnen in het cafeetje op de top en verwen jezelf met een lekkere warme chocolademelk.

Het is magisch om het Noorderlicht te zien dansen boven de stad in de winder of om de middernachtzon te zien schitteren in de zee in de zomer. Het is dus een activiteit die je het hele jaar kan doen, maar zorg er desalniettemin voor dat je je altijd warm aankleedt. Zelfs in de zomermaanden kan het boven erg fris zijn! Als je een tour boekt dan kan je na een ritje op de kabelbaan genieten van lekkere chocolademelk en verrukkelijke Noorse wafels.

Fjellheisen kabelbaan

De kabelbaan neemt je vlotjes mee naar de top.

uitzicht Fjellheisen tromso dingen om te doen

Het uitzicht is niet slecht, he?

20. Boottocht onder de middernachtzon

De lange zomeravonden waarbij de zon nooit ondergaat is naar mijn mening één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Tromsø in de zomer. Het is pure magie om te zien hoe de lucht wel in brand lijkt te staan. De mix van gele, oranje, roze en rode kleuren kan je nergens anders zo mooi zien als hier. Omdat het tijdens de zomer nooit donker wordt in Noorwegen, zou je op deze manier de hele nacht wel willen wakker blijven. Soms vraag ik me af of de locals hier misschien zombies worden tijdens de zomer? Zo veel moois wil je toch geen enkel moment missen?!

De mooiste manier om dit natuurwonder te aanschouwen is met een boottocht onder de middernachtzon. Onderweg zie je de wondermooie fjorden, de witte stranden, de ruwe bergen, de fonkelende eilanden en met een beetje geluk kan je zelfs de Arctische wilde dieren spotten.

middernachtzon Noorwegen

De middernachtzon is een magisch fenomeen!

Tours en uitstapjes in Tromsø

Deze twintig bezienswaardigheden in Tromsø zullen je hart helemaal veroveren. Maar er valt nog veel meer te beleven! Voor meer inspiratie of enkele leuke tours te boeken, kan je ook eens kijken op GetYourGuide. Bovendien kan je bij hen ook steeds gratis annuleren tot 24 uur op voorhand. Op een plek waar het weer zo snel veranderd, is dat zeker geen slechte belofte!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (10 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>