21+ Bezienswaardigheden in Valencia: Wat te doen + Tips & Hoogtepunten

Er zijn zo van die steden die werkelijk alles hebben om een bezoek te rechtvaardigen, en Valencia is er zo eentje van. In deze stad aan de Middellandse Zee vind je niet alleen zon, zee en strand maar ook ontzettend lekker eten, prachtige gebouwen en een ontzettend boeiende cultuur. Ook handig: het stadscentrum kan je makkelijk te voet verkennen, aangezien alles daar dicht bij elkaar ligt.
In deze reisgids vertel ik je meer over alle bezienswaardigheden in Valencia die de moeite zijn en verklap ik de beste plekjes om te ontdekken. Vamos!

5/5 - (2 stemmen)

1. La Lonja de Seda

Laat ons dit lijstje met de mooiste bezienswaardigheden van Valencia beginnen in het hartje van de stad, waar je de La Lonja de Seda (in het Nederlands: ‘De Zijdebeurs’) van binnen en van buiten kan bewonderen.

Dit magnifieke gotische gebouw dateert uit de zogenaamde ‘gouden eeuw’ van Valencia, toen de stad een belangrijke rol speelde in de handel op de Middellandse Zee en dan vooral in de zijdehandel. Dit is de plek waar kooplieden van heinde en verre naartoe kwamen om hun ‘business deals’ af te sluiten.

De buitenkant is al erg knap en doet wat middeleeuws aan met de vele kantelen, maar het is vooral binnen waar de bijzondere zuilen en imposante gewelven de show stelen. Kortom: geen wonder dus dat het gebouw op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

De Zijdebeurs is overigens een van de gratis bezienswaardigheden in Valencia, al kan je wel voor amper twee euro extra een audiogids huren die je meer vertelt over de architectuur en de geschiedenis van het gebouw.

bezienswaardigheden Valencia La Lonja de Seda

Het gebouw heeft iets heel mysterieus.

La Lonja de Seda wat te doen in Valencia

Kijk toch eens naar al die details!

2. Mercado Central

Letterlijk aan de overkant van de straat van de Lonja de Seda kan je in de Mercado Central terecht voor al het lekkers dat Spanje en de regio rond Valencia te bieden heeft. Deze grote overdekte markthal in (Valenciaanse) art-nouveaustijl opende officieel zijn deuren in 1928 en is tevens een van de grootste overdekte food markets in Europa.

Vooral de gigantische lichtkoepel in het midden van deze hotspot van Valencia is echt wel een blikvanger, maar kijk vooral ook naar beneden en rondom jou. Je vindt hier namelijk werkelijk honderden producenten (en eetgelegenheden) die je zullen verleiden met hun verse producten. Of het nu gaat over groeten en fruit, vlees(waren), vis of specerijen: hier vind je werkelijk alles en ook aan democratische prijzen.

De Mercado Central is een van de toeristische trekpleisters in Valencia en dat is ook helemaal terecht!

Let op: de markthal is gesloten op zondag en is enkel open van ’s ochtends vroeg tot in de vroege namiddag. Na de siësta kan je hier dus niet meer terecht.

Valencia Mercado Central

Prachtig vanbuiten…

activiteiten Valencia Mercado Central

En vol lekkers vanbinnen!

3. Torres de Serranos

Nog een leuke bezienswaardigheid in Valencia zijn de twee torens van de oude stadspoort, de Torres de Serranos.

Deze bouwwerken (in dezelfde stijl als de Lonja de la Seda) werden op het einde van de veertiende eeuw gebouwd en maakten deel uit van de verdedigingsmuur die de oude stad beschermde. Oorspronkelijk bestond de stadsomwalling uit maar liefst twaalf poorten, al vormden deze torens wel de hoofdingang tot de stad.

Naarmate de eeuwen vorderden deden de torens zelfs een hele periode dienst als gevangenis en geleidelijk aan raakten ze in verval, tot ze einde negentiende eeuw een eerste keer gerestaureerd werden.

Tegenwoordig loont het vooral de moeite om de torens te beklimmen. Voor de luttele prijs van twee euro en een korte inspanning krijg je boven op de torres een heel mooi uitzicht over de daken en de bezienswaardigheden van Valencia en de oude stad.

Torres de Serranos mooiste plekken Valencia

Mooi, he?

4. La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Het futuristisch gebouwencomplex aan de rand van de stad, La Ciudad de las Artes y las Ciencias (letterlijk vertaald: ‘De stad van de kunsten en de wetenschap’), laat werkelijk niemand onberoerd. De kans is erg groot dat je wel al eens op een of andere website een foto zag die hier genomen werd en dat is helemaal niet verwonderlijk want dit is een van de absolute hoogtepunten in Valencia.

Het ene gebouw na het andere geeft je het gevoel dat je een aantal decennia hebt overgeslagen en plots in 2050 bent terechtgekomen.
Weetje: de architect die hiervoor verantwoordelijk is, is niemand minder dan Santiago Calatrava, een echte Valenciaan. De man heeft over de hele wereld al gebouwen neergezet, zoals ook het eveneens erg futuristische treinstation van Luik-Guillemins.

Neem zeker je tijd om het hele complex te verkennen voor je besluit om in een van de vele interessante gebouwen binnen te gaan. Zowel overdag als ’s avonds komen de gebouwen door de vele waterpartijen eromheen (de prachtige reflecties!) uitstekend tot hun recht.

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit in Valencia, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik som even kort een aantal leuke dingen op die je kan doen in La Ciudad de las Artes y de la Ciencia:

wat te doen in Valencia La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Wat een prachtig staaltje design!

La Ciudad de las Artes y las Ciencias

En ook binnenin is er veel te zien.

L’Oceanogràfic

In dit aquarium in Valencia (tevens het grootste van Europa) lijkt het wel alsof je op de bodem van de oceaan wandelt terwijl je recht in de ogen van een haai (of een minder gevaarlijke bewoner van de oceaan). In totaal vind je hier meer dan veertigduizend dieren en meer dan vijfhonderd verschillende soorten bij elkaar.

Het gebouw is langs de buitenkant ook heel erg de moeite: architect Felix Candela gaf het gebouw de vorm van een waterlelie, om in het thema van het hele complex te blijven.

Tickets kan je verkrijgen vanaf €30 (en €23 voor kinderen) en het aquarium is elke dag geopend. Dit is overigens een ideale activiteit in Valencia om met hele gezin te doen.

L Oceanogràfic

Vanbuiten zie je al enkele beestjes…

Oceanografic Valencia bezienswaardigheden

Maar vanbinnen wordt het nog veel indrukwekkender!

Wetenschapsmuseum Príncipe Felipe

Als je geïnteresseerd bent in zaken zoals elektriciteit, het klimaat en het heelal, dan ben je in het Wetenschapsmuseum helemaal op het juiste adres. Op een erg interactieve en toegankelijke manier laat het museum (in de vorm van een walvisskelet) je kennismaken met allerhande wetenschappelijke principes zonder dat het ooit saai of te theoretisch wordt.

Als je niet weet wat te doen in Valencia met je kinderen dan is dit net zoals L’Oceanogràfic een prima optie.

Tickets voor volwassenen en kinderen kosten minder dan € 10 en je kan hier elke dag terecht voor jouw dosis wetenschap.

Wetenschapsmuseum Príncipe Felipe

Dol op wetenschap? Dan moet je hier naartoe!

En nog meer moois!

Naast deze twee plekken vind je in La Ciudad de las Artes y las Ciencias ook nog tal van andere bijzondere gebouwen. Zo is er onder andere ook nog een IMAX-cinema (in L’Hemisfèric), een operahuis en cultureel centrum met verschillende zalen (Palau de les Arts Reina Sofía) en een grote half-overdekte, langwerpige tuin (320 meter lang en 60 meter breed) gevuld met inheemse planten en sculpturen van moderne kunstenaars.

Het is dus helemaal niet verwonderlijk dat deze plek tot de top bezienswaardigheden in Valencia behoort en dat ‘La Ciudad …’ zelfs verkozen werd tot een van de “Twaalf schatten van Spanje“.

Palau de les Arts Reina Sofía Valencia

Ook Palau de les Arts Reina Sofía kan je bezoeken in dit gigantische complex.

5. Kathedraal van Santo Cáliz

Waar in de klassieke oudheid een tempel stond en tijdens de middeleeuwen een Moorse moskee, staat sinds eind dertiende eeuw een kathedraal gewijd aan de heilige Maria.

Wat deze kathedraal de moeite maakt is de combinatie van heel wat verschillende bouwstijlen (o.a. gotisch, romaans en barok) en een aantal niet minder dan indrukwekkende portalen. In het bijzonder de rijkelijk gedecoreerde Puerta del Palau en de Puerta de los Apóstoles moet je zeker eens gaan bekijken.

Goed nieuws ook voor wie nog op zoek was naar de Heilige Graal: in de kapel gewijd aan de Heilige Graal vind je volgens de overlevering de kelk die Jezus gebruikt heeft tijdens het Laatste Avondmaal.

Insider tip voor Valencia: als je niet per se op zoek bent naar een spirituele ervaring, dan wel naar een fysieke inspanning, dan is El Miguelete (de achthoekige klokkentoren van de kathedraal) een interessante optie.
Voor amper twee euro, en 207 trappen beklimmen, sta je 50 meter hoger, waarbij je ook nog eens een mooi uitzicht hebt over de bezienswaardigheden van Valencia en de oude stad.

bezienswaardigheden Valencia Kathedraal Santo Cáliz

Je kunt deze kathedraal niet missen in Valencia.

Kathedraal Santo Cáliz

Speciaal hoor!

6. Bioparc

De dierentuin van Valencia heet ‘Bioparc‘ en die naam is eigenlijk best passend. In tegenstelling tot in vele andere dierentuinen over de hele wereld werd hier extra veel aandacht besteed aan de biotoop van de dieren. Hierdoor zitten ze minder in aparte kooien en hokjes en lijken ze eerder in een park te zitten.

Ook werden verschillende diersoorten die normaal gezien vreedzaam samenleven op pakweg de Afrikaanse savanne of in het oerwoud ook hier samen gezet. De zoo die in het noordwesten van de stad ligt en in 2008 haar deuren opende, zet ook heel hard in op duurzame energie en recyclage. Kortom: een zoo voor de eenentwintigste eeuw en een van de leukere activiteiten in Valencia met het gezin.

Ook leuk: in de zomer is Bioparc meestal geopend tot een uur of negen ’s avonds, zodat je de soms moordende Spaanse hitte even kan vermijden door je bezoek later op de dag in te plannen en overdag wat anders te doen in Valencia.

Bioparc Valencia wat te doen met kinderen

Alsof je in Afrika rondloopt!

Bioparc Valencia wat te doen

Gelukkig is niets wat het lijkt! Deze leeuwen kunnen niet bij de beestjes iets verderop.

7. Archeologisch museum L’Almoina

Vlak naast de kathedraal van Valencia vind je L’Almoina, het archeologisch museum van Valencia. Die locatie is niet toevallig, want tussen 1985 en 2005 werden op deze plek allerhande opgravingen gedaan.

Hier vind je de overblijfselen die de hele geschiedenis van de stad vertellen. Van de stichting door de Romeinen in de tweede eeuw voor Christus bleven bijvoorbeeld enkele baden en een altaar over, maar ook uit de periode van de Visigoten (na de val van het Romeinse Rijk) en de Moorse overheersing kan je voorwerpen en delen van gebouwen terugvinden.

Net zoals vele andere bezienswaardigheden in Valencia is een bezoekje aan het museum spotgoedkoop: het kost je normaal slechts twee euro en recent was de ingang zelfs gratis.

Archeologisch museum L'Almoina Valencia

Fan van archeologie? Dan moet je hier zijn!

8. Horchatería Santa Catalina

“In December, drinking horchata”, zo begon het bescheiden hitje van de Amerikaanse band Vampire Weekend alweer bijna tien jaar geleden. Wanneer je in Valencia bent, zal je er niet omheen kunnen: dit is hét drankje van de stad.

De ‘horchata de chufa‘ is een soort melkdrankje op basis van tijgernoten (of aardamandelen) met daarbij water en suiker. Het wordt voornamelijk koud gedronken ter verfrissing in de zomer, maar zoals voor elk lekker drankje valt er altijd wel een gelegenheid te bedenken.

De plek bij uitstek om het brouwseltje te proeven is de Horchatería Santa Catalina, een zaakje dat al twee eeuwen meegaat.
Handig: de ‘horchatería’ ligt vlakbij heel wat andere bezienswaardigheden in de oude stad.

horchata

De lekkerste horchata…

Horchatería Santa Catalina

Drink je bij Horchatería Santa Catalina!

9. Jardín del Túria

Deze groene gordel die begint ten westen van de stad en zo langs de noordzijde kronkelt is met 110 hectaren het grootste stadspark van Spanje.

De oorsprong van het park is best wel bijzonder.
Nadat de Túria (een rivier) in 1957 voor de zoveelste keer zwaar overstroomde en vele tientallen doden maakte, werd besloten om de rivier af te leiden buiten de stadsgrenzen.

Wat dan met de rivierbedding? Onder impuls van de inwoners van Valencia werd niet gekozen voor een snelweg, maar voor een groene long van jewelste.

Tegenwoordig kan je helemaal van het Bioparc in het noordwesten van de stad naar La Ciudad de les Artes y de la Ciencia in het zuidoosten wandelen langs vele kilometers groen.

Een van de bijzonderste plekjes in de Jardín del Túria is het Parque Gulliver, waar zowel kinderen als volwassenen naar hartenlust kunnen klimmen, springen en glijden op een (gigantische) liggende reus. Als je hier wandelt zal je merken: er is altijd wat te doen in Valencia’s grootste park.

Jardín del Túria

Voor een frisse neus wandel je best even langs Jardín del Túria.

10. Museum voor Schone Kunsten

Langs de Jardín del Túria kan je ook even halt houden in het Museum voor Schone kunsten van Valencia. Er wordt terecht veel aandacht besteed aan de knappe werken van de bij ons eerder onbekende (en dus ook onbeminde) local art hero Joaquín Sorolla, een Spaans impressionist.

Verder vind je hier een hele zaal gewijd aan een van de bekendste Spaanse schilders, Francisco Goya en komen ook andere bekende kunstenaars zoals El Greco aan bod.

Dit is een gratis bezienswaardigheid in Valencia, aarzel dus niet om even binnen te springen, al was het maar om even wat afkoeling of – minder waarschijnlijk – droge oorden op te zoeken.

Museum voor Schone Kunsten Valencia

Natuurlijk is dit gebouw ook fenomenaal!

wat te doen in Valencia museum voor schone kunsten

Maar de kunst binnenin is dat natuurlijk ook.

11. Plaza de la Virgen

Elke zuiderse stad lijkt wel een of meerdere pleinen te hebben waar de lokale bevolking ’s avonds gezellig samenkomt en Valencia vormt daarop geen uitzondering.

De Plaza de la Virgen is het charmante plein gelegen aan de kathedraal van Santo Cáliz. Hier gonsde het tijdens de klassieke oudheid al van de activiteit en tegenwoordig dus nog altijd.

Het plein is ook volledig verkeersvrij gemaakt zodat je hier in relatieve rust op een terrasje van een bar of restaurant kan genieten van de bedrijvigheid die er heerst.

Plaza de la Virgen

De Plaza de la Virgen.

12. Street art spotten in El Carmen

El Carmen is een buurt in het noorden van de oude stad waar je street art in overvloed kan vinden. De Carrer d’En Gordo is zo een straatje waar je langs beide kanten omsingeld worden door graffiti in alle vormen, kleuren en stijlen.

Ontdek echter vooral zelf jouw favoriete street art(ist) terwijl je doorheen de buurt kuiert en pin je niet vast op een steegje.

Weetje: graffiti is officieel verboden in Valencia, maar de lokale overheid knijpt een oogje dicht omdat zowel de inwoners van de buurt als de vele bezoekers van de wijk veelal lovend zijn over wat de kunstenaars met de vroeger eerder afgeleefde wijk hebben gedaan.

Aan de rand van de wijk vind je overigens de eerder vermelde Torres de Serranos, dus je kan deze twee activiteiten in Valencia makkelijk combineren!

El Carmen Valencia

En ook om gewoon rond te kuieren is het hier gezellig.

13. Nationaal Keramiekmuseum

In het Palacio del Marqués de Dos Aguas kan je gratis en voor niets even langsgaan in het Nationaal Keramiekmuseum. Toegegeven, ‘keramiek’ klinkt misschien niet als het meest sexy onderwerp voor een museum, maar alleen al het paleis waarin het museum huist, is de moeite.

Het paleis bestond al in de zestiende eeuw, maar kreeg een grondige make-over twee eeuwen later, waardoor de bouwstijl nu voornamelijk rococo is. Ter info: deze melodieus klinkende kunststroming staat vooral bekend voor haar weelderige, rijkelijke vormen en versieringen en de binnen- en buitenkant van het Keramiekmuseum zijn hier een perfect voorbeeld van.

Binnen vind je duizenden voorbeelden van o.a. typisch Valenciaans aardewerk, maar ook keramiek van over heel Spanje, gaande van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw.

Nationaal Keramiekmuseum Valencia bezienswaardigheden

De ingang is al meteen heel indrukwekkend, vind je niet?

14. Kerk van San Nicolás

Dat Spanje vroeger een van de rijkste en meest katholieke landen ter wereld was, wist je misschien al, maar deze kerk is daar nog eens een mooi voorbeeld van.

Langs de buitenkant ziet de ‘Iglesia de San Nicolás de Bari y San Pedro Mártir de València’ (gewijd aan de heilige Nicolaas en de heilige Petrus) er niet zo bijzonder uit, maar eens je de kerk betreedt zal je mond openvallen van de indrukwekkende en wereldvermaarde fresco’s die de Valenciaanse schilder Antonio Palomino ontwierp in de achttiende eeuw.

Als je een fan bent van fresco’s of schilderkunst in het algemeen, dan is dit een van de hoogtepunten van Valencia.

Valencia dingen om te doen Kerk van San Nicolás

Kijk toch eens hoe prachtig!

Kerk van San Nicolás Valencia

Ik moet hier spontaan aan de Sixtijnse Kapel denken!!

15. Playa del Saler en andere stranden van Valencia

Tijdens je citytrip in Valencia heb je misschien wel eens behoefte aan wat afkoeling. Geen probleem: vlakbij de stad zijn er heel wat aangename stranden (zoals bijvoorbeeld Playa De Las Arenas) die wanneer het mooi weer is veel zonaanbidders trekken. Niets mis mee, maar ik raad je graag een strand aan dat – wat mij betreft – meer de moeite is.

Vanuit het centrum raak je met de bus heel makkelijk aan het strand van Saler. Het is er minder druk dan op de stranden die op loopafstand van de stad liggen én je bent al heel wat dichter bij het prachtige natuurpark Albufera.

Op Playa del Saler zijn er misschien iets minder faciliteiten voor toeristen, maar als je liever eens een strand opzoekt waar ook de locals graag toeven, dan ben je hier aan het juiste adres.

Playa del Saler

Playa del Saler!

16. Albufera

Albufera is een van de mooiste bezienswaardigheden van Valencia en misschien wel van de hele streek. Op deze magische plek kan je de rijstvelden die cruciaal zijn voor de Paella Valenciana van dichtbij ontdekken.

In feite is Albufera voor het grootste deel een gigantische zoetwaterlagune (bijna drieduizend hectaren groot) waar je een driehonderdtal verschillende vogelsoorten kan spotten, waaronder ook flamingo’s. Tussen de zee en de lagune vind je dan weer dennenbossen en natuurlijke duinen.

De beste manier om al die inheemse fauna en flora te ontdekken is door een boottocht te maken op de lagune. Zo kan je alle natuurpracht van naderbij bekijken, in plaats van langs de oevers.

Albufera bezienswaardigheden Valencia in de buurt

Prachtig!

17. Casa El Famos

Een van de culinaire tips voor Valencia die ik je zou willen geven voor een authentieke eetervaring is deze: vermijd de toeristische paella-versies waarvan je er tientallen vindt in het oude stadscentrum en ga naar Casa El Famos.

Hier wordt paella klaargemaakt zoals het hoort en zoals de traditie het voorschrijft: à la minute en op een open houtvuur zodat je onderaan de bodem van de pan de super smaakvolle korst (de ‘socarrat’) kan uitlepelen. De traditionele en zeer aan te bevelen Paella Valencia is overigens met konijn en groenten. Ben je daar echter geen fan van, dan zijn er ook nog andere versies te verkrijgen met bv. kip.

Dit paella-restaurant ligt echter wel buiten de stad, in de buurt van de universiteit en ook niet zo bijster ver (20 min. wandelen) van de grotere Valenciaanse stranden zoals Playa de la Malvarrosa.

Paella Valencia

Eén van de beroemdste Spaanse gerechten!

18. Mestalla

Tijdens de glorieperiode van Valencia CF eind jaren negentig en begin jaren tweeduizend legde de lokale voetbalploeg de reuzen van Real Madrid en Barcelona het vuur aan de schenen en speelde het zelfs de Champions League-finale.

De laatste jaren is het heel wat minder, maar als je een voetbalfan bent dan is een bezoek aan het oude maar sfeervolle Mestalla-stadion echt wel een must voor je citytrip in Valencia.

Voor iets meer dan € 10 kan je een ‘stadium tour’ boeken via de website van de club.

Mestalla voetbal Valencia

Het stadium van buitenaf gezien.

19. Valencia fietstocht

Je kunt in Valencia veel te voet verkennen, maar het is veel aangenamer om op de fiets te springen en door de stad te fietsen met een local! Tijdens de Valencia Highlights Fietstour van Baja Bikes fiets je langs bezienswaardigheden als de Stad van de Kunst en Wetenschappen, het Stadhuisplein, door de Turia tuinen en nog veel meer. Onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat de gids zijn verhaal met de groep kan delen. En het allerleukste? De gids is Nederlands! 

Tip: boek de fietstour aan het begin van je verblijf, want dan kan je zelf bepalen wat je nog een keer wilt bezoeken. Ook ontvang je tips van een echte local waar je bijvoorbeeld de lekkerste paella kunt eten. 

Kijk voor veel nog meer mogelijkheden in allerlei prijsklassen bij GetYourGuide en Baja Bikes.

fietsen Valencia

Valencia is heel fietsvriendelijk!

20. Flamenco bij La Bulería

Strikt genomen is flamenco een typisch Andalusische dans, maar je vindt eigenlijk over heel Spanje uitmuntende voorstellingen. Zo ook bij La Bulería, waar een getalenteerde gitarist en begeesterende danseressen je van dichtbij laten kennismaken met deze Spaanse traditionele dans.

Ook fijn: je krijgt hier een totaalervaring waarbij je naast de show ook nog eens van de mediterraanse keuken kan proeven.
Tickets kun je online op voorhand bestellen en kosten €55 per persoon (en €35 per kind).

Flamenco voorstelling

Een flamenco voorstelling is altijd leuk!

21. Jeepsafari bergavontuur

Op minder dan een halfuurtje rijden van de stad vind je El Garbí, het hoogste en beste uitzichtpunt van de streek.

Tijdens een gegidste jeepsafari mag je zelf aan het sturen zitten (als je dat wenst) terwijl je op weg gaat naar El Garbí en de ruïnes van het Castell de Serra.

Als je al een paar dagen in de stad hebt doorgebracht is dit de ideale activiteit om alle bezienswaardigheden van Valencia eens vanaf een prachtig uitzichtpunt te aanschouwen.

El Garbí bezienswaardigheden Valencia omgeving

De uitzichten vanaf El Garbí zijn niet slecht he!

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (2 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam