24x Bezienswaardigheden Verona: Wat te doen? + Tips & Omgeving

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

De meeste mensen bezoeken Verona voornamelijk voor haar schitterende Arena en voor het huis van Julia. Sommigen bezichtigen enkel deze bezienswaardigheden in Verona en dat is zonde, want eigenlijk is het één van de mooiste steden van noord Italië. Er valt zoveel moois te bewonderen dat je hier gerust een hele dag en zelfs langer kan doorbrengen. Ik vertel je dan ook graag wat te doen in Verona.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (3 votes)

Verona Card: goedkoopste manier om Verona te verkennen

Als je van plan bent om nog maar een paar van onderstaande bezienswaardigheden van Verona te bezoeken, dan kan je haast niet anders dan een Verona Card kopen.

Voor amper 20 euro voor een kaart die 24 uur geldig is (en slechts 25 euro voor eentje van 48 uur) krijg je skip-the-line toegang tot alle onderstaande belangrijke bezienswaardigheden van Verona.

Als je weet dat je enkel en alleen voor een bezoek aan de Arena van Verona tien euro betaalt, besef je dat je haast niet anders kan dan gelijk een Verona Card te kopen. Zeker omdat je er ook nog eens onbeperkt gebruik mag maken van het ATV-busnetwerk binnen Verona, wat de meest efficiënte manier is om van het ene hoogtepunt van Verona naar het andere te gaan.

Ik zou je overigens nog willen aanraden om deze essentiële kaart via GetYourGuide te kopen, omdat je via deze website tot 24 uur op voorhand gratis je activiteit kan annuleren.

wat te doen in Verona

24 bezienswaardigheden van Verona en omgeving

1. Arena van Verona

De Arena van Verona is het derde grootste Romeinse amfitheater ter wereld (na –logischerwijzehet Colosseum en dat van Capua) en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit imposante bouwwerk het symbool van de stad is.

Waar vroeger nog 30,000 toeschouwers konden aanschouwen hoe gladiatoren vochten op leven en dood, kan vandaag nog ongeveer de helft (omwille van veiligheidsredenen) beroemde opera’s en concerten bijwonen.

De Arena van Verona is trouwens nog ouder dan het Colosseum in Rome, dus het zal je niet verbazen dat hierover ontzettend veel te vertellen valt. De Arena van Verona bezoeken in combinatie met een gegidste rondleiding is daarom haast onontbeerlijk.

arena van Verona bezienswaardigheden

De fenomenale arena van Verona!

wat te doen in Verona Arena

En ook de binnenkant is niet te missen.

2. Huis van Julia

Naast bovenstaand amfitheater is de stad Verona verweven met het meest beroemde liefdespaar in de menselijke geschiedenis: Romeo en Julia. Hoewel Shakespeare zelf nooit in Verona is geweest, zijn Julia nooit heeft bestaan en het huis in Verona geen enkele relatie heeft met het verhaal, is la casa di Giulietta zoals het zo mooi in het Italiaans heet, één van de populairste bezienswaardigheden van Verona.

Het huis was ooit eigendom van de familie Cappello (dat lijkt op de achternaam van Julia, Capeletti) en stamt af uit de dertiende eeuw. Het balkon, van waar Julia de legendarische woorden “Romeo, oh Romeo, where art thou Romeo?” sprak, werd zelfs pas in de twintigste eeuw toegevoegd.

Op de binnenplaats, net voor het huis en balkon, staat een standbeeld van Julia en volgens populair bijgeloof brengt het geluk om over haar rechterborst te wrijven (dat in de loop der tijd zelfs van kleur is veranderd). Dit kan je trouwens gratis bezoeken, al moet je hier wel voor aanschuiven.

Als je het museum van het huis van Julia wil bezichtigen, moet je betalen. Heel bijzonder is dit eigenlijk niet, je vindt er enkel wat kostuums uit de renaissance en het originele bed dat in de filmadaptie van Franco Zeffirelli uit 1968 werd gebruikt.

huis van julia Verona bezienswaardigheden

Het huis van Julia met het toegevoegde balkon.

huis van julia standbeeld Verona

Veel mensen geloven het bijgeloof duidelijk, als je naar Julia’s rechterborst kijkt!

3. Piazza delle Erbe

In heel Verona vind je heel wat leuke pleintjes, maar het Piazza delle Erbe is volgens mij het mooiste en zelfs één van de meest pittoreske pleintjes in Italië. De Romeinen gebruikten het als ontmoetingsplaats (forum) en je kan er zelfs nog een Romeins standbeeld bewonderen, de Madonna Verona.

Verder springt de fontein meteen in het oog, deze werd in 1368 gebouwd. De Leeuw van San Marco (symbool van Venetië, dat ooit over Verona heerste) staat ook te pronken op een marmeren zuil.

Wat dit plein verder zo bijzonder maakt, is dat veel huizen versierd zijn met fresco’s uit de renaissance, waarvan het Casa Mazzanti het bekendste is.

Overdag zijn er ook heel wat kraampjes waar je souvenirs kan kopen en daarbovenop grenzen ook onder andere de Torre Lamberti en het Palazzo Maffeia aan het plein, laatstgenoemden behoren ook tot de mooiste bezienswaardigheden van Verona. Zo kan je dus meerdere vliegen in één klap slaan en nadien kan je op dit levendige plein genieten van een welverdiende Aperol spritz!

Piazza delle Erbe

Het Piazza delle Erbe wordt zelfs nog mooier als de avond valt!

4. Basiliek van San Zeno Maggiore

Sint Zeno was een christelijke bisschop en zelfs mogelijk (bronnen verschillen namelijk van mening) een martelaar. Hij is tevens de beschermheilige van Verona.

In zijn eer begon men in 967 aan de bouw van een basiliek en deze werd pas in 1398 afgewerkt. Sommigen beschouwen deze zelfs als het mooiste Romaans gebouw van noord Italië. De schoonheid schuilt absoluut in haar soberheid, en in dat opzicht is de binnenkant bijzonderder.
Vergeet dus zeker niet om ook naar binnen te gaan, zeker omdat je met de Verona Card gratis toegang hebt!

Verder is de basiliek ook bekend omdat in de crypte Romeo en Julia in het huwelijk traden.

Basiliek San Zeno Maggiore Verona

De basiliek vanbuiten.

Basiliek van San Zeno Maggiore tuinen

De prachtige tuinen.

bezienswaardigheden Verona Basiliek San Zeno Maggiore

En het fenomenale interieur!

5. Torre dei Lamberti

De toren van de Lamberti is met zijn hoogte van 84 meter het hoogste gebouw van Verona. Echt spectaculair klinkt dat misschien niet, maar toch is dit zeker genoeg om een fantastisch zicht op de bezienswaardigheden van Verona en haar omgeving te hebben. Als je tenminste dapper genoeg bent om de 368 treden te beklimmen.

In 1172 begon men aan de bouw van de toren, in opdracht van de mysterieuze familie Lamberti, over wie verder niets geweten is.
Oorspronkelijk was de toren maar 37 meter hoog en in 1403 werd deze geraakt door bliksem. Tijdens de restauratie besloot men dan maar ook om de Torre dei Lamberti hoger te maken en in 1448 werd hij tot op de huidige hoogte gebouwd.
Doorheen de jaren werd er tevens nog onder meer een klok toegevoegd waardoor hij pas in 1779 zijn huidige uitzicht kreeg.

Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti zie je bijna van overal in de stad.

Torre dei Lamberti Verona hoogtepunten

En het uitzicht vanaf bovenaan is echt fenomenaal.

6. Castelvecchio

Het Castelvecchio oftewel oude kasteel is het belangrijkste militaire bouwwerk van de befaamde Scaligeri dynastie die in de middeleeuwen over de stad heerste. Sinds 1354 waakt deze burcht over de stad en doet het nog steeds denken aan de macht van de Della Scala familie.

Tussen 1959 en 1973 werd de binnenkant gerestaureerd door architect Carlo Scarpa, waarbij oud en nieuw versmolten (maar nog steeds gebalanceerd) werden. Destijds was dit zeer ongewoon, vandaag is dit meer gangbaar. Binnen vind je ook het Castelvecchio museum, waar je heel wat oude wapens, kunstwerken en andere artefacten kan bewonderen.

hoogtepunten Verona Castelvecchio

Het kasteel is vanbinnen verrassend groen.

wat te doen in Verona Castelvecchio

Dwaal rond in dit complex en waan je een koning of koningin!

7. Castelvecchio brug

Technisch gezien behoort de brug ook nog tot het Castelvecchio, maar eigenlijk is het een afzonderlijke bezienswaardigheid. Destijds was deze brug met een lengte van 48,7 meter zelfs de langste ter wereld (in zijn soort) en daarbovenop is het ontwerp zeer bijzonder. Het is namelijk hetzelfde als de muren van het kasteel, waardoor het hiervan een verlenging is. Helaas werd de brug in 1945 door de Duitsers vernield, maar zes jaar later was ze al weer opgebouwd.
Tegenwoordig is het een van de favoriete plekjes van de Veronezen om te kuieren.

Castelvecchio brug

Geef toe, deze brug is toch een bezienswaardigheid op zich?!

8. Kathedraal van Verona

De Duomo di Santa Maria Matricolare werd in 1187 ingewijd en is daarmee één van de oudste religieuze gebouwen van Verona. Zoals de Italiaanse naam al doet vermoeden is ze gewijd aan de Maagd Maria en de binnenkant is zo mogelijk nog mooier dan de buitenkant.

De imposante rode marmeren pilaren laten je haast zonder woorden, net zoals het gouden orgel. Alsof dit nog niet mooi genoeg is, kan je ook nog een schilderij van de beroemde Titiaan bewonderen (de Hemelvaart van Maria).

Kathedraal Verona bezienswaardigheden

Aan kerkelijke gebouwen is er in Verona geen tekort!

Kathedraal Verona bezienswaardigheden

En ook hier is de binnenkant prachtig, natuurlijk.

9. Piazza Bra

Piazza Bra zal je sowieso bezichtigen tijdens je bezoek aan Verona, want op dit plein ligt de Arena.

Het is tevens het grootste plein van de stad en naast het beroemde amfitheater zijn hier ook de Gran Guardia en het Palazzo Beriberi zeker je aandacht waard.
Verder is hier nog een klein parkje waar je even in de schaduw kan verpozen, al dan niet met een ijsje. Of je kan een cappuccino drinken op een van de vele terrasjes die het plein sieren.

Piazza Bra uitzicht

Piazza Bra gezien vanaf de arena van Verona.

10. Piazza dei Signori

De volgende bezienswaardigheid in Verona stad is eveneens een plein, maar wat voor eentje! Het wordt omgeven door prachtige paleizen en in het midden staat een standbeeld van Dante (de beroemde auteur die De Goddelijke Komedie schreef).

De paleizen in kwestie zijn het Palazzo della Ragione, dat ooit dienstdeed als stadhuis, het Palazzo dei Tribunali en Palazzo del Governo, die ooit toebehoorden tot de eerdergenoemde familie Scaligeri. In het noorden van het Piazza dei Signori vind je tenslotte de Loggia del Consiglio, wat beschouwd wordt als één van de mooiste vroeg-renaissancistische gebouwen van Italië. Het wordt ook gesierd door standbeelden van beroemde inwoners van Verona.

Recente opgravingen hebben een Romeinse straat en mozaïeken blootgelegd, welke je ook kan bewonderen.

Piazza dei Signori

Wat zijn er veel leuke pleintjes in Verona!

11. Scaligeri tomben

Op nog geen boogscheut van bovenstaand plein ligt het charmante kleine Santa Maria Antica kerkje, dat de vaste kerk werd van de Scaligeri prinsen in de dertiende en veertiende eeuw. Het zal je dan ook niet verbazen dat zij ook voor deze plek kozen om zich in tomben te laten begraven.

Op deze indrukwekkende grafmonumenten staan hun beeltenissen met volledige wapenuitrusting. Als je goed kijkt zie je ook het familie-embleem: de ladder (Della Scala betekent letterlijk van de ladder).

Scaligeri tomben Verona activiteiten

Wat een overdaad! Het spreekt voor zich dat deze mensen heel belangrijk waren voor Verona.

12. Giusti tuinen

In het hoogseizoen kan het aantal toeristen in Verona best hoog zijn en daarom kan je soms nood hebben om even te ontsnappen aan de drukte. Ik kan bijna geen andere plek bedenken in de stad die daar zo goed voor geschikt is als de Giusti tuinen.

Naast fonteinen en standbeelden heb je hier ook een klein doolhof wat leuk is als je Verona bezoekt met kinderen.

Giusti tuinen

De romantische Giusti tuinen.

13. Teatro Romano

Het Romeins theater in Verona werd gebouwd in de eerste eeuw tijdens de heerschappij van Augustus. Het is jammer genoeg niet in even goede staat als zijn grote broer (de Arena), maar toch is er nog net genoeg overgebleven zodat je een idee hebt hoe het er vroeger moet hebben uitgezien.

Een bijzonder leuke manier om dit plekje te ontdekken is het bijwonen van een optreden tijdens het Verona Jazz Festival, dat plaatsvindt in de zomermaanden en een van de leukste activiteiten in Verona is.

Teatro Romano Verona activiteiten

Het Teatro Romano in Verona.

14. Iglesia de Santa Anastasia

Verrassend genoeg is niet de eerdergenoemde Duomo of basiliek van San Zeno de grootste kerk van Verona, maar is het de Sant’Anastasia. Deze is niet gewijd aan de beroemde zangeres, maar aan Sint Anastasia, een martelaar uit de vierde eeuw.

De bouw werd mee gefinancierd door de familie Della Scala en is een meesterlijk voorbeeld van de Italiaanse gotische stijl.

Fun fact: de klokkentoren telt negen kerkklokken die op een traditionele manier geluid worden, namelijk het Veronese klokkenluiden. In de kerk is er zowaar een heuse academie waarin men de kneepjes van het vak leert.

Verona bezienswaardigheden Santa Anastasia

Deze kerk zie je van ver!

Iglesia de Santa Anastasia Verona

Maar de binnenkant is ook een bezoekje van iets dichterbij waard.

15. Castel San Pietro

Het kasteel van Sint-Pieter bevindt zich op een uiterst strategische positie: op een heuvel op de oostelijke oever van de Adige, de rivier die door Verona stroomt. Oorspronkelijk stond hier een kerk met dezelfde naam maar in de veertiende eeuw besloot men hier een kasteel te bouwen om de stad te versterken.

De reden waarom dit voor velen hun favoriete plekje van Verona is, is omdat je vanaf hier een fantastisch zicht hebt op de stad. De plek is gemakkelijk bereikbaar met de trap, maar als je geen zin hebt om te voet te gaan, kan je altijd de kabelbaan nemen (waarbij je anderhalve euro voor een enkele rit betaalt).

Castel San Pietro

Het kasteel palmt de flanken van de stad in.

Castel San Pietro uitzicht Verona hoogtepunten

En de uitzichten vanaf hier behoren tot de mooiste van de stad!

16. Ponte Pietra

Er zijn heel wat mooie bruggen in Verona en de Ponte Pietra oftewel Stenen Brug is daar één van. Deze Romeinse brug werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus en is daarmee de oudste brug van de stad. Ze moest Verona verbinden met de oostelijke oever zodat de inwoners onder meer naar het eerdergenoemde Romeins theater konden gaan.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden helaas vier bogen opgeblazen door de terugtrekkende Duitse troepen, maar in 1957 werden deze heropgebouwd met de oorspronkelijke materialen.

wat te doen in Verona Ponte Pietra

Nog een mooie brug in Verona: de Ponte Pietra.

17. Galleria d’Arte Moderna Achille

Als je je afvraagt wat te doen in Verona als het regent, dan moet je in het GAM zijn oftewel de Galleria d’Arte Moderna, dat is ondergebracht in het Palazzo Forti. Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier heel wat moderne kunstwerken. Toegang tot het GAM is inbegrepen bij de Verona card dus je kan altijd eens binnenspringen.

Galleria d Arte Moderna Achille

Aanschouw hier prachtige moderne kunstwerken.

18. Via Giuseppe Mazzini

Als je van de Piazza Bra naar de Piazza delle Erbe wilt gaan, beiden trouwens hoogtepunten van Verona, dan kan je dit best via de Via Giuseppe Mazzini doen. Niet alleen omdat dit de snelste weg is, maar ook omdat deze straat ook tot de leukste bezienswaardigheden van Verona stad behoort. Dit is namelijk de belangrijkste plek om te winkelen. Maar wat deze straat extra bijzonder maakt, is de marmeren ondergrond. Dit maakt het dus niet alleen de uitgelezen plek om te shoppen in Verona, maar ook om gewoon wat te kuieren.

Als je trouwens in de Benetton winkel binnen gaat, kan je door de glazen beneden vloer de overblijfselen zien van een Romeins huis uit de eerste eeuw.

Via Giuseppe Mazzini winkelen Verona

Shopaholics komen maar best even langs in deze levendige straat!

19. Arco dei Gavi

Deze boog is weliswaar niet zo spectaculair als die van Constantijn in Rome, maar is toch één van de minder bekende en tegelijk leuke dingen om te bezoeken in Verona.

Hij was niet gebouwd als triomfboog, maar diende hij als toegangspoort tot de stad. De familie Gavia (vandaar de naam) liet deze bouwen in de eerste eeuw en later in de middeleeuwen maakte hij deel uit van de stadsverdediging, toen Verona ommuurd werd. Tijdens de Napoleontische periode werd de boog vernield om later opnieuw opgebouwd te worden in opdracht van Benito Mussolini, om Italië aan haar groots verleden te doen herinneren. Hij werd vlakbij het Castelvecchio gebouwd, niet ver van de oorspronkelijke locatie.

Arco dei Gavi dingen om te doen in verona

De voormalige toegangspoort tot de stad. Mooi, he?

20. Porta Borsari

De Porta Borsari is nog zo’n Romeinse poort, maar eerlijk gezegd net iets mooier dan de Arco dei Gavi.

Je kan ze sowieso gemakkelijk allebei bezichtigen zodat je zelf kan vergelijken. De Porta Borsari vindt haar oorsprong in de eerste eeuw, al werd ze zeer waarschijnlijk over een poort gebouwd die er al stond. Het was de belangrijkste toegangspoort tot de stad en daardoor was ze zo rijkelijk versierd.

De Romeinse naam was de Porta Iovia, omdat ze zich vlakbij een tempel gewijd aan Iovis (Jupiter) bevond. Tijdens de middeleeuwen werd ze dan weer de Porta di San Zeno genoemd, naar de beschermheilige van Verona. De huidige naam dankt ze aan het feit dat de wachters hier betaald werden (naar het Romeinse bursarus dat beurs betekent).

Porta Borsari

En nog zo’n mooie poort!

21. Volg een authentieke kookcursus

Als je wil weten wat te doen in Verona als het regent, is het volgen van een kookcursus de ideale activiteit. Als je in Italië op vakantie bent, kan je niet anders dan verliefd worden op haar keuken. En wat is er nu beter dan zelf deze heerlijke gerechten leren maken zodat je hier thuis ook van kan genieten?

Ontdek hoe je verse pasta maakt en achterhaal wat het geheim is voor de beste tiramisu. Je kan al een kookcursus volgen vanaf 89 euro per persoon. Uiteraard mag je nadien zelf je culinaire creaties opeten! En misschien nog leuker: je kan ook leren hoe je zelf het heerlijke Italiaanse gelato (ijs) maakt!

kookcursus Verona

Leren koken zoals een echte Italiaan? Dat kan tijdens een kookcursus!

22. Bezoek een voetbalwedstrijd van Hellas Verona

Als je je afvraagt wat te doen in Verona met kinderen, dan is het bijwonen van een wedstrijd van Hellas Verona je antwoord. Ze spelen in de Serie A, de hoogste divisie van het land, waardoor de kans reëel is dat je ze kan zien spelen tegen één van de topploegen (Juventus, Milan, Inter, Napoli, …). Er was oorspronkelijk ook een tweede ploeg in Verona, namelijk Chievo Verona, maar zij zijn helaas ter ziele gegaan.

Hellas Verona activiteiten

Sportfanaat? Boek dan tijdig je tickets!

23. Mantua

Qua bezienswaardigheden van Verona en omgeving is Mantua oftewel Mantova de ideale daguitstap.

De stad bevindt zich op zo’n 50 kilometer van Verona en is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar. Waar de stad Verona quasi onlosmakelijk is verbonden met de familie Della Scala, geldt hetzelfde voor Mantua maar dan met de familie Gonzaga.

Van 1328 tot 1707 verbleven zij hier en onder hun leiding (en financiële steun) werd Mantua één van de meest gecultiveerde steden van Italië. Hun verblijfplaats, het Palazzo Ducale, is zelfs één van de prachtigste paleizen van het land.
Verder is de kerk van Sant’Andrea een prachtvoorbeeld van de vroege renaissancistische architectuur en is ook het Palazzo del Te niet te missen.

Fun fact: ook Mantua heeft een link met Shakespeare, want Romeo werd hiernaar verbannen.

Mantua bezienswaardigheden Verona omgeving

Mantua is een kleurrijk stadje met veel geschiedenis.

Palazzo del Te Mantua

Enkele prachtige fresco’s in het Palazzo del Te in Mantua.

24. Thermale baden van Pescantina

Iets anders om te doen in Verona als het regent, zijn deze thermale baden die zich op amper twintig minuutjes van de stad bevinden. Het water hiervan wordt gelauwerd vanwege haar microbiologische zuiverheid en als kers op de welnesstaart heb je ook nog eens een prachtig zicht op de heuvels van Valpolicella.

Tijdens de week betaal je 50 euro voor een dagticket, tijdens het weekend is dat vijf euro meer.

Pescantina therme

Heerlijk ontspannen!

Drie essentiële tips voor Verona

  • Als je de stad bezoekt met de auto, kan je gratis parkeren nabij de Porta Palio, het Piazzale Romano Guardini en het Piazzale Olimpia. Ze liggen achtereenvolgens op een kwartiertje, een half uurtje en 33 minuten wandelen van het stadscentrum.
  • Reken genoeg tijd in voor je bezoek. Zoals je al wel doorhebt, zijn er zoveel bezienswaardigheden in Verona dat je eigenlijk met een dag amper genoeg tijd over hebt. Al geeft dat je natuurlijk wel een reden om terug te keren!
  • Zorg voor goede wandelschoenen. Hoewel je met je Verona Card onbeperkt gebruik kan maken van het openbaar vervoer, zijn je twee voeten nog altijd de beste manier om de betoverende schoonheid van Verona te ontdekken.
verona tips

Veel plezier in Verona met al deze tips en bezienswaardigheden!

Ben je van plan om ook wat verder te trekken? Dan komen mijn blogs over een auto huren aan Verona airport en de mooiste bezienswaardigheden van Toscane misschien wel van pas!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>