Blog maken en geld verdienen met bloggen: Tips uit eigen ervaring

Ik ben ondertussen al tien jaar bezig met het maken van websites en sinds vijf jaar concentreer ik me ook full-time op het bloggen. Regelmatig ontvang ik eens een mailtje met de vraag hoe je met een blog start en hoe je uiteindelijk geld gaat verdienen met bloggen.
Het lijkt misschien alleen maar rozengeur en maneschijn, maar bloggen is hard werken! Ik moet natuurlijk wel toegeven dat ik niet mag klagen: de wereld rondreizen als job is immers best cool...
Maar hoe begin je met het maken van een blog? Ik vertel jullie er alles over in dit uitgebreide artikel.

4.6/5 - (23 stemmen)

Een (succesvolle) blog maken

Er kruipt heel wat tijd in een blog maken. Vooral in het begin is het hard werken zonder dat je er veel voor terugkrijgt.
Toch is het ook een heerlijke manier om geld te verdienen en als je er echt voor gaat, is het zeker mogelijk dat ook jij uiteindelijk geld verdient met bloggen.

Als je er serieus voor wil gaan, weet dan wel dat je ook geld zal moeten investeren. Als je liever een eenvoudige reis blog wilt maken om familie en vrienden op de hoogte te houden, dan kan je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van websites zoals Blogger.com of WordPress.com.
Wil je proberen om je eigen website te maken en daar ook geld mee te verdienen? Lees dan zeker verder!

reis blog maken

Of je nu een reis blog gaat maken (zoals mij), of een andere website: met deze tips kun je heel wat!

Stap 1: Kies een leuke naam

Eén van de belangrijkste (en volgens mij ook moeilijkste) stappen in een blog maken, is om een leuke naam te kiezen. Op het internet vind je miljoenen blogs en de kans is dus groot dat jouw fantastische idee al bezet is. Het kan dus best lang duren vooraleer je een leuke naam hebt gevonden.

Ga je domeinnaam niet te snel registreren! Zorg er eerst voor dat de naam die je hebt gekozen ook nog vrij is op social media. De naam moet dus ook nog beschikbaar zijn op Facebook, Instagram en misschien zelfs op verschillende domein extensies (.be, .nl, .com).
Bovendien is het ook belangrijk dat je kiest voor een naam die goed in de mond ligt, makkelijk te onthouden is en eenvoudig te schrijven is. Geloof me: dat is niet makkelijk!

Zelf deed ik er heel wat dagen (volgens mij zelfs weken!) over om uiteindelijk met ‘Checkoutsam’ op de proppen te komen.
Iedereen kan mijn naam (Sam) wel spellen, en ‘Check Out’ (ook iets dat iedereen wel kan schrijven) deed mij wel een beetje denken aan reizen. Bovendien betekent ‘check out’ ook ‘kijk naar mij’, en dat is toch een beetje wat ik wil als je hier op mijn blog komt kijken. Kijk naar Sam!

Hier zijn nog enkele tips die de professionaliteit van je naam ten goede komen:

 • Zorg dat de naam niet te lang is. Zo is je naam makkelijk te onthouden en ook makkelijk te typen (zeker op social media!).
 • Ga niet voor de clichés: blogs met daarin de woorden ’travel’, ‘nomadic’, ‘adventurous’, … klinken mooi, maar er zijn er al zo veel met deze voorvoegsels of achterzetsels dat het moeilijk wordt om jezelf zo nog te onderscheiden.

Je kunt een domeinnaam erg goedkoop registreren bij Versio, Combell of Neostrada. Maar vaak zit er ook al een gratis domeinnaam bij je hosting pakket inbegrepen. Kijk dit dus altijd na!

hoe een blog maken

Denk goed na over je naam. Je zit er namelijk voor altijd aan vast!

Stap 2: Ga voor goede (WordPress) hosting

Website hosting is de online plek waar je je website registreert en toegankelijk maakt voor bezoekers. Je kan het zien als een soort van online harde schijf waar al je (reis)verslagen en foto’s worden opgeslaan. Aan die website hosting wordt ook nog een domeinnaam gekoppeld en als je dan naar die domeinnaam surft, ga je naar jouw nieuwe blog.

Er is meer dan genoeg keuze om voor (goede) website hosting te kiezen. Maar daarom moet je zeker niet meteen voor het duurste gaan. Zelf maak ik gebruik van SiteGround, maar dat is een vrij dure hosting. Begrijp me niet verkeerd: ik ben héél tevreden over hun service, maar ik heb maandelijks heel veel bezoekers en heb dus ook echt zo’n duurder pakket nodig.

Als dit de eerste keer is dat je een website of blog gaat maken, is het beter om een goedkopere webhosting te kiezen. Je kan daarna nog altijd overschakelen naar een duurdere en betere host.

Zelf ben ik ook héél tevreden over het goedkope Versio of Neostrada, maar deze webhosting raad ik alleen aan als je ook zelf iets kent van de technische kant van websites. De helpdesk is nogal beperkt en er wordt ook niet altijd snel gereageerd. Vervelend wanneer je blog of website er even uit ligt, naturlijk!

Als je voor een wordpress blog gaat (straks meer daarover) dan raad ik aan om te kiezen voor SiteGround, BlueHost of Neostrada. Van daaruit kan je eenvoudig een WordPress website beheren én de prijzen vallen ook goed mee.

Ik schreef ook al mijn eigen bevindingen en reviews neer over de beste hosting providers voor gewone websites, maar ook specifiek over de beste WordPress hosting bedrijven. Neem deze artikels zeker door als je van plan bent om een (WordPress) blog te maken.

Je mag mijn expertise zeker vertrouwen, want er zijn maar weinig mensen in België en Nederland die genoeg geld met bloggen verdienen om er hun werk van te maken. Ik denk dus wel dat ik weet wat ik doe 😉 !

wordpress blog maken

Het voordeel van een blog maken op WordPress is dat je geen programmeertaal moet kennen!

Stap 3: Download WordPress

WordPress is misschien wel de bekendste CMS (content management system). Dit is eigenlijk een soort van programma waardoor je zelf niets moet kennen van programmeren. Omdat WordPress zo groot en bekend is, heb je hier héél veel mogelijkheden mee en is dit de beste optie om een blog te maken. Bovendien is het helemaal gratis.

Deze blog werd trouwens ook op WordPress gemaakt!

Als je kiest uit deze lijst met beste WordPress hosting bedrijven dan kun je deze CMS (= WordPress) trouwens installeren met één enkele klik. Tegenwoordig is deze optie mogelijk bij de meeste hosting bedrijven.

Dat doe je vanuit de DirectAdmin of je Cpanel. Dat is normaal makkelijk te bereiken vanuit je hosting account. Hieronder heb ik ook een screenshot toegevoegd hoe zo’n automatische WordPress Installer er uit ziet in je DirectAdmin of Cpanel.
Geen idee waarover ik het heb? Vraag het na bij je hosting provider! De DirectAdmin of Cpanel ziet er namelijk bij elke host anders uit.

Is zo’n snelle installatie niet inbegrepen bij jouw hosting pakket? Geen nood! Je kan het ook via FTP op je persoonlijke server zetten.
Eerst moet Je het ZIP-bestand van WordPress downloaden (dat doe je hier) en vervolgens deze instructies volgen. Dat lijkt nogal ingewikkeld, maar dat is het echt niet.

blog maken WordPress auto installer

WordPress is bij de meeste hosting bedrijven makkelijk te installeren vanuit je DirectAdmin of Cpanel.

Stap 4: Zoek naar een mooi thema

In plaats van een dure computerdeskundige aan te werven om de lay-out van jouw website te coderen, kun je bij WordPress gewoon gebruiken van een thema. Een (reis) blog maken hoeft echt niet moeilijk te zijn!

Dat kan helemaal gratis! Maar als je er eentje wilt met meer functies, dan raad ik aan om een ‘premium’ thema aan te schaffen. Dat kost meestal tussen de €50 en €100, maar meestal zijn deze ook veel mooier en heb je veel meer keuze.

De mooiste (premium) thema’s vind je op deze websites:

Een premium thema heeft meestal ook veel meer gebruiksgemak. Je kunt de lay-out op die manier perfect aanpassen zoals jij het wilt en vaak ook op verschillende manieren. Bij gratis thema’s is dat natuurlijk niet het geval…

Om zeker te zijn, kun je eerst beginnen met een gratis thema en pas na verloop van tijd een premium theme aankopen.

Thema uploaden

Vanuit je WordPress account (dat bereik je door je URL in te geven met daarachter ‘/wp-login’ – vervolgens moet je inloggen), kun je gratis thema’s downloaden en activeren. Zo krijg je meteen te zien hoe je nieuwe site er uit ziet.

Als je voor een premium thema hebt gekozen, kreeg je normaal gezien een ZIP-bestand toegestuurd. Dat moet je uploaden bij Weergave > Thema’s > Nieuwe toevoegen > Thema Uploaden. Vervolgens sleep je het bestandje naar hier en voila… Je kunt je premium thema aanpassen zoals je zelf wilt!

Belangrijk: kies voor een snel thema!

Toen ik nog niet veel van websites wist, had ik een héél mooi thema aangekocht. Helaas bleek achteraf dat mijn website daardoor traag laadde waardoor de bezoekers allemaal snel afhaakten. Dit wil je natuurlijk ten allen koste vermijden! Wist je dat de meeste mensen al terug wegklikken als het laden amper enkele seconden duurt?! Geduld is een schone deugd, maar duidelijk niet op het internet…

Trouwens: een snelle laadtijd hangt ook af van de hosting die je kiest. Koop dus meteen voor een goed gewaardeerd hosting platform. En nee, dat hoeft echt niet onbetaalbaar te zijn.

Maar… Hoe weet je dan of een thema snel is? Ga af op de reviews af of neem een kijkje naar populaire thema’s op Wpspeedster. Als er een demo versie van het thema is, kun je die ook in GTmetrix of Pingdom bekijken. Ga ook af op je eigen intuïtie: als je de demo bezoekt en die is erg traag, dan zal die waarschijnlijk ook niet ideaal zijn om jouw eigen website mee te maken.

Wordpress blog maken thema toevoegen

Op deze manier voeg je een aangekocht thema makkelijk toe, of zoek je er eentje die je mooi vindt.

Stap 5: Download plugins

Als je een blog gaat maken met WordPress, is niet alleen een mooi en snel werkend thema belangrijk! Minstens even noodzakelijk zijn plugins.

Plugins zijn extra functionaliteiten die je aan je site toevoegt. Denk daarbij aan aanpassingen voor de lay-out van je site, maar ook extra’s die het voor jou makkelijker maken om blogs te schrijven.
Net zoals bij thema’s zijn bepaalde plugins gratis, voor anderen moet je betalen.

Ik raad iedereen aan om deze plugins zeker en vast in je arsenaal te hebben:

 • Akismet: Voorkomt spam op je blog.
 • Yoast SEO: Deze tool maakt het makkelijk om de SEO (search engine optimization) van je website en posts te optimaliseren. Dit is van belang als je door bezoekers gevonden wilt worden in zoekrobots.

Ik raad ook aan om plugins te downloaden die het volgende doen:

 • Je bezoekers op de hoogte te stellen dat je cookies gebruikt (dit is zelfs bij wet verplicht, sla deze stap dus niet over!).
 • Een caching plugin (om je website sneller te maken). Goede opties zijn WP Rocket, WP Fastest cache, W3 Total Cache. Dit is een tijdrovend werkje, dus zorg dat je weet wat je doet. Gelukkig zijn er veel tutorials die je online kan opzoeken.
 • Een veiligheidsplugin die het hackers onmogelijk maakt om je website kapot te maken. Goede opties zijn o.a. Sucuri en All In One WP Security.
 • Een image optimizer die ervoor zorgt dat je toegevoegde afbeeldingen kleiner van formaat worden zonder dat de kwaliteit daar slechter door wordt. Ik gebruik EWWW Image Optimizer, maar er zijn meerdere goede opties.

Een belangrijke tip: overdrijf niet met plugins!
Te veel plugins zorgen namelijk voor een trage website en bovendien nemen ze ook veel rekenkracht weg uit je hosting pakket. Veel plugins heb je niet nodig of zijn eenvoudig in je thema zelf te coderen (maar dan moet je natuurlijk de hulp van iemand inschakelen).

plugin wordpress

Een plugin toevoegen werkt op dezelfde manier als bij een thema.

Stap 6: Integreer Google Analytics

Natuurlijk wil ook jij precies weten hoeveel bezoekers je website ontvangt en wat je populairste blog posts zijn. De beste manier om dat te weten te komen, is met behulp van Google Analytics.

Je kunt trouwens nog veel meer te weten komen met deze tool. Vergeet wel niet dat je hiervoor cookies moet achterlaten bij je bezoekers. Het is dus belangrijk dat je een ‘cookie consent’ pop-up of banner op je blog plaatst (zoals ik hierboven al zei).

Deze gratis tool van Google moet je eerst handmatig opzetten vooraleer je hem kan gebruiken. Daarna kun je ervoor kiezen om dit programmaatje via een plugin aan je WordPress site toe te voegen, maar beter is eigenlijk omdat handmatig te doen. Hoe minder plugins, hoe beter!

Dat is echt niet zo moeilijk en kun je doen met een FTP programma of via de Cpanel / DirectAdmin van je hosting pakket.

Als je het doet via een FTP programma, moet je gewoon je gegevens invullen en inloggen. Vanuit je Cpanel of DirectAdmin kun je naar je File Manager gaan en vervolgens dezelfde stappen ondernemen:

 1. Ga naar de mappen ‘public_html’ > wp-content > ’themes’ > de naam van het thema dat je gebruikt > open ‘header.php’.
 2. Plak daar de Google Analytics code net onder ‘<?php wp_head(); ?>’.
 3. Opslaan en klaar!
Google Analytics report

Met Google Analytics kun je zien hoeveel bezoekers je website trekt en welke pagina’s het goed doen.

Stap 7: Beginnen met schrijven

Het opzetten van je blog is nu klaar. Geef jezelf gerust een schouderklopje!

Maar nu komt eigenlijk het moeilijkste werk. Of nu ja… Moeilijk is het niet, maar het vergt wel het meeste doorzettingsvermogen! Nu moet je namelijk beginnen met bloggen.

Afhankelijk van wat je te vertellen hebt, kun je nu alles neerpennen. Mijn advies voor jou: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit! Maar toch… Als je veel gelezen en gevonden wilt worden, zul je wel veel moeten bloggen!

Je kan helemaal zelf kiezen wat je schrijft, maar uit mijn eigen ervaring merk ik dat mensen altijd op zoek zijn naar tips en informatie. Lezers zijn minder geneigd om te lezen om welk uur jij op staat en wat je vandaag hebt gegeten… Tenzij dat naturlijk iets heel speciaals is!

Kijk op andere blogs wat je zelf leuk vindt om te lezen en probeer dan ook zo iets. Of wees creatief en doe iets helemaal anders! Op den duur merk je vanzelf wat jou het meeste ligt. Vergeet niet dat je het leuk moet vinden om blogs te schrijven, want alleen zo hou je het bloggen lang vol.

geld verdienen blog wordpress

Je kunt van overal bloggen, dus maak het jezelf gerust comfortabel!

Stap 8: Kijk naar je collega’s of volg een Blogger Course

Bloggen en een blog maken lijkt allemaal eenvoudig, maar het is héél veel werk. Bovendien houdt het veel meer in dan alleen schrijven. Je hebt namelijk ook kennis nodig over SEO (zodat je in de zoekresultaten wordt gevonden) en je optimaliseert je blog ook maar beter voor diezelfde zoekrobots (nogal technisch).

Om die reden raad ik aan om heel veel te lezen over bloggen. Je vindt alle info die je nodig hebt wel via Google, maar als je liever een cursus bloggen volgt kan dat natuurlijk ook!

Helaas zijn er op de Nederlandse markt nog niet veel van die cursussen beschikbaar. Daarom raad ik aan om bij Amerikaanse blogger ‘Nomadic Matt’ een kijkje te nemen. Hij heeft de ‘Superstar blogging’ couse uitgevonden. Ik geef toe dat die naam meteen heel Amerikaans klinkt, maar je leert echt heel veel bij over bloggen en hoe je er uiteindelijk ook geld mee kunt verdienen.
Matt is één van de meest succesvolle (reis)bloggers aller tijden, dus hij weet waarover hij het heeft.

Voor tips met betrekking tot SEO raad ik aan om Neil Patel en Brian Dean te volgen.

Ook social media kan van pas komen! Op Facebook zijn er tientallen (Nederlandstalige!) groepen waarin je al je vragen kwijt kunt over bloggen of SEO. Aanraders zijn o.a. ‘Belgische reisbloggers’, ‘Reisbloggend Nederland/België’, ‘SEO Benelux’ en ‘VLCM’.

Intussen zijn er al verschillende tientallen bloggers in de Lage Landen (en nog véél meer daarbuiten). Neem dus gerust een kijkje op de websites van jouw collega’s. Zo krijg je ongetwijfeld inspiratie voor je eigen verhalen.

Super Star Blogging

Stap 9: Geld verdienen met bloggen

Is het jouw droom om geld te verdienen met bloggen? Laat ik dan meteen met de deur in huis vallen: makkelijk is het niet… Je moet enorm veel doorzettingsvermogen (en ook een beetje geluk…) hebben om full-time te mogen bloggen.

Er kruipt heel veel tijd in het schrijven van blogs, tips en artikels en bovendien moeten die ook nog gevonden én gelezen worden door bezoekers.
Daarom is het erg belangrijk dat je ook actief bent op sociale media, een beetje ‘bekend’ wordt bij andere bloggers zodat ze jouw verhalen delen en dat je jezelf bijschoolt in SEO.

Pas wanneer je blog een mooi aantal bezoekers begint aan te trekken, kun je echt (goed) geld verdienen met bloggen.

Dat kan op veel verschillende manieren.

Gesponsorde blogs

Als je over een bepaald product of dienst schrijft en daarvoor op één of andere manier betaald krijgt, zijn dat gesponsorde blogs of advertorials.

Dat hoeft trouwens geen geldbedrag te zijn. Soms mag je de spullen waarover je schrijft gewoon houden.

Als je blog wat groter wordt, zal deze vraag vaak voorkomen. Meestal komt die vraag dan vanuit bedrijven die een nieuwe dienst/product onder de aandacht willen brengen of zichzelf gewoon wat meer naamsbekendheid gunnen.

Affiliate links

Als bezoekers via jouw website of blog een aankoop doen door op een link te klikken die aan jou geaffilieerd is (via een tracking code of cookie), krijg jij daar commissie voor.

In het geval van Check Out Sam toon ik aan mijn lezers bijvoorbeeld een leuk hotelletje of een goedkoop vliegtuigticket. Als de bezoeker dat product –door mijn toedoen– aankoopt, krijg ik een klein percentage van de totaalprijs.
Meestal ligt dat tussen 6 tot 15 procent. Bij duurdere producten zoals pakketreizen ligt dat amper op 1 tot 2 %, dus je zult al snel begrijpen dat je heel wat verkopen moet doen om hier groot geld mee te verdienen.

Als je op deze manier geld wilt verdienen met bloggen, raad ik aan om je als publisher aan te melden bij een affiliate portal. Dit zijn grote bedrijven die de technische kant voor jou regelen. Zij houden duidelijk bij hoeveel kliks en verkopen er door jouw toedoen zijn bewerkstelligd. Tegelijkertijd bundelen zij ook (veel!) bedrijven die op affiliate basis willen samenwerken.

Voorbeelden daarvan zijn o.a. TradeTracker, Daisycon, Awin en TradeDoubler.

Aanmelden is trouwens helemaal gratis. Zelfs als je geen (of weinig) geld verdient met bloggen, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Advertenties verkopen

Je hebt ongetwijfeld wel al eens van Google Adsense gehoord. Deze tool van Google implementeert automatisch afgestemde advertenties op jouw blog of website. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een klein stukje code aan je blogs toevoegen.

Per keer dat er op een advertentie wordt geklikt, krijg jij uiteindelijk een vergoeding.

Naast Google Adsense zijn er nog wel meer platformen die gelijkaardig werken. Maar om eerlijk te zijn is er geen enkel zo competitief en groot als Adsense.

Natuurlijk kun je ook op een andere manier advertenties verkopen! Zo kan je bedrijven contacteren om banners op jouw pagina’s te plaatsen of een gesponsord artikel (zie hierboven) voor hen te schrijven.
In dat geval zal je waarschijnlijk een vaste prijs afspreken, maar je kan ook een tarief afspreken per aantal ‘views’. Meestal is dat ook een vast tarief per duizend bezoekers (‘cpm’).

geld verdienen met bloggen zuid afrika

Het is wel leuk als je geld begint te verdienen met bloggen. Zelfs vanuit Zuid-Afrika (foto) kan ik werken!

Nog enkele tips bij het maken van een blog

Nu je weet hoe je geld kan verdienen met een blog en hoe je een website opzet, wil ik toch nog enkele belangrijke tips geven bij het maken van een blog.

Ik wou dat iemand mij deze weetjes ook had laten weten toen ik voor het eerst ging bloggen!

Besteed gerust zaken uit

Je kunt niet in alles goed zijn, dus ik raad aan om bepaalde zaken gewoon uit handen te geven. Denk daarbij aan het ontwerp van je logo, bepaalde codes van je thema aanpassen of zelfs de hulp inroepen van een copywriter die teksten voor jou schrijft.

Handige websites om je daarbij te helpen zijn o.a.:

School jezelf bij

Ik zei het al meerdere keren: een blog maken is veel meer dan alleen artikeltjes schrijven! School jezelf daarom bij over alles wat met bloggen (of websites maken) te maken heeft. En weet ook dit: ga gerust eens op je bek! Zo lang je er maar iets uit leert 😉 !

Ik haalde de ‘Superstar blogging’ couse van Nomadic Matt al aan, maar verder kun je ook info zoeken met tips voor het schrijven, hoe je je WordPress gebruikt kunt optimaliseren of hoe je jouw kennis over SEO naar een volgend niveau kunt tillen.

Schrijf niet met de bedoeling om rijk te worden

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: Wil je alleen maar bloggen om geld te verdienen? Dan zijn er waarschijnlijk wel betere alternatieven om dat te doen…

Dat zeg ik trouwens uit mijn persoonlijke ervaringen. Het duurde namelijk zeker één a twee jaar vooraleer ik een full-time inkomen uit deze blog verdiende. Dit is trouwens niet mijn enige project, want ik heb in totaal zo’n vijftig websites onder mijn beheer.

Aangezien ik zo vroeg ben begonnen met dit werk, heb ik er van meet af aan veel tijd in gestopt. Als je een blog eerder als side-project begint, neem ik dus aan dat het nóg langer duurt.
En bovendien had ik nog een belangrijk voordeel: mijn broer was al verschillende jaren actief in het online marketing verhaal. Hij heeft me dus héél veel tips gegeven, zodat ik een vliegende start kon maken.

Wil dat zeggen dat jij niks van verdienen met bloggen? Zeker niet. Je mag dus gerust hopen op een zakcentje door je blog! Alleen zou ik niet aanraden om dat als je voornaamste doelstelling te stellen.

bloggen

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips. Veel plezier met bloggen!

Hopelijk heb ik je met deze tips en info duidelijk gemaakt hoe je zelf een blog kunt maken en hoe je bovendien wat geld kunt verdienen met bloggen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.6/5 - (23 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam