Burj Khalifa bezoeken: Info, tips & weetjes

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 oktober, 2023

Als je naar Dubai reist, mag je de Burj Khalifa zeker niet overslaan. Dit is namelijk één van de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld. Omdat je voor je bezoek waarschijnlijk met prangende vragen zit, zoals: "Hoe is de Burj Khalifa gebouwd?" en "Wat kost een Burj Khalifa ticket?", heb ik hieronder de nodige info voor je verzameld. Ideaal, want zo ben je alvast goed voorbereid voor een bezoek aan de hoogste skyscraper ter wereld!

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (9 votes)

Burj Khalifa bezoeken tips

Ontstaan van de Burj Khalifa

Burj Khalifa werd in 2010 voor het publiek geopend, maar de bouw ervan begon reeds in 2004. De constructie nam vooral zoveel tijd in beslag om te voorkomen dat de hoogte overtroffen zou worden. Deze missie is geslaagd, want in 2007 kreeg het dankzij zijn hoogte van 828 meter, de titel van ‘Hoogste gebouw ter wereld’. Hiermee versloeg het de Talipei 101 in Taiwan.

Tijdens de bouwjaren stond het bouwwerk bekend onder ‘Burj Dubai’ wat letterlijk toren van Dubai betekent. Het was pas bij de opening dat het zijn oorspronkelijke naam verkreeg. Het werd vernoemd naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan, de president van de Verenigde Arabische Emiraten. Naast de hoogte van Burj Khalifa is ook de vorm erg bijzonder.

Misschien vraag je je ook af hoe de Burj Khalifa is gebouwd. Het antwoord daarop is dat het geïnspireerd werd door een typische woestijnbloem. De ontwerper was het Amerikaans architectenbureau Skidmore, Owing en Merill.

hoe is de Burj Khalifa gebouwd

Een indrukwekkend staaltje architectuur!!

Burj Khalifa bezoeken: welke verdiepingen zijn toegankelijk?

Burj Khalifa bestaat uit 163 verdiepingen, maar je kan er slechts enkele bezoeken. Het is het mogelijk om een ticket voor de 124e, 125e en 148ste verdieping te boeken. Daarnaast kan je het uitzicht bewonderen door een nacht in het Burj Khalifa hotel te boeken of een etentje te reserveren in één van de restaurants. Elke mogelijkheid heeft enkele voor- en nadelen!

Burj Khalifa tickets wachtrijen

Boek je tickets voor de Burj Khalifa tijdig, want er is altijd veel volk!

122e verdieping: At.mosphere restaurant

Naast het luxueuze Armani hotel is etage 122 de laagste verdieping die je als toerist kan bezoeken. Je vindt er At.mosphere. Dit was voor een lange tijd het hoogste restaurant ter wereld. Tegenwoordig kan je echter ook terecht op de 152e tot 154e etage voor een lekkere maaltijd. Dat laat natuurlijk niet staan dat dineren op deze plek een bijzondere ervaring is!

Je kan het At.mosphere bereiken langs het hotel. Een etentje moet je echter wel op voorhand reserveren. Doe dat zeker enkele dagen tot een week op voorhand. Zeker als je een tafel aan het raam wilt boeken. Bij At.mosphere kan je terecht voor Afternoon Tea dat plaatsvindt tussen 12:00 en 16:30 uur en ongeveer 430 AED of 101 euro kost per persoon voor een tafel die niet bij het raam gelegen is. Voor een tafel met uitzicht betaal je rond de 118 euro.

Het restaurant is ook dagelijks geopend van 07:00 tot 09:00 uur voor koffie en van 18:00 tot 24:00 uur voor diner. Het goedkoopste dat je er kan nuttigen is de ochtendkoffie voor 75 AED per persoon, wat neerkomt op ongeveer 17,61 euro.
Wil je graag bijzonder dineren in dit restaurant? Zorg er dan voor dat je elegant gekleed gaat. Shorts, flip-flops en andere casual kleding is namelijk niet toegestaan.
Er geldt bovendien een minimumleeftijd van 10 jaar gedurende de dag en 21 jaar tijdens de avond.

 

124e verdieping: At the top observatiedek

Kies je voor een ticket voor de 124e verdieping? Dan geniet je van een prachtig uitzicht. De hoogte van de Burj Khalifa op de 124e verdieping is namelijk 452 meter. Hierdoor heb je een 360 graden overzicht op de stad. De ticket prijs voor de Burj Khalifa ligt in dit geval ook nog relatief laag, want hoe hoger je gaat, hoe meer je betaalt.

De 124e verdieping van de Burj Khalifa wordt ook wel het “At the top observatiedek” genoemd. In het begin was dit het hoogste openlucht observatieplatform ter wereld. Na enige tijd werd dit record echter ingehaald door “Cloud Top 488” van de Canton Tower in China dat op 488 meter hoogte ligt.

Toen het observatiedek op etage 148 van de Burj met een hoogte van 555 meter geopend werd, was dit weer voor enige tijd het hoogste dek, maar ook dit record werd al snel overtroffen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet de moeite waard is om dit platform van de Burj Khalifa te bezoeken. Je geniet er sowieso van een fraai uitzicht! Je kan er bovendien gebruikmaken van een elektronische telescoop waarmee je de stad in andere weersomstandigheden en op andere tijdstippen kan bekijken.

Verder vind je hier ook de Burj Club, alweer een restaurant met prachtige uitzichten over de stad. Een combi-ticket met een bezoek aan de Burj Khalifa (124e etage) en lunch of avondeten is hier trouwens veel goedkoper. (ongeveer €70).

at the top observation deck

Het At The Top observatieplatform.

125e verdieping: uitbreiding At the top

Het At the top‘ observatieplatform werd in 2014 uitgebreid tot de 125e verdieping dat op een hoogte van 456 meter ligt. Het grote verschil met dit observatieplatform is dat het geheel binnen gelegen is. Dat heeft grote voordelen als het regent of als er veel zand door de lucht dwarrelt.

Een nadeel dat ik toch wel wil vermelden, is dat je bij dit uitzicht vanaf de Burj Khalifa last hebt van reflecties van het kunstlicht in de ramen. En dan vooral wanneer het buiten al donker is. Anderzijds heeft deze verdieping wel een leuke extraatje waardoor het toch een bezoekje waard is…
Je vindt er namelijk A Falcon’s Eye View”. Deze attractie geeft je de mogelijkheid om Dubai door de ogen van een arend te zien.

Burj Khalifa 125e verdieping

Het uitzicht vanaf de 125e verdieping!

148e verdieping: At the top SKY

Op de 148e verdieping vind je At the top SKY. Dit observatiedek is het meest recent en ligt een eindje boven de 124e verdieping, namelijk op een hoogte van maar liefst 555 meter.

Het is dus een goede keuze als je het beste uitzicht wilt hebben. De Burj Khalifa tickets voor dit observatiedek zijn echter wel duurder. Je krijgt er natuurlijk wel veel voor terug, want het is er luxueuzer en je hebt een privégids die je alles vertelt over het gebouw en het dek.

152e tot 154e verdieping: The Lounge

Op de 152e tot de 154e verdieping vind je “The Lounge“. Dit is ‘s werelds hoogste lounge en daarmee ook één van de indrukwekkendste eetgelegenheden. Het is gelegen op 585 meter hoogt.

Je kan er onder andere genieten van “Tea in the clouds“, een moment waarop je heerlijke thee geserveerd krijgt en lekker gebak kan smullen. Daarnaast ontspan je vanaf dit platform ook tijdens een zonsondergang met bubbels (“Bubbly Sundowner”) waarbij je van heerlijke champagne mag sippen, terwijl een live orkest mooie deuntjes speelt.

Je dient een etentje in The Lounge wel op voorhand te boeken. Hou daar zeker rekening mee, want vaak zitten de reservaties al enige dagen op voorhand vol. Zorg er ook voor dat je dit op tijd doet, want deze plek is ontzettend populair! De prijzen starten vanaf 749 AED of ongeveer 180 euro voor een pakket.

uitzicht van Burj Khalifa

Geniet maar lekker lang van dit uitzicht!

Burj Khalifa hotel

Optimaal genieten van het Burj Khalifa uitzicht is ook mogelijk door te verblijven in het eerder vernoemde Armani hotel. Dit is het eerste hotel dat ontworpen werd door mode-icoon Giorgio Armani. Dit luxeverblijf neemt 11 verdiepingen in beslag en uiteraard kun je ook van hier overal genieten van fenomenale panorama’s.

Verblijven in het Armani hotel in Dubai betekent natuurlijk dat je jezelf zal onderdompelen in luxe. Je hebt er namelijk een heerlijke spa en krijgt directe toegang tot de Dubai Mall.

De kamers van het hotel zijn bovendien elegant en van alles voorzien. Hou je wel van lekker eten? Dan heb je hier heel wat mogelijkheden, want er zijn maar liefst zeven restaurants waarin je je smaakpapillen kan verwennen. Daarnaast worden er vaak interessante evenementen georganiseerd waardoor je je geen moment verveelt.

Lijkt verblijven in het Armani hotel in Dubai wel iets voor jou? Spaar dan zeker genoeg centjes, want je betaalt voor een standaard tweepersoonskamer al snel rond de 1.000 euro per nacht.

uitzicht Burj Khalifa

Welke verdieping je ook kiest… De uitzichten zijn altijd fenomenaal mooi!

Burj Khalifa weetjes

De Burj Khalifa is niet enkel interessant, omdat dit het hoogste gebouw ter wereld is. De blikvanger heeft namelijk nog heel wat andere records op zijn naam staan. Hieronder de interessantste Burj Khalifa weetjes;

 • De Burj Khalifa lift is met 42 km/uur één van de snelste liften ter wereld.
 • Het gebouw heeft ‘s werelds hoogste nachtclub en restaurant.
 • Burj Khalifa telt het grootste aantal verdiepingen.
 • De toren was te zien in Mission: Impossible – Ghost Protocol en Independence Day: Resurgence.
 • De wolkenkrabber komt ook voor in de game Spec Ops: The line.
 • Burj Khalifa heeft drie keer de hoogte van de Eiffeltoren en is twee keer zo hoog als het Empire State Building.
 • Het gebouw heeft 58 liften, 2957 parkeerplaatsen, 900 appartementen en 304 hotelkamers.
 • De Burj Khalifa top kan je zien tot op een afstand van 95 kilometer.
 • De totale kost van het gebouw bedroeg 1.5 miljard dollar.
 • Het gewicht van het beton is gelijk aan dat van 100.000 olifanten.
 • Als je het gebruikte staal naast elkaar zou leggen, zou de lengte een kwart van de wereldbol bestrijken.
 • Op de piek van het bouwen, werkten er 12.000 arbeiders per dag.
 • Het bouwen nam 22 miljoen manuren in beslag.
burj khalifa weetjes

Ook van ver weg is dit gebouw fantastisch om te bezichtigen.

Burj Khalifa tickets en prijzen

Als je van plan bent om de hoogste wolkenkrabber ter wereld te bezoeken, ben je vast benieuwd naar de prijzen. Deze zijn echter erg afhankelijk van welk(e) verdieping(en) je wilt zien. Zoals je hierboven al kon lezen, heb je de mogelijkheid om het gebouw te bezoeken via een ticket voor de 124e, 125e of 148e verdieping. Hoe hoger je gaat, hoe hoger de Burj Khalifa prijs is. Wil je graag alle verdiepingen ontdekken? Dan is het mogelijk om daarvoor een compleet Burj Khalifa ticket te boeken.

In het geval dat je toch enkel het At the top observatiedek wilt zien, betaal je voor een standaard ticket ongeveer 36 euro. Daarmee kan je zowel etage 124 als etage 125 betreden. Het is daarnaast mogelijk om je bezoek te combineren met een etentje. Dat kost je dan uiteraard wel een beetje meer, maar het maakt je ervaring nog bijzonderder.

Burj Khalifa bezoeken op de 148e verdieping doe je dan weer met speciale VIP tickets die ietsje duurder zijn. Voor die prijs geniet je wel van meer luxe en rust.

Zin in een unieke Burj Khalifa ervaring? Boek dan een ticket voor een verblijf in een privélounge. Het is met een prijs van ongeveer 468 euro voor een groep van vier personen niet goedkoop, maar het is wel een ervaring om nooit meer te vergeten!

De 152e tot 154e verdieping kan je alleen bezoeken als je het “Tea in the clouds” of “Bubbly Sundowner” arrangement boekt. Dat kost je ongeveer €180, maar het is natuurlijk wel een ervaring om nooit meer te vergeten.

burj khalifa tickets

Bemachtig je ticket op voorhand zodat je wachtrijen voorkomt!

Tip: Geniet van korting met de Dubai All inclusive pass

Als je van plan bent om nog meer hoogtepunten te bezichtigen (lees ook deze blogs: “Wat te doen in Dubai?” en “Excursies in Dubai tips“!), is het een goed idee om ook de Dubai Go City All Inclusive pas bij te bestellen.

Deze kortingskaart geeft hoge kortingen aan iedereen die van plan is om meerdere bezienswaardigheden te bezoeken. Je krijgt namelijk gratis toegangstickets voor verschillende activiteiten, maar ook hoge kortingen op andere hoogtepunten.

Het “At the top” observatiedek is één van de activiteiten die in de totaalprijs inbegrepen zit.

Deze pas is vooral een aanrader je van plan bent om ook nog veel andere bezienswaardigheden in Dubai te ontdekken.

burj khalifa Dubai

Dit is een niet te missen activiteit in Dubai!

Burj Khalifa bezoeken tips

Ga je de Burj Khalifa bezoeken? Dan heb je ondertussen al een goed idee van wat je mag verwachten en wat je kan doen om niets te missen van dit imposante gebouw. Voordat je echter op ontdekkingstocht vertrekt, is het handig om de deze tips om de Burj Khalifa te bezoeken ook even door te nemen!

Tip 1: De beste tijd om Burj Khalifa te bezoeken

Ga niet zomaar op een willekeurig tijdstip de Burj Khalifa bezoeken, want dan zou het kunnen dat je héél lang moet wachten… Om die reden is het dan ook aangeraden om je ticket online te boeken. Dan krijg je namelijk een tijdslot toebedeeld.

Sommige tijdstippen zijn bovendien interessanter voor een bezoekje en het is fijn als je hier op voorhand op de hoogte van bent.

Dus… wat is nu eigenlijk de beste tijd om Burj Khalifa te bezoeken?

De meest populaire bezoektijd is tussen 18:00 en 19:00 uur. De reden hiervoor is dat je op dat moment de stad ziet in daglicht, tijdens zonsondergang en met de vallende duisternis.
Wil je ook op dit uur Burj Khalifa bezoeken? Boek dan tijdig je tijdslot. Als je dat via GetYourGuide doet, kun je trouwens gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Goede alternatieve tijdstippen om Burj Khalifa te bezoeken, zijn tijdens het openingsuur en rond het middaguur.

De openingstijden zijn van zondag tot en met woensdag, van 10:00 tot 22:00 uur. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan je het gebouw zelfs tot middernacht bezoeken.

souvenirs Burj Khalifa

Zoek je nog een aandenken aan je bezoek? Neem een mini-Burj mee naar huis!

Tip 2: Hou rekening met de weersomstandigheden

Om Burj Khalifa te bezoeken, is het niet enkel belangrijk om rekening te houden met het tijdstip, maar ook met de weersomstandigheden. Is er die dag veel mist of wordt er een zandstorm verwacht? Dan stel je je bezoek het best uit indien mogelijk. Opnieuw raad ik dus aan om tickets te boeken via GetYourGuide omdat je die gratis mag annuleren.

Je zicht kan door beide weerfenomenen erg beperkt worden, waardoor je Burj Khalifa ervaring misschien minder positief is. Om optimaal van het bijzonder panorama te kunnen genieten, kijk je dit dus best al enige tijd op voorhand na!

Tip 3: Wees op tijd

Ook als je uitgezocht hebt wanneer je het best Burj Khalifa bezoekt, zijn er nog enkele zaken om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je tijdig aanwezig bent. Zorg er daarom voor dat je minimaal een half uur voor het tijdstip op je ticket op de juiste plaats bent.

Vind je het juiste gebouw niet? Wel euh… Het is het hoogste gebouw van Dubai én de wereld! 😉

Tip 4: Draag comfortabele en gepaste kledij

Het observatiedek is niet voorzien van zitplaatsen. Daarom is het belangrijk om comfortabel schoeisel en kledij te dragen. Vergeet ook niet dat het hier soms aardig kan waaien! Een extra laagje kan dus geen kwaad.

Daarnaast is het een goed idee om de Dubai dresscode te volgen en dus geen te korte kledij dragen of blote schouders tonen.

Burj Khalifa bezoeken tips uitzicht

Overdag is de Burj Khalifa mooi.

tips burj khalifa bezoek

Maar ‘s avonds ook! Probeer dus net voor zonsondergang langs te komen.

Wat is er te doen in de buurt?

Als je de Burj Khalifa gaat bezoeken, blijf je het best een volledige dag in dit gebied. Het observatiedek zelf kan je dan wel ontdekken in een uur tijd (ik raad wel wat langer aan!), maar rondom het gebouw zijn er heel wat andere dingen te doen. Je bevindt je namelijk in Downtown Dubai, één van de hipste wijken van de stad.

Zo vind je in de buurt bijvoorbeeld tal van iconische bouwwerken en de gigantische Dubai Mall waar je heerlijk kan shoppen. Er is daarnaast ook de spectaculaire Dubai Fountain waar je dagelijks en op regelmatige tijdstippen een bijzondere fonteinshow kan bewonderen. Maar er valt nog veel meer te zien en ontdekken in de omgeving! Daar schreef ik ook een gedetailleerd artikel over: Bezienswaardigheden in Dubai.

burj khalifa binnen

Neem ook even de tijd om de Burj Khalifa van binnenin te bezichtigen.

De Burj Khalifa bezoeken is een onmisbare activiteit als je in Dubai bent. Je krijgt niet alleen fenomenale uitzichten over de stad, maar leert ook meer bij over de ongelooflijke drang tot grootsheid van dit land! Heb jij de hoogste toren al bezocht? Laat het gerust weten in een berichtje onderaan deze blog.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (9 votes)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>