23 september, 2016

Caesarea en Nazareth

De nachtrust in Jesr El-Zarka was maar van korte duur. Het offerfeest werd immers tot in de vroege uurtjes gevierd, en ik was maar al te blij dat ik mijn oordopjes mee had genomen!
Luide muziek, afgewisseld door geweerschoten en luid gejoel demptde het gekrijs van de schapen die morgen zouden worden opgegeten. Rond acht uur 's morgens vertrokken we geeuwend richting Caesarea. Een van de bekendste toeristische trekpleisters van Israel. Deze eeuwenoude havenstad is een archeologisch park dat erg goed bewaard is gebleven en ons een inzicht geeft in het leven van de Feniciërs en later ook de Grieken.

Inhoudstafel

Voor de gelegenheid werd het amfitheater omgetoverd tot een iets modernere variant.

Voor de gelegenheid werd het amfitheater omgetoverd tot een iets modernere variant.

Caesarea

Met ons busje kwamen we op enkele minuten aan in Caesarea. Een gigantische havenstad die in de vierde eeuw voor Christus uit de grond werd gestampt. De stad werd opgericht door de Feniciërs, maar werd al gauw veroverd door de Grieken en later ook de Romeinen.

Na 39 shekel te hebben betaald (ongeveer €10) betreden we met z’n allen het park. Links van ons zien we een gigantisch amfitheater dat ook nu nog gebruikt wordt voor allerlei opvoeringen. Van daaruit kan je het volledige park bekijken, en pas dan zie je ook echt hoe groot de stad moet geweest zijn.
Ik beeld me al in hoe handelsreizigers naar het beloofde land reisden om daar hun schepen te vullen met de heerlijke specerijen en voorwerpen van deze prachtige cultuur.

Achter het theater lagen heel wat oorspronkelijke zuilen. Of ze nu Dorisch, Ionisch of Korintisch waren, daar had ik geen flauw benul van. Maar in ieder geval was een groot deel van de prachtige stad mooi bewaard gebleven!

Het mooiste deel van deze toch wel impressionante stad vond ik de kleine haven. De mooie promenade, de kleine vuurtoren en de gezellige gebouwen waren het best bewaard gebleven en gaven de stad het mooist weer. Na onze korte kennismaking met deze stad uit de oudheid, stapten we richting de uitgang. Daar zouden we opgepikt worden om naar Nazareth te gaan. Een van de grote, bijbelse steden.

Ons groepje was een beetje lastig geworden, omdat er een misverstand was ontstaan omtrent onze baggage. Daardoor lag die nog steeds in het hostel en verloren we heel wat tijd… Gelukkig werd het uiteindelijk toch opgelost en konden Sofia, Oscar, Carmen, James en ik onze tocht verder zetten naar Nazareth.

Een van de vele kerkjes in Nazareth, Israel.

Een van de vele kerkjes in Nazareth, Israel.

Nazareth

De befaamde stad is vooral bekend omdat Jezus er vroeger opgroeide. De zandkleurige façade’s van het oude stadsgedeelte dompelen je dan ook meteen onder in de geschiedenis.
Het historische stadsgedeelte bestaat uit tal van kleine, smalle straatjes waardoor het erg moeilijk wordt om er met een auto door te rijden. Gelukkig is een auto hier dan ook niet nodig, aangezien je alles makkelijk te voet kan bezichtigen.

Ons groepje werd net uit het oude stadscentrum afgezet, en van daaruit moesten we enkele minuten naar omhoog klimmen om onze accommodatie voor de komende twee nachten te bereiken.
We verbleven in de Fauzi Azar Inn, pal in het historische stadscentrum.
De prachtige accommodatie beschikt over verscheidene dorms (= gedeelde kamers) maar heeft ook enkele private kamers. Op de tweede verdieping kan je genieten van een prachtig uitzicht over Nazareth of het prachtige interieur van het authentieke huis.

Nadat iedereen was ingecheckt, verkende iedereen op zijn eigen tempo nog even de stad met zijn vele kerkjes en pelgrimsroutes.
Interessant vond ik dat de meerderheid hier moslim bleek te zijn.
Opvallend, omdat Nazareth toch vooral belangrijk was/is voor het christendom.

‘s Avonds keerden we terug naar het hostel om daar mee te doen aan een kookcursus Arabisch eten. Onze maagjes rammelden en tegen acht uur ‘s avonds konden we eindelijk aanvallen!

Zicht op het oude stadscentrum van Nazareth.

Zicht op het oude stadscentrum van Nazareth.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam

WIL JE MEER REISTIPS?
Volg me dan op
Ik steek heel veel tijd in het schrijven van al deze reisgidsen en tips, dus iedere like is voor mij een teken van appreciatie. Bedankt!