30 mei, 2020

Cancun, Las Vegas in Mexico

De vlucht van Puerto Rico naar Mexico ging vlot, maar eens aangekomen in de luchthaven van Cancun ging alles tergend traag... Na meer dan een half uur te hebben gewacht op mijn baggage, werd ik er ook nog eens willekeurig uitgekozen voor een manuele controle. Anderhalf uur later zat ik dan eindelijk in mijn shuttle busje die mij naar mijn hostel zou brengen. Comfortabel was het in ieder geval niet, een gek aan het stuur en met vijf op een bankje van vier.

cancun strand

Een leuke, geïmproviseerde dijk op één van de stranden van Cancun.

Om in mijn jeugdherberg te geraken moest ik eerst door de hotel zone van Cancun. Een kilometerslange zone die vol is gebouwd met luxueuze ressorts en hotels met elk hun eigen privaat strand en club, zo leek het wel.

Cancun is voor de Amerikanen wat Ibiza is voor een Europeaan. Een feestparadijs in tropische temperaturen!

Wanneer ik, veel te laat, aankwam in mijn hostel borg ik al m’n spulletjes op en besloot ik eens vroeg te gaan slapen. Mijn rondreis door de Caraïben was tot nu toe erg uitputtend geweest en een beetje extra slaap kon zeker geen kwaad.

De volgende morgen werd ik al vrij vroeg wakker, maar aangezien ik nog niet echt iets had geregeld bleef ik tot elf uur in m’n stapelbed zitten tokkelen op mijn computer.
Ik wist dat je vanuit Cancun enkele culturele uitstapjes kon gaan doen naar de befaamde maya tempels, maar de prijzen die ik online vond waren vaak nogal duur.

Gisteravond had ik gezien dat het hostel ook tours aanbood en dus besloot ik om me daar ook even over te informeren. Gelukkig deed ik dat, want de prijzen waren aanzienlijk goedkoper!
Ik haalde mijn kredietkaart boven en tekende meteen voor drie uitstapjes: De Koba en Tulum tempels, drie cenote’s en de befaamde Chichèn Itza tempel.

Ondertussen was het al bijna twee uur ’s middags en ik had niets meer gegeten. Mijn maag begon dan ook te knorren en ik vroeg de vriendelijke dame van de receptie waar ik iets lekkers zou kunnen gaan eten.

Zij vertelde me dat ik in vijf minuten stappen op een pleintje zou komen waar streetfood werd verkocht. En zo geschiedde… Ik koos een van de tentjes uit en bestelde een torta met kip.

Daarna vertrok ik met de bus naar het centrum van de hotel zone en wandelde wat rond.
Het deed me hier sterk denken aan de strip van Las Vegas.

Overal zag je reclame voor geweldige shows en concerten. De clubs, bars en restaurants waren groots en alles leek wel te zijn weggeplukt uit een gigantisch pretpark.

De stranden deden me dan weer denken aan Punta Cana. Prachtige, witte zandstranden die overbevolkt waren met verbrande toeristen.

De hotel zone was enkele kilometers lang en dus nam ik nog een paar keer de bus om een ander stukje te gaan verkennen. Op het einde ervan vond ik enkele veel rustigere en mooiere stranden en bracht ik zelf nog een bezoekje aan een archeologisch park.

Wanneer ik terugkeerde naar het hostel ging ik nog enkele taco’s proeven op dat zelfde pleintje waar ik deze middag ook had gegeten. Lekker en niet duur!

Morgen was mijn eerste uitstap in Mexico. Een bezoek aan de prachtige Koba en Tulum tempel en een verfrissende duik in een cenote. Ik keek er alvast naar uit!

Een archeologisch park in Cancun, mijn eerste kennismaking met de maya's!

Een archeologisch park in Cancun, mijn eerste kennismaking met de maya’s!

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam