Cancun, Las Vegas in Mexico

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 30 mei, 2020

De vlucht van Puerto Rico naar Mexico ging vlot, maar eens aangekomen in de luchthaven van Cancun ging alles tergend traag... Na meer dan een half uur te hebben gewacht op mijn baggage, werd ik er ook nog eens willekeurig uitgekozen voor een manuele controle. Anderhalf uur later zat ik dan eindelijk in mijn shuttle busje die mij naar mijn hostel zou brengen. Comfortabel was het in ieder geval niet, een gek aan het stuur en met vijf op een bankje van vier.

Sam Van den Haute Checkoutsam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (1 vote)
cancun strand

Een leuke, geïmproviseerde dijk op één van de stranden van Cancun.

Om in mijn jeugdherberg te geraken moest ik eerst door de hotel zone van Cancun. Een kilometerslange zone die vol is gebouwd met luxueuze ressorts en hotels met elk hun eigen privaat strand en club, zo leek het wel.

Cancun is voor de Amerikanen wat Ibiza is voor een Europeaan. Een feestparadijs in tropische temperaturen!

Wanneer ik, veel te laat, aankwam in mijn hostel borg ik al m’n spulletjes op en besloot ik eens vroeg te gaan slapen. Mijn rondreis door de Caraïben was tot nu toe erg uitputtend geweest en een beetje extra slaap kon zeker geen kwaad.

De volgende morgen werd ik al vrij vroeg wakker, maar aangezien ik nog niet echt iets had geregeld bleef ik tot elf uur in m’n stapelbed zitten tokkelen op mijn computer.
Ik wist dat je vanuit Cancun enkele culturele uitstapjes kon gaan doen naar de befaamde maya tempels, maar de prijzen die ik online vond waren vaak nogal duur.

Gisteravond had ik gezien dat het hostel ook tours aanbood en dus besloot ik om me daar ook even over te informeren. Gelukkig deed ik dat, want de prijzen waren aanzienlijk goedkoper!
Ik haalde mijn kredietkaart boven en tekende meteen voor drie uitstapjes: De Koba en Tulum tempels, drie cenote’s en de befaamde Chichèn Itza tempel.

Ondertussen was het al bijna twee uur ‘s middags en ik had niets meer gegeten. Mijn maag begon dan ook te knorren en ik vroeg de vriendelijke dame van de receptie waar ik iets lekkers zou kunnen gaan eten.

Zij vertelde me dat ik in vijf minuten stappen op een pleintje zou komen waar streetfood werd verkocht. En zo geschiedde… Ik koos een van de tentjes uit en bestelde een torta met kip.

Daarna vertrok ik met de bus naar het centrum van de hotel zone en wandelde wat rond.
Het deed me hier sterk denken aan de strip van Las Vegas.

Overal zag je reclame voor geweldige shows en concerten. De clubs, bars en restaurants waren groots en alles leek wel te zijn weggeplukt uit een gigantisch pretpark.

De stranden deden me dan weer denken aan Punta Cana. Prachtige, witte zandstranden die overbevolkt waren met verbrande toeristen.

De hotel zone was enkele kilometers lang en dus nam ik nog een paar keer de bus om een ander stukje te gaan verkennen. Op het einde ervan vond ik enkele veel rustigere en mooiere stranden en bracht ik zelf nog een bezoekje aan een archeologisch park.

Wanneer ik terugkeerde naar het hostel ging ik nog enkele taco’s proeven op dat zelfde pleintje waar ik deze middag ook had gegeten. Lekker en niet duur!

Morgen was mijn eerste uitstap in Mexico. Een bezoek aan de prachtige Koba en Tulum tempel en een verfrissende duik in een cenote. Ik keek er alvast naar uit!

Een archeologisch park in Cancun, mijn eerste kennismaking met de maya's!

Een archeologisch park in Cancun, mijn eerste kennismaking met de maya’s!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (1 vote)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>