21 februari, 2020

Casa Batllo bezoeken: informatie, voordelige tickets, foto’s en tips

Iedereen is dol op de Sagrada Familia en Park Güell, maar Gaudi zijn Casa Batllo mag je zeker ook niet missen. De kleuren en fantasieën van het huis betoveren dagelijks duizenden voorbijgangers op de Passeig de Gràcia. Ook het derde huis van de gevierde architect is het bewijs welke pracht en praal kon voortvloeien uit zijn creatieve geest. Benieuwd wat er allemaal te weten valt over dit pareltje? Blijf dan zeker lezen!

casa Batllo bezoeken

Tip: koop je tickets voordeliger online dan aan de kassa

Als je je tickets alvast online aankoopt, dan betaal je maar €25 per persoon in plaats van €29 aan de kassa. Bovendien hoef je dan niet meer aan de wachtrij aan te schuiven en verspil je geen kostbare tijd. Geloof je me niet? Kijk dan verder in dit artikel voor fotobewijs.

Casa Batllo in ’t kort

Vandaag ken je Casa Batllo als Gaudí’s derde huis, maar het pand werd oorspronkelijk gebouwd in 1877 door Emilio Sala Cortés, van wie de beroemde architect les kreeg. In 1903 werd het gebouw gekocht door Josep Batlló y Casanavas die een jaar later Antoni Gaudí inhuurde om het huis te redesignen. Aanvankelijk wou de nieuwe eigenaar het gebouw slopen, maar gelukkig vond Gaudí een manier om Casa Batllo te behouden. In 1906 was het pand helemaal gerestaureerd en nu staat het op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

De voorkant van het gebouw is heel kleurrijk en dat verraadt meteen dat het een kunstwerk is van Antoni Gaudí. De locals noemen het gebouw ‘Casa Dels Ossos’, letterlijk vertaald als het huis van de beenderen, omdat het wat weg heeft van een skelet. Alleen al voor de gevel blijf je je vergapen aan het huis.

De top van het gebouw is versierd met een golf van kleuren die eruit zien als schubben van een draak. Onder de ‘schubben’ vind je nog meer kleurrijke mozaïektegels. Die zijn gelegd met de trencadis techniek waarbij je gebroken tegels, stenen, marmer en glas mixt. De balkons van het huis lijken dan weer op (Venetiaanse?) maskers en de grote ramen op het eerste verdiep zijn dan weer ingesloten met botachtige zuilen. Dankzij de buitenkant heb je al gevoel dat het interieur zeker magisch zal zijn.

casa batllo barcelona

Indrukwekkend is hier een understatement. Wat een prachtig gebouw!

Het design en de geschiedenis van Barcelona zijn Casa Batllo

Vandaag laat Casa Batllo op de Passeig de Gràcia heel wat hoofden draaien dankzij Gaudí’s fantasierijke architectuur, maar het huis werd oorspronkelijk ontworpen door Emilio Sala Cortés. Het originele gebouw in 1877 was allesbehalve opvallend, maar daar kwam verandering in toen het werd gekocht door de rijke Spaanse familie Batlló in 1903.

Omdat Josep Batlló graag een uniek huis wilde waarmee hij andere leden van de familie jaloers kon maken, schakelde hij in 1904 Gaudí in om het gebouw opnieuw te ontwerpen. Zo kon hij niet alleen opscheppen over de belangrijke locatie van z’n huis –Passeig de Gràcia was namelijk een belangrijke handelsstraat– maar ook over het onconventionele ontwerp van de woning. Aanvankelijk wou de heer Batlló het gebouw slopen, maar Gaudí kon hem gelukkig overtuigen dat dit niet nodig was en dat een renovatie voldoende was. In 1906 raakte het huis helemaal af en werd het vernoemd naar de Spaanse familie die erin woonde.

Het ontwerp volgt de Catalaanse modernistische stijl, een goed herkenbaar kenmerk van Antoni Gaudí, en heeft heel veel natuurlijke en skeletachtige eigenschappen. Daardoor kreeg Casa Batllo door de lokale bevolking al snel de bijnaam ‘Casa dels Ossos’. Zowel de gevel als het interieur van het pand zijn spectaculaire voorbeelden van Gaudí’s revolutionaire visie op de architectuur. Net zoals bij Casa Milà en Casa Vicens is de rode draad van dit pand de organische, niet-lineaire vormen die harmonieus samenvloeien.

Het huis bleef in handen van de familie Batlló tot 1954 en veranderde daarna nog enkele keren van eigenaar. Tussen de jaren ’70 en ’00 werd het gebouw een aantal keren gerenoveerd. Sinds 1995 worden in het gebouw ook regelmatig belangrijke evenement voor de stad georganiseerd. Sinds 2005 staat Casa Batllo ook op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Barcelona Casa Batllo

Het interieur van Casa Batllo is betoverend mooi!

Is het huis echt een bezoekje waard?

Als je het aan mij vraagt is Barcelona z’n Casa Batllo elke euro waard. Ik geef je alvast vier redenen waarom je een bezoek aan deze parel niet mag overslaan:

1. Het is zowel binnen als buiten mooi

Als het interieur je mond al laten open vallen van verbazing, wacht dan tot je de binnenkant ziet… De inkomhal en trap, de prachtig verlichte patio, de binnentuin, de zolder en het dakterras zijn slechts enkele elementen waardoor je verbaasd zal worden. Geen enkele kamer in Casa Batllo is trouwens gemeubileerd (met uitzondering van enkele zolderkamers), maar dat besef je niet dankzij de schoonheid van het interieur.

2. Laat je begeleiden door een videogids

Elke bezoeker krijgt in plaats van een audiogids een virtuele videogids. Met de virtual reality tour krijg je inzicht in de ongelooflijk details van Gaudí’s creatie en ontwerp. Met een smartphone kan je een soort van virtual-reality rondleiding door het huis krijgen, waar je te zien krijgt hoe het ooit gemeubileerd was.
De gids toont je ook foto’s van het gebouw van meer dan 100 jaar geleden zodat je het heden met het verleden kan vergelijken. Kinderen én volwassenen vinden het geweldig om zo het huis te ontdekken. Zeker een aanrader dus als je je kroost meeneemt op citytrip naar Barcelona.

3. Je kan er prachtige foto’s maken

Hoewel Casa Vicens en La Pedrera ook ontsproten uit Gaudi’s magnifieke brein, is er geen enkel ander huis dat zo uniek is als Casa Batllo. De lijnen, kleuren, vormen en texturen van de architectuur nemen je mee naar een fantasiewereld en dat levert wondermooie foto’s op.

4. De legende van Sint Joris en de draak

Het huis van de familie Batlló werd geïnspireerd door de legende van Sint Joris en de draak (net zoals Casa de les Punxes, ook te vinden in Barcelona!). Volgens het verhaal leefde er in Barcelona een draak die elke dag één jong meisje moest worden aangeboden zodat hij niet iedereen in de stad zou opeten. Maar op een dag was enkel de dochter van de koning nog over en die wou hij natuurlijk niet opgeven. Toch zat er niets anders op, en moest de koning uiteindelijk zwichten.
Gelukkig kwam Joris net op tijd en redde de prinses uit de klauwen van de draak. Hij vocht tegen de draak en doorboorde zijn hart met een zwaard. Uit het bloed van de draak groeide een rozenstruik, Joris plukte één van de bloemen en schonk deze aan de prinses met wie hij later trouwde en –hoe kan het ook anders– nog lang en gelukkig leefde.

Sinds die dag vieren de Catalanen elk jaar op 23 april het feest van Sint Joris (Sant Jordi). Barcelona staat dan vol bloemenkraampjes en het idee is dat mannen een roos kopen voor alle belangrijke vrouwen in hun leven, dus niet alleen voor hun vrouw maar ook voor hun moeders, zussen en dochters.

Als je goed kijkt naar het huis, kan je overal verwijzigingen naar de legende terugvinden. De meeste tips zie je vanbuiten, maar ook binnenin vind je enkele hints.

casa batllo blog

Er zijn meer dan genoeg redenen om Casa Batllo te bezoeken!

Wat mag je zeker niet missen tijdens je bezoek?

Gaudi z’n Casa Batllo bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, de begane grond, vier extra verdiepingen, de zolder en het dakterras.

De hoogtepunten van een bezoekje aan het huis zijn de façade, de grote hal, de spectaculaire gebrandschilderde ramen, de oude liftschacht bedekt met blauwe tegels, de patio en het dak van Casa Batllo waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over Barcelona.

1. De gevel

Toen Gaudí de opdracht om het huis van de familie Batlló te renoveren, aanvaardde, was het een onopvallend huis aan de Passeig de Gràcia. De heer Josép wou dat Gaudí er een bijzondere woning van zou maken en die taak is volgens mij wel heel goed geslaagd.

De gevel van het gebouw is direct herkenbaar en roept een grote aantrekkingskracht met de natuur op. De voorkant van het pand is bedekt met blauwe en groene mozaïektegels waardoor het lijkt op de schubben van een dier of de kleuren van de zee.

Als je goed kijkt naar het smeedwerk op de balkons, herken je er waarschijnlijk gezichten of schedels in. Het dak zou dan weer de ruggengraat van een draak voorstellen en de spits van het huis zou de lans zijn van Sint Joris, de beschermheilige van Catalonië.

Voel ook zeker eens aan de deuren bij Casa Batllo. Ze voelen net aan als fluweel: ze zijn glad, gebogen en vloeiend. Helemaal anders dus dan de deuren die je in het dagelijks leven tegen komt.

Casa Batllo gevel

De gevel van Casa Batllo is gratis te bezichtigen maar speelt al meteen tot de verbeelding!

2. Planta Noble

De eerste verdieping staat bekend als de ‘Planta Noble’, oftewel de edele verdieping. Het was het belangrijkste deel van de woning omdat de familie Batlló hier woonde. Dit gedeelte alleen al is maar liefst 700 vierkante meter groot! Je komt er binnen via een prachtige privé-ingang die heel wat weg heeft van een onderwatergrot, omdat alles zo rond en golvend is. Kijk dus zeker eens omhoog naar de beweging in de plafonds en de mooie vloeren.

De woonkamer op de eerste verdieping is trouwens één van de mooiste ruimtes in het huis. Gaudí ontwierp een groot raam voor deze kamer zodat je ook van hieruit kan genieten van een prachtig uitzicht. Bovendien laat het ook nog eens heel veel natuurlijk licht binnen.

Planta Noble Casa Batllo

Hier zie je duidelijk dat Gaudi zich liet inspireren door de golven en de inwoners van de zeeën.

Gaudi Casa Batllo

Dit raam zou ook niet misstaan in mijn eigen huisje!

3. De patio

Veel mensen zijn alleen bekend met het dakterras van Casa Batllo (zie verder), maar wist je ook dat er langs de achterkant een heel mooie patio is?
Vanaf dit grote terras krijg je de achterkant van het huis te zien. Let zeker op de prachtige tegels en het gebroken keramiek (= trencadis) vooraleer je je nek strekt en de unieke achtergevel bekijkt.
Het smeedijzeren hekwerk is weer helemaal in dezelfde stijl als het interieur en exterieur van de rest van het gebouw. De puntige stekels deden mij wel een beetje denken aan drakentanden, of misschien wel klauwen van zo’n vuurspuwend beest. Ook aan de onderkant van iedere etage zie je de trencadis techniek terugkomen, alsof het de schubben van de draak zijn.

casa Batllo patio

Geniet van het uitzicht en van de stralende zon op de patio.

achterkant gevel casa batllo barcelona

De achterkant van Casa Batllo ziet er helemaal anders uit, maar is ook heel mooi om te zien.

3. De oude liftschacht

Dit prachtige deel van het gebouw is waar vroeger de oude lift stond. De blauwe tegels die de muren bedekken geven de ruimte een frisse en prachtige kleur. Als je naar boven kijkt, zie je ook dat tegels een mooi ombré effect creëren door van licht naar donker te gaan. Gaudí bedacht dit zo om ervoor te zorgen dat het licht gelijkmatig over het de hele ruimte verdeeld wordt. Weeral een geslaagde verwijzing naar één of ander onderwaterparadijs, als je het mij vraagt!

liftschacht Casa Batllo

Zo’n mooie lichtschacht zie je maar zelden!

4. De zolder

De zolder is één van Casa Batllo’s meest unieke ruimtes, een plek die niet alleen mooi is maar tegelijk ook functioneel. Toen er nog mensen in het huis woonden, was de zolder bedoeld als was- en opslagruimte. Dat zie je ook vandaag de dag nog duidelijk, want in deze kamers staan nog steeds enkele oorspronkelijke meubels.

Het meest opvallende kenmerk zijn de 60 witte gipsbogen die het plafond omringen en die eruit zien als de ribbenkast van een dier – wellicht die van de draak op het dak.

zolder casa Batllo

Het valt meteen op dat de zolderverdieping veel soberder is dan de rest van het huis.

5. Het dak van Casa Batllo

Op het dakterras krijg je een wondermooi zicht over de Catalaanse hoofdstad. Het dak is maar liefst 300 vierkante meter groot en wordt nu vaak gebruikt voor exclusieve evenementen. Het terras wordt omringd door vier groepen schoorstenen die versierd zijn met trencadis mozaïektechniek waar Gaudí zo’n fan van was. De schoonstenen weerspiegelen trouwens de vier rode banden in de Catalaanse vlag.

Hier krijg je ook van dichtbij de ruggengraat van de draak te zien. Ook voor de staart van het gevaarlijke beest gebruikte de architect zijn favoriete mozaïektechniek. Voor Gaudí waren de daken als de zonnehoeden voor de mensen in die tijd: hoe belangrijker de persoon, hoe mooier de hoed. Waarom zou dat dan niet voor het dak ook zo zijn?

Vandaag kan je het dak en de zolder samen huren om een evenement te organiseren. Hoeveel je daarvoor moet betalen, weet ik wel niet. Maar ik veronderstel dat het niet weinig zal zijn!

dak casa BAtllo

Het dak van Casa Batllo.

casa batllo dak

Als je naar de voorkant van het dakterras stapt, dan zie je van dichtbij de rug van de draak. Mooi he?!

10 weetjes over Casa Batllo

 1. Gaudí maakte van het onopvallende huis van zijn architectuurprofessor een prachtig meesterwerk van het modernisme, vol verbeelding en creativiteit. De student die zijn meester overtrof dus…
 2. Het gebouw heeft zijn naam te danken aan zijn tweede eigenaar, Josép Batlló, en dus niet aan de architect van het originele huis.
 3. Gaudí kreeg het Casa Batllo project dankzij zijn werk in Park Güell. De heer Batlló was zo onder de indruk van wat hij in het park zag en gaf de Catalaanse wonder-architect de opdracht om zijn huis te renoveren.
 4. De lokale overheid in Barcelona had destijds bijna het ontwerp van Gaudí afgewezen. Het scheelde dus enkele stemmen of er was helemaal geen prachtig kunstwerk te zien op de Passeig de Gràcia…
 5. Casa Batllo verloor nipt een wedstrijd voor ‘beste huis’.
 6. De houten lift in de patio van het huis werkt zelfs vandaag de dag nog steeds.
 7. Gaudí ontwierp een ingenieus en origineel ventilatiesysteem, inclusief verschillende openingen in de ramen van het huis. Het ontwerp van de centrale patio’s helpt dan weer om in de winter de warmte binnen te houden en in zomer om het huis te ventileren. Van energie-efficiëntie gesproken…
 8. De legende van Sint Joris wordt zowel langs de binnen- en buitenkant erg duidelijk uitgebeeld.
 9. Het is pas in 2002 dat Casa Batllo voor het eerst de deuren opende voor het grote publiek, maar sinds 1993 kon je het dak en de zolder al afhuren voor het organiseren van evenementen.
 10. De huidige eigenaars van het huis, de familie Bernet, bezitten trouwens ook Chupa Chups. Dat is een populair Spaans merk van lolly’s dat in meer dan 150 landen wordt verkocht.
Casa Batllo design

Let ook op het ergonomische design in Casa Batllo. Gaudi was zijn tijd ver vooruit!

Casa Batllo of Casa Mila?

Als je maar één Gaudí huis zou bezoeken terwijl je in Barcelona bent, welke zou je dan kiezen: Casa Batllo of Casa Mila? Eén van de twee kiezen is een heel moeilijke beslissing omdat ze allebei de moeite zijn. Ik help je alvast om die beslissing iets makkelijker te maken door beide huizen te vergelijken met elkaar.

Architectuur

Terwijl het ene huis eruit ziet als een skelet en de andere als een gigantische rots, is er qua architectuur niet superveel verschil tussen beide gebouwen. Gaudí liet zich voor beide woningen inspireren door de natuur en het Catalaans Modernisme. Daarnaast vertelt Casa Batllo ook een mooi verhaal over hoe een jongeman een prinses redt van een draak.

Het dakterras

Beide huizen hebben een fantastisch terras, maar dat van Casa Batllo is is misschien iets minder indrukwekkend als je het vergelijkt met dat van Casa Mila. Ik wil geen afbreuk doen, want het dak is écht prachtig, maar toch heb ik het gevoel dat Gaudí dacht dat het nóg beter kon.

Het terras van Casa Mila wordt niet voor niets één van de meest magische plekken in Barcelona genoemd. Het is dan ook een sculpturaal meesterwerk: Casa Batllo 2.0, zeg maar. Trappenhuizen, een ventilatietoren en schoorstenen zijn de drie belangrijkste elementen die samen een zeer originele en prachtige ruimte vormen. In tegenstelling tot het vorige werk van Gaudí, is het geen vlak oppervlak.

Zowel Casa Batllo als La Pedrera hebben een fantastisch uitzicht over Barcelona vanaf het dekterras. Maar het is Casa Mila die al meermaals als achtergrond is gebruikt in enkele films en series. Het enige nadeel is dat het dakterras van La Pedrera gesloten is wanneer het regent en dat van ‘Casa dels Ossos’ niet.

Ervaring

De woningen van Gaudí aan de Passeig de Gràcia zijn twee van de meest bezochte bezienswaardigheden in Barcelona. Het verbaast je dan ook niet dat je voor allebei best je tickets op voorhand online koopt zodat je geen uren hoeft aan te schuiven aan de kassa. Het voordeel daarvan is trouwens dat ze online goedkoper zijn dan aan de kassa én dat je wachtrijen gewoon mag voorbij lopen.

Bij een bezoek aan beide huizen krijg je trouwens altijd extra informatie. Bij Casa Mila is dat in de vorm van een audiogids en bij Casa Batllo krijg je een virtual reality gids. Als je visueel bent ingesteld of met kinderen door Barcelona reist, dan is een virtuele tour leuker en misschien zelfs leerrijker dan wanneer je alleen naar een audio guide luistert.

Je kan beide gebouwen trouwens ook ’s nachts bezoeken wat je ervaring nog net dat tikkeltje specialer maakt. Hiervoor kan je online verschillende rondleidingen vinden.

Prijs

De toegangsprijs voor Casa Mila (€22 online of €25 aan de kassa) is goedkoper dan voor Casa Batllo (€25 online, of €29 aan de kassa) maar dat komt omdat je bij deze laatste een VR-bril krijgt om het huis te ontdekken. Een meerprijs die het volgens mij ook wel waard is.

Kan je niet kiezen?

Gelukkig hoeft dat ook niet, want als je tickets koopt voor Gaudi’s Super Combo, kan je niet één maar alle drie de huizen van de beroemde architect bezoeken. Deze kaart kost slechts €63. Als je voor Casa Vicens, La Pedrera en Casa Batllo allemaal aparte tickets koopt, dan betaal je normaal €68,50. Als je alle tickets ter plekke aan de kassa koopt, dan betaal je €75,50. Een mooie besparing dus!

virtual reality casa Batllo

De virtual reality rondleiding in Casa Batllo is heel leuk. Zo kan je je perfect inbeelden hoe dit huis er ooit heeft uitgezien.

Casa Batllo of Casa Mila

Ik kan de keuze niet maken of je Casa Batllo of Casa Milla moet bezoeken, want beiden zijn spectaculair! Misschien moet je ze ook gewoon allebei zien?

Openingstijden

Casa Batllo is het hele jaar geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur. Ook tijdens feestdagen, zoals Kerstmis en Nieuwjaar, kan je het gebouw bezoeken. Een bezoek aan het pand van de familie Batlló duurt gemiddeld één uur en dus kan je ten laatste om 20.00 uur starten aan je tour.

Hoe bereik je het huis?

Casa Batllo is gelegen aan de Passeig de Gràcia 43, 08007 Barcelona. De woning bevindt zich in het midden van de belangrijkste winkelstraat van de stad. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt in het hartje van de stad, op loopafstand van de vele andere belangrijke monumenten van Barcelona.

Metro

Dit is de snelste manier om bij het huis te komen. Het dichtstbijzijnde station is de Passeig de Gràcia. Zowel de paarse lijn (L2), de groene lijn (L3) en de gele lijn (L4) stoppen vlakbij.

Wandelen

Het pand is ook gemakkelijk te voet bereikbaar. Vanaf Plaza de Catalunya is het slechts 10 minuten lopen naar de Passeig de Gràcia.

Fiets

Barcelona is ook een hele fijne fietsstad. Vanuit het centrum is het eigenlijk één rechte lijn naar de bekendste winkelstraat van de stad.

Bus

De volgende bussen brengen je allemaal richting het huis van de beenderen: H10, V15, 7, 20, 22 en 24.

Hop-on-hop-off bus

Er zijn verschillende hop-on hop-off bussen in Barcelona en allemaal stoppen ze ook aan Casa Batllo. Tickets voor zo’n hop-on hop-off bus beginnen bij €30 per volwassene of €16 per kind.

Casa Batllo binnenkant

Je kan Barcelona niet bezichtigen zonder een bezoek aan Casa Batllo!

Casa Batllo tickets

Online vind je heel wat mogelijkheden om Casa Batllo tickets te kopen. Ze worden online verkocht aan goedkopere tarieven dan aan de kassa, en dit wordt ter plekke ook nog eens vermeld (zie foto hieronder). Het voordeel is dus dat je minder betaalt én niet meer hoeft aan te schuiven als je je tickets al online aankoopt. Doe dit dus! Wachtrijen kunnen gigantisch zijn en je kan alle tijd die je hebt gebruiken in Barcelona, want er is hier veel te zien!

Er bestaan drie verschillende type Casa Batllo tickets:

 • Blue (€25): toegang + virtual reality gids
 • Silver (€31): toegang + premium virtual reality gids + toegang Private Hall
 • Gold (€35): skip-the-line toegang + premium virtual reality gids + toegang Private Hall + vintage foto + gratis annulatie
Casa Batllo tickets

Zoals je ziet betaal je aan de kassa een meerprijs van €4. Bestel je toegangskaartjes dus beter online!

Kortingskaarten voor Barcelona

Als je graag meerdere musea en bezienswaardigheden in Barcelona bezoekt, dan is een City Pass misschien nog een beter idee. Zo bespaar je heel wat geld en tijd omdat je niet steeds in de wachtrij hoeft te staan. Ik deel hier alvast enkele kaarten met korting voor Casa Batllo.

1. Gaudi’s Super Combo

Als je enkel geïnteresseerd bent in de fantastische woningen gecreëerd door Gaudí, dan kan je deze toeristische pas aanraden. Met de Super Combo krijg je niet alleen Casa Batllo tickets, maar ook toegang tot La Pedrera en Casa Vicens. Je betaalt hiervoor €63 in plaats van €68,50 die je anders online zou betalen (of €75,50 als je alle tickets aan de kassa zou kopen).

Wat zit er in deze kortingskaart?:

 • Skip-the-line tickets voor Casa Batllo;
 • Voorrangtickets voor Casa Mila;
 • Fast track voor Casa Vicens;

2. Barcelona Pass

Op zoek naar een kaart waarmee je ook gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Barcelona? Dan is de Barcelona Pass vast iets voor jou. Deze kortingskaart geeft je trouwens ook recht op gratis Casa Batllo tickets. Als je deze kaart aankoopt voor 2 dagen, inclusief openbaar vervoer, dan betaal je €115. Voor 3 dagen betaal je €142. Je kan de kaart ook zonder Hola BCN Travelcard (openbaar vervoer) kopen. Dan betaal je €100 (2 dagen) of €120 (3 dagen) neer.

Inclusief:

 • Naast Casa Batllo tickets, ook gratis entree voor andere meesterwerken van Gaudí, zoals La Pedrera en Casa Vicens;
 • Skip-the-line voor bijzonder veel bezienswaardigheden;
 • Een ticket voor de hop-on-hop-off bus;
 • Enkele gratis rondleidingen in Barcelona;
 • En nog tal van andere voordelen.

3. Barcelona iVenture Unlimited Card

Voor €85 tot €255 krijg je met de Barcelona iVenture Unlimited Card gratis tickets voor maar liefst 40 attracties in Barcelona. Dat is inclusief Casa Batllo tickets.

Inclusief:

 • Gratis toegang tot enkele van Gaudí’s grootste meesterwerken, zoals Casa Vicens, Casa Mila, La Sagrada Familia en Park Güell;
 • Ontspannende uitstapjes;
 • Tickets voor verschillende musea.

4. Barcelona City Pass

Met de Barcelona City Pass krijg je geen gratis toegang, maar wel korting voor Casa Batllo en de andere huizen van Gaudí. De kaart is beschikbaar vanaf €86,50 voor één dag, maar kan ook aangekocht worden voor twee dagen (€96).

Inclusief:

 • Gratis toegang tot de Sagrada Familia en Park Güell;
 • – 20% op je tickets voor Gaudí’s huizen en op het openbaar vervoer in Barcelona;
 • Reductie op leuke excursies;
 • Gratis gebruik van de hop-on-hop-off bus gedurende de geldigheid van je pas;
 • Airport transfer naar je hotel in Barcelona;
 • Casa Batllo informatie in de vorm van een audiogids, ook geldig voor andere attracties.
wachtrijen casa Batllo omzeilen

Sowieso is het leuk als je de wachtrijen aan Casa Batllo (of eender welke bezienswaardigheid) kan skippen, want ze kunnen lang zijn!

Tours naar Casa Batllo

Als je op zoek bent naar Casa Batllo informatie, dan kies je best voor een rondleiding in het huis. Zo leer je het meeste bij over de woning en kom je vast dingen te weten die je anders nooit zelf zou ontdekken. Hieronder heb ik alvast enkele leuke excursies voor je uitgezocht:

Early Bird tour

De woning opent elke dag officieel haar deuren om 9.00 uur, maar als je geluk hebt kan je tickets scoren voor de Early Bird tour. Deze start om 8.30 uur en laat je toe om het huis te ontdekken zonder lange wachtrijen en met heel weinig toeristen om je heen. Het ideale moment dus om te poseren voor een geweldige foto!

Wat zit in je ticket inbegrepen?

 • Skip-the-line toegang
 • Virtuale Reality gids

Je betaalt voor deze exclusieve tour €39 per persoon.

Artistiek Barcelona

Met deze rondleiding in Barcelona ontdek je de stad door de ogen van de kunstige architect, Antoni Gaudí. Je wandelt langs de meest bekende werken van de architect en ziet Barcelona op een andere manier. Als je voor deze optie hebt gekozen, krijg je ook toegang tot enkele van de bouwwerken.

Wat zit in je ticket inbegrepen?

 • tourbus;
 • een ervaren gids die meerdere talen spreekt;
 • een leerrijke wandeling door Park Güell;
 • een tour rond de Sagrada Familia;
 • een wandeltocht op de Passeig de Gràcia;
 • skip-the-line voor Casa Batllo, inclusief VR gids.

Voor deze artistieke wandeling door Barcelona, betaal je €48 per persoon.

Master Gaudí

Liever een excursie in het teken van Gaudí waarbij je de meesterwerken ook vanbinnen mag bewonderen? Dan is deze tour iets voor jou. Met de Master Gaudí excursie bezoek je vier van zijn belangrijkste werken op één dag.

Wat zit in je ticket inbegrepen?

 • Een enthousiaste Engelstalige gids;
 • Vervoer
 • Tickets voor Casa Mila, Casa Batllo, Park Güell en La Sagrada Familia.

Een kunstzinnige dag in Barcelona helemaal in het teken van Gaudí, kost je €159 per persoon.

casa batllo bezoeken

Je weet niet waar eerst te kijken tijdens je bezoek aan Casa Batllo!

Handige en leuke tips

 • Je kan de achterkant van Gaudi’s bottenhuis gratis zien vanaf het terras van Servei Estació (adres: Carrer d’Aragó 270-272).
 • Op diezelfde straat vind je ook de Fundació Antoni Tàpies, een interessant museum dat je kan combineren met je bezoek aan Gaudí’s woning.
 • Tijdens de zomer (van juni tot en met september) zijn er de Noches Màgicas waarbij je de kans krijgt om het huis ’s avonds te bezoeken. Tickets hiervoor zijn wat duurder, maar je kan de woning in een ander licht bewonderen en genieten van live muziek met een glas cava op het dak van Casa Batllo.
 • Honger na je bezoek? Op slechts 10 minuten wandelen vind je op de Carrer de Mallorca 236, het leuke tapasrestaurant “La Cerveceria Catalana“.
Barcelona Gaudi Casa Batllo

Veel plezier in dit prachtige huis!

Andere beroemde meesterwerken van Gaudí

In de populaire Catalaanse hoofdstad merk je al snel enkele ongewone en bekende gebouwen van Antoni Gaudí op. Barcelona heeft Casa Batllo, maar ook tal van andere kunstwerken om te bezichtigen. De architect’s unieke benadering van het Modernisme leverde de stad enkele van de meest creatieve gebouwen ter wereld op.

Zelfs als je niets weet over architectuur of Gaudí, je herkent zijn gebouwen meteen als je door de straten van Barcelona loopt. Zo onmiskenbaar zijn ze! Dus als je naast Casa Batllo geïnteresseerd bent in zijn andere kunstwerken, dan moet je zeker een kijkje nemen in één van deze meesterwerken:

La Sagrada Familia

De Sagrada Familia is waarschijnlijk het meest bekende meesterwerk van Gaudí. Er wordt al sinds 1892 gebouwd aan de kerk en ze zou pas in 2026 klaar zijn. Het oorspronkelijke ontwerp was van de architect Francisco de Paula del Villar, maar die nam in 1883 ontslag. Op dat moment nam Gaudí de opdracht over en transformeerde de gotische kathedraal naar het kunstwerk dat we nu allemaal kennen.

Park Güell

Gaudí kreeg deze opdrachten van één van zijn grootste klanten, Eusebi Güell i Bacigalupi, de graaf van Güell. Het park werd gebouwd tussen 1900 en 1914 en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNECO. Park Güell is een prachtig tuincomplex dat een reeks dynamisch ontworpen gebouwen herbergt, waaronder het huis van Gaudí zelf. Het was hier dat de architect zijn persoonlijke stijl, die sterk geïnspireerd werd door de natuur, perfectioneerde.

Gaudí’s Super Combo

Op het einde van de jaren 1800 en aan het begin van de jaren 1900, huurde enkele rijke Spaanse Gaudí in om huizen te ontwerpen. Het is zo dat Casa Vicens, Casa Batllo en Casa Milà het levenslicht zagen. De drie huizen zijn erg interessant om te bezichtigen omdat je zo een beter zicht krijgt van de artistieke evolutie van Gaudí. Om geld en tijd te besparen kan je tickets kopen voor Gaudi’s Super Combo. Op die manier kan je de drie woningen op één dag bezoeken voor slechts €63.

Als je liever een kijkje neemt naar andere tours of tickets in Barcelona, dan raad ik aan om op de website van GetYourGuide te browsen. Zij hebben een erg groot aanbod en je kan de meeste tours gratis annuleren tot 24u op voorhand. Hieronder staan alvast enkele leuke tours en tickets in Barcelona:

Hoewel Casa Batllo destijds heel wat kritiek over zich heen kreeg van de stad, is het gebouw nu één van de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona. Tijdens je bezoek herken je meteen Gaudí’s hand in het ontwerp. Een bezoek aan de woning is zeker een stopje waard tijdens je citytrip in de Catalaanse hoofdstad.

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam