21 februari, 2020

Casa Mila bezoeken: info, foto’s, tickets met korting en weetjes

Casa Mila, ontworpen door Catalaanse architect Antoni Gaudí, is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Barcelona. Elke dag bezoeken zo’n 3.000 mensen het gebouw. Het mag duidelijk zijn: deze attractie mag je niet missen als je de Catalaanse hoofdstad bezoekt. Ik vertel je in dit artikel alles wat je wil weten over Gaudi’s La Pedrera: van de geschiedenis tot de beste manier om tickets te kopen, naar de openingstijden tot leuke weetjes en cijfers over dit bijzondere gebouw.

Tip: koop je tickets online goedkoper dan aan de kassa

Vreemd genoeg is het goedkoper om je toegangstickets voor Casa Mila online aan te schaffen. Via de officiële partner GetYourGuide kosten kaartjes immers maar €22, terwijl je ter plekke €25 per persoon betaalt.
Bovendien zijn de online tickets ook voorrangstickets, waardoor je een eigen wachtrij krijgt en veel sneller binnen mag.

Als je graag meerdere huizen van Gaudi wil zien, dan raad ik aan op de Gaudi’s Super Combi te kopen. Voor €59 mag je dan Casa Mila, Casa Batllo als Casa Vicens bezoeken. Wil je nog veel meer zien? Dan is een kortingskaart voor Barcelona wellicht de beste optie.

Casa Mila Barcelona

Casa Mila in een notendop

Casa Mila is gebouwd van stenen uit de bergen in de buurt van Barcelona. Daarom wordt het ook weleens ‘La Pedrera’ genoemd, wat in het Spaans ‘steengroeve’ betekent.
Op het terras van het huis kom je oog in oog te staan met prachtige sculpturen die zorgen voor de ventilatie en verlichting. De constructie van La Pedrera zorgt overdag voor natuurlijk licht en ventilatie waardoor tot er op de dag van vandaag nog steeds geen airconditioning werd geïnstalleerd. Laat je verbazen door de wondermooie schilderijen aan de muren en de plafonds terwijl je met de audiogids luistert naar het verhaal achter het gebouw.

La Pedrera

De gevel van ‘La Pedrera’ of Casa Mila.

De geschiedenis en architectuur van La Pedrera

Casa Mila is een uniek, modernistisch gebouw dat door de bekende architect Antoni Gaudí werd ontworpen in 1906 in opdracht van de weelderige industrieel Pere Milà. De kamers in het huis deden dienst als verschillende appartementen en kantoren.

Tijdens de restauratie gebruikte Gaudí heel veel natuurlijke materialen voor de buitenkant van het huis. Zo gebruikte hij stenen uit een groeve in de buurt van Barcelona. Dat leverde het gebouw al snel de bijnaam ‘La Pedrera’ op, wat ‘steengroeve’ betekent. De gevel heeft onregelmatige vormen, omdat GaudÍ weigerde rechte lijnen te gebruiken in zijn ontwerp. Hierdoor lijkt Casa Mila echt op een verzameling stenen als je het gebouw van op een afstandje bekijkt.

Terwijl de buitenkant van Gaudi’s Le Pedrera vrij somber is ingericht, is het interieur het compleet tegenovergestelde. De muren en plafonds zijn in felle kleuren geschilderd, de vloeren zijn dynamisch en rond én er is een natuurlijk ventilatiesysteem dankzij de constructies die de Catalaanse architect ontwierp. Door Gaudí’s excentrieke stijl, vind je in Casa Mila trouwens geen enkele rechte lijn of hoek (met uitzondering van het meubilair, natuurlijk).

Zowel het exterieur en het interieur van dit prachtige meesterwerk zijn geweldig om te zien, maar het mooiste deel is sowieso het dak van Casa Mila dat ’s nachts opgesteld wordt voor het publiek. Ook de gedraaide, spookachtige schoorstenen die je kan zien op het dak zijn heel erg bekend. Je hebt ze misschien al gezien in The Passenger.

La Pedrera werd in 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en werd daarna gerestaureerd in zijn oude glorie. Dit huis van Gaudí is één van de populairste attracties in Barcelona, zowel bij toeristen als bij de lokale bevolking. Tijdens een rondleiding word je meegenomen door de geschiedenis van het excentrieke pand en leer je meer over Gaudí’s leven en zijn creaties.
Lees zeker ook dit artikel over de andere bouwwerken van Gaudi als je ook zijn andere huizen en gebouwen wil zien.

casa mila la pedrera

Casa Mila is niet voor niets één van de drukstbezochte monumenten in Barcelona. Wat een kunstwerk!

Waarom moet je Casa Mila van Gaudi bezoeken?

Toen het werd gebouwd, vond iedereen het huis zo revolutionair dat de stad Barcelona het onmiddellijk tot een kunstwerk verklaarde. La Pedrera van Gaudi is één van zijn meest controversiële ontwerpen. De golven in het ontwerp, de opvallende balkons en de asymmetrie brachten de mensen in de war. Ondanks de verwarring is Casa Mila vandaag de dag nog steeds een geliefd meesterwerk van de Catalaanse architect.

Wanneer de restauratie van het gebouw voltooid was in 2014, kan je het ontwerp van het huis nog beter bewonderen. Het gebouw doet nu dienst als museum en is een visuele traktatie voor iedereen die het pand bezoekt. Er worden ook tentoonstellingen georganiseerd om kunst en cultuur te promoten. Soms worden er ook concerten gehouden. Mocht je dan in Barcelona zijn, dan is dat zeker iets om mee te pikken!

Casa Mila is gebouwd als twee appartementscomplexen met verschillende ingangen. Er is een prachtige gevel en dankzij de open binnenplaatsen vangt het gebouw heel wat zonlicht. Gaudí liet zich voor zijn ontwerp inspireren door de natuur en dat laat zich uitschijnen in de schilderijen op de binnenplaats. Op de zolderverdieping zie je trouwens ook enkele voorbeelden van objecten waardoor hij hem liet inspireren. Zo zie je schedels en beenderen van allerlei dieren, maar ook (gedroogde) planten, bomen, dennenappels, … Als je dan een beetje beter op de structuur en details van het gebouw gaat letten, zie je deze ook duidelijk terug.

Gaudi's La Pedrera

Vanbuiten is het een pareltje, maar wacht maar tot je de binnenkant ziet!

Wat moet je zeker gezien hebben?

Tijdens je bezoek aan Gaudí’s meesterwerk kan je de verschillende binnenplaatsen en enkele verdiepingen in het gebouw verkennen. Vergeet wel niet dat je tickets nodig hebt om dit meesterwerk te bezoeken. Gelukkig kan je die op voorhand al online aanschaffen. Bovendien zijn ze ook nog eens goedkoper dan aan de kassa.

Op de zolder kan je alles ontdekken over het leven van de architect, zijn ontwerpen en miniatuur. In het museum is ook een deeltje ingericht als appartement waar je de sfeer van de jaren twintig kan proeven.

1. Het dak van Casa Mila

Het dakterras is met stip het meest bijzondere om te zien in La Pedrera! Hier ontdek je alle excentrieke sculpturen die van Casa Mila het iconische meesterwerk maken dat het is. Het zijn er in totaal 28 en ze zien eruit als een mix tussen carnavalsmaskers, Darth Vader en de Grim Reaper. Echt uniek en tegelijk misschien zelfs grappig om te zien.

De sculpturen hebben niet alleen een kunstzinnige functie, maar ze zijn ook functioneel want ze doen dienst als ventilatiesysteem. Hierdoor is het binnenin altijd koel, zelfs wanneer het buiten om te bakken is. Daarnaast is het terras ook mooi versierd met mozaïeken. Niet zo kleurrijk als die van Park Güell, maar toch is het ook erg mooi.

Vanaf het dak heb je een mooi zicht over de binnenplaatsen van de appartementen en zie je heel goed hoe mooi Gaudí de golven van het gebouw heeft ontworpen. Het uitzicht over Barcelona vanaf het dak Casa Mila is trouwens spectaculair! Vergeet je camera dus zeker niet.

La Pedrera dak Casa Mila

Het lijkt wel een surealistisch museum met al deze vreemde beeldhouwwerken!

dak Casa Mila

Vanop het dak van Casa Mila krijg je een mooi uitzicht over de Catalaanse hoofdstad.

2. De zolder

Als je gefascineerd bent door het levenswerk van Gaudí moet je zeker een kijkje gaan nemen op de zolder van La Pedrera. Dit deel van het museum is een ode aan het leven en werk van de Catalaanse kunstenaar. Hier zijn heel wat van Gaudí’s ontwerpen en ideeën mooi bewaard gebleven. Er zijn ook verschillende geluidsbeelden, maquettes, plattegronden en foto’s te bewonderen. Je ziet hier ook zien hoe religie en natuur zijn ontwerpen hebben beïnvloed.

De zolder is verdeeld is zeven verschillende ruimtes, waarvan er één volledig gewijd is aan Casa Mila. Het museum bestaat uit 270 parabolische bogen die het dakterras erboven ondersteunen. Op één van de maquettes zie je duidelijk dat deze bogen wel een beetje op het skelet van een walvis lijken.

bezoek Casa Mila

Op de zolder leer je Gaudi veel beter kennen.

zolder Casa Mila

Hier zie je duidelijk terug hoe Gaudi zich liet inspireren door de natuur. Het is gebaseerd op een skelet van een walvis.

3. Appartementen

Op de vierde verdieping van het huis vind je een prachtig appartement dat alleen toegankelijk is voor mensen met toegangstickets. De woning laat zien hoe het leven van de bourgeoisie er uit zag aan het begin van de 20e eeuw. Dit is trouwens het appartement La Pedrera waar Pere Milà met zijn gezin woonde. Het interieur is nog precies zoals het was toen hij erin trok. Het is zelfs een beetje griezelig om te zien hoe goed de slaapkamers, woonkamer, badkamer, keuken en zelfs het kinderspeelgoed de tand des tijds hebben doorstaan. Luister zeker naar de audio guide voor enkele interessante en grappige weetjes.

la pedrera Gaudi

De familie die hier woonde was duidelijk rijk!

Casa Mila appartementen

In deze keuken bereidde het personeel heerlijke maaltijden voor de eigenaars van het huis.

4. De binnenplaats

Hoewel de appartementsblokken als twee afzonderlijke panden zijn gebouwd, vloeien de gebouwen mooi in elkaar op de binnenplaats. De koer is felgekleurd met prachtige schilderingen op de muren. Het zijn vooral schilderijen van bomen en bloemen, die de invloed van de natuur op Gaudí’s werk laten zien. Er zijn ook andere muurschilderingen te zien met mythologische wezens. Dankzij het geniale ventilatiesysteem blijft het in de zomer ook heerlijk fris op de binnenplaats. Dit is trouwens naast het dakterras de meest gefotografeerde plaats in het hele huis.

binnenplaats Casa Mila bezoeken

Dit hele gebouw is prachtig, of niet soms?!

11 leuke weetjes en cijfers

 1. Casa Mila was één van de laatste gebouwen die Gaudí ontwierp voor hij zich volledig aan de Sagrada Familia wijdde.
 2. Er wonen nog steeds mensen in dit gebouw waardoor je alleen de bovenste verdieping, de zolder en het dak kan bezoeken.
 3. Gaudí plaatste enkel op elke tweede verdieping een lift, omdat hij wilde dat de mensen die in de appartementen woonden elkaar zouden leren kennen. Het idee was dat de bewoners op de verschillende verdiepingen zo met elkaar zouden moeten communiceren.
 4. De zolder bestaat uit 270 parabolische bogen van verschillende hoogte waardoor het lijkt alsof je door het skelet van een walvis wandelt.
 5. De toegang tot het huis wordt beschermd door een massief ijzeren hek dat ontworpen is door Jujol.
 6. De bouw van Casa Mila startte in 1906 en nam zo’n 4 jaar in beslag. Toch duurde het nog tot 1912 voor Gaudí zijn goedkeuring gaf om het gebouw bewoonbaar te verklaren.
 7. Gaudí ontwierp het huis uitsluitend met natuurlijke vormen waardoor er geen enkele rechte hoek in het gebouw te vinden is. Deze natuurverschijnselen zie je overal terug. De zolderverdieping lijkt bijvoorbeeld erg op het skelet van een slang.
 8. Vanwege zijn unieke karakter en de artistieke en erfgoedwaarde kreeg het gebouw in 1984 een mooie plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 9. Casa Mila speelt een belangrijke rol in het boek ‘Oorsprong’ van Dan Brown. Dit boek is een echte aanrader, trouwens. Misschien een tip om te lezen op het vliegtuig?
 10. De hele gevel is gemaakt van natuursteen met witte keramische tegels rond de bovenrand van het gebouw.
 11. Tickets voor Casa Mila zijn online goedkoper omdat zo lange wachtrijen worden tegengegaan. Als je je tickets online bestelt, krijg je een vast tijdstip toegewezen zodat je niet langer hoeft aan te schuiven en zodat de bezoekers beter verspreid worden over het verloop van de dag.
tickets casa mila bezoeken

Sla de zolder zeker niet over als je meer wil weten over Gaudi en zijn werken!

Casa Mila of Casa Batllo bezoeken?

Op het einde van de 19e eeuw en aan het begin van de 20e eeuw werden Casa Mila, Casa Batllo en Casa Vicens ontworpen door de beroemde architect Gaudí. Hij ontwierp deze huizen speciaal voor rijke families in de Catalaanse hoofdstad. Tegenwoordig vormen de verschillende huizen van Gaudi in Barcelona bijzondere bezienswaardigheden omdat ze zo creatief en uniek zijn. Als je alleen Casa Mila wil bezoeken, dan betaal je €22 per persoon als je de tickets online aankoopt en €25 als je ze ter plekke aanschaft.

Als je Casa Mila of Casa Batllo wil bezoeken, kan je je uitstapje ook meteen combineren met de verborgen parel, Casa Vicens. De drie musea liggen dicht bij elkaar waardoor je ze allemaal op één voormiddag of namiddag kan bezoeken. Om alle drie deze bouwwerken van Gaudi te ontdekken, kan je Gaudi’s Super Combo kopen. Daarmee bespaar je €8 en krijg je toegang tot alle drie de huizen.

Hieronder vind je alvast wat meer informatie over Casa Batlló en Casa Vicens:

Casa Batlló

Het kleurrijke modernistische Casa Battló, een huis uit de 19e eeuw, is naast Casa Mila één van de bekendste huizen van Gaudi in Barcelona. Het interieur van het huis is net zo spectaculair als de buitenkant van het pand. Het gebouw is uitgegroeid tot een bekend oriëntatiepunt is Barcelona en het is open voor publiek. Sinds 2005 staat Casa Batlló trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Verwacht je wel aan bijzonder veel bezoekers in dit huis.
Een bezoek aan Casa Batlló kost €25 per persoon.

Casa Mila of Casa Batllo

Casa Batllo.

Casa Vicens

Barcelona barst van heel wat gekende attracties, maar er zijn ook nog verborgen juweeltjes. Hier is Casa Vicens er één van. Het gebouw is nog maar enkele jaren geopend voor bezoekers, waardoor het nooit over de koppen lopen is.
Zelf vond ik dit misschien zelfs het mooiste huis van Gaudi! Het is helemaal anders dan Casa Mila of Casa Batllo en hier wordt duidelijk wel nog met rechte lijnen gewerkt.
Een toegangsticket voor Casa Vicens kost €12 per persoon. Veel minder dan de andere twee huizen en volgens mij zeker de moeite waard!

Meerdere huizen van Gaudi bezoeken?

Ben je van plan om deze drie meesterwerken van Gaudí te bezoeken? Dan kan ik je aanraden om Gaudi’s Super Combo te kopen. Voor €59 per persoon krijg je drie skip-the-line tickets voor de verschillende huizen die Gaudí in Barcelona ontworpen heeft. Met de Super Combo bespaar je enkele euro’s waardoor je erna nog geld overhoudt om bijvoorbeeld een terrasje op de Passeig de Gràcia.
Als je alle toegangskaartjes apart zou aanschaffen, betaal je €66, dus met deze pas krijg je een mooie korting van €8.

Wil je meer bezoeken dan alleen Gaudi’s huizen? Denk er dan eens aan om een Barcelona kortingspas aan te schaffen.

Casa Vicens Casa Mila

Casa Vicens.

Casa Mila openingstijden

Je kan het hele jaar Casa Mila bezoeken. Alleen op kerstdag (25 december) is het gebouw gesloten. Hieronder vind je alvast de openingsuren voor Casa Mila in Barcelona:

Van 1 maart tot en met 3 november

 • Van maandag tot en met zondag: 9.00 uur – 20.30 uur
 • Nachttour: 21.00 uur – 23.00 uur

Van 5 november tot en met 28 februari

 • Van maandag tot en met zondag: 9.00 uur – 18.30 uur
 • Nachttour: 19.00 uur – 21.00 uur

Tijdens de eindejaarsperiode (tussen 26 december en 3 januari) gelden er andere openingsuren:

 • Van maandag tot en met zondag: 9.00 uur – 20.30 uur
 • Nachttour: 21.00 – 23.00 uur

Casa Mila bezoeken kan in zo’n uur à anderhalf uur. De bovenverdiepingen sluiten zo’n 15 minuten voor sluitingstijd.

casa Mila openingstijden

Ga best niet te laat. Zo kan je genieten van Casa Mila zonder al te veel toeristen.

Hoe bereik je La Pedrera?

Casa Mila in Barcelona is gelegen aan de beroemde Passeig de Gràcia en is dus heel gemakkelijk te bereiken.

Bus

Met de bus neem je één van de volgende lijnen: V15, V17, H10, H8, 7, 22, 24, 6, 33, 34, 34, H10, H8.
Als je toch van plan bent om meerdere bezienswaardigheden van Barcelona te bezoeken, dan kan een hop-on hop-off bus ook een goed idee zijn. Voor één dag onbeperkt rondrijden betaal je €30 (of €16 voor kinderen). Voor een pas van twee dagen betaal je €40 per volwassene en €21 per kind.

Metro

Je kan Casa Mila ook bezoeken met de metro. In dat gevoel moet je lijn 3 (groen) of 5 (blauw) nemen richting station ‘Diagonal’.

Trein

Als je de trein neemt om een bezoekje te brengen aan dit huis van Gaudí, stap je af aan het station Passeig de Gràcia.

Tram (FGC)

In Barcelona kan je ook de tram nemen om de verschillende bezienswaardigheden te ontdekken. Om Casa Mila te bezoeken met de FGC stap je af aan het station Provença – La Pedrera.

Het adres voor Casa Mila is Passeig de Gràcia 92, 08008 Barcelona.

casa Mila Gaudi

Er is hier meer dan genoeg te zien. Neem dus je tijd!

Casa Mila tickets

Er zijn online heel wat mogelijkheden om op voorhand tickets te boeken voor Casa Mila. Je betaalt online trouwens minder dan aan de kassa.
Bovendien kan je zo zelf het tijdstip van je bezoek kiezen waardoor je de ellenlange wachtrijen aan de ingang gewoon kan overslaan.

Volwassenen betalen voor een ticket €22 per persoon. Kinderen tussen 7 en 12 jaar betalen slechts €11. Reizen er jongere kinderen mee? Dan mogen ze gratis binnen.

casa mila tickets

Zoals ik al zei: tickets zijn ter plekke duurder dan wanneer je ze online aankoopt. Online aanschaffen dus!

All-in passen en kortingskaarten voor Barcelona

Als je van plan bent om naast een bezoek aan Casa Mila, tickets te kopen voor andere bezienswaardigheden in Barcelona, kan je natuurlijk ook een kortingskaart voor de stad online aankopen. Hieronder een handig overzichtje:

1. Barcelona Pass

Als je kiest voor de Barcelona Pass, dan krijg je ook gratis Casa Mila tickets. Daarnaast biedt de kaart nog tal van andere voordelen. Je kan de kaart aankopen met of zonder openbaar vervoer. Zonder vervoer betaal je voor twee dagen €99 en voor drie dagen €120. Wil je graag een Hola BCN Travelcard bij je Barcelona Pass (gratis openbaar vervoer)? Dan leg je voor twee dagen €115,19 neer en voor drie dagen €142,19.

Wat zit er in het ticket?

 • Gratis toegang tot onder andere Casa Vicens en Casa Batlló;
 • Voorrangstickets voor heel wat populaire bezienswaardigheden, waaronder Colonia Güell & Gaudi’s Crypt;
 • Een ticket voor een hop-on-hop-off bus;
 • En nog veel meer.

2. Barcelona iVenture Unlimited Card

De Barcelona iVenture Unlimited Card geeft je gratis toegang tot een lijst van maar liefst 40 attracties in de stad, waaronder tickets voor La Pedrera van Gaudi. Deze kortingskaart kost tussen €85 en €255 afhankelijk van de gekozen opties.

Wat zit er in het ticket?

 • Gratis tickets voor onder andere Casa Mila, Casa Batlló, de Sagrada Familia en Park Güell;
 • Leerrijke excursies;
 • Toegang tot verschillende musea.

3. Gaudi’s Super Combo

Met Gaudi’s Super Combo kan je drie unieke huizen van Gaudi in Barcelona op één voor- of namiddag bezoeken. Deze kaart kost €59 en daarmee bespaar je €8 in vergelijking met wanneer je alle toegangskaartjes apart zou aanschaffen.

Wat zit er in het ticket?

 • Casa Mila tickets met skip-the-line;
 • Fast-tracktickets voor Casa Batlló;
 • Voorrangstickets voor Casa Vicens.

4. Barcelona City Pass

Met deze pas krijg je toegang en korting tot heel wat bezienswaardigheden in Barcelona. Gratis Casa Mila tickets zijn niet inbegrepen, maar met de Barcelona City Pass krijg je wel 20% korting op je toegangsticket. Je betaalt hier €86,50 voor één dag of €96 voor twee dagen.

Wat zit er in het ticket?

 • Gratis fast-track tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell;
 • 20% korting op onder andere Casa Mila en Casa Batlló én het openbaar vervoer;
 • Korting op heel wat excursies in Barcelona;
 • Een hop-on-hop-off busticket voor 1 of 2 dagen;
 • Vervoer naar en van de luchthaven;
 • Audiogids voor heel wat bezienswaardigheden.
bezoek Casa Mila

Als je toch van plan bent om veel te bezoeken, dan is een kortingskaart misschien wel een goed idee.

Rondleidingen Casa Mila

Als je Casa Mila in Barcelona wilt bezoeken, zijn er ook heel wat verschillende mogelijkheden qua rondleidingen in dit prachtige huis van de familie Mila. Ik som er enkele op die de moeite waard zijn.

Nachttour

Vroeger was een nachtelijke wandeling door het huis enkel voor mensen met een beetje geluk. Sinds kort kan iedereen een ticket bemachtigen voor deze exclusieve tour. Tijdens The Origins – Night Tour zie je Casa Mila in heel ander licht, letterlijk.

Wat zit er in deze tour inbegrepen?

 • Een verbazingwekkende 20 minuten durende audiovisuele lichtweergave op het dak;
 • Een volledige rondleiding door het interieur en het dak in het Engels;
 • Een presentatie over het leven van Gaudi;
 • Prachtige projecties op de binnenplaats en in de trappenhuizen;
 • Een heerlijk glas cava.

Tickets voor deze Night Tour in Casa Mila van Gaudi, betaal je online €34 per persoon.

Casa Mila Early Access Tour

Met deze tour krijg je de kans om één van de meest iconische bezienswaardigheden van Barcelona te bezoeken voor een grote massa toeristen het pand bestormen. De tour wordt steeds georganiseerd in kleine groepen waardoor je rustig het huis kan verkennen.

Wat zit er in deze tour inbegrepen?

 • Een adembenemend uitzicht over Barcelona in de ochtend;
 • Een rondleiding door het huis met een gids;
 • Een gratis drankje in Café de La Pedrera.

Voor deze Early Access Tour kan je online tickets boeken voor €39 per persoon.

Casa Batlló, Casa Milà, Sagrada Familia en Park Güell Tour

Tickets voor deze tour bieden je de kans om Gaudi’s fabuleuze meesterwerken op één dag te bezoeken. Zorg dat je goed uitgerust bent en dat je stevige wandelschoenen aantrekt want je bezoekt op één dag Park Güell, de Sagrada Familia, Casa Mila en Casa Batlló.

Wat zit er in deze tour inbegrepen?

 • Tweetalig audiogids;
 • Een begeleide rondleiding door de Passeig de Gràcia;
 • Tickets voor La Pedrera, Casa Batlló, Park Güell en de Sagrada Familia;
 • Vervoer naar de Sagrada Familia en Park Güell.

Je betaalt voor deze uitputtende, maar heel leuke tour €143 per persoon.

toegangskaarten Casa Mila

Eens je toegangskaarten hebt voor Casa Mila, mag je alle plekjes in dit huis met eigen ogen bezichtigen.

Tips om Casa Mila te bezoeken

 • Koop je tickets online om lange wachtrijen aan de kassa te vermijden.
 • Bezoek het huis tussen 9.00 en 10.00 uur of na 16.30 uur om de grootste drukte te vermijden. Ik spurtte vlak na de opening naar het dak en was daar gedurende vijf minuten helemaal alleen. Hemels!
 • Boek je getimede tickets voor Casa Batlló ongeveer één à twee uur na je bezoek aan Casa Mila. De twee huizen zijn slechts vijf minuten wandelen van elkaar.
 • Maak gebruik van de audiogids want er zijn niet veel infofolders beschikbaar.
 • Om het bezoek voor kinderen interessanter te maken, kan je ook de Gaudí Experiènca boeken (€9).
  Tijdens deze 4D voorstelling krijg je een innovatieve voorstelling te zien van Gaudi zijn denkwerk en zijn huizen. Zo leer jij en je kroost meer over zijn denkproces en lijkt het wel alsof je je even in een pretpark bevindt. Let wel op: deze voorstelling is niet in het Casa Mila, maar op een andere locatie.
 • Draag comfortabele schoenen want je zal veel trappen moeten oplopen.
 • Er is een lift naar het dak voor mensen die minder mobiel zijn.
 • Als er geen wachtrij is voor de lift, neem dan de lift helemaal naar boven om van daar naar beneden te wandelen.
 • Als je Casa Mila na 17.00 uur bezoekt, maak je mooiere foto’s omwille van het licht.
 • Het is verboden om te eten in het huis. Een flesje water mag wel mee naar binnen.

Kriebelt het om Casa Mila in Barcelona nu echt te gaan bezoeken? Dan hoop ik dat deze blog je alvast helpt om je bezoek aan dit bijzondere huis voor te bereiden.

Casa Mila

Veel plezier!

Tickets en tours in Casa Mila

Wil je geld besparen voor een ticket voor Casa Mila? Koop dan je toegangsbewijsjes online aan. Hier kosten ze maar €22 per persoon in plaats van €25 aan de kassa.
Ook de avondtours en combitours kun je online alvast aanschaffen via o.a. GetYourGuide.

Video: Casa Mila

Benieuwd geworden hoe dit huis er vanbinnen en vanbuiten uit ziet? Kijk dan al eens naar deze video:

Casa Mila Barcelona Tour La Pedrera Antoni Gaudi 4k

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam