21 februari, 2020

Casa Vicens bezoeken: een verborgen juweeltje in Barcelona – Info, tips, tickets en foto’s

Iedereen kent de populairste meesterwerken van Gaudí, zoals de Sagrada Familia en Casa Mila wel, maar het eerste project van de beroemde architect is lang een mooi bewaard geheim gebleven in Barcelona. Casa Vicens is het eerste huis dat de Catalaan ontwierp en sinds november 2017 werd het eindelijk geopend voor publiek. Dat je er dus nog nooit over gehoord hebt, is dus niet helemaal vreemd. Ik neem je in dit artikel mee op een grote architectonische reis door Gaudí’s eerste project.

casa vicens

Gaudí’s eerste huis

Barcelona barst van de opmerkelijke gebouwen en heel veel van hen zijn voortgesproten uit het creatieve brein van Antoni Gaudí. Casa Vicens was het eerste huis ooit dat werd ontworpen door deze Spaanse legende. Hoewel het algemeen wordt beschouwd als één van de oudste voorbeelden van art nouveau in Barcelona, is het huis vooral een showcase van Gaudí’s unieke architectuur en beeldtaal.

De wereldberoemde architect combineerde verschillende stijlen architectuur en allerlei soorten materialen. Op die manier slaagde hij erin om niet alleen zijn impressionante originele visie uit te werken, maar ook om de geschiedenis van de Catalaanse architectuur te veranderen en zijn eigen nalatenschap een nieuwe boost te geven.

In 2005 kreeg Casa Vicens in Barcelona een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat gebeurde samen met de crypte in Colònia Güell, Casa Batlló en de crypte in de Sagrada Familia.

Casa Vicens

Casa Vicens is voor mij één van de mooiste huizen van Gaudi.

Het verhaal achter Casa Vicens

Casa Vicens werd tussen 1883 en 1885 gebouwd als zomerhuis door de beroemde Antoni Gaudí. Hij ontwierp het huis in opdracht van Manel Vicens i Monaner, een Spaanse makelaar, naar wie het huis achteraf werd vernoemd. De vormen die je hier terug ziet zijn helemaal anders dan de vormen die we te zien krijgen in andere gebouwen van Gaudí, want hier zie je wel nog heel wat rechte lijnen. Toch kan je je ook hier al een duidelijk beeld scheppen over Gaudi’s obsessie voor Moeder Natuur.
Het huis van de familie Vicens wordt beschouwd als een voorbeeld uit de oriëntalistische periode van de architect (1883-1888).

Gaudí verdeelde het zomerhuis in vier niveaus. De kelder diende voor de opslag; op het gelijkvloers vind je de woonkamer, eetkamer en keuken; de slaapkamers liggen op de eerste verdieping en de bovenste verdieping was bedoeld voor het huishoudpersoneel. Daarnaast krijgt het huis hele jaar door voldoende zonlicht dankzij de zuidwestelijke oriëntatie van het pand.

In 1899 werd het huis gekocht door de familie Jover, die in 1925 heel wat veranderingen liet uitvoeren aan het zomerhuis. Het pand werd omgebouwd van een eengezinswoning tot drie woningen, één per verdieping. Ook de verbreding van de Carrer de Les Carolines leidde tot een belangrijke verandering aan de ingang van het huis.

Door de verbouwingen, die pas in 1964 eindigden, werd het landgoed bijna verdubbeld in omvang. Omdat de tuin tegelijkertijd ook uitgebreid werd tot aan de rand van de Carrer Príncep d’Astúries, heeft het hele terrein haar maximale omvang bereikt. Het huis bevindt zich vandaag dan ook nog steeds in dezelfde staat dan toen de uitbreidingen afgewerkt werden.

Sinds 1993 wordt het pand beschouwd als historisch monument van nationaal cultureel belang in Barcelona (BCIN). Twaalf jaar later, in 2005, kreeg het gebouw eindelijk een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst, maar het is pas sinds november 2017 dat Casa Vicens van Gaudi open is voor nieuwsgierige blikken die ook vanbinnen eens een kijkje willen nemen. Bovendien is het nu ook nog betaalbaar. Voor een kaartje betaal je immers maar €12 per persoon. Een heel pak minder dan de toegangstickets voor Casa Mila en Casa Batlló!

casa vicens museum

In het museum vind je ook heel wat info (en video’s) die meer vertellen over het huis en Gaudi.

Waarom is Casa Vicens een bezoekje waard?

Jarenlang was het enkel mogelijk om de gevel van het huis te fotograferen en te bewonderen. Voor de nieuwsgierige aagjes die toen al een glimp van het interieur wilden opvangen is er sinds eind 2017 goed nieuws: het pand is eindelijk open voor het grote publiek!

Je moet Casa Vicens bezoeken omdat het huis brak met vele traditionele regels van de architectuur in die tijd. Het was over-the-top gedecoreerd, maar de structurele vormgeving hield Gaudí wel eenvoudig. Hoewel hij pas afgestudeerd was, zijn de handelsmerken van de architect wel al duidelijk zichtbaar. Zo zijn er in het ontwerp verwijzingen naar de natuur en zijn er sterke contrasten tussen kleur en textuur. Gaudí combineerde hier trouwens oosterse invloeden met die uit de Spaanse en Arabische cultuur.

De gevel bestaat grotendeels uit bakstenen met groene en witte geglazuurde tegels en bloemmotieven. De Catalaanse meester-architect geloofde dat niets ondergeschikt is aan de architectuur en dat geen enkel detail over het hoofd gezien mag worden. Daarom zijn alle elementen, zelfs de jaloezieën en ventilatieroosters, rijkelijk versierd.

casa Vicens Barcelona

Casa Vicens ziet er helemaal anders uit dan de andere huizen van Gaudi.

Wat moet je zeker zien als je Casa Vicens gaat bezoeken?

Nu het eerste huis van Gaudí open is voor publiek, hoef je het interieur en de architectuur niet langer te bewonderen in een boekje. Hier geef ik je alvast een virtuele rondleiding door de verschillende ruimtes binnen en buiten Casa Vicens.
Vergeet ook niet dat een deel van het huis (rechts) wordt ingepalmd door een (permanente en veranderende) tentoonstelling. Het originele interieur is hier helemaal weg en heeft plaats geruimd voor een erg sober, wit decor. Op de verschillende verdiepingen kan je daar meer bijleren over Gaudi (en andere architecten) en over de geschiedenis van het huis.

1. Het gelijkvloers

Dit deel van het huis wordt ook wel ‘La planta noble’ genoemd, letterlijk vertaald als ‘edele vloer’. Hier vind je alle belangrijke decoratieve elementen en ornamenten van het huis. De begane vloer van Casa Vicens bestaat uit drie verschillende ruimtes: de woonkamer, de veranda en de rookkamer.

In de woon- en eetkamer voel je vooral de oosterse vibes en zie je heel wat fauna en flora terug. De driedimensionale figuren van fruit, vogels, bloemen en wijnstokken zijn door Gaudí gemaakt uit geperst karton. Vanuit de woonkamer kan je ook de schitterende koepelschildering bewonderen waardoor het lijkt alsof je naar de lucht kijkt.

De halfopen veranda zorgt dat er voldoende natuurlijk daglicht de kamers binnen kan komen. Hier heb je ook een fantastisch uitzicht op de wondermooie tuin van het huis. In de Turkse rookruimte lijkt het dan weer alsof je op vakantie bent dankzij de replica’s van palmbomen en de tegels van papier-marché.

Casa Vicens binnen

Binnenin ziet Casa Vicens er best klassiek uit, maar toch zijn er ook hier heel veel mooie details.

2. De eerste verdieping

Op de ‘primera planta’ ontdek je hoe de bewoners van het huis leefden. Net als in Casa Batlló en Casa Mila word je hier terug gekatapulteerd naar de beginjaren van de 20e eeuw en hoe de rijke bourgeoisie toen leefde.

De slaapkamers, badkamer en de kleine woonkamer zijn rijkelijk versierd met plantachtige decoraties vol symboliek die uit de muren exploderen. Als je nog geen bezoek hebt gebracht aan de andere huizen van Gaudi is dit verdiep een mooi voorproefje op Casa Mila en Casa Batlló. Op de eerste verdieping is er ook nog een tweede terras waar je een prachtig zicht hebt op de tuin van het huis.

Barcelona Casa Vicens

Het dakterras op het eerste verdiep. De perfecte plek om van de tuin te genieten!

3. De tweede verdieping

De ‘segunda planta’ werd destijds helemaal ingericht voor het personeel van het herenhuis. Dankzij de vele ramen en het dakterras die heel wat licht binnen laten, was dit voor de arbeiders vast een fijne ruimte om te wonen. Momenteel vind je op de tweede verdieping de permanente collectie van Casa Vicens, die een goed overzicht geeft van het huis en haar verleden.

Casa Vicens tweede verdieping

Het verschil tussen de linker- en rechterkant is erg groot in het huis. Dat wordt wel duidelijk tijdens je bezoek aan Casa Vicens!

4. De façade

De gevel van het huis is minstens even bewonderenswaardig als het interieur. En daar valt heel wat over te vertellen. Op de eerste twee verdiepingen van Casa Vicens van Gaudi lopen de keramische tegelrollen horizontaal. Ze zijn versierd met Franse goudsbloemen, een bloem die natuurlijk groeide op de plek waar het huis gebouwd werd.

Hogerop verliezen de mooie versierde tegels hun bloemenmotief en gaan ze over in verticale tegels. Het balkon met uitzicht op de straat is versierd met engeltjes. De afgeronde hoeken van het gebouw, die je trouwens ook bij Casa Mila terug ziet, waren bedoeld om de grauwheid te vermijden en om een nieuwe definitie te geven aan de klassieke architectuur.

casa vicens bouwwerken gaudi

Woonde ik maar in zo’n prachtig huis…

5. Het dak

Het dakterras wordt ook wel eens de voorloper van het prachtige dak van La Pedrera genoemd. Iedereen die in Casa Vicens woonde had toegang tot het dak dat gekenmerkt wordt door zijn vierzijdige loopbrug, schuifdak en gebogen terracotta tegels. Ook de groene en witte keramische schoorsteenkappen zijn een mooi element op het dak en zijn een ode aan Gaudi’s liefde voor Aziatische en islamitische stijlen.

Casa Vicens bezoeken

Je kan Casa Vicens niet bezoeken zonder een foto te maken op het dakterras! 😉

6. De tuin

Als je vandaag door de tuin wandelt, is het niet meer zoals 100 jaar geleden. Maar in essentie is het zeker een reflectie op wat Gaudí in 1883 bedacht. Vroeger was er een waterval in de tuin, die tijdens de restauraties jammer genoeg vervangen werd door een kabbelend fonteintje. Vandaag zijn er wel weer plannen om terug een waterval te plaatsen in de tuin.
Als je wil genieten van deze mooie tuin, dan kan je ook altijd een (lekker!) broodje kopen in de snackbar achteraan. De sandwiches worden vers gemaakt en je kan zowel binnen (airco!) als buiten zitten.

tuin casa vicens

Een lekker broodje met een fantastisch uitzicht. Wat wil een mens nog meer?!

10 x interessante weetjes en cijfers

 1. In 1883, toen het ontwerp van Casa Vicens toevertrouwd werd aan Gaudí, was de wijk Gràcia een onafhankelijke stad met een eigen raad. Daarover kan je in het huis trouwens ook heel wat te weten komen.
 2. Het pand was voor 1883 eigenlijk een gewoon huis. Toen Manuel Vicens i Montaner het huis erfde besloot hij het om te vormen tot een zomerhuis.
 3. Casa Vicens in Barcelona is niet alleen één van de belangrijkste werken van de architect, het was ook één van de eerste gebouwen dat het Modernisme introduceerde in Catalonië én Europa.
 4. De familie Montaner bezat een keramiekfabriek. Dat is duidelijk zichtbaar in het huis, want het is helemaal versierd met tegels. Deze keramische tegels zijn typische decoraties van de Spaanse architectuur: ze zijn niet erg dik en hebben een geglazuurd en versierd oppervlak. Je kan ze een beetje vergelijken met de Portugese azulejos.
 5. In maart 2014 kocht de Andorrese bank MoraBanc de woning van de familie Jover. De bank besloot onmiddellijk om van de residentie een huis-museum te maken. Na jarenlange restauraties opende het huis dan eindelijk voor het publiek op 16 november 2017.
 6. Casa Vicens had al een eigen watersysteem waardoor niemand het huis hoefde te verlaten om water op te halen. Nu lijkt dat vanzelfsprekend, maar in die tijd was dat behoorlijk indrukwekkend!
 7. Alle restauraties en verbouwingen aan het huis tussen 1925 en 1964 gebeurden met goedkeuring van Antoni Gaudí.
 8. Casa Vicens wordt ook wel eens het ‘Nature House’ genoemd.
 9. De tegels die Gaudí gebruikte in Casa Vicens worden ook gebruikt in een ander huis die de architect bouwde. Als je ooit in de buurt bent van Comillas (dicht bij Santander), bezoek dan zeker ook El Capricho.
 10. Op de poort van het huis vind je heel wat historische Catalaanse gezegden. Deze zinnen verwijzen naar de richtingen waarin het huis zich bevindt.
Casa Vicens tickets

Zowel de binnen- als buitenkant deden me soms denken aan één of ander Arabisch sprookjespaleis.

Casa Vicens bezoeken in combinatie met Casa Batlló en La Pedrera?

Casa Vicens is de eerste van de drie beroemde huizen die Antoni Gaudí eind 19e eeuw, begin 20e eeuw ontwierp. Hij bouwde de panden speciaal op vraag van enkele rijke families in Barcelona. Omdat de gebouwen zo uniek en bijzonder zijn, trekken ze jaarlijks heel wat toeristen en locals aan.

Als je Casa Vicens gaat bezoeken, kan je dat zeker combineren met een uitstapje naar Casa Batlló en Casa Mila. Zo zie je de evolutie van Gaudí door de jaren heen nog beter. De drie huizen liggen trouwens op wandelafstand van elkaar zodat je ze allemaal op één namiddag kan bezichtigen. Zelf deed ik dat met behulp van de Gaudi Super Combi pas. Voor €59 mag je alle huizen dan bezoeken met een korting van €8 per persoon. Je krijgt overal ook voorrang.

Hieronder kom je alvast wat meer te weten over La Pedrera en Casa Batlló:

La Pedrera

La Pedrera (‘de steengroeve’) is ook wel beter gekend als Casa Mila. Dit rustieke huis is gelegen aan de heerlijke Passeig de Gràcia, dus als je gaat shoppen kan je dit bouwwerk ook al even van buiten bewonderen.
Vooral de architectuur van het huis is heel opvallend: deze bestaat uit allemaal rondingen waardoor er geen rechte hoeken in het huis zijn. Maar het is het dakterras van La Pedrera dat jaarlijks miljoenen bezoekers naar binnen lokt. Dankzij de wonderbaarlijke constructies op het dak is er trouwens geen airco nodig in het huis.

Online tickets kopen is trouwens een goed idee voor La Pedrera, want dan krijg je een korting van drie euro per persoon. Online kosten toegangskaarten immers maar €22 in plaats van €25 (en je mag de wachtrijen ook nog eens voorbij).

Casa Batlló

Naast Casa Mila is Casa Batlló het meest bezochte huis van Gaudí in de Catalaanse hoofdstad. Het pand is kleurrijk en modernistisch en werd gebouwd in het begin van de jaren 1900. Zowel het interieur als de gevel blazen je van je sokken. Casa Batlló is trouwens één van de bekendste oriëntatiepunten van de stad.
Kaartjes voor dit gebouw zijn wel niet goedkoop. Je betaalt €25 per persoon. Daar krijg je gelukkig ook een audiogids en een prachtig uitzicht voor terug!

Casa Mila Casa Vicens

Casa Mila of La Pedrera. Dit dakterras is nog indrukwekkender dan dat van Casa Vicens!

Casa Vicens openingstijden

Je kan elke dag Casa Vicens bezoeken. Alleen op Kerstmis (25 december), Nieuwjaar (1 januari) en Driekoningen (6 januari) is het huis gesloten. Een overzicht van de openingsuren voor het pand vind je hieronder:

Van 1 april tot en met 14 oktober

 • Van maandag tot en met zondag: 10.00 uur – 20.00 uur
 • Laatste toegang: 18.40 uur

Van 15 oktober tot en met 31 maart

 • Op maandag: 10.00 uur – 15.00 uur
 • Van dinsdag tot en met zondag: 10.00 uur – 19.00 uur
 • Laatste toegang: 13.40 uur (op maandag) en 17.40 uur (van dinsdag tot en met zondag)

Op Oudejaarsavond (31 december) is Casa Vicens open van 10.00 uur tot 17.00 uur. En op de dag van Santa Rita (22 mei) kan je het huis gratis bezoeken.

Casa Vicens bezoeken duurt ongeveer 1,5 uur. De laatste bezoekers mogen daarom het gebouw ten laatste anderhalf uur voor sluiting binnen.

Gaudi Barcelona casa Vicens

Het is hier meestal niet zo druk, dus je kan Casa Vicens bezoeken wanneer jij dat wil.

Hoe bereik je Casa Vicens?

Je kan Casa Vicens vinden op het volgende adres: Carrer de les Carolines 20-26, 08012 Barcelona. De wijk Gràcia is goed verbonden met het oude centrum van de stad, zoals Plaça de Catalunya. Kies het vervoer dat jij het leukste vindt!

Bus

Als je de bus neemt, kan je één van deze lijnen nemen: 22, 27, 32, 32, 87, 114, N4, V17.

Metro

Neem je liever de metro? Dan kan je lijn 3 (groen) nemen en afstappen aan de halte ‘Fontana’ of ‘Lesseps’.

Tram (FGC)

Je kan tot slot ook de FGC nemen richting Casa Vicens in Barcelona. Als je lijn L6, L7, S5, S55, S55, S1, S2 neemt, stap je af aan de halte ‘Gràcia’. Je kan met lijn L7 ook afstappen aan Plaza Molina en met S5, S55 of L6 aan de halte ‘Sant Gervasi’.

Casa Vicens bezoeken Barcelona

Let overal op de details. Het wordt snel duidelijk dat Gaudi zich hier door de natuur heeft laten inspireren.

Casa Vicens tickets

Je vindt online verschillende mogelijkheden om tickets te kopen voor Casa Vicens. Je betaalt dan dezelfde prijs als wanneer je aan de kassa wilt betalen, maar met e-tickets kan je wel het tijdstip zelf kiezen. Zo hoef je niet langer aan te schuiven (en wachtrijen kunnen soms echt erg lang zijn…).

Een ticket voor volwassenen kost €16, schoolgaande kinderen vanaf 11 jaar betalen €12 en kinderen jonger dan 11 mogen gratis binnen.

Vergeet ook niet dat je met GetYourGuide de meeste tickets en tours tot 24u op voorhand gratis kan annuleren. Als er dus iets tussenkomt, of als plannen veranderen, dan verlies je geen geld.

Barcelona city passen

Wil je graag je bezoek aan Casa Vicens combineren met een bezoek aan andere bezienswaardigheden en musea in Barcelona? Dan is één van deze toeristische passen vast iets voor jou!

1. Gaudi’s Super Combo

Zoals ik eerder al zei kan je met Gaudi’s Super Combo de drie huizen van Gaudí op één namiddag bezoeken. Zo spaar je heel wat geld uit. Voor de Super Combo betaal je €59 per persoon.

Inbegrepen in het ticket:

 • Skip-the-line ingang voor Casa Vicens;
 • Snelle toegang voor Casa Mila;
 • Voorrang bij een bezoek aan Casa Batlló;

2. Barcelona iVenture Unlimited Card

Met de Barcelona iVenture Unlimited Card krijg je gratis toegang tot maar liefst 40 bezienswaardigheden in de Catalaanse hoofdstad. Hierin zitten ook Casa Vicens tickets bij inbegrepen. De Unlimited Barcelone iVenture Card kost tussen €85 en €255, afhankelijk van de gekozen opties.

Inbegrepen in het ticket:

 • Gratis entree voor onder andere Casa Batlló, Casa Mila, Park Güell en de Sagrada Familia;
 • Leuke excursies;
 • Toegang tot heel wat musea in de stad.

3. Barcelona Pass

De Barcelona pass geeft je gratis Casa Vicens tickets. De kaart kan gekocht worden met of zonder bewijs voor het openbaar vervoer in de stad. Zonder Hola BCN Travelcard leg je voor twee dagen €99 neer en voor drie dagen €120. Toch liever openbaar vervoer inbegrepen? Dan betaal je voor twee dagen €115,19 en voor drie dagen €142,19.

Inbegrepen in het ticket:

 • Gratis entree tot onder andere Casa Vicens en Casa Milà;
 • Fast-track tickets voor heel wat populaire attracties;
 • Een vervoersbewijs voor de hop-on-hop-off bus;
 • En nog andere voordelen.

4. Barcelona City Pass

De Barcelona City Pass geeft je korting tot heel wat attracties in de stad, maar gratis Casa Vicens tickets zijn jammer genoeg niet inbegrepen. Met de kaart krijg je wel 20% korting op je entree. Je kan de kaart aankopen voor één (€86,50) of twee (€96) dagen.

Inbegrepen in het ticket:

 • Gratis voorrangstickets voor de Sagrada Familia en Park Güell;
 • 20% korting op de huizen van Gaudí én het openbaar vervoer;
 • Korting op verschillende excursies in Barcelona;
 • Een busticket voor hop-on-hop-off gedurende 1 of 2 dagen;
 • Luchthaventransfer;
 • Audiogids voor enkele bezienswaardigheden.
bezoek Casa Vicens

Hoe je Casa Vicens ook bezoekt: ik beloof je dat het een prachtig plekje is!

Rondleidingen Casa Vicens

Er worden in Barcelona ook heel wat rondleidingen georganiseerd waardoor je Casa Vicens met een hele andere blik kan ontdekken. Ik heb alvast enkele leuke tours voor je uitgezocht:

Een tour door Gràcia

Samen met een lokale gids ontdek je de straten en het nachtleven van hippe Gràcia als een echte local. De gids vertelt je tijdens een bezoek aan Casa Vicens alles over Gaudí’s eerste grote meesterwerk en kom meer te weten over het leven van de beroemde architect op de Plaça de la Virreina.

Inbegrepen in de tour:

 • Een lokale privégids die de buurt als z’n broekzak kent

Tickets voor deze leerrijke excursie over Gràcia en Gaudí, kosten je online €31 per persoon.

Gaudí Tour

Deze tour geeft je de kans om inzicht te krijgen in het leven en de belangrijkste werken van Antoni Gaudí. In een kleine groep van 15 personen bezoek je eerst de drie huizen en vervolgens krijg je een rondleiding door Park Güell en een begeleide tour in de Sagrada Familia.

Inbegrepen in de tour:

 • Skip-the-line voor de meesterwerken van Gaudí;
 • Privétransfer tussen de verschillende locaties;
 • Een rondleiding in de gebouwen door een gepassioneerde gids.

Voor deze complete tour door het leven en werk van Gaudi, betaal je €139 per persoon.

rondleiding Casa Vicens

Rondleiding of niet… Zorg dat je ook het toilet van Casa Vicens hebt gezien! Maar euh… Wel nie gebruiken he!

Vlot Casa Vicens bezoeken met deze tips

 • Boek je tickets op voorhand online zodat je niet hoef aan te schuiven aan de kassa.
 • Neem zeker je identiteitskaart of studentenpas mee als je tickets met korting hebt geboekt.
 • Bezoek zeker het dak van Casa Vicens, want het is de generale repetitie op het dakterras van Casa Mila.
 • Combineer je bezoek aan het huis ook met een wandeling door Park Güell. De twee bezienswaardigheden liggen op een boogscheut van elkaar.
 • Het huis is toegankelijk voor mindervaliden.
 • Als je geen begeleide tour boekt, maak dan zeker gebruik van de audiogids voor meer achtergrondinformatie over het huis.
Casa Vicens bezienswaardigheden Barcelona

Casa Vicens is een pareltje vanaf de straatkant, maar nog véél mooier als je ook de binnenkant hebt gezien!

Lange tijd was Casa Vicens bezoeken niet mogelijk voor het grote publiek. Met deze blog hoop ik dat je alvast wat informatie rijker bent zodat je je trip aan Gaudí’s eerste huis goed kan voorbereiden. Ben je er al geweest? Deel dan zeker je tips hieronder!

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!
 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden die ik zelf ook gebruik.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. Radio 2, NPO 3FM (Nederland), De Standaard (bijlage Media Planet), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam

Check Out Sam